Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd jan. 07, 2025 11:30

Hozzászólás a témához  [ 2563 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 52  Következő
Nokia 6230i 
Szerző Üzenet
Site Admin

Hozzászólás 
Amennyiben csatlakoztattam egy 6230i telefont USB-s adatkábelen (DKU-2) keresztül egy Windows XP-s géphez (előtte a telefonhoz adott CD-ről felment már a Nokia PC Suite - 6.41.6), és a telefonon meg is jelent az USB-adatátviteli mód szöveg, akkor vajon miért írja ki a PC Suite, hogy a telefon nem csatlakozik?

Mindezt úgy, hogy a telóban levő MMC kártya megjelent a csatlakoztatás után a My Computerben, és látom is a rajta levő file-okat - csak a mobil belső memóriáját nem értem el. Valakinek valami tipp, hogy mit csinálok rosszul?

Szerk. Oké, én voltam a lamer :oops: Nem telepítettem fel a telefon drivereit :)

vas. júl. 24, 2005 13:38
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
charlie856 írta:
Sziasztok

Témákat hogyan tudok a tellára rakni ? Vagy olvassak vissza ?!
Hááát, az sohasem árt... ;)

szomb. júl. 23, 2005 0:55
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv!

Nos feltelepített a Bluetooth dongle-t. Letöltöttem a legújabb 6.6-os PC Suite-ot. Ha végigcsinálom a kapcsolatvarázslót, akkor ott kifagy, hogy kiválasztom az eszközt (tehát Bluetooth -> BlueSoleil). Kiírja, hogy: "A kapcsolattípus nem használható. Ellenőrizze, hogy rendelkezésre áll-e az összes szükséges hardver- és szofverelem, valamint illesztőprogram."

Ha a Bluetooth (Concorde márkájú. BT ver..1.2, USB 2.0, 3990Ft a MediaMarkt-ban :D ) csatlakozó gyári programját használom, akkor működik a dolog. Látja a program a telefont. Sőt oda-vissza is tudok másolni! Viszont rohadtul lassú! 25KB/sec a telefon felé a sebesség, lefelé meg 50-60KB/sec. Ez így rendben van?! Mert, ha ilyen a sebessége, akkor inkább visszaviszem és veszek az árából egy USB-s kábelt. Az gondolom, hogy nem ilyen lassú?!

Szerintetek ez mitől lehet?! Megpróbáltam már mindent! Egyesével feltelepíteni minden progit. Manuálisan hozzáadni a drivert, stb... De hiába! Lehet, hogy ezzel a BT csatival nem is megy a PC Suite?!

Üdv: Klown

pén. júl. 22, 2005 22:45
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok

Témákat hogyan tudok a tellára rakni ? Vagy olvassak vissza ?!

pén. júl. 22, 2005 20:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Telefanni írta:
Köszi a rohamszerű választ, akkor most már csak MobiMB a nyitott kérdés.

MobiMB 2.5.2/Nokia.ini írta:
[RM-72]
Profile = D4C2S
Polyphony = 64

Lehet bátran próbálkozni.

pén. júl. 22, 2005 12:29
platina tag

Tartózkodási hely: Budapest - magamon kívül (félreértéseket elkerülendő: férfitesben, NOKIA 6230i-ben, sw.: V3.81 ;-)
Hozzászólás 
Köszi a rohamszerű választ, akkor most már csak MobiMB a nyitott kérdés. m3u lejáccólistát pedig azzal lehet f*szán bizgerálni.

rohamkocka írta:
Telefanni írta:
Nokia 6230-hoz beszereztem anno dacko a fórum szuper mivolta révén pár cuccost, úgymint: MobiMB, Oxigen Phone Manager. Nokia pedig a PC Suite 6.x -et adta. Ezek jók az injektoroshoz?

Kettőről biztosat tudok:
Oxygen: igen, jó az i-hez is, főleg az után, hogy szinte csak egy "i" különbözteti meg a 6230-tól.
Nokia PC Suite, 6.6 a legújabb: természetesen
Telefanni írta:
USB-kábellel használhatók?

Igen, de ehhez telepíteni kell egy CableDriver programot, ami a Nokia PC Suite alapból tartalmaz. Ott ki kell választani az USB csatolófelületet.

pén. júl. 22, 2005 8:06
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv!

Vettem ma bele az Aqua-ban 512MB Kingston MMC+ kártyát 11k-ért. Ez elvileg gyorsabb, mint a sima MMC. Annyiban különbözik pluszos a simától, hogy egymás alatt nem 1, hanem 2 sornyi érintkező van. Bár ez úgyse releváns, mert a telón csak 1 sornyi érintkező van, tehát sima MMC.

csüt. júl. 21, 2005 17:25
arany tag

Hozzászólás 
Nekem 1 feltöltéssel használat mellett 2 napot bír...

csüt. júl. 21, 2005 16:12
platina tag

Hozzászólás 
A hátlapot ne nagyon vegyétek le ha jót akartok magatoknak.
Kb. 10 levétel és feltétel után úgy lekopik az oldalán a kis pöcök hogy mozogni fog!

csüt. júl. 21, 2005 13:25
platina tag

Hozzászólás 
.::FrEUnDeR::. írta:
Azt szeretném megkérdezni, hogy Nektek is recsegnek a gombok 1 kicsit, legfőképp az alsó szélsők...??

Nekem is reccsen egyet-egyet... de én a hátlapra gyanakszom. Igaz, az még csak egyszer volt levéve mikor a SIM-et beleraktam... :?

Az akku nekem is 4-5 napot bír normál használatban...szvsz. nem kevés.

csüt. júl. 21, 2005 12:54
arany tag

Hozzászólás 
Telefanni írta:
Nokia 6230-hoz beszereztem anno dacko a fórum szuper mivolta révén pár cuccost, úgymint: MobiMB, Oxigen Phone Manager. Nokia pedig a PC Suite 6.x -et adta. Ezek jók az injektoroshoz?

Kettőről biztosat tudok:
Oxygen: igen, jó az i-hez is, főleg az után, hogy szinte csak egy "i" különbözteti meg a 6230-tól.
Nokia PC Suite, 6.6 a legújabb: természetesen
Telefanni írta:
USB-kábellel használhatók?

Igen, de ehhez telepíteni kell egy CableDriver programot, ami a Nokia PC Suite alapból tartalmaz. Ott ki kell választani az USB csatolófelületet.

csüt. júl. 21, 2005 12:02
ezüst tag

Hozzászólás 
Szernyusztok!

Nektek meddig bírja a telótok 1 feltöltéssel? Nekem normál használat mellett jó ha 4 napig bírja, az előző 6610i-m elment egy hétig is...

:roll:

Nos?

ludus

csüt. júl. 21, 2005 11:45
arany tag

Hozzászólás 
Azt szeretném megkérdezni, hogy Nektek is recsegnek a gombok 1 kicsit, legfőképp az alsó szélsők...??

csüt. júl. 21, 2005 9:14
platina tag

Tartózkodási hely: Budapest - magamon kívül (félreértéseket elkerülendő: férfitesben, NOKIA 6230i-ben, sw.: V3.81 ;-)
Hozzászólás 
Nokia 6230-hoz beszereztem anno dacko a fórum szuper mivolta révén pár cuccost, úgymint: MobiMB, Oxigen Phone Manager. Nokia pedig a PC Suite 6.x -et adta. Ezek jók az injektoroshoz? USB-kábellel használhatók? Van valakinek ezirányúja? :?:

csüt. júl. 21, 2005 8:10
arany tag

Hozzászólás 
Rian írta:
Klown írta:
Köszönöm Zoltanfi!! 1000 hála! Igazad volt!

Gyerekek a para lefújva! Szétszedtem a kütyerákot elő-hátlapostúl. Alaposan megtisztítottam a kijelzőt és láss csodát! Eltünt a halott(nak hitt) pixel! ;) Csak el ne szóljam magamat! Kopp... Kopp... Kopp...

Egyébként ha a Nokia szervizbe viszed a telefont, akkor oda nem szükséges semilyen blokk, számla vagy egyéb. A garancia az garancia, és a 72 órás cseregarancia az ugyanúgy működik. 1 pixel miatt pedig ki szokták cserélni a kijelzőt, de 3 napon belül még az egész készüléket is, tehát adnak egy újat.

Ezt mondta az eladó srác is amikor Klown-nal vettük a tellát, de így megnyugtatóbb, hogy Te is megerősíted :)

Üdv.

csüt. júl. 21, 2005 8:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Klown írta:

Gyerekek a para lefújva! Szétszedtem a kütyerákot elő-hátlapostúl. Alaposan megtisztítottam a kijelzőt és láss csodát! Eltünt a halott(nak hitt) pixel! ;) Csak el ne szóljam magamat! Kopp... Kopp... Kopp...

Egyébként ha a Nokia szervizbe viszed a telefont, akkor oda nem szükséges semilyen blokk, számla vagy egyéb. A garancia az garancia, és a 72 órás cseregarancia az ugyanúgy működik. 1 pixel miatt pedig ki szokták cserélni a kijelzőt, de 3 napon belül még az egész készüléket is, tehát adnak egy újat.

csüt. júl. 21, 2005 6:11
ezüst tag

Hozzászólás 

szer. júl. 20, 2005 22:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Klown írta:
Sajna a képernyőn találtam 1db halott (fekete) pixelt.Üdv: Klown

Szerintem csak egy porszem... Én is megijedtem, amikor ugyanilyen jelenséget fedeztem fel 3(!) nap után a telcsimen. Sajnos már 3 nap után porosodik a kijelző és az előlap között. Pródáld meg kifújni belőle a port, hátha javul a helyzet.

szer. júl. 20, 2005 21:32
ezüst tag

Hozzászólás 
Szuper GSM! :P Ez a bolt neve. A gari levelen, ami hologrammos Nokiás rajta van a bolt teljes bélyegzője. Hát ha ezt nem fogadják el, akkor tehet mind a 2 üzlet egy szívességet...!

P.s.: Ha kérsz blokkot, akkor +25% az áfa miatt.

szer. júl. 20, 2005 21:20
platina tag

Hozzászólás 
Klown írta:
...

bocs de 70 ezres telefont venni blokk számla nyugta stb nélkül... elég bátor vagy... hogy érted azt hogy kaptál garanciát de számlát nem... tudtommal a garancia csak számlával nyugtával blokkal együtt érvényes... nem akarok vészmadár lenni de hol vetted a telefont... biztos hogy tiszta... nehogy a nokia márkaboltban kiderüljenek dolgok amikor megnézik az imei számát... én még akkor is elteszem a blokkot ha egy 2 ezres előlapot veszek a telcsire...

szer. júl. 20, 2005 21:10
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv

Nekem más bajom volna. :roll: Ma tudtam átnézni csak tüzetessebben. Sajna a képernyőn találtam 1db halott (fekete) pixelt. :cry: Igaz, hogy csak akkor látod, ha pontosan felülről-középről nézed. Oldalról a többi pixel "bevilágítja". Igaz, hogy annyira nem zavaró, mert a jobb alsó saroktól 5×5mm-re, de azért mégis! Egy 70k-s telefon legyen már hibátlan! Blokkot nem kaptam a telóhoz (emiatt volt 70k), de 2 éves hivatalos-kitöltött Nokia garanciát igen. Holnap beviszem a Nokia szervízhez. Félek, hogy 1 pixel miatt elhajtanak a búbánatba. Ha ez történne, akkor megpróbálom a 3nap cserét megjátszani, de blokk hiányában!:?: Leges-leges-legvégső esetben beletörődök, mert nem túl zavaró én is csak tüzetes vizsgálódás során bukkantam rá.

szer. júl. 20, 2005 21:06
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszönöm a segítségeteket!

Nos a srác azt mondta, hogy a 3. vagy 4. típúsú-márkájú 1GB-os _memóriakártya_ volt működőképes a telefonban. Végigpróbálta a kártyákat és amelyikkel működött, azt megvette.

szer. júl. 20, 2005 13:41
arany tag

Hozzászólás 
Erni írta:
Klown írta:
Üdv!

Ma vettem én is egy ilyen telót! Ott mondta az eladó srác, hogy volt olyan, akinek működött az 1GB-os MMC. Igaz, hogy próbálgatni kell! A 3. vagy 4. helyen talált olyat, ami működött is!

mmc kártyát talált 3. v. 4. helyen vagy telot amibe működött???

Mert ha kártya tipusban válogat akkor nincs probléma de ha minden 3. 4. telo tudja olvasni az már gond.

Hello! Klown a haverom.

Olyan infókat kaptunk, hogy megy benne az 1GB-os kártya, csak nem mindegyik, ezért jobb elvinni a telót és próbálgatni mielőtt megveszed a kártyát bele.

Üdv.

szer. júl. 20, 2005 13:32
arany tag

Hozzászólás 
quote="Klown"]

P.s.: A gyári Nokia headset minősége hagy kívánni valót maga után. Nem tudjátok esetleg, hol lehet hozzá normális minőségű, kvázi ütősen-szóló headsetet venni? Az utángyártott is játszik, mert jó lenne relatíve olcsón megúszni![/quote]

Például http://www.mobiltelefonok.hu/uj/ vagy http://www.gigatel.hu/.

skynet írta:
[
1. bt2, class2, pl "x-micro bt 2" a mistralnál, asszem 5 ezer bruttyó.

És a Mistral még viszonylag drága is.... :twisted:

szer. júl. 20, 2005 12:13
arany tag

Hozzászólás 
Klown írta:
Üdv!

Ma vettem én is egy ilyen telót! Ott mondta az eladó srác, hogy volt olyan, akinek működött az 1GB-os MMC. Igaz, hogy próbálgatni kell! A 3. vagy 4. helyen talált olyat, ami működött is!

mmc kártyát talált 3. v. 4. helyen vagy telot amibe működött???

Mert ha kártya tipusban válogat akkor nincs probléma de ha minden 3. 4. telo tudja olvasni az már gond.

szer. júl. 20, 2005 12:00
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Még egy dolog eszembe jutott.

Vigyázat hiába vagyunk néma módban ha csengőhangot változtatunk kellemetlen meglepetésben lehet részünk ha nem vagyunk elég gyorsak.
A játékok sem lesznek némák.

Minden nokia ilyen?

kedd júl. 19, 2005 21:59
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdvözletem az Uraknak!

Ma egy 6230i boldog tulaja lettem. Tetszik a kicsike. De most még 16 órás töltési álmát alussza.

Volna 1-2 rövidke kérdésem (amit lehet hogy már n+1-szer ki lett tárgyalva):

1., Szeretnék venni hozzá egy USB-s Bluetooth adapter. Csak azt nem tudom, hogy milyet?! Tehát, hogy mit kell választanom? Class 1, Class 2, Bluetooth v. 1.2, Bluetooth 2.0? Melyiket válasszam? Illetve, hogy nem lesz nagyon lassú így az adatátvitel?! Tudtommal a Bluetooth szabvány 384kbps-t tud. Bele se merek gondolni, hogy mennyi időt venne igénybe egy 512MB-os kártyát feltölteni vele. A Depo-n már 3400Ft-tól vannak ilyen BT donglek...

2., Milyen márkájú MMC kártyát ajánlotok hozzá? A boltos srác azt mondta, hogy nem mindegyikkel kompatibilis. Van-e esetleg bejáratot típus? Az se lenne rossz, ha emberi áron volna! 11000Ft-ért van az Aqua-ban Kingston MMC+. Érdemes-e megvenni? Van-e valakinek tapasztalata vele?

Segítségeteket előre is köszönöm!

P.s.: A gyári Nokia headset minősége hagy kívánni valót maga után. Nem tudjátok esetleg, hol lehet hozzá normális minőségű, kvázi ütősen-szóló headsetet venni? Az utángyártott is játszik, mert jó lenne relatíve olcsón megúszni!

kedd júl. 19, 2005 21:19
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv!

kedd júl. 19, 2005 21:18
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszönöm a hozzászólásokat, helyesbítést.

Sorry, ha valakit megtévesztettem.

Az ismétlődést akkor tényleg benéztem, de számomra ez megint csak azt bizonyítja, hogy a menü felépítés kissé logikátlan. persze lehet, hogy már apróságokomn úgy felhúztam magam, hogy figyelemetlen voltam, meg nem is vagyok nokiához szokva.

Ha ezt tudom, lehet hogy még nemkerül be az utolsó szeg a koporsójába. :D
Sajna már késő bánat, eladtam

Az aksikban meg úgy látszik nagy az eltérés , amit más fajta telefonos topikok olvasása közben is tapasztalatam.Az is elképzelhető, hogy a animált háttér miatt merült nagyon.

Ha még van hiba javítsatok ki!
Lehet, hogy még később, ha olcsóbb lesz veszek egyet, mivel egyenlőre nem találok megfeleő telefont. Vissza is tértem a jó öreg S55-ömhöz.
(2 éves egyszer már eladtam de visszatalált hozzám :) )

Jaj,jaj óvatosan azokkal a kövekkel! :D

kedd júl. 19, 2005 21:08
arany tag

Hozzászólás 
1 GB os MMc kártyával működik-e?

a speed***op ba van és a 6230i listájába is szerepel, de nem merem megkockáztatni

kedd júl. 19, 2005 14:11
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás Re: egy extulaj naplója
skynet írta:
ja, az akksiról: 1 hetet a 6310 akksija bír ki, a színes kijelzősök között ne is keress ilyet...
Azért van kivétel. Pl. N3100

kedd júl. 19, 2005 12:58
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Hát...
6230 van de ami igaz az igaz... Nokia fan vagyok de az tény hogy az ébresztő egy kalap sz*r...
Csak egy időpontot lehet megadni és be lehet állítani hogy milyen napokon cseregjen...
De azt már nem lehet hogy ugyanazon a napon legyen 8 órakor és 9 órakor is egy riasztás...
Ehhez már a naptárban kell ügyeskedni...
Az ébresztőt tényleg javíthatná a Nokia mert egy sima karórában is legalább 5 időpontot lehet megadni...
Amikor symbianos telcsim volt akkor arra volt valami jó kis progi külön amivel ezt meg lehetett oldani...
És még azt a fajta hívásszűrést is hiányolom a 6230-ból ami mondjuk egy siemens c35 c45 telcsiben volt...
De az biztos hogy ha vennék 6230i telót akkor 3 hét múlva nem adnám el...

kedd júl. 19, 2005 12:42
platina tag

Hozzászólás 
Én csak az első és tizenegyedik pontodhoz szólnék hozzá.

Az akku, azt nem tudom nálad mennyi a "nem sokat telefonálok", de nekem simán elmegy 4, jobb esetben 5 napot. Én rádiót, MP3-at, BT-t nem, infrát esetenként használok.

A naptár, emlékeztető ismétlődés a következők lehetnek: soha, naponta, hetente kéthetente, havonta, évente. Simán akkor lehet megadni bármelyik fajtánál (emlékeztető, hívás, stb.) amikor írod be a készülékbe...

kedd júl. 19, 2005 12:17
ezüst tag

Hozzászólás egy extulaj naplója
3 hétig voltam "boldog" Nokia 6230i(pannon v3.30) tulajdonos. Hál' istennek sikerűlt túladni rajta és csak a hűségakciót buktam el.
Leírom tapasztalataimat a telefonnal melyek segíthetnek a még hezitáló leendő nokia6230i tulajdonosoknak dönteni a vásárlásról.

Elnézést a nagy terjedelemért, de úgy gondoltam érdemes beszerkesztenem ide 3 heti tapasztalataimat.

Előre bocsátom, hogy kb 5 évvel ezelőtt volt nokiám és azon is hamar túladtam, mivel már akkor kiderült (számomra), hogy a nokia telefonok a minőségi összeszerelésen kívül nem túl sokat nyújtanak. Hogy kinek mi számít jobban, a külcsin vagy a belbecs döntse el és azután vásároljon.
Most peddig lássuk, hogy mit tud a telefon.

1. Aksi - A legnagyobb megdöbbenést számomra az okozta, hogy a nokiák híresek arról - legalábbis én mindenhol ezt olvastam - , hogy sokáig bírja az aksijuk (kb1 hét). Na, én ezt nem tapasztaltam. Nem sokat telefonálok és az utolsó héten már nem is **** a telefont, de így sem bírtam 2 napnál többet kihozni.

2. Adatátvitel - Nagyon kényes a blútúsz rajta. Adatot küldeni lehet bármilyen eszküzzel, de szinkronizálni a PC suittal csak A hp egyik nótbúkjával tudtam. Nekem az infrájával is ugyan ez a brobléma jelentkezett. Elvittem mobilaskba, látták a hibát de segíteni nem tudtak rajta csak hümmögtek. A n6230-al nem volt ilyen problémám. A lényeg, hogy a telóhoz nem árt venni 2500-ért egy usb adatkábelt(dku-2, ha minden igaz). Már csak azért sem mivel az mmc kártyája pendrive-ként használható. Egyébként bloetooth headsettel(ericsson) nagyon jól együttműködik.

3. A gprs automatikusan kapcsol, ha szükség van rá, illetve fixen be is állítható. Adatátviteli beállítások a nokia honlapjáról letölthetők de a pannonos email kliens nem fog menni, fel kell hívni az ügyfélszolgálatot. Lazán kapcsolódika táméhoz, hogy a nokia honlapjáról letölthető a freemail-es beállítás is ami viszont működik. Az email kliens picit fura és körülményes, de lehet, hogy csak mert nem ehhez vagyok szokva. Kapcsolódásnál mindig kér nevet és jelszót de a rublikákat üresen hagyva csak ok-ot kell nyomni. Nem tudom ennek mi a zértelme, de elég idegesítő.

4. Szinkronizálás/telefonkönyv – Míért vannak a csoportok a nevek között?! Mivel csengőhangot nem lehet névhez csak csoporthoz rendelni ezért legalább annyi csoporprt kell ahány névhez hangot akarok rendelni. Ez azonban azt eredményezi, hogy lesz 15-25 plusz bejegyzésem és hogy ne keveredjenek a számokkalez elejét jelölni kell valamivel(zzkati).

A telefonkönyv érthetetlen módon egyben kezeli a vezeték és keresztneveket, ami azt a problémát okozza, hogy pl az outlookban fordítva kell tárolni őket illetve , ha egy másik pl siemens telefonból szeretném a neveket átttenni akkor az összeset meg kell egyenként fordítanom. Macerás a nevek mellé csengőhangot rendelni mivel a hangokat böngészve nem lehet hozzárendelni a csoportokhoz (én nem tudtam) csak ha neveket böngészem és ott kiválasztom a hang hozzárendelését azután böngészhetem a csengőhangokat . Ez az eljárás rengeteg plusz nyomkodást eredményez és rettentő lassú is.

5.A kidolgozás majdnem tökéletes(csak az oldalsó hangerő gomb gagyi kicsit) a joy a legjobb amivel eddig találkoztam , minden telfonra ilyen kellene és szerintem a teló szolídan elegáns. Nekem a fekete - ezüst előlapos volt és nagyon tetszett(többek között ezért hezitáltam az eladásán)A billentyűzet remek. Nekem viszonylag nagyok az ujjaim de a nyomkodással semmi gondom nem volt.Apró hiba, hogy ha leveszem a hátlapot a 3-4. alkalom után az optika körüli gumi vagy milyen gyűrű deformálódika visszahelyezéskor. Jó fogása van bár én a nagy kezemmel állandóan az optiákán matattam. A hátlap nekem nagyon picit mocorgott.

6.Szövegelés - Magyar ékezetes prediktív szövegbevitel remek, csak kevés szót ismer, ragozottat meg még kevesebbet, de ezt az ember hamar felbővíti a saját szókincsére. Szöveg írásra nekem nagyon bejött a gombok miatt illetve, mert nagyon jó a "menüje". A hosszú ékezetes betüket is ismeri nem úgy mint pl a se k700i.

7. Ismeri a txt kiterjesztésű fájlokat (puskázáshoz király) de olvasni csak akkor tudja, ha nem felmásolom a memóriába, hanem átküldöm mondjuk infrán és olyankor felismeri mint jegyzetet és beteszi a megfeleő helyre magának.

8.Hotkeys - Jó, hogy néhány gombhoz(navigációs gombok,6db) lehet parancsokat rendelni, de számomra érthetetlen okból a telefon nem ajánlja fel az összes lehetőséget csak néhányat. A kedvencek közé már többet lehet felvennio de ebben sincs benne minden funkció, de azért használható.Pl: a bluetooth menüt beállíthatom, de magát a bt ki-be kapcsolását nem ami viszont nagyon jó lenne bt hs miatt.(siemensek, ericssonok tudják)

9. A kijelző szerintem a kategóriához mérten megfelelő a felbontás nagyon jó a színek szépek. A kamera viszont ramaty. Nagyméretű képek készítésekor számítsunk rá, hogy a menü nagyon belassul. Idétlen megoldás, hogy van portré funkció de nem sok értelme van mivel a híváskor megjelenő fényképek kb 3-4 mm-esek ellenben a név "72-es" :D karaktermérettel íródik a képernyőre (na ilyenek miatt nem szeretem a nokiákat). Animált gifeket beállíthatunk hátérképnek de ilyenkor kicsit lelassul a teló.

10. Csengőhang – Az mp3 csengőhangok elég halkak és a z erősödő csengetés nem túl jól használható. Nekem jobban bejött az , hogy a hangerőt 4-esre vagy 5-ösre állítottam és a szám első 20-30mp-ét átszerkesztettem, egy „fade in” eljárással.Többször is elhangzott olyan probléma, hogy a mmc-én tárolt mp3 számok nem szólalnak meg hívásnál illetve másik szólal meg mint ami be van allítva és a megoldás, hogy a telefon saját memóriájában kell ezeket a csengőhangokat tárolni. Hát ez elég ciki mivel lehet hogy azok közül szeretnénk beállítani csengőhangként melyeket hallgatni szoktunk és így szerkeztgetni kell a számokat, mert egyébként sok helyet foglalnak.Nálam egyébként a kártyán tárolt mp3 csengőhangok olyan problémát okoztak, hogy nem szólalt meg a teló és nem is rezgett csak szöveges jelzést adott. De a mi még ennél is nagyobb baj, hogy így be sem került a nem fogadott hívások közé, viszont volt amikor rendesen működött. Ezért aztán nem ajánlott kísérletezgetni vele, hanem tároljuk szépen a csengőhangokat a telfonmemóriában.

11. Szervező – na ez aztán végkép betett nekem. NEM LEHET ISMÉTLŐDÉST BEÁLLÍTANI(heti ,napi…) Talán a szülinap opcióban kegyeskedik nekem évente jelezni, a teendőimet. Ha lehet ismétlődést beállítani írjátok meg, más még hasznát veheti! Engem viszont már így sem érdekel mivel ha nem tálaltam meg akkor logikátlan az egész szervezője. Erre utal egyébként, az is hogy az ébresztés a kedvencek között csak az időt engedi állítani, ha a napokat is szeretném kiválasztani akkor be kell lépkednem a szervezőbe.

12 Ha nagyfelbontású képek vannak a mappákban, lassú a böngészés hiába állítom át a listázás módját.

13 Észrevettem egy érdekes és pozitív featuret. Először a csengőhangjaim a mmc-én voltak. Áthelyezve őket a telóba a csoportok ugyanúgy megtalálták őket nem kellet újra beállítanom egyenként őket.( az mmc-ről törölve lettek).

14. Video-audio – 3gp-ben rögzít videót. Az mp4-es vidó formátumot nem tudja lejátszani, ahogyan wav-ot sem. Hangot amr-ben rögzít

15. Wap – nekem úgy tűnt, hogy a keselés nem igazán működne. Ha visszaléptem egy oldalt uannyi ideig töltötte, mintha akkor nyitottam volna meg először.

16. Sok játék vszinűleg 6230-ra íródott amit a netről le lehet szedni mert csak „ablakban” :D futott, viszon jó pár s60-as játékkal is volt szerencsém rajta játszani.(kb az 50%-a ment rajta)

Ui: Ha valótlant állítottam nem volt szándékos és javítsatok ki. Nekem ezek voltak a tapasztalataim. Természtesen ha valamelyik „hibára” van megoldás azt jelezzétek. Biztosna lesz olyan amiről már volt megoldás csak elkerülte a figyelmemet. Remélem lesz néhány ember akinek segít eldönteni, hogy ez a telfon kell-e neki avagy sem.

Az eladás okai számomra: telefonköny furcsaságai, bluetooth kezelés, szervező hibái és a legfontosabb a pici méretű hívó kép kijelzés :D . Ha ue. A teló 2 évvel csak 30-40e körül lett volna biztosan megtarom, de így picit drágának találtam.(55e)

Elnézést a Nokia fanoktól de számomra megint bebizonyosodott, hogy szó szerint túl vannak értékelve a nokia telefonok.
sima 6230-ról szerintem nem szabad erre váltani.

Bocs a sok ui-ért, várom a kövezést. :D

kedd júl. 19, 2005 12:02
platina tag

Hozzászólás 
jah hát akinek nincs humorérzéke...

hétf. júl. 18, 2005 16:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
Én ezt nem hangoztatnám....

hétf. júl. 18, 2005 16:36
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:
nokia.6230 írta:
Ezért nem igazság, hogy mások tapizhatják a telcsit csak úgy :D

ember! ez csak egy telefon, nem egy nő! :D

hát amilyen nőket mostanában összeszedtem...
inkább a telefonokat tapizom...

hétf. júl. 18, 2005 16:21
platina tag

Hozzászólás 
Darth Smoke írta:
Kapható a Nokia Pop-port <-> 3,5mm jack átalakító adaptere, 4900 Ft-ért:

http://www.gigatel.hu/modules.php?name=shop&cikk=007391

(by Darth Smoke)

akkor biznisz vót annak, aki 2 ropiért megvette amit adokveszekrovatban hirdetett fórumostársunk

hétf. júl. 18, 2005 12:14
platina tag

Hozzászólás 
Trabi TM! Toltam egy püt, lécci rávóccsolni! Kösz!

hétf. júl. 18, 2005 12:12
platina tag

Hozzászólás 
Kapható a Nokia Pop-port <-> 3,5mm jack átalakító adaptere, 4900 Ft-ért:

http://www.gigatel.hu/modules.php?name=shop&cikk=007391

(by Darth Smoke)

hétf. júl. 18, 2005 8:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akoska írta:
Ezt köteles voltál így átvenni???

Nem lettem volna köteles, de nem látok bele a dobozba, és átvételkor nem szoktam kibontogatni a zobozokat, mert azzal csak a futárral b*szok ki...
Egyébként ha látom akkor is átvettem volna, mert a 20 db abból kb 1 heti adag volt, és mire leküldik a következőt, addigra pont eltellik majd egy hét, így buktunk volna 20 telefon eladást.

De ez még a jobbik eset, volt olyanom, hogy a lezárt csomagolású GX10 mellől hiányzott az akku :? , ezt meg végképp nem tudom ellenőrizni, ráadásul szegény vevőt is megszopatták ezzel, mert akkor pont az volt az utolsó darab, így várhatott még vagy 3 napot, mire megjött a többi GX10...

vas. júl. 17, 2005 20:30
arany tag

Hozzászólás 
Amikor elhatároztam hogy ilyen telcsit veszek, bementem a t-mobile-ba, hogy megnézzem, persze a működő készüléket.
A csaj rögötn adta is elém az árlistát, meg ment a telefonért, de sajnos már nem volt, mondja menjek pár nap múlva, mert már elfogyott...
Megyek pár nap múlva, kikérem megint a telót, hozza a -1 másik- csaj a kezében, és mondja h ezaz, mondom oké, ennyire én is ismerem, de esetleg be lehetne kapcsolni? Erre úgy felkapta a vizet, mondta h ilyet nem lehet, neki ezt a telefont még el kell adnia...
Erre kb. 1 héttel vettem 1 bontott csomagosat...

Szóval attól is függ ám, h kitől kéred az üzleten belül is...
Az egyik csaj tök készséges volt, a másik meg hót goromba...

Amúgy engem sem zavar ha bontott, volt időm végignézni rendesen...

vas. júl. 17, 2005 14:53
platina tag

Hozzászólás 
Akkor csak én vagyok olyan marha hogy tavaly olyan boltba mentem be ahol nem lehet bontani és próbálni.

vas. júl. 17, 2005 9:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én anno, amikor megjelent a 6230i, akkor vettem az EW-ben.
Odamentem a pultoscsajszihoz, hogy egy 6230i rendel! Csajszi ment a szekrényhez, a fiókból kikap egy bontottat. Erre én kérdezem, hogy bontatlan nincs? Csajszi mutatja a fiókot, hogy mind bontott, és fel is világosított, hogy a garanciapapírt utólag teszik bele, ezért bontott mind...

vas. júl. 17, 2005 8:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nah! Csak egy példa! A helyi T-Mobile-os v.eladó csaj jó 'barátom', és ha jön v.mi új teló, megyek és kipróbálom. Bár amúgy is szokott szólni! Tehát tel.kibont, SIM bele, bekapcs., aztán nyomogatás! :D

vas. júl. 17, 2005 8:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezt köteles voltál így átvenni???

vas. júl. 17, 2005 1:02
Profil ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akoska írta:
Nem tudom, pontosan mit mond a törvény, de az ilyesmi azért mindkét fél javára történik, tehát eltekinthetünk azért a túlzott szigortól.

A pontos törvényt én sem ismerem, de azt tudom, hogy bontott csomagos készüléket már nem adhatnék el úgy, mint új telefon, és ezt a fogyasztóvédelem ellenőrzi is (sajnos ők sem tudták felfogni, hogy nem azért bontom ki, mert jó a kedvem, hanem pont a fogyasztó érdekében, hogy lássa mit is fog venni, de sajnos az észosztásnál éppen táppénzen voltak :roll: ).

A legjobb az egészben, hogy pl. néhány hónappal ezelőtt rendeltem 20 db Sagem V55-öt, és mind a 20 bontva volt :roll: , na ezt hogyan adjam el bontatlan csomagban? :)

vas. júl. 17, 2005 0:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem tudom, pontosan mit mond a törvény, de az ilyesmi azért mindkét fél javára történik, tehát eltekinthetünk azért a túlzott szigortól.

A kereskedő élőben mutathatja a portékát, ami ezáltal sokkal jobb hatást gyakorolhat a potenciális vevőkre, ergo jobban megy az üzlet.
A potenciális vevő pedig kézbe fogva a telefont, meggyőződhet arról, hogy tényleg ez álmai telefonja és nyugodt lelkiismerettel költ el akár 80e forintot is.

Ahogy Trabi is mondja, egyetlen csomag bontódik ki és ált. utolsóként adja el, az is lehet, hogy erről a vevővel külön megállapodik.
A MediaMartban (Pólus) például elég sok működő, nem dummy készülék van. Ott fogtam kézbe pl. 6230i-t először és döntöttem el, hogy a barátnőm ilyet kap. Egy dummytól, ami soxor eszméletlen gagyi és széjjel van szaggatva, inkább elmegy a kedvem egy típustól, ráadásul pont a 6230i szép kijelzőjéből semmit sem mutat.

vas. júl. 17, 2005 0:31
Profil ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
jah és ez a kereskedő járt el a törvény szerint mert én úgy tudom hogy a törvény nem engedi meg hogy bontott csomagolású telcsit adjon el még akkor sem ha a vevő ebbe beleegyezik

Ez nem teljesen igaz, mert kibonthatom én a telefont nyugodtan, és mutogathatom is bárkinek, majd el is adhatom, de :!: csak mint használt telefon, valamivel olcsóbban. :idea:
Mondjuk sem én, sem más GSM boltok nem igazán foglalkoznak ezzel, mégpedig azért, mert sokkal kevesebb az olyan ügyfél, akit zavar, hogy bontva van a doboz, mint az olyan ügyfél, akit zavar, hogy nem láthatja (még ha kikapcsolva is) a telefont élőben, mielőtt megveszi.

Erről volt már vita a forumon, akkor sem tudtunk olyan megoldást találni, ami mindenkinek jó lenne, így erről kár mégegyszer vitát nyitni. A helyzet az az, hogyha minden szabályt betartanék, amit a törvény, vagy a voda előír nekem, a telefon eladásom visszaesne legalább a felére, de inkább még kevesebbre, ez meg nem jó senkinek hidd el...

szomb. júl. 16, 2005 23:29
platina tag

Hozzászólás 
Ez egy régi lelki sérülésem miatt van. Amikor megvettem a 6230 telcsim egy vodás kereskedőnél, akkor ő nem engedte meg, hogy kipróbáljam, sőt még bontott doboz sem volt, tehát még a telcsit sem láthattam messziről a boltban, csak a dobozát. Mikor elkezdte írni a papírokat, tehát elhatároztam, hogy megveszem, csak akkor nyitotta ki a dobozt. Ezért nem igazság, hogy mások tapizhatják a telcsit csak úgy :D

jah és ez a kereskedő járt el a törvény szerint mert én úgy tudom hogy a törvény nem engedi meg hogy bontott csomagolású telcsit adjon el még akkor sem ha a vevő ebbe beleegyezik

szomb. júl. 16, 2005 19:38
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2563 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 52  Következő