Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 10, 2025 17:18

Hozzászólás a témához  [ 24 hozzászólás ] 
Nyomtatófejekhez, resetelö áramkört keresek. 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
...akkor viszont tényleg marad a Kép :?

kedd feb. 07, 2006 23:20
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Ezeket végigpróbáltam, de sajna egyik sem segített...

kedd feb. 07, 2006 22:54
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
intruder01 írta:
Senki nem tud megoldást a problémára? Vagy legalább azt hogy miért csinálja a nyomtató?

Azért végső elkeseredésedben még valamit kipróbálhtsz.
Az elektromos kontaktusokat ami a patronnal egybe épített fejen található, azt próbáld meg tiszta alkohollal vagy benzines törlővel lemosni.

A nyomtatóban lévő ellendarab kontaktusokat is érdemes hasonlóan megtisztítani.

Ha csak tintás akkor vizes papírzsepi is megteszi és utána szárazzal tisztára kell törölni.

Ez nálam is többször előfordult amikor véletlenül ujjnyom vagy maszat került rá és az segített, persze nálad lehet, hogy nem az a megoldás.

Lehet, hogy a celluxról maradt valami ragacs és azért nem megy.
Azt meg a benzin oldja.

Ja még amire figyelj, hogy a fej többi részét, főleg ami a tintával érintkezik azt NE töröld alkohollal sem benzinnel, legfeljebb ha beszárad akkor desztillált vízzel szabad attól nem vízkövesedik be mint a csapvíztől.
A tinta vízben oldódik. Az alkohol olyasmit is feloldhat a tintajáratok környékén ami dugulást okoz ezért kell kerülni.
Persze minden gyártmány másképp reagál. Vagyis hallottam már ellenkező tapasztalatot is valamelyik nyomtatónál, talán canonnál...
Valahol itt van leírva a fórumon.

kedd feb. 07, 2006 22:21
arany tag

Hozzászólás 
Köszi, bár nem jutottam előrébb.

kedd feb. 07, 2006 22:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
van piaci megoldás: kerülni kell az ilyen gyártókat!

kedd feb. 07, 2006 21:43
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
intruder01: Ez a fogyasztói társadalom legújabb szemétsége. Lásd. bővebben a Minolta 1300, v. hasonló nevű topikban - bár megoldást ott sem fogsz kapni... :(

Az "okos" gyártók arra jöttek rá, h. sokkal több lét le tudnak húzni a felhasználóktól, ha meggátolják a patronok újratöltését (lásd lentebb)... Ezesetben monopol helyzetbe kerülnek - mivel ők ezek után kiléptek az elfogadható árakat követelő piaci versenyből tintapatronok terén. Ilyen okokból adhatják a printereket szinte előállítási árért - aztán ha kifogy belőle, megvesszük _tőlük_ a nyomtató áránál néha többe kerülő új patront - így már jól jártak.

Hogy miképpen gátolják meg az újratöltést?

Egy bosszantóan leköpnivaló módszerrel: A tintapatronra szerelnek egy csipet, ami egész egyszerűen leszámol egy bizonyos számú lapot, majd letilt. Ám ha kiszednéd onnan azt a FÖLÖSLEGES "piócát" - a nyomtató letiltana - merthogy annak a szemét chipnek az engedélye kell az egész működéséhez. Kb. olyan ez, mintha a saját nyomtatódra kicsngetett pénzedért csak bérleti díjat kapnál. Aztán amikor lejárt az általad "előfizetett" lapok száma, kiírja, h. "töldsd fel az egyenlegüket". Így kell 0 szolgáltatásért pénzt behajtani...

Én kiszámoltam, h. a Minolta Page Pro 1300 nevű nyomtató - amit szemtelenül olcsón adtak 23000 Ft-os árán, 15 Ft/lap áron dolgozik. Ugyanis - eredetileg 1500 lapos tonert adnak hozzá (amivel gyakorlatilag 3000 lapot simán ki lehetne hozni, ha keveset nyomsz egy oldalra - és a refillről nem is beszéltem). De ehelyett 1500-nál akkor is letilt, ha minden oldalra csak két betűt nyomtattál. Nem érdekes, h. van benne tinta. Végy újat!!! Ja, az új toner 18000 Ft. Utángyártott meg még nincs Mo-n a csip miatt.

A legfelháborítóbb az egészben, h. erről nem tájékoztatnak a vásárláskor. Miért nem úgy hirdetik, h. Nyomtatási jog, 15Ft/lap - 1500 lapos kiszerelésben eladó. És még nyomhatnák a marketingszöveget, h. ajándék lézernyomtatóval! Voltaképpen erről vala szó...

Üdv: fk

kedd feb. 07, 2006 20:01
arany tag

Hozzászólás 
Senki nem tud megoldást a problémára? Vagy legalább azt hogy miért csinálja a nyomtató?

kedd feb. 07, 2006 19:23
arany tag

Hozzászólás 
Hello a Következő a problémám. Van egy Hp nyomtatóm és most töltöttem nemrég után a patront benne (56 fekete) Ezt ugyebár ha kiveszem meg visszarakom, akkor is üresnek látja. De kaptam egy havertól egy leírást hogyan lehet resetelni. Azt mondta hogy egy boltban kapta, ahol ő is vett utántöltőt. Még nem próbálta. Na én megcsináltam a műveleteket, és jó is volt mert telinek látta. De nemsokára jöttek a problémák. Először csak 1szer 2szer, aztán többször, mostmeg már csak azt írja ki hogy nem megfelelő patron. Eleinte lehetett trükközni hogy kivettem a szinest, akkor engette, aztán visszaraktam, meg ilyenek, de mindig máshogy, és csak pár oldalt tudtam kinyomtatni a feketével. Mostmár semmilyen trükkel nem tudom rávenni hogy a feketével tudjak nyomtatni. A kérdés pedig hogy mit lehet tenni? Az új patron vásárlását hagynám legutolsó lehetőségnek.

Köszi.

Íme a leírás:

Kép

kedd feb. 07, 2006 12:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
IDay írta:
Vajk959 írta:
Esetleg nézd meg ezt a programot, ami az Epson nyomtatókat meghekkeli. Itt található (ruszki): http://www.ssclg.com/epsone.shtml
Üdv: Vajk959

Megnéztem a progit.
Sajnos ez a tipus nincs benne.
Probáltam az unsupported (old), unsupported -el is.
De ott nem él a funkcio.

Ugylátom hogy ez vagy landol a quqába vagy valamilyen csoda folytán találok fejet.
Azt mondom, hogy a fekete patron érzékelőjével lehet valami baj. Viszont a fej hátsó részéből a panelt a reset kontakt lemezzel nem szabad tapasztalat nélkül kibillenteni mert attól egy sokpólusu vékony szalag fólia vezet a piezóig mindkét végén apró mikroforrasztásokkal és az könnyen leszakad leválik beszakad ha egy kicsit is meghúzod. Persze azt házilag nem lehet visszaforrasztani mert nagyon sűrün vannak egymás mellett a forrasztások. Csak speciális gyári körülmények között tudják így összeállítani. Egyébként nagy a valószinüsége, hogy a reset kapcsoló nem ad biztos kontaktust amit a patron behelyezésével megnyomsz vagy annak az áramköre lehet hibás.

Ehhez ne is keress semmilyen külső resetelő eszközt.
Ebben a patron mögötti kis lemezkének lenne a feladata ez a funkció.

szomb. jún. 25, 2005 15:54
arany tag

Hozzászólás 
Vajk959 írta:
Esetleg nézd meg ezt a programot, ami az Epson nyomtatókat meghekkeli. Nem minden funkciója működik minden tipussal, de a tinta szintmérőt nálam lfelnyomta 100%-ra (mondjuk nem kellett volna, mert még félig tele van, de rossz helyre kattintottam) egy SC480-ban.

Itt található (ruszki): http://www.ssclg.com/epsone.shtml

Megnéztem a progit.
Sajnos ez a tipus nincs benne.
Probáltam az unsupported (old), unsupported -el is.
De ott nem él a funkcio.

Ugylátom hogy ez vagy landol a quqába vagy valamilyen csoda folytán találok fejet.

pén. jún. 24, 2005 13:38
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
balu1 írta:
IDay írta:
Hát ennek minden hiába, rázhatok én mindent. :p
Akkor is kiköpi hogy üres és nem nyomtat.
Amikor kiveszed a patront a fejből akkor a helyének az üres hátsó falán látsz egy
kissé kiállóra meghajlított fém lemezkét (pöcköt, azt rázd :D). Az a nullázó.

Amikor patroncsere üzemmódban (más állásban azt hiszem nem érzékeli) kiveszed a patront akkor a nullázó megszakítja a kontaktust, miután valamit oda vissza helyezel akkor ismét zárja. Ezzel tudatja a printerrel, hogy patront cseréltél és amit behelyeztél az magától értetődik, hogy tele van mert a felhasználó minek tenne bele üreset..

Abban a printerben látod ott a fej hátsó falából kiemelkedni azt a kis enyhe szögben megtört lemezkét?

Egyébként ha megnézed a korábban küldött lapon, ott külön jelölik, hogy melyik nyomtatóhoz szükséges külön "resettert" használni. Az áll mellette " (Requires chip resetter) ".
Nálad valami más lehet a gond. Az eredeti patront elfogadja?
Persze tudom azt nem próbáltad de egy próbát (mondanám) megér, de mi van ha azt sem ismeri fel? Lehet, hogy ott más a gond.

Esetleg a kis resettelő lemezkét valamivel a hajlítás alá nyúlva(de nem mélyen) meg kellene óvatosan emelni, húzni előre vagyis ellenkező irányba mint azt a patron nyomja. Talán nem emelkedik fel amikor kiveszed a tinta tartályt és azért nem érzékel. (persze ezt mind bekapcsolt állapotban és patroncsere állásban)

Hát biztos más lehet a gond, mert hiába zárom-bontos a kontaktust utána nem történik változás.
szvsz meghalt a fej.

pén. jún. 24, 2005 13:36
arany tag

Hozzászólás 
Esetleg nézd meg ezt a programot, ami az Epson nyomtatókat meghekkeli. Nem minden funkciója működik minden tipussal, de a tinta szintmérőt nálam lfelnyomta 100%-ra (mondjuk nem kellett volna, mert még félig tele van, de rossz helyre kattintottam) egy SC480-ban.

Itt található (ruszki): http://www.ssclg.com/epsone.shtml

csüt. jún. 23, 2005 14:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egyébként így néz ki egy "resetter":
Kép

...és így a resettelés:
Kép
Kép

Ha azon a patronon nincs semmilyen elektromos csatlakozó akkor azt nem kell de nem is lehetne resettelni.

csüt. jún. 23, 2005 2:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
IDay írta:
Amikor kiveszed a patront a fejből akkor a helyének az üres hátsó falán látsz egy
kissé kiállóra meghajlított fém lemezkét (pöcköt, azt rázd :D). Az a nullázó.

Amikor patroncsere üzemmódban (más állásban azt hiszem nem érzékeli) kiveszed a patront akkor a nullázó megszakítja a kontaktust, miután valamit oda vissza helyezel akkor ismét zárja. Ezzel tudatja a printerrel, hogy patront cseréltél és amit behelyeztél az magától értetődik, hogy tele van mert a felhasználó minek tenne bele üreset..

Abban a printerben látod ott a fej hátsó falából kiemelkedni azt a kis enyhe szögben megtört lemezkét?

Egyébként ha megnézed a korábban küldött lapon, ott külön jelölik, hogy melyik nyomtatóhoz szükséges külön "resettert" használni. Az áll mellette " (Requires chip resetter) ".
Nálad valami más lehet a gond. Az eredeti patront elfogadja?
Persze tudom azt nem próbáltad de egy próbát (mondanám) megér, de mi van ha azt sem ismeri fel? Lehet, hogy ott más a gond.

Esetleg a kis resettelő lemezkét valamivel a hajlítás alá nyúlva(de nem mélyen) meg kellene óvatosan emelni, húzni előre vagyis ellenkező irányba mint azt a patron nyomja. Talán nem emelkedik fel amikor kiveszed a tinta tartályt és azért nem érzékel. (persze ezt mind bekapcsolt állapotban és patroncsere állásban)

csüt. jún. 23, 2005 2:05
arany tag

Hozzászólás 
balu1 írta:

Rátérve konkrétan az Epson Stylus Color 200-ra, legjobb tudomásom szerint annak a patronjában még nem volt semmilyen védelem. Ott az jelentette a resettelést ha a fej cserepozíciójában kiveszed a patront és utána vissza helyezel egy újat de akár a tele töltött régit. Azt akkor még nem tudta figyelni a printer, hogy akár csak egy gyufásdobozzal támasztod ki a kapcsoló lemezt vagy új esetleg régi patront teszel bele.

csüt. jún. 23, 2005 0:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
'// /\ l\l D /\' L írta:
Ezek a printerek úgy működnek, h. leszámolják a névleges lapmennyiséget, amennyit a patron elvisz, aztán kigyullad a LED. Ehhez képest néha 200 oldal takarékosan nyomtatott oldal még benne marad.

Amikor a tinta-led világít: Kiveszed a patront, összerázod, Visszateszed.
Ezek után ismét elölről kezdi számolni a lapokat (a számláló elveszíti "időérzékét", - kiakad :)), de csontszárazra ki lehet üríteni vele a patront...
Ez így van de ha nem töltöd tele visszahelyezés előtt akkor ez nagyon veszélyes! Talán folytatom az idézetet ahogyan történne.
...aztán lassan kifogy a festék, viszont a printernek azt mondtuk, hogy tele van ezért "bátran" nyomtat tovább. Mivel megszűnik a piezó hűtése mert nincs átáramló folyadék vagyis tinta ami hűtené így a legtöbb piezó nyomtatónál annyira felforrósodik a munkaközeg nélkül maradt fej, hogy el ég elvékonyodik a piezokerámia fegyverzete. Persze ha marad benne valamennyi tinta akár nyomokban ami utánpótlás nélkül csak ott egy helyben rezeg, az a munka és hűtés nélkül maradt piezo(motor) egyre növekvő hőjétől elveszti a nedvességtartalmát és beszárad, mielőtt leégne a piezó.

Igaz, találkoztam már olyan epson printerrel is ami beszáradás és tartós csikozást követő alapos tisztítás után is üzemképessé vált, tehát ha megfelelően van megkonstruálva a piezó és elegendő felületen érintkezik jó hővezető felülettel akkor nincs ekkora probléma ezzel.
Ettől függetlenül a legtöbb epsonban (amiről van infóm) kárt okoz ha tinta nélkül vagy beszáradt állapotban használjuk.

Rátérve konkrétan az Epson Stylus Color 200-ra, legjobb tudomásom szerint annak a patronjában még nem volt semmilyen védelem. Ott az jelentette a resettelést ha a fej cserepozíciójában kiveszed a patront és utána vissza helyezel egy újat de akár a tele töltött régit. Azt akkor még nem tudta figyelni a printer, hogy akár csak egy gyufásdobozzal támasztod ki a kapcsoló lemezt vagy új esetleg régi patront teszel bele.

A következő címen lehet olvasni az epson cuccokról is:
http://ceg.regionalis.hu/tintapatron/in ... talom=2860

Jó tintázást... de utána ne ülj volánhoz.. :D

csüt. jún. 23, 2005 0:34
arany tag

Hozzászólás 
Isti_ írta:
Hát sztem ebbe még ha rajzod lenne akkorse tudnál belepiszkálni..A tápkilövős megoldás nem működik?

Nem igazán.
Van a nyomtatofejekben egy kis érintkezö ami a panelra nyomodik rá mikor patron van benne. Ez mi akar lenni?
Mert szerintem az nem a tinta érzékelö.
Vagyis ebbe nincs csak a chip számolja a lapokat.
Amint a fekete fej kerül a nyomtatoba akármikor már világit is hogy üres a parton.
A szinesnél jelzi hogy van benne, persze a patron üres.
Hiába cserélem ki bármikor a fekete fejre onanntol nem csinál semmit. "üres a patron"

szer. jún. 22, 2005 23:53
arany tag

Hozzászólás 
Hát sztem ebbe még ha rajzod lenne akkorse tudnál belepiszkálni..A tápkilövős megoldás nem működik?

szer. jún. 22, 2005 23:47
arany tag

Hozzászólás 
Vagy esetleg nemlehetne kapcsolási rajz alapján belenyukálni, hogy azt higgye hogy teli a patron?
Persze itt a nagy kérdés hogy honnét a kapcsolási rajzot.

szer. jún. 22, 2005 23:39
arany tag

Hozzászólás 
Anubys írta:
Ez csak a régebbi Epson modelleknél működik, az újabbakat nem vered át igy.
Ez sajnos tapasztalat. :cry:

Hát ha a tápot kihúzod akkor meg kell h álljon...márha nincs benne vmi áramforrás ami még alapállásba helyezi a patront kikapcs után...
Vmit biztos ki lehet találni..

szer. jún. 22, 2005 23:27
arany tag

Hozzászólás 
Ez csak a régebbi Epson modelleknél működik, az újabbakat nem vered át igy.
Ez sajnos tapasztalat. :cry:

szer. jún. 22, 2005 23:00
arany tag

Hozzászólás 
Ezek a printerek úgy működnek, h. leszámolják a névleges lapmennyiséget, amennyit a patron elvisz, aztán kigyullad a LED. Ehhez képest néha 200 oldal takarékosan nyomtatott oldal még benne marad.

Amikor a tinta-led világít: Kiveszed a patront, összerázod, Visszateszed.
Ezek után ismét elölről kezdi számolni a lapokat (a számláló elveszíti "időérzékét", - kiakad :)), de csontszárazra ki lehet üríteni vele a patront.
Amikor kifogy, akkor már tényleg csak csíkokat, v. semmit sem nyomtat. Ilyenkor nem jelez üres patront, magyarul nem lehet a fejet tintacsere állásba küldeni. Én ezesetben: amikor bekapcsoláskor megindul a fej "tenni egy kört" - amikor tintacsere állásba ér, gyorsan kilövöm a hálózati kapcsolót. Kicserélem a patront, és a "film forog tovább".

Nem kell ide semmi áramkör. :)

szer. jún. 22, 2005 12:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
Bocsi a buta kérdésért: mi az a nyomtatófej resetelés?

szer. jún. 22, 2005 12:19
arany tag

Hozzászólás Nyomtatófejekhez, resetelö áramkört keresek.
Konkrétan
Epson Stylus Color 200 -hoz.

szer. jún. 22, 2005 12:06
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 24 hozzászólás ]