|
Szerző |
Üzenet |
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/spielberg31/
Idézet: A háromszoros Oscar-díjas rendezőt nem tisztelik eléggé a budapestiek, miközben új filmjét, a Münchent forgatja a városban, írja a PageSix. "Pedig ez a legnagyobb dolog, ami valaha Budapesten történt" - mondták a források szerint Spielberg emberei.
Nem tűr nyomdafestéket az amit ezek után goldoltam a kedves amerikaiakról. eddig sem szerettem őket, de most még kevésbé szeretem őket.
|
szer. aug. 31, 2005 15:28 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
Ühüm. De most mégjobb, már Service Unavailable
Szerk. Most meg Runtime Error . De jó lesz ez így, biztos akkor kalapálják helyre, amikor majd pont nem ülök a gép előtt, és megint lemaradok egy-két jó helyről...
|
hétf. aug. 29, 2005 8:20 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
Sy írta: Isteni, persze nem megy a Neptun Most a változatosság kedvéért ezt a hibaüzit kapom: Idézet: Bad Gateway The proxy server received an invalid response from an upstream server. Na de ez már a harmadikféle hibaüzenet egy héten belül... "Remek"
bmf-re próbálkozol?
|
hétf. aug. 29, 2005 7:59 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
Isteni, persze nem megy a Neptun Most a változatosság kedvéért ezt a hibaüzit kapom:
Idézet: Bad Gateway The proxy server received an invalid response from an upstream server.
Na de ez már a harmadikféle hibaüzenet egy héten belül... "Remek"
|
hétf. aug. 29, 2005 7:49 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
Mi teszteltük annak idején az ETR-t!:)
Úgy hallottam, nem egyszer sikerült már megtörni az ETR-t!:)
|
hétf. aug. 29, 2005 6:45 |
|
|
Vendég
|
:(
Zsoca-M5 írta: Azt azért sejtettem De mégis most tökéletes? Vagy messze nem?
apa, amit vágnak, csdípnek harapnak, messze nem tökéletes...
|
hétf. aug. 29, 2005 6:43 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Hihetetlen, milyen könnyű összehangolt támadást intézni egy-egy szerver ellen "sok lúd disznót győz" elven, még ha iszonyat gyors kábelen is van a szerver. Például az ETR (Egységes Tanulmányi Rendszer) szervere Szegeden... Most éjféltől átlag 4 perc alatt hozott be egy-egy oldalt (tantárgyfelvétel beizzult).
|
hétf. aug. 29, 2005 0:12 |
|
|
Wiki
Site Admin
|
Hajjaj, nemsokára fel kell vennem a Szakdolgozat 1. nevű tárgyat... Most nézegetem, hogy reggel nyolckor milyen tárgyakra kell rástartolni. Akkortól indul a tárgyfelvétel az új .Net-es Neptun alatt, igaz, vasárnap este a NIK-es adatbázist egy fél pillanatra se tudtam itthonról elérni, "izgi" lesz
|
vas. aug. 28, 2005 23:00 |
|
|
Wiki
Site Admin
|
Zsoca-M5 írta: Skacok valamelyik topicban valahol volt szó egy bizonyos "szerkezetről" amit a KábelTV Coax-ának útvonalába sorbakötve megszűntethetőek a TV-OUT használatakor jelentkező zavarok!
Nekem meg az a bajom, hogy a videokártyából kijövő vezetéken a sztereó hang mindkét oldal búg Nem nagyon hallani, csak nagyobb hangerősségen, ez lehet azért, mert csak egyszeresen árnyékolt a kábel? De a kép elég szép, ezért nem értem És ugyanez a jelenség egy Gef 6-osnál és egy Gef 440MX-nél is.
Ráadásul ez a zúgás "ráült" a bemenetre is, amióta összedugtam, azóta a hangfalaimon is hallom (ha felcsavarom a hangerősséget)
|
pén. aug. 26, 2005 15:36 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Azt azért sejtettem De mégis most tökéletes? Vagy messze nem?
|
pén. aug. 26, 2005 13:44 |
|
|
Vendég
|
:)
Zsoca-M5 írta: Tényleg mizu a gerinc projekttel? Mennyire lett jobb/rosszabb?
kösze, ugy tünik megmaradok....
|
pén. aug. 26, 2005 12:21 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Skacok valamelyik topicban valahol volt szó egy bizonyos "szerkezetről" amit a KábelTV Coax-ának útvonalába sorbakötve megszűntethetőek a TV-OUT használatakor jelentkező zavarok!
Olyanokról volt szó, hogy vidéken ennyi ezer, Budapest X helyen 500 Ft vagy valami ilyesmi egy kép is volt belinkelve!
Már bő fél órája keresem és nem találom!
(Kéne nekem egy ilyen kütyü!)
|
pén. aug. 26, 2005 11:30 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Tényleg mizu a gerinc projekttel? Mennyire lett jobb/rosszabb?
|
csüt. aug. 25, 2005 9:51 |
|
|
Vendég
|
Salvatore Salvataggio írta: Idézet: Az orvos a beteghez:
- A gerincéről készült röntgenfelvételen súlyos elváltozásokat
találtunk, de Photoshoppal kijavítottuk!
:) de jó lett volna nekem is egy CS
|
szer. aug. 24, 2005 11:40 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
Idézet: Az orvos a beteghez:
- A gerincéről készült röntgenfelvételen súlyos elváltozásokat
találtunk, de Photoshoppal kijavítottuk!
|
szer. aug. 24, 2005 11:33 |
|
|
Wiki
Site Admin
|
Na most rohanok, de még itt egy link: nem minden olcsóbb az USA-ban, sőt (Németországgal összevetve). Érdemes meglesni:
http://www.behardware.com/articles/581-1/france-usa-germany-prices-compared.html
|
szer. aug. 24, 2005 9:58 |
|
|
Vendég
|
Mondjuk... az offot érdekes offolni..
|
szer. aug. 24, 2005 8:11 |
|
|
Wiki
Site Admin
|
Cool, köszi. Ma hosszú napom van, de este postolok
|
szer. aug. 24, 2005 8:04 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Tessék, létrehoztam
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=523459#523459
Én is jövök pár sztorival, de barátnő már nyaggat, hogy menjek "aludni"... Ébredés után írogatok
|
kedd aug. 23, 2005 23:29 |
|
|
Wiki
Site Admin
|
Hihi, a koax kábel terminátora a legfontosabb darab, anélkül - a reflexiók miatt - nincs móka Régen volt egy ilyen kulcstartóm, nehogy hasonló helyzetbe kerüljek, mint te
Egyébként talán egyszerűbb, viszont a collisionök csökkentése szempontjából (azaz pl másolgatáskor) mindenképpen hatékonyabb megoldás egy switch vagy rajter ( Szerk. jut eszembe, egy hub is megteszi), és UTP-s kábel.
A szabályaidhoz még két dolgot tennék hozzá. Nem árt előre tisztázni, hogyan "jut" kaja Érdemes előre bespájzolni, igénytelenebb esetben (és valljuk be, melyik LAN-party nem válik azzá egy-két nap után?) el lehet lenni konzerveken is; azt csak pár mozdulat kinyitni. Illetve az alvás szintén sarkallatos tényező, tinédzserkorom végén, 20-as éveim elején, amikor még jártam LAN-party-ra, gyakran üvöltözni kellett, ha aludni akartam Ugyanis idegesít a gépzaj, már ha 5 centire valaki más, még bekapcsolt gépe mellé kell tenni a fejem, mer' csak úgy van hely alvásra Én ugyanis beájulok éjjel 1-2 óra felé, de van, aki hajnalig nyomná. Aztán meg alszik délutánig. Szóval nem árt tisztázni, ki mikor alszik, hogy lehetőleg szinkronban legyen a csapat.
Ja, és még egy dolog. Egyik legkedvesebb maradandó emlékem az a videokazetta, ami egy videokamerában rögzítette az egyik ilyen esemény egyes részleteit. Ha rendszeresen ugyanazokkal az emberekkel jársz össze, akkor meg lehet próbálkozni az egyik party megörökítésével Én nosztalgiával szoktam megnézni évente egyszer a felvételt, jókat lehet szórakozni a magukból kivetkőzött embereket (köztük magamat is) nézve Mert valljuk be, kit ne idegesítene fel, ha pl Operation Flashpointban egy aknazár telepítési folyamatot nyolcszor kell megismételni - hétszer azért, mert sose jól lettek lerakva az aknák, nyolcadszor meg azért, mert a "kedves" játékostársak elunták a dolgot és az aknatelepítést azzal próbálták meg élvezetesebbé tenni, hogy LAW launcherrel (amolyan páncélököl féleség) lőttek rám Én ilyenkor, több napnyi intenzív játék, csökkentett pihenés után általában már artikulátlanul üvöltök Persze embere válogatja, van, aki egyszerűen csak szétrúgja a billentyűzetet (ja, nem árt abból se egy tartalék) stb.
Bocs a hosszú postért, feltolultak a régi emlékek Hű, lehetne egy külön topik LAN-party élményekről, tudnék mit mesélni
|
kedd aug. 23, 2005 22:59 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Sy írta: Hát ez az, hol?? http://(www.?)csajok.hu/
|
kedd aug. 23, 2005 17:56 |
|
|
Wiki
Site Admin
|
Hát ez az, hol??
|
kedd aug. 23, 2005 17:26 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Re: :)
gdea írta: lehet öregszem, de én valami csajra emlékeszem... csajok??? hol-hol???
|
kedd aug. 23, 2005 16:03 |
|
|
Vendég
|
Salvatore Salvataggio írta: Tiszáról volt szó nem?:)
lehet öregszem, de én valami csajra emlékeszem...
|
kedd aug. 23, 2005 14:19 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
Tiszáról volt szó nem?:)
|
kedd aug. 23, 2005 14:15 |
|
|
Vendég
|
Salvatore Salvataggio írta: gdea, jobb lenne!:)
persze, hiszen az ár/érték a fontos..
csak azt nem tudom, hogy az az ár, ami szúr, vagy az az ár, ami a Tiszán levonul...
|
kedd aug. 23, 2005 13:56 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
gdea, jobb lenne!:)
|
kedd aug. 23, 2005 13:53 |
|
|
Vendég
|
Salvatore Salvataggio írta: Sy írta: Akkor tegye fel a kezét az, aki most, kedd délután élvezi az életet Mivel a főnökömmel meccselek, a kezem a bánya alatt van egy kicsivel!
első körben azt olvastam a lánya alatt van kicsivel..
Te Sy, ez nem az az oldal.. :D
|
kedd aug. 23, 2005 13:31 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
Sy írta: Akkor tegye fel a kezét az, aki most, kedd délután élvezi az életet
Mivel a főnökömmel meccselek, a kezem a bánya alatt van egy kicsivel!
|
kedd aug. 23, 2005 12:49 |
|
|
Wiki
Site Admin
|
Akkor tegye fel a kezét az, aki most, kedd délután élvezi az életet
|
kedd aug. 23, 2005 12:43 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Mi ez a lehangolt hangulat?
Srácok még nincs itt a világvége....amíg lehet addig élvezzük az életet, majd csak lesz valahogy...olyan még nem volt, hogy nem volt sehogy!
CARPE DIEM
|
kedd aug. 23, 2005 12:11 |
|
|
Vendég
|
Sőőőt... gáááz is...merthogy elég nagy gáz lesz..
|
kedd aug. 23, 2005 11:31 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
Re: hmm
gdea írta: Sy írta: Hozzátenném, hogy nem csak az esztelen erdőirtás okozza a gondot, mikor a csapadék lehullásának rendje is megváltozott. Hetekig semmi, aztán egyszerre megkapjuk a havi adagot - ennek sem így kellene lennie, és ez már (szerintem) a globális klímaváltozás következménye. Nemrég olvastam, hogy Nyugat-Szibéria olvad, és ha felszabadul az ott lekötött irdatlan mennyiségű metán (ami még jobban elősegíti a felmelegedést, mint a CO2), akkor lesz aztán nemulass. Itt az ideje elkezdeni spájzolni a konzerveket, meleg ruhákat a gáz, hogyha valóban megindulna a nagy olvadás, akkor a spájzod helyén is 10 méteres víz volna..
de legalább víz lesz!:)
|
kedd aug. 23, 2005 11:25 |
|
|
Vendég
|
hmm
Sy írta: Hozzátenném, hogy nem csak az esztelen erdőirtás okozza a gondot, mikor a csapadék lehullásának rendje is megváltozott. Hetekig semmi, aztán egyszerre megkapjuk a havi adagot - ennek sem így kellene lennie, és ez már (szerintem) a globális klímaváltozás következménye. Nemrég olvastam, hogy Nyugat-Szibéria olvad, és ha felszabadul az ott lekötött irdatlan mennyiségű metán (ami még jobban elősegíti a felmelegedést, mint a CO2), akkor lesz aztán nemulass. Itt az ideje elkezdeni spájzolni a konzerveket, meleg ruhákat
a gáz, hogyha valóban megindulna a nagy olvadás, akkor a spájzod helyén is 10 méteres víz volna..
|
kedd aug. 23, 2005 8:21 |
|
|
Wiki
Site Admin
|
Hozzátenném, hogy nem csak az esztelen erdőirtás okozza a gondot, mikor a csapadék lehullásának rendje is megváltozott. Hetekig semmi, aztán egyszerre megkapjuk a havi adagot - ennek sem így kellene lennie, és ez már (szerintem) a globális klímaváltozás következménye. Nemrég olvastam, hogy Nyugat-Szibéria olvad, és ha felszabadul az ott lekötött irdatlan mennyiségű metán (ami még jobban elősegíti a felmelegedést, mint a CO2), akkor lesz aztán nemulass.
Itt az ideje elkezdeni spájzolni a konzerveket, meleg ruhákat
|
kedd aug. 23, 2005 8:14 |
|
|
Vendég
|
aha
Salvatore Salvataggio írta: Idézet: kovezkezo evben uberelte a termeszet Ezt félig cáfolnám! Itt a legnagyobb tettes nem a természet hanem a románok és ukránok, most félig a szlovákok is. Ha nem lett volna kírtva az a rengeteg erdő lenne ami lassítaná a vizet és a hegykorróziót!!!
tökéletesen igazad van... csakhogy a rövidtávú érdekek dominálnak megint...
|
kedd aug. 23, 2005 7:07 |
|
|
Vendég
|
tibuu írta: Az ezredfordulo kornyeken a Tiszan is voltak nagy arvizek, mikor 99-ben 974cm-el volt a vizallas naluk, azt mondtak ekkora viz csak 100 evente van, aztan a kovezkezo evben uberelte a termeszet, az egy evvel korabbit szintet. Akkor mar azt mondtak, hogy 500 evente van csak ilyen nagy arviz, azota szerencsere nem volt veszes. Bar akkor mar a Zagyvat is visszaduzzaszotta ugy, hogy kovekkel megrakott vasuti kocsikkal kellett lesulyozni a zagyvan levo vasuti hidat, hogy viz ne mozditsa el...
Nos, igen, a Tiszát nem kell nekem sem bemutatni, minthogy szintén zenész /szolnoki/.
"Zúgva, bőgve törte át a gátat,
El akarja nyelni a világot"
Nem egyszer fordult elő, hogy kicsi, de lelkes csapattal pakolásztuk a homokzsákokat..
Mondjuk, szűkebb környezetemben nem nagyon mérvadó a víz /Rákóczi/, de azért volt, hogy a hidon víz volt, amikor jöttem a boltba.
A Zagyva meg egészen berényig gondot szokott okozni.. pedig néha át lehet sétálni rajta..
|
kedd aug. 23, 2005 7:05 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Idézet: Bar akkor mar a Zagyvat is visszaduzzaszotta ugy, hogy kovekkel megrakott vasuti kocsikkal kellett lesulyozni a zagyvan levo vasuti hidat, hogy viz ne mozditsa el... Idézet: Itt a legnagyobb tettes nem a természet hanem a románok és ukránok, most félig a szlovákok is.
És ebből válik igazzá a régi irredenta nóta:Egy régi mániám tankkal végigmenni Románián...-csak hogy lesúlyozzam a vasúti töltést..
Nehogy bárki komolyan vegye,csak Joke mégha egy kicsit vaskos is
|
hétf. aug. 22, 2005 22:25 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
Idézet: kovezkezo evben uberelte a termeszet
Ezt félig cáfolnám!
Itt a legnagyobb tettes nem a természet hanem a románok és ukránok, most félig a szlovákok is.
Ha nem lett volna kírtva az a rengeteg erdő lenne ami lassítaná a vizet és a hegykorróziót!!!
|
hétf. aug. 22, 2005 19:36 |
|
|
tibuu
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1512 Tartózkodási hely: Szolnok
|
Az ezredfordulo kornyeken a Tiszan is voltak nagy arvizek, mikor 99-ben 974cm-el volt a vizallas naluk, azt mondtak ekkora viz csak 100 evente van, aztan a kovezkezo evben uberelte a termeszet, az egy evvel korabbit szintet. Akkor mar azt mondtak, hogy 500 evente van csak ilyen nagy arviz, azota szerencsere nem volt veszes.
Bar akkor mar a Zagyvat is visszaduzzaszotta ugy, hogy kovekkel megrakott vasuti kocsikkal kellett lesulyozni a zagyvan levo vasuti hidat, hogy viz ne mozditsa el...
|
hétf. aug. 22, 2005 19:21 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
Sy írta: Ja, nálunk is áll a kertben a víz, a kutya imád belerohangálni, aztán lehet takarítani az előszobát... De még ez legyen a legnagyobb baj.
Azért emlékszem még, amikor kb 3 éve jött az az irdatlan nagy áradat a Dunán, az sem volt semmi. Homokzsákokkal védték a Margit szigetet, meg majdnem felért a víz a hidak aljáig.
Emléxem. Győrben is csak az volt a szerencse, hogy a gát felett van még egy kő vagy beton kerítés. igaz azoknak a bejáratánál is homokzsákok voltak. Utána meg szúnyog özön!:)
|
hétf. aug. 22, 2005 18:54 |
|
|
Wiki
Site Admin
|
Ja, nálunk is áll a kertben a víz, a kutya imád belerohangálni, aztán lehet takarítani az előszobát... De még ez legyen a legnagyobb baj.
Azért emlékszem még, amikor kb 3 éve jött az az irdatlan nagy áradat a Dunán, az sem volt semmi. Homokzsákokkal védték a Margit szigetet, meg majdnem felért a víz a hidak aljáig.
|
hétf. aug. 22, 2005 18:12 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
Nem csak én csodálkoztam rá az időjárásra:
http://index.hu/politika/bulvar/ozon5393/
|
hétf. aug. 22, 2005 15:12 |
|
|
Vendég
|
Archon írta: gdea írta: Jellemző magyar mentalitás... Sal itt egy globális éghajlati változásról ír, Arccsont kollega meg arról beszél levonva a konklúziót, hogy estefelé megszokott kiskocsmás sörözés helyett lehetséges, hogy vizesárok takarítás lesz.. Nem értelek... Most rámkötsz, mert azt mondom, hogy valami nem stimmel az éghajlattal? Salvatore is egy ilyen cikket linkelt be, szal még nem is teljesen off a téma.
dehogy is... végül is mindenki a saját tapasztalataiból veszi észre a változásokat...
|
hétf. aug. 22, 2005 14:49 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
gdea írta: Jellemző magyar mentalitás... Sal itt egy globális éghajlati változásról ír, Arccsont kollega meg arról beszél levonva a konklúziót, hogy estefelé megszokott kiskocsmás sörözés helyett lehetséges, hogy vizesárok takarítás lesz..
Nem értelek... Most rámkötsz, mert azt mondom, hogy valami nem stimmel az éghajlattal? Salvatore is egy ilyen
cikket linkelt be, szal még nem is teljesen off a téma.
|
hétf. aug. 22, 2005 14:45 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
Archon, én a helyedben már elkezdtem volna a gát építését a kert aljában!!!
|
hétf. aug. 22, 2005 14:39 |
|
|
Vendég
|
Jellemző magyar mentalitás...
Sal itt egy globális éghajlati változásról ír, Arccsont kollega meg arról beszél levonva a konklúziót, hogy estefelé megszokott kiskocsmás sörözés helyett lehetséges, hogy vizesárok takarítás lesz..
|
hétf. aug. 22, 2005 14:39 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
Na ja. Egyre jobban lehet érezni, hogy valami történik a bolygóval. Pl ilyen nyárra én nem emlékszem. Pont ma reggel
láttam a buszról, hogy egy kis vízelvezető csatorna, amiben kb 40-50 cm víz szokott lenni, rendesen egy hömpölygő
folyammá duzzadt. A fölötte átívelő híd alatt kb 3 m hely szokott lenni. Most majdnem eléri a víz a híd alját.
Az a szomorú, hogy ez a csatorna pont az udvarunk alatt folyik ki a Dunára. Lehet, hogy estére meg van a programom.
|
hétf. aug. 22, 2005 14:32 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
|
hétf. aug. 22, 2005 14:28 |
|
|
Laci2000
arany tag
|
Sutszi: próbáld ki a Rábát, ha még mész vizitúrára
Tisza nyugodtságához képest ég és föld. Az 50 km-es első naphoz meg gratulálok, de biztos hogy annyi volt? Nekünk azt hiszem max 25 volt egy nap a Tiszán, és az majdnem egész napos túra volt. Hány személyes kenukkal mentetek? Tiszacsécs felé nem dobálták a ti hajóitokat a cigányok?
|
csüt. aug. 18, 2005 15:06 |
|
|