Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. jan. 09, 2025 17:19

Hozzászólás a témához  [ 45 hozzászólás ] 
Microsoft Messenger letöltés kéretlenül GPRS Nettel 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
huh, kipróbáltam ezt a netstat -a parancsot, és találtam egy furcsát...
Kód:
c:\netstat -a
...
TCP     laptop:4045     bomba.vietnamfree.com:pop3     IDŐZÍTETT_VÁRÁS
...

ez most meg mi akar lenni? nem túl bizalomgerjesztő...

jóvanna rájöttem, asszem ez a tvn emailfiókom figyelője, de miért van ilyen megtévesztő címe?? :)

szer. jún. 29, 2005 13:50
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
Rolling Rock írta:
Sajnos tapasztalataim szerint hiába tiltod azt a portot amin keresztül küldi az adatokat, mert kb. egy óra múlva más porton keresztül próbálkozik tovább.

Voltmár 1063, 33?? szóval teljesen véletlenszerű és sajnos nem lehet egy tartományra belőni a dolgot.

A TCP dumpot esetleg leírnátok hogy kell megcsinálni? Köszi.

Kiváncsi vagyok Landsmann-ál müxik az én megoldásom.

:roll:

Na, akkor egy kis alapismereti tanfolyam :)
Adott egy szerver meg egy kliens. A portok 1 és 65536 közötti "címek" az adott gépen, amiből a hálózatról érkező csomagokról tudja, hogy azt milyen alkalmazásnak kell továbbítani.
Konvenció szerint az 1024 alatti portokat használják a szerver alkalmazások. Ezeken a portokon figyel egy szoftver (pl. a 80-ason webszerver, 21-esen ftp, 23-ason telnet stb.). Ezek persze csak konvenciiók, azaz üzemelehet webszerver akármilyen más, a 80-astól eltérő porton is, csak ilyet nem érdemes beállítani, mert akkor a kliensen kézzel kell megadni a célport számát.
A kliensen is ugyanilyen portok vannak, általában kommunikáció kezdeményezésére az 1024 feletti portokat használják, ugyanis ezek megnyitásához nem kellenek rendszerjogosultságok. Amikor megnyitsz egy weboldalt, a géped meg fog nyitni egy 1024 feletti portot (mondjuk legyen ez a 2087), és elküldi a kérést erről a portól a webszerver 80-as portjára (amin fixen figyel a webszerver szoftver). A webszerver teljesíti a HTTP kérést, és a választ visszaküldi a géped 2087-es portjára (amit a böngésződ fog megkapni, és értelmezi az így megjelenő adatokat).
(Egyébiránt windowson az éppen nyitott illetve figyelő portokat a netstat -a paranccsal lehet megnézni.)
A rövid lényeg tehát az, hogy ahhoz, hogy ez az update-izé működni tudjon, kell hogy legyen valahol neki egy listája, hogy mik a szóba jöhető szerverek (és azért próbálkozik mindig másikkal, mert ugye nem sikerül a letöltés), és 99%, hogy ezeken egy fix portra kapcsolódik.
Ha meg tudjuk találni, hogy mi ez a célport, és az nem egyezik semmilyen más alkalmazás által használt well-known porttal, akkor egyszerűen ki lehet tiltani célport alapján. Ha mondjuk a 80-as portra próbálkozik, akkor egyesével kell kiszűrni az IP-ket.

A TCPdump meg egy nagyon jó kis tool, de mélyreható TCP/IP ismeretek nélkül nem ajánlanám. Még az informatikusok 99%-a sem tud mit kezdeni a kimenetével, annyira elvarázsolt cucc :)

hétf. jún. 27, 2005 22:17
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Hozzászólás 
skynet írta:
szerintem tűzfalaknál meg lehet adni azt is, hogy melyik alkalmazást engedjük ki vagy tiltjuk le.

legalábbis úgy rémlik, hogy a tiny personal firewall nevű cuccnak ezt meg lehetett mondani. talán az outpostnak is...

Már leírtuk egy párszor, hogy az a rohadék az svchost.exe-t használja. Ezt nem lehet letiltani, mert akkor egy bájt sem megy se ki, se be. Ez az út nem járható.

hétf. jún. 27, 2005 20:53
ezüst tag

Hozzászólás 
Sajnos tapasztalataim szerint hiába tiltod azt a portot amin keresztül küldi az adatokat, mert kb. egy óra múlva más porton keresztül próbálkozik tovább.

Voltmár 1063, 33?? szóval teljesen véletlenszerű és sajnos nem lehet egy tartományra belőni a dolgot.

A TCP dumpot esetleg leírnátok hogy kell megcsinálni? Köszi.

Kiváncsi vagyok Landsmann-ál müxik az én megoldásom.

:roll:

hétf. jún. 27, 2005 13:49
Moderátor

Hozzászólás Re: msn
aug30hu írta:
eleve hasznos csak a fontos portokat kiengedni mint dns,http/s,ssh es a jatekokhoz pedig valami kulon tartomany amit ker, a tobbit mindent tiltani.

Nos, ez egy céges routeren tényleg jó, de otthon inkább csak önszivatás.
Másrészt egyelőre nem egyértelmű, hogy nem-e mondjuk 80-as porton keresztül akar frissülni, mert akkor megette a fene.

hétf. jún. 27, 2005 12:14
arany tag

Hozzászólás msn
Sziasztok,

a tcpdump (ethereal) kimenet tenyleg hasznos lenne, de megoldas lehet a windowsos portok tiltasa mint 445, 136-8 stb es messengert pedig weben keresztul hasznalni:
http://webmessenger.msn.com/default.aspx?R=1

eleve hasznos csak a fontos portokat kiengedni mint dns,http/s,ssh es a jatekokhoz pedig valami kulon tartomany amit ker, a tobbit mindent tiltani.
udv
Z

hétf. jún. 27, 2005 10:00
Moderátor

Hozzászólás 
Aki továbbra is szenved:
Írjátok meg légyszíves egy kicsit komkrétabban, hogy milyen az adatforgalom. Legalább az IP címeket és portokat.
Vagy a legjobb egy tcpdump lenne.

hétf. jún. 27, 2005 6:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem egyszerűbb rögtön a 7-est letölteni? Csak kérdezem. :wink:

hétf. jún. 27, 2005 5:55
ezüst tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Londelmor írta:
Landsmann írta:
...

bocs, igazából már érdemben nem tudok hozzászólni, főleg ha nálam felkészültebb ismerősöd se tudott, de azt azért hadd kérdezzem meg, hogy ha ennyire idegesít, hogy ezt csinálja a messenger, akkor miért nem törlöd le? c:\program files\messenger (vagy valami ilyesmi) könyvtárra egy shift+del, aztán hadd szóljon...
ami nincs az nem tud adatot forgalmazni. semmilyen program nincs, ami ne tudna nélküle élni (csak azt hazudja több is...), és van más progi is, amivel msn hálózatra fel lehet csatlakozni (trillian, miranda, stb)

Gondolod nem próbáltam már a Messengert leszedni? Akkor is volt adatforgalom. Nem maga a Messenger generálja a forgalmat, hanem valami valamiért le akarja tölteni. De képtelenek vagyunk rájönni hogy mi és miért. Csak odáig jutunk el, hogy valami az svchost.exe-t veszi rá arra, hogy csináljon adatforgalmat, de hogy azt mi vezérli, az a kérdés. Tehát hiába szedem le a Messengert és használok mást, az nem old meg semmit. Amikor ez elkezdődött, nem volt semmilyen programtelepítés vagy valamilyen változtatás a rendszeren. Nem tudtam hozzákötni semmihez. Egy éve volt már ilyen, akkor letöltöttem, feltelepítettem a Messenger újabb változatát és akkor abbahagyta. Most nem.

Sikerült megoldanom most a problémát. Telepítettem egy új XP-t majd felraktam rá az 5ös Messengert amit az MS oldaláról letöltöttem. Ekkor automatikusan bedobta hogy muszáj frissíteni. Engedtem neki hogy frissüljön 7esre és miután elindult a 7es nem indult el letöltés a tempbe.

Szerintem ez nem ugyanazt töltötte le mint a mit mi használtunk. Szóval azóta rendesen megy a 7es Messenger a Pannon GPRS neten Internet Exressel.

Szerintem próbáld ki ezt a megoldást. Csak annyi a gáz benne hogy mint tapasztalhattad muszáj újrarakni v. rendszervisszaállítani az XP-t mert a letörlés nem elég neki.

Majd írd meg légyszi hogy nálad müködik-e az általam felvázolt módszer, köszi.

:D

vas. jún. 26, 2005 23:19
Hozzászólás 
Londelmor írta:
Landsmann írta:
...

bocs, igazából már érdemben nem tudok hozzászólni, főleg ha nálam felkészültebb ismerősöd se tudott, de azt azért hadd kérdezzem meg, hogy ha ennyire idegesít, hogy ezt csinálja a messenger, akkor miért nem törlöd le? c:\program files\messenger (vagy valami ilyesmi) könyvtárra egy shift+del, aztán hadd szóljon...
ami nincs az nem tud adatot forgalmazni. semmilyen program nincs, ami ne tudna nélküle élni (csak azt hazudja több is...), és van más progi is, amivel msn hálózatra fel lehet csatlakozni (trillian, miranda, stb)

Gondolod nem próbáltam már a Messengert leszedni? Akkor is volt adatforgalom. Nem maga a Messenger generálja a forgalmat, hanem valami valamiért le akarja tölteni. De képtelenek vagyunk rájönni hogy mi és miért. Csak odáig jutunk el, hogy valami az svchost.exe-t veszi rá arra, hogy csináljon adatforgalmat, de hogy azt mi vezérli, az a kérdés. Tehát hiába szedem le a Messengert és használok mást, az nem old meg semmit. Amikor ez elkezdődött, nem volt semmilyen programtelepítés vagy valamilyen változtatás a rendszeren. Nem tudtam hozzákötni semmihez. Egy éve volt már ilyen, akkor letöltöttem, feltelepítettem a Messenger újabb változatát és akkor abbahagyta. Most nem.

vas. jún. 26, 2005 10:31
arany tag

Hozzászólás 
skynet írta:
a windows automatikus frissítését kéne inkább letiltani, nem kilövögetni kézzel a wuauclt.exe-t :D

Windows Update AUtomatic CLienT - szerintem ebből jön a neve.

skynet: ki volt lőve:) hidd el. Néha láma vagyok, de nem ennyire

vas. jún. 26, 2005 10:14
arany tag

Hozzászólás 
A BITS service le van tiltva nálad? Esetleg maradt neki munka még abból az időből, amikor a WU engedélyezve volt, és már nincs, ami figyelmeztetné, hogy van újabb verzió?

Idézet:
Control how much network bandwith Automatic Updates will use
By default, the Background Intelligent Transfer Service (BITS) which is used by Automatic Updates will use idle network bandwidth for downloading updates.

vas. jún. 26, 2005 10:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
...

vas. jún. 26, 2005 9:41
Profil Privát üzenet küldése ICQ
Hozzászólás 
Pannon GPRS internetet használok. Nincs megosztva semmi, egy gépen van net. Egyik tűzfal sem ad semmilyen információt. Zone Alarm, windowsé, vagy a Kerio sem. Mindenképpen a Messengert akarja letölteni, (ezek a kis tüskék) mert ezt már régen kiderítettük, de nem tudjuk hogy miélrt. Minden automatikus frissítés ki van kapcsolva. Amit látsz a képen hosszabb tüskéket, akkoor a Pannon DNS-éhez csatlakozik, de ahoz is minek, ha semmilyen kommunikációs program nincs elindítva, csak a net kapcsolat él.
Kb egy évvel korábban volt már ilyen, akkor is a Messenger kínlódott. Letöltöttem a frissítést, feltelepítettem és utána kussban maradt. Sajnos most ez nem vált be, Pedig frissítettem már úgy is hogy letöltöttem és úgy telepítettem, sőt online frissítést is csináltam. Semmi eredmény. De az a pláne, hogy nem is a legújabbat, hanem az egyel előbbi változatot akarja letölteni, mert a temp-ben mindig létrejövő 5 db fájl mérete bájtra pontosan azzal egyezik meg. A legújabb egy kicsit nagyobb.

vas. jún. 26, 2005 6:52
arany tag

Hozzászólás 
Hát igen, ez érdekes... Milyen internet szolgáltatót használsz? Esetleg osztott hálózat?

A hálózat maga is használ ilyen periodikus csomagokat (I'm alive packet), de ez azért sűrű... Csakúgy, mint hálózatinformációs csomagnak (talán nem változik ilyen sűrűn).

Nem lehet, hogy esetleg pingelnek (vagy próbálnak, XP tűzfal alapértelmezés szerint nem válaszol)?

szomb. jún. 25, 2005 21:59
Hozzászólás 
nutellamoly írta:
Mit értesz adatforgalmon? Néha egy-egy csomag, vagy folyamatos valami?

Olyan 7-8 másodpercenként egy kis adatcsomag, de az folyamatosan. Néha, kb fél percenként egy nagyobb. Annyit sikerült kiderítenünk, hogy a kettő nem függ össze, egymástól függeetlen dolgok.

Admin: A képet a felhasználó kérésére töröltük.

szomb. jún. 25, 2005 21:50
arany tag

Hozzászólás 
Mit értesz adatforgalmon? Néha egy-egy csomag, vagy folyamatos valami?

szomb. jún. 25, 2005 21:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
No kérem, a lényeg az, továbbra is van adatforgalom. Bármit letilthatunk, adatforgalom van. Akkor áll le, ha az svchost.exe van blokkolva.
Na pont ez a bajom nekem is. (Más okból kifolyólag) És ezen sajna a Dredd féle link sem segít... Felcsillant előttem, hogy a M$ beépített gyári "spy" programjára van valami megoldás, de ezek szerint még nincs, vagy nem publikus. :)

szomb. jún. 25, 2005 21:35
Hozzászólás 
No kérem, a lényeg az, továbbra is van adatforgalom. Bármit letilthatunk, adatforgalom van. Akkor áll le, ha az svchost.exe van blokkolva. Most ment el a haver, ő igencsak benne van a dologban, de rajta is kifogott. Hozott egy rahedli diagnosztikai programot, de a végső megoldáshoz nem jutottunk el. Ráadásul nálam komplikált a dolog, mert úgy néz ki, nem csak egy dologról van szó. Hát próbálokunk tovább.

szomb. jún. 25, 2005 19:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
.dredd. írta:
Bronzi: droland pont uw pont hu ! Beleirtam, csak nem akartam linket betenni :)
Ok! Vettem, csak öregszem... :(

szomb. jún. 25, 2005 19:13
arany tag

Hozzászólás 
Csak kívülálló tippjei:

Windows Messenger <> MSN Messenger

A WM helpjében külön fejezet foglalkozik a tűzfal beállításával. Gondolom, ha ellenkezőjét csináljátok, nem fog működni :wink:

szomb. jún. 25, 2005 18:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Felraktam a Kerio-t. Én ezzel sem jutottam előrébb. Nem mutatkozik hogy milyen protokollon, milyen porton kumminikál. Adatforgalom van, de hogy hogy a francba állítsam meg, fogalmam sincs.

mostmár direkt megnéztem, hogy ennyire nem akar működni a dolog. nálam az összes rendszerfolyamat le van tiltva a netről, csak a helyi hálón kommunikálhatnak, de svchost.exe nem is akart még soha csatlakozni. (én a messengert úgy lőttem ki, hogy letöröltem a vinyóról az egész cuccot...)

de ha tényleg csatlakozik, akkor elvileg ki kéne írja az IP címet, hogy hova, kicsoda, és miylen protokollon... nekem ki szokta írni :roll:

szomb. jún. 25, 2005 17:23
Hozzászólás 
Felraktam a Kerio-t. Én ezzel sem jutottam előrébb. Nem mutatkozik hogy milyen protokollon, milyen porton kumminikál. Adatforgalom van, de hogy hogy a francba állítsam meg, fogalmam sincs.

szomb. jún. 25, 2005 16:05
ezüst tag

Hozzászólás 
Kipróbáltam ezt a szűréses dolgot és a 1062 UDP portot tiltottam le, beállítottam hogy mutasson figyelmeztetéseket és csakúgy dobálja elfele a csomagokat.

170szer próbálkozott a letöltéssel végül megunta és azóta nyugban van a gép. Remélem így is marad.

szomb. jún. 25, 2005 11:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Landsmann:

leírom akkor részletesen.
Kerio Personal Firewall letölt, aztán feltelepít. most arról nem írok, hogy ez mir jó még, csak céltudatosan a te problémádat.

- beállítások -> (bal oldali menüből) hálózatbiztonság -> (alsó gombok közül) csomagszűrő kiválasztása
- a megnyíló ablakon fent a szűrőszabályokat válaszd, majd bal oldalon a hozzáadásra klikk.
- kiválasztod a protokoll-t (mondjuk minden lehetségeset), aztán a portot amin az a cucc kommunikál, majd végül a távoli pontnál címtartomány megadása, ha egy tartományba belőhetők a szervereik, vagy ha nem, akkor minden szervert szépen kiszűrni. aztán kiválasztod az irányt, és a tiltást. ennyi.

ja, és opcionálisan: utána elfelejted az msn messengerét, és a továbbiakban boldogan használod a Miranda IM-t ;)

szomb. jún. 25, 2005 9:26
arany tag

Hozzászólás 
Bronzi: droland pont uw pont hu ! Beleirtam, csak nem akartam linket betenni :)

szomb. jún. 25, 2005 8:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
.dredd. írta:
tapasztalt hardver-szoftveres fórumtag, Droland weboldalán szereplő tanácsokat! Ő össze is gyűjtötte a szerinte fontos, valamint a szerinte haszontalan service-k, folyamatok registry kódjait,
Egy linket ha lehetne please! ;)

"...nem írok linket, csak fonetikusan: droland pont uw pont hu. "

Ne haragudj, de ezen mit nem értesz?
:wink:

szomb. jún. 25, 2005 8:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
.dredd. írta:
tapasztalt hardver-szoftveres fórumtag, Droland weboldalán szereplő tanácsokat! Ő össze is gyűjtötte a szerinte fontos, valamint a szerinte haszontalan service-k, folyamatok registry kódjait,
Egy linket ha lehetne please! ;)

szomb. jún. 25, 2005 6:17
Hozzászólás 
TOZ írta:
.gúnár. írta:
Hirtelen csak azt tudom javaolni, hogy uninstalláld a Messengert. Ezt a programok hozzáadása menüpont Windows komponensek részénél meg lehet tenni (pipa ki), avagy az Xp-Antispy progival is meg lehet tenni (utóbbival elég sok más beállítás is módosítható!). Ha kell az MSN, akkor alternatív messenger kliensek is vannak (Trillian, Miranda stb.) Persze ezeket újra meg kell szokni, meg nem is bírnak akkora funkcionalitással, de GPRS-en nem hinném, hogy pl. bárki is videochatelni akar. Én a Mirandát használom.

Nekem is az XP-Antispy jott be!!!
Ezzel kilovod a windows messengert s utan mehet a gepre egy MSN (ha kell)...
Tokeletes, adat csak akkor ha en akarom!!!

Nekem az MSN Messenger van fent. :) Mégis **** a helyzet. Az is Microsoft termék.

pén. jún. 24, 2005 22:36
ezüst tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Én már a teljes uninstallt is próbáltam, akkor is volt adatforgalom. A legújabb van feltelepítva, mégis. Múlt évben is csinált már ilyet, akkor eltöltöttem a legújabbat és nyugtaon maradt. De másfél hónapja megint csinálja. Ráadásul nem is a legújabbat próbálja letölteni. Frissítettem már úgy hogy az újabb verziót letöltöttem és úgy telepítettem, de úgy is hogy online frissítettem. Egyik sem változtatott a helyzeten. Nekem nem fut wuauclt.exe nevű program, úgyhogy nem tudom leállítani. Pedig jó lenne már megoldani.

Nekem tegnap előtt akart volna frissíteni de a frissítés közben megszakadt a folyamat, ill. a net. Ezután kezdődött az "ereszd el a hajam" műsor, egyfolytában jött lefele az anyag a bit kezdetű fájlba. Teljes windows és msn messenger és mediaplayer uninstall sem segített. Próbálkoztam rendszervisszaállításra a telepítés utáni közvetlen állapotra de töltött akkor is.

Kiváncsi lennék hova írja be magát.

Végül teljes Windows uninstall (format). Most nem raktam fel, csak a sima Windows Messenger fut, de már az sem mivel felraktam a Miranda klienst ami szerintem sokkal jobb, márcsak a frissítés szempontjából is. Maradok ennél és megpróbálom elfelejteni az M$ csodás termékét.

8)

pén. jún. 24, 2005 22:21
arany tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Hirtelen csak azt tudom javaolni, hogy uninstalláld a Messengert. Ezt a programok hozzáadása menüpont Windows komponensek részénél meg lehet tenni (pipa ki), avagy az Xp-Antispy progival is meg lehet tenni (utóbbival elég sok más beállítás is módosítható!). Ha kell az MSN, akkor alternatív messenger kliensek is vannak (Trillian, Miranda stb.) Persze ezeket újra meg kell szokni, meg nem is bírnak akkora funkcionalitással, de GPRS-en nem hinném, hogy pl. bárki is videochatelni akar. Én a Mirandát használom.

Nekem is az XP-Antispy jott be!!!
Ezzel kilovod a windows messengert s utan mehet a gepre egy MSN (ha kell)...
Tokeletes, adat csak akkor ha en akarom!!!

pén. jún. 24, 2005 22:10
arany tag

Hozzászólás 
Nos... amit kifelejtettem az előző hozzászólásból :oops: , pedig lehet, hogy ide tartozik az, hogy az újratelepítéskor nagymértékben figyelembe vettem egy régesrégi, tapasztalt hardver-szoftveres fórumtag, Droland weboldalán szereplő tanácsokat! Ő össze is gyűjtötte a szerinte fontos, valamint a szerinte haszontalan service-k, folyamatok registry kódjait, méghozzá egy komplett reg fájlba, így mást sem kellett tennem, mint azt telepíteni. Lehet, hogy az billent át valamit, amitől a messenger csöndben van. Mellesleg rengeteg más hasznos cucc is van az oldalán, nem írok linket, csak fonetikusan: droland pont uw pont hu.
Ajánlom mindenkinek, nekem bejött és lehet, hogy a messenger is ezért van jól nálam.

Üdv

pén. jún. 24, 2005 20:24
Hozzászólás 
Én már a teljes uninstallt is próbáltam, akkor is volt adatforgalom. A legújabb van feltelepítva, mégis. Múlt évben is csinált már ilyet, akkor eltöltöttem a legújabbat és nyugtaon maradt. De másfél hónapja megint csinálja. Ráadásul nem is a legújabbat próbálja letölteni. Frissítettem már úgy hogy az újabb verziót letöltöttem és úgy telepítettem, de úgy is hogy online frissítettem. Egyik sem változtatott a helyzeten. Nekem nem fut wuauclt.exe nevű program, úgyhogy nem tudom leállítani. Pedig jó lenne már megoldani.

pén. jún. 24, 2005 20:06
arany tag

Hozzászólás 
Hali!

Ezelőtt nekem is mindig elkezdett valamit letöltögetni és a task managerben egy wuauclt.exe-t lövögettem ki, akkor állt meg az adatforgalom. Nemrég windows reinstall volt a gépemen és letöltöttem a legújabb MSN messengert, amióta ez van fenn, nyugton marad, még ha órákig is lóg fenn a neten.

Üdv

pén. jún. 24, 2005 19:50
gyémánt tag

Hozzászólás 

pén. jún. 24, 2005 19:31
arany tag

Hozzászólás 
skypee!

pén. jún. 24, 2005 18:52
Hozzászólás 
No, akkor itt is leírom, de már máshol is írtam. Ugyanebben a cipőben járok, én derítettem ki hogy a Messenger kavar. A gond ott van, hogy az svchost.exe-t használja a szemét. Ha ez letiltásra kerül a tűzfalban, adat se ki, se be egy bájt sem. Tehát ez nem járható út. Nincs más alkalmazás aminek a letiltásával az adatforgalom leállna. Az IP címet el lehet felejteni, mert több szerverük van a világban, mindig máshova csatlakozik. A Zone Alarm és az Ad Muncher erre a problémára nem ad megoldást. Egyik esetében sem lehet se IP-t, se webcímet blokkolni. Egyébként a msgr.dlservice.microsoft.com.c.footprint.net címre megy és onnan jön az adat. Tényleg jó lenne valami egyszerű, de biztos végleges megoldás.

pén. jún. 24, 2005 17:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
vagy egy ingyenest: Agnitum Outpost

Én is pont ezt akartam ajánlani :wink:

pén. jún. 24, 2005 13:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egyszerű. Telepíts egy tűzfalat, és csak azt az alkalmazást engedd ki netezni, amelyiket Te akarod. (pl Symantec Norton Internet Security)

pén. jún. 24, 2005 1:26
ezüst tag

Hozzászólás Microsoft Messenger letöltés kéretlenül GPRS Nettel
Mostmár tényleg kezdem megunni a többünk által is tapasztalt igen bosszantó dolgot, miszerint GPRS net mellett néha elkezd elindulni valamiféle frissítő mechanizmus a Windows alatt holott minden frissítés ki van kapcsolva.

A temp könyvtárban egy bit kezdetű fixen 10MB méretű fájl keletkezik és ebbe történik az írás, látszólag az MSN Messenger tölt le valami frissítést, de örrökkön-örökké sem tudja azt befejezni.

Valaki nagyon guru segíthetne nekünk megoldani a problémát, mert az svchost-on keresztül dolgozik és nem lehet kilőni. Sajnos a IP változó de a Microsoft-ra mutat.

!-] !-] !-]

pén. jún. 24, 2005 0:13
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 45 hozzászólás ]