Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 10, 2025 8:27

Hozzászólás a témához  [ 12 hozzászólás ] 
Nem indul a gép....help 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Endi1980 írta:
Működik :))
Megadtam neki a load optimized settings-t és müxik.
kentem rá pasztát és rányomtam a hűtőt.

nagy köszönet Pepi!!
Arra azért ügyelj, hogy ne menjen mellé a szilikon.

hétf. jún. 27, 2005 11:53
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Pepi írta:
Endi1980 írta:
Jó lett!!!!

leszedtem a hütõkockát róla és a karral benyomtam a foglalatba :)
és rátettem addig is a hütõt amig nem szilikonpasztázom le

most pedig azt irja hogy CMOS checksum error. mit kell beállitsak?

Nézd át a CMOS beállításokat majd mentsd el. Utána jó lesz.

Működik :))
Megadtam neki a load optimized settings-t és müxik.
kentem rá pasztát és rányomtam a hűtőt.

nagy köszönet Pepi!!

hétf. jún. 27, 2005 11:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Endi1980 írta:
Jó lett!!!!

leszedtem a hütőkockát róla és a karral benyomtam a foglalatba :)
és rátettem addig is a hütőt amig nem szilikonpasztázom le

Nézd át a CMOS beállításokat majd mentsd el. Utána jó lesz.

hétf. jún. 27, 2005 11:14
ezüst tag

Hozzászólás 
Pepi írta:
Endi1980 írta:
hát már megbántam,h belenyultam....
viszont akkor ha vissza akarnám tenni a foglalatba a procit, le kéne vegyem róla a hütõbordát és azt nem tudom....

A hûtõt mindenképpen le kell venni mert hûtõvel együtt nem lehet a foglalatba beültetni. Valószínû, hogy a szilikon paszta miatt ragadt oda. Egy kis méretû csavarhúzóval finoman nyúlj a borda és a proci közé minden oldalon. De csak finoman azaz nem szabad nagyon megfeszíteni mert akkor eltörik a proci. Mind a négy oldalon finoman mozgatni és akkor le fog jönni a hûtõrõl.

Jó lett!!!!

leszedtem a hütőkockát róla és a karral benyomtam a foglalatba :)
és rátettem addig is a hütőt amig nem szilikonpasztázom le

hétf. jún. 27, 2005 11:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Endi1980 írta:
viszont akkor ha vissza akarnám tenni a foglalatba a procit, le kéne vegyem róla a hütőbordát és azt nem tudom....

A hűtőt mindenképpen le kell venni mert hűtővel együtt nem lehet a foglalatba beültetni. Valószínű, hogy a szilikon paszta miatt ragadt oda. Egy kis méretű csavarhúzóval finoman nyúlj a borda és a proci közé minden oldalon. De csak finoman azaz nem szabad nagyon megfeszíteni mert akkor eltörik a proci. Mind a négy oldalon finoman mozgatni és akkor le fog jönni a hűtőről.

hétf. jún. 27, 2005 11:02
ezüst tag

Hozzászólás 
Pepi írta:
Endi1980 írta:
természetesen nem, kikapcsoltam a bilincsbõl elõtte. a foglalat melletti foganytyú lenyomott állapotban van mert a proci nagy hütõ bordán van és emiatt csak ugy tudom a procit beletenni.De a lábak nem sérültek.
Proci nélkül el sem indul a gép? Még annyira se hogy a bios-ba beléphessek? Vagy a bios-t is õ tárolja? bocs nem nagyon értek hozzá... :?

Bocs, de nem értelek. A foglalatnál lévõ kallantyúval kell feloldani a rögzítést ahhoz, hogy ki lehessen venni a procit. Visszarakni pedig felengedett állapotban kell majd ha helyén van a proci azaz teljese beült a foglalatba akkor le kell csukni a kart ami rögzíti a processzor lábait. Ezek után kell a hûtõt felhelyezni.

Egyébként proci nélkül mûködésképtelen a gép azaz se kép se hang (még egy csippanás se) :lol:

Szerk:
Egyébként ha nem értesz hozzá akkor minek kellett szétszedni?

viszont akkor ha vissza akarnám tenni a foglalatba a procit, le kéne vegyem róla a hütőbordát és azt nem tudom....

hétf. jún. 27, 2005 10:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Endi1980 írta:
természetesen nem, kikapcsoltam a bilincsből előtte. a foglalat melletti foganytyú lenyomott állapotban van mert a proci nagy hütő bordán van és emiatt csak ugy tudom a procit beletenni.De a lábak nem sérültek.
Proci nélkül el sem indul a gép? Még annyira se hogy a bios-ba beléphessek? Vagy a bios-t is ő tárolja? bocs nem nagyon értek hozzá... :?

Bocs, de nem értelek. A foglalatnál lévő kallantyúval kell feloldani a rögzítést ahhoz, hogy ki lehessen venni a procit. Visszarakni pedig felengedett állapotban kell majd ha helyén van a proci azaz teljese beült a foglalatba akkor le kell csukni a kart ami rögzíti a processzor lábait. Ezek után kell a hűtőt felhelyezni.

Egyébként proci nélkül működésképtelen a gép azaz se kép se hang (még egy csippanás se) :lol:

Szerk:
Egyébként ha nem értesz hozzá akkor minek kellett szétszedni?

hétf. jún. 27, 2005 10:44
ezüst tag

Hozzászólás 
Pepi írta:
Endi1980 írta:
potyo írta:
Mit jelent az, hogy el kellett mozditani? Ki volt huzva a konektorbol, amikor szereltel?

nem volt konnektorban.csavarozáshoz szûk volt a hely ezért mozditottam picit félre a procit. köszi a hsz-t :)

Ez a félremozdítás ugye nem azt jelenti, hogy rögzített állapotban félrenyomtad? :huha: Mert ha igen akkor nagy az esélyed rá, hogy elpattant a tok vagy eltört pár láb. Mindkét eset a proci halálát okozza. Ha szerencséd van akkor csak kimozdult a foglalatból. Vedd le a hûtõt és a procit (a procit a foglalat mellett lévõ kallantyú felengedése után vedd ki) majd ellenõrizd nincs e elhajolva láb. Ha találsz ilyet akkor nagyon óvatosan állítsd függõleges helyzetbe. majd tedd vissza a procit és a hûtõt. Ha ezek után se indul el akkor nagy a valószínûsége, hogy az elmozdításnál valamilyen zárlat miatt elhalt a proci ill. gajra ment a foglalat.

természetesen nem, kikapcsoltam a bilincsből előtte. a foglalat melletti foganytyú lenyomott állapotban van mert a proci nagy hütő bordán van és emiatt csak ugy tudom a procit beletenni.De a lábak nem sérültek.
Proci nélkül el sem indul a gép? Még annyira se hogy a bios-ba beléphessek? Vagy a bios-t is ő tárolja? bocs nem nagyon értek hozzá... :?

hétf. jún. 27, 2005 10:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
Endi1980 írta:
potyo írta:
Mit jelent az, hogy el kellett mozditani? Ki volt huzva a konektorbol, amikor szereltel?

nem volt konnektorban.csavarozáshoz szűk volt a hely ezért mozditottam picit félre a procit. köszi a hsz-t :)

Ez a félremozdítás ugye nem azt jelenti, hogy rögzített állapotban félrenyomtad? :huha: Mert ha igen akkor nagy az esélyed rá, hogy elpattant a tok vagy eltört pár láb. Mindkét eset a proci halálát okozza. Ha szerencséd van akkor csak kimozdult a foglalatból. Vedd le a hűtőt és a procit (a procit a foglalat mellett lévő kallantyú felengedése után vedd ki) majd ellenőrizd nincs e elhajolva láb. Ha találsz ilyet akkor nagyon óvatosan állítsd függőleges helyzetbe. majd tedd vissza a procit és a hűtőt. Ha ezek után se indul el akkor nagy a valószínűsége, hogy az elmozdításnál valamilyen zárlat miatt elhalt a proci ill. gajra ment a foglalat.

hétf. jún. 27, 2005 10:33
ezüst tag

Hozzászólás 
potyo írta:

nem volt konnektorban.csavarozáshoz szűk volt a hely ezért mozditottam picit félre a procit. köszi a hsz-t :)

hétf. jún. 27, 2005 9:36
gyémánt tag

Hozzászólás 

hétf. jún. 27, 2005 9:29
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás Nem indul a gép....help
sziasztok!

gondom az,hogy van egy gép amiben a hátlapján ventillátort cseréltem,de a csavarok miatt egy picit el kellett mozditanom a procit.Ugyanugy visszaraktam de most rossz az egész: bekapcs után a vinyó lámpa égve marad,és a monitor csak villog, nem indul a rendszer.Mi történt? Táp baja van? Beszart a proci? (nem bekapcsoltan vettem ki a procit)
lécci help

hétf. jún. 27, 2005 9:21
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 12 hozzászólás ]