|
Szerző |
Üzenet |
zsmadar
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 191 Tartózkodási hely: Debrecen, Budapest
|
Az alapkérdésre visszatérve, nem tartom jó megoldásnak ezt a fajta combót, még a PDA+GPS+GSM is erőteljesen kompromiszumos megoldás. Az üzemidő is nagyon fontos tényező, ha a gps-t használni is akarod. Térkép akad rá, akár online is, de szvsz inkább átverés, bár a Wayfinder már használható. Ha kesselni akarsz, akkor inkább vegyél egy Geko-t, meg egy mobiltelefont. Nekem a Fortuna clip-on BT (+FS PLoox 720) is épp csak elég a geocachinghez (a sérülékenységre is van megoldás: PALMCASE v Ottek), sokszor hosszú percek alatt ad csak pontos értéket, hiába írja a progi a 0,5-1m-es pontosságot a kalibráció során.
A pontosság: a leírásokban sok szép és jó információval szolgálnak, de ha te is játszol, akkor tudhatod, hogy a legritkább esetben van nyílt terepen a láda. Az erdőben valószínű elhervadna a telefonos kombó, vagy meginvitálna egy kis bozótharcra
|
szomb. júl. 16, 2005 8:39 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
szabopeter írta: Felhívnám figyelmeteket, EDGE kapcsolat nem fog kiépülni.... MO-n. Ebből adódóan csak 1 torony ad pesten, szolgáltatónként....
A generációk magyarázatul:
G.1 450 MHz Autós telefonok...
G.2 900, 1800, 1900 GSM
G.2,5 (Van aki 2,1 hívja) EDGE
G3 (No comment)
No, mivel időben közel áll egymáshoz a G 2,5 és G3 ezért a szolgáltatók nem építik ki a G 2,5-ös hálózatot ha már itt van a G3. Mert minek?? Nem fognak pénzt kidobni ezért..... és a G3 sokkal szebb és jobbb.... Ennyi
Hú, bazze... Ennyi fogalomzavart egy hozzászólásban még életemben nem láttam!
Valaki átdobhatná ezt a hsz-t a "Mobil szakértő kerestetik" topicba.
Én nagyon remélem, hogy a leírtakat tényleg csak viccnek szántad, mert a hozzászólásodnak kb. a 90%-a totális hülyeség. Erre nincs jobb szó.
Benne van a kalapban, hogy tényleg komolyan gondoltad a leírtakat, ezek szerint fogalmad sincsen arról, hogy mi is az az EDGE. Inkább leírom kijavítva a hozzászólásod, így te is tanulhatsz ma valamit a mobilkommunikációról.
Az EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution) a már széles körben elterjedt GPRS (General Packet Radio Service) technológiát kiegészítő, annak átviteli képességeinél gyakorlatban akár háromszor gyorsabb letöltési sebességet kínáló megoldás. (Hivatalos szöveg a T honlapjáról.)
Akkor magyarul: Remélem, h azzal azért tisztában vagy mi az a GPRS. (Csomagkapcsolt adatátvitel, a lényege, hogy szinte csak akkor terheli a hálózatot, ha van valós adatcsere.) Ennek a továbbfejlesztésének mondhatjuk az EDGE-t, ami a GPRS-el ellentétben nem csak 0-ásokat és 1-eseket visz át, hanem egy másfajta kódolási eljárással megháromszorozza az egységnyi idő alatt átvihető adatmennyiséget. Ezt az egy torony dolgot nem értem, igazából ez a legfurcsább része a hozzászólásodnak. GPRS adatátvitelre már évekkel ez előtt alkalmassá tették az adótornyaikat a szolgáltatók. Ezeket egy szoftverfrissítéssel (és egy kis hardveres bővítéssel – bázisállomások közötti sávszélesség növeléssel) lehet alkalmassá tenni EDGE adatátvitelre. A T hálózatában a Budapesti tornyok 90%-án megtörtént ez a fejlesztés, de már több vidéki város összes tornyán is használhatóak az EDGE-s telefonok a magasabb sávszélesség elérése érdekében. Szóval korán sem egy toronyról van szó, hanem több 100-ról.
A generációk magyarázatul (ahogy valójában van):
1G (és nem G.1): Anno még nem volt egységes szabvány, nálunk az 1. generációs hálózatok közül az NMT-t használták, ha emlékszel ez volt a Westel 0660 hálózata, ami pár éve jobb létre szenderült. Ez tényleg a 450 Mhz körüli frekvencián működött és tényleg eleinte csak autóstelefonokkal volt elérhető, de a vége felé már kompaktnak mondható kézi készülékek is megjelentek a piacon.
2G (és nem G.2): Ez egész Európában és Amerikában a GSM (Global System for Mobile Communication), alapvetően hangátvitelre létrehozott digitális hálózat. Nálunk a 900/1800 Mhz-es frekvencián üzemel, az amcsinál pedig a 850/1900 Mhz-en.
2.5G: Nem is olyan rég kiderült, hogy a hangátvitelre tervezett GSM hálózatot azért nem lenne rossz adatátvitelre is használni, de a nem erre szabványosított kódolás és csatornakiosztás 9600/14400bps-es sávszélessége erre tökéletesen alkalmatlannak bizonyult. Ezért hozták létre a GPRS-t (ezt hívjuk 2.5G-nek), az előbb említett csomagküldésen alapuló adatátviteli módszert, ami a hálózat üresjárati foltjait használja ki, ezért több szempontból is gazdaságos. De a legfontosabb érdeme a jelentősen megnövekedett sávszélesség, ami már felér egy dial-upos kapcsolat sebességével. De még ez is kevésnek bizonyult pl. a normális minőségű real-time videóátvitelhez, ezért hozták létre a
2.75G-nek (és nem G.2.5, de semmi esetre se 2.1) nevezett EDGE-t, aminek a működését az előbb már leírtam. Gyakorlati haszna természetesen ennek is a kb. háromszorosára növekedett sávszélesség.
3G: Nálunk (és Európában) az UMTS hálózatok vetették meg a lábukat. A T-nél ez már Budapest egész nagy részén elérhető, de egyelőre csak a tesztelők számára. Ennél már egy, a GSM-től teljesen független hálózatot kellett létrehozni, új alaprendszerrel, bázisállomásokkal és adótornyokkal. Az adótornyok sűrűbb elhelyezkedésével és újfajta modulálási eljárásokkal sikerült ismét megnövelni a sávszélességet, méghozzá nem is picit. De ennek a rendszernek még vannak sebei, ilyen pl. hogy mozgó autóban előfordulhat, hogy az EDGE sávszélessége alá az adatátvitel.
Remélem, hogy sikerült érthetően elmagyarázni ezt a dolgot. Akitől pedig az általad leírt baromságokat hallattad, léci mondd meg, hogy ne terjesszen hülyeséget és nézzen utána a dolgoknak.
|
pén. júl. 15, 2005 23:05 |
|
|
szabopeter
ezüst tag
|
Felhívnám figyelmeteket, EDGE kapcsolat nem fog kiépülni.... MO-n. Ebből adódóan csak 1 torony ad pesten, szolgáltatónként....
A generációk magyarázatul:
G.1 450 MHz Autós telefonok...
G.2 900, 1800, 1900 GSM
G.2,5 (Van aki 2,1 hívja) EDGE
G3 (No comment)
No, mivel időben közel áll egymáshoz a G 2,5 és G3 ezért a szolgáltatók nem építik ki a G 2,5-ös hálózatot ha már itt van a G3. Mert minek?? Nem fognak pénzt kidobni ezért..... és a G3 sokkal szebb és jobbb....
Ennyi
|
pén. júl. 15, 2005 22:48 |
|
|
feri22
ezüst tag
|
nyuszy írta: feri22 írta: Óvatosan bánj a vásárlással mivel eszetlenül nagy szivatás van a piacon... Ezt kifejtenéd bővebben? A pdamanián szerintem nincsen GPS-es mobil. Ez a Sie meg jó kis játéknak tűnik, de valahogy az az érzésem, hogy nem lesz túl olcsó...
Most van a GPS-nél generáció váltás ok: az újak több műhold adatát tárolják, PDA-knál pedig a VGA felbontás bejövetele szal mindenki igyekszik az elavult cuccaitól jóáron megválni.
GPS navigáció okostelefonokhoz - Wayfinder magyar nyelven - http://www.pdamania.hu/content/3426/ a forum oldalán célszerű rákérdezni
A siemens-nek ez lesz a csúcs gépe tehát ára is ennek megfelelő lesz (sajnos)
|
szer. júl. 13, 2005 14:12 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
feri22 írta: Óvatosan bánj a vásárlással mivel eszetlenül nagy szivatás van a piacon... Ezt kifejtenéd bővebben?
A pdamanián szerintem nincsen GPS-es mobil. Ez a Sie meg jó kis játéknak tűnik, de valahogy az az érzésem, hogy nem lesz túl olcsó...
|
szer. júl. 13, 2005 5:58 |
|
|
feri22
ezüst tag
|
Óvatosan bánj a vásárlással mivel eszetlenül nagy szivatás van a piacon...
Nézz szét itt: www.pdamania.hu illetve most jön ki a Siemens SXG-75 abban van GPS is http://communications.siemens.com/cds/f ... rN,00.html
|
kedd júl. 12, 2005 23:54 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Silver írta: szabopeter írta: Ne is említsem az EDGE adatátvitelt, mely Mo-n csak egy torony ad. Hogymivan??
mit nem lehet ezen érteni? Egy torony ad, mely ellátja a voda/tré és pannon előfizetőket is, szerte az országban!
|
hétf. júl. 11, 2005 12:34 |
|
|
Vendég
|
szabopeter írta: Ne is említsem az EDGE adatátvitelt, mely Mo-n csak egy torony ad.
Hogymivan??
|
hétf. júl. 11, 2005 12:13 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
szabopeter írta: Ne is említsem az EDGE adatátvitelt, mely Mo-n csak egy torony ad.
Azért ezt gondold át mégegyszer!!
Meg gondolom hiányzott a az egész hozzászólásodból...
|
hétf. júl. 11, 2005 12:12 |
|
|
szabopeter
ezüst tag
|
Tudom ajánlani a Nokia 5140-es telefont. Az elő és hátlapot (ami ennél felső és alsó borítás) cserélve egy megfelelő GPS-es modulra (140000HUF) máris van egy GPS-es mobilod. Nem utolsó sorban Push to talk funkcióval ellátva, mely csupán csak finnországban működik. Ne is említsem az EDGE adatátvitelt, mely Mo-n csak egy torony ad.
|
hétf. júl. 11, 2005 11:50 |
|
|
luser2000
arany tag
|
nyuszy írta: ... Ha tudnám, hogy hol lehet 35 k-ért GPS-es telefont venni, akkor én nem p*csölnék, hanem megvenném! ...
Nem kell megszakadni a keresésétől és már is vannak találatok. Íme:
23.)
MOTOROLA A 925! tartózékok: - bölcső- bőrtok - dokkolos töltő - 1 db sima töltő - cd - 32 mb memoria kártya föbb JELLEMZŐK: - 3G videótelefon - GPS! - bluetooth - infra - pc Angol vagy német nyelvű SYMBIAN op. - mp3, avi, qtime lejátszás - nagy éríntőkijelző Nagyon szép állapotban van Az ára: 30e + postaköltség
--------------------------------------------------------------------------------
Hely: Tolna megye Feladás dátuma: 2005-06-25
Feladó: Domesz Lejárat dátuma: 2005-08-09
Telefon: 06205558594
Ár: 30.000
Hirdetés azonosító: 4003060
27.)
Eladó Motorola A 925 smartphone, dobozában! Tudása: 3G/UMTS, GPS, AGPS, érintőképernyő, WAP2. 0, HTML böngésző, Mpeg- Avi video lejátszó, forgatható kamera, video beszélgetés, MP3 lejátszás, MMC/SD mem kártyával való bővíthetőség, video- foto felvétel készítés. . . Tartozékok: doboz, haszn. útmutató, töltő, dockoló, 2db akksi, stereo headset, USB adatkábel, CD
--------------------------------------------------------------------------------
Hely: Budapest Feladás dátuma: 2005-06-22
Feladó: NSP Lejárat dátuma: 2005-08-06
Telefon: 0670-243-8378
Ár: 38.000
Hirdetés azonosító: 3991441
30.)
, Motorola A925 3G- s UMTS/GSM érintö képernyös okos telefon a saját dobozában minden gyári tartozékával, (sw CD, USB kábel, dockoló, sztereo headset, töltő 2db akkum, bőrtok, leírás) külsö GPS antena csatlekoztatható, Bluetooth, infra, érintő képernyő, írásfelismerés, MP3 lejátszó, EEM, MMS, JAVA, GPRS, Polifonikus csengöhangok, video lejátszó, forgatható kamera, WAP 2. 0, HTML böngésző, 384kbps adatátviteli sebesség, SD kártyával bövithetö memoria, Garanciával eladó Ár: 40. 000 FT
Hely: Budapest Feladás dátuma: 2005-06-16
Feladó: NotebookGsm Lejárat dátuma: 2005-07-31
Telefon: 0670/ 3-11-22-11
További info: Kattints IDE!
Hirdetés azonosító: 3973310
GSM portálról:
Novy 2005.06.21. 13:37
Nekem is van eladó, 35-ért vihetitek, telszámra visszacsörgök!
QNO 2005.06.21. 13:35
Vic, 35 körül, de ha van jobb ötleted írj mailt: qno@qno.hu
"és a többi és a többi"
|
pén. júl. 08, 2005 8:18 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
nem egy mai darab ugyan, de a Benefon Esc! is tud GPS-t, nem is olyan nagy bumszli, csak amúgy elég gagyi tudása van. arra mondjuk jó, hogy második telefonként használd, és terepre csak ezt vidd le. viszont monokróm kijelzője van, így talán tovább bírja az amúgy elég nagy aksija a gyűrődés. viszont újonnan sztem ilyet már nem lehet kapni , bár én még túl sok használtat sem láttam.
|
pén. júl. 08, 2005 8:05 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
Hasonló cipőben járok én is, mint a témanyitó.
Végülis én arra jutottam, hogy ha már mobiltelefonon akar az ember GPS-elni, akkor talán a legkevesebb kompromisszummal az a megoldás jár, hogy BT-s GPS-vevő és egy megfelelő sima telefon. Így egyrészt nem kell az esetek 90%-ában fölöslegesen cipelni egy nagy és nehéz valamit, másrészt egy MS-alapú telefonhoz egész jó eséllyel van szoftver a tapasztaltabb kollégák szerint.
Viszont ez egy nagyon nem gazdaságos verzió, mert egy BT-s GPS annyiba kerül, mint amit te az egész telefonra írtál Ha tudnám, hogy hol lehet 35 k-ért GPS-es telefont venni, akkor én nem p*csölnék, hanem megvenném!
|
csüt. júl. 07, 2005 21:53 |
|
|
luser2000
arany tag
|
még egy dolog eszembe jutott (ellenérvként):
- a nap 24 órájából (jó, az alvást leszámítva), hány órát is használnág a GPS funkciót? vagy inkább úgy kérdezem, hogy egy héten hányszor fogsz "ládázni"?
mert (én azt valószínűsítem, hogy) szerintem keveset, így ezért "cserébe" kapcs egy bumzli, nehéz, stb. telefont, amelynek a GPS részét szinte (arányokat tekintve) alig használod majd.
nos, ennyi. nincs több gondolatom a témához.
|
csüt. júl. 07, 2005 12:40 |
|
|
lzolcsi
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 99 Tartózkodási hely: Paks
|
Igen, ez igaz. Bár igazából eddig sem volt wapunk, de jó lenne, ha ezentúl lenne...
De sajnos úgy látom, nem sok ember van itt, akinek lett volna tapsztalata a telefonnal
|
szer. júl. 06, 2005 14:53 |
|
|
luser2000
arany tag
|
lzolcsi írta: ... Ha nem megy pl az MMS, akkor így jártam, nem különösebben izgat ...
ehhez csak annyit, hogy azért a WAP jól jön "ládázás" közben!!!
|
szer. júl. 06, 2005 14:36 |
|
|
lzolcsi
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 99 Tartózkodási hely: Paks
|
nec e616v-ről esetleg vélemények? Elvileg abban is van rendes GPS, és az is egész jó áron van, bár annak nem is tudom hirtelen, milyen a szoftvere...
Gondolom a GPS-e mondjuk hasonló, mint a Moto-é...
Mellesleg ha esetleg valakinek lenne ilyen telefonja eladó, akkor írjon nekem
Megpróbálom kitalálni, hogy akkor végülis megvegyem-e
|
szer. júl. 06, 2005 13:20 |
|
|
lzolcsi
ezüst tag
|
pontossággal kapcsolatban tutira elég az 5 m-es, mivel eddig is ilyennel kerestük meg. De ez azért kellene.
A leírás után is tetszik a telefon (elolvastam azt a tesztet, amit írtál). Amúgy sem lenne rossz egy ilyen jobbféle telefon.
Az egyetlen kérdésem továbbra is a pontosság, illetve meddig bírja az akksi a GPS-t.
Ha nem megy pl az MMS, akkor így jártam, nem különösebben izgat
|
szer. júl. 06, 2005 13:15 |
|
|
luser2000
arany tag
|
|
szer. júl. 06, 2005 13:10 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
kicsit off:
de miket szoktak elrejteni a geocaching játékban? Van erről fórum?
|
szer. júl. 06, 2005 12:44 |
|
|
luser2000
arany tag
|
lzolcsi írta: ... Nem tudom, hallottatok-e már a Geocaching nevű dologról? ... lzolcsi írta: ... Szóval erre a célra ajánljátok, vagy nem?
céleszközt újonan, garanciával már 34.000 Ft-tól lehet venni.
a kérdéseddel járd meg ezt a helyet is http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9002130
nézz szét az apróneten, a gps-ek között http://www.apronet.hu/lista.tdp?alrovat=616
olvasd el a GSM Portál "tesztjét" az A925-ről, itt
http://www.gsmport.hu/index.php?r=2514
sajnos a motorola honlapján a gps vevőre vonatkozó információkat nem találok. így nem tudom, hogy hány csatornás, milyen pontossággal mér és támogatja-e a korrekciós holdak vételét. (gyanítom, hogy ezutóbbit nem).
mivel a GC-nél fontos a nagyon pontos mérés (hiszen meg kell találnod mondjuk egy 20cm átmérőjű dobozt), így én erre egy céleszközt, GPS vevőt javaslok. fontos még, hogy hány pontot (waypoint) és hány útvonalat (track) képes megjegyezni. (jelenleg több, mint 1200 láda van, így legalább egy 500-as "tárhely" kelhet neked).
stb, stb.
|
szer. júl. 06, 2005 12:20 |
|
|
lzolcsi
ezüst tag
|
Akoska írta: Akkor miért nem veszed meg máris??
Nem tudom, hogy mennyire használható az ilyen telók GPS része. Ezért nyitottam ezt a topicot
Két dolog érdekelne egész konkrétan igazából:
-Meddig bírja az akksi(k) ha csak a GPS-t használom
-Mennyire pontos a rendes GPS-e (ami műholdak alapján mér) 5 m-es pontosságú kellene...
A másik amiért nem veszem meg, hogy nem találok sehol...
|
szer. júl. 06, 2005 12:06 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
lzolcsi írta: ja azt még hozzá kell tennem ,hogy az egészre lenne úgy 30-35e Ft-om.
Akkor miért nem veszed meg máris??
|
szer. júl. 06, 2005 11:28 |
|
|
Vendég
|
Re: GPS a mobilban
lzolcsi írta: Hol a hátülütő a dologban?
Egy ideig gyűrtem egy A925-öst, nagyon szerettem, de két apró baja volt: a mérete és az akksi gyengesége. A GPS funkcióját - minden hiedelemmel ellentétben - hálózati támogatás nélkül is lehet használni, én pl. térképet rajzoltam a bejárt utamról, de arra nem volt időm, hogy fel is töltsek rá térképet.
Ha elsősorban GPS-nek használnád, vedd meg bátran, amúgy meg lesz ajándékba egy jó kis telefonod
|
szer. júl. 06, 2005 11:28 |
|
|
lzolcsi
ezüst tag
|
Akoska írta: 2 akksi mintha járna hozzá asszem... elég szép kis csomagot adnak gyárilag.
jaja, ezért írtam, amit írtam
|
szer. júl. 06, 2005 11:09 |
|
|
lzolcsi
ezüst tag
|
ja azt még hozzá kell tennem ,hogy az egészre lenne úgy 30-35e Ft-om.
|
szer. júl. 06, 2005 11:08 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
2 akksi mintha járna hozzá asszem... elég szép kis csomagot adnak gyárilag.
|
szer. júl. 06, 2005 11:08 |
|
|
lzolcsi
ezüst tag
|
az nem érdekel, hogy nagy darab, meg hogy nincs térkép. Túrázáshoz kellene. Nem tudom, hallottatok-e már a Geocaching nevű dologról. A lényege az, hogy egy pontot kell megkeresni valahol terepen, aminek megadják a GPS koordinátáit. Nekem erre kellene a GPS, de erre nagyon
Követelmény még az is, hogy ha csak a GPS részét használom, akkor bírjon 6-8 órát. (az már nem érdekel, ha mondjuk ehhez két akksi kell, csak adjanak hozzá...)
Szóval erre a célra ajánljátok, vagy nem?
|
szer. júl. 06, 2005 11:07 |
|
|
luser2000
arany tag
|
"Témanyitó"!
Mire akarod használni?
Túrázáshoz? Navigációhoz? (vizi)sporthoz?
Érzésem szerint olyan erős kompromisszumot jelent (ma még) egy ilyen hibrid (mobil+gps) eszköz, hogy én lebeszélnélek róla.
ha navigációt szeretnél, akkor vegyél egy PDA-t, vagy ha van rá (több) pénzed, akkor egy erre a célra készített GPS-t.
ha sportolni vagy túrázni akarsz, akkor vegyél egy olcsóbb GPS-t.
igazából az egyik fő buktató, hogy soha nem lsznek megfelelő térképeid a hibrid megoldáshoz. (az más kérdés, hogy most már GPRS vagy más, gyorsabb adatátvitellel leküldik a "mobilra" is a térképet, csak bírjad - főleg - pénztárcával azokat töltögetni).
azt gondolom, hogy a technikai "extrán" kívül sok, jól használható funkciója nincs. a gps az pontos pozíciómeghatározásra való, ehhez jöhet még hozzá (extraként) a pozíció alá telepíthető különböző térképmegoldás (azon túl akár a navigáció). ezt jelenleg csak céleszközzel teheted meg nagy biztonsággal és viszonylag "könnyen" (support).
én még a PDA-s verziókat sem kedvelem, mert azok terepen "sérülékenyek". (és adódhat úgy, hogy az eszközt nem csak autóban ülve kell használni).
én ezt gondolom. (=felejtős). nyilván számos oka van, hogy üzletileg nem lett nagy siker a hibrid megoldás (ezidáig).
üdv.:
balázs
|
szer. júl. 06, 2005 10:59 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Szerintem nincs benne hátulütő, csak annyi, hogy ehhez a típushoz nincs magyar nyelv és rendes térképszoftver sincs. Komoly kijelzője van és 3G képes.
Ellenben igen nagy darab
|
szer. júl. 06, 2005 10:57 |
|
|
lzolcsi
ezüst tag
|
GPS a mobilban
Akarnék venni egy GPS-t, és mivel látom, hogy marha olcsón lehet venni használtan GPS-es mobilokat, ezért kitaláltam, hogy esetleg vennék olyat. Csakhogy, hogy úgy mondjam, ez már gyanúsan olcsó. Tehát egy A925-öst néztem pl konkrétan, azt 30-35e körül adják. Egy rendes GPS kerül ennyibe. Akkor hogy is van ez? Hol a hátülütő a dologban?
|
szer. júl. 06, 2005 10:40 |
|
|