Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 20, 2024 10:18

Hozzászólás a témához  [ 37 hozzászólás ] 
Scandisc katasztrófa! HELP!!! 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hamut szórok a fejemre...

szomb. júl. 09, 2005 16:52
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
Pedig már épp kérdezni akartam...

szomb. júl. 09, 2005 16:47
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Most látom, micsoda hülye vagyok. Az tény, hogy felfér egy floppyra, csak nem fut DOS alatt. Valamilyen Win kell hozzá. Pedig tudtam.

Bocs.

szomb. júl. 09, 2005 16:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
Igazad van, legyen vagy lehet az is a GDB mellett, hátha nincs kéznél semmilyen Windows.

pén. júl. 08, 2005 8:17
a fórum lelke

Hozzászólás 
Azért én továbbra is azt javallom, hogy próbáljátok meg a Recovery4All -t. Nem kell kétféle (ha jól tudom, a Get Data Back-ből kétféle van, a file rendszertől függően), mert egyben tudja mind a kettőt.

És nincs 600 KB sem, azaz egy Boot Floppra DOS-sal együtt felfér.

csüt. júl. 07, 2005 19:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nem kell hozzá flashről bootolni. Sőt flashről bootolni amúgy is csak DOS-ként lehet.
A GetDataBack for FAT és GDB for NTFS pedig windowsos progik, viszont telepíteni sem kell, csak futtatható egy mappából.
Az tény, hogy USB port kell a gépen, ha flashre tettük. Manapság már általában van ilyen.

szer. júl. 06, 2005 10:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
Igen ez lenne a legoptimálisabb megoldás,különösen akkor,ha a gép tud a flash-ről is bootolni

szer. júl. 06, 2005 9:27
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
nacorvus írta:
Erre is jó,a Get Data és a File Recoveri eztuóbbi ingyenes,de mindkettő hátrány hogy másik lemezről !wincsiről kell hogy fusson.

A GetDataBacket érdemes rátenni egy USB flash drive-ra.

szer. júl. 06, 2005 8:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
Lehet hogy most röhelyes leszek-Ágyuval verébre!
Erre is jó,a Get Data és a File Recoveri eztuóbbi ingyenes,de mindkettő hátrány hogy másik lemezről !wincsiről kell hogy fusson.
A .chk-ból DOS alatt lehet összebarkácsolni a sérült adatállmányt és visszarakni-elvileg az eredeti helyére.A gyakorlat azt mutatja hogy tele lesz CRC hibákkal tehát az előttem szólókhoz csatlakozva szinte reménytelen a helyeállítás.

Ejnye! :evil: most olvasom részetesebben atopic elejét!Kép

bandiras2
Idézet:
Az XPmenúgy jártam, hogy elindítottam a gépet, kimentem amíg bootol, és mikor visszamentem hozzá, futott a scandisk.

Valaki árulja már el, hogy hol van itt scandisk :?: esetleg chkdsk ami nem ua.
Ráadásul az XP-ben,ha be van kapcsolva a "lemez figyelése" a rendszervisszaállítással "minden" menthető...

kedd júl. 05, 2005 20:48
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Dester

Sajnos nem tudom, hogy lehet a .chk-ból visszaállítani. De az a gyanúm, hogy sehogy. Én még olyan emberel nem beszéltem, akinek sikerült volna.

A file ekészül a C:\-be, aztán mindenki kitörli, és evvel kész. Annakidején keresgéltem a Microsoft Knowlet Base-ben, de nem találtam erre semmit.

Ami nekem ellenben bevált évek óta, ha csináltam egy hülye mozdulattal egy végleges (nem kuka) törlést: Recovery4All. Nagyon korrekt. Ami a gond vele, hogy nagyon nehéz korrekt működésre bírni (már ha nem veszed meg), mert a Neten található segítségek nagy része nem ér semmit.

Persze tölésnél nem szabad semmit sem csinálni (Írni a wincesterre), azonnal indítani a helyreállítót. Edig mindig bejött, bármekkora file méretnél (a legnagobb 700MB volt).

kedd júl. 05, 2005 13:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
A Scandisk / Norton DD által mentett fájltöredékek nem elsősorban arra szolgálnak, hogy bármit is helyreállítsunk belőle.
Nem is nagyon lehet, hiszen nem igazán tudjuk, hogy pontosan melyik fájlnak melyik része. Plusz egy FAT hibánál össze-vissza is keveredhettek a dolgok akár több fájból is..
Egy DOS szövegfájlból esetleg valami visszajöhetne, de minek.
Annyi van, hogy megnyugtatásul hagytak egy plusz lehetőséget, ami gyakorlatilag fölösleges.

kedd júl. 05, 2005 13:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha már eltüntek az adataid és file.001, .002, .003...-ba lemetette, akkor nem sok esélyed van, a visszaállításra. A Norton DD-se fog segiteni már előre megmondom.
Ha valaki még emlékszik az annó Norton DD-re még Dos-os időkböl már akkor is készültek ilyen csodafilék, és sajna nem sokra jutottam velük. De elméletileg ez valami biztonsági mentés, amit vissza lehet állitani, de hogy mivel arról halvány lila gőzöm sincs, vagy mégis (lásd később)
Egyébként pedig nem értem ezeket a biztonsági mentéseket, mire jók ha nem lehet visszaálitani őket. (most nem a ghostra és testvéreire gondoltam)
Van egy olyan sejtésem, hogy ezek különböző méretű filek, ha ez igy van akkor hasonló a szitu mint a "GDB" vagy az "Easy recovery"-nél "RAW recovery" kesetén, tehát kimenti az fileket mint filek de nem nézi a nevüket és a kiterjesztésüket, és igy lehet, hogy a talált filéket nevezgette el, és ha kitalálod, hogy melyik melyik és te valamelyiket megnyitod egy progival akkor futni fog, vagy kukkants bele a nézőkével a file-be, hátha meglessz a kiterjesztés. (pl. ott egy 700MB-os file, első gondolat, hogy ez egy avi, beleteszed egy lejátszóba és lehet hogy játsza, ha igen akkor szerecséd van, és igazam volt.)
Ez egy bazi nagy meló és nem is biztos, hogy szerencsével jársz. azt pedig hogy honnan van, főleg rendszer esetén "0" az esélyed hogy megleled.
Ha szerncséd van segit a "GDB" vagy az "Easy Recovery". (ha nem irt rá az adott helyre)
Egyébként pedig sok sikert a melóhoz.
Ha rájöttél hogy mi az egyéb probléma akkor én is kiváncsi vagyok rá.

Megj.: A scandisk nagyon is jó, de a Norton DD-t valahogy jobban becsülöm én is.

Megj.: tanulópénz, hogy miért kell arhiválni!!!

bocs elfelejtettem hogy 50GB-s file-id vannak. De azért itthagyom hátha előrébb juttat.
Vagy próbáld még image kezelőkkel hátha megnyitják.
üdv

kedd júl. 05, 2005 11:48
arany tag

Hozzászólás 
Egyenlőre semmi. Szenvedek a nortonnal, egyenlőre mág nem tudtam telepíteni, ami pedig fut lemezről, azzal pedig semmit nem csinál az adataimmal. Egyre kevésbé reménykedek.

kedd júl. 05, 2005 5:16
Moderátor

Hozzászólás 
A *.CHK fájlokból is visszanyeri az adatokat, Laci?

hétf. júl. 04, 2005 23:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
A Norton Disk Doctor helyreállít mindet, amit lehet. A Scandisk (és a Defrag is) a Symantec-től származik, csak le van butítva. Evvel a Microsoft nem foglalkozott annakidején, csak megvette (vagy nem).

hétf. júl. 04, 2005 19:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Engem is érdekel, hogy mi lesz az eredmény.
Kívánom, hogy sikerüljön!

Üdv.: Supervisor

pén. júl. 01, 2005 14:52
Moderátor

Hozzászólás 
Reméljük így van. A nagy számok törvénye alapján gondolkozva ha nekünk eszünkbe jutott, hogy ezekből adatokat jó lenne visszanyerni, eszébe juthatott egy nagy szoftverfejlesztő cégnél is valakinek, akinek van elég befolyása beleszólni a dolgok menetébe. Kíváncsi vagyok ez eredményre!

pén. júl. 01, 2005 14:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Biztos, akkor ha már sikerült, de legyen hozzá szerencséd!

pén. júl. 01, 2005 13:15
arany tag

Hozzászólás 
Egy másik fórumon végre kaptam választ egy fader nevű sráctól:

Norton SystemWorks bisztos vissza álítja, mégpedig a Disk Doctor.Én is jártam már hasonló képpen és helyre hozta a Norton..Lefuttattam és minden a helyére került mint ha misem történt volna..

Szerintetek? Most akkor keresek egy nortont, és nekiállok.

pén. júl. 01, 2005 12:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Így van! Amíg ezeket az oprendszerek használtam el sem tudtam volna képzelni scandisk nélkül, mindig akadt valami, különösen a WinME esetében. Az azért megnyugtató érzés volt amikor kiírta: A scandisk hibákat talált a meghajtón és mindegyiket kijavította.

pén. júl. 01, 2005 11:45
Moderátor

Hozzászólás 
Win9x/ME esetében szerintem se nélkülözhető. Ellenkező esetben igencsak össze tud macskásodni a fájlrendszer... :roll:

pén. júl. 01, 2005 8:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Értem, értem. Ezt úgy általánosságban írtam. Különösen jó szolgálatot tesz a Win98, a WinME stb. eseteiben...
Természetesen mindenki maga dönti el, hogy az ő szempontjai szerint használja-e vagy sem.

pén. júl. 01, 2005 6:41
a fórum lelke

Hozzászólás 
Supervisor írta:
Azért sokminden megoldásában segíthet a scandisk. Ezért meggondolandó, hogy teljesen száműzzük-e...

Nem száműzte EFi teljesen, csak úgy állította a TweakUI-val, hogy automatikusan ne fusson le a boot során, ha amúgy erre okot adott volna.
Ez döntés kérdése. Viszont a lesújtó véleménye nem volt indokolt.

csüt. jún. 30, 2005 8:10
ezüst tag

Hozzászólás 
GetDataBack-kal már semmit nem fog visszanyerni, lévén a scandisk írt a vinyóra... Max a nem írt területen lévő adatokat tudja visszaállítani. Egy próbát megér, lehet, hogy visszajön valami.

SF

szer. jún. 29, 2005 22:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azért sokminden megoldásában segíthet a scandisk. Ezért meggondolandó, hogy teljesen száműzzük-e...

szer. jún. 29, 2005 21:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én itt elsősorban a boot utáni scandiskre gondoltam. Én ezt teljesen kivettem és abszolute nem látok különbséget. Ezért írtam, hogy fölösleges. Nem mintha sűrűn lenne (lett volna) rá lehetősége, hogy elinduljon, de azért előfordul fagyi. (Win98SE 2 éves) Igaz pl. kék halál már ezer éve nem volt :lol:

szer. jún. 29, 2005 20:53
arany tag

Hozzászólás 
EFi írta:
Szerintem a scandisk fittyfenét se ér. Az eredmény általában háromféle:
1. minden ok (ekkor szükségtelen)
2. nagy kaka van (ekkor felesleges)
3. csinál néhány sohatöbbet nem értelmezhető fájltöredéket, amiről nem lehet tudni, hogy előtte mi volt (erre meg minek)
Én csipőből letiltom, hogy boot után elindulhasson (TweakUI-val) csak az idő megy vele, káros mellékhatásokkal, mint látható.
Tudom, hogy nagy divat az MS cuccokat fikázni. -nem minden alap nélküli a dolog, mint tudjuk- viszont amit állítasz, az finoman szólva is erős túlzás. A scandisk rengetegszer tud rendbe tenni dolgokat. Az más kérdés, hogy néha ki kéne írni a gépnek, hogy "Please change the user, and press any key to the continoue..."

szer. jún. 29, 2005 18:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
TargeT írta:
EFi írta:
3. csinál néhány sohatöbbet nem értelmezhető fájltöredéket, amiről nem lehet tudni, hogy előtte mi volt (erre meg minek)
Én csipőből letiltom, hogy boot után elindulhasson (TweakUI-val) csak az idő megy vele, káros mellékhatásokkal, mint látható.

Szerintem nincs igazad. Bár az lehet, hogy hasonló kategóriában a Scandisknél jobb programok is léteznek, de nem felesleges.
Helyreállíthat fájlrendszer hibákat, különösen FAT-nél.
A helyreállított fájltöredék meg nyugodtan törölhető, viszont a fájlrendszer OK lesz, megelőzve a további fokozódó problémákat.
Én mondjuk általában egyből töröltetem a lost clusterokat. Crosslinknél már nagyobb lehet a gond, de az is helyreállhat.
Vagy pl. próbálj csak XP-t telepíteni bármilyen más partícióra, ha a C:-n hibát talál a chkdsk.

Szerintem is TargeT-nek van igaza. Én eddig még mindig hasznát vettem a scandisknek és a magam részéről nem tartom felelegesnek.
Természetesen aki nem akarja az nem használja.

szer. jún. 29, 2005 17:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
EFi írta:

Szerintem nincs igazad. Bár az lehet, hogy hasonló kategóriában a Scandisknél jobb programok is léteznek, de nem felesleges.
Helyreállíthat fájlrendszer hibákat, különösen FAT-nél.
A helyreállított fájltöredék meg nyugodtan törölhető, viszont a fájlrendszer OK lesz, megelőzve a további fokozódó problémákat.
Én mondjuk általában egyből töröltetem a lost clusterokat. Crosslinknél már nagyobb lehet a gond, de az is helyreállhat.
Vagy pl. próbálj csak XP-t telepíteni bármilyen más partícióra, ha a C:-n hibát talál a chkdsk.

szer. jún. 29, 2005 13:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Amennyiben scandisk közben resetet nyomsz, akkor igen...
Én a kezdetektől fogva használom, de még egyetlen oprendszer alatt sem okozott semmiféle gondot.

szer. jún. 29, 2005 13:01
gyémánt tag

Hozzászólás 

szer. jún. 29, 2005 12:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
TargeT írta:
Egyáltalán hogyan mertél futó Scandisk alatt resetet nyomni a sima program eállítás helyett??!
No mindegy, van ami van. Baley már mondta a lehetséges megoldást, ha kellenek az adatok. (GetDataBack)

Ezt nevezik tanulópénznek...

szer. jún. 29, 2005 10:39
arany tag

Hozzászólás 
TargeT írta:
Egyáltalán hogyan mertél futó Scandisk alatt resetet nyomni a sima program leállítás helyett??!
Nem vak ez a ló kérem, csak bátor...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Baley szer. jún. 29, 2005 11:40-kor.

szer. jún. 29, 2005 10:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
Egyáltalán hogyan mertél futó Scandisk alatt resetet nyomni a sima programleállítás helyett??!
No mindegy, van ami van. Baley már mondta a lehetséges megoldást, ha kellenek az adatok. (GetDataBack)

szer. jún. 29, 2005 10:36
arany tag

Hozzászólás Re: Scandisc katasztrófa! HELP!!!
bandiras2 írta:
Az XPmenúgy jártam, hogy elindítottam a gépet, kimentem amíg bootol, és mikor visszamentem hozzá, futott a scandisk. Hagytam . 5 perc után meguntam, reset. A winyóm (seagate) előrelátóan 3 részte van ''vágva'', ebből egy 51 Gb-s partíciót érintett a scandisc ''áldásos'' hatása. Nos az egészet összecsomagolta, 50 gb adat fájlokká konvertálva ott virrít a lemezen, értelmezhetetlenül. Ez főleg azért rossz, mert ha nem hagyom elindulni, akkor most is gyönyörűen olvasható lenne az egész lemez. Más winyával már jártam így, de akkor nem veszett semmi fontos. Hogy lehet visszanyerni az adatokat? Hogy lehet GLOBÁLISAN tiltani a scandisk indulását-futását? Mi lesz most az adataimmal
Scandisk csomagol??? Hmmm... Nekem valahogy úgy tűnik, mintha más lenne a gond. Nem piszkáltál valami mást?
Nekem akkor vágott ketté vinyót, amikor rosszul jumereltem (FAT32-höz). Get Data Back-el tudtam visszaszedni.
szerk.
Nem jumereltem, hanem jumpereltem.
Helyesírás rulzik ezerrel. :mrgreen:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Baley szer. jún. 29, 2005 14:00-kor.

szer. jún. 29, 2005 10:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Amennyiben olvasod a fórumot, szinte megszámlálhatatlanul sokszor írjuk és ajánljuk mindenkinek a partíciómentést, hangsúlyozva annak a fontosságát.
Hidd el megéri rászánni azt a kis időt, mert ha bármilyen gond van, akkor csak egyszerűen visszaállítod és kész, nem veszett el semmid.
A scandisket és számtalanszor használom minden oprendszeren, problémák nélkül, de ilyesmiről most olvastam először...

szer. jún. 29, 2005 8:49
arany tag

Hozzászólás Scandisc katasztrófa! HELP!!!
Az XPmenúgy jártam, hogy elindítottam a gépet, kimentem amíg bootol, és mikor visszamentem hozzá, futott a scandisk. Hagytam . 5 perc után meguntam, reset. A winyóm (seagate) előrelátóan 3 részte van ''vágva'', ebből egy 51 Gb-s partíciót érintett a scandisc ''áldásos'' hatása. Nos az egészet összecsomagolta, 50 gb adat fájlokká konvertálva ott virrít a lemezen, értelmezhetetlenül. Ez főleg azért rossz, mert ha nem hagyom elindulni, akkor most is gyönyörűen olvasható lenne az egész lemez. Más winyával már jártam így, de akkor nem veszett semmi fontos. Hogy lehet visszanyerni az adatokat? Hogy lehet GLOBÁLISAN tiltani a scandisk indulását-futását? Mi lesz most az adataimmal

szer. jún. 29, 2005 7:34
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 37 hozzászólás ]