|
Szerző |
Üzenet |
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
koviubi írta: Macika írta: nemethjoc írta: Hi!
2. A névjegyzékben ha egy hosszú név van, vagy olyan ami 3 névből áll, és nem fér ki egy sorba, akkor szépen szétvágja a szavakat. van olyan ahol egy árva "i" van második sorban (konkrétan: Bondár Sanyi bács i Ez nagyon rossz igy. Erre van valami megoldás? 1. Lehet, de nem tartom valószínűnek. Simán törölhető kell legyen minden téma, egy kivételével. 2. Van! Bodnár S. bácsi vagy Bodnár Sanyibá' Ennél azért kicsit komolyabb a probléma, Macika! Outlook szinkronizáláskor néha (nem tudom mikor, még nem értettem meg az "algoritmust") valóban eltöri. Be is rak egy szünetet és ezek után bemásolja újra az aoutlook névjegyzékbe, majd innen vissza a telefonba. Elég sok szinkronizáció után a hosszabb nevek 4-5x is megtalálhatóak. Elég bosszantó. És van, hogy szükségem van a hosszú szövegre, mert kiegészítő információt tartalmaz. (Pld. a sok szélhámos vízszerelő között, akiket ismerősök ajánlottak, valamilyen plusz információval kell rendet tartanom, mert a nevük alapján nem tudom őket beazonosítani, amikor reklamálok, hogy miért nem jelentkeznek már 3 hete, pedig megígérték!:) 1. Szó nem volt Qutlookos szinkronizációról, pusztán csak hosszú nevekről.
2. Jómagam is használok Outlook szinkronizációt a HP6340-emmel, meg is van a véleményem róla. Mármint magáról a Microsoftról. Mivel a HP az nem Nokia. Mégis sz.@r a szinkronizálás, tele van dupla nevekkel. Megoldás a Nokia progija lenne, az tökéletesen csinálja a backupot.
Egyébiránt az Outlook hibázása elsősorban az ékezetes nevek miatt van, angol betűk használata esetén 100%-os
|
kedd aug. 16, 2005 15:58 |
|
|
koviubi
ezüst tag
|
Macika írta: nemethjoc írta: Hi!
2. A névjegyzékben ha egy hosszú név van, vagy olyan ami 3 névből áll, és nem fér ki egy sorba, akkor szépen szétvágja a szavakat. van olyan ahol egy árva "i" van második sorban (konkrétan: Bondár Sanyi bács i Ez nagyon rossz igy. Erre van valami megoldás? 1. Lehet, de nem tartom valószínűnek. Simán törölhető kell legyen minden téma, egy kivételével. 2. Van! Bodnár S. bácsi vagy Bodnár Sanyibá'
Ennél azért kicsit komolyabb a probléma, Macika!
Outlook szinkronizáláskor néha (nem tudom mikor, még nem értettem meg az "algoritmust") valóban eltöri. Be is rak egy szünetet és ezek után bemásolja újra az aoutlook névjegyzékbe, majd innen vissza a telefonba. Elég sok szinkronizáció után a hosszabb nevek 4-5x is megtalálhatóak.
Elég bosszantó. És van, hogy szükségem van a hosszú szövegre, mert kiegészítő információt tartalmaz. (Pld. a sok szélhámos vízszerelő között, akiket ismerősök ajánlottak, valamilyen plusz információval kell rendet tartanom, mert a nevük alapján nem tudom őket beazonosítani, amikor reklamálok, hogy miért nem jelentkeznek már 3 hete, pedig megígérték!:)
|
kedd aug. 16, 2005 11:41 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Erni írta: hiba 3.30 szoft Apu neve mellé be van írva mobilon kívül az otthoni száma /egy vezetékes/ és ha hív vezetékesről akkor a hivókép megjelenik, de nem a nevével hanem a számot írja ki. Nektek is ?? Valószínűleg 2x van benne a telkönyvben az a szám, nézd meg tüzetesebben. Eddig 100-ból 99 ember megtalálta az okot és a homlokára csapott. )
Az is lehet, hogy rajta van a kártyádon is a szám és a teló úgy van beállítva, hogy együtt lássa a telót a SIM-mel.
|
kedd aug. 16, 2005 9:56 |
|
|
Erni
arany tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 12:25 Hozzászólások: 170 Tartózkodási hely: W@P és PDA világában
|
hiba 3.30 szoft
Apu neve mellé be van írva mobilon kívül az otthoni száma /egy vezetékes/ és ha hív vezetékesről akkor a hivókép megjelenik, de nem a nevével hanem a számot írja ki.
Nektek is ??
|
kedd aug. 16, 2005 7:01 |
|
|
user01
arany tag
|
Köszi a választ! A Bookreader-t ismerem, jelenleg is azt használom egy 3100-án. Csak azt szeretném biztosan tudni, hogy a világítás-csökkentő funkciója ezen a telefonon is tökéletesen működik -e.
|
hétf. aug. 15, 2005 20:59 |
|
|
Macika
Moderátor
|
A következő kérdés:
Van-e valakinek törése Mobius-hoz???
|
vas. aug. 14, 2005 22:02 |
|
|
HappyBoy
arany tag
|
user01 írta: T. topictársak! Ha valaki olvas a telefonján e-könyveket, az legyen szíves írja meg, hogy a könyvolvasó (java) progiban, (a korábbi S40-esekhez hasonlóan) ezen a készüléken is mûködik -e a világítás fényerejének csökkentése, ill. teljes kikapcsolása. Mivel ez nekem nagyon fontos, addig nem akarom megvenni a telefont, amíg biztosan nem tudom... Bízom benne, hogy a kijelzõ felbontásának növekedése mellett maga a rendszer, az maradt a régi! Elõre is köszönöm!
A Bookreader azt hiszem tudja ezt, és ráadásul több fontméretet is kezel.
FREE: http://tequilacat.nm.ru/dev/br/index-en.html
vagy: http://tequilacat.narod.ru/dev/br
|
vas. aug. 14, 2005 22:01 |
|
|
c3po
arany tag
|
Ha valakit erdekel meg a "nagyobb" hivokep megjelenitesenek lehetosege, akkor arrol itt olvashat bovebben angolul:
http://www.expansys.com.hk/forumthread. ... thread=236
Udv.
Balazs
|
vas. aug. 14, 2005 20:58 |
|
|
user01
arany tag
|
T. topictársak!
Ha valaki olvas a telefonján e-könyveket, az legyen szíves írja meg, hogy a könyvolvasó (java) progiban, (a korábbi S40-esekhez hasonlóan) ezen a készüléken is működik -e a világítás fényerejének csökkentése, ill. teljes kikapcsolása. Mivel ez nekem nagyon fontos, addig nem akarom megvenni a telefont, amíg biztosan nem tudom... Bízom benne, hogy a kijelző felbontásának növekedése mellett maga a rendszer, az maradt a régi!
Előre is köszönöm!
|
vas. aug. 14, 2005 19:43 |
|
|
Macika
Moderátor
|
.:Jeff:. írta: Macika írta: Egy "mezei" S40-estől túl sokat vártok itt el néhányan. Való igaz, viszont a hívókép méretének a kérdése pont nem ide tartozik, ugyanis az annyira apró, hogy a használhatóság határást súrolja...alulról. A jelenlegi formában abszolut semmi értelme sincs, hiszen 2* hamarabb olvasom el a hívó nevét, mint hogy kibogarászom a picike képből az illető kilétét. Minimum a duplája kellene lennie, hogy a gyakorlatban haszna legyen Igen, tapasztaltam. A szor-szor pixelszám maradt ugyanannyi, mint a 128x128-as kijelzőknél és ott még épp használható volt. Ám itt a pixeltávolság csökkenésével jóval kisebb lett a kép, bár finomabb lett a felbontás.
|
vas. aug. 14, 2005 14:32 |
|
|
.:Jeff:.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 364 Tartózkodási hely: Audi A4 TDI...majd egyszer :-)
|
Macika írta: Egy "mezei" S40-estől túl sokat vártok itt el néhányan.
Való igaz, viszont a hívókép méretének a kérdése pont nem ide tartozik, ugyanis az annyira apró, hogy a használhatóság határást súrolja...alulról. A jelenlegi formában abszolut semmi értelme sincs, hiszen 2* hamarabb olvasom el a hívó nevét, mint hogy kibogarászom a picike képből az illető kilétét. Minimum a duplája kellene lennie, hogy a gyakorlatban haszna legyen
|
vas. aug. 14, 2005 14:25 |
|
|
Macika
Moderátor
|
nemethjoc írta: :) Máár át lett irva, csak azt hittem hogy 6310i után egy ilyen telcsi is tud ilyet. De ezexerint nem. igy jártam A témát azt törölte, csak volt hogy harmadik probálkozás után. Az is lehet hogy egyszerre egymás után sokat alkalmaztam/töröltem a témákat, és nem birta felvenni a lépést velem. Ja! az ellen nincs valami gyogyir, hogy ha egy névhez berakok egy képet, és mikor hiv, ne legyen kicsi? De van. Venni kell egy Symbianos telefont. Abban testre tudod szabni szinte minden tulajdonságát.
Egy "mezei" S40-estől túl sokat vártok itt el néhányan.
Ha ennyire egyedire vágytok, akkor nosza, hadd jöjjön a 6630/6680/6681 vagy egy régebbi (amúgy kiváló) 6600.
|
vas. aug. 14, 2005 13:44 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Yocee írta: már írta más is, de engem is a legjobban a (3.30) az zavar, hgoy nem tudom, csak egyesével törölni a témákat. Hááát, tudod, nagyobb bajod sose legyen.
Naponta hányszor kell törölnöd EGYENKÉNT az összes témát?
Már csak azért kérdezem, hogy ez ilyen komolyan zavarólag hat???
|
vas. aug. 14, 2005 13:41 |
|
|
Yocee
ezüst tag
|
már írta más is, de engem is a legjobban a (3.30) az zavar, hgoy nem tudom, csak egyesével törölni a témákat.
|
vas. aug. 14, 2005 10:08 |
|
|
nemethjoc
ezüst tag
|
Máár át lett irva, csak azt hittem hogy 6310i után egy ilyen telcsi is tud ilyet. De ezexerint nem. igy jártam
A témát azt törölte, csak volt hogy harmadik probálkozás után. Az is lehet hogy egyszerre egymás után sokat alkalmaztam/töröltem a témákat, és nem birta felvenni a lépést velem.
Ja! az ellen nincs valami gyogyir, hogy ha egy névhez berakok egy képet, és mikor hiv, ne legyen kicsi?
|
szomb. aug. 13, 2005 11:10 |
|
|
Macika
Moderátor
|
nemethjoc írta: Hi!
Vettem egy ilyen telót! Elolvastam az egész topicot, és ki is probálgattam, hogy milyen hibák merülnek fel. tehát azt vizsgáltam, hogy produkál-e olyan hibákat, amiket emlitettetek (3.30 soft-ja van). Hálistennek semmi gond nincs vele.legalábbis eddig.
Viszont két kisebb problémám azért mégis van vele:
1.konkrétan törölgettem a témákat, és olyat csinált, hogy nem akarta törölni.majd csak másodjára, volt ami csak harmadjára.de ezt csak ritkán. talán a soft miatt csinálja?
2. A névjegyzékben ha egy hosszú név van, vagy olyan ami 3 névből áll, és nem fér ki egy sorba, akkor szépen szétvágja a szavakat. van olyan ahol egy árva "i" van második sorban (konkrétan: Bondár Sanyi bács i Ez nagyon rossz igy. Erre van valami megoldás? 1. Lehet, de nem tartom valószínűnek. Simán törölhető kell legyen minden téma, egy kivételével.
2. Van! Bodnár S. bácsi vagy Bodnár Sanyibá'
|
pén. aug. 12, 2005 18:58 |
|
|
nemethjoc
ezüst tag
|
Hi!
Vettem egy ilyen telót! Elolvastam az egész topicot, és ki is probálgattam, hogy milyen hibák merülnek fel. tehát azt vizsgáltam, hogy produkál-e olyan hibákat, amiket emlitettetek (3.30 soft-ja van).
Hálistennek semmi gond nincs vele.legalábbis eddig.
Viszont két kisebb problémám azért mégis van vele:
1.konkrétan törölgettem a témákat, és olyat csinált, hogy nem akarta törölni.majd csak másodjára, volt ami csak harmadjára.de ezt csak ritkán. talán a soft miatt csinálja?
2. A névjegyzékben ha egy hosszú név van, vagy olyan ami 3 névből áll, és nem fér ki egy sorba, akkor szépen szétvágja a szavakat. van olyan ahol egy árva "i" van második sorban (konkrétan:
Bondár Sanyi bács
i
Ez nagyon rossz igy. Erre van valami megoldás?
|
pén. aug. 12, 2005 18:04 |
|
|
mammut-nokia
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: mammut
|
Erni írta: 3.40 s szoft már van a nokia szervizekbe?
Igen, már van.
|
pén. aug. 12, 2005 9:09 |
|
|
Erni
arany tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 12:25 Hozzászólások: 170 Tartózkodási hely: W@P és PDA világában
|
3.40 s szoft már van a nokia szervizekbe?
|
pén. aug. 12, 2005 6:59 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Breakk írta: Macika írta: HappyBoy írta: Én is fű alatt vettem a telefont, mert akkor még nem volt mo-n belőle, így viszont nincs garipapír. Pedig sw frissítés már ráférne, mert elég bugos. Ki tudja hol mennyiért frissítenek szoftvert? Vagy garipapírt ki tudna intézni hozzá? Jobban jársz (kb. a fele), ha elhozod valamelyikünkhöz a telót, mintha a Nokiához viszed. Szoftot ugyanazt kapod, csak olcsóbban. Macika te hol dolgozol? Gsm szaküzlet/hobbi vagy hol/hogy? Hát itt ni!
Címet is mondjak?
|
pén. aug. 12, 2005 0:25 |
|
|
cbr900rr
ezüst tag
|
Szia macika!
Ird mar meg nekem ( pü.-ben) hogy mennyiért csinálod meg a soft.-ot és hova kéne vinni.
|
csüt. aug. 11, 2005 23:38 |
|
|
Breakk
arany tag
|
Macika írta: HappyBoy írta: Én is fű alatt vettem a telefont, mert akkor még nem volt mo-n belőle, így viszont nincs garipapír. Pedig sw frissítés már ráférne, mert elég bugos. Ki tudja hol mennyiért frissítenek szoftvert? Vagy garipapírt ki tudna intézni hozzá? Jobban jársz (kb. a fele), ha elhozod valamelyikünkhöz a telót, mintha a Nokiához viszed. Szoftot ugyanazt kapod, csak olcsóbban.
Macika te hol dolgozol? Gsm szaküzlet/hobbi vagy hol/hogy?
|
csüt. aug. 11, 2005 23:28 |
|
|
Macika
Moderátor
|
HappyBoy írta: Én is fű alatt vettem a telefont, mert akkor még nem volt mo-n belőle, így viszont nincs garipapír. Pedig sw frissítés már ráférne, mert elég bugos. Ki tudja hol mennyiért frissítenek szoftvert? Vagy garipapírt ki tudna intézni hozzá? Jobban jársz (kb. a fele), ha elhozod valamelyikünkhöz a telót, mintha a Nokiához viszed. Szoftot ugyanazt kapod, csak olcsóbban.
|
csüt. aug. 11, 2005 22:48 |
|
|
HappyBoy
arany tag
|
Én is fû alatt vettem a telefont, mert akkor még nem volt mo-n belõle, így viszont nincs garipapír. Pedig sw frissítés már ráférne, mert elég bugos. Ki tudja hol mennyiért frissítenek szoftvert? Vagy garipapírt ki tudna intézni hozzá?
|
csüt. aug. 11, 2005 21:46 |
|
|
Sytex
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. aug. 16, 2004 11:23 Hozzászólások: 52 Tartózkodási hely: Pilisszentiván
|
Szombaton megyek megvenni a szóban forgó telefon Pannon előfizuval. Egyszerüen nagyon tetszik. SE T610 után szerintem nagyon is jó lesz.
Ezért olvasgotom az összes fórumot és valahol találtam egy érdekes történetet:
"Voltam bent tegnap, kicsit simli szaga volt a dolognak. Röviden :
Mentem a csajszihoz, akitöl vettem. Mondom neki, hogy mi a gond, hümmög, azonnal rávágja : jöjjek vissza, ha lesz újabb szoft a telóhoz, hátha az megoldja. Én dörzsölt vagyok, nem hagyom lerázni magam. Kérem, hogy másik telóval csináljunk képet, és hasonlitsuk össze. Nincs másik teló, de menjek le a nokiás srácokhoz, kérdjem meg őket. Leballagok a mammut alagsorába, nokiás srácoknak elmondom a gondom. Áttöltenek 1-2 képet, nézik, hát ez télleg tré, bólogatnak. Sajnos nem tudnak beszélni, ezért a foguk közt átpaszirozott szövegböl végül annyit szürtem le, hogy ha télleg 3 napon belül vagyok, akkor cseréltessem ki azzal, akitöl vettem. Ok.
Megyek fel vissza a csajhoz, mondom mit mondott a nokia. Ö rémülten néz, aszongya nem tudja kicserélni, ez nem olyan probléma. Meglibbentem a ''fogyasztóvédelem'' szót, azonnal kapja a telefonját, hiv valakit. Aszittem a srácot, akivel itt szokott bohóckodni a kutricában, de nem, a lenti nokiásokat, akiket ''jól ismer''. Rövid beszélgetés után kezembe nyomja a telót.
Bemutatkozok, kérdi a srác, hogy mi a gondom. Elkezdem mondani, hogy nem-túl-világos helyen szemetes lesz a kép, stb stb. Szavamba vág, hogy ne mondjam el újra, neki mondtam el 2 perccel ezelött itt lent a nokia üzletben. Akkor mondom nem értem a kérdésed, hogy mi a gondom. Tudod hogy mi a gondom, nemértem miért beszélünk? Felküldtél, hogy cseréltessem ki 3 napon belül a telcsit.
Ááááá, ő ilyet nem mondott. Aszonta, hogy hiába cseréltetem, minden teló ugyanilyet fog csinálni.
Itt kicsit elakadt a szavam, ritkán hazudtolnak meg, és állitják határozottan 2 perc különbséggel a tök ellentétes dolgot. Mondom a srácnak, hogy ácsi, 2 perce aszontad, és a kollegád is, hogy jöjjek, és 3 napon belül cseréltessem. (közben az agyam forog, és rájövök a turpisságra : nem tudták, hogy itt vettem a ''macájuknál'', de miután az felhivta öket, gyorsan megpróbáltak álláspontot változtatni, mégiscsak ne cserélje már le a gyerek, hisz a maca nem tud vele majd micsinálni. Érdekes a nokia ''szakmai'' hozzáállása. Kár, hogy nem vettem fel amit mondtak, vagy nem kértem hivatalos állásfoglalást)
Kicsit keményen léptem fel a srác ellen, a lényeg, hogy a végén aszonta : holnap (ma) jöjjek be 6 elött, és adnak egy új telcsi belsőt, az elő/hátlapomat, akksimat, memókártyát átteszik rá, és akkor kész.
Namost ezzel az a gondom (azon túl, hogy a ''szemembe'' -fülembe- hazudtak), hogy erre most már rákészültek. Fene tudja milyen teló belsőt fogok kapni, a mostani -remélhetőleg- új telóm helyett. Ha az új belső is ilyen képeket csinál (mert az is hibás / mert minden 6230i ilyen), akkor két szék közt a földre ülök, lesz egy bizonytalan forrású telóbelsőm, fenetudja hány üzemórával a hátamögött, és a képekkel kapcs ott vagyok, ahol a part szakad..."
érdekes......vélemény?
|
csüt. aug. 11, 2005 9:59 |
|
|
KisGereke
ezüst tag
|
Kösz a segítséget.
GeReKe
|
vas. aug. 07, 2005 12:36 |
|
|
HappyBoy
arany tag
|
KisGereke írta: KÖSZI
Csoportokat nem lehet valahogy egymásba ágyazni?
Nem. Bár elméletileg lehetséges lenne, mert xml-ben tárolja az adatokat, de gyakorlatilag nem lehet. A csoport hozzáadásnál nem is ajánlja fel a többi csoportot, így kiválasztani sem lehet.
Ez az 50-es limit engem is szíven ütött, mert tök jó, hogy 1000 telszámot tud kezelni, de ömlesztve blahh. Csoportokba szervezni meg kész õrület, fõleg hogy PCSuite ilyet nem is támogat. 6.1-es verzióban még lehetett, aztán a régi fajta Contact Editor megszûnt, az újabbak meg hát olyanok amilyenek. Írtam már többször a Nokia-nak, de válasz sem jött.
|
szomb. aug. 06, 2005 21:59 |
|
|
KisGereke
ezüst tag
|
KÖSZI
Csoportokat nem lehet valahogy egymásba ágyazni?
|
szomb. aug. 06, 2005 20:44 |
|
|
HappyBoy
arany tag
|
egy csoportba maximum 50 név vehetõ fel, viszont 25 vagy 50 csoportot is létre tudsz hozni. De tényleg szívás. Fõleg ha idõközben betelik egy csoport, és akkor lehet csengõhangot, profilokkal játszadozni. Bár valahol meg van elõnye is. Az lenne jó, ha nem lenne az 50-es limit, de csoportokat szabadon lehetne létrehozni.
|
szomb. aug. 06, 2005 20:36 |
|
|
KisGereke
ezüst tag
|
És hogy lehet egy csoportba több mint 50 nevet berakni?
Nekem a céges listám kb. 150 fő
|
szomb. aug. 06, 2005 19:28 |
|
|
KisGereke
ezüst tag
|
Én is úgy tapasztaltam, hogy ha fordítva kezelem a vezeték és a kerestnevet akkor jó lesz.
|
szomb. aug. 06, 2005 18:31 |
|
|
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 364 Tartózkodási hely: Audi A4 TDI...majd egyszer :-)
|
KisGereke írta: Csak nem igazán jöttem még ré, hogy hogyan kezeli a családi és a keresztnevet. kösz
Egy szóval: ****
Bővebben: Nincs beálítási lehetőséged, az Outlookos vezetéknév keresztevet pont fordítva nyomja a PC Suite a telefonba. Van azonban megoldás rá egy Visual Basic makro személyében, ami megfordítja a sorrendet. Megtalálod a 3120-as topic utolsó hozzászólásaiban.
|
szomb. aug. 06, 2005 18:01 |
|
|
KisGereke
ezüst tag
|
Én is éppen telefonkönyvet másolok.
Csak nem igazán jöttem még ré, hogy hogyan kezeli a családi és a keresztnevet. Melyiket irja előre és melyiket hátra.
Lehet ezt állítani?
kösz
|
szomb. aug. 06, 2005 17:45 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Re: Adatok másolása Nokia 6310i-ről
radnaim írta: Az új telefonhoz adott Nokia PC Suite nem kompatibilis a régi telefonommal.
Ezt rosszul tudod. 6310i-ről raktam már át pont 6230i-re adatokat, hiánytalanul, a PC Suitéval. Szedd le a legfrissebbet és használd a Content Copiert. Majd ne biztonsági mentést csinálj, hanem adatok másolását...
|
szomb. aug. 06, 2005 14:49 |
|
|
HappyBoy
arany tag
|
Re: Adatok másolása Nokia 6310i-rõl
radnaim írta: Sziasztok!
Szeretném a telefonszámaimat átmásolni a régi Nokia 6310i telefonomról az új 6230i-re.
A legegyszerûbb, ha nincs sok kontakt, akkor infrán átküldöd.
Én Oxygen ( http://www.oxygensoftware.com/) -t használtam. A 6230i -hez viszont legalább 2.7.5-ös verzióra lesz szükséged, de ahhoz még nem láttam törést. De biztosan van más módszer is. MobiMB-t még nem használtam, de az is valósszínûleg tudhatja.
|
szomb. aug. 06, 2005 14:48 |
|
|
radnaim
vas-tag
|
Adatok másolása Nokia 6310i-ről
Sziasztok!
Szeretném a telefonszámaimat átmásolni a régi Nokia 6310i telefonomról az új 6230i-re.
Az új telefonhoz adott Nokia PC Suite nem kompatibilis a régi telefonommal.
A régi telefonhoz adott Nokia PC Suite (4.88) nem kompatibilis a Windows XP SP2-vel.
Kinek van valami ötlete?
Köszi:
Marci
|
szomb. aug. 06, 2005 14:38 |
|
|
gabriel401
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1349 Tartózkodási hely: Univerzum, második sarkon balra
|
Macika írta: MobiMB szerintem mindenképpen kell hozzá.
Persze, hogy kell, mert ha közvetlenül fel is tudod küldeni, oplogonak beállítani csak azzal tudod.
|
szomb. aug. 06, 2005 13:15 |
|
|
Macika
Moderátor
|
.:Jeff:. írta: gabriel401 írta: Semmilyen grafikai tudás nem kell hozzá, egy 1x1-től 100x50 pixelig bármekkora üres képet létrehozol, mentésnél pedig beállítod, hogy gif formátumba mentse és a háttér átlátszó (transparency value 0) legyen. Aha, és akkor ezt majd fel tudom úgy küldeni a telóra, hogy Windows Intézőben jobbklick és "küldés közeli számítógépre"? MobiMB szerintem mindenképpen kell hozzá.
|
szomb. aug. 06, 2005 13:08 |
|
|
arany tag
|
gabriel401 írta: Semmilyen grafikai tudás nem kell hozzá, egy 1x1-től 100x50 pixelig bármekkora üres képet létrehozol, mentésnél pedig beállítod, hogy gif formátumba mentse és a háttér átlátszó (transparency value 0) legyen.
Aha, és akkor ezt majd fel tudom úgy küldeni a telóra, hogy Windows Intézőben jobbklick és "küldés közeli számítógépre"?
|
szomb. aug. 06, 2005 13:00 |
|
|
HappyBoy
arany tag
|
A 100x50 -et nem arra értettem, hogy max ekkora lehet az oplogo, hanem arra, hogy nekem most ekkora van, és ekkora biztosan lehet.
Azt írtam, hogy nem tudom mekkora a max méret, és hogy meg kellene nézni.
A régi 6230 128x128-as kijelzõs nokiámon is ez volt az oplogom, így el tudom képzelni, hogy a 6230i-n, ami 208x208-as méretû, akár kétszer ekkora is lehet az oplogo mérete.
A neten nem találtam leírást az oplogo méretére vonatkozóan, kipróbálni pedig nem tudom, mert még mindig nem vagyok saját gépközelben.
|
szomb. aug. 06, 2005 11:14 |
|
|
gabriel401
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1349 Tartózkodási hely: Univerzum, második sarkon balra
|
Semmilyen grafikai tudás nem kell hozzá, egy 1x1-től 100x50 pixelig bármekkora üres képet létrehozol, mentésnél pedig beállítod, hogy gif formátumba mentse és a háttér átlátszó (transparency value 0) legyen.
|
szomb. aug. 06, 2005 10:25 |
|
|
arany tag
|
Macika írta: Az meg. PS behív, 1x1 pixeles gif legyárt, örül
A PS gondolom PhotoShopot jelöl...a grafikai alkalmazásokhoz füzödő tudásom viszont ennyiben ki is merül, így tehát feltenném a kérdést, hogy nem-e készített valaki már ilyen logot? Lehetőleg olyan kellene, amit infrán át tudok küldeni, olyat ugyanis már találtam a neten, ami WAP-on letölthető, csak a 6230i-ben lévő kártyámon nincs beállítva a WAP, és csak ezért extra nem szeretném.
|
szomb. aug. 06, 2005 9:32 |
|
|
arany tag
|
KisGereke írta: Tisztelt Topiktársak,
Régi (nem Nokia) típusú telefonomból lementettem a telefonkönyvet .txt/.csv formában. Ott is több szám volt egy névhez +email, +cím, +.... , .
Hogyan tudom azt rátölteni az új 6230i-re?
Kösz: GeReke
Legegyszerűbb az lenne, ha a régi telót szinkronizánád Outlookkal, majd az Outlookot a 6230i-vel. Ha a régi teló már nincs meg, akkor próbáld meg az Outlokkal importálni a fájlt...bár azt nem tudom, hogy kezeli-e a .csv kiterjesztést.
|
szomb. aug. 06, 2005 9:25 |
|
|
KisGereke
ezüst tag
|
Tisztelt Topiktársak,
Régi (nem Nokia) típusú telefonomból lementettem a telefonkönyvet .txt/.csv formában. Ott is több szám volt egy névhez +email, +cím, +.... , .
Hogyan tudom azt rátölteni az új 6230i-re?
Kösz:
GeReke
|
szomb. aug. 06, 2005 9:15 |
|
|
ZZ
ezüst tag
|
Macika írta: MIÉRT LENNE GAGYI???
- mert pl. ha szöveget akarok beletenni (cégnév, 2 szó) az a képernyő ca. fele szélességében már olvashatatlan, bolhányi betűket eredményez. De mondjuk egy grafikus logó is elég hülyén néz ki ilyen kicsiben. Szerintem.
- mert pl. a régebbi fekete/fehér kijelzősök is tudták: az arra tehető oplogó legaláb 80-90%-a volt a képernyő szélességének, és nem a fele. (Értelemszerűen a térerő meg az akksi kijelző letakarása nélkül, amit nyilván én se takarnék le...)
- meg mert a szolgáltatók szöveges logója is szélesebb ennél, tehát elvileg tudhatná.
Szerintem. De mindenkinek más az ízlése és elvárása, és nyilván nem ez az a szempont, ami alapján ezt a telefont választottam.
|
szomb. aug. 06, 2005 7:50 |
|
|
Macika
Moderátor
|
ZZ írta: (Amúgy meg elég gagyi egy ilyen telefontól, hogy a logó nem tölti ki a képernyő szélességét. ) Azért maradjunk a realitások talaján. MIÉRT LENNE GAGYI???
Egy oplogo az az operátor nevének helyére kerül, grafikusan.
Mióta divat az, hogy letörölje a térerőkijelzőt és a töltöttségjelzőt?
Azért nem kéne különleges - ésszerűtlen - elvárásokkal lenni. Szerintem.
|
pén. aug. 05, 2005 23:59 |
|
|
HappyBoy
arany tag
|
ZZ írta: HappyBoy írta: Szerintem a PCSuite képszerkesztõjével ha készítesz OPLogo képet, akkor meg is tudod a max méreteit. Meg is nézném, csak ez nem az én gépem, és ezért pcsuitet telepíteni rá khm.
Nekem egy blank.gif az oplogom, és 100x50 pixeles. Köszi a tippet, de a PC Suite-ben te hol találtál oplogó készítést? Én csak háttérképet, képüzenetet meg névjegyképet látok (6.6-os)
Ahh sorry. A PCSuite 4.88-ban volt oplogo editor a 6310-hez, a 6230-as 6.6-ban valóban nincs. De örülök hogy megoldódott.
Esetleg az Oxygen is használható erre.
|
pén. aug. 05, 2005 22:53 |
|
|
ZZ
ezüst tag
|
HappyBoy írta: Szerintem a PCSuite képszerkesztőjével ha készítesz OPLogo képet, akkor meg is tudod a max méreteit. Meg is nézném, csak ez nem az én gépem, és ezért pcsuitet telepíteni rá khm.
Nekem egy blank.gif az oplogom, és 100x50 pixeles.
Köszi a tippet, de a PC Suite-ben te hol találtál oplogó készítést? Én csak háttérképet, képüzenetet meg névjegyképet látok (6.6-os)
Végülis megoldódott a dolog: A MobiMB-ben van olyan opció, hogy egy a telefonon tárolt képre jobb-klikk --> use as --> operator logo (meg még egy pár lehetőség). Na és a beillesztett kép tényleg olyan 100 x 50-esnek nézi ki.
(Amúgy meg elég gagyi egy ilyen telefontól, hogy a logó nem tölti ki a képernyő szélességét. )
|
pén. aug. 05, 2005 22:33 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
gabriel401 írta: Sy írta: Végül minden orosz tudásomat összeszedve sikerült beregelni egy ruszki fórumra, így most már megy a 2.6-os (kiválóan) Elég lett volna az aláírásom alá kattintani magyarul! :c)
Grr Most már mindegy Azért köszi
Viszont ez is azt bizonyítja, hogy egy kis erőfeszítéssel mindent elő lehet bányászni, csak akarni kell.
|
pén. aug. 05, 2005 21:55 |
|
|
gabriel401
gyémánt tag
|
Sy írta: Végül minden orosz tudásomat összeszedve sikerült beregelni egy ruszki fórumra, így most már megy a 2.6-os (kiválóan)
Elég lett volna az aláírásom alá kattintani magyarul! :c)
|
pén. aug. 05, 2005 20:56 |
|
|