Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 19:35

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
peti93 írta:
Árpy írta:
peti93 írta:
Egyb a fórum nem igazán ment az utóbbi fél órában... :? :evil:
L-őfordul néha-néha :wink:

Sajnos... :cry:

Sajnos újra nem volt elérhető egy 10 perce :cry: :cry:

pén. szept. 23, 2005 20:13
Profil Privát üzenet küldése
bugvadász

Hozzászólás 
Árpy írta:
peti93 írta:

Sajnos... :cry:

pén. szept. 23, 2005 19:30
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 

pén. szept. 23, 2005 19:28
bugvadász

Hozzászólás 

Jó utat!

pén. szept. 23, 2005 19:21
Moderátor

Hozzászólás 
Zozo írta:
Ez működik: SIM Master Sim Card Reader / Writer Edit, backup and copy your phonebook & SMS messages on your PC. :?:
Tud valaki róla valamit :?:
Több fajta konfigurációban is lehet kapni, legutóbb a MM-ban, EW-ben is láttam ilyet, párezer Ft-ba fájt.
Tavaly karácsony előtt itt is feltünt valamelyik topicban.
Nem túl bonyolult megoldás.

pén. szept. 23, 2005 19:20
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ingyen tanulhatnak idegen nyelvet a miskolciak
Költözök!!!

pén. szept. 23, 2005 18:31
arany tag

Hozzászólás 
Ez működik: SIM Master Sim Card Reader / Writer Edit, backup and copy your phonebook & SMS messages on your PC. :?:
Tud valaki róla valamit :?:

pén. szept. 23, 2005 17:11
Site Admin

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Ma már, ha fizetnének, sem mennék Budapestre élni, az ugyanis ott: lehetetlen...

Azért ez így nem teljesen igaz, Újpest kertvárosi részei például nagyon jók, de amikor be kell mondjuk a VII. kerületbe menni sajtótájékoztatóra, azt én sem kedvelem túlságosan (annak ellenére, hogy metróval megyek, tehát a fenti zsúfoltságból, bűzből sokat nem érzek).

A kulcsszó a távmunka :) Nyilvánvaló, hogy számos állást nem lehet így betölteni, rendőr vagy tűzoltó például sose lesz távmunkás, de az irodai feladatok nagy része ellátható lenne így is. Ez ráadásul mindenkinek érdeke lenne, munkáltatónak, munkavállalónak, csak az előbbi egy olyan állatfajta, amelyik nem nagyon szereti ezt a módszert, mert fél, hogy a "munkások" nem lesznek olyan hatékonyak. Pedig dehogynem (saját tapasztalat).

pén. szept. 23, 2005 16:51
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
joanadavis írta:
viszont a legjobb az volt, hogy nem is nagyon mertem fotózni a tömeget közelről, mert gyúrunkvazze-típusú, kopasz fejű hímek voltak ezek főleg, bmw-ben

hát igen, de azért nem kell aggódni, mert a gyúrunkvazze' típus túlságosan lusta, hogy fusson utánad, ha nézeteltérésetek adódik... ;)
(a bmw-ről jut eszembe, nem tudom láttátok-e a Padlógáz c. német akcióvígjátékot, de abban nagyon állat volt az a török srác a smartjával bealázott mindenkit ]:-> )

amúgy egy kis zeneajánló: "Pain of Salvation: Be" (bár a többi albumuk is nagyon ottvan, de most éppen ez tetszett meg nagyon). kicsit kapcsolódik is a fenti témához, érdemes nagyon hozzá a szövegét is olvasgatni, úgy az igazi :) (külön a szöveget is érdemes megnézni, mert azért gyanítom, hogy nem mindenkinek jön be ez a fajta zene :( )
[a zenekarban amúgy az az érdekes többek közt, hogy a tagok tényleg értelmiségi, egyetemet végzett emberek]

pén. szept. 23, 2005 15:21
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
most még erről a topicról is off lesz, amit írok.
a régi N3510i-m gombját bekapcsoláshoz egyszer túl hosszan nyomtam, és a gomb nyoma itt maradt az ujjamon, aszittem, vízhólyag nő rajta.

pén. szept. 23, 2005 14:28
arany tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
...

viszont a legjobb az volt, hogy nem is nagyon mertem fotózni a tömeget közelről, mert gyúrunkvazze-típusú, kopasz fejű hímek voltak ezek főleg, bmw-ben

pén. szept. 23, 2005 14:05
Moderátor

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Lamorghinis ámokfutás fő-műsoridőben :roll:

"...a főszereplő tényleg gyökkettővel közlekedett a frissen szerzett 500 lóerős autójával, azonban a mellette ülő asszony ezt igen hamar megunta és átvette a Lambo vezetését. Nos, konkrét sebesség ugyan szerencsére nem hangzott el, illetve azt sem lehetett látni, milyen úton mennek, az viszont egyértelmű volt, hogy a tempó lényegesen nagyobb, mint akár az autópályán megengedett. Mindeközben egyikük sem volt bekötve (ezért jobb helyeken irdatlan összegű bírság járna), az asszony pedig láthatóan nem volt ura a helyzetnek, a kormányt össze-vissza rángatta és köze nem volt az autó irányításához. Mindez hétfő este 9-kor az ország legnézettebb adóján. Csak gratulálni lehet nekik, tényleg..."
Na de BrOnZ, pont Te ne tudnád, hogy a biztonsági öv csak a plebsnek kötelező.
Akik felettük érzik magukat, azoknak egyáltalán nem!!!
Csak elfeljtettek szólni a 'fizikának', hogy rájuk más gravitáció kéne legyen érvényes, meg a tömeglassulást is át kéne programozni kissé. Amíg ez nem történik meg, halnak szépen...

pén. szept. 23, 2005 11:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
ha nem is az egész városból, de pl a kis körúton belülről már tényleg ki kéne tilteni a kocsikat (esetleg csak célforgalmat beengedni). mondjuk ehhez azért nem elég cska a tilalmat bevezetni, hanem akkor a tilosövezet határán fel kéne állítani néhány parkolót is, meg hasonlók...
Na valahol pedzegeted a lényegét a dolognak...

Nekem ne ugasson semelyik szuperagy a szelektív hulladékgyűjtés környezetkímélő előnyeiről, amíg nincs mindenhol(!!!) meg ennek a feltétele, és ameddig a "szelektív" szemétgyűjtőket egyhelyen, ömlesztve szórják össze... Miért kellene akkor nekem plusz időt rászánni a szétválogatásra, tejesdobozok elmosására???

Nekem ne ugasson senki, hogy ne szemeteljek az utcán, amíg nincs "normális" távolságban szemétgyűjtő, és ha esetleg van is, akkor szétrúgva, tartalma kifolyva, szeméttelep hangulatát keltve...

Nekem ne ugasson senki autómentes, környezetvédő napról, amíg nincs alternatíva: normális tömegközlekedés, kerékpárutak (nem sok pénz felvétele után sárga festékkel csökkentett szél járda!!!) vagyis olyan körülmények, hogy tényleg csak rajtam múljon, hogy próbáljam ki az alternatív közlekedési módot.

Nos, ha ezek a feltételek teljesülnek, akkor jogosan várják majd el tőlem, hogy hagyjam otthon az autómat. (Mielőtt rám rontana valaki, hogy mit beszélek a Bp-i közlekedésről, elárulom: millió km-em nagy részét e városban róttam le, tekintettel arra, hogy ott születtem és életem jelentős részét ott töltöttem és közlekedtem.) Ma már, ha fizetnének, sem mennék Budapestre élni, az ugyanis ott: lehetetlen...

Egyébként érdekes olvasmány: Ismét megmutatták a város és a közlekedésszervezés vezetői, hogy alkalmatlanok a feladatukra.

pén. szept. 23, 2005 10:58
Moderátor

Hozzászólás 
Hardside írta:
Ez jó volt.

Nem úgy jöttem ki a mondatból, ahogy terveztem... :)

pén. szept. 23, 2005 10:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
sutszi írta:
Azt minenki maga dönti el hogy neki mi a hülyeség és mi a humor, de a döntése miatt senki sem itélkezhet felette....
Nos igen... Azt is mindenki maga dönti el, hogy mi az igényes TV műsor, és mi a a néphülyítő szupergagyi. És valóban: a döntése miatt senki sem ítélkezik felette... ;)

Azért álljunk már meg emberek: tudjunk különbséget tenni szellemesség, hunor(sic!), és hülyeség között...

pén. szept. 23, 2005 10:36
platina tag

Hozzászólás 
Ez jó volt.

pén. szept. 23, 2005 10:31
Moderátor

Hozzászólás 
Tőlem röhöghetnek százan is olyanon, ami nem vicces, attól még nem fogom annak tartani.

pén. szept. 23, 2005 8:52
Moderátor

Hozzászólás 
@skynet: Ezért a leghallgatottabb reggeli műsor...

pén. szept. 23, 2005 8:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
joanadavis írta:
hülye autósok, akik itt dekkoltak circa egy órát. nem tudták, hogy majd itt biciklizni is fognak? (a deákon hosszú sorokban állt mindenféle jármű)

igen, ezt én is láttam tegnap este. álltak a kilóméteres sorok, mindenki ráfeküdt a dudára (mintha ezzel változtatna bármit is...), beálltak keresztbe a villamos elé, hogy ha ők nem haladnak, akkor már más se.
direkt figyeltem, és valóban talán egy vagy két autóban ültek annyian, hogy kihasználják a helyet, a legtöbben (és jellemzően a legnagyobb kocsikban) egyedül terpeszkedtek az emberek.
(ez a másik, amit nem egészen értek, hogy mi a fenének kell a kapható legnagyobb autókkal szuszakodni a belvárosban, amikor pl. egy Rover Mini is van olyan kényelmes belülről, csak esetleg fele akkora helyet foglal el...)

ha nem is az egész városból, de pl a kis körúton belülről már tényleg ki kéne tilteni a kocsikat (esetleg csak célforgalmat beengedni). mondjuk ehhez azért nem elég cska a tilalmat bevezetni, hanem akkor a tilosövezet határán fel kéne állítani néhány parkolót is, meg hasonlók...

pén. szept. 23, 2005 7:15
Profil Privát üzenet küldése ICQ
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Odo írta:
Nem muszáj vásárolni.

ezt nekem írtad?

ha igen, akkor mondd, hogy akadályozzam meg? (Ha úgyis a rider dájdzsesztből és a tv shopból szokott várásolni)

Ezt érdemes megnézni: http://www.tvshop.hu/

pén. szept. 23, 2005 6:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lamorghinis ámokfutás fő-műsoridőben :roll:

"...a főszereplő tényleg gyökkettővel közlekedett a frissen szerzett 500 lóerős autójával, azonban a mellette ülő asszony ezt igen hamar megunta és átvette a Lambo vezetését. Nos, konkrét sebesség ugyan szerencsére nem hangzott el, illetve azt sem lehetett látni, milyen úton mennek, az viszont egyértelmű volt, hogy a tempó lényegesen nagyobb, mint akár az autópályán megengedett. Mindeközben egyikük sem volt bekötve (ezért jobb helyeken irdatlan összegű bírság járna), az asszony pedig láthatóan nem volt ura a helyzetnek, a kormányt össze-vissza rángatta és köze nem volt az autó irányításához. Mindez hétfő este 9-kor az ország legnézettebb adóján. Csak gratulálni lehet nekik, tényleg..."

pén. szept. 23, 2005 6:26
Moderátor

Hozzászólás 
sutszi írta:
Macika: Én nem vagyok Boros Bochkor rajongó sőt olykor elváltok egy másik adóra mert nem birom a hülyeségüket, de mi alapján minősíted te igénytelennek :?:
Ezzel azokat is igénytelennek nevezed akik hallgatjak, ezek összetétele elég szines, nem feltétlen barbárok...
Pont te irtad hogy:
Macika írta:
És bizony jól mondod, intelligensnek kell lenni ahhoz, hogy az ember a humort megértse. Az igényes, jó humort.

Na most ha valaki nem érti akkor az esetek nagytöbbségében hajlamos leértékelni azt a humort...
Végülis arra számítottam, hogy valaki egyszer rámsüti, hogy én vagyok egy barbár, végletekig primitív ember, mert nem értem a humorukat.
Most megkaptam, hamarabb vártam.

csüt. szept. 22, 2005 23:06
arany tag

Hozzászólás 
hülye autósok, akik itt dekkoltak circa egy órát. nem tudták, hogy majd itt biciklizni is fognak? (a deákon hosszú sorokban állt mindenféle jármű)

csüt. szept. 22, 2005 21:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
Semmilyen fennakadást nem okozott az Andrássy út lezárása.
Erről ennyit.

Üdv!

csüt. szept. 22, 2005 20:17
Moderátor

Hozzászólás 
Macika írta:
A Fábrynak van humora. Kicsit egysíkú már (így x év után), de fogyasztható.
Gálvölgyinek is vannak jó poénjai, soha nem hallottam még üresen sértő 'poénokat' tőle.
...

Kedvelem mindkettőjüket, csak azért írtam, hogy ennyi erővel lehetne sértődni, meg jelentgetni. Mondjuk Gálvölgyi Jánost egyszer feljelentették, talán a siketek, vagy mozgássérültek ha jól tudom.

csüt. szept. 22, 2005 20:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
több, mint egymillió ember tömegközlekedik naponta Bp-n.

replace 1 with 4 :D

Egyébként most már igazán itt lenne az ideje, hogy az utak értelmetlen szélesítése, a közösségi közlekedés folyamatos direkt hátrányba helyezése helyett végre elkezdődjön a közösségi közllekedés valódi fejlesztése. Elb.szott torzszülött négyes (nem)metró helyett a nyugaton qrva jól bevált "városi vasútat" (stadtbahn vagy hogy a rákba írják), kombinált (sűrűn beépített belvárosban föld alatt, kevésbé beépített közbenső területeken kéregvasútként és zártpályás villamosként, külső részeken zártpályás gyorsvillamosként működő), egymáshoz kapcsolódó villamosvonalakat és buszsávokat kéne építeni. A sok elkényelmesedett meg ücsörögjön órákig a dugóban miközben félszáz villamos és busz halad el mellette röhögve :twisted:

csüt. szept. 22, 2005 19:55
Moderátor

Hozzászólás 
Odo írta:
Amúgy nyugodtan jelentsetek fel minden poénos műsort. Jelentsük fel Fábryt, mert egyfolytában szidja akit ér, Gálvölgyit mert, legutóbb pl. azt mondta: 'törjön le a keze, annak aki telerakja a postaládát szórólapokkal' stb.
A Fábrynak van humora. Kicsit egysíkú már (így x év után), de fogyasztható.
Gálvölgyinek is vannak jó poénjai, soha nem hallottam még üresen sértő 'poénokat' tőle.

És bizony jól mondod, intelligensnek kell lenni ahhoz, hogy az ember a humort megértse. Az igényes, jó humort.

Amit a Boross-Bochkor művel, az elég messze van az igényességtől.
Igaz, így válik populárissá, a kevésbé intelligensek számára élvezhetővé.
Hasolóan lesújtó a véleményem a TV2-n futó 2 fiatal 'humorista' műsoráról, akiket - a cím szerint - túl kell élni.
Az igényes humort az képviseli, amit a Heti7-esben csinálnak olykor. Na nem, nem az előre leírt műpoénok, hanem amik 'úgy jönnek' menet közben.

Hogy törjön le a keze a szórólaposnak? Nem egy népszerű foglalkozás (én ennek ellenére sem mondanék ilyet másik emberre, bár megjegyezném, hogy Gálvölgyi egyáltalán nem humor-célzattal mondta ezt), de hallani ilyet mondani BKV-ellenőrről, rendőrről, közterületesről, adóellenőrről, ésfolytathatnám...

csüt. szept. 22, 2005 17:21
Moderátor

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
A nap mondása: "Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!" :lol:
Ez annak a pólófeliratnak az átírása, hogy:

**** vagyok.
Ha futni lát, próbáljon lépést tartani velem!

csüt. szept. 22, 2005 17:03
Moderátor

Hozzászólás 
Odo írta:
Én zöld vagyok...
Itt álljunk meg! :D

csüt. szept. 22, 2005 16:56
Moderátor

Hozzászólás 
kisember írta:
Ha jól emlékszem meg is lepődött a pasi, amikor a hölgy megszólalt angolul, nem Csisztu Zsuzsa volt véletlenül?
De bizony!
Hogy Te mikre emlékszel!!! :D
És akkor még nem sejthette a hölgy, hogy jó lesz ha megedződik a poénokon, mert egy sokkal-sokkal kegyetlenebbet fognak évek múlva megejteni vele.

csüt. szept. 22, 2005 16:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
Odo írta:
Kicsit fogd vissza magad.

rosszat mondtam az alapszervezeti titkárodról? :lol:

!-]

Odo! Nyilván ha többen utaznának tömegközlekedéssel, több folyna be a bérletekből és több jutna új és több járműre.
Azért ehhez nem kell közgizdának lenni...

Üdv!

csüt. szept. 22, 2005 15:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
A felgyülemlett energiákat tessék levezetni az asszonyon, illetve belevezetni. S olvassátok előző hsz-emet nagy gyakorisággal, mert mint kiderült, igazam van :wink:

csüt. szept. 22, 2005 15:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:

rosszat mondtam az alapszervezeti titkárodról? :lol:

csüt. szept. 22, 2005 15:16
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
T68m írta:
A nitrogén oxidok oxidálnak valamit is visszabomlanak nitrogénné vagy salétrom/salátromossavvá alakulva beépülnek a környezetbe, pontosabban visszajutnak a körforgásba, ami egyátalán nem káros.

Tényleg nem káros a savas esõ!

az a kis nitrogén? még jót is tesz a növényeknek, mert a levegőböl nem tudják megkötni.

Persze, a másik a kénvegyületek már más kérdés. Viszont az éppúgy keletkezik tökéletes, mint tökéletlen égésnél.

csüt. szept. 22, 2005 15:13
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 

csüt. szept. 22, 2005 15:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
Arra kiváncsi lennék azért, hogy a BKV mibõl vásárolna ennyi buszt. A lerobbant kollekciót sem tudják lecserélni.

Idefigyelj te szerencsétlen sztártrek rajongó! A bkv és a máv azért tart ott, ahol, mert szocialista nagyvállalat mindkettő, szocialista vezetéssel, szocialista személettel!

amikor néztem a controll (így, ügye, jobban hangzik) c. filmet le voltam döbbenve aba botondkán:

1. nem tud két mondatot fejből elmondani, csak felolvasni?
2. abban is hibát ejt!
3. meg is volt vágva...
3+1. ha egyszer barátjának akarja érezni az alkotót, akkor miért határolódik el tőle?

hogyan vezetheti egy ilyen sötét ember a bkv-t?

csüt. szept. 22, 2005 15:00
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Sulla írta:
Tudod mit Odo, ne legyen ez rögtön. Legyen ez 10 év alatt, fokozatosan. Idén vettek 100-at. Vegyenek jövőre is. Évente 100-at.

Azért mondom, tessék megvalósítani! A fák telepítésében segítek :) , bár a busszal szennyezett városba hasonlóan nehéz megfelelő fajt/fajtát találni.

csüt. szept. 22, 2005 14:59
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
A nitrogén oxidok oxidálnak valamit is visszabomlanak nitrogénné vagy salétrom/salátromossavvá alakulva beépülnek a környezetbe, pontosabban visszajutnak a körforgásba, ami egyátalán nem káros.

Tényleg nem káros a savas eső!

csüt. szept. 22, 2005 14:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
skynet írta:
aha, látom ehhez is nagyon értesz (ne aggódj, én is :D )

látom, újabb flém! :D

a ződkártya elég nagy - Odo kedvéért - parasztvakítás.

azon túl, hogy statikusan mér, azaz ha megfelelsz, akkor jó vagy egy ideig, bárhogy is szennyezel,
valójában egyes komponensekre koncentrál. CO, NO-dok, stb.

márpedig kevés üzemanyag tökéletlen égetésre biztos, hogy nem szennyez annyira, mint egy benzintemető - tökéletes katalizátorral.

Ami a benzinben benne van, az ki fog jönni a kipufogócsővön, lehet bármilyen katalizátor is, hisz katalizátor, nem szűrő. (elemátalakító)

Kérdés, akkor lényeges-e, hogy tökéletesen oxidált végtermék jön ki? Annak aki ott van a kipufogócső végén, annak igen. Hosszabb távon azonban mind1. A CO a levegőben továbboxidálódik katalizátor nélkül is. A nitrogén oxidok oxidálnak valamit is visszabomlanak nitrogénné vagy salétrom/salátromossavvá alakulva beépülnek a környezetbe, pontosabban visszajutnak a körforgásba, ami egyátalán nem káros.

Tehát - hosszabb távon - mindegy hogyan égeted el azt a sza.rt, ha már kibányásztad. Persze, ha nem teszel hozzá még ólmot is, az csak pozitív!

csüt. szept. 22, 2005 14:54
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Arra kiváncsi lennék azért, hogy a BKV miből vásárolna ennyi buszt. A lerobbant kollekciót sem tudják lecserélni.

Tudod mit Odo, ne legyen ez rögtön. Legyen ez 10 év alatt, fokozatosan. Idén vettek 100-at. Vegyenek jövőre is. Évente 100-at.

csüt. szept. 22, 2005 14:48
Moderátor

Hozzászólás 
Arra kiváncsi lennék azért, hogy a BKV miből vásárolna ennyi buszt. A lerobbant kollekciót sem tudják lecserélni.

csüt. szept. 22, 2005 14:43
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:
na most, a busz gázolajjal megy, alacsony fodulaton, állandóan sz.rrá terhelve a sok utas miatt. ha a buszok olyan arányban lennének benzinmotorosak, mint az autók, valamint kb annyira lennének megterhelve, akkor lenne az igaz, hogy egy busz ha 4x annyit fogyaszt, mint egy autó, akkor 4x annyit szennyez.

Ne ezt feszegessük. Én ugyanis nem azt mondom, hogy mindenki hagyja otthon a saját autóját és járjon a saját buszával!

Hanem szálljon fel rá. 120 autó még mindig többet szennyez, mint egy busz, akármennyire környezetszennyező az a szerencsétlen busz. Lehet hogy egy busz így nem 120 autót, csak 90-et vált ki. Így is megéri.

csüt. szept. 22, 2005 14:35
Moderátor

Hozzászólás 
Rajta, tessék megvalósítani!

csüt. szept. 22, 2005 14:23
platina tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Sulla írta:

Elég belegondolni, hogy mennyi busz kellene. Kicsit több, mint ami most van. Így is tömegnyomor van rajtuk, ami ugye csak fokozza a kellemes légkört. A teherszállítás is ugyanúgy megmaradna. Szóval, ennek így nem sok értelme van.
Csökkenteni lehetne a dugókat megfelelő BKV járművekkel.

Odo!

Több busz, viszont kevesebb autó!
Igen, több busz kellene. 120 autó, az kb. 500 méter. Egy busz, az 25 méter.
Budapesten a nagykörút nem tudom milyen hosszú, de teszem azt 15 km. Szorozva 4 sáv, az 60 km, ez pontosan 14400 autó. Szállítóképességben ez 3 km busznak felel meg. Legyen mondjuk 6 km, csak 60 ember utazik egy buszon.

Vazz, irányonként meg lehetne szüntetni egy-egy sávot. Lehetne rajta biciklizni, vagy fát ültetni rá. Vagy valamit.

csüt. szept. 22, 2005 14:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
skynet írta:
a kommunizmus eszméje szép, csak éppen megvalósíthatatlan. ugyanez a tömegközlekedés mindenkire kiterjesztve.

ne aggódj, ha igazán beüt az olajárbomba, akkor lehet, hogy nem mindenki fog tömegközlekedni, de te igen! :lol:

"csak azért, mert kb 4x annyit fogyaszt, egyáltalán nem biztos, hogy 4x annyit szennyez!"

Érdekes gondolatmenet, olyan kicsit, mint amit a minap hallottam a rádióban, hogy egy kétütemű-motoros fűnyírógép (hogy ezt hogyan kell helyesen írni, arról majd egy új topic lesz) egy óra alatt annyit szennyez, mint egy modern kocsi kétezer kilométer alatt!

most leszámítva, hogy sikerült nem összehasonlítható dolgokat elővennie: km és óra, azt felejtette el közölni a tudományos riporter, hogy egyetlen komponensre!

Mivel összeségében a szennyezés csak a felhasznált üzemanyag mennyiségétől függ (azonos üzemanyag esetén).

Ha kintöd a földre vagy elégeted, hosszabb távon ugyanaz.

csüt. szept. 22, 2005 14:16
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Sulla írta:
Simán megnyugodnék, ha egy logikus érveléssel alátámasztanád ezt...
Tudom, az igazságnak nincs szüksége érvekre... De nekem igen.

Elég belegondolni, hogy mennyi busz kellene. Kicsit több, mint ami most van. Így is tömegnyomor van rajtuk, ami ugye csak fokozza a kellemes légkört. A teherszállítás is ugyanúgy megmaradna. Szóval, ennek így nem sok értelme van.
Csökkenteni lehetne a dugókat megfelelő BKV járművekkel.

csüt. szept. 22, 2005 13:54
platina tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Nyugodj meg, nem lenne sokkal kisebb a légszennyezés.

Simán megnyugodnék, ha egy logikus érveléssel alátámasztanád ezt...
Tudom, az igazságnak nincs szüksége érvekre... De nekem igen.

csüt. szept. 22, 2005 13:52
Moderátor

Hozzászólás 
Akkor sehogy.

csüt. szept. 22, 2005 13:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
Nem muszáj vásárolni.

ezt nekem írtad?

ha igen, akkor mondd, hogy akadályozzam meg? (Ha úgyis a rider dájdzsesztből és a tv shopból szokott várásolni)

csüt. szept. 22, 2005 13:46
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Nem muszáj vásárolni.

csüt. szept. 22, 2005 13:42
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446 ... 785  Következő