Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 20:40

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
http://picasa.hu/1127685508-coffe_time.jpeg

Bronz, nem is mondtad, hogy milyen társaságban teázol... :lol:
Nos igen... Néha összejövünk, és benyomunk egy-két bitburgert, némi játék mellett. De az említett képen sajnos csonka a társaság, mert UHU barátunk éppen gyengélkedett. ;)

Kép

kedd szept. 27, 2005 7:44
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hali!
Kellene egy kis help munka ügyben.

Egytem mellett fogok dolgozni heti 2 napot. Holnap megyek megbeszélésre. Mire kell odafigyelnem? Kb. mennyit kérhetek?
Épületgépész tervező mellé megyek segíteni.

hétf. szept. 26, 2005 22:35
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
A németeknél nagy múltja, jelene és jövője van a távmunkának, ott ez elterjedt dolog, és bevált, beválik. Persze bizonyos jellegű munkáknál, amiknél lehetővé válik az otthon dolgozás és az interneten keresztüli kapcsolattartás, adatcsere.

Üdv!

hétf. szept. 26, 2005 21:29
Profil Privát üzenet küldése
Site Admin

Hozzászólás 
T68m írta:
távmunka - minden előnye mellett - nem olyan hatékony, mint a munkahelyi, mivel:

1. nincs meg a kollegák közelsége, a közvetlen információáramlás
2. nincs meg a kollegák ösztönző ereje, a verseny
3. a lakás nem annyira ideális a munkához, mint a munkehely, hisz nem arra van berendezve, nem a munkához, hanem a pihenéshez, szórakozáshoz megfelelő.

Gondolom, nem tapasztalatból beszélsz. Most nem tartok kiselőadást, miért nincs igazad egyik pontban sem (talán a kettesben igen, ha olyan a munkakör), mert most állok neki tanulni meg FPGA-t programozni; de több mint 3 évnyi tapasztalattal a hátam mögött én csak az előnyét látom a távmunkának. Egy későbbi, időben bővebb napon (ami nem a holnapi) szívesen leírom, miért tartom így.

hétf. szept. 26, 2005 21:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Volt róla szó, hogy idéntől a felsőoktatásban a diákok vmi pár száz Ft-ért bérelhetnek laptopot. Ez nem így van. Ez egy hitel és a végén meg lehet tartani a gépet.
Kb. 250Ft/nap * 3év

Infó:
http://www.hp.hu/easynote/

hétf. szept. 26, 2005 20:02
arany tag

Hozzászólás 
sziasztok, már egy ideje nem tudom frissiteni a Spybot S&D-t, mindig azt irja ki, hogy 'bad checksum'. Újrainstalláltam a programot, de nem segitett. Ilyenkor mi van? Valami rosszindulatú genya rátelepedett a gépemre?

hétf. szept. 26, 2005 17:31
platina tag

Hozzászólás 
sutszi írta:

Jah, mekkora gáz, egy rakás tárgyuk veszett oda...
Mondjuk a hír tálalása sem mindennapi...mitha valami súlyos az emberiség számára fontos dolgról lenne szó...

Hát van akinek fontos is.Biztos volt aki megkönnyezte a dolgot.Még a végén fel kell látni aztán kimenni a szabadba, valami napfényre vagy mi lehet ott kint...

hétf. szept. 26, 2005 16:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gyilkos járvány a WoW-ban

"Több ezer harcost megölt egy háziállatok által terjesztett kór az online szerepjátékban. A játék fejlesztője szerverek újraindításával és hibajavításokkal próbálja kordában tartani a vírust, nem túl sok sikerrel."

hát igen :D

hétf. szept. 26, 2005 15:37
Profil Privát üzenet küldése ICQ
bugvadász

Hozzászólás 
:lol: Ez komoly! :D

hétf. szept. 26, 2005 14:52
platina tag

Hozzászólás 
http://picasa.hu/1127685508-coffe_time.jpeg

Bronz, nem is mondtad, hogy milyen társaságban teázol... :lol:

hétf. szept. 26, 2005 14:45
Moderátor

Hozzászólás 
Látom tetszene a dolog, akkor rajta! :) Nem tudom ki látta, tegnap a Heti Hetesben szépen leégett az ORTT.

hétf. szept. 26, 2005 14:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezt megtették már jópáran,de ha ezen múlik,szívesen rászánok 5 percet ;)

hétf. szept. 26, 2005 13:59
Moderátor

Hozzászólás 
Aham, akkor tessék feljelenti az ORTT-nél. Az összes többivel együtt, úgyis olyan jól megy mostanában.

hétf. szept. 26, 2005 13:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Attól még hogy konkrétan mi nem hallgatjuk,nem jelenti azt,hogy elfogadható,amit csinálnak...

hétf. szept. 26, 2005 13:49
a fórum lelke

Hozzászólás 
kisember írta:
T68m írta:
távmunka - minden előnye mellett - nem olyan hatékony, mint a munkahelyi, mivel:

3. a lakás nem annyira ideális a munkához, mint a munkehely, hisz nem arra van berendezve, nem a munkához, hanem a pihenéshez, szórakozáshoz megfelelő.

A munkahelyemről kb 45 perc alatt érek a városba, nemrég vásároltam egy lakást, akkor legalább hússzor kellett munkaidőben kiugranom 20 percre, ami így már 2 óra/alkalom. Ezt ugye nem nézik jó szemmel, ezért nincs már szabadságom. Ha távmunkában dolgoztam volna, akkor egy órával később kelhettem volna, a csip-csup ügyeimet fél óra alatt lerendezem, amit délután le is dolgozok. Barátnőm össze-vissza dolgozik, a "hétvégéimet" átpakolhatnám, hogy egy kicsit együtt is tudjunk lenni.
Így most a munkáltatóm meg kell hogy elégedjen egy kiegyensúlyozatlan dolgozóval, aki már két éve nem volt igazi szabadságon, minden reggel hullafáradtan, tíz perc késéssel esik be, kerül minden konflikushelyzetet, önálló gondolatai nincsenek (bár ez talán előny).

bocsi, de én nem a te helyzeted ecseteltem, hisz azt nem is ismerem.

Általánosságban értettem. Egyébként a további véleményem az, hogy az átlagember nem is képes főnöki felügyelet nélkül dolgozni, ezért (is) olyan a társadalmunk, amilyen. Továbbá, ha valaki képes erre (azaz önállóan dolgozni), az előbb-utóbb magát is önállósítja majd.

hétf. szept. 26, 2005 13:48
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Istenem... írtam már párszor, hogy ne poénkodjunk semmin és senkin. Így nincs értelme. Persze, ez most olyan jól hangzik, hogy röhögtek mert meghalt 100 ember. De ez nem így megy a műsorban...
Eddig se hallgattátok, ezek után se fogjátok. Hol itt a probléma...

hétf. szept. 26, 2005 13:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Ebben a témában mit is lehet tévedni? Itt egyszerűen nem értek egyet egy véleménnyel. Amit egyébként már eleve olyanok mondanak, akik utálják őket.

Akkor látom,mégsem olvastál bele a fenti fórumba.Nagyon sokan írták le,hogy napi szintű hallgatói (voltak) a műsornak,szerették a "poénokat",de ezt eléggé erősnek érezték és ezért inkább elpártolnak.Sokaknál betelt a pohár az ízléstelen tréfák miatt.Mint amit ott is írtak,hogy vmi repülőszerencsétlenségen kacarásztak jókat.Erre csak annyi volt a válaszuk,hogy ők nem a pilótát röhögték ki,hanem azt,hogy a rep.társaság a pilótára akarja fogni a szerencsétlenséget.Biztos jó mókát lehet csinálni pár száz ember halálából :?

hétf. szept. 26, 2005 13:38
Moderátor

Hozzászólás 
Macika írta:
pampika írta:
Sláger téma:Odo,olvass bele a bumerang.slagerradio.hu forumba.Eléggé szánalmas az a magyarázkodás,ami ott folyik.
Hagyd rá. Nevezett úr tollából még nem hallottál olyat, hogy bocsi, tévedtem.

Á nem! Még soha az életben nem írtam itt ilyet! S ráadásul bagoly mondja verébnek...

Ebben a témában mit is lehet tévedni? Itt egyszerűen nem értek egyet egy véleménnyel. Amit egyébként már eleve olyanok mondanak, akik utálják őket.

hétf. szept. 26, 2005 13:33
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:

A munkahelyemről kb 45 perc alatt érek a városba, nemrég vásároltam egy lakást, akkor legalább hússzor kellett munkaidőben kiugranom 20 percre, ami így már 2 óra/alkalom. Ezt ugye nem nézik jó szemmel, ezért nincs már szabadságom. Ha távmunkában dolgoztam volna, akkor egy órával később kelhettem volna, a csip-csup ügyeimet fél óra alatt lerendezem, amit délután le is dolgozok. Barátnőm össze-vissza dolgozik, a "hétvégéimet" átpakolhatnám, hogy egy kicsit együtt is tudjunk lenni.
Így most a munkáltatóm meg kell hogy elégedjen egy kiegyensúlyozatlan dolgozóval, aki már két éve nem volt igazi szabadságon, minden reggel hullafáradtan, tíz perc késéssel esik be, kerül minden konflikushelyzetet, önálló gondolatai nincsenek (bár ez talán előny).

hétf. szept. 26, 2005 13:25
Moderátor

Hozzászólás 
pampika írta:
Sláger téma:Odo,olvass bele a bumerang.slagerradio.hu forumba.Eléggé szánalmas az a magyarázkodás,ami ott folyik.
Hagyd rá. Nevezett úr tollából még nem hallottál olyat, hogy bocsi, tévedtem.

hétf. szept. 26, 2005 13:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
kisember írta:
Sy írta:
A kulcsszó a távmunka :) Nyilvánvaló, hogy számos állást nem lehet így betölteni, rendõr vagy tûzoltó például sose lesz távmunkás, de az irodai feladatok nagy része ellátható lenne így is. Ez ráadásul mindenkinek érdeke lenne, munkáltatónak, munkavállalónak, csak az elõbbi egy olyan állatfajta, amelyik nem nagyon szereti ezt a módszert, mert fél, hogy a "munkások" nem lesznek olyan hatékonyak. Pedig dehogynem (saját tapasztalat).

Le kellett volna fényképezni a főnököm fejét, amikor közöltem vele, hogy szeretnék távmunkában dolgozni. Alig kapott levegőt, De hát ilyen még nem volt!, És akkor hogy.... Addig erősködtem, míg "megengedte", hogy a főnökének is előadjam. Azt a fejet! Még nem is hallott a távmunka fogalmáról! Nem tudta elképzelni, hogy lehet az, hogy otthon vagyok, de mégis dolgozok. Fél óra alatt elmagyaráztam neki, hogy ilyen létezhet, sőt törvény szabályozza. Le is zártuk az ügyet a Majd utánanézek. mondattal. Hat "emelet" van fölöttem, semmi esélyem, most tervezik a beléptető rendszer bevezetését. Addigra én már valószínűleg nem itt fogok dolgozni.:)

hétf. szept. 26, 2005 12:47
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Sy írta:
A kulcsszó a távmunka :) Nyilvánvaló, hogy számos állást nem lehet így betölteni, rendõr vagy tûzoltó például sose lesz távmunkás, de az irodai feladatok nagy része ellátható lenne így is. Ez ráadásul mindenkinek érdeke lenne, munkáltatónak, munkavállalónak, csak az elõbbi egy olyan állatfajta, amelyik nem nagyon szereti ezt a módszert, mert fél, hogy a "munkások" nem lesznek olyan hatékonyak. Pedig dehogynem (saját tapasztalat).

Le kellett volna fényképezni a főnököm fejét, amikor közöltem vele, hogy szeretnék távmunkában dolgozni. Alig kapott levegőt, De hát ilyen még nem volt!, És akkor hogy.... Addig erősködtem, míg "megengedte", hogy a főnökének is előadjam. Azt a fejet! Még nem is hallott a távmunka fogalmáról! Nem tudta elképzelni, hogy lehet az, hogy otthon vagyok, de mégis dolgozok. Fél óra alatt elmagyaráztam neki, hogy ilyen létezhet, sőt törvény szabályozza. Le is zártuk az ügyet a Majd utánanézek. mondattal. Hat "emelet" van fölöttem, semmi esélyem, most tervezik a beléptető rendszer bevezetését. Addigra én már valószínűleg nem itt fogok dolgozni.:)

hétf. szept. 26, 2005 12:06
Moderátor

Hozzászólás 
Na, akkor leírom én is az autó vs. tömegközlekedés esetét az én nézőpontomból.
Alapesetben nyilván jobb lenne tömegközlekednem, hiszen havi szinten tízezreket spórolhatnék, ráadásul meló után nem kéne fáradtan hazavezetni. Csak hát ez nem ilyen egyszerű.
Kocsival átlag 25 perc az út otthonról a munkahelyemig (Várpalota-Székesfehérvár), háztól házig, akármikor.
Busszal ez úgy néz ki, hogy először gyaloglok úgy 20 percet a buszpályaudvarig (kb. 3 km, a várpalotai helyijáratokat inkább ne is említsük), a busz megy kb. 25-30 percet Fehérvárig. Ott várok az átszállásra (fehérvári helyijárat), majd 10-15 perc buszozás a munkahelyemig. Ez a legideálisabb esetben sem fér bele egy órába, de ugye általában várni kell a buszokra, szóval inkább a másfél órához van közel. És akkor még nem beszéltem arról, ha mondjuk tovább kell maradni a cégnél valami meló miatt, és nem akkor megyek ki, amikor a busz jön.
Átlagosan napi két órát spórolok az autózással. Ha buszozok, 90%-ban tömegben, állva kell utazni, plusz gyalogolhatok 40°C-ban vagy hóviharban 2×3 km-t.
Kérdem én, ilyen alternatíva mellett ki az az elmebeteg, aki ha tehetné, nem az autót választaná? :roll:

hétf. szept. 26, 2005 10:47
Moderátor

Hozzászólás 
pampika írta:

Inkább ez a felhajtás.

hétf. szept. 26, 2005 9:49
Moderátor

Hozzászólás 
Speciel a szakdogám egy része a sorfák várostűréséről szólt, így nem lenne nehéz dolgom. Készülök is ilyen javaslatokkal, de nem Pestre, hanem Fehérvárra. Itt - bár jóval kisebb a forgalom érthető okokból :) - nagyon rossz állapotban van a városi növényzet.
Arra utaltam, hogy ezeket a dolgokat még nem lehet megvalósítani Budapesten. A tömegközlekedés fejlesztésére nincs pénz, utak állapota borzalmas, több híd kellene a Dunán (s nem Pesten...) stb.
És van ami fontosabb, mint a városból részben kitiltani a forglmat, de még arra sem jut...

hétf. szept. 26, 2005 9:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
bringaut.freeblog.hu írta:
A magányba menekült milliomos értetlenül áll az úton, a lámpa zöldre vált,de nem indulhat el, pedig a lóerők készenlétben állnak, sárga, piros, aztán megint zöld, letekeri az ablakot, lehallkitja a zénét, Mi történik itt? Aztán sárga pólós bicklisek jelennek meg az úton keresztben, majd tiritarka ruhábkban, újabb drótszamarasok érkeznek, telik az idő most zöld, ez a harmincadik, ezek még mindig jönnek. A lóerők pihennek, a motor leállítva, zenét hallgat, és nézi az elhaladó tömeget. Mögötte százával állnak a hasonlóan magányos emberek. Senki sem száll ki, nem akarnak beszélgetni egymással, még ahhoz sincs kedvük hogy szidjanak valamit, vagy valakit. bezárt ajtók, felhúzott ablakok. Semmit sem éreznek meg a csodábol ami az orruk előtt történik.

A Másfél tonnás intimszféra, Kizárni mindent, és mindenkit. Börtön? Talán nem. Inkább önként válalt háziőrizet. Fontos, mert drága, drága hogy legyek valaki, de mit számít ha nincs kivel megosztani. Mint az elásott képek, és kerámiák a kert végében. kell, mert kényelmes, kell mert... Indok mindig van. Tényleg kell, nekem is kellett, elvitte a bringát a Bükkbe, a Börzsönybe, a Zemplénbe. Szállított bútort, könyveket, minden cuccomat már kétszer. HAsználati tárgy volt, nem az életem értelme.

A kerekesek még mindig hömpölyögnek. Beszélgetnek egymással, csajoznak, pasiznak, barátkoznak, csengetnek, dudálnak, és örülnek egymásnak. Néhányan elcsodálkoznak például azon, hogy a Gellért-hegy oldalában a vízesésnek van hangja, vagy azon hogy az utcákon ha nem megy autó, nagyon jól lehet érezni a több tonna kutyakaki szagát is.

Ha elakadás van, defekt, bármi, kisebb dugó alakul ki annyian próbálnak segíteni, egy másodperc alatt. Néhányan, köztük én is kiosztottam néhány nyalókát az út szélén ácsorgó, bémészkodó, csodálkozó gyerkőcöknek. Akik többnyire nagyon meglepődtek ezen. Hiszen az út félelmetes hely, anyu is mondja mindig, hogy jöhetne onnan bármi kedves.

A városban csönd volt, vagyis nem, zaj volt, de ez emberek zaja volt, az élet zaja, nem pedig élettelen gépeké. Egy pár órára, az ember visszaszerezte azt ami az övé.

Lement a nap, és még mindig nem fogyott el a tömeg. Ezernyi piros villogó, zöld mellény... Aztán egyszer csak vége. Késő van, órákig tartott. Elment az utolsó bringás is. És ekkor mint valami óriás amőba, a várost lassan újra ellepte a gépek zaja, elvették a kacagások, sikítások, ujjongások helyét. Nem maradt semmi, csak a gépek, a zaj, és a város, a város ami egy pár órára élővé vált, megtelt örömmel és szerettel. Tegnap két órán át szeretni tudtam ezt a várost, és alig várom, hogy újra találkozhassak vele, hiszen nagyon megkedveltem ezt a másik budapestet.

Kiszálltam az autóbol és barátokat találtam, nagyon jó barátokat, ötöt tizet százat vagy 24.000-et, nem tudom. És ehhez csak fel kellett pattanni egy bringára.

Ma reggel az egér út melletti bringaúton, megint szembe jött velem az a bácsi akit majdnem minden nap látok, többnyire lehatott fejjel tekert el mellettem, ma már jó messziről emelte a kezét, hangosan köszöntünk egymásnak. Kis szigetekben, vagy a szivetekben őrizzétek meg azt a másik budapestet, minden bólintás, kézemelés, helló, életbentartja egy darabját! Vigyázzatok ezekre a darabokra jól áprilisig, mert akkor mint valami hatalmas puzzle-ből, egy pár órára újra felépitjük belőlük a mi Budapestünket.

Tekerjetek, és vigyázzatok egymásra!

Köszönöm a tegnapi estét mindannyiatoknak!

Reméljük,nem haragszanak meg az idézetért.Úgy gondolom,ez az írás valahol megközelíti azt az érzést,ami hatalmába kerített minden résztvevőt.

Sláger téma:Odo,olvass bele a bumerang.slagerradio.hu forumba.Eléggé szánalmas az a magyarázkodás,ami ott folyik.Persze,biztos mindenki félreértett mindent,de azért ha megnézed nagyon sokan vannak,akik hallgatóként támadják a slágert,mert sértette őket a műsor.És igazuk van.És sokan vannak,akik veregetik a műsorvezetők vállát,hogy megmondták a frankót.Ez szted nem tömegmanipulálás és a helyes út is?Úgyvan,neveljük csak bele az amúgysem túl toleráns autósba,hogy ott rugjon bele a biciklisbe,ahol csak tud...
Pár biciklist védő emberke is elragadtatta magát,való igaz.
De sztem ezt elég nehezen fogják már kimagyarázni.Az meg,hogy eléggé flegma stílusban odavágják,hogy bocs,nem volt komoly,vagy csak poénnak szántuk,hááááát....Nem túl hiteles.
Már csak azt szeretném megtudni tőled,mint aki hallgatta a műsort,hogy ha nem a bicósok ellen irányult,akkor ki ellen :?: A fórumukba többször azt írják,hogy ők nem a bicósok ellen tiltakoznak,hanem a lezárás ellen.Ha ez tényleg így lenne,akkor nekem az tűnik logikusnak,hogy max a főpolgár mestert akarja a garázsába zárni a drágalátos főokos és a biciklisták szóba sem kerülnek,mivel az az utca AKKOR IS le lett volna zárva,ha semmiféle critical mass nincs még csak a környéken sem :idea:

hétf. szept. 26, 2005 9:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
2 oldallal visszább írtad,hogy uccu neki,valósítsuk meg a világmegváltást.Jó,a fás dologra azt írtad,segítesz is,ami dícséretes :D ,de itt az lenne a lényeg,hogy ha már az ember egyszer belátja,hogy itt vmi nem oks,akkor tegyen is.Mert bíztatni marha könnyű a másikat.Magunknak megmozdulni már nehezebb.Szted nehéz olyan fát találni,ami kibír ilyen környezeti terhelést.Másik oldalról nézve van egy jó ötleted,hogy olyan fákat ültessünk,ami kibírja.Melyek ezek?Úgyis van szabadidőd,ha ilyen későn/korán is még itt gubbadsz,utána is nézhetsz,milyen fa lenne jó ilyen célra.Ezt mondjuk egy normális hangvételű mailben/levélben elküldöd a városi főkertésznek/önkormányzatnak.És még talán meg is köszönik,de jobb esetben utánanéznek,hogy ha igaza van az emberkének,akkor miért ne válasszuk a jobb megoldást.Valahogy így lehetne elkezdeni ezt az összefogást ;)
Nálunk a suliban anno volt többször szemétgyűjtés.Oda kivittek minket kötelező jelleggel.De amikor azt láttad,hogy röpke fél óra alatt tiszta lett egy óriási játszótér 20-30 ember munkája nyomán és úgy ugye sokkal szebb,legközelebb már magunktól is elmentünk hasonló városszépítő akcióra.Mert sztem senkinek sem esik le a karikagyűrű az ujjáról,ha le kell hajolnia vmi szemétért.Aztán ha mondjuk oda is eljutnánk,hogy az emberek már nem is dobálják el...Szal van még hova fejlődnünk!

hétf. szept. 26, 2005 1:15
Moderátor

Hozzászólás 
pampika írta:
Látom,nem érted.Csak abba gondolj bele,hogy a fenti példám(még ha erős is),neked jól esne-e.Ha esetleg arra jutnál,hogy nem biztos,akkor gondolj bele azoknak a bicósoknak a helyzetébe,akik naponta tekernek rengeteget azért,hogy a nagy puccos cégvezető kórója odaérjen a szeretőhöz,meg mindenki megkapja időben a csomagját.A puccos bácsi fizet a biciklisnek,majd jól hátbaköpi az ilyen véleményekkel.Korrekt,no.

http://zora.freeblog.hu/Files/antislagerbyzora_nagy.jpg

Nem a biciklisek ellen voltak/vannak... ezt sokszor elmondták már, ezért mondom, hogy felesleges nem ismervén a tényeket kiragadni pár dolgot a netes Blikk alapján.

hétf. szept. 26, 2005 1:09
Moderátor

Hozzászólás 
pampika írta:
Asszem Odo dobta fel a labdát,hogy nesze wazz,ültess fát,tanáld ki,oszt akkor majd meg lesz váltva a világ.

Mit mondtam én? :huha:

hétf. szept. 26, 2005 1:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Ha nem hallottad a műsort, akkor honnan tudod hogy zajlott a dolog? Az indexen enyhén szólva túlzásba estek (mint most Te a példáddal)... mondjuk ez tőlük nem meglepő. Érdekes, sehol máshol nem volt erről szó.

Látom,nem érted.Csak abba gondolj bele,hogy a fenti példám(még ha erős is),neked jól esne-e.Ha esetleg arra jutnál,hogy nem biztos,akkor gondolj bele azoknak a bicósoknak a helyzetébe,akik naponta tekernek rengeteget azért,hogy a nagy puccos cégvezető kórója odaérjen a szeretőhöz,meg mindenki megkapja időben a csomagját.A puccos bácsi fizet a biciklisnek,majd jól hátbaköpi az ilyen véleményekkel.Korrekt,no.

http://zora.freeblog.hu/Files/antislagerbyzora_nagy.jpg

hétf. szept. 26, 2005 1:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jah,annyit még hozzá tennék a bicós felvonuláshoz,hogy nem egy ablakban álltak kint emberek és megtapsolták a tömeget.Tavasszal az Attila utcán két idősebb házaspár állt az úri villa erkélyén és a tömegnek folyamatosan jétszotta a Queen - We are the champions c. számot.Rajtuk látszott,hogy nem kell félni attól,hogy miből lesz holnap kenyér.

Az egyik legjobb az volt,amikor a nagy ótóból üvölt kifele mindenféle válogatott káromkodást a rövidhajú 'vállalkozó' típusú úriember,miközben a kislánya hátul lóg kis az ablakon és újjong és tapsol a bicikliseknek :D

hétf. szept. 26, 2005 0:57
Moderátor

Hozzászólás 
Ha nem hallottad a műsort, akkor honnan tudod hogy zajlott a dolog? Az indexen enyhén szólva túlzásba estek (mint most Te a példáddal)... mondjuk ez tőlük nem meglepő. Érdekes, sehol máshol nem volt erről szó.

hétf. szept. 26, 2005 0:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Mivel nem hallottad a műsort, nem is nagyon értheted a dolgot. Az index cikk után pedig kár bármit is írni...

Nem hallottam a műsort.Ettől függetlenül emberek kiirtásával poénkodni nem tudom,mennyire normális dolog...Sztem neked sem esne jól,ha a szomszédod poén szinten taglalná,hogy amikor hazamész,az ajtónyitásra a nyakadba esik a féltégla,majd a bögrédben nem limonádé lesz,hanem egy kis sósav és a kádba lépve majdcsak észreveszed,hogy ott figyel a tus alatt a bedugott hajszárítod...

hétf. szept. 26, 2005 0:52
Moderátor

Hozzászólás 
Mivel nem hallottad a műsort, nem is nagyon értheted a dolgot. Az index cikk után pedig kár bármit is írni...

hétf. szept. 26, 2005 0:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nos,én is hazaértem kisebb fajta körutamról és ahogy olvasom,sok dologból maradtam ki,bár a bicós összezörrenésekről hallottam élőben (thx to T68m :D by görkori)

Szóval először is critical mass:
Eddig minden critical mass-en ott voltam,utóbbi 2-n rendezőként is.Ezévben egész csütörtöki napomat pesten töltöttem,router beszerző körúton és hasonlók miatt,persze ha már este felvonulás,akkor egész nap bicóval nyomultam.Élmény volt.Nem először tekertem már sokat pesten,de most is megvolt az adag rendesen.
Ahogy az Andrássi útra keveredtem,meglepett a látvány,hogy le van zárva napközben is.És mit ne mondjak,igencsak jól eső érzés volt látni azt a rengeteg embert,akik ott séltágattak a gyerekükkel,párjukkal;leültek kajálni,beszélgetni.Sok fiatal kiült az út közepére zenélgetni,táncolni.
Nem tudom,mit mondtak erről a hírekben,de az 101%,hogy akik ott élvezték az autó mentességet,azok nagyon meg voltak elégedve a helyzettel és nem acsarkodtak senkivel azért,hogy hova lettek innen a jól megszokott autók ;)
Ennek a felvonulásnak úgy gondolom,igenis van értelme és jelentősége.Épp most olvastam elég sok cikket a rendezvényről és ott is világosan megosztják a rendezők a nézeteiket az olvasókkal.
ÉLHETŐBB budapestet és Mo-t szeretnénk elérni ezzel a felvonulással.Nem az a cél,hogy mindenki eldobja a slussz kulcsot és bicóra/korira/gyaloglásra adja fejét,hisz ez teljes naívság lenne és sok olyan eset van,ahol kivitelezhetetlen is lenne természetesen,hisz érdekes lenne,ha a tűzoltó bringával cipelné a tömlőt a 20-30 kilós menetfelszerelése mellett.
DE!Az embereknek alternatívát kell nyújtani a közlekedésre.Mert NEM csak az autó létezik.Az nem számít a szemenben kifogásnak,haogy azért,mert csak,oszt kész.Ezzel mit mond?Semmit,de azt osztán marhára.
Egy alapvető dolog pl. sebesség:bárki kipróbálhatja,vagy ha nem hiszi,amikor pesten járok legközelebb,élőben is tesztelhetjük:jusson el a nyugatiból a Schönherz koliba.Mennyi idő alatt?Kocsival nem tudom,pontosan mennyi,de tippelnék egy átlagos 30-40 percet egy lightosabb dugóban.Vilivel ez olyan 35 perc körül van.Bicóval meg lehet tenni 15 perc alatt,kényelmesebb tempóban legyen 25 perc.Azt elismerem,hogy a bicós út igénybevesz bármilyen közlekedési felületet,élen a villamos sínnel,de oda lehet érni ennyi idő alatt.Ha lenne normális bicós út,ott is lehetne menni,de amikor gyalog sem tudok elmenni a járdára felállt autóktól a gyalogosnak épített járdán,akkor hogy??? :roll: És azt is aláírom,hogy a piros lámpa nem mindig piros a biciklisnek,de ő sem öngyilkos jelölt,szal a forgalomba nem fog belehajtani,de ha ott az üres kereszteződés,akkor bizony biztonságban át lehet lopózni.A kocsis pedig szépen várja a zöldjét...a percek pedig telnek...
Senki nem mondja azt,hogy mi utáljuk az autókat és tiltsuk be,hisz a legtöbb felvonuló rendelkezik autóval és szokott is vezetni (jómagam is,ha családi autóval is,de pl. a hétvégén vezettm 700 km-t,mert szlovákiába csak nem lehet kiállítani menni bicóval :) ).De emellett ha van lehetőség és hely,szívesen felülünk bicóra.De ha nincs hol menni,akkor jönnek a gondok.Ki az,aki szívesen bemenne egy 2x1 sávos útra,ahol a teherautók úri passzióból szorítják le az embert :?: Sztem nem sokan...
A bicó nem ad ki magából semmiféle káros cuccot,hacsak nem vesszük annak a sűrűbb használt levegő kilélegzést :D És az csak egy dolog,hogy mennyi lesz a benzin ára pár éven belül,de abba ált. nem gondolnak bele az elvakult auto-fanok,hogy ez a sok autó ameddig csak tud,pöfékeli ki a sok káros cuccot.És ez nem igazán használ a levegőnek.És mivel a sok okos ember kivágja a fákat,egyre csökken az a növényzet,ami természetes módon meg tudná tisztítani a levegőnket.És egyszer el fog fogyni az a levegő,amit most még éltetőnek hívunk és egyszer talán a saját gyilkosunk lesz.Akkor már hiába mondjuk azt,hogy wazz,ha csak fele annyi autó ment volna az úton,vagy hogy inkább ültem volna buszra,mint hogy most oxigénmaszkot hordjak egész nap...hülyén hangzik,de sajnos szvsz reális,ha így folytatjuk tovább a saját otthonunk rombolását.Sokan nem hiszik,de a természet egyszer megelégeli a kizsákmányolást.És visszavág.Lásd hurrikánok és egyéb nyalánkságok.Még az nagy usa sem tudott mit csinálni a fenenagy világirányító szerepében sem,hisz a természet a földbe döngölt jópár várost.Ezen mindenki meg van rökönyödve.Ha kihal hasonló okok miatt pl. egy ritka állatfaj,azon csak pár ember aggódik.Ébredni kéne már,no!Hisz az csak vmi állat,mi meg a teremtés koronája vagyunk :!: Ha tényleg azok lennénk és nem a pénz irányítana mindent,akkor talán sok döntéshozó ráeszmélne arra,hogy nem jó ez így,gyerekek...
Saját magunkat irtjuk így ki.Hajrá... :hm:
És ennek egy része ez a bicós dolog is.Én sem vagyok se zöld,se hithű természetvédő,csak egy átlagos városi honpolgár,némi természetszeretettel beoltva.Én is ülök kocsiba,biztos dobtam már el papírzsepit az utcán és néha egy cigire is rágyújtok.De próbálok néha gondolkodni is azon,hogy mi lesz a dolgokkal.Nem csak ma,vagy holnap,hanem mondjuk pár év múlva.
Aki elvből elutasítja a kocsin kívüli dolgokat,az mire fogja tanítani a gyerekét?Azon kívül,hogy a gyerekét a többi gyerek fogja gúnyolni azért,mert még a bicikliről,rollerről hírből sem hallott,ha így nevelik,ezt fogja tovább vinni a saját gyerekére is...

Asszem Odo dobta fel a labdát,hogy nesze wazz,ültess fát,tanáld ki,oszt akkor majd meg lesz váltva a világ.Bármily hihetetlen,de van rá megoldás.Igaz,olyan országokban,ahol nme félnek gondolkodni és LÉPNI az emberek.Talán mi is elindultunk erre az útra.Ez a felvonulás teljesen semleges mindenféle támogatóktól,párttól,szervezettől.EZ egy semleges civil szerveződés (nem úgy,mint a pógáriökörkör....).Amikor az emberek összegyűlnek egy célért.És hajlandóak kicsit odatenni magukat.Asszem a főszervező mondta egy riportjában,amikor nagyon kötözködtek vele az autósok érdekeit védve: "itt mindenki azért jön el,hogy segítsen egy országos,nemes célért.Mikor fogtak össze az autósok bármilyen céljuk eléréshez is ?".És igencsak ott a pont...
Ha visszakeresitek,volt régebben egy elég hosszú hsz-em (asszem az ápr. 22-i felvonulás környékén),amiben le volt írva,hogy van alternatíva :!:
Igenis meg lehet értetni az emberekkel,hogy nem csak az autó létezik.És mivel ők is inteligencs lényeg,meglepő,de meg is értik.Asszem északi államokban sikerült bevezetni (Dánia,ha nem csal az emlékezetem),hogy a városból ki van tiltva a kocsi.Ott tömegközlekedés mehet,meg egyéb nem motorikus jármű.Mivel a belvárosba vezető utak meg vannak csinálva egy szééép nagy lyukkal a közepükön,hogy ott csak busz nyomtávú jármű tudjon átmenni.Az elővárosból be tudsz jutni vonattal a városba,majd ott bicózol/buszozol.És érdekes módon nem szerveztek tömegdemonstrációt,hogy ők csak kocsival hajlandóak közlekedni.Valahogy megint ezt a fenenagy önérzetességet érzem az emberekben,hogy sokaknak nem akaródzik kiszállni a kényelmes ülcsiből.Attól függetlenül,hogy át tud-e ülni egy hasonlóan kényelmesbe,élből elveti a dolgot :? Természetesen ehhez most még itthon nem adatott meg minden lehetőség,de ez az embereken is múlik jelentősen.Ha a tömegközlekedési társaság azt látja,hogy szinte csak az buszozik,akinek nincs kocsija,akkor hiába a szép külföldi példák,nem fog annyira fejleszteni akarni,hisz ha nincs akit átültessen az elővárosi vonatára,akkor veszteséges lesz.De ha látná,hogy úgy áll hozzá a nép,hogy mutassanak értelmes alternatívát és hajlandóak leszünk használni,de legalább is megpróbálni,több esélye lenne az ilyen kezdeményezéseknek.

A borosékhoz annyit fűznék,hogy a műsort nem hallottam,csak a cikkeket róla.Egyszerűen primitív dolog volt részükről.Mindenkinek lehet magányvéleménye.De azt utólag belemagyarázni,hogy ezt ők kocsmai beszélgetés szinten tartják,hát eléggé nevetséges.Bár inkább sajnálatos,hogy ennyivel el lehet intézni egy ilyen dolgot.Az,hogy mit mond a kocsmában,hallja 30-50 ember és ált. a kutyát sem érdekli.DE!Ilyet nem engedhet meg magának egy műsorvezető,akit nagyközönség hallgat és igenis véleményformáló szereppel rendelkezik a hallgatóság körében.Egyikük sem kezdő,tehát sztem tisztában vannak az etikai szabályokkal.És nem hinném,hogy ez beleférne bármelyik adó etikai kódexébe.Ha a haverjával megbeszeli,hogy melyik biciklist zárná be a garázsába,hát annyit tudok rá mondani,hogy sajnálom,hogy ennyire korlátolt.De ha ezt bemondja a rádióba és vmelyik idióta megcsinálja,akkor arra mit fog mondani?Bocs srácok,sz*r poén volt?Ehh...
Gondolom,ő is kapott már csomagot bicós futártól.Akkor azt is ott helyben leköpte,csak azért,mert biciklivel jött?Szóval annyira nonszensz ez az egész "műsor"...Már csak arra kéne őket emlékeztetni,hogy anno nekik is volt olyan reklámjuk,hogy bicón közlekedtek be a képernyőre.Hát igen,ilyen az,amikor magát köpi szembe az ember.
Az ilyen 'sztárok' idehaza mindent megtehetnek,ezt már rég tudjuk.Szeretném,ha egyszer az lenne a vágyuk,hogy kipróbálják a bicós futárkodást.Csak 1 napot tekerjen végig tisztességesen.Azt a 80-150 km-t,amit megtesz egy futár naponta.És ha azután is senkinek tart egy biciklist,akkor biztos az a 24 EZER ember volt a hülye,aki most felvonult.

Kicsit hosszúra sikerült,de remélem,hozzá tudtam tenni valamit az érem valamelyik oldalához és nem volt haszontalan...

@Macika:meglett a fülesem!A kis mocsok végig ott lapult a hátizsákom alján.Pedig ott is kerestem,de jól elrejtőzött :roll:

hétf. szept. 26, 2005 0:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem is hiányzott a fórum, vagyis hiányoztatok. :wink:

vas. szept. 25, 2005 22:05
Moderátor

Hozzászólás 
Én is ezt tapasztalom... Ez durva... :shock:

vas. szept. 25, 2005 22:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha új hozzászólást akarok írni, hibaüzenet, de ha 'vissza', majd gyorsan ismét új hozzászólás, akkor megy.
Elég érdekes.

Üdv!

vas. szept. 25, 2005 21:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
pedig egész hvégén nem ment, legalábbis nekem nem. de mostmár úgy tűnik rendbejött. (ja, mégsem, a hsz előnézetnél már megint debug mód, meg critical error... :( )

kéne egy bakcup fórum az ilyen esetekre, hogy ne unatkozzunk addig sem

vas. szept. 25, 2005 21:46
platina tag

Hozzászólás 
Bibby írta:
Éljenéljen, elvonási tüneteim voltak... 8)
Bár lehet hogy csak nekem megy,úgy pedig egy fórum nemsokat ér :)

Kicsit akadozva megy,... :( ...én meg már azt hittem, hogy a hiba az én készülékemben van! :roll: :evil:

vas. szept. 25, 2005 21:32
platina tag

Hozzászólás 
Éljenéljen, elvonási tüneteim voltak... 8)
Bár lehet hogy csak nekem megy,úgy pedig egy fórum nemsokat ér :)

vas. szept. 25, 2005 21:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem 400-as cerkával, 128 Mb rammal teljesen használhatóan ment!

szomb. szept. 24, 2005 17:39
Moderátor

Hozzászólás 
300-as Celeronon 128 MB rammal már egész használható sebességgel elketyeg. 128 MB ram alatt én nem erőltetném az XP-t.

szomb. szept. 24, 2005 16:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
64 MB RAM-mal már eldöcög, 3-400-as pentium, vagy 500-as celeron procival. Ennél kisebben még nem próbáltam... (már ez is elég minimálprogram, nagyon lassú)
De szvsz érdemesebb '98-at tenni rá, az vígan elfut egy ilyen konfigon. (gondolom ME is, de azt nem sokáig használtam)

szomb. szept. 24, 2005 16:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mi az a legkisebb konfig, amin egy Win XP elfut? Ajánlottak nagyon jutányos áron egy P2-es laptopot /sajnos közelebbi paramétereket nem tudok/ Arra még rá lehet tenni, vagy felejtesem el? Ha nem, azért ME már mindenképp elmegy rajta nem?

Guni

szomb. szept. 24, 2005 15:46
Moderátor

Hozzászólás 
Oké! :)

szomb. szept. 24, 2005 10:36
Moderátor

Hozzászólás 
Odo írta:
...

Jelzem, hogy én csak a hallgatottságra akartam reagálni...

szomb. szept. 24, 2005 1:33
Moderátor

Hozzászólás 
nyuszy írta:
Ugyanmár! A Győzike is nézettebb, mint a Legyen ön is milliomos!, a színvonaluk pozicionálást meg mindenki tegye meg maga...

Ez most olyan, mintha a híradó nézettségét vetnénk össze a Barátok köztével. A hasonló műfajú, reggeli rádiós műsorok között a leghallgatottabb.
De látom én kedvelem Őket egyedül, így olyan mindegy mit mondok. Jellemző egyébként, hogy az egészet elindító dolog csak az Indexen volt olvasható. Kész Blikk az a portál.

pén. szept. 23, 2005 23:21
a fórum lelke

Hozzászólás 

Mintha tavaly ezt X éves kor fölött (elég magas volt a korhatár) tették volna lehetővé, de lehet, hogy keverem a nyigdíjasok számítástechnika és internet tanfolyamával :)
Munkanélkülieknek továbbra is ingyenesek a nyelvi képzések is - persze feltételekhez kötöttek.
Egyébként költözz nyugodtan, már egy ideje újra él a város és nem csak túlél.

Üdv!

pén. szept. 23, 2005 21:59
Moderátor

Hozzászólás 
Odo írta:
@skynet: Ezért a leghallgatottabb reggeli műsor...

Ugyanmár! A Győzike is nézettebb, mint a Legyen ön is milliomos!, a színvonaluk pozicionálást meg mindenki tegye meg maga...

pén. szept. 23, 2005 21:18
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445 ... 785  Következő