Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 13, 2025 3:10

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
írásjog megvonva

Hozzászólás 

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mz csüt. dec. 31, 2009 14:12-kor.

vas. okt. 23, 2005 14:05
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
mz írta:
...

Én tegnap hasonlítottam össze a CIB-et, MKB.-t, OTP-t, HVB-t meg a Raiffeisent (egy havernak kellett tanácsot adni), s még mindig a RFB a befutó :D.
Hogy jött ki győztesen a CIB?

vas. okt. 23, 2005 13:34
Profil Privát üzenet küldése
írásjog megvonva

Hozzászólás 

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mz csüt. dec. 31, 2009 14:12-kor.

vas. okt. 23, 2005 13:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
A F.E.A.R.-nek nincs hangja a PCI-os hangkártyán, így gondoltam talán az integrálton lenne, ezért gondoltam, hogy beüzemelhetném azt, de ezekszerint nem sok esély van, maximum ha eltávolítom a PCI-osat.

vas. okt. 23, 2005 12:38
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
GazVezir írta:
Olvasva a fórumot látom aggódtatok értem, s megnyugtatásotokra adok némi életjelet magamról.

Mindenkinek kellemes délutáni fórumozást kívánok!

Kíváncsi lennék rá, hogy bekapcsolhatom az integrált hangkártyámat és egy pci-st egyszerre vagy hülyeség?
De tulajdonképpen a technikai bravúron kívül minek is?

vas. okt. 23, 2005 12:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
GazVezir írta:
Kíváncsi lennék rá, hogy bekapcsolhatom az integrált hangkártyámat és egy pci-st egyszerre vagy hülyeség?
Hát ha át tudod rakni a portok címeit, és van szabad IRQ-d (amit erősen kétlek) akkor lehet rá esély...

vas. okt. 23, 2005 12:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Olvasva a fórumot látom aggódtatok értem, s megnyugtatásotokra adok némi életjelet magamról.

Mindenkinek kellemes délutáni fórumozást kívánok!

vas. okt. 23, 2005 12:24
platina tag

Hozzászólás 
Macika írta:
mz írta:
Nyert Madár! :D
Hát milyen dolog már így rám hozni a szívbajt!?

Nem szoktam rágni a körmömet, de a 6. menet alatt az egyiket sikerült..., :( ráadásul a szünetben teljesen úgy nézett ki, hogy nem tud magához térni! Szerencsére én láttam rosszul! :)
Nagyon izgalmas volt és jól végződött! 8)
(Serencsére nem a franciának, bár mindig sajnálom a vesztest!)

vas. okt. 23, 2005 10:40
írásjog megvonva

Hozzászólás 
Macika írta:
mz írta:
Fél évet öregedtem a meccs alatt. :(

Nemcsak Te! :)
Az 5-6. menet elég rázós volt, főleg a 6. vége. Na, ott nem tettem volna már fel egy fillért sem arra, hogy megnyeri, de szerencsére a szünetben összeszedte magát. :D
A sérüléséből fakadó fájdalom jól látszódott az arcán, amikor a végén egy fickó örömében felemelte. De szép volt, jó meccs volt. Csak így tovább!
GRATULÁLOK! 8)

vas. okt. 23, 2005 8:34
Moderátor

Hozzászólás 
mz írta:
Fél évet öregedtem a meccs alatt. :(
Hát milyen dolog már így rám hozni a szívbajt!?
Nagyon örültem, mert a legutóbbi győztes meccse nem volt igazán egyértelmű, nagyon kellett már, hogy visszaszerezze a becsületét.
Ráadásul sérülten, szóval le a kalappal!!!

vas. okt. 23, 2005 1:31
írásjog megvonva

Hozzászólás 

vas. okt. 23, 2005 0:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
Landsmann írta:
T68m írta:
sztem, mindig is ilyen volt. Nekem a PMP-re rendszeresen elõbb megérkeztek az SMS-ek, mielõtt az letölthetõvé vált volna, de nem nagyon izgat a probléma.

Valójában ez a probléma a - finoman szólva elmaradott - '60-as évek beli, unixos felépítésnek köszönhetõ.

Nem volt ilyen, sõt most sem minden címnél ilyen. A régi, több évvel ezelõtti cím esetén azonnal megjönnek, de a májustól regisztráltaknál megvan a késés. Ezért nem értem. Mert ha mindegyiknél késne, akkor valahogy érthetõbb, de így hogy csak a viszonylag újabbaknál, így már kacifántosabb a helyzet.

Mondom, nekem mindig is késve jöttek meg, annyira, hogy a forwardolt levél a pmp-n keresztül rendszerint előbb érkezett meg SMS-ben, mint hogy le tudtam volna tölteni pop3-an keresztül.

Erre évekkel ezelött jöttem rá, mikor még csd/gprs volt a fő net kapcsolatom és hiába ugrottam fel a SMS-ben értesített levelet letölteni.

Azóta már annyi spam jön, ráadásul a pannonnal sem vagyok jóban, úgyhogy nem használok pmp.

szomb. okt. 22, 2005 19:56
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
nyuszy írta:
A freemailnél valami olyasmi lehet a probléma oka, hogy nem valódi userek vannak, és mivel elsõdlegesen a webes elérésre van optimalizálva, a beérkezõ leveleket szerintem valami adatbázisba pakolhatja bele, és csak késõbb, mondjuk egy öt percenként lefutó cronnal szinkronizálódik a pop3-as felületre.

igen, jellegzetes linuxos megoldás...

egész hasonlóan épül fel, arra céloztam fentebb.

szomb. okt. 22, 2005 19:48
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Játszik valaki a "Vigyázz a madárra!" játékkal? www.magyartelekom.hu Miért nem fogadja el jelszónak a "2005.03.07." formátumot a Mindentudás 100. előadásának dátumához? De a 20050307, a 2005/03/07, a 2005 március 7. stb. variációk sem felelnek meg.

Az ürgét sehogy sem lehet meggyorsítani? Lemegy a nap, mire kettőt lép. Roppant idegesítő, hogy 2 m-rel távolabbi helyre csak úgy tud eljutni, ha megkerül egy 50 m-es bokorlabirintust. Így nem csodálom, hogy év végéig eltart a játék.

szomb. okt. 22, 2005 19:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ok, köszi :) A három progiból már csak összehozok valamit :)

szomb. okt. 22, 2005 18:55
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
@Raven_

GIMP van magyarul is,
Microsoft Gif Animator

szomb. okt. 22, 2005 18:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
Raven_ írta:
Mondjatok légyszi egy progit, amivel képekből gifbe tudok menteni, és nem rakja rá a "reklámját" az elkészült képre...
Adva van pár kép, azokból kellene (áttűnéssel) egy gif-et létrehozni...
Animation Shop 3

Elég böszme program, de mindent tud. Viszont kis 'segítségre' szorul. Azonban a 30 napos próbaidőszak alatt elvileg teljes funkcionalitással bír. Letöltéséhez regisztrálni kell, ami a Corelnél talán biztonságosnak nevezhető.

Üdv!

szomb. okt. 22, 2005 17:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
tibuu írta:
Köszi!

szomb. okt. 22, 2005 17:04
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mondjatok légyszi egy progit, amivel képekből gifbe tudok menteni, és nem rakja rá a "reklámját" az elkészült képre...
Adva van pár kép, azokból kellene (áttűnéssel) egy gif-et létrehozni...

szomb. okt. 22, 2005 17:02
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rozso írta:
Próbáltam az alapbeállításokkal is meg a FAQ szerintiekkel is (Port: 1590, 20000-20019)

Esetleg probald meg itt: http://forum.dlink.hu/viewforum.php?f=1

szomb. okt. 22, 2005 16:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Próbáltam az alapbeállításokkal is meg a FAQ szerintiekkel is (Port: 1590, 20000-20019)

szomb. okt. 22, 2005 16:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rozso írta:
BrOnZ írta:
Nem lehet, hogy az XP tűzfala blokkol?
Nem. Router nélkül megy.
Akkor már csak egy 5letem van... Butaságnak tűnik, de talán. A proxy beállítás hogyan van nálad ICQ alatt?

szomb. okt. 22, 2005 15:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
simico írta:
Exra power, ez az! Ilyen idétlen sárga zacskóforma valami. Szerintem McLaca szívesen kipróbálja, hogy 1 hónapig csak ilyennel tölti a mobilját és utána beszámol a tapasztalatokról :lol:
Fogadjunk, hogy nem...!? ;)
Különben is, nekem van kurblis töltőm, minek ez az izé :lol:

mz írta:
CIB bankkártyával tudok OTP, Euronet automatáknál Vitamaxot tölteni?
Tudsz! A kártyatöltés automatából vásárlásnak számít, tehát olyan, mintha a teszkóban húznák le a kártyádat. Díjmentes és bármilyen kártyával megy. Én Erste kártyával töltök OTP automatából, az Erste nem tud egyenlegfeltöltést, bár mostanában azt se, inkább a http://www.ppo.hu -t használom.
Jó, hogy mondtad a CIB-et, mert az ősök OTP-sek még mindig, de már nekik is kezd forrni az agyuk az elképesztő számlavezetési költségeken, a CIB-et pedig még nem vettük górcső alá.

@ írta:
... DcéT hármas és négyes számológép...
Skynetnél van elérhető, a HSZ-einél alul katt a WWW gombra.

Üdv!

szomb. okt. 22, 2005 14:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
@ írta:
Valaki legyen oly kedves, és dobjon meg egy DcéT hármas és négyes számológéppel. mail-ben, vagy máshogy. Vagy legyen oly kedves, és számoljon nekem ki egy ilyet, és egy olyat (számot PÜ-ben küldeném)
Előre is köszönöm

Jöhetnek. :)

szomb. okt. 22, 2005 13:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Nem lehet, hogy az XP tűzfala blokkol?
Nem. Router nélkül megy.

szomb. okt. 22, 2005 12:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rozso írta:
Tudja vki, hogy a routernél mit kell beállítani/engedélyezni, hogy menjen:
-ICQ-val szóbeli beszélgetés
-ICQ-val fájl küldés (itt beállítottam, ami a FAQ-ban volt, de nem megy)
-MSN-nel szóbeli beszélgetés

D-link di-604 routerem van.

Köszi!
Nekem 614+ routerrel semmit nem kellett ezekhez beállítani. (MSN-ről nem beszélek, mert azt kiirtottam a gépemről.) Nem lehet, hogy az XP tűzfala blokkol? Nekem az első használatkor "beszólt", hogy fenntartom-e a tiltást. A D-Link routeren csak FTP, Linux szerver, WinMX, DCC, BitCOM (Torrent), és hasonló alkalmazások TCP/IP illetve UDP és port címeit kellett beállítani/engedélyezni. ICQ-t soha, és talán a Skype-ot is csak az elején. Pedig az ICQ-n videokapcsolatot is használok.

szomb. okt. 22, 2005 12:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tudja vki, hogy a routernél mit kell beállítani/engedélyezni, hogy menjen:
-ICQ-val szóbeli beszélgetés
-ICQ-val fájl küldés (itt beállítottam, ami a FAQ-ban volt, de nem megy)
-MSN-nel szóbeli beszélgetés

D-link di-604 routerem van.

Köszi!

szomb. okt. 22, 2005 12:07
Hozzászólás 
Valaki legyen oly kedves, és dobjon meg egy DcéT hármas és négyes számológéppel. mail-ben, vagy máshogy. Vagy legyen oly kedves, és számoljon nekem ki egy ilyet, és egy olyat (számot PÜ-ben küldeném)
Előre is köszönöm

szomb. okt. 22, 2005 12:01
írásjog megvonva

Hozzászólás 

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mz csüt. dec. 31, 2009 14:13-kor.

szomb. okt. 22, 2005 11:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Nem volt ilyen, sőt most sem minden címnél ilyen. A régi, több évvel ezelőtti cím esetén azonnal megjönnek, de a májustól regisztráltaknál megvan a késés. Ezért nem értem. Mert ha mindegyiknél késne, akkor valahogy érthetőbb, de így hogy csak a viszonylag újabbaknál, így már kacifántosabb a helyzet.
Nos, ez egy érdekes kérdés... Nekem is van egy freemail-es címem, -teszem rögtön hozzá, hogy nem igazán használt,- a spam gyanús helyek regisztrációi miatt, de az én érdekes jelenségem az, hogy ha helyi POP3 kiszolgálóról lekérdezem, akkor azt mondja, hogy van új üzenet, de mintha csak a header-t töltené le, mert csak a feladó és a subject látszik. Ha "rámegyek" a levélre a tartalmából semmi nem látható. Ha ezek után webes felületen megnézem, akkor már levelem sincs... Nem spam-ról van szó, hanem mezei origo-s hírlevélről pl.

szomb. okt. 22, 2005 11:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
mz írta:
CIB bankkártyával tudok OTP, Euronet automatáknál Vitamaxot tölteni? Mert a CIB-nél jelenleg csak Pannont és T-t lehet. Elvileg mennie kellene pl. Euronet esetén, nemde?!
Úgy tudom, hogy igen. De én még nem próbáltam, úgyhogy ne kövezzetek meg, ha mégsem... ;)

mz írta:
A héten bankot váltottam, s ha minden jól megy, kb. 1-2 héten belül érzékenynek nem nevezhető búcsút veszek a lehúzós OTP-től. A CIB-nél megkapom ugyanazt + még a Mobilbank szolgáltatást gyakorlatilag feleannyiért, mint az OTP-nél, a kamat különbségekről nem is beszélve.
Bölcs döntés... Bronzi a kezdetektől CIB-tag (az elsők között vagyok, aki használja az Internetes banki szolgáltatásait) és meg kell hogy mondjam, a többi bank Internetes szolgáltatása a béka segge alatt van a CIB-hez képest.

szomb. okt. 22, 2005 11:18
Hozzászólás 
T68m írta:
sztem, mindig is ilyen volt. Nekem a PMP-re rendszeresen előbb megérkeztek az SMS-ek, mielőtt az letölthetővé vált volna, de nem nagyon izgat a probléma.

Valójában ez a probléma a - finoman szólva elmaradott - '60-as évek beli, unixos felépítésnek köszönhető.

Nem volt ilyen, sőt most sem minden címnél ilyen. A régi, több évvel ezelőtti cím esetén azonnal megjönnek, de a májustól regisztráltaknál megvan a késés. Ezért nem értem. Mert ha mindegyiknél késne, akkor valahogy érthetőbb, de így hogy csak a viszonylag újabbaknál, így már kacifántosabb a helyzet.

szomb. okt. 22, 2005 10:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
mz írta:
A héten az Exitben volt egy féloldalas hirdetés, ha jól emlékszem "extra power" néven fut, de engem valahogy nem győzött meg ez a "siker termék". Csak képen láttam még, de elég ocsmányul néz ki. 8)

Exra power, ez az! Ilyen idétlen sárga zacskóforma valami. Szerintem McLaca szívesen kipróbálja, hogy 1 hónapig csak ilyennel tölti a mobilját és utána beszámol a tapasztalatokról :lol:

szomb. okt. 22, 2005 10:16
írásjog megvonva

Hozzászólás 

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mz csüt. dec. 31, 2009 14:13-kor.

szomb. okt. 22, 2005 10:10
írásjog megvonva

Hozzászólás 
simico írta:
A Viasaton mostanában minden nap többször is látok egy érdekes reklámot: anyuka hívná fel kislányát, de pont lemerült a mobilja, aggódás, stb, aztán bedug a teló aljába valami pici sárga hányózacskót és vígan tud telefonálni. Valami "... power" a neve, azt mondja töltsd fel a mobilod bárhol, keresd a terméket mindenhol. Mi a rák ez?

A héten az Exitben volt egy féloldalas hirdetés, ha jól emlékszem "extra power" néven fut, de engem valahogy nem győzött meg ez a "siker termék". Csak képen láttam még, de elég ocsmányul néz ki. 8)

szomb. okt. 22, 2005 5:07
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
Valójában ez a probléma a - finoman szólva elmaradott - '60-as évek beli, unixos felépítésnek köszönhető.

Ez így ebben a formában finoman szólva is hülyeség :)
Valószínűleg a saját szerverünkön ugyanolyan debian van, mint a freemail alatt, és mégis, amit látok a webmailemen imappal, az azonnal letölthető ugyanonnan pop3-mal. Jóhogy, hiszen ugyanabból a fájlból veszi.
A freemailnél valami olyasmi lehet a probléma oka, hogy nem valódi userek vannak, és mivel elsődlegesen a webes elérésre van optimalizálva, a beérkező leveleket szerintem valami adatbázisba pakolhatja bele, és csak később, mondjuk egy öt percenként lefutó cronnal szinkronizálódik a pop3-as felületre.
Ha jól tippelek, a webről elérhető tartalom a 195.228.242.194, a pop3-mal elérhetőek meg a 195.228.242.195 szerveren vannak.

szomb. okt. 22, 2005 4:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
Landsmann írta:
De mint írta, ez a probléma nem mostani eredetû. Május óta néhány hét kivételtõl eltekintve folyamatos. Nem az a probléma hogy soká jön meg a levél. Már ott van, weben olvasható, de pop3-al csak 5-10 perc, vagy éppen 2 óra múlva lehet letölteni. Freemail szerint ilyen probléma nem létezik, mert a webes és a pop3-as közös adatbázissal dolgozik. Ezt értem, logikus is. Én felajánlottam nekik hogy megadom a felhasználónevet meg a jelszót, próbálják ki. Még csak nem is válaszoltak. Ami címet most regiztem, azzal is ugyanez a helyzet. Levél ott van, de pop3-al letölteni nem lehet, az nem lát levelet. Viszont a régi címeknél nincs ilyen késés. Tovább is küldi, ahogy megérkeziok, mert a mobilpostán is látom, meg még az SMS-t is kiküldi. pop3-al meg még sehol.

sztem, mindig is ilyen volt. Nekem a PMP-re rendszeresen előbb megérkeztek az SMS-ek, mielőtt az letölthetővé vált volna, de nem nagyon izgat a probléma.

szomb. okt. 22, 2005 2:37
Profil Honlap
Hozzászólás 
Igen, ilyen is van. Az lassan kezd helyrerázódni. "Gőzerővel" folyik a hiba elhárítása. Ezt írják a Freemail honlapján, elég eldugott helyen.

pén. okt. 21, 2005 16:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Igen, én is erre gondoltam. Erre mondtam, hogy nekem fél nap volt a múltkor, mire POP3-on megjelent a levél. De olyan is volt már (pl. 2 napja), hogy a levelek össze-vissza szállingóztak a fiókomba, 3-4 órával korábbi leveleket megelőzték a későbbiek...

Üdv!

pén. okt. 21, 2005 16:27
Hozzászólás 
De mint írta, ez a probléma nem mostani eredetű. Május óta néhány hét kivételtől eltekintve folyamatos. Nem az a probléma hogy soká jön meg a levél. Már ott van, weben olvasható, de pop3-al csak 5-10 perc, vagy éppen 2 óra múlva lehet letölteni. Freemail szerint ilyen probléma nem létezik, mert a webes és a pop3-as közös adatbázissal dolgozik. Ezt értem, logikus is. Én felajánlottam nekik hogy megadom a felhasználónevet meg a jelszót, próbálják ki. Még csak nem is válaszoltak. Ami címet most regiztem, azzal is ugyanez a helyzet. Levél ott van, de pop3-al letölteni nem lehet, az nem lát levelet. Viszont a régi címeknél nincs ilyen késés. Tovább is küldi, ahogy megérkeziok, mert a mobilpostán is látom, meg még az SMS-t is kiküldi. pop3-al meg még sehol.

pén. okt. 21, 2005 16:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
A freemail napok óta kínlódik, nekem csak régi címeim vannak, de az sok. Mostanában egy örökkévalóság ellenőrizni POP3-on a leveleimet, mert tetű lassú időnként.
A késés is szokásos jelenség, nálam eddig a rekord fél nap volt. Már itt a terminálon is átállítottam a címemet a VIPmail-re, mert oda azonnal megkapom az értesítő maileket, a freemailen meg órák kérdése csupán...

Üdv!

pén. okt. 21, 2005 16:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
Gmailen keresztül sem lehet exe-t, rar-t fogadni :(

pén. okt. 21, 2005 15:46
Hozzászólás 
Egy érdekesség:
Csináljatok egy új mail címet a freemailen. Állítsátok be hozzá a pop3-as mail klienst, majd küldjetek rá egy levelet. Akár ugyanarról a címről, teljesen mindegy. A levél elküldése után azt tapasztaljátok, hogy a rendszer szerint nincs új levél. De most nézzétek meg webről. A levélke ott csücsül. Próbáljátok meg ismét pop3-al: nincs levél. Holott weben ott van. Pontosan 4 és fél perccel a küldés után lehet letölteni pop3-al, miközben webről egyből látszik. És ez nem a mostani freemail gyengélkedésének eredménye. Nekem már hónapok óta ilyen az egyik címem. Van amikor nincs késés, de van amikor 5-10 perc. Próbaképp csináltam egy címet, az is ezt csinálja, míg a régiek nem. Ott másodpercek alatt kézbesítve van. A régi címeket nem érinti ez a probléma, de a májustól (lehet hogy már korábban is, de május 5.-től biztosan) regisztrált címeket érinti a probléma. Írtam a freemaileseknek, mert volt amikor már másfél óránál járt a késés, azt írták, ilyen hiba nem lehetséges. Hát van. Lusták utána nézni és elhárítani. Erre véletlenül jöttem rá. Freemailről mobilpostára is van küldve egy példány az érkező levelekről, hogy kapjak SMS-t róla. Megérkezik az értesítés, tölteném le a freemailről, de nincs üzenet. Na, mondom ez hogy lehet, háét itt az SMS. Küldés-fogadás megint, de semmi. Nézem webről, a levél ott van. Próbálom pop3-al, még mindig nincs. Kereken, szinte másodperc pontossággal 5 perc után lehetett letölteni. A legnagyobb késés 2 óra 10 perc volt. Bosszantó, ha az ember egy foontos levelet vár. Az már csak mellékes, hogy képeken és szöveges állományokon kívül gyakorlatilag semmit nem lehet küldeni, mert önhatalmúlag veszélyesnek minősíti és törli az egész levelet. Próbáljatok meg egy exe fájlt elküldeni. Még csak hibaüzenetet sem küld se a feladónak, se a címzettnek. A T-Com legalább lök egy leveklet, hogy figyelj már, volt itt egy leveled, de én úgy döntöttem nem kapod meg a csatolmányt mert szerintem veszélyes. Trükköket kell bevetni hogy futtatható fájlokat küldeni lehessen. Azért ennyire nem kéne túlzásba vinni a vírustól való félelmet. Nézze át, ha talál benne valamit, törölje, de ne már válogatás nélkül mindent. Én is a Kasperskyt használom, mint a freemail. Ha nálam nem volt vírusos, akkor útközben sem lesz az.

pén. okt. 21, 2005 15:41
a fórum lelke

Hozzászólás 
simico írta:
McLaca írta:
Két eset lehetséges: vagy egy elemadapter, amivel pl. 9V-os elemet lehet a mobilhoz kötni, vagy valami vegyi úton áramot szolgáltató zacsi, benne lötyivel.

Hát, ennyit magamtól is kiokumláltam, csak vannak kételyeim ezen eszköz univerzális voltát illetően. Azaz hogy bármilyen telefonhoz jó lesz (feszültség, áramerősség, fizikai csatlakozóról nem is beszélve). Ennyi erővel vehetek laposelemet meg két drótot is a boltban, ha lemerült a mobilom :lol:

Elvileg a telefonban van a töltési fesz. és áramerősség szabályzó, bár ez mégsem igaz teljesen, mert pl. a Nokiákhoz is lehet különféle töltőket használni, és ott a töltő határozza meg a töltőáramot - és a töltés sebességét, de:
Szinte minden mai telefonban (ha nem az összesben) 3,5-3,7V-os akksi van, a töltőáram 300-400mAh-n tartása mellett pedig garantáltan nem csinál gondot az eszköz.

Üdv!

pén. okt. 21, 2005 15:15
a fórum lelke

Hozzászólás 
Jogerősen 13 hónap börtönre ítélték azt a férfit, aki részt vett Szász Károly volt PSZÁF-elnök megverésében.

Angelina Jolie "szexfilm"
18 éven aluliaknak nem ajánljuk.

pén. okt. 21, 2005 14:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Két eset lehetséges: vagy egy elemadapter, amivel pl. 9V-os elemet lehet a mobilhoz kötni, vagy valami vegyi úton áramot szolgáltató zacsi, benne lötyivel.

Hát, ennyit magamtól is kiokumláltam, csak vannak kételyeim ezen eszköz univerzális voltát illetően. Azaz hogy bármilyen telefonhoz jó lesz (feszültség, áramerősség, fizikai csatlakozóról nem is beszélve). Ennyi erővel vehetek laposelemet meg két drótot is a boltban, ha lemerült a mobilom :lol:

pén. okt. 21, 2005 14:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
Még nem láttam a reklámot, de figyelni fogom.

Üdv!

pén. okt. 21, 2005 12:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
A Viasaton mostanában minden nap többször is látok egy érdekes reklámot: anyuka hívná fel kislányát, de pont lemerült a mobilja, aggódás, stb, aztán bedug a teló aljába valami pici sárga hányózacskót és vígan tud telefonálni. Valami "... power" a neve, azt mondja töltsd fel a mobilod bárhol, keresd a terméket mindenhol. Mi a rák ez?

pén. okt. 21, 2005 12:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
kisember írta:
Nem konkrétan MC-re gondoltam. A kérdésem lényege, hogy ez egy segély volt, vagy pedig megválasztották a kultúrálisan legfejlettebb várost? Itt nem is a döntés igazságossága a lényeg, hanem az indoklás: nekünk nagyobb szükségünk lett volna rá.
A kulturálisan legfejlettebb várost eleve nem választották volna meg, mert a program arról szól, hogy majd a megjelölt évre (Mo. esetén ez 2010) melyik város lesz képes egy kulturálisan kielégítő programsorozatot és 'infrastruktúrát' felállítani.
Ez nem verseny volt, hanem pályázat, és nem az a lényeg, most mi, hanem az, mivé képes válni egy város - 2010-re, és ebben a második hely igen előkelő, mégha itt nincsenek gyakorlati helyezések, mert csak egy van, aki mindent visz - és az a nyertes pályázó.
Még a korai időszakokban sokszor főváros kapta a rangot, aztán változtattak az alapkoncepción, és egyfajta felzárkóztató titulust is kapott a dolog. Azóta nem is kapja főváros. (Szerintem a "segély" kifejezés kicsit erős - ugyanis mögöttes tartalma van.)
Szóval nem az a pályázat célja, hogy egy már amúgy is nagyágyú (ez Pécsre mondjuk ebben a formában nem igaz) kultúraközpont nyerje el az 'őt megillető' rangot, hanem arról, hogy... idéznék egy leendő újságcikket:

"Uniós és hazai szakemberek sorra jelentették meg cikkeiket, nyilatkozataikat, miszerint: eddig már nem is egyszer nyert saját hibáján kívül hátrányos helyzetbe került város Kulturális főváros címet."

Node mielőtt szó érné a ház elejét, még véletlenül sem reklamálok, sőt, elsők közt gratuláltam Pécsnek. (A szépségversenyes példából következtetek, hogy egyfajta "reklamációnak" vetted a dolgot.)
Pusztán a véleményekre lettem volna kíváncsi.
Nem utolsósorban megemlíteném még, hogy Görlitz sem az a kutlurálisan túlfejlett überalles városka. A németek azonban az EU-ra bízták a döntést.

Üdv!

pén. okt. 21, 2005 11:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
A tegnapi meteoros hibás (vagyis nem kattintható, csak címsorba másolva működő) link hibátlan verziója:
http://www.killsometime.com/video/video.asp?ID=322

Üdv!

pén. okt. 21, 2005 11:28
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429 ... 785  Következő