|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 16 hozzászólás ] |
|
Fájlok elszállása, de mitől?
Szerző |
Üzenet |
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
osi22 írta: Köszönöm a segítségeteket! Most az utóbbi időben nem művelt semmi rendellenességet, nagyon remélem,hogy ez a slotcsere mindent megoldott és most egy ideig ez így is marad Talán majd a következő időben egy reinstall után majd meglátom mi változik, és addig szépen lassan megpróbálok a cserealkatrészek beszerzésével is 1 kört lefutni... Osi22
Látod, mi megmondtuk Desterrel, hogy a memóriád rossz !!!! Ugye ! Már nem is emlékszel...
|
szer. aug. 10, 2005 20:16 |
|
|
osi22
arany tag
|
Köszönöm a segítségeteket!
Most az utóbbi időben nem művelt semmi rendellenességet, nagyon remélem,hogy ez a slotcsere mindent megoldott és most egy ideig ez így is marad
Talán majd a következő időben egy reinstall után majd meglátom mi változik, és addig szépen lassan megpróbálok a cserealkatrészek beszerzésével is 1 kört lefutni...
Osi22
|
hétf. aug. 08, 2005 20:24 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
IDE-kábel csere esetleg kipróbálható lenne. Vagy csak kilazult.
|
hétf. aug. 08, 2005 16:37 |
|
|
gabo007
ezüst tag
Csatlakozott: szer. júl. 14, 2004 20:19 Hozzászólások: 99 Tartózkodási hely: Nyolc ker.
|
Szerintem ha a memóriától nem oldódik meg a problémád, próbálgatsd másik winyővel, 40 GB körüli IDE-t mindenhol dobálnak utánad..
|
hétf. aug. 08, 2005 12:34 |
|
|
osi22
arany tag
|
Dester írta: Én a helyedben még átraknám a memóriát másik slotba, vagy ha több van, cserélgetni őket... Láttunk már karón varjút...
Csak 1db 256-os 133-as van benn, amit most átraktam egy másik slotba.
Kiváncsi vagyok, ez mit fog haználni...
Osi22
|
hétf. aug. 08, 2005 11:25 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Én a helyedben még átraknám a memóriát másik slotba, vagy ha több van, cserélgetni őket... Láttunk már karón varjút...
|
hétf. aug. 08, 2005 10:14 |
|
|
osi22
arany tag
|
Hát sajnos a Memtest egy egész éjszakai tesztelgetés után se tudott semmi hibát kimutatni. Tehát a rammal gond nem igazán lehet.
A gép soha nincsen húzva, minden mindig alapjáraton megy. Az 1.3-as tua most megközelitőleg 53 fokos az Asusprob szerint, és a lapka meg 39 körül van.
A vicces az egészben, hogy vmi újszerű dolog kell hogy legyen a hiba, mert eddig a már lassan 3 év alatt atomstabil volt mindig a gép...
És a cserealkatrészes mókával meg hát az gond, hogy ilyen régi cuccosokat szinte lehetetlen már előkeríteni(ismeretségi köröm kilőve), a másik meg hogy elég ritkán jön elő a jelenség, de akkor nagyon fájóan
Csak tudnám, mi a frásztól!
Osi22
|
hétf. aug. 08, 2005 9:39 |
|
|
gabo007
ezüst tag
Csatlakozott: szer. júl. 14, 2004 20:19 Hozzászólások: 99 Tartózkodási hely: Nyolc ker.
|
Ez a legundoritóbb hiba, aminek általában csak úgy derül ki az oka ha cserélgetik az alkatrészeket.. Feltéve hogy a hiba hardveres eredetű!!
Alapos tesztelés után nézegesd meg hogy nem melegszik-e valami nagyon (Mem., proc., winyó)..
Amúgy nincs húzva semmi a gépben?
|
hétf. aug. 08, 2005 6:27 |
|
|
osi22
arany tag
|
Dester írta: Épp írni akartam, hogy személy szerint biztos vagyok benne, hogy memória. Találkoztam már ezzel a jelenséggel, és egyetlen patternen 1 biten hibázott a memória. Ritkán jött elő, de elég gyakran ahhoz, hogy módszeresen tönkretegyen minden cuccot a vinyón, ami "mozgott". Tehát recept: Memtest86, éjszakára otthagy. És ha igazunk van utini mesterrel, reggel elmegy új memóriát venni.
Vicces, amire már írtátok a tippet én már csináltam is
Kínomban már nem tudtam jobbat kitalálni és a memtestet vettem elő Lefuttattam 4 kört vele, de hibát azt nem mutatott ki semmit!
Azért Dester tippét megfogadom, és megnézem, hogy 1 éjcaka alatt mit művel a cuccos. Talán terhelés alatt (amit az utóbbi napokban rendesen kapott) csak kijön valamiféle eredmény reggelre
Osi22
|
vas. aug. 07, 2005 23:17 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Épp írni akartam, hogy személy szerint biztos vagyok benne, hogy memória. Találkoztam már ezzel a jelenséggel, és egyetlen patternen 1 biten hibázott a memória. Ritkán jött elő, de elég gyakran ahhoz, hogy módszeresen tönkretegyen minden cuccot a vinyón, ami "mozgott".
Tehát recept: Memtest86, éjszakára otthagy. És ha igazunk van utini mesterrel, reggel elmegy új memóriát venni.
|
vas. aug. 07, 2005 22:10 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
ASUS TUSL2 még SD-RAM-os. Szerintem a memóriáddal lesz gond, én letesztelném....
|
vas. aug. 07, 2005 20:47 |
|
|
osi22
arany tag
|
energoman írta: Ilyen tüneteknél nem a vinyóra tippelnék elősször, mert ha a vinyó lenne akkor álltalában az egész partició ugrik. Itt inkább vagy a rendszereddel vagy a billentyűzettel vagy az egérrel van a gond. Pl. az én egeremre néha rájön hogy két kattintásnak veszi az egyet (mind pl mostanság) üdv
Most hogy írod ezt a rendszeres dolgot: lehet hogy van benne valami!
Az sp2 megjelenése óta nem dobtam fel új rendszert a gépre, mert általában sikerült minden gondot format nélkül megoldani, de lehet aztán hogy megint übereli magát a mikroszopt, és most nem lesz más kiút
Osi22
|
vas. aug. 07, 2005 18:31 |
|
|
osi22
arany tag
|
gabo007 írta: Nekem is volt ilyen gond a régebbi ASUS A7N8X deluxe alaplapomnál, amikor vettem hozzá egy SATA winyót azt IDE-s helyett. Valamiért folyton sérültek a fájlok, aztán már egy-egy program se indult, végül már a winfos sem.. Akárhányszor újrateepitettem, mindig ismétlődött -hiába virusirtó, tűzfal és egyéb védelem. ..konkrét fizikai adatvesztés volt, azóta sem tudom az okát, de normál IDE winyóval problémamentes. Valószinűnek tartom hogy valami serial ata vezérlő probléma lehetett.
Azóta alaplapcsere volt, ugyanazzal a wincsivel megy és semmi gond.
..milyen alaplapod van? -
ÁÁÁ sata
Én még régi vizeken evezek! Asus Tusl2c lapkám van, tehát szigorúan IDE-s vinyókkal nyomulok. Tehát a vezérlővel sok gond nem lehet. A jelenség is tényleg új, még csak pár napos. A samsung vinyó sem túlságosan régi, 3-4 hónapos vétel, és eddig gond nélkül üzemelt.
Lehet hogy most majd lefuttatok egy tesztprogit a vinyón, hátha az kimutat valamit...
De igazából a frász tudja, hogy ez segít-e
Osi22
|
vas. aug. 07, 2005 18:28 |
|
|
energoman
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2584 Tartózkodási hely: miskolc
|
Ilyen tüneteknél nem a vinyóra tippelnék elősször, mert ha a vinyó lenne akkor álltalában az egész partició ugrik.
Itt inkább vagy a rendszereddel vagy a billentyűzettel vagy az egérrel van a gond.
Pl. az én egeremre néha rájön hogy két kattintásnak veszi az egyet (mind pl mostanság)
üdv
|
vas. aug. 07, 2005 18:28 |
|
|
gabo007
ezüst tag
|
Nekem is volt ilyen gond a régebbi ASUS A7N8X deluxe alaplapomnál, amikor vettem hozzá egy SATA winyót azt IDE-s helyett. Valamiért folyton sérültek a fájlok, aztán már egy-egy program se indult, végül már a winfos sem..
Akárhányszor újrateepitettem, mindig ismétlődött -hiába virusirtó, tűzfal és egyéb védelem. ..konkrét fizikai adatvesztés volt, azóta sem tudom az okát, de normál IDE winyóval problémamentes. Valószinűnek tartom hogy valami serial ata vezérlő probléma lehetett.
Azóta alaplapcsere volt, ugyanazzal a wincsivel megy és semmi gond.
..milyen alaplapod van?
-
|
vas. aug. 07, 2005 18:13 |
|
|
osi22
arany tag
|
Fájlok elszállása, de mitől?
Na hellosztok!
Most jutottam el arra a pontra, hogy kezdek megkergülni!
Másodszor történt velem olyasmi, amivel eddig még soha nem találkoztam.
Adott egy 40Gb-os Samsung vinyó, NTFS fájlrendszer, 2 particióval.
Pár nappal ezelőtt létrehoztam az első partición egy könyvtárat, benne kükönféle zenei albumokkal. Rá pár percre a könyvtáron kívül kitöröltem egy-két már nem használt fájlt, és ekkor ért a meglepetés: a kiírásra váró mp3-as könyvtár úgy ahogy volt, eltünt. A vicces az egészben, hogy ki sem töröltem! A drive rescue-val visszajöttek a fájlok, de sajnos már csak teljesen összekócolódva, vagyis már használhatatlanul.
Ma pedig át akartam nevezni egy divx fájl első részét rövidebbre, erre a kitörölte a fájl második részét! Ezt már a drive rescue sem hozta vissza.
És végezetül a kérdésem: mi a frász van? Mitől kergült meg így a vinyó?
Először vírusra gondoltam de azzal nem találkoztam a gépen...
Aki tud segíteni annak előre is köszi!
Osi22
|
vas. aug. 07, 2005 16:27 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 16 hozzászólás ] |
|