Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. jan. 12, 2025 20:35

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez aranyos! :) Medvemobil gyerekeknek

"...A holland Dealmaker webáruházban kapható Buddy Bear (medvehaver) telefont háromtól tízéveseknek ajánlják. A készülék egy bébimonitor és egy egyszerű mobilkészülék hibridje..."

Kép

"...A medve arcának baloldalán található a ki- és bekapcsoló-, jobboldalán a hívásgomb. A mancsokhoz tartoznak a beprogramozott telefonszámok, a fejére pedig SOS-gombot illesztettek. A hangszóró az orr-szem tengelyen, a mikrofon ágyéktájon fekszik. Az USB-, a töltő és a headset-csatlakozó a medve aljára szorult, kijelző pedig egyáltalán nincs, viszont cserébe pajkosan felvillan az állat szeme, ha hívást kap..."

szomb. okt. 29, 2005 7:54
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Hozzászólás 
joanadavis írta:
@@: azért 4 gyerek sem számottevő súly, amitől bemozdul egy traktor. bár lehet, hogy tévedek

a feltevésem ugye úgy szólt, hogy nem volt akkor talán behúzva a fék. Na most a traktorral a földet kavarta fel, és ha tárcsát cserélt, akkor valószínűleg az eke rész nem volt benne a földben. egy traktorra még a magam 197 centijével is nyúltózkodni kell hogy felálljak, szóval a gyerkek minimum rácsimpászkodtak...

Na de érted miről beszélek, ugye? Szóval egy traktor vagy a motortól mozdul meg, vagy azért mert eleget tesz a gravitációnak... ha döntött pálya volt, és nem volt behúzva a kézifék, akkor a 3-4 kölök súlyától csak be kell mozdulnia, utána már magától megy... De azt, hogy az 5 éves Pistike kétszer kuplungolt amit még egyszer kinyomni is épp elég, és berakta a szekeret sebességbe, hát ne haragudjon a világ, de nem hiszem el. a rögzítőféket is nehezebb oldani mint egy személyautóban... innentól kezdve csak azt tartom elképzelhetőnek hogy egy dombon állt és bemozdult a kölyköktől. és ha ez így van, akkor mindkét fél felelőssége.

pén. okt. 28, 2005 23:07
arany tag

Hozzászólás 
nyuszy írta:
Hardside írta:
Itt most az volt a lenyeg, hogy nekem semmikeppen ne legyen igazam... :lol:

Nézd, szerintem szerencsétlen traktoros egy nap minimum harmincszor kiszáll valamiért a gépből. Kizárt, hogy bárki is leállítaná-bezárná minden ilyen alkalommal...

Hadd ne legyen igazad: ha a határban, azt mondom: oké, akkor még utánaszaladhat, stb. De hogy mondjuk lakott területen, ahol gyerekek is vannak, na ott már megfontolandó, és elővigyázatosnak kellene lennie.

pén. okt. 28, 2005 20:55
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
Hardside írta:

Nézd, szerintem szerencsétlen traktoros egy nap minimum harmincszor kiszáll valamiért a gépből. Kizárt, hogy bárki is leállítaná-bezárná minden ilyen alkalommal...

pén. okt. 28, 2005 20:45
arany tag

Hozzászólás 
M62 írta:
Trabi TM írta:
pampika írta:
Most mondják a híradóban,hogy egyre több az erőszakosság az iskolákban az utóbbi 5 évben :?

Még jó, hogy oda már nem járok :D

A híradóban ugyan nem mondták, de szerintem máshol is... :|

ja, bocs. amióta az számít családi programnak, hogy leülök a gyerekkel, megnézzük a rambó 84-et, és közben véres emberhúst eszünk...

@@: azért 4 gyerek sem számottevő súly, amitől bemozdul egy traktor. bár lehet, hogy tévedek

pén. okt. 28, 2005 20:41
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:
nyuszy írta:
Ezen az alapon ne hagyd benn a kocsidban a kulcsot mikor kinyitod a kaput, tankolsz, vagy csak beteszed a kabátodat a hátsó ülésre...

?
?miért, te bent szoktad? nem kéne!

pén. okt. 28, 2005 20:26
Hozzászólás 
nyuszy írta:
skynet írta:
miért, te bent szoktad? nem kéne!

Miért ne? Én nem Pesten vagyok, itt nem kell folyton rettegni ;) A Suzuki nyáron tető nélkül, tárva-nyitva a panel előtt éjszakázott nyáron sokszor, és ha pár percre kiszállok valahol a kocsiból, mindent benne hagyok, a kulcsot is... Itt még lehet ilyet, ha nem jönnek az óvodások :)
(Na meg viszonylag kevesen akarnak átépített Polskit lopni.)

Nem akarok gonoszkodni, de ha a pók hátsó ülésére teszed a kabátodat, akkor emellett még egy gyerek is nehezen tud beülni :D
Na meg a meglepetéstől azt se tudná hova kapjon :)

Egyébként aki látott már traktort (vidékiek előnyben :)) az tudhatná, hogy adott esetben pl azt sebességbe tenni még egy gizdább 20 éves se tudja. Egy kisgyerek ezt hogy tette? Kétszer kéne kuplungolni. gyanítom hogy a motor járt, mert egyébként még a süket báttya is mehallja hogy 3 gyerek ott somfordál körülötte. egyetlen épkézláb magyarázat talán az lehet hogy a rögzítőféket valahogy eloldotta a gyerek (ezt azért nehezen tudom elképzelni). De így látatlanban azt tartom a legjobban valószínűnek, hogy a traktor semmilyen féket nem húzott be, és ahogy a gyerekek csimaszkodtak rajta, megmozdult. Ekkor viszont már a báttya is felelős...

pén. okt. 28, 2005 20:08
írásjog megvonva

Hozzászólás 

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mz csüt. dec. 31, 2009 14:10-kor.

pén. okt. 28, 2005 20:08
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
skynet írta:
miért, te bent szoktad? nem kéne!

Miért ne? Én nem Pesten vagyok, itt nem kell folyton rettegni ;) A Suzuki nyáron tető nélkül, tárva-nyitva a panel előtt éjszakázott nyáron sokszor, és ha pár percre kiszállok valahol a kocsiból, mindent benne hagyok, a kulcsot is... Itt még lehet ilyet, ha nem jönnek az óvodások :)
(Na meg viszonylag kevesen akarnak átépített Polskit lopni.)

pén. okt. 28, 2005 19:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
pampika írta:
Most mondják a híradóban,hogy egyre több az erőszakosság az iskolákban az utóbbi 5 évben :?

A híradóban ugyan nem mondták, de szerintem máshol is... :|

pén. okt. 28, 2005 17:43
a fórum lelke

Hozzászólás 
pampika írta:

pén. okt. 28, 2005 17:31
gyémánt tag

Hozzászólás 

pén. okt. 28, 2005 17:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
joanadavis írta:
egyáltalán hogy került fel a gyerek arra a k***a traktorra?

Úgy, hogy gyerek. :(

pén. okt. 28, 2005 17:25
arany tag

Hozzászólás 
egyáltalán hogy került fel a gyerek arra a k***a traktorra?
mindegy, a lényeg, hogy jobban vigyázhatnának a gyerekekkel/re.

pén. okt. 28, 2005 16:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
simico írta:
BrOnZ írta:
Az a bajom, hogy szeretném látni a felelős nevét, arcát,...
Ez szép, csak amit beidéztél és írtál, abban qrvára nem a felelősről volt szó.
Ezek szerint csak olvastad de nem értetted meg mit akartam. Ez valószínűleg az én hibám...

simico írta:
Ezt gondolom a többéves óvónői tapasztalat mondatja veled. Próbáld ki két hétre, aztán majd rájössz... persze mindig könnyebb olyan dolgokba "belepofázni" amikről fingunk nincs, mint csinálni. Egyébként a szülők 98%-át el lehetne tiltani a gyerek(nevelés)től, csak szerencsére a figyelmetlenségekből, hibákból nagyon ritkán lesz komolyabb baj (akkor viszont minden kívülálló hirtelen qrva okos lesz).
Meg fogsz lepődni, én nem a part túlsó oldaláról szoktam dumálni... Megvan az okom és a tapasztalatom ahhoz, hogy véleményt mondjak. Gyanítom, hogy nagyobb nevelői tapasztalatom van mint neked és ráadásul "több oldalról". De ha majd a saját környezetedben pl. a te gyerekeddel történik ilyesmi, remélem ugyanennyire kiállsz majd annak a nevelőnek a védelmében, akinek az a feladata, hogy vigyázzon a gyermekedre.

simico írta:
Idézet:
Vannak az életben olyan helyek, olyan feladatok, ahol egyszerűen nem megengedhető a tévedés. Ennyi. Ehhh... :evil:
Ja, például a rendőr. Gondolom sose tévedtél. Bár ez némileg ellentmond a korábban itt kifejtett "inkább vesszen pár ártatalan is mint megmeneküljön egy bűnös" felfogásodnak. Hogyan is van a szálkával meg a gerendával?? "Ne ítélkezz, hogy ne ítéltess".
Hmmm... Úgy látszik amnéziám van. Már megbocsáss, de ehhez ennek semmi köze. Ha akarod, akkor bővebben kifejtem. De mikor is állítottam én ilyet? Mikor akartam ártatlan embereket "veszíteni"?

pén. okt. 28, 2005 15:47
arany tag

Hozzászólás 
nyuszy írta:
Ezen az alapon ne hagyd benn a kocsidban a kulcsot mikor kinyitod a kaput, tankolsz, vagy csak beteszed a kabátodat a hátsó ülésre...

Hát ne is! :wink:

pén. okt. 28, 2005 15:43
Moderátor

Hozzászólás 

pén. okt. 28, 2005 15:19
platina tag

Hozzászólás 
Mondjuk felmerül, hogy muszáj volt azt a kibeb.szott indítókulcsot bennehagyni abba' a trágyarázóba'?
Az ott levők között a legmagasabb szintű ismerete a gép potenciális veszélyességéről nem az óvónőknek, nem a gyerekeknek, hanem a masina kezelőjének volt, vélhetően. De lehet, hogy rosszul gondolom.

pén. okt. 28, 2005 15:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Az a bajom, hogy szeretném látni a felelős nevét, arcát,...

Ez szép, csak amit beidéztél és írtál, abban qrvára nem a felelősről volt szó.

Idézet:
Az óvónő, vagy a dadus feladata egyértelműen: vigyázni a gyermekre! És -már bocsánat,- de ilyen esetben egyszerűen nem igaz, hogy nincs elég megfelelő ember... Ez egy óhéber duma.

Ezt gondolom a többéves óvónői tapasztalat mondatja veled. Próbáld ki két hétre, aztán majd rájössz... persze mindig könnyebb olyan dolgokba "belepofázni" amikről fingunk nincs, mint csinálni. Egyébként a szülők 98%-át el lehetne tiltani a gyerek(nevelés)től, csak szerencsére a figyelmetlenségekből, hibákból nagyon ritkán lesz komolyabb baj (akkor viszont minden kívülálló hirtelen qrva okos lesz).

Idézet:
Vannak az életben olyan helyek, olyan feladatok, ahol egyszerűen nem megengedhető a tévedés. Ennyi. Ehhh... :evil:

Ja, például a rendőr. Gondolom sose tévedtél. Bár ez némileg ellentmond a korábban itt kifejtett "inkább vesszen pár ártatalan is mint megmeneküljön egy bűnös" felfogásodnak. Hogyan is van a szálkával meg a gerendával?? "Ne ítélkezz, hogy ne ítéltess".

pén. okt. 28, 2005 14:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
McLaca írta:
A Finereader 8-hoz közben találtam gyógymódot DC-n, de elég faxnis a programot 'megjavítani' :) (2 lépcsőben kell). A fáradozást köszi BrOnZ és @! Üdv!
Azért nem hagyom abba... ;) Ha érdekel, akkor van egy "eccerűbb" ámde újabb verzió. (v8.0.0.677 Pro MultiLanguage) Érdekel?

Hát, egyelőre jól megvagyok ezzel, amit sikerült 4 óra alatt gyógyítani :), én a legkisebb csomagot töltöttem le, amiben csak az angol volt, aztán töltöttem hozzá német felismerő kiegészítést, és magyar felismerő és felhasználói felület kiegészítést.
Azért köszi még egyszer! (Továbbra is nagyon hasznos és jó proginak tartom, ha fel tudod használni, próbáld ki, megéri!)

Üdv!

pén. okt. 28, 2005 11:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hááát, a szerződést aláírtad a hűséggel, viszont az is igaz, hogy az ügyfélszolga megtévesztésére.
Váltanék egy mailt az NHH-val, hogy foglaljanak állást a dologban, érdemes-e ezért balhézni.

Üdv!

pén. okt. 28, 2005 9:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
A Finereader 8-hoz közben találtam gyógymódot DC-n, de elég faxnis a programot 'megjavítani' :) (2 lépcsőben kell). A fáradozást köszi BrOnZ és @! Üdv!
Azért nem hagyom abba... ;) Ha érdekel, akkor van egy "eccerűbb" ámde újabb verzió. (v8.0.0.677 Pro MultiLanguage) Érdekel?

pén. okt. 28, 2005 9:50
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szerintem ez a szolgáltató nem a meglévő telefonhálózatot használja, hanem saját hálózatán szolgáltat ADSL 'jellegű' internetet, tehát a net nem a telefonszolgáltató szerverétől jön, hanem a netszolgáltató közvetlen drótján, nemde? És csak a házba érkezve közösítik, bár ott már minek? Megspórolnának egy szűrőt... Így lenne értelme a dolognak, mindenesetre elég rendhagyó megoldás.

A Finereader 8-hoz közben találtam gyógymódot DC-n, de elég faxnis a programot 'megjavítani' :) (2 lépcsőben kell). A fáradozást köszi BrOnZ és @! Ha másnak is szüksége van rá, szóljon, nagyon jó a progi felismerési pontossága, és korrekt word dokumentumot csinál az anyagból, szóval kötelező! Azt hiszem, ez nyert több száz díjat.

Üdv!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára McLaca pén. okt. 28, 2005 9:49-kor.

pén. okt. 28, 2005 9:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
jönnek a telefonvonalak, bemennek a pincébe. jön az internetvonal, bemegy a pincébe (ezt a bácsi mondta így). ott aki kér telefont is meg internetet is, annak ott lent rákeverik a telefonvonalra az internetet, és a lakásban szedik szét újra (nemtom mi értelme van, mi a francért nem tudtak felhúzni 2 drótot). ha valaki csak internetet kér, akkor annak csak azt kötik be a pincében, és rögtön rá lehet dugni az adsl modemet a telefonvonalra, nem kell szűrő meg splitter.
Hmmm... Ez számomra a sci-fi kategória... Én lehet, hogy butuska vagyok ehhez, de az "Internetet" nem a lakóházban "keverik" rá a drótra... :lol: Ennek a lehetőségét a központban egy ún. DSLAM kártyán keresztül teremtik meg. Egyértelműen minden ADSL előfizetőhöz tartozik egy DSLAM port, és ezt nem a pincében kolbászoló madzaghúzó dönti el. Mivel 4 kHz felett "megy" az ADSL, vagyis sáv feletti kommunikációról van szó, ezért kell rögtön a lakásba érkezés után egy splitterrel szétszedni telefonra és Internetre.

pén. okt. 28, 2005 8:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
kérdésem van. a helyzet ugyanis a következő:

rendeltem az intelecom nevű csodacégtől internetszolgáltatást (ADSL). amikor a barátnőm (az övé a lakás) bement az ügyfélszolgákhoz, és mondta, hogy szeretne "internetet" rendelni, ott mondták neki, hogy jó, de ahhoz telefonvonal is kell. ezt én is így tudtam, így hát meg is rendeltük. na de amikor a szerelő hozta a modemet, mondta, hogy ennél a szolgáltatónál telefonelőfizetés nélkül is meg lehet rendelni az ADSL internetelőfizetést. mondanánk vissza (1 év hűség), de az ügyfélszolgacsaj sajnálja, mert már bekötötték.

na a kérdés most jön: érdemes velük vitázni, ügyvéddel, FVF-fel fenyegetőzni (2200 havonta a telefondíj, így ügyvédre költeni nem sok értelme lenne), vagy én vagyok a hülye, mert hittem a csajnak, aki azt mondta, hogy kell telefonelőfizetés is az internetelőfizetés mellé?
Valami szőrt érzek a köszörűben... Az ADSL-hez mindenképpen kiépített és központba bekötött réz érpár (értsd: telefonvonal) kell... Ezt úgy értem, hogy ha már van pl. a fatávnál telefonod, akkor az intelecom esetleg ad adsl-t úgy is, hogy nem tőle veszel telefont. De drót mindenképpen kell a mutatványhoz. Vagy valamit rosszul értettem?

pén. okt. 28, 2005 8:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
simico írta:
Most komolyan nem értem mi a bajod... Én is ezt kérném, ha a gyerekemet elütné egy traktor. Valahogy nem szeretném a szenzációhajhászó médiában látni egyre vadabb "tudósításokban".
Egyébként gondolom majd jól elverik a port valamelyik óvodai alkalmazotton részben olyan dolgokért, amikről nem tehet (nincs megfelelő számú ember a gyerekekre, stb).
Az a bajom, hogy szeretném látni a felelős nevét, arcát, hogy a jövőben még véletlenül se lehessen gyerek közelében. Tele van a tököm azzal, hogy minden zsivány csak úgy "szerepel" a médiában, hogy XY. Én igenis híve vagyok az "add a neved a munkádhoz" mozgalomnak. Az óvónő, vagy a dadus feladata egyértelműen: vigyázni a gyermekre! És -már bocsánat,- de ilyen esetben egyszerűen nem igaz, hogy nincs elég megfelelő ember... Ez egy óhéber duma. Vannak az életben olyan helyek, olyan feladatok, ahol egyszerűen nem megengedhető a tévedés. Ennyi. Ehhh... :evil:

pén. okt. 28, 2005 7:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Abbyy Finereader Professional v8.0.0.076 verzióhoz nincsen valakinek "segítsége"?
Pici türelem, már jön lefele ;)

pén. okt. 28, 2005 7:24
Hozzászólás 
McLaca írta:
Abbyy Finereader Professional v8...

Emule-on csak 7-eshez találtam okosítást, 8-ashoz csak magát az 50 megás SW-t...

csüt. okt. 27, 2005 22:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Az a lényeg, hogy személyiségi jog az van...

"...Az óvoda alkalmazottai és község hivatalos szervei a szülők kérésére az esetről nem adtak bővebb tájékoztatást..."

Hááát... Nem az én murva anyám.... ]:-< ]:-< ]:-< ]:-< ]:-<

Most komolyan nem értem mi a bajod... Én is ezt kérném, ha a gyerekemet elütné egy traktor. Valahogy nem szeretném a szenzációhajhászó médiában látni egyre vadabb "tudósításokban".
Egyébként gondolom majd jól elverik a port valamelyik óvodai alkalmazotton részben olyan dolgokért, amikről nem tehet (nincs megfelelő számú ember a gyerekekre, stb).

csüt. okt. 27, 2005 21:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
Abbyy Finereader Professional v8.0.0.076 verzióhoz nincsen valakinek "segítsége"? :D (OCR progi, de elég friss, lehet, azért nem találok még hozzá semmi 'gyógyszert'...)
15 napig megy a trial verzió, de nagyon jónak tűnik! Még a rusnya fénymásolt lapokon is igen jól elmegy, ráadásul amit bizonytalanként ismer fel, annak is 80%-a helyes. Lényegesen jobb, mint az OmniPage (az 2× annyit hibázik, és a bizonytalan területei 90%-a rossz is, át kel írni!)

Üdv!

csüt. okt. 27, 2005 21:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hümm... szerintem jópár magyar csatornát is ki lehetne szórni...
Sőt, ha már azt az ótvar konvertert (UPC) meg kell tűrnöm a lakásomban, miért nem lehet személyre szabott csomag, amibe én válogatom össze, mit akarok nézni?

Üdv!

csüt. okt. 27, 2005 21:13
Moderátor

Hozzászólás 
Én minden szempontból utálom őket! :)

csüt. okt. 27, 2005 20:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha már off...
olvasgatom a netet, és sok olyan hír van, hogy ilyen meg olyan új kábeltv-n sugárzó adó indulna be, ha lenne hely a hazai kábelrendszeren. De csak 5x csatornára van kapacitás.

Komolyan nem értem.... mi a facomért nem lehet kidobni azt a halom idegennyelvű adót, és helyettük magyart betenni? Biztos a 3SAT meg az ARD1 adásait tömegek nézik, igaz van még rajtuk kívül vagy 4 német nyelvű csatorna, de kell mind, mert itthon annyi a perfekt német, és ha nincs legalább 6-8 német adó, akkor szétunják az agyukat.
De nehogy már a magyar legyen előnybe részesítve!
Utálom a kábeltv szolgáltatókat ilyen szempontból!

csüt. okt. 27, 2005 20:50
platina tag

Hozzászólás 
http://www.gamestar.hu/kommentek.php?sid=18943

csüt. okt. 27, 2005 20:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az a lényeg, hogy személyiségi jog az van...

"...Az óvoda alkalmazottai és község hivatalos szervei a szülők kérésére az esetről nem adtak bővebb tájékoztatást..."

Hááát... Nem az én murva anyám.... ]:-< ]:-< ]:-< ]:-< ]:-<

csüt. okt. 27, 2005 19:08
a fórum lelke

Hozzászólás 
nyuszy írta:
Aztán majd szerencsétlen traktorost jól lecsukják gondatlanságból elkövetett mittudoménmiért... :?

nem vagyok biztos benne, hogy itt nem az óvónéni volt a gondatlan.

csüt. okt. 27, 2005 18:52
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Meg hogy kerultek oda az ovodasok, nem vigyaztak rajuk az oviban?

csüt. okt. 27, 2005 18:52
bugvadász

Hozzászólás 
Húhhhh...

Hirtelen csak ennyi.

csüt. okt. 27, 2005 18:50
Moderátor

Hozzászólás 
Aztán majd szerencsétlen traktorost jól lecsukják gondatlanságból elkövetett mittudoménmiért... :?

csüt. okt. 27, 2005 18:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gyerekek!!! Ezt egyszerűen nem hiszem el!!! Három óvodást gázolt el negyedik társuk egy traktorral

"...az óvodaudvar szomszédságában a traktoros a talajforgatáshoz használt tárcsákat szerelte le a traktor hátuljáról, amikor az egyik óvodás felmászott a fülkébe, és véletlenül elindította a járművet. A vezető felugrott a fülkébe, és alig egy méteres haladás után megállította a traktort. Ezalatt a nézelődő óvodások közül hárman a kerekek alá kerültek..."

csüt. okt. 27, 2005 18:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Hardside írta:
3. Az ismeretségi körömben senki nem kedveli az animálszexet, ...

Meg hogy hogyan jön ide az állatos szerelmes dolog.

Macika, erősen gondolkodóba estem, most vajon nagyon eufémisztikusan vagy nagyon pragmatikusan fogalmaztál? :wink:

csüt. okt. 27, 2005 18:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
McLaca írta:
Londelmor írta:
félig ON:
Vodafone

Ez már tavaly valamikor járt erre :) Vajon komoly?

Üdv!
Ugyan...

De mosolyogni jó... :)

Ugyan má'! Itt többen leteszik a nagyesküt, hogy ez így van. Hogy csak annyit mondjak Al von Odo... :D

Itt lehet a pannon szidni? :) Na jó, akkor most nem teszem. Meglátjuk mit hoz az nhh.

Tényleg, az nhh-t lehet itt szidni? :lol: :lol: :lol: :lol:

(Amit tegnap és ma csináltak azt nem írom le, mert mindenki azt mondaná, hogy csak kitalálom.)

csüt. okt. 27, 2005 18:12
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
McLaca írta:
Londelmor írta:
félig ON:
Vodafone

Üdv!
Ugyan...

De mosolyogni jó... :)

csüt. okt. 27, 2005 17:44
Hozzászólás 
nyuszy írta:
joanadavis írta:
fejet hajtok a moderátorok nagysága előtt az én 167 centimmel :lol: ;)

Nyulak nem játszhatnak? Kb. 185 cm magas lehetek :lol:

Nah, akkor már csak egy 197 centis kukac hiányzik az állatkertből :)

(természetesen a magasságomra értettem a 197-et :D)

csüt. okt. 27, 2005 17:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Attól függ, milyen nyelvben nézzük. Gondolom, ők a magyarban teszik ezt, ahol a 'ts' is 'cs'-nek hasonul. Pl.: mártsuk. Persze eredetileg nem magyarul kéne nézniük nyilván. Illetve... magyarokról volt egyáltalán szó? :)

Üdv!

hát, magyarokról volt szó, de ennek ellenére ez angol(os) terminológia. magyarul elvileg "ving csun" lenne leírva (mivel magyarban pl többek közt "w" sincs), ezért gondoltam, hogy angol :)
amúgy van többféle átírás is, és van ami használ "ts"-t, de azt a "c" hang jelölésére, legalábbis én úgy tudom. meg más kérdés, hogy melyik a hivatalos, és melyik mennyire elterjedt :)

csüt. okt. 27, 2005 16:33
Profil Privát üzenet küldése ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
Londelmor írta:
(egyébként hallottam valakitől, hogy több egyesületet úgy különböztetnek megy egymástól, hogy az egyik "ts"-sel, a másik meg "ch"-val írja a nevet. én úgy tudom, hogy ez a kettő nem ugyanaz a hangérték, mert a "ts" az "c" hangot, míg a "ch" viszont "cs(h)" hangot jelöl. ebből az utóbbi felel meg a helyes hangértéknek, mivel a szó így jelent tavaszt.
Attól függ, milyen nyelvben nézzük. Gondolom, ők a magyarban teszik ezt, ahol a 'ts' is 'cs'-nek hasonul. Pl.: mártsuk. Persze eredetileg nem magyarul kéne nézniük nyilván. Illetve... magyarokról volt egyáltalán szó? :)

Üdv!

csüt. okt. 27, 2005 16:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:

Üdv!

nem tudom, én csak most kaptam emailben őket :)

csüt. okt. 27, 2005 16:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
pampika írta:
Nem,ez nem olyan.Micel egy nőci fejlesztette ki,így nem az számít,hogy mekkora kigyúrt koxos állat az ember,hanem,hogy milyen ügyes,milyen gyorsan mozog és hogyan tudja felhasználni a támadó erejét a támadó ellen.

ehhez képest én bemutatókon még csak kigyúrt koxosokat láttam ilyet gyakorolni. :) meg asszem valami ilyesmit tanítanak vagy a katonáknak, vagy valamiylen kommandós alakulatnak is.

(egyébként hallottam valakitől, hogy több egyesületet úgy különböztetnek megy egymástól, hogy az egyik "ts"-sel, a másik meg "ch"-val írja a nevet. én úgy tudom, hogy ez a kettő nem ugyanaz a hangérték, mert a "ts" az "c" hangot, míg a "ch" viszont "cs(h)" hangot jelöl. ebből az utóbbi felel meg a helyes hangértéknek, mivel a szó így jelent tavaszt.
persze mindezt akkor, ha hivatalos kínait nézzük. ilyenkor viszont a wing szó értelmetlen, az ugyanis cantoni szó, nem mandarin. tehát az átírásnál ha értelme szerint szeretnénk az illető hölgy nevét (és egyben a stílus nevét is) leírni, akkor vagy "wing cheun" (cantoni), vagy "yong chun" (mandarin) lenne a helyes. legalábbis információim szerint.)

csüt. okt. 27, 2005 16:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
Londelmor írta:
félig ON:
Vodafone

Üdv!

csüt. okt. 27, 2005 15:54
platina tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
[url=http://www.mobiltelefonok.hu/uj/main.php?page=termek&iid=ht820&mitkeres=sztereó&kategoria=&sort=&orient=&kovetkezo=]itt pedig a másik.[/url]

kösz ez jól néz ki

csüt. okt. 27, 2005 15:53
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423 ... 785  Következő