Szerző |
Üzenet |
farkas007
ezüst tag
|
mpx300
mit lehet tudni az mpx300ról?
nagyon tettszik és érdekelne ez a telefon...
|
szomb. dec. 31, 2005 13:32 |
|
|
Rian
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. máj. 27, 2004 4:34 Hozzászólások: 2329 Tartózkodási hely: Budapest XVIII.
|
gaborb írta: Sziasztok, kellene egy kis segitség telefonválasztásban. - amit feltétlenül szeretnék: Bluetooth, EDGE, strapabirás (sajna gyakran potyognak a kezemből a telefonok), jól használható naptár funkció, jól használható jegyzettömb funkció - ami másodlagos, nem igazán érdekel: kamera, kijelző minősége, csengőhangok - kábé 40-60 ezer pénzt tudok telefonra forditani, lehetőleg hálózatfüggetlent vennék.
néztem a Nokia 6021-et, ami kábé ezeket tudja, de valahogy nagyon nem állt kezemre ez a telefon és nem tetszett külsőleg sem, szivesebben választanék mást. köszönöm előre is g
Nokia 6230. Használtam ilyet, nekem bejött. Naptár, és jegyzettömb funkciókból jeles. Tudja az EDGÉ-t, BT-t, kamerája megfelelő.
|
szomb. szept. 24, 2005 15:05 |
|
|
gaborb
arany tag
|
Sziasztok, kellene egy kis segitség telefonválasztásban.
- amit feltétlenül szeretnék: Bluetooth, EDGE, strapabirás (sajna gyakran potyognak a kezemből a telefonok), jól használható naptár funkció, jól használható jegyzettömb funkció
- ami másodlagos, nem igazán érdekel: kamera, kijelző minősége, csengőhangok
- kábé 40-60 ezer pénzt tudok telefonra forditani, lehetőleg hálózatfüggetlent vennék.
néztem a Nokia 6021-et, ami kábé ezeket tudja, de valahogy nagyon nem állt kezemre ez a telefon és nem tetszett külsőleg sem, szivesebben választanék mást.
köszönöm előre is
g
|
szomb. szept. 24, 2005 14:47 |
|
|
arnd
gyémánt tag
|
Valójában az lenne a leg korrektebb ha a felhasználó választhatná meg
(mint x86 esetén) az oprendszert.
Így ez a "vita" még jobban értelmét vesztené.
|
vas. aug. 28, 2005 13:24 |
|
|
Jumboo
arany tag
Csatlakozott: szomb. máj. 08, 2004 13:00 Hozzászólások: 458 Tartózkodási hely: Emitt
|
arnd írta: Ja persze láttam már olyat is, hogy a "vasgolyót" elrontották
Én is olyat hogy valaki nem értett valamit, de szidta mint a bokro(s)t. És ki tudja? Talán még titokban használta is...
|
szomb. aug. 27, 2005 6:00 |
|
|
arnd
gyémánt tag
|
OFF
Ja persze láttam már olyat is, hogy a "vasgolyót" elrontották
|
pén. aug. 26, 2005 19:00 |
|
|
AndrySoft
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1387 Tartózkodási hely: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye
|
Ez azért is hülyeség, mert én döglesztettem már le Linuxot is. A Symbianos telók is fagyogatnak, pláne, ha eszetlenül raknak rá mindenféle progit. Egyébbként a Windowsos telók tényleg stabilabbak ebből a szempontból...
|
csüt. aug. 25, 2005 21:58 |
|
|
arnd
gyémánt tag
|
|
csüt. aug. 25, 2005 17:37 |
|
|
bluestar
arany tag
|
Nem tud véletlenül valaki olyan oldalt a neten, ahol pl. checkbox-ok segítségével bejelölhetem, hogy milyen feature-ökkel rendelkező telefont keresek, és ez alapján lehet szűrni típusok szerint?
Egy-egy szolgáltató oldalán van ilyen, de olyat keresek, ami több szolgáltató készülékeinek az adatait tartalmazza, és lehetőleg minél teljesebb.
Tehát pl. rászűrök arra, hogy Bluetooth; FM rádió; EDGE stb., és ez alapján ad egy típuslistát.
Ha valaki tud ilyen helyet, linkelje már be ide legyen kedves. (Én kerestem, de eddig nem találtam jobbat a mobilforumosnál, de az elég hiányos.)
köszi.
|
csüt. aug. 25, 2005 16:31 |
|
|
k_chris
platina tag
|
-vadaszg- írta: külön az adatforgalomért nem kell fizetni, ezért van egy trükk, hogyan olvass Pannonos emailt, külföldről ingyé
bővebben? bár úgyis most jöttem haza 1 hetes nyaralás után
|
kedd aug. 23, 2005 8:58 |
|
|
-vadaszg-
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 348 Tartózkodási hely: Budapest
|
külön az adatforgalomért nem kell fizetni, ezért van egy trükk, hogyan olvass Pannonos emailt, külföldről ingyé
|
vas. aug. 21, 2005 16:12 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Rozso írta: Akoska írta: További negatívum, hogy mivel GPRS van a dologban, a fő használati lehetőség, egy nyaralás képeinek hazaküldése, a GPRS roaming aranyban mért díjazása miatt az emberek 99%-ának drága luxus. Úgy tudom MMS küldésénél nem kell fizetni az adatforgalomért. Külföldről??? Szerintem igen.
|
vas. aug. 21, 2005 15:46 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Akoska írta: További negatívum, hogy mivel GPRS van a dologban, a fő használati lehetőség, egy nyaralás képeinek hazaküldése, a GPRS roaming aranyban mért díjazása miatt az emberek 99%-ának drága luxus. Úgy tudom MMS küldésénél nem kell fizetni az adatforgalomért.
|
vas. aug. 21, 2005 14:49 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
pampika írta: ...az mms-re is sokat kellett várni,hogy használni kezdjék az emberek kicsit aktívabban.A szolgáltatók is belátták,hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és nem volt akkora "forradalma",mint az sms-nek....
Tegyük azért hozzá, hogy erről (az árképzésen túl) javarészt a gyártók tehetnek. Az első MMS-re képes telefonok (de szerintem még a maiak közül is sok) olyan szinten inkompatibilis egymással, hogy egy Nokiás garantáltan nem küldhet(ett) pl. SE-re hibátlan MMS-t.
Ma sem egységes a dolog, 100K-s, 300K-s, hangos, több képes, stb. Nincs szabványosítva a dolog, és a készülékeket olykor elég bonyolult procedúrával kell külön konfigurálni MMS-re (brand-elt telók előnyben ), sőt ezt a szolgáltatást a szolgáltatónál kérni kell.
További negatívum, hogy mivel GPRS van a dologban, a fő használati lehetőség, egy nyaralás képeinek hazaküldése, a GPRS roaming aranyban mért díjazása miatt az emberek 99%-ának drága luxus.
Az SMS más: kártya be, oszt hadd szóljon. Még szép, hogy népszerű...
|
vas. aug. 21, 2005 13:29 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
arnd írta: Nem kell azért a 3G-t ennyire leírni, emléxem, hogy a wap, és a GPRS is így kezdte.... sőt a GSM és a 450-es táskák is.
Azért az mms-re is sokat kellett várni,hogy használni kezdjék az emberek kicsit aktívabban.A szolgáltatók is belátták,hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és nem volt akkora "forradalma",mint az sms-nek.
A 3G is sztem főleg az árán fog múlni.
|
vas. aug. 21, 2005 12:19 |
|
|
csendes
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 374 Tartózkodási hely: Csillag-sötétzárka, irány HAWAII :)
|
Re: A következő telefont keresem, de nem találom...
droland írta: Tehát ez lenne jó így EGYÜTT: .......
Segítségeket előre is köszönöm!
Van ilyen telefon? http://windowsceportal.hu/
Akkor neked ezt az oldalt is célszerű figyelned.
|
szomb. aug. 20, 2005 21:25 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Tök vidám lesz, olcsón. Még drága lesz úgyis.
|
szomb. aug. 20, 2005 20:56 |
|
|
arnd
gyémánt tag
|
Nem kell azért a 3G-t ennyire leírni, emléxem, hogy a wap, és a GPRS is így kezdte.... sőt a GSM és a 450-es táskák is.
És tök vidám a video telefonálás
|
szomb. aug. 20, 2005 20:41 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Az Mpx300 nem is nagyon került forgalomba tudtommal.
|
szomb. aug. 20, 2005 15:46 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
droland írta: Ezt most visszalövöm azzal, hogy az XBOX egy célhardver, melyre egy CSAK arra belőtt Win2000 van és pl. arról nem igazán halottam, hogy fagy. Tehát ott bukik el a dolgon az elméleted, hogy tudnod kell, hogy egy adott fix (te általad rosszul fogalmazott "cél") hardverre a legkönnyebb OS-t írni, mivel nem kell felkészíteni MÁS fogadására.
A második mondatod kissé zavaros
De a lényeg: egy konzolra megírnak egy oprendszert.Ezután beleteszel bármilyen játékot,az mint alkalmazás fog futni,az oprendszert nem tudja módosítani.
Egy telefon/pda oprendszere igencsak módosul,amikor telepítgetsz rá,hisz nem csak akkor tudod használni az adott progit,amikor berakod mem.karin,hanem fixre feltelepíted és ezzel együtt módosítod a rajta futó oprendszert is.
(nem ismerem behatóan a konzolok lelkivilágát,de sztem kb ez a fő eltérés)
|
szomb. aug. 20, 2005 14:30 |
|
|
Jumboo
arany tag
Csatlakozott: szomb. máj. 08, 2004 13:00 Hozzászólások: 458 Tartózkodási hely: Emitt
|
Még a Motorola MPX(300) ami a legközelebb áll a dologhoz, de az nagyon el van ba...a sajnos. a billentyüzetet pl. full butaságnak tartom, egy virtuál keyboard Sztem böven megfelel. két kamera megintcsak értelmetlen, 3G szintén. Mit csinálsz a két kamerával-3Gvel? Veszel minden ismer?snek ugyanolyat hogy lásd ahogy vágja a pofákat miközben beszélgettek?:) De lehet?leg Pesten van mindenki, mert máshol még pár évig igen **** lesz a lefedettség... Vagy a magyar piacon szeretnél esetleg wapozni-netezni vele? Annyi pénzért nem biztos hogy túlzásba fogod vinni... Én is szeretem a jó dolgokat, a technikát is, és követem is, de meg kell vallani hogy a 3G nagy része vakítás. Kicsit talán erös lett a hozzászólás, a nemértésemet tükrözi csupán, bocsi.
|
szomb. aug. 20, 2005 14:14 |
|
|
arnd
gyémánt tag
|
Ha nem haragudtok meg nagyon, akkor én befejezném ezt a vitát, mert nem meggyőzni hanem figyelem felkelteni szerettem volna (nem sikerült). Egy kicsit a marketinges világszemlélet alól való kitekintés irányába...
Az eredeti kérdésre visszatérve: még nem találkoztam az igényeidnek megfelelő telefonnal. Vagy várnod kellene a vásárlással vagy kompromisszum irányában kellene elmozdulni.
|
szomb. aug. 20, 2005 8:44 |
|
|
droland
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 800 Tartózkodási hely: B-A-Z
|
arnd írta: Azért egy widozer stabilitását nem nagyon érdemes összehasonlítani (semmivel sem ) egy célhardver célszoftverével.
Ezt most visszalövöm azzal, hogy az XBOX egy célhardver, melyre egy CSAK arra belőtt Win2000 van és pl. arról nem igazán halottam, hogy fagy. Tehát ott bukik el a dolgon az elméleted, hogy tudnod kell, hogy egy adott fix (te általad rosszul fogalmazott "cél") hardverre a legkönnyebb OS-t írni, mivel nem kell felkészíteni MÁS fogadására.
|
szomb. aug. 20, 2005 7:12 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Használd akkor boldogan a Linuxot. Ennyi. A Windows egy jó oprendszer, csak nem tudják használni egyesek.
|
szomb. aug. 20, 2005 0:11 |
|
|
arnd
gyémánt tag
|
Szerintem meg igenis jó a gondolatmenetem! ( )
Azért egy widozer stabilitását nem nagyon érdemes összehasonlítani (semmivel sem ) egy célhardver célszoftverével. Tuti, hogy nem a win fog kikerülni győztesen. Azt meg ne felejtsük el, hogy Bill ge*yáék szoftverei friss telepítés után mindig jobban muzsikálnak mint fél év után. Linuxra ez pl.: nem jellemző, fél év után is ugyanaz a teljesítmény.
De ha még jobb is lenne akkor sem tartom okosnak, támogatni ezt a mogult!
A mostani telefonok fagyási hajlandósága pontosan azért rosszabb mint a régieké (Nokia 6150-ig bezárólag) mer az M$ "kiadom a softver beta verzióját az usernek tesztelésre" módszerét átvették a mobil gyártók is az idő verseny miatt.
Meg alapvetően az igazság érzetem tiltakozik minden ellen ami M$.
Meg a jó "marketingel" álcázom a hiányosságokat elv ellen is, meg azért azt se felejtsük már el, hogy hogyan is indult el Bill bácsi ebben az iparban... (anno a HBO-n ment egy dokumentum film, hát elég gusztustalan volt amit művelt)
De persze azért még lehetnek jó emberek azok akik widozt használnak....
|
szomb. aug. 20, 2005 0:01 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Nálam még nem volt olyan teló, ami ne fagyott volna.
|
pén. aug. 19, 2005 20:47 |
|
|
.:Jeff:.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 364 Tartózkodási hely: Audi A4 TDI...majd egyszer :-)
|
droland írta: Szerintem meg pont te gondolod rosszul, mivel én már mindenfajta telefont láttam lefagyni, legyen rajta BÁRMILYEN RENDSZER.... szóval, az hogy egy PC lefagy, azt lehet bill-re fogni, de a telefonok már azelőtt le le fagytak, hogy az MS tudta volna mi az, hogy MOBIL OS
Azért ezzel a véleménnyel szembeszállnék. Legalábbis a Pocket PC-kből kiindulva...igaz az is megjegyezendő, hogy van fejlődés a megbízhatóság terén, hisz míg 3,5 éve a h2210-esen naponta 10 alkalommal fagyott és igényelt szoft resetet, addig 1,5 éve a h4150 már csak napi 3-szor. Namost ezen a helyen jegyzem meg, hogy az ezredforulón használtam m505/515-ös Palmot is, aminek nem vagy csak sokkal kisebb mértékben voltak ilyen jellegű gondjai...mindenesetre elgondolkodtató.
|
pén. aug. 19, 2005 19:13 |
|
|
droland
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 800 Tartózkodási hely: B-A-Z
|
arnd írta: OFF
Miért is előny egy windozeros mobil? Az autómban sem szivesen látnám (meg egyáltalán sehol sem), a telefonomon sem. Egy linuxos megoldásban látok fantáziát de windozerben???? Vagy esetleg túlontúl szegyény Bill bácsi, és adni kell neki egy kis zsét... bár ez már az OFF-on is túl mutat....
Szerintem meg pont te gondolod rosszul, mivel én már mindenfajta telefont láttam lefagyni, legyen rajta BÁRMILYEN RENDSZER.... szóval, az hogy egy PC lefagy, azt lehet bill-re fogni, de a telefonok már azelőtt le le fagytak, hogy az MS tudta volna mi az, hogy MOBIL OS
|
pén. aug. 19, 2005 18:39 |
|
|
arnd
gyémánt tag
|
OFF
Miért is előny egy windozeros mobil? Az autómban sem szivesen látnám
(meg egyáltalán sehol sem), a telefonomon sem.
Egy linuxos megoldásban látok fantáziát de
windozerben???? Vagy esetleg túlontúl szegyény Bill bácsi, és adni kell neki egy kis zsét... bár ez már az OFF-on is túl mutat....
|
pén. aug. 19, 2005 16:31 |
|
|
Zhoo
ezüst tag
|
Szerintem nincs ilyen telefon.
|
pén. aug. 19, 2005 11:05 |
|
|
droland
platina tag
|
CineDOG írta: N6680. Kétkamerás, OS,3G.
Így van Egyetlen egy bibi (valszeg marad ez a telefon), nem wines
|
pén. aug. 19, 2005 7:29 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
N6680. Kétkamerás, OS,3G.
|
csüt. aug. 18, 2005 20:55 |
|
|
droland
platina tag
|
Lehet, hogy van igazad, de akkor "elég lenne" a 6630 is.
Amúgy nagyon vergődöm, mostanában akarok venni egy telefont minimum 1 évre. Életemben először írok fórumba telefon vétel miatt.
Ami nagyon lényeg, hogy ne kinyithatós, nem hajtogatós, default kinézetű bill. telefon, amin OS fut. Ami nagyon lényeg...
|
csüt. aug. 18, 2005 19:30 |
|
|
AndrySoft
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1387 Tartózkodási hely: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye
|
Talán az MDA IV ez lesz...
Bár ennek 640x480-as a felbontása, Windows 2005 az op.rendszere és van benne WIFI is. Ja, és 520MHz a procija.
Itt vannak képek:
http://www.infosyncworld.com/news/n/5757.html
UI: a téboly-mobil fogja előfizuval árulni (MDA III már van)
|
csüt. aug. 18, 2005 15:20 |
|
|
Hardside
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 588 Tartózkodási hely: New World Disorder
|
droland írta: Bejön? Már benn is van! Máshol meg már 3 éve. De akkor ezzel a te hozzáállásoddal SEMMILYEN telefont SOHA ne vegyünk, mert elavult lesz.
(mellesleg pl. egy 3650 vagy 6600 még most sem nevezhető elavultnak köszönhetően hogy symbianos és bővíthető, máig jelenneg meg most is olyan !ÚJ! telefonok, melyek a közelükbe sem érnek...szóval erős amit mondasz, igazság van benne, de lehet cáfolni is)
Persze, igazad van. Én konkrétan a 3G miatt írtam, amit írtam.
Gyanítom ugyanis, hogy ha lesz is nemsokára, az még messze nem fogja a GSM végét jelenteni. Ha olyan díjai lesznek, mint másutt (a lefedettségről már ne is ejtsünk szót), akkor magamnak még jó ideig inkább olyan (egyébként korszerű) készüléket keresnék (fogok is, mert gyakran cserélgetem), ami nem feltétlenül 3G képes. Na, tehát nálam nem lenne fő szempont.
Hasonlóképpen a 4G, csak azért, mert Japánban már valami 3 éve tesztelték, éppúgy nem izgat fel.
|
csüt. aug. 18, 2005 13:00 |
|
|
Sam Fisher
gyémánt tag
|
CineDOG írta: Sam Fisher írta: N70 Mióta windowsos teló?
bocsi..
Akkor ilyen valóban nincs,
|
csüt. aug. 18, 2005 12:42 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Sam Fisher írta: N70
Mióta windowsos teló?
|
csüt. aug. 18, 2005 12:33 |
|
|
Sam Fisher
gyémánt tag
|
N70
|
csüt. aug. 18, 2005 12:16 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Akkor sincs olyan teló, amilyet te akarsz.
|
csüt. aug. 18, 2005 12:14 |
|
|
droland
platina tag
|
Hardside írta: Szerintem nincs. 3G miért olyan fontos? Mire bejön, ez az "álomteló" full elavult lesz.
Bejön? Már benn is van! Máshol meg már 3 éve. De akkor ezzel a te hozzáállásoddal SEMMILYEN telefont SOHA ne vegyünk, mert elavult lesz.
(mellesleg pl. egy 3650 vagy 6600 még most sem nevezhető elavultnak köszönhetően hogy symbianos és bővíthető, máig jelenneg meg most is olyan !ÚJ! telefonok, melyek a közelükbe sem érnek...szóval erős amit mondasz, igazság van benne, de lehet cáfolni is)
|
csüt. aug. 18, 2005 11:44 |
|
|
Hardside
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 588 Tartózkodási hely: New World Disorder
|
Szerintem nincs. 3G miért olyan fontos? Mire bejön, ez az "álomteló" full elavult lesz.
|
csüt. aug. 18, 2005 7:27 |
|
|
droland
platina tag
|
A következő telefont keresem, de nem találom...
Tehát ez lenne jó így EGYÜTT:
(Ha nem jön össze, mert ilyen nincs, akkor veszek egy 6680-at!)
Billentyűzet: Legyen (ne pedig ilyen levehetős kaki)
Kijelző: 18bites (nem pedig 16!)
Kijelző: Lehet érintő képernyős DE billentyűzetes legyen a telefon
Antenna: ne látszódjon
3G: Igen, tudja két kamerával támogatva
CPU: Min. 200mhz
Memória nagyság: mindegy, csak bővíthető legyen
Magyar nyelv nem muszáj.
Tudja mind a 4 frekvencia sávot (900/1800/1900 + az új 3G)
Más nem jut eszembe(ha igen, azt majd még odaírom).
Kérem úgy segítsetek, hogy igen, itt van: X ne pedig úgy, hogy én találtam egyet, de a kijelző csak 1bites, vagy találtam egyet, de látszik az antennája, mert az nem köl.
Segítségeket előre is köszönöm!
Van ilyen telefon?
|
csüt. aug. 18, 2005 7:24 |
|
|