Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. nov. 07, 2024 17:29

Hozzászólás a témához  [ 4538 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 91  Következő
OFF topic 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
RGB írta:
Archon írta:
RGB írta:
én inkább nem nyitok témákat, magamtól elmegyek, mint pl hwswről

Ne csak a szád járjon! Tedd meg!

mi lenne a ban oka? indokolatlanul nem szabad ám ilyet tenni!
könnyű rávágni, hogy bannoljanak, mintha az olyan nagy vmi lenne.
te naív percek alatt visszaregistrálok! semmit nem jelent nekem egy ban, max az olyan primitivnek mint te, aki olyan komolynak vesz egy ilyen jelentéktek semmiséget.

soha nem én kezdtem a leszólgatást vegyétek észre!

Én nem banról beszéltem. Te mondtad, hogy magadtól elmész innen. Csak buzdítottalak.

pén. okt. 28, 2005 13:35
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
RGB írta:
nem lesz itt semmiféle ban! főleg nem permanens (már ha a szinteddel tudod egyáltalán mit is jelent ez dsl kapcsolt esetén fiam)

ollózni neked kell max, én elég érdeklődő vagyok e téma iránt, nincs szükségem rá! értve vagyok édes fiam?

gondolja bele nálam RGB-nél a ph-n 140szer, a hwsw-n vagy 100szor bannoltak, hát volt értelme? 1 bann semmit nem ér egy rgbnek fiú!

Az "édes fiam"-at ezennel kikérem magamnak :!: Szemtől szembe legyél nagy legény :!: Észérvekkel, tudással, nyíltan gyere :!: Különben, .....

Most már tiszta.

A további személyeskedés elkerülése végett a szolgáltatójánál kell megtagadni/megtagadtatni az internet elérést.

Ez az ember sohasem tanul.

Szerencséje, hogy nem kocsmában/sörözőben űzi ezt a stílust. Ott már ... "circum dederum..." lenne.

pén. okt. 28, 2005 13:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
RGB írta:
én inkább nem nyitok témákat, magamtól elmegyek, mint pl hwswről

Ne csak a szád járjon! Tedd meg!

pén. okt. 28, 2005 13:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sy, támogatom Zsivaagoo elképzelését...

pén. okt. 28, 2005 13:11
platina tag

Hozzászólás 
Tisztelt Kollégák, Tisztelt Moderátorok!

Igen kevéssé tisztelt rgb.

Tisztelettel kérek mindenkit, hogy a közismert internetes ámokfutónak most már itt is szűnjön meg MINDÖRÖKRE - akár egy permanens IP BAN által - a flame-lési lehetősége.

Olyan témákat hoz fel a delikvens, amelyekből én már régen levizsgáztam -pl.: 1989 ; ötödévfolyam; Energiagazdálkodás; 5-ös; VVE; vizsgáztató Dr. Pleva László - , de amelyikekhez teljesen sötét, csak interneten fellehető - tán egyetemi jegyzet ? - anyagokból ollóz.

Mindenki "hüje", láma, aki nem állít lovasszobrot az ámokfutójának.

Úgyhogy most kérek egy PERMANENS IP BANT A "nagy rgb mesternek".

Tisztelettel: Zsivágó

pén. okt. 28, 2005 13:00
Site Admin

Hozzászólás 
Archon írta:
RGB írta:
Szeretnék nyitni egy témát. Hogy ne legyenek gondok, megkérdem szabad-e és hova?

címe:

-carnot és joule körfolyamatok
-hőerőgépek és fordított hőerőgépek

mindekettő ua, melyiket adjam címnek?
adjatok tanácsot, ha egyik sem jó, mi legyen a cím?

Hova? Egy másik fórumba, ahol hasonló témákkal foglalkoznak. Ha jól sejtem nincs köze a témának az informatikához.

Hát igen, ezek már elég messze állnak még az elektro csoport tematikájától is (a többitől már végképp); kérdem én naívan, nincsen valahol egy fizikusoknak szóló fórum? Azért a Terminal mégiscsak IT irányultságú.

pén. okt. 28, 2005 12:08
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
RGB írta:
Szeretnék nyitni egy témát. Hogy ne legyenek gondok, megkérdem szabad-e és hova?

címe:

-carnot és joule körfolyamatok
-hőerőgépek és fordított hőerőgépek

mindekettő ua, melyiket adjam címnek?
adjatok tanácsot, ha egyik sem jó, mi legyen a cím?

Hova? Egy másik fórumba, ahol hasonló témákkal foglalkoznak. Ha jól sejtem nincs köze a témának az informatikához.

pén. okt. 28, 2005 11:41
a fórum lelke

Hozzászólás 
RGB írta:
Az űj progik egyre kevsebbet tudnak, felesleges a dizájz, meg a lámáknak a varázsló nekem: csak hátráltat! Egyszerű, gyors, megbizható és célnak megfelelő progikat szeretem: ezek kivétel nélkül 2002 előttiek. ezután készült progik egyre semmire valóbbak.
a mai progik egyre dizájnosabbak, a normálisabb featurek ki vannak spórolva, már túl sok lenne egyem a szivüket azoknak amai láma usereknek, tele van segítő buboréközenetekkel, varázslókkal, ebből én nem kérek, köszönöm!

Ezt éppen tegnap cáfoltam meg egy 2 éves kontra (kb.) 2 hónapos OCR programmal. A különbség leírhatatlan - az újabb javára. Kb. 10 napi munkát sikerül vele 2 naposra redukálni, és sokkal kevésbé vesz engem is igénybe a kevesebb javítási igény miatt.

A "felhasználóbarát" kezelőfelületnek pedig egyetlen indoka van: minél több felhasználót rávenni a használatára - és a megvásárlására. Ha könnyű használni, sokan megveszik, így működik az üzlet. Ez is - mint minden - a pénzről szól, nem a parancssoir kódtörő gurukról (azoknak ott a Linux :)). Nem utolsó sorban én sem bánom, ha nem kell egy programban fél órát görcsölni az eredményért, csak párat kattintani, (közhely jön :)) a "mai rohanó világban" nincs idő ilyenekre (persze nyilván nem hagyok ám a végtelenségig mindent a progira, csak amit szabad :D) A számítógép értem van, és azért, hogy megkönnyítse a munkám, ezért amit csak lehet, rá hagyok. Miért ne forgassa ő helyes irányba a scannelt lapot, ha meg tudja csinálni? Forgassa csak ő, addig én lapot cserélek - időt spórolok. Az idő pedig pénz.

Üdv!

pén. okt. 28, 2005 11:24
Site Admin

Hozzászólás 
Kedves RGB!

Elég szépen tudsz hozzászólásokat termelni, egy nap alatt 41 azért nem rossz teljesítmény :) Amivel viszont gond van, hogy ezek jelentős része vagy személyeskedés, vagy nem a fórum tematikájába illő hozzászólás. Habár az én türelmem szinte (szinte!) végtelen, a fórum nem értem van, hanem a fórumozókért. Ezért arra kérlek (először és utoljára), hogy legyél szíves alkalmazkodni az Info csoportban leírt szabályokhoz (http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=21489), különben kénytelenek leszünk (mgéhozzá igen gyorsan) szankcionálni.

Mindenki másra is vonatkozik a személyeskedés kerülése, kérlek, senki alá ne adjátok a lovat. Köszönöm!

pén. okt. 28, 2005 9:18
platina tag

Hozzászólás 
Újabb lakat:

RGB újra támadott, de gdea még időben megállította!

OFF:
(Hogy a topic témájánál maradjunk! :D )

Tudtok valahol az interneten letölthető AutoCad könyvet, amiben az alapoktól le van írva minden?

Néztem a súgóját is, de valahogy nem az igazi :?

A 2005-ös magyar verzióhoz kéne. (De ha angolul van az se gond.)

Köszi!

csüt. okt. 27, 2005 22:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Xavera írta:
Egyszer a 6-os villamoson egy srác felrobbantotta véletlenül magát, a saját házikészítésű bombájával.
Nem ő lehet az?

Ha nem is O volt, de valami hasonlo feltalalo,kiserletezo venaju egyen. :D

csüt. okt. 27, 2005 18:15
vas-tag

Hozzászólás 
Egyszer a 6-os villamoson egy srác felrobbantotta véletlenül magát, a saját házikészítésű bombájával.
Nem ő lehet az?

csüt. okt. 27, 2005 18:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
Én nehezebbeket kérdeztem :)

Üdv!

csüt. okt. 27, 2005 17:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
tibuu írta:
RGB:
Te hany eves vagy? Iskola vegzettseged? Az orszag melyik regiojaban laksz csak, hogy arra ne jarjak mostanaban? :D

Ilyen nehezek a kerdesek? :)

csüt. okt. 27, 2005 17:29
Moderátor

Hozzászólás 
De jó, hogy nem voltam itt akkor, amikor ment a vita közepe, mert lehet, hogy eldurrant volna az agyam. Nem dicsőség, de azért ez már sok. mcwbp jut eszembe, amikor az ország egy jelentős részét lehordta (biztos emlékeztek, a tescos szatyorral járó emberekre gondolok). RGB, adok egy jótanácsot: itt ne koptatsd a billentyűzetet. (És ha rám hallgatsz, nagyon máshol se.)

Viszont ha ezt így folytatod, egyszer még benne leszel a hírekben, az biztos. (Előre látom a címet: "2 km átmérőjű kráter keletkezett, 250 halott")

csüt. okt. 27, 2005 17:23
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Eleinte jókat röhögtem RGB-n, de mostmár kezd egy kicsit frusztrálni ez a sok baromság... RGB véletlenül a keresztneved nem Balázs?

csüt. okt. 27, 2005 16:41
arany tag

Hozzászólás 
RGB: JAJ.

csüt. okt. 27, 2005 16:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nekem meg megint van 120 oldalnyi szkennelni és "karakterfelismerni" :D valóm, szóval léptem, meg meg is éheztem. A '98 meg csak egy shell felület, de nem oprendszer, az az alatta lévő 8.0-ás (vagy hányas? :) ) DOS.

Üdv!

Szerk.: DOS 8.0 a WinME alapja, abból már a valódi parancssoros módot is kiherélték, hogy jobban Op' renszernek tűnjön :D, a '98 alatt 7.0-ás DOS dolgozott.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára McLaca csüt. okt. 27, 2005 16:10-kor.

csüt. okt. 27, 2005 16:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
RGB írta:
nekem a tapasztalatom, hogy az xp lassú, még játékok terültén is.
allandóan leállnak a progik, a 98 atomstabil hozzá képest.
Talán ne Commodore 64-re akard feltenni.
A win'98 a 256MB-nál több memóriát már nem tudja a rendszer gyorsítására használni (nem tud benne részegységeket futtatni), míg az XP igen. Az egész XP kernelt fel lehet tölteni a memóriába, és ha onnan fut, látványos gyorsulást lehet elérni. 512MB RAM felett ezt szinte kötelező megtenni!

Üdv!

csüt. okt. 27, 2005 16:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:
RGB írta:
törölték fiam!

Kit fiamozol barátom?

Ajjaj... Na én mentem... :lol:

csüt. okt. 27, 2005 16:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
az XP NT kerneles, így nem forulhat elő hogy a rendszernek fenntartott memoria összekavarodik a az egyéb programok memoriájával. mint pl 98ban(DOS-ban)
az NT kernelek külön memoria területet kerítenek ki az oprendszer számára amelybe más program(elvileg) nem piszkálhat be.
Ezért lehet az ha egy progi csonttá fagy nem viszi magával a rendszert és kilehet lőni task managerből, míg 98-nál ez nem egyértelmű.
És ha szerinted lámának készült akkor miért nem használsz 2003-mat?
RGB szerinted a 98 grafikus oprendszer?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Salvatore Salvataggio csüt. okt. 27, 2005 16:00-kor.

csüt. okt. 27, 2005 15:59
platina tag

Hozzászólás 
RGB írta:
törölték fiam!

Kit fiamozol barátom?

csüt. okt. 27, 2005 15:57
platina tag

Hozzászólás 
RGB írta:
igen próbáltam segíteni, hogy ne azt a 0 xp-t használjátok, hanem a sokkalta stabilabb és gyorsabb 98at, de csak az anyázás ment.
Segítettem a kopresszoros proci hűtésben is, és mi lett a vége stb stb...

így segítsen az ember...

Told a linkeket barátom!

Várom a beszámolódat a fanyelű szerszámokról.

csüt. okt. 27, 2005 15:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
Azóta szerkesztettem, olvass vissza!
A hozzáértés szép dolog, de ha a tapasztalat ellentmond... A dongó sem tudja, hogy azokkal a szárnyakkal fizikai képtelenség repülnie. És mivel nem tudja, ezért repül :P

Üdv!

csüt. okt. 27, 2005 15:49
a fórum lelke

Hozzászólás 
A stabilitás egy dolog. A szolgáltatás meg egy másik.
Nem hiszem, hogy szívesebben használnád télen a kert végi pottyantóst az angol WC helyett csak azért, mert ülőke hiányában "stabilabban" lehet rajta ülni :D

Nekem XP eddig talán ha 5×lefagyott (tevékeny közreműködésemmel :) ). A '98 ezt a mennyiséget naponta képes volt produkálni (magától). Nem utolsó sorban pedig ugyanazon a gépen gyorsabb az XP (a HAL fejlődése miatt gondolom), mint a '98 (persze nem egy XT-n :), ezt főleg bizonyos játékokban és memóriaigényes alkalmazásokban lehet észrevenni.

Üdv!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára McLaca csüt. okt. 27, 2005 15:48-kor.

csüt. okt. 27, 2005 15:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
RGB írta:
modd: amúgy hol minősítettem le őket, idézz már, köszi!

Itt:
RGB írta:
elég furcsa felfogású aki panelben lakik. [...] akik ott laknak megérdemlik!

Aki "szeret" ott lakni, ezt azért mondja, mert megpróbálja a lehetőségeiből a legtöbbet kihozni és élvezni a helyzetét. Nem hinném, hogy azért, mert panelben lakik valaki, savanyú képpel és állandó rossz közérzettel, szenvedve kéne élnie életét. Mindenki igyekszik az adott helyzetben a legjobban érezni magát, miért ne tehetné ezt egy panelben? Ráadásul a bejárati ajtó után már egy panel is csak szobákból és falakból áll... Ha meg zöldre vágyik, kimegy a házból.
Minden rosszban van valami jó egyébként, de biztos ez a mondás is egy lámától származik.
Én is panelben lakom egyébként, de majd linkelek egy képet arról, mit látok az erkélyről (erdős-bokros domboldal 3 percnyi sétára, és nem kert méretű!)
Nagyon szeretnék családi házban lakni, de az anyagiak nem engedik, viszont az nem tetszik, hogy a ház környékét rendben tartani sok meló - ha nem akarok disznóólban lakni. Panelben ez a kötelezettség nincs meg :)
Az emberek pedig nem mod lehetőségek függvényében választanak lakhelyet, legalábbis a normálisak nem.

RGB, jobb lenne neked a Don Quijote név. Nem cserélsz?

Üdv!

csüt. okt. 27, 2005 15:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
RGB:
Te hany eves vagy? Iskola vegzettseged? Az orszag melyik regiojaban laksz csak, hogy arra ne jarjak mostanaban? :D

csüt. okt. 27, 2005 15:28
platina tag

Hozzászólás 
RGB írta:
itt még nem olvastam, de biztos vannak...

a ph-n és hwsw-n voltak nagyon durva eltévelyedések az info topicokban is.

Itt te vagy a legnagyobb eltévelyedés.

Te adtál informatikai téren bárkinek is tanácsot valahol? Olyat, ami segített is a problémáján?

Sorolj fel nekem 10 db olyan fanyelű szerszámot, amelynek a használatát a gyakorlatban is be tudod mutatni. Utána legyen nagy a szád.

csüt. okt. 27, 2005 15:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
RGB írta:
Salvatore Salvataggio írta:
RGB: de ugye nem egy 10 emeletes panel földszintjén lax?

elég furcsa felfogású aki panelben lakik. én nem bírnám azt a zártságot, kertnélküliséget. akik ott laknak megérdemlik! Hogy lehet moddolni normálisan egy panelben he? Azthiszem még egy kanna benzin se vihetsz fel meg ilyenek, hát akik ott laknak, mit értenek bármihez is ami modd? még flexszet se tudnék használni hát nems semmi. fúúúúúúúúúújj panel!
Ezzel leminősítetted az ország kb. 40%-át.
Udvara a panelnak is van, sőt alagsora is. De garázs is előfordul. Frankón lehet hegeszteni pl. a ház mögötti parkoló betonján, ott semmi nem fog meggyulladni. Egyébként ha erre volt pénzük, emiatt talán nem kéne felettük ítélkezni. Szerinted kényszerítik az ott lakókat, hogy oda költözzenek? Önszántukból mennek oda, de nem azért, mert akartak, hanem mert nincs más választásuk.

Üdv!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára McLaca csüt. okt. 27, 2005 15:22-kor.

csüt. okt. 27, 2005 15:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na skacok megyek haza!
Reggelig jó vitázást, de vigyázzatok ha ilyen ütemben keletekeznek a hozzászólások még lefagy az SQL szerver :D (Remélem mindenki érti miért mondom :roll: )

csüt. okt. 27, 2005 15:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
RGB írta:
attól, hogy vmi informatikával foglalkozik, még érthet máshoz is. de látom a mai ember még infósként se ért a saját témájához, nemhogy máshoz!

Ezt mire érted?
Ki mondott itt közülünk zöldséget informatikai témában?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zsoca-M5 csüt. okt. 27, 2005 15:14-kor.

csüt. okt. 27, 2005 15:13
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
akik ott laknak megérdemlik!

Nem csak nagy tudású ember vagy, hanem toleráns is.
Mert mint tudjuk aki panelba nőtt fel, oda született az tehet róla. Hogy ****** meg mindegyik. Mert ugye biztos el se akarnak költözni. Pedig anyagi lehetőségeik korlátlanok.... fújjjjj Panel prolik....
UI: többieknek, ugye ismerős e eme kifejezés.....

csüt. okt. 27, 2005 15:12
platina tag

Hozzászólás 
RGB írta:
... Hogy lehet moddolni normálisan egy panelben he? Azthiszem még egy kanna benzin se vihetsz fel meg ilyenek, hát akik ott laknak, mit értenek bármihez is ami modd? még flexszet se tudnék használni hát nems semmi. fúúúúúúúúúújj panel!

Te RGB!

Egy kanna benzinnel akarsz te panelházat moddolni? :roll: Hőőőjjjjjj...

csüt. okt. 27, 2005 15:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
RGB írta:
elég furcsa felfogású aki panelben lakik. én nem bírnám azt a zártságot, kertnélküliséget. akik ott laknak megérdemlik! Hogy lehet moddolni normálisan egy panelben he? Azthiszem még egy kanna benzin se vihetsz fel meg ilyenek, hát akik ott laknak, mit értenek bármihez is ami modd? még flexszet se tudnék használni hát nems semmi. fúúúúúúúúúújj panel!

És akinek nem tellik másra? Takarodj! Menj egy másik fórumra ostobaságokat írogatni!

csüt. okt. 27, 2005 15:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
RGB írta:
havi 20K és kb 21C az átlaghőm bent, ha kint kb (-5)-(+2) van.
A megtakarítás nem sok, de azért csak olcsóbb.

Nem az. Ha leszigeteled a házat, kicsit többet spórolhatsz vele... (160nm-es szigetelt kétszintes családi ház -8°C kinti átlaghőmérséklet mellett 34 ezresből kifűthető - 25 °C-ra. Élő példám van rá!)

Üdv!

csüt. okt. 27, 2005 14:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
RGB:
Én nagyon szeretem a feltalálókat (sok mindent köszönhetünk nekik) és mivel nem értek fikarcnyit sem a témához nem mondom, hogy hülye vagy :!:
De: azt az egyet áruld már el nekem légyszi, hogy miből gondolod, hogy egy INFORMATIKAI fórumon fogsz választ kapni a kérdéseidre egy fizikával/kémiával kapcsolatos témában ? :roll:

Felmerült bennem, hogy aggresszív (nyomulós) viselkedéseddel tudatosan építész fel egy országszerte negatív kritikát (elvégre ezt jóval gyorsabban lehet kiépíteni mint pozitívat) és ezzel próbálod felhívni magadra a figyelmet hátha egy szakmabeli fülébe is eljut a rossz híred, valamint ezzel együtt a téma ami foglalkoztat.

Akár így van akár nem ez egy INFOMATIKAI fórum! Ugyan vannak OFF topic-ok, de azt hiszem mindnyájan tisztában vagyunk ezek értelmével! (Nem erre valók) Ezt a SITE üzemeltetője sem fogja sokáig tűrni és IP BAN lesz a végén! (Én csak szólok)

csüt. okt. 27, 2005 14:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
Off topik szakmai vita! :lol: Ez jó.
Marie Curie is otthon kisérletezett. Meg is lett az eredménye. Nem a Nobel díjra gondolok. Pedig ő értett a szakmájához!

Dehogy értett! Ő is naiv volt, meg láma és laikus :D
Sőt, mindenki az volt eddig! De jött RGB és megmentette a világot :twisted:

Kedves RGB!
Miért van az, hogy minden fórumon ugyanazt a néhány sort lehet Tőled olvasni? Most is elkezdtél itt a hármasponti nyomással brillírozni, de ezt már minden fórumon leírtad 5000× és szerintem itt is le fogod. Van egy bebiflázott szövegkönyved, amiből szelektálsz?
Mindig ugyanaz és ugyanaz húszezerszer... Elsőre is felfogjuk, amit írsz, de érdekes, hogy a válaszod is mindenre ugyanaz, kivéve erre a kérdésre:
CyberDragon írta:
Építettél már egy működő példányt? Ha annyira értesz hozzá, miért másokat kérdezel meg ezügyben? Ha rajtad kívül mindenki tudatlan, akkor miért tőlük vársz segítséget? Ha pedig nem kell segítség, akkor mit akarsz? Magadat reklámozni, hogy milyen király csávó vagy? Szerintem erre egyik fórumon sem kiváncsi senki...

Nos?

Én is kérdeznék: miért nem hallottunk rólad soha sehol, csak az internetes ámokfutásaidat olvastuk? Miért nem Te oktatod ezeket a tudományokat, hanem a láma, laikus, naív, buta, hozzá nem értő emberek? Miért van az, hogy ha ennyire profi vagy mindenben és értesz mindehez, kioktatsz mindenkit, mégis segítséget vársz? Mit tettél le eddig az asztalra azokkal szemben, akik hozzáértését megkérdőjelezed? (Szomszédos fórumokra gondolok most.)
Mivel juttattad előbbre a világot, a tudományt?
Ha majd rólad is hallunk Nobel-t érő felfedezéseidről, tudományos kutatásaidról, és a világ számára hasznos megoldásaidról, akkor talán leszel a fasorban, de addig szerelj inkább hűtőt, ez a fórum szerintem a legkevésbbé toleráns az önjelölt professzorokkal szemben.
Ja, és hülyézd le Einsteint is!
(Egy valóban laikus kérdésem is van: 3 hűtőkompresszorból akarsz ugyebár 200bar nyomást csiholni. A 3. hogyan fogja ezt kibírni, ha nem ekkora nyomásra tervezték?)
A választ az előző rengeteg kérdésre várom, az utolsó kérdésre inkább nem, mert előre tudom, hogy mi lesz belőle.

Üdv!

csüt. okt. 27, 2005 14:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
RGB írta:
Pepi írta:
RGB írta:

a nemesgázok kristályosak?

amúgy a héium miért ne szilárdítható meg? igaz nagy nyomás kellhet, mert még 0K közelében is folyékony.

Tisztelt RGB!

Elkészült már a fűtő masinád amit a HWSW fórumán irogattál? Mert ha nem akkor inkább építgesd azt és ne újabb vad ötletekkel állj elő.

Szerk:
Arról nem is beszélve, hogy ott akkor kérdeztem tőled pár dolgot amire elfelejtettél válaszolni. Most akkor mi van?

a fűtés még nem készülget, de fog, sőt nem csak kicsiben és kísérletként, hanem majd az egész fűtési rendszeremet ezzel az elvvel oldom meg.

havi 20K és kb 21C az átlaghőm bent, ha kint kb (-5)-(+2) van.
A megtakarítás nem sok, de azért csak olcsóbb. havi szinten megtakarítok vele a gázzal való fűtéssel szemben -5K-t.

amúgy nézd meg ezt az oldal és az összehasonlításokat és előnyeit:
http://www.xsany.hu/hosziv.html

és:
http://www.ezermester2000.hu/2002/06/hoszivattyu.htm

de ez az igazi:

http://www.inco.hu/inco6/innova/cikk3h.htm

Véleményem szerint ha belekezdesz egy projectbe akkor azt csináld is végig. Ha felhoztad a fűtő rendszert akkor az a tisztességes hozzáállás, hogy akkor jelentkezel legközelebb egy újabb ötlettel ha azt amit beharangoztál el is készítetted. Ez így, hogy mindig van valami ötleted de eddig még nem mutattál 1db működő változatot semmiből nagyon komolytalannak néz ki.

csüt. okt. 27, 2005 14:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
RGB: de ugye nem egy 10 emeletes panel földszintjén lax?

csüt. okt. 27, 2005 14:52
platina tag

Hozzászólás 
Érdemes beleolvasni a HWSW Moderátori bejelentések topikjába is:
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=75898&st=300

RGB -> snew -> hhhq, és még lehetne folytatni a sort.

De majd az lesz a szép, amikor RGB bejelenti, hogy sikerült a házi gyártmányú sugárhajtóművével meghajtani a Linde féle kétfokozatú dugattyús szivattyúját levegőcseppfolyósítás céljából, hogy nagy nyomáson és alacson hőmérsékleten héliumot tudjon kristályosítani.

csüt. okt. 27, 2005 14:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
RGB írta:

a nemesgázok kristályosak?

amúgy a héium miért ne szilárdítható meg? igaz nagy nyomás kellhet, mert még 0K közelében is folyékony.

Tisztelt RGB!

Elkészült már a fűtő masinád amit a HWSW fórumán irogattál? Mert ha nem akkor inkább építgesd azt és ne újabb vad ötletekkel állj elő.

Szerk:
Arról nem is beszélve, hogy ott akkor kérdeztem tőled pár dolgot amire elfelejtettél válaszolni. Most akkor mi van?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pepi csüt. okt. 27, 2005 14:37-kor.

csüt. okt. 27, 2005 14:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:
Ez a fazon előbb-utóbb még héliumot is fog kristályosítani.

Dehogy, Jódot fogja cseppfolyósítani!

De bakker. a Forum hogy megpezsült mi? Habár nem erre a fajta pezsgésre vágytam.

csüt. okt. 27, 2005 14:32
a fórum lelke

Hozzászólás 
RGB írta:
Marie Curie is otthon kisérletezett. Meg is lett az eredménye. Nem a Nobel díjra gondolok. Pedig ő értett a szakmájához!

ennyire nem megy a gondolkozás? A topicjaimra gondolok, nem az offra.

Ennek a topiknak a címe: "off toik". Vagy tévedek? :lol:

Úgy várom már Sy-t. Pláne a reakcióját!:)

csüt. okt. 27, 2005 14:31
platina tag

Hozzászólás 
Nekem mondja, hogy naív... :roll:

Ehhez nincs hozzáhűznivalóm. :lol:

csüt. okt. 27, 2005 14:30
platina tag

Hozzászólás 
Ez a fazon előbb-utóbb még héliumot is fog kristályosítani.

csüt. okt. 27, 2005 14:28
a fórum lelke

Hozzászólás 

csüt. okt. 27, 2005 14:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
RGB írta:
Miért van az, hogy mindent a veszély oldaláról közelítettek meg, miért nem a hűtés mikéntjéről folyik a téma, miért mindig arról, hogy felrobban stb?

Azért bazzeg, mert felrobban! És ha esetleg valaki nem ismer, és komolyan veszi az írásaidat, aztán meg feldobja
otthon a pacskert, az nem lesz valami jó... :evil:

csüt. okt. 27, 2005 14:10
platina tag

Hozzászólás 
Hurrá! Vitatkozhatok a "MESTER"-rel! :D

Most úgy csinálsz, mintha én lennék az első, aki bántóan ír rólad :lol:

RGB írta:
a tágulás után lesz folyékony, tehát a 200 bar után a kisnyomású részen, tehát 200ről gáz fog tágulni

Miért? Ha 200 bar-ról kitágul légköri nyomásra, akkor nem hűl le?

Bár a jéghideg gáz sokkal jobban terjed egy helyiségben, mint a folyadék...

Egyik sem túl kellemes eset 8)

A laikussal kapcsolatban:
Miért ne lennék az? Ilyen szempontból te is az vagy! Építettél már egy működő példányt? Ha annyira értesz hozzá, miért másokat kérdezel meg ezügyben? Ha rajtad kívül mindenki tudatlan, akkor miért tőlük vársz segítséget? Ha pedig nem kell segítség, akkor mit akarsz? Magadat reklámozni, hogy milyen király csávó vagy? Szerintem erre egyik fórumon sem kiváncsi senki...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára CyberDragon csüt. okt. 27, 2005 14:09-kor.

csüt. okt. 27, 2005 14:00
Moderátor

Hozzászólás 
Nenenenenenene....... Deja vu
RGB: ez nem bántás, csak veled van tele az összes fórum, meg az ötleteiddel, így aztán olybá érezzük, mintha már ezer éve ismernénk...

csüt. okt. 27, 2005 13:58
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
CyberDragon írta:
(Most, hogy itt van RGB, komolyan meggondolom, hogy bemenjek-e analízis előadásra :D )

Felesleges!
Az oktató úgyis naiv és buta :lol:
(Szerintem ez a csávó így áll bosszút azon, hogy kipicskázták az egyetemről/fősuliról...)
Egyébként egy nap rögtön 2 topic nyitása, ráadásul újoncként?

Üdv!

csüt. okt. 27, 2005 13:47
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 4538 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 91  Következő