Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 08, 2024 23:16

Hozzászólás a témához  [ 624 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Következő
Notebook-ból melyik márka mellett érdemes dönteni??? 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
ezt találtam....
ismeretlen szerző (csak mert lusta vagyok megnézni) :D

Adatot, munkát kiszedni belőle csak hálózat és másik gép segítségével tudsz. Én sikítófrászt kapnék a korlátozottsága miatt, szóval továbbra is olcsó Toshibák (sajnos a kínai verzsön) Sulinetben. Adókedvezmény után 20-szal többre jön ki (200-60), de kb. 5× jobb. ráadásul ha most veszed, csak 3,5 hónapot kell várni a visszatérítésre (ha február elején bevallasz).

szer. nov. 23, 2005 12:32
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
szta: Toshiba notebookok tényleg a minőséget képviseleik. Az ATI chipsetjeirőn nem hallani rosszat és valszeg a toshiba se nyomná ha rossz lenne. Én lehet belevágnék(vágok).
4000-es aksi már nagyon jó. az asusokban van 4400-es, de lehet venni hihetetlen drágán 10000-set is.!:)
valóban, mintha máshol toshibára 2-3év gari lenne.

szer. nov. 23, 2005 12:17
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
pg: Bocs, de csak most vettem észere. Tényleg jó Ár/érték arányú gép, de nem ismerem ezt a márkát.
http://www.google.com/search?num=50&hs= ... C3%A9s&lr= kb ~300 találat. Neked kell eldöntened hogy ez sok vagy kevés.

de egyre olcsóbb gépek kaphatóak, toshibák is egyre olcsóbbak és azok a minőséget képviselik.
az intel+intel chipset a legjobb páros.

szer. nov. 23, 2005 12:08
arany tag

Hozzászólás 
jah és még egy kérdés...öcsém szert tett egy:
ACER TravelMate 2413 NLC
http://www.notebook.hu/notebook/acer/tr ... av_2413nlc
gépre használtan, de ugy,
hogy a gép 2 hónapig csomagolva állt, és mior hozzánk került a vinyó SMART-ja szerint a 7 órát müködött....
jah... 150 K-ért

szerintetek megérte-e?
uj ára 187,5 K notebook.huéknál

és:

az akksival kell valamit csinálni, hogy a kapacitása maximumát elérje, mert eddig igen szerényen muzsikált. sztem nem volt meg a 1,5 óra sem
thx bye

szer. nov. 23, 2005 12:02
arany tag

Hozzászólás 
hay!

Néhány hónapos hallgatás után ismét szólok hozzátok! :D

A nagy harci helyzet az lenne, hogy kellene venni egy notebookot Sunyinyetben. Keret, mint egy átlag magyar hallgatónak, az nincs rá, viszont ki kellene használni a 60K adóvisszatéritést (ne legyen vita megéri-e vagy sem) igy nem egy atombrutál gépre gondoltam, hanem egy low-cost br. 190 K körüli gépre. Szétnéztem a Sulinet fostalicska oldalán (eszméletlen, az elsőhöz képest mijen ****...) és bár van néhány választék, de ami szimpi az csak a:

1. TOSHIBA Satellite L20-181 SULINET
http://www.notebook.hu/notebook/sulinet ... ba_l20-181
2. TOSHIBA Satellite L20-183 SULINET
http://www.notebook.hu/notebook/sulinet ... ba_l20-183

különbség a két gép között a memória mennyiségében, a dvd-iróban és a merevlemez tárkapacitásában van. Tökéletesen megfelelne a gyengébb modell, csak a +256 Mb ramot hiányolom belőle. (tárhely és DVD-iró megoldva asztali gépen)
És itt jön a vacillálás: gondolom az alap, hogy felhasználó nem bővithet ramot toshibák esetében sem; igy marad a szerviz horribilis összegekért, plusz a horribilis alkatrészár. ez igy már nem szimpi (mire megvan a membövités, sztem kijönne az árából a 183-as gép)

Másik, a vállalt garancia. megint 1 év..... én nem értem a dolgot,
mintha lenne egy olyan EU-s szabály,
hogy minden termékre 2 év garanciát kellene vállalni.... ez hol van a notik esetében??? garanciabövités az megint mennyi lehet?

Egyébként, véleményeket kérnék a Toshiba notikról. Mennyire rossz(abb) az ATI féle csipkészlet? a 4000 mAh-s akksi az mennyit bir ki?

Esetleg, ha van valakinek más ötlete, mijen gépet érdemes megvenni ebben az árkategóriában sulinetre, azt is szivesen veszem.

Asusnál tényleg jönnek a pixelhibák? pedig az is egy jó alternativa lenne....

Club, ha olvasod, és véletlenül toshiba gépeket is szervizelsz, örülnék a hozzászólásodnak, bárminemű információ erejéig!

thx bye

szer. nov. 23, 2005 11:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az ár/érték (teljesítmény) aránya jó.

Üdv!

szer. nov. 16, 2005 22:36
platina tag

Hozzászólás 
A sok hónappal ezelőttiből még mindig nem lett semmi, most van egy ilyen:

Prestigio Nobile 156 (kifutó darab)

Celeron M 340 (1.5 GHz 512 kB cache)
Intel 855 GME chipset
512 MB RAM (256-ról bővítve)
80 GB 5400 rpm 8 Mb cache Samsung HDD (40 GB-ról cserélve)
DVD-RW (nem duál) (Combo-ról cserélve)
WLAN (belső miniPCI) (utólag beépítve, támogatás megvolt)
alaplapi integrált VGA
15" kijelző 1024x768
3xUSB, párhuzamos, infra, S-video, VGA, firewire, LAN, modem, 1xPCMCIA, Card-reader (MS/SD), audio ki/be
8 cellás 4400 mAh akku
Windows XP

Extrák: USB külső egér, USB-COM átalakító, USB-PS/2 átalakító, táska, külső USB HDD rack, USB Hub

Mindez összesen 210e Ft (bruttó).

Salvatore, megéri még ez?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pg csüt. nov. 17, 2005 11:34-kor.

szer. nov. 16, 2005 16:04
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszi

kedd okt. 04, 2005 7:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ezt még rendszertelepítés előtt célszerű megtenni, nálam úgy néz ki, hogy a vinyóm partícionálásakor a végére hagyok egy kb. 1-1,5GB méretű partíciót, amin csak a swapfile fog terpeszkedni, így nem fog töredezni. Nekem 512RAM mellett ez a partíció 1,23GB, a swapfile pedig úgy van beállítva, hogy a kezdeti méret 600MB, a maximális pedig 1050MB, így marad kis szabad hely mindig, aminek eredménye, hogy nem akar majd takarítani a meghajtón a lemezkarbantartó, illetve nem sikít, hogy 150 megánál kisebb a hely. Emellé persze biztonsági okokból egy másik meghajtón is csinálok egy 5-500 megásat, ha a célmeghajtón mégis kevés lenne az egy giga, de nem szokott kevés lenni, a második 5-500 megás még létre sem szokott jönni, nemhogy 500 megára felhízni. Még így is jócskán többet adtam neki, mint amennyit ajánl, lásd alább!
Így néz ki a dolog:
Kép

Üdv!

csüt. szept. 29, 2005 16:16
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
filmnézésre, egyszerűbb (azaz régebbi) 3D-s játékokra megfelelő, persze illik mellé 1GB-os swap fájlt csinálni, célszerűen saját partíción.

Ezt mit takar? Ki tudnád fejteni bővebben, mert akkor megcsinálnám a notimon.

Üdv

csüt. szept. 29, 2005 15:00
vas-tag

Hozzászólás memória - xp
Köszi:)
/a választ és a megnyugtatást is/

Üdv.,

evinha

hétf. szept. 26, 2005 21:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
XP jól elmegy 256RAM-mal, ha arra használod, amire ez elég. Tehát Videovágáshoz, 10 megapixeles képek szerkesztéséhez, 1200dpi-s A4-méretű scanek retusálására nyilván nem elég, de Office-hoz, internetre, képnézegetésre, 3-4 megapixeles fotók retusálására (Paint Shop Pro még megelégszik 256 RAM-mal), filmnézésre, egyszerűbb (azaz régebbi) 3D-s játékokra megfelelő, persze illik mellé 1GB-os swap fájlt csinálni, célszerűen saját partíción.
Persze az ilyen gépen (és úgy általában mindegyiken) a norton féle szörnyedvényeket el kell felejteni, mert egyrészt van azoknál jobb, másrész iszonyat erőforrásigényükkel nagyon megfogják a processzort.
Unokaöcsémnek is 256RAM-mal megy az XP-prof.-ja, kényelmesen elvan vele, egyik barátnőm notija szintén 256RAM-mal futtat XP-Home-ot, ő sem panaszkodik, ő pontosan arra használja, amire az a konfig kiváló.
Persze a kényelem érdekében ajánlott az 512, de ha nagyon kényszer, elégséges lehet a 256 is, de ez szigorúan alsó határ. Aki azt mondja, kevés, nyilván olyan alkalmazásokat futtat, amiknek valóban több kell.

Üdv!

hétf. szept. 26, 2005 20:25
vas-tag

Hozzászólás notebook - xp és memória
Sziasztok!

Nem szoktam sűrűn fórumozni, talán ezért nem kaptam választ a korábbi kérdésemre senkitől :( , de remélem most kapok, mert nagyon tanácstalan vagyok.
Több helyen olvastam, hogy 256 mb memória alatt nem fut az XP rendesen.
Ez azt jelenti, ha xp-t szeretnék, akkor 512 alatt ne is próbálkozzak? Vagy Win2000-rel jobban megy? Ahol eddig kérdezgettem, ott kifelejtették, hogy xp nem menne jól 256 mb-tal...

A választ előre is KÖSZI!

Üdv.,

evinha

hétf. szept. 26, 2005 15:30
ezüst tag

Hozzászólás 
A fórum illetve a hozzászólások átfutása után arra jutottam, hogy ha egy magamfajta csóringer egy játékra is alkalmas de ugyanakkor túl sok rossz véleménnyel nem illetett notebookot szeretne vásárolni akkor az alábbi 2 tipus jöhet számításba:
Fujitsu-Siemensből és az Asus
Az alábbi két tipusból melyiket ajánlanátok, illetve ebben az árketegoriában nettó 250-260eFt tudtok jobbat ajánlani? http://www.notebook.hu/notebook/fusi/am ... _m1437g_01
http://www.notebook.hu/notebook/asus/a6v/asus-a6vc-b015

elsőre az Asus mellett szól a 2 év gari, a siemens mellett pedig a jobb proci.

Üdv.

szer. szept. 14, 2005 21:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nézd meg az EW honlapját!
Ja, és 20havi!!!
Kár hogy csak tegnap este látogattam el a honlapjukra, és nem mondjuk kedden, mert ma lenne egy új laptopom.

vas. szept. 04, 2005 16:54
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Minden masinára?

Üdv!

vas. szept. 04, 2005 16:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ma az electroworldben 10 havi 0%THM-es laptop akció.

vas. szept. 04, 2005 13:15
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Szeretnék véleményt a Fujitsu Simens AmiloM7440G-ről, vagy valami másik ajánlatot hasonló paraméterekkel.

Köszi

csüt. szept. 01, 2005 10:17
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az a Clevo modell csak korábban volt kapható, most az oldalukról nem is lehet elérni az adatlapját, mert direkt link nincs fent, viszont a szerverükön rajta van, tehát elképzelhető, hogy még lesz ilyen gép.
Az oldalt egyébként a Google tárolt változatával sikerült előkeríteni, de mivel jópár link él rajta online is, ebből látszik, hogy csak a hivatkozás hiányzik hozzá, no és ezért a "raktárról" felirat, mert régen így árulták.
A magyar Clevo oldalon van róla is infó.

http://clevo.co.hu

Üdv!

kedd aug. 30, 2005 14:45
platina tag

Hozzászólás 
A Toshiba honlapján láttam először egy ilyen kifordítható képernyős csodát úgy 1700USD-ért, a notebook.hu-n ugyanez már 550eHUF. Ez már túl drága, ezért kérdeztem rá az alternatív megoldásra, valami hasonlóra gondoltam: Kép
Ez a Clevo már jóval barátságosabb áron van, csak sajna éppen nem kapni (az oldal alján raktárról! szerepel), meg nem lehet konfigurálni sem. Majd ha már zsebembel lesz a lóvé felhívom őket, biztosan tudnak szerezni.

kedd aug. 30, 2005 7:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
Gondolom, a kifordítható érintőképernyős gépekre gondolsz.
Sajnos azok annyiba kerülnek, amennyibe...
A Clevonak létezik egy T sorozata, a legnagyobb modell belőle 300 ezres körül mozog, de kiépítéstől függően lehet 250 is. Azonban a notebook.hu-nál már egy ideje nem kapható...

http://notebook.hu/notebook/clevo/tabletnote/t200c/t210c-2

Üdv!

hétf. aug. 29, 2005 16:40
platina tag

Hozzászólás 
Láttam egy-két laptop-tablet hibridet amik nagyon tetszenek, főleg, hogy a munkámhoz sokat kellene olvasni (pdf, html). Van erre valami alternatív megoldás, mert ezek veszettül drágák?

hétf. aug. 29, 2005 10:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mondjuk kinek mi az élvezhető...
Ha megnézzük, mekkora egy notebook-ban a hangszóró és az mégis mire képes (persze néhány kirívóan rossz esettől eltekintve), akkor nagyon is elégedettek lehetünk velük.
De azért egy jó füles tényleg alap egy notebook mellé, bár én inkább a Sennheisert részesíteném előnyben.

Üdv!

vas. aug. 28, 2005 20:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
kalminger írta:
A toshibák hangszorója elég hangosan szól? Úgy hallottam, hogy dvd-t nem lehet rajta élvezhetően nézni a hang miatt. Ezt meg tudná nekem valaki cáfolni?

egy notebooknál szerintem ne ez legyen a legfoontosabb szempont, mert ha veszel egy jó minőségű infrás philips fejhalgatót akkot tökmindegy.

vas. aug. 28, 2005 19:44
ezüst tag

Hozzászólás 
A toshibák hangszorója elég hangosan szól? Úgy hallottam, hogy dvd-t nem lehet rajta élvezhetően nézni a hang miatt. Ezt meg tudná nekem valaki cáfolni?

pén. aug. 26, 2005 19:25
vas-tag

Hozzászólás notebook
Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kérni, mert csak minimális szinten értek a technikai részéhez. Notebook-ot szeretnék venni a következőkkel mindenképp:
- 512 mb memória (persze több is lehet, de mások szerint 256 hamar kevés lenne)
- DVD író (dupla rétegben nem fontos)
- 40 Gb winchester
- irodai jellegű használatra kellene, net, zenehallgatás, filmnézés, esetleg photoshop, videovágás, de csak saját szórakozásra, nem komolyan és játszani sem szoktam játékokat
- a képernyő méret, gép súly, gép méret igazából nem számít, csak ne legyen túl kőkorszaki
- a többi (videokártya, képernyő felbontás, chipek, stb.) meg legyen jó, de nem fontos a leghiperszuperebb

- és hát ami a legfontosabb lenne, hogy ne romoljon el hamar+jó legyen a szervizháttér
- az ár: 200 e-nél nagyon többem nincs rá, de kicsit felette még mehet, de inkább alatta
- igazából szeretném, ha sokáig jó lenne (bár ezt gondolom mindenki szeretné...:) nagyon nem tervezem, hogy folyton bővítem, meg lecserélném, ha működik és a célnak megfelel - szóval egy kis egyszerű gép nekem tök jó lenne, nem kell semmi nagy extra - csak működjön, és ne kelljen szervizelni 1 hó után, vagy 1 év után

Szóval aki tudna segíteni, és tanácsot adna, hogy mit, hol és mennyiért érdemes venni (márkát főleg, mert teljesen ellentétes info-kat hallok), légyszi írjon, nagyon megköszönném!

KÖSZI!

evinha

szer. aug. 24, 2005 17:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
attól függ 2.0 vagy 1.1 az usb és persze lehet e kapni olyan verziójú pcmcia kártyát ami neked kell.
kényelmes e a hubot cipelni, kell e egyátalán cipelni....
ha USB 2.0 akkor a hub nagyon nem lassít be!

szer. aug. 24, 2005 11:39
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Lehet, hogy kérdésem nem ide illő, de ugyanakkor meglehetősen általános jellegű a notebookokhoz illetően.
Hogyan érdemes USB portokat bővíteni?
-a PMCIA kártyán keresztűl?
-vagy az egyeik USB porton keresztűl?

az a gyanum, hogy az utóbbinál azzal hogy mondjuk az 1 USB port 4 felé oszlik lassúl az átviteli sebesség.
Melyik megoldást ajánljátok?

Üdv

szer. aug. 24, 2005 8:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
+512 RAM igen, BT utólag nem.
Nem szokták elvállalni, vagy garanciaidőben is max. óránként nettó 5000 szervizdíjért. Azért, mert ahogy említettem, hatalmas sziszifuszi meló a BT-t utólag beletenni. Ha gyárilag nincs benne, akkor muszáj lesz az USB-s verzió.
Elvileg ha a konfigurátorban pontosan az akciós konfigot rakod össze, akkor is drágább lesz a konfigurátor miatt, mint az eredeti konfig, de elvileg ilyenkor az akciós konfigot számlázzák, elvégre azt csak elő kell venni. Ha ahhoz képest csak betenni kell a gépbe, kivenni nem, akkor csak az alkatrész felárát számlázzák pluszban.
Ha kivenni, cserélni is kell, akkor már egyéni konfigként számolják el - sokkal többért.

Üdv!

szer. aug. 17, 2005 15:58
platina tag

Hozzászólás 
Úgy gondoltam, hogy az általuk írt alap konfighoz képest módosítok kicsit, és pakoltatok bele +512Mb memóriát, bluetooth-ot, wlan-t, oprendszert. Az oldalukon viszont a hálózatos kiegészítőknél rádió gombok vannak jelölőnégyzet helyett, tehát nem tudom mindkettőt kiválasztani. A kérdésem csupán arra irányult, hogy ez az oldaluk hiányossága, vagy nem is lehet mindkettőt belerakni.
Van usb-s bt-m, de ha már lehet, akkor belerakatok egyet, az legalább nem akad bele semmibe.
Egyébként csak munkára (web/mobil fejlesztés) meg netezésre kell, semmi játék.

kedd aug. 16, 2005 13:02
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
A gép jó. Nagyon kellemes paraméterei vannak, főleg a kijelzőnek.
Várható akkus üzemidő kb. 2 óra.

Azonban arról, hogy a minősége, kidolgozása, stabilitása, megbízhatósága milyen, csak tapasztalatból lehetne beszélni.
Mennyiért osztogatják?

Üdv!

1063 euro

kb. hasonló paraméterekkel van ASUS.

kedd aug. 16, 2005 12:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hmm... ha ez a gép áprilisban elérhető lett volna...
Kb. megegyezik az enyém paramétereivel, csak közel egy százassal olcsóbb :(
Szerintem elég jó választás, ha nem agyament játékos vagy, bár egynémely játék szerény felbontással és részletességgel valószínűleg kellemesen el fog rajta futni.
Akkus üzemidő várhatóan legalább 3 óra átlagos felhasználás mellett.
Memóriát nyugodtan tehetsz bele, ha nem kell semmit kivenni belőle, akkor nincs egyéni konfigurálási felár (notebook.hu információi szerint legalábbis, de ez esetben inkább telefonon, vagy mailben rendeld meg és kérd a plusz memóriát az előre összerakott konfigba).
Szerintem a notebook.hu áránál olcsóbban nem nagyon fogod megtalálni, mert ezt ők pakolták össze, egyéni akcióban ennyi. Hasonlót esetleg találhatsz máshol.
BT és WLAN egyszerre akkor lehetséges, ha gyárilag belerakták a gépbe a BT-t, uyganis azt utólag 3 órás munka beletenni, és cafatokra kell szedni a gépet :(
Nem is vállalják el emiatt. A WLAN kb. 10 perces meló, de a BT nagyon macerás, inkább keres valami USB-s BT dongle-t.

Üdv!

kedd aug. 16, 2005 12:10
platina tag

Hozzászólás 
Úgy döntöttem veszek egy laptopot, a kiszemelt példány egy Clevo M551G, hacsak nem győztök meg róla, hogy ez nem jó választás.
Kód:
  15.1" SXGA+ TFT  1400x1050
  Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533 1600 MHz
  Intel 915GM + ICH6-M
  512MB DDR2-533
  60GB 5400RPM 8MB CACHE

Kérdéseim:
Hol érdemes megvenni, a notebook.hu-nál találok olcsóbbat, vagy kár keresésre pazarolni az időt?
A memóriáját meg akarom duplázni, mivel jobb az 1x1024Mb, mint a 2x512Mb (feltételezve, hogy később nem akarom bővíteni)?
Az árkalkulátorban nem lehet opcióként kijelölni a WLAN-t és BT-ot is, ez csak az oldal hibája, vagy valóban csak az egyik fér bele?

kedd aug. 16, 2005 6:57
a fórum lelke

Hozzászólás 
A gép jó. Nagyon kellemes paraméterei vannak, főleg a kijelzőnek.
Várható akkus üzemidő kb. 2 óra.

Azonban arról, hogy a minősége, kidolgozása, stabilitása, megbízhatósága milyen, csak tapasztalatból lehetne beszélni.
Mennyiért osztogatják?

Üdv!

szomb. aug. 13, 2005 20:50
arany tag

Hozzászólás 
1692WLMi LX.A5405.070
[Acer Aspire 1692WLMi LX.A5405.070]
(Abb. ähnlich)

Beschreibung: Notebook mit Sonoma-Technologie, Prozessor: Intel Pentium M 740 (1,73GHz, FSB533, 2M L2-Cache), Display: 15,4" CrystalBrite WXGA TFT (Auflösung: 1280x800 Pixel), Arbeitsspeicher: 512MB DDR-333, Festplatte: 80GB ATA/100, optisches Laufwerk: DVD-Dual (Double Layer), 4-in-1 Card-Reader, Grafik: ATi Mobility Radeon X700 (128MB Grafikspeicher), WLAN 802.11g, 10/100/1000 LAN, 56k V.92 Modem, 3D Soundsystem, zwei Stereo-Lautsprecher, Schnittstellen: 3x USB 2.0, 1x S-Video, 1x IEEE1394, 1x Infrarot, 1x PCMCIA Typ II, 1x Audio, 1x VGA; Akku: 60Wh Li-Ion, Gewicht 2,95kg, Abmessungen: 364x38,9x279mm, Betriebssystem: Microsoft Windows XP Home.

Mit szóltok ehhez a géphez?

pén. aug. 12, 2005 8:35
ezüst tag

Hozzászólás IBM
Naná, addig tuti nem veszek semmit, aminek TFT-je van, amíg ki nem tudom próbálni. Csak pl. az előző gépemnél a boltban még minden ok volt, mire hazaértem már ott vigyorgott egy bazi nagy pixelhiba.
a notebook.hu szerint olcsó gépet vettem, örüljek, hogy csak ennyi van rajta. Kicsit idegesító ám ez.
Kikopás alatt azt értettem, hogy a modemnél és a hálózati csatinál a haverom dell-jén fém van kívül és a gép oldalában van a cucc, ha cibálom benne a kábelt sem tudom a csatlakozót megmozdítani. nem nagyon tudom neked leírni, de az ASUS-om esetében a gépen belül volt a csatlakozó, be volt süllyesztve a gép oldalába. gyakorlatilag a kábel ha mozgott rajta, akkor szabályosan láttam, hogy a kábellel együtt a csatlakozó mozog a gép farában! 30 kihúz-bedug után, pedig kihullott a gép oldalából minden UTP csati.

szer. aug. 10, 2005 23:26
platina tag

Hozzászólás Re: IBM
cyberjohn írta:
oksa, sikerült rábeszélned az IBM-re.
Az kicsit nekem durva volt, hogy az 1 napos Asusommal elhajtottak, hogy a pixelhibák és a kontakthiba ennél normális, mert ez egy olcsó laptop. kinek mi az olcsó, nekem kicsit drága volt ahoz képest, hogy hibás.
Szóval akkor IBM-el azt mondjátok nem lesz ilyen?
Az IBM-nek van valami tipikus hibája? Pl. az olcsóbb R-es szérián a pixelhiba nem gyakori? Mennyire hangos egy R-es IBM ventillátora?
A gép oldalán, ahol a modem és a hálózat csatlakozik mennyire jellemző intenzív használat mellett a kikopás?
A munkám miatt ezt sajnos folyamatosan huzogatnom kell.
Mielőtt átveszem a boltban mit érdemes megnézni rajta?
van valami, amire nagyon kell figyelnem?

A pixelhiba-politikát az IBM találta ki (az ő szabványa), mivel a TFT gyártástechnológiájából következően nem zárható ki a hibás pixel. Éppen ezért bármilyen TFT-t is tartalmazó terméknél ez vagy előfordul, vagy nem, de semmiképpen nem garanciális 15"-os TFT esetén kb. 4-5 pixelhibáig. Azt szoktam javasolni, ha lehet, bemutató/bemutatott/kipróbálható darabot kell venni. Vannak időnként pixelhiba-garancia akciók, aztán hamar le is fújják őket, mert egy pillanat alatt megtelnek a nagykereskedelmi raktárak visszahozott pixelhibás termékekkel (aktuálisan Acer hirdet ilyet +2-3 ezer Ft-ért).
A belépő szintű notebookok hűtőventillátorainak hangkibocsátásáról ált. nem ír a Hardware Maintenance Manual. Próbálj meg ennek (HMM) utánanézni az IBM weblapján.
Nem jellemző a kontakthiba a csatlakozóknál. Kopás alatt nem tudom mit értesz (nem festett a műanyag ház, hanem egyszínű anyagból van).

szer. aug. 10, 2005 21:37
ezüst tag

Hozzászólás IBM
oksa, sikerült rábeszélned az IBM-re.
Az kicsit nekem durva volt, hogy az 1 napos Asusommal elhajtottak, hogy a pixelhibák és a kontakthiba ennél normális, mert ez egy olcsó laptop. kinek mi az olcsó, nekem kicsit drága volt ahoz képest, hogy hibás.
Szóval akkor IBM-el azt mondjátok nem lesz ilyen?
Az IBM-nek van valami tipikus hibája? Pl. az olcsóbb R-es szérián a pixelhiba nem gyakori? Mennyire hangos egy R-es IBM ventillátora?
A gép oldalán, ahol a modem és a hálózat csatlakozik mennyire jellemző intenzív használat mellett a kikopás?
A munkám miatt ezt sajnos folyamatosan huzogatnom kell.
Mielőtt átveszem a boltban mit érdemes megnézni rajta?
van valami, amire nagyon kell figyelnem?

szer. aug. 10, 2005 18:43
platina tag

Hozzászólás Re: Milyen notit vegyek?
cyberjohn írta:
Vennem kellene egy notit 2 héten belül! maximális ár: 250 ezer.
Nagyon nézegetem a IBM R50e típust, de úgy látom egyiken sincs tapipad, ami szerintem gáz. :( A Hp 6110-ről ki mit tud? Mennyire jó? Ez lenne a másik jelöltem. Mennyire hangosak? Mennyire melegednek? Nem hullik széjjel ez is 3 hét után? Az IBM így kicsit butuskán megéri az árát? A minősége jobb annyival (mechanikailag)? Az exkollégám HP-je annak idején (9020-as) sazbályosan megfőtt. A 6110 nem tesz ilyet?
A kép milyen rajtuk?

IBM márkaszerviz is vagyunk. Az IBM miatt akár fel is kophatna az állunk, egy technikus ember munkabérét sem lehet kitermelni annak a kevés (rossz) gépnek a javításából, ami bejön hozzánk. Azért azt tudni kell, az R50e low end, azaz belépő szintű notebook, made in China. Ennek ellenére nem említhető egy szinten (így persze árban sem) a HP és a Fujitsu-Siemens azonos konfigurációjú belépő szintű notebookjaival.

szer. aug. 10, 2005 12:17
ezüst tag

Hozzászólás Milyen notit vegyek?
Vennem kellene egy notit 2 héten belül! maximális ár: 250 ezer.
Nagyon nézegetem a IBM R50e típust, de úgy látom egyiken sincs tapipad, ami szerintem gáz. :( A Hp 6110-ről ki mit tud? Mennyire jó? Ez lenne a másik jelöltem. Mennyire hangosak? Mennyire melegednek? Nem hullik széjjel ez is 3 hét után? Az IBM így kicsit butuskán megéri az árát? A minősége jobb annyival (mechanikailag)? Az exkollégám HP-je annak idején (9020-as) sazbályosan megfőtt. A 6110 nem tesz ilyet?
A kép milyen rajtuk?
Inkább előre kérdezek már, mert 2-szer szoptam már be noti vásárlást.
Most kivételesen nem akarom.
Szóval segítsetek pllllíííííííz!

Thx

kedd aug. 09, 2005 23:14
arany tag

Hozzászólás 
Most jöttem vissza USA-ból egy hálózatokról szóló konferenciáról. Érdekes volt látni a gépek összetételét. Nagyjából azonos arányban volt jelen a Toshiba, az IBM és az Apple. Kb 300 résztvevő volt, kb. 80% jött Laptoppal. Láttam össz. két Dell-t, de ezzel kifújt. Gyakorlatileg akivel beszéltem, az azt válaszolta, hogy a stabilitás és a megbízhatóság miatt használja az adott típust. Érdekes volt látni, a fejlesztők nemzetközi palettáját laptop szempontból. Ami engem meglepett az az Apple aránylag magas aránya a mezőnyben.

csüt. aug. 04, 2005 12:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
ezek a 899 euros Acer-ek nagyon durvák:
http://www.mediamarkt.at/mediamarkt/num ... owse_cat_n)&CATN=N01.02.&PG=1&LMD=1&TRX=1&MD=B&CAT=N01.02.&MKT=A0120000

hétf. júl. 18, 2005 20:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
igaz a sógoroknál egy nemsokkal gyengébb bruttó ennyi!:)
http://geizhals.at/a153582.html

hétf. júl. 18, 2005 19:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
egyenlőre olcsóbb nincs ilyen kategóriában. De az a vinyó 5400rpm-es nem 5200!:)

hétf. júl. 18, 2005 18:44
platina tag

Hozzászólás 
Salvatore Salvataggio írta:
Jól gondolkodsz!
A 165 meg jó!

Akkor is, ha bruttó 205? :-)

hétf. júl. 18, 2005 18:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
Nem érdekelnek Sis, Via, Ali chipsetes, 2000 mAh akkus olcsóságok, a HP renew meg nagyon nem.

Jól gondolkodsz!
A 165 meg jó!
http://pcland.hu/cs15.htm

hétf. júl. 18, 2005 17:52
platina tag

Hozzászólás 
alorinc írta:
Szerintem tanulmányozd át ezt, ITT vannak kedvezőbb és új készülék ajánlatok.

Már megbocsáss, de írtam, hogy átolvastam a topicot. Ott többször szerepel erre hivatkozás. Szétnéztem ott is. Nem érdekelnek Sis, Via, Ali chipsetes, 2000 mAh akkus olcsóságok, a HP renew meg nagyon nem. Azonkívül vannak jók, de nem épp túl sok. (Igen rossz tapasztalatom van HP garival és minőséggel, elég frissen, szóval nem érdemes győzködni.)

Amúgy a végleges valami ilyesmi lehet:
Celeron M 1.5 Ghz 512 kB cache
Intel 855 GME chipset
512 MB RAM
60 GB 5200 rpm HDD
DVDRW
WLAN (vagy integrált vagy PCMCIA 54 Mbps külső)
alaplapi integrált VGA
15" kijelző
3 USB, párhuzamos, infra, tv-out, firewire, LAN, modem
esetleg egy külső egér és táska ajándék

nincs soros port, PS/2 - külső egérhez -, BT, valamint oprendszer

és ez volna 165e Ft kb. Az jó?

hétf. júl. 18, 2005 15:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
Egyik ismerősömmel nemrég beszélgettem és ő mondta, hogy amit sulinetre(3) lehet venni notebookokat(CHS), azok közöl az fujitsukat tömegesen a HP-ket meg szép számmal viszik vissza!

hétf. júl. 18, 2005 12:53
arany tag

Hozzászólás 
pg írta:
Lényegében valami ilyen lehet, mint a korábbi Cora katalógusban:
http://www.cora.hu/pages/juni2/muszaki/28o03.htm

csak kétszerannyi RAM-mal, DVD íróval és XP-vel és mindezt plusz 30e Ft-ért.

De a mostaniban ez az IBM sem tűnik rossznak:
http://www.cora.hu/pages/juli1/szorakoztato/16o12.htm
A vinyó kisebb, 256 RAM, Combo, igaz XP-vel és WLAN-nal. Na és IBM.

Ja azt kihagytam, hogy infra kellene, és az pl. az IBM-ben nincs.

Szerintem tanulmányozd át ezt, ITT vannak kedvezőbb és új készülék ajánlatok.

pén. júl. 15, 2005 8:57
platina tag

Hozzászólás 
Lényegében valami ilyen lehet, mint a korábbi Cora katalógusban:
http://www.cora.hu/pages/juni2/muszaki/28o03.htm

csak kétszerannyi RAM-mal, DVD íróval és XP-vel és mindezt plusz 30e Ft-ért.

De a mostaniban ez az IBM sem tűnik rossznak:
http://www.cora.hu/pages/juli1/szorakoztato/16o12.htm
A vinyó kisebb, 256 RAM, Combo, igaz XP-vel és WLAN-nal. Na és IBM.

Ja azt kihagytam, hogy infra kellene, és az pl. az IBM-ben nincs.

csüt. júl. 14, 2005 17:29
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 624 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Következő