Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. nov. 07, 2024 8:30

Hozzászólás a témához  [ 52 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Mit villog a led? 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
Egyszer kétszer láttam már úgy berugva, hogy lehet épp ezt a kérdéskört vizsgálgatta! 8)

hétf. szept. 05, 2005 13:25
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Salvatore Salvataggio írta:
OFF:
azért a kvantumfizikával már majdnem tisztában vannak a fizikusok. Egyik haverom erre a pályára tévedt, miután az ELTE-n szín ötös volt fizikus szakon. Mondjuk néha kicsit furcsán viselkedik! 8)

Kérdezd meg tőle, hogy hogyan lehet egyszerre 5 dimenzióban részegnek lenni. :wink: :lol:

pén. szept. 02, 2005 15:49
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
OFF:
azért a kvantumfizikával már majdnem tisztában vannak a fizikusok. Egyik haverom erre a pályára tévedt, miután az ELTE-n szín ötös volt fizikus szakon. Mondjuk néha kicsit furcsán viselkedik! 8)

pén. szept. 02, 2005 7:09
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

Hozzászólás 
De sok hozzászólás született azalatt amíg nem voltam itt... :)

Takibaa írta:
Zsora:
bocs, részemről béke

Miért? Háború volt? :D Kár hogy lemaradtam róla. :)

Egyébként meg továbbra is azt mondom, hogy időben állandó feszültség mellett (meg állandó hőmérsékleten és nyomáson, stb... :D ) folyamatos fényt emittál a LED. Ugyanis ha az ezt cáfolók logikája szerint nézzük a dolgot, akkor minden fényforrás fénye villog. Sőt, még ezen is tovább mehetnénk és kvantumfizikai síkon is megvizsgálhatnánk ezt. Olyan dolgokba pedig már tényleg ne menjünk bele, amelyekről a fizikusoknak is csak elméleteik vannak...

Ui.: A tudósok sem értenek egyet sok mindenben, miért legyen ez másképp velünk, halandó emberekkel. Mindenkinek megvan a saját véleménye/meggyőződése, amit favorizál. Meg hát az sem mindegy, hogy milyen szemszögből nézzük a dolgokat...

Ui#2: Amit írtam, nem kötözködésből írtam. Ez az én meggyőződésem. Remélem nem sértettem meg vele senkit.

csüt. szept. 01, 2005 22:36
Moderátor

Hozzászólás 
Jók a rendőrös viccek, de VAN nekik kirendelt hely:
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=528671
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php? ... &start=150

A továbbiakat oda kérném.

csüt. szept. 01, 2005 22:09
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás Re: :)
caprine írta:
Egyébként a LED folyamatosan világit és kész, mert "egyen" árammal müködik, ami egyirányú töltésárramlástjelent. Ha a feszültség változik akkor esetleg az érzékelhető villogásnak, hisz kell egy bizonyos nyitási feszültség.

(...)

Ne fárasszatok. Tudjátok milyen régen jártam a villamosipariba......
Villog a LED??? Egy ilyen huzásért a felelőt golyo az ablakon dobta volna ki, Besztery papánál meg kapot volna az illető egy MB jelzőt.

Akkor vedd át újra. :wink: Korábban kiveséztük a témát. Nameg az, hogy egyenáram, még nem jelenti, hogy konstans!

csüt. szept. 01, 2005 20:53
arany tag

Hozzászólás 
inkább beszurok néhény viccet ilyen topic úgy sincs:

Rendőr beszólások..
Vegye le a kezét az autóról, mert különben olyat teszek, hogy a születési anyakönyvi kivonata érvénytelen lesz.

Ha fut, akkor fáradtan megy a sittre.

Tud gyorsabban futni, mint 400 méter másodpercenként? Ha nem tudná, ennyi a fegyveremből kilőhető 9 mm-es töltény átlagsebessége.

Szóval nem tudja, mennyivel ment? Akkor azt írhatok a feljelentésbe, amit csak akarok?

Persze hogy beszélhet az ügyeletes tiszttel, de nem hinném, hogy az sokat segítene. Ja tényleg... említettem már, hogy én vagyok az gyeletes tiszt?

Figyelmeztetés? Azt akarja, hogy figyelmeztessem? Jó, figyelmeztetem, hogy ne csináljon ilyet mégegyszer, mert akkor megint fel fogom jelenteni, úgy mint most.

A következő kérdésre adott válasza alapján fogom eldönteni, hogy részeg-e vagy sem. Miki egér macska volt vagy kutya?

Nyugi, a bilincs csak azért szoros, mert új. Ha viseli egy darabig, kitágul.

Igen, meg van szabva, hogy mennyit kell bírságolnunk naponta. Még két feljelentés, és kapok egy kenyérpirítót.

Istenben bízunk, a többieket megnézzük a nyilvántartásban.

Két pontosan mekkora sört?

Nem uram, már nincs megszabva, hogy mennyit kell bírságolnunk. Régen meg volt, de ma már annyit bírságolhatunk, amennyit csak akarunk.

Örömmel hallom, hogy a főkapitány úr az ön személyes jó barátja. Legalább lesz, aki leteszi magáért az óvadékot.

Szóval azt hallotta, hogy a szép nőket nem bírságoljuk meg? Hát ez így is van... 100 dollár lesz.

csüt. szept. 01, 2005 20:50
arany tag

Hozzászólás Re: :)
gdea írta:
http://ledmuseum.home.att.net/

light emitting diodes

Tök jó. Ezek mindegyikével - na jó a csavarossal még/már nem de - volt dolgom. Látom van köztük több színü kivitel is:))) C64 magnójához használtam ilyet a fejbeállitáshoz, az volt az első saját készítésű NYÁK lapom.

Egyébként a LED folyamatosan világit és kész, mert "egyen" árammal müködik, ami egyirányú töltésárramlástjelent. Ha a feszültség változik akkor esetleg az érzékelhető villogásnak, hisz kell egy bizonyos nyitási feszültség. Ha nagyon elemi részekre bontjuk a dolgot akkor viszont villog, de ez olyan lenne mintha azt mondanánk, hogy a Duna szakaszokban folyik, ha cseppekre vagy a H2O-ra lebontjuk akkor tényleg, de ez kekeckedés.

Idegenvezető a turistákhoz:
- Kedves utasaink, jobbra a Halászbástya, balra nézve pedig Budapest másik nevezetessége a Margitsziget látható, körülötte csepeg a Duna nevű H2O halmaz, némi hordalékkal egyetemben.....

Természetesen figyelembe lehetne venni a kapcsoló elektronika és a LED tehetetlenségét (proceszoroknál nagyon, nagyon fontos dolog), de a szemé nagyságrendekkel nagyobb.

A 100Hz-es TV meg rossz példa. Ott nem egyszerre müködik a dolog hanem pontokként történik a kirajzolás. Az eletronnyalábot az eltéritő tekercsel illetve magával a képcsővel mint egy nagy kondenzátorral pozicionáljuk. Megtörténik egy pont, majd a következő kirajzolása. Létrejön egy sor, majd a többi páros sor kirajzolása, ha végzett akkor jönnek a páratlanok. Ezért vannak a félképek. A lényeg, hogy a kép képpontokból keletkezik, és a képpont meg a foszforrétegbe becsapodó és felvillanó elektron nyalábból.

Ne fárasszatok. Tudjátok milyen régen jártam a villamosipariba......
Villog a LED??? Egy ilyen huzásért a felelőt golyo az ablakon dobta volna ki, Besztery papánál meg kapot volna az illető egy MB jelzőt.

csüt. szept. 01, 2005 20:43
Hozzászólás grr
8 privim jött, hogy okés a link, de valaki elmondhatná mi is a led.

Kérdésem: aki nem tud úszni, miért mászik fára? hogy elüsse a villamos?

nem hiszem el, hogy ennyien nem tudnak angolul...

szóval, hála Anettnek, akinek volt szabadideje / csokrokat a szerkesztőségbe/ egy nyersfordítás született...

Mik azok a Led-ek tulajdonképp?

A LED-ek azok a kicsi színes fényforrások, amiket elektronikus berendezésekben, háztartási eszközökben, játékokban, jelzőtáblákban és számos más helyen láthatunk. A pirosak, sárgák és zöldek a leggyakoriabbak. Más színűeket, mint türkizkék,kék, .. zöld többségében még soha nem használtak, így lehet hogy eddig még nem láttál ilyeneket, de fogsz.
A LEDek eltérőek a hagyományos villanyégőktől, mert nincs bennük szál, amely izzik és kialszik. Nagyon kis hőt termelnek, és ideálisak olyan elemmel ill. akkumulátorral működtetett készülékekbe, mint telefonok, játékok és hordozható számítógépek .

A LED alapvetően egy igazán különleges dióda. A diódák csak egy irányba engedik áramolni az áramot,a másikba nem. A LEDek diódák is, de rendelkeznek a fényelőállítás különleges „side effect”-jével (oldal hatás) amíg az elektromosság átáramlik rajtuk.

A legegyszerűbb szemszögből nézve, egy LED et két különböző félvezető anyagból készítenek:
Az egyik típusban túl sok szabad elektron áramlik szerte körül,a másikban pedig túl kevés. Amikor egy elektron az egyik anyagból (a donorból) átnyomul egy keskeny akadályon a másik anyag egy kicsiny üres részébe ( a lyukba) egy foton vagy egy fényrészecske keletkezik.
A fény színe az alkotóelemek számától függ, ideértve annak az anyagnak a típusát is, amellyel a LEDet készítették és az anyag kötéserőssége??????? (egy elektronnak mennyi energiát kell összegyűjtenie ahhoz hogy átkeljen az akadályon.)
Egy kisebb nyílás, amelyen eléggé gyenge elektronok tudnak átkelni,infravörös vagy piros fényt bocsát ki, míg egy szélesebb nyílás, amelynek igazán erős elektronokra van szüksége, olyan fényt bocsát ki, amely kék vagy lila színű.
Azok a dolgok, amelyek egy LEDen belül áramlanak, sokkal bonyolultabbak, mint ez, elképzelheted.

Itt van néhány grafika, melyek a legáltalánosabb LEDek belső működését mutatják

Fenn bal oldalon:egy Gallium Nitride kék vagy zöld LED belső működése
Fenn középen:egy közönséges piros LED belsejében
Fenn jobb oldalon:egy idejétmúlt piros LED vásárlói modell kb 1980-ból
Alul bal oldalon:kék vagy zöld Gallium Nitrid szilícium karbid alapon
Alul jobb:egy titokzatos piros LED amely egy ócsdi táskában jelent meg?????????
Hasonlóan az FLV104-hez, ez az egy egy szokatlan 3-as repedést (nyílást) mutat(szüntelen látszat)????????

A különböző LEDek eltérő alakzatúak és különféle vezetők konfigurációjából állnak, de ezek a variációk nincsenek ábrázolva. A LED chipeknek más variációi is vannak és megjelenési formájuk, amelyek szintén nincsenek itt ábrázolva az egyszerűség kedvéért.

csüt. szept. 01, 2005 9:34
platina tag

Hozzászólás 
Zsora:
bocs, részemről béke

Gdea: köszönöm a békítést
------------------------------------------------------

Mindenki: köszönöm a fórumnak, a családomnak, a támogatóimnak ....

:lol: :lol: :lol: :rulez:

csüt. szept. 01, 2005 8:39
Hozzászólás ...
urak..please

csüt. szept. 01, 2005 8:30
platina tag

Hozzászólás 
Zsora írta:
És ne atomi (vagy szubatomi) szinten gondolkodjunk! Felesleges ilyen dolgokba belemenni, mert nincs értelme.
pedig belementünk :(

a hozzászólásaid azt mondatják velem, hogy te is tudod miről van szó, az eredeti kérdést is megválaszoltuk, most mindenki boldog ugye :D

csüt. szept. 01, 2005 8:28
platina tag

Hozzászólás 
When an electron from one material (the donor) gets pushed across a thin barrier and gets into tiny spaces in the other (the holes), a photon or particle of light is produced.

röviden az elektronok mennek innen-oda, és eközben fény keletkezik
tehát az elektronok áramlásának hatására keletkezik a fény ezért a kibocsátott fény nem teljesen folyamatos (akkor is ha nem látjuk villog :) )

csüt. szept. 01, 2005 8:21
platina tag

Hozzászólás 
köszi gdea

zsora, itt leírják a fénykibocsátó dioda működési elvét

ez vmennyire egybevág az ismereteimmel :LOL:

De télleg kezd átmenni flame-be

csüt. szept. 01, 2005 8:17
Hozzászólás :)
http://ledmuseum.home.att.net/

light emitting diodes

csüt. szept. 01, 2005 7:20
Hozzászólás :)
khmmmmm...

szep 13 de 10 és 16 ora között taki

csüt. szept. 01, 2005 6:51
platina tag

Hozzászólás 
zsora: mielőtt lyo kis flame lesz belőle, IGAZAD van

a dioda nem villog, nem is villoghat még elvi szintem sem :twisted: :lol:

Modok: zárjatok gorsan, különben télleg komolyra fordulhat

csüt. szept. 01, 2005 6:38
arany tag

Hozzászólás 
Bocs az újabb off-ér:
(Mentségemre legyen, hogy én már elmondtam a véleményemet a HDD és FDD LED-jével kapcsolatban. :) )

takibaa írta:
PS: szerintem is villog, a dioda működési elvét tekintve :lol:

Takibaa, én eddig úgy hittem, hogy ismerem a LED működési elvét, de úgy látszik lemaradtam valamiről. Tehát... milyen elven is működik a fénykibocsátó dióda? És miért is villog?

szer. aug. 31, 2005 23:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hogy kicsi on is legyen:
Én úgy tudom, hogy a lankártyák ledjei minden egyes küldött-fogadott packetre villannak (van régi lankari ahol Rx és Tx külön van -- a maiak között nincs sok ilyen sajnos), nagy sebességnél azért nem világít folyamatosan - általában - mert akkor sokkal nagyobbak a packetek (megj. MOHAA over LAN és máris folyamatosan világít :)) a HDD led pedig minden I/O műveletre villódzik.
A CD olvasó led sztem minden packetre villan egyet lévén hogy ATAPI (ATA Packet Interface).
Úgy mást nem is nlátok nagyon ami most villogna.
Ja de, mégis (kis off): a Citizen 120 D mátrixnyomtatómon a Ready LED.
Ha készenáll, világít. Elvileg ~3 Hz-el kéne villognia ha nyomtat de nem ezt teszi, hanem a fej aktivitásával párhuzamosan villog összevissza PLUSZ a 3 Hz amikor nem aktiv a fej :)
Kissé érdekesen néz ki.

szer. aug. 31, 2005 22:25
platina tag

Hozzászólás 
sikerült az egész topicot vehemensen elektroismeretekkel (álismeretekkel) szétoffolni :D

Csaba_20 azonban sztem elég jó az elektrotechnikából, így nem kelek vele vitába én sem :oops:

PS: szerintem is villog, a dioda működési elvét tekintve :lol:

szer. aug. 31, 2005 22:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
uh de szétoffoltátok... :)

szer. aug. 31, 2005 21:22
arany tag

Hozzászólás 
Nem vitatkozok... :)

hétf. aug. 15, 2005 16:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsora írta:
Nem arról volt szó, hogy egy LED normál esetben (ha időben állandó feszültséget kap) nem villog, csak ha azt a vezérlőelektronikája villogtatja?

Nem. :lol:

Zsora írta:
Most hanyagoljuk el a félvezetőn belüli hőmozgást és a rekombinációból eredő zajt! És ne atomi (vagy szubatomi) szinten gondolkodjunk! Felesleges ilyen dolgokba belemenni, mert nincs értelme.

A hozzászólásom többekközt pontosan az ehhez hasonló dolgok el nem hanyagolásából ered. Belemenni valóban nincs értelme, de ezt azoknak mondd, akik megtették. :wink:

Zsora írta:
Az eredeti kérdés épp az volt hogy a vezérlőelektronika mi alapján gyújtja vagy oltja ki a LED fényét.

Alapból azt szerettem volna írni, hogy a számítógépben az összes LED villog, de aztán tovább gondoltam és úgy találtam, hogy bizonyos szinten egyik LED fénye se állandó. Egy picit bánom, hogy nem raktam mosolyt, de nem gondoltam, hogy valaki ebbe akar belekötni.

Ha belegondolunk akkor rájöhetünk, hogy a számítógép tápegységének a feszültségei már az aktuális terhelés függvényében is változnak bizonyos határokon belül. De alapból a vezérlésnek köszönhetően is van egy kicsi váltakozó feszültség az egyenfeszültségen. Annyi minden van, amit elhanyagolunk, amikor azt állítjuk, hogy a LED fényereje konstans(nem villog). Tényleg nem akarok részletekbe menni, mert nem látom értelmét. Ha akarjátok, boncolgassátok, engem nem tud megmozgatni annyira a téma. :wink:

hétf. aug. 15, 2005 6:04
ezüst tag

Hozzászólás 
Az aktivitást jelző ledek szerintem adatmozgáskor aktiválódnak.. :idea: :?:

vas. aug. 14, 2005 12:11
ezüst tag

Hozzászólás 
Gabor2 írta:
Én eléggé hozzá nem értő vagyok, talán ezért nem tudom elképzelni, hogy mi késztethet egy ledet arra, hogy kialudjon, ha pl. egy elemre van kötve, ami állandó áramot biztosít neki. :?:
És mennyi ideig világít ill. mennyi ideig nem egy ciklus alatt? Mondjuk 0,9999s-ig világít, és 0,0001s-ig nem?

Ez tetszett, nagyon találó :-) 8)

vas. aug. 14, 2005 11:19
arany tag

Hozzászólás 
Nem arról volt szó, hogy egy LED normál esetben (ha időben állandó feszültséget kap) nem villog, csak ha azt a vezérlőelektronikája villogtatja?
Most hanyagoljuk el a félvezetőn belüli hőmozgást és a rekombinációból eredő zajt! És ne atomi (vagy szubatomi) szinten gondolkodjunk! Felesleges ilyen dolgokba belemenni, mert nincs értelme.
Az eredeti kérdés épp az volt hogy a vezérlőelektronika mi alapján gyújtja vagy oltja ki a LED fényét.
A villogó LED-ek pedig azért villognak egyenfeszültségen, mert egy astabil multivibrátor is helyet kapott a tokban, amely kimenetére van kötve a tulajdonképpeni fénykibocsájtó dióda.

vas. aug. 14, 2005 10:56
platina tag

Hozzászólás 
Én eléggé hozzá nem értő vagyok, talán ezért nem tudom elképzelni, hogy mi késztethet egy ledet arra, hogy kialudjon, ha pl. egy elemre van kötve, ami állandó áramot biztosít neki. :?:
És mennyi ideig világít ill. mennyi ideig nem egy ciklus alatt? Mondjuk 0,9999s-ig világít, és 0,0001s-ig nem?

vas. aug. 14, 2005 10:00
ezüst tag

Hozzászólás 
Dester, azt vágom hogy 100Hz- villogást nem érzélkel a szem, de ha egy LED-en "sima" egyenáram folyik, az nem villog sem 50, sem 100Hz-en sem sehogy máshogy! Szerintem a fényerő intenzitása azonos a feszültség nagyságával..
Csaba, egy hőmérsékletváltozásból adódó fényerőválltozást nem hinném hogy villogásnak vagy vibrálásnak lehetne nevezni..
Vagy most azon kezdünk el vitatkozni hogy a félvezető hőmozgása egyenetlen fénykibocsájtást eredményez amit frekvenciában kifejezve lehetne meghatározni?? mert ezt kétlem..

..ez már tényleg az elekros topicba való..

vas. aug. 14, 2005 9:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
gabo007 írta:
Azt mond el hogy ha pl. elemről megy, miért villog szemmel nem látható módon..?

Hőmérséklet változásra gondolj például. De ez elmélet!!!!

szomb. aug. 13, 2005 23:13
Moderátor

Hozzászólás 
Tipp: azért, amiért a 100 Hz-en működő monitornál se látod a 100 villanást másodpercenként, nem? Az emberi szemnek rengeteg korlátja van.

szomb. aug. 13, 2005 22:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Azt mond el hogy ha pl. elemről megy, miért villog szemmel nem látható módon..?

szomb. aug. 13, 2005 21:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
gabo007 írta:
Csaba_20 írta:
gabo007 írta:
Ez csak abban az esetben igaz ha váltakozófeszültséggel tápláljuk

Az egyutasan egyenirányított feszültség se válatkozó feszültség már, mégis tutira villog tőle a LED. :wink: :P

Ez valóban igaz, de ha mondjuk egy sima -nem lüktető!!- egyenfeszültségről megy -mondjuk egy elemről- akkor nehogy már azt mondd hogy az vibrál!

Szemmel láthatóan nem. :wink:

szomb. aug. 13, 2005 20:05
ezüst tag

Hozzászólás 
Csaba_20 írta:
gabo007 írta:

Az egyutasan egyenirányított feszültség se válatkozó feszültség már, mégis tutira villog tőle a LED. :wink: :P

Ez valóban igaz, de ha mondjuk egy sima -nem lüktető!!- egyenfeszültségről megy -mondjuk egy elemről- akkor nehogy már azt mondd hogy az vibrál!

szomb. aug. 13, 2005 16:36
Moderátor

Hozzászólás 
Átrakhatom az elektroba? !-F

szomb. aug. 13, 2005 16:20
arany tag

Hozzászólás 
És mi a helyzet a 3utasnál? :lol:

szomb. aug. 13, 2005 14:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsora írta:
A fényemisszió gyakorlatilag folyamatos jelenség. (Persze az atomfizika szintjén már nem teljesen... de azt most hagyjuk! :) )

Elméletileg nincs különbség az elmélet és a gyakorlat között, gyakorlatilag viszont van. :lol: :lol:

gabo007 írta:

szomb. aug. 13, 2005 14:08
arany tag

Hozzászólás 
Először is:
Nem igaz, hogy minden LED villog. A fényemisszió gyakorlatilag folyamatos jelenség. (Persze az atomfizika szintjén már nem teljesen... de azt most hagyjuk! :) ) Csak az olyan berendezések többszegmenses LED-es kijelzői villódzanak nagy frekvencián - azaz egyidőben egyszerre csak egy számjegy világít - amiknél fontos a kis áramfelvétel. Másrészt pedig a multiplexált vezérlés miatt is villódzanak, ami a kijelző kevesebb szükséges lábszáma miatt kell. De ugyanígy az LCD-k is villódzanak, mert egyenfeszültségen a kristályok átütnének.
Visszatérve az eredeti kérdésre:
A HDD aktivitást jelző LED-je pl. az olvasási ill. írási ciklus ideje alatt világít folyamatosan, az FDD-nél a lemezforgató motor működése alatt. Mivel azonban az egyes műveletek egymásután többször is megismétlődnek, a LED-et villogni látjuk. A többi egységnél hasonlóan történik mindez; mindig egy adatblokk átvitele alatt világít a LED.
Így hallottam... tudomásom szerint. :)

Egyébként a billentyűzetem LED-jei is villódzanak nagy frekvencián (még ha nem is látom), és ezt a közelben lévő rádió is érzékeli...
Ja és lehet kapni villogó LED-et is... :)

szomb. aug. 13, 2005 13:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
gabo007 írta:
Csaba_20 írta:
Az összes LED villog, még akkor is, ha valójában folyamatosnak látod.

Ez csak abban az esetben igaz ha váltakozófeszültséggel tápláljuk 8)

Tévedsz, ez minden esetben igaz.

szomb. aug. 13, 2005 13:13
ezüst tag

Hozzászólás 
Csaba_20 írta:

Ez csak abban az esetben igaz ha váltakozófeszültséggel tápláljuk 8)

szomb. aug. 13, 2005 13:09
Moderátor

Hozzászólás 
Na mostmár elég legyen :) hofipeti: olvasd el ezt: http://www.csillagkapu.hu/karakteroldal.php?ID=605
Holnap felelés! !-D

szomb. aug. 13, 2005 10:57
platina tag

Hozzászólás 
Múltkor kiírta a hálókártyám, mikor csatlakoztam, hogy a kapcsolat jelző led aszcendálódott. Ez mit jelent???? :hm: :D

szomb. aug. 13, 2005 10:48
Moderátor

Hozzászólás 
Direkt volt !-D
(Meg nézzél sok Csillagkaput! !-Đ)

Nade mostmár elég legyen az offból, térjünk vissza a LEDekhez! :)

szomb. aug. 13, 2005 10:44
platina tag

Hozzászólás 
Dester írta:
Ja, lassan aszcendálódom !-D

Léci úgy írd, hogy én, egyszerű paraszt gyerek is értsem :D

szomb. aug. 13, 2005 10:33
Moderátor

Hozzászólás 
Ja, lassan aszcendálódom !-D

szomb. aug. 13, 2005 10:27
platina tag

Hozzászólás 
Dester írta:
Csaba_20 írta:

Ezt jó tudni, én nem tudtam eddig, bár logikus. A nem "folyamatos", de nagyon gyors villogás valóban úgy látszik, mintha kisebb fényerőn világítana. Ez olyan "végtelenségig mozog, ha semmi sem gátolja a mozgásában" vs. "mindig megáll, hacsak valami nem serkenti a tovább mozgásra" felismerés nekem az előbbi javára :) (Nem baj, ha nem érthető, néha nagyon elvontan tudok gondolkozni. :D)

Annyira okos vagy, hogy már olyan dolgokon kondolkozol amit te se értesz :D

szomb. aug. 13, 2005 9:51
Moderátor

Hozzászólás 
Csaba_20 írta:

Ezt jó tudni, én nem tudtam eddig, bár logikus. A nem "folyamatos", de nagyon gyors villogás valóban úgy látszik, mintha kisebb fényerőn világítana. Ez olyan "végtelenségig mozog, ha semmi sem gátolja a mozgásában" vs. "mindig megáll, hacsak valami nem serkenti a tovább mozgásra" felismerés nekem az előbbi javára :) (Nem baj, ha nem érthető, néha nagyon elvontan tudok gondolkozni. :D)

szomb. aug. 13, 2005 9:37
platina tag

Hozzászólás 
Nem teljesen tök mindegy, hogy villog v. nem??? Amúgy szerintem a háló kártyák ledje megszokott ütemben villog, ha megy a nafta rajta. De amúgy nagyon hidegen hagy...

szomb. aug. 13, 2005 7:02
gyémánt tag

Hozzászólás 

pén. aug. 12, 2005 22:19
Moderátor

Hozzászólás 
Sőt, automatizálhatod is. Van olyan Winamp plugin, ami a billentyűzet LEDjeit tudja villogtatni spektrum analízerként :D

A vinyó LEDet meg szerintem Te se gondoltad komolyan :D

pén. aug. 12, 2005 21:08
Moderátor

Hozzászólás 
Az én scaneremen (umax astraslimSE) is van led ami villog :)
És ha a billentyűzeten mondjuk a caps lockot gyorsan nyomogatotd, akkor annak a ledje is villog :DD:D:D:

pén. aug. 12, 2005 19:43
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 52 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő