Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 08, 2024 13:57

Hozzászólás a témához  [ 63 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Kattog ez az átkozott MAXTOR, de úgy, mint egy traktor! 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nemnyert,az DiamondMax 8s széria volt.A gari természetesen nem folytatódik,hanem újraindul a cserére.A számlán-ill.hogy pontosabb legyek a garlevélen nálunk is ua. "trükkös" megoldás szerepel hogy:pénzetet nem áll módunkban vissza,amennyiben nem javítható...hasonló kaliberü másik értékegyeztetéssel stb.A gyakorlatban jobban jártak a kollégák hogy visszaadták az árát (kb.4-5 alkalommal fordult elő),de ennyit a legkisebb cégnek is megér,hogy megszabaduljon a sokkal többe kerülő további fejleményektől.
Off: az a "Yó"minőségű LG DVD-író korában pl. úgy működött hogy kapott egy újabb típust uo.áron mint az előző :wink:

szer. máj. 31, 2006 20:17
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
arany tag

Hozzászólás 
@nacorvus

Maxtor DiamondMax Plus 9, 250GB SATA/150

Csere estén a garancia nálatok is folytatódik?
Felvetettétek már, hogy esetleg szeretnétek visszakapni a vételárat?

Üdv: LML

szer. máj. 31, 2006 12:20
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
@LML
Mi,a pontos tiusa a Diamond-nak mert valószinű ua.széria amiből kéthavnta vagy 20-t cseréltünk,és a mai napig is gyártják,(jó,ezeket szerverbe dugdostuk(de minek :roll:)

kedd máj. 30, 2006 20:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ez érdekes. Az én gépemben egy Maxtor Ultra ATA 100 (80G) fut több mint 4 éve hibátlanul. :idea:

vas. máj. 28, 2006 17:14
arany tag

Hozzászólás 
stol írta:
Milyen körülmények között hullottak el?
Hűtés, táp stb.

Tuti nem a mi hibánkból:

1. két gépről van szó (kb fél éves eltéréssel vettük), mind a két gépben Chieftec tápunk van

2. a tesóm gépe alig van használva, 2 hetente jár haza, ezért havonta max 15 órát megy a gépe. (és így sem bírja tovább fél évnél!!!!)

3. nem mindig ugyan úgy mennek tönkre: egyszer nagyon hangos lett, recsegett, máskor belassult és csak azután adta meg magát, megint máskor egyik percről a másikra leállt, legutóbb pedig eltűntek a file-ok, kezdetben csak a Windows egyes részei majd az egész "C" meghajtó)

4. illetve gondolom, ha az én hibámból történnének a meghibásodások, nem cserélnék ki gariban....

Üdv

szomb. máj. 27, 2006 18:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
LML írta:
Szisztok!

A Maxtor winyókkal kapcsolatban: nekünk 2 db Maxtor DiamondMax szériás adattárolónk van, és fél évente mennek tönkre, eddig összesen 8 (!!!) alkalommal voltak cserélve garanciában!! Sajnos már nem a kereskedővel vagyunk kapcsolatban, hanem a gyártóval, és így nehezebb a fogyasztóvédelmi ügyek / jogok érvényesítése (pl: pénzt vissza nem fizetnek, sőt már csere esetén a garanciaidőt sem hosszabbítják meg, hanem folytatódik).

Én úgy hallottam, hogy ez a széria gyárihibás.
Akik hasonlóan jártak, mint én, fogjunk össze, és közösen lépjünk fel ne külön-külön!

Milyen körülmények között hullottak el?
Hűtés, táp stb.

szomb. máj. 27, 2006 16:38
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Szisztok!

A Maxtor winyókkal kapcsolatban: nekünk 2 db Maxtor DiamondMax szériás adattárolónk van, és fél évente mennek tönkre, eddig összesen 8 (!!!) alkalommal voltak cserélve garanciában!! Sajnos már nem a kereskedővel vagyunk kapcsolatban, hanem a gyártóval, és így nehezebb a fogyasztóvédelmi ügyek / jogok érvényesítése (pl: pénzt vissza nem fizetnek, sőt már csere esetén a garanciaidőt sem hosszabbítják meg, hanem folytatódik).

Én úgy hallottam, hogy ez a széria gyárihibás.
Akik hasonlóan jártak, mint én, fogjunk össze, és közösen lépjünk fel ne külön-külön!

szomb. máj. 27, 2006 15:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ereszd rá hutill progamot amit a samnsung oldaláról lehet letölteni-Kell majd hozzá vagy egy 6.22,vagy egy98-s indítólemez mert Dos alatt fut(az XP-s indítlemez mármintmint floppy nem ok!)

szer. nov. 16, 2005 0:37
arany tag

Hozzászólás 
Üdv

Elég érdekes problémám van. Epox deszkában van 2 samsung spn120 as vinyóm. egy darabig működtek együtt, de egyszercsak felmonta a gép a szolgálatot és azóta csak a második vinyó eltávolítása után hajlansdó elindulni. Pontosan ott fagy le amikor eltűnik az XP betöltőcsík és jelenítené meg az asztalt! Mind2 vinyó működött másik gépekben és más vinyóval is elindult a gépem. Valaki nemtudja hogy mivan????

Thx :roll:

kedd nov. 15, 2005 9:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
james555 írta:
Szasztok,

a felállás a köv:
Indításnál kettőt kattan a MAXTOR D740X-6L, és sajna már a bios sem látja.
Mindez minden előzetes előjel nélkül.

Mit lehet ilyenkor tenni?

pá, james

Ez sajnos tipikus mechanika-halál jellemző.... :cry:

hétf. nov. 07, 2005 0:37
ezüst tag

Hozzászólás 
Szasztok,

a felállás a köv:
Indításnál kettőt kattan a MAXTOR D740X-6L, és sajna már a bios sem látja.
Mindez minden előzetes előjel nélkül.

Mit lehet ilyenkor tenni?

pá, james

vas. nov. 06, 2005 22:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
www.webattack.com
download.com
freeware-ek.

vagy shareware és mondjuk az astalavista.box.sk adhat némi segítséget! :wink:

kedd okt. 18, 2005 17:35
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Salvatore Salvataggio írta:
ha ráengedsz egy partition racovery-t vagy egy getdataback-et az lehet ingyen visszahozza.

Tudnál nekem linkelni egy partititon recovery ingyenes programot?

köszi

pén. okt. 14, 2005 7:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
Tudjátok, amikor tényleg olcsó a winchester, érdemes 1-2000 Ft-ot spórolni, hogy egy igazán jót vegyetek? Kb egy mozijegy árát?

szer. okt. 12, 2005 17:40
vas-tag

Hozzászólás 
Szia nacorvus!

Nem akarlak elkeseriteni, de en tanuja voltam ket hasonlo matrox vinyo elhalalozasanak. A vinyok 3 tarsukkal egyszerre voltak veve, es egy even belul tonkrementek. Szerintem nem igazan stabil technologia, ami benne van. Nagyon melegszik, es mint tudjuk a meleg nem jo.
Na mindegy. Szoval az, hogy nem megy fel ra egy file-rendszer jelentheti azt is, hogy az aranyos meghalni keszul. Azt tanacsolom olcsoert sozd el valakinek, es vegyel megbizhatobb vinyot helyette.

szer. okt. 12, 2005 17:17
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az a 67 fok már erősen durva,a tojás azon már simán keményedik :D

hétf. okt. 10, 2005 17:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
hangoskodás:)
http://prohardver.hu/rios3_content.php? ... id=860&p=7

hétf. okt. 10, 2005 17:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha,BIOS-ban gond lett volna a másik op.rendszer ugyanúgy tiltakozik.
Elvágam a "gordiuszi" torkát FAT32-vel lett telepítve az XP.
Azért nem értettem a dolgot mert, már a 3. gépben akartam megformázni és sehogy sem sikerült.-Mindenféle lemezekkel és particionálokkal ua:NTFS checksum no writable.. ':shock:'
Előtte is így volt,csak 3-ba volt particionálva.A partok törlése után bárminek meg lehetett formázni,kivéve az NTFS-t :roll:-Enyhén meredek számomra,de most már nyűvik.

hétf. okt. 10, 2005 17:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
A BIOS-ban nincs valami elállítva? Pl SMART. Próbálj auto feismerést. Az rendben van?
Eredeti XP telepítő CD-vel próbáltad?
Próbáld meg egy másik gépben, más BIOS-sal.

szomb. okt. 08, 2005 15:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
Teljesen elképdve állok a dolog előtt:Adott egy 40 GB Maxtor-a tipust ne kédezze senki, mert az őrületbekerget "fél-zoll" széles kb.2 éves- nem lehet az ...sem NTFS-nek formázni.Állandoan lemezhibátjelez,ellenben minden más fomát elfogad,már ami tudja kezelni egyben az ekkorát:Fat32 ok,Linux ext2-3,de NTST semmilyen partíiconáloval nem tudok rá tenni :hm:
Okos ötleteket várok,de iziben :lol: :lol: :lol: :!:

pén. okt. 07, 2005 17:48
arany tag

Hozzászólás 
Laci_L írta:
wlf

Tudod, hogy mit jelent az Avatarod? Érdekelne, de én nem tudok kínaiul.

Hát offoljunk 1 kicsit... Azt jelenti, hogy farkas. WoLF, érted...
Asszem tradícionális kínai, én sem tudok csájnízul, valami online kínai szótárban találtam még jó régen.

wlf

csüt. szept. 22, 2005 9:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
durward írta:
Sziasztok!

Valakinek volt már dolga a Kürt kft-vel adatmentés ügyben?

Valszeg nekem szükségem lesz rá.
Egy 80-as samsung bemondta az unalmast. Part magic 8 az egészre bad et ír ki.

Nálunk a cégnek volt dolga vele!
Már nem emlékszem, hogy 40 vagy 60 Gigás volt-e a winyó de arra igen, hogy a számla kicsivel 400e fölött volt!

Szóval jól gondold meg mennyire fontos az ami rajta volt!

kedd szept. 20, 2005 8:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
wlf

Tudod, hogy mit jelent az Avatarod? Érdekelne, de én nem tudok kínaiul.

hétf. szept. 19, 2005 17:49
a fórum lelke

Hozzászólás 
de, ugyanő írta ezt is:
Idézet:
akartam egy drive erase-t csinálni, de component failure üzenettel nem csinált semmit. Win98 fdisk szerint nincs is vinyó, linux cfdisk alatt töröltem a partíciókat, de ott maradnak.
Szerintem a fejnek lehet baja, az a kérdésem, hogy mit lehet ezzel kezdeni.

:wink:

hétf. szept. 19, 2005 17:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
durward írta:
Sziasztok!

ha ráengedsz egy partition racovery-t vagy egy getdataback-et az lehet ingyen visszahozza.

hétf. szept. 19, 2005 17:16
arany tag

Hozzászólás 
Aha. Hát köszönöm szépen, adatmentésre nem költöm el a lakást. Inkább letöltök mindent újra, ami meg pótolhatatlan, azt meg egye meg a fene.

Köszi
wlf

hétf. szept. 19, 2005 12:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
wlf írta:
Sziasztok.

Bocsi, nincs időm végigolvasni a témát, de remélem itt tudtok valami választ adni. Laptopvinyóról van szó, Hitachi 80 gigás, pontos típust most nem tudok mondani. 2004 júniusában gyártották, ha jól emlékszem. Hozzám úgy fél éve került laptopostul, soha nem volt kiszedve. Mindig csinált olyat, hogy halkan kattogott, akkor is, ha épp idle volt. Most pénteken minden előzmény nélkül megadta magát: elkezdett kerregni, mint állat, win lefagy, és ennyi. A hitacsi saját diagnostic tool-jával leelenőriztettem, hibás szektorokat jelzett. Próbáltam lementeni dolgokat, alig 50 megát sikerült. Ezután (megint csak a hitacsi progijával) akartam egy drive erase-t csinálni, de component failure üzenettel nem csinált semmit. Win98 fdisk szerint nincs is vinyó, linux cfdisk alatt töröltem a partíciókat, de ott maradnak.
Ja, semmi oprendszer, ami rajta van, nem bootol be, a lementést uhu live-val csináltam ftp kapcsolaton keresztül.
És a csatlakozónak BIZTOS, hogy semmi baja, mert nem kábel, hanem közvetlenül a panelra csatlakozik.

Köszi
wlf

Azt lehet vele kezdeni, hogy veszel helyette másikat, vagy előtte elviszed adatmentő céghez és egy vagyont otthagyva talán lementik róla az adatokat és csak aztán veszel helyette másikat.

hétf. szept. 19, 2005 12:21
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

hétf. szept. 19, 2005 11:17
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok.

Bocsi, nincs időm végigolvasni a témát, de remélem itt tudtok valami választ adni. Laptopvinyóról van szó, Hitachi 80 gigás, pontos típust most nem tudok mondani. 2004 júniusában gyártották, ha jól emlékszem. Hozzám úgy fél éve került laptopostul, soha nem volt kiszedve. Mindig csinált olyat, hogy halkan kattogott, akkor is, ha épp idle volt. Most pénteken minden előzmény nélkül megadta magát: elkezdett kerregni, mint állat, win lefagy, és ennyi. A hitacsi saját diagnostic tool-jával leelenőriztettem, hibás szektorokat jelzett. Próbáltam lementeni dolgokat, alig 50 megát sikerült. Ezután (megint csak a hitacsi progijával) akartam egy drive erase-t csinálni, de component failure üzenettel nem csinált semmit. Win98 fdisk szerint nincs is vinyó, linux cfdisk alatt töröltem a partíciókat, de ott maradnak.
Ja, semmi oprendszer, ami rajta van, nem bootol be, a lementést uhu live-val csináltam ftp kapcsolaton keresztül.
És a csatlakozónak BIZTOS, hogy semmi baja, mert nem kábel, hanem közvetlenül a panelra csatlakozik.

Köszi
wlf

hétf. szept. 19, 2005 10:35
vas-tag

Hozzászólás Kattogó vinyó
Sziasztok!

Nekem akkor kattogot a vinyóm (olyan hangon, mint mikor leállítom a gépet) amikor a tápcsatlakozót nem tudtam rendesen összedugni az alaplappal, mivel az egyik láb az alaplapi aljzatban szétvált. Igy nemtudtam rendesen összedugni őket és az egyik lábnál kontakthiba lépett fel. Széthúz, láb megigazít, azóta nincs kattogás. :wink:

hétf. szept. 19, 2005 1:05
arany tag

Hozzászólás 
Hali!

Ahogy most észreveszem, nem akad meg a rendszer, a bootolás is normális. Azt hiszem. Továbbra is kattog, de azt hiszem , tényleg a ház lehet, ami felhangosítja. Éppen ma szedtem szét a házat, minden fém felület alá tettem 1 mm vastag szilikongumit, ahol a ház és a vinyót tartó doboz összeér. A vinyót( meg a többi eszközt) is úgy fogattam be, hogy a ház meg a vinyó közé is tettem belőlük. De nem sokat értem vele. A rezonancia megszűnt, de a hang nem. Arra gondoltam, hogy a ház oldalára belülről próbaképp ragasztok fel filcet. Nem tudom, nem ártok-e ezzel a masinának. Természetesen a levegőző lyukakat szabadon hagynám. Egyébként a cégnél sincsenek komoly házak, mégsem hallani annyira a vinyókat. Mindegy, most már ezzel együtt fogok élni. Igazából azt hittem, hogy a Maxtornál ez a hang a halál jele volt. De most minden érték tökéletes a SMART-ban. Illetve még mindig nem tudom, mi az ECC-nél az a nagy, mindig változó érték. De az adat 100, a legroszabb is 100, 100/100 pedig 1. Vagyis, ha hihetek a korábbi idézetnek, ennél jobb nem is lehetne az az érték.
Kicsit nyugodtabb vagyok. Nem is beszélve a 3 év gariról.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást és a segítséget.

hétf. szept. 12, 2005 18:50
platina tag

Hozzászólás 
Üdv mindeninek!

A winchestereknek van hangja, ettől nem kell félni, lehet csökkenteni mindenfélével (gumibak, atomdrága ház...),
de megszüntetnicsak a gép kikapcsolásával lehet.
Nekem is MaXtor winyóm volt egy csomó ideig, mindig hallottam a hangját, de sohasem zavart, mert megszoktam.
Nem egészen egy hónapja vettem egy Western Digital-t, és akkor meglepődtem.
Az, hogy halkabban pörög, az csak egy dolog, de hogy seekelés közben is alig van hangja, az már
nagyon meglepett.

Az új winyóval is megakad néha a rendszer?
Azért megnézném az ide kábelt, mert szerintem az is okozhat ECC hibákat.

hétf. szept. 12, 2005 6:14
arany tag

Hozzászólás 
Megjöttem a szervízből. Ott azt mondták, hogy ennek ilyen hangja van. A házon kívül tényleg nem volt annyira veszélyes, inkább csak kézzel lehetett érezni, ha érintettem a vinyó tetjét. Ha beleteszem a házba, az feleerősíti a hangokat. Ki lett próbálva másik gépben.
Majd 3 év alatt kiderül. Addig garis a vinyó. Hetente meg adatmentés, SMART figyelés, HD Tune és egyéb eszközök használata.

szer. szept. 07, 2005 10:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
nacorvus írta:
Rulez! Ha nekem is olyan deszkám lenne AMI TISZTESSÉGESEN kezeli a SATA II-t én is ilyeneket vennék,de lehet hogy a család elől megint emigrációba kellne vonulnom a beruházás után :lol: :lol:

Én nem vagyok az a típus aki minden pénzét a gépbe öli, ergo az én deszkám SEM kezeli a SATA II-es winyót, viszont éppen azért vettem SATA II-es winyót (ami SATA I-en működik jelenleg), hogy amikor már kénytelen leszek új deszkát venni akkor ne kelljen újra winyót is venni egy új technológia miatt :roll:

kedd szept. 06, 2005 8:00
arany tag

Hozzászólás 
Isti írta:
Illeszoli: Ha végleg megadta a Maxtor-od magát, és ha eladod, én megvenném alkatrésznek...

Mivel ez a Samsung is "kapál", holnap megnézetem szakemberrel a TÁPot, és ha az volt a kattogásért a bűnös, akkor lehet, hogy kap még egy esélyt a MAXTOR.

hétf. szept. 05, 2005 23:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
@Zsoca-M5
Idézet:
Amikor én cseréltem a Maxtor-omat Samsung 200GB SATA-II-re, valami olyasmit éreztem, hogy eltűnt a rotációs kapa a gépemből

Rulez! Ha nekem is olyan deszkám lenne AMI TISZTESSÉGESEN kezeli a SATA II-t én is ilyeneket vennék,de lehet hogy a család elől megint emigrációba kellne vonulnom a beruházás után :lol: :lol:

hétf. szept. 05, 2005 18:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Illeszoli írta:
... De el kell mondjam, ez sem annyira csendes, mint ahogy ígérték. ...

Hali!

Az a helyzet, hogy hangtalan nincs!
Az eddigi tapasztalataim alapján a Seagate a leghalkabb viszont a leglassabb is! (Maxtor-t, Samsung-ot, és Seagate-et használok)
Amikor én cseréltem a Maxtor-omat Samsung 200GB SATA-II-re, valami olyasmit éreztem, hogy eltűnt a rotációs kapa a gépemből :D

hétf. szept. 05, 2005 12:05
arany tag

Hozzászólás 
Illeszoli: Ha végleg megadta a Maxtor-od magát, és ha eladod, én megvenném alkatrésznek...

hétf. szept. 05, 2005 10:21
arany tag

Hozzászólás 
És ez az érték folyamatosan változik. Jelenleg 2360808.
Azért figyelem majd, hátha kiderül valami.

vas. szept. 04, 2005 15:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Illeszoli írta:
Most nálam ez a helyzet:
ID Attribútum leírása Küszöb Érték Legrosszabb Adat Állapot
C3 Hardware ECC Recovered 0 100 100 528855 Rendben: Mindig rendben

Ezek szerint, ha az érték 100, akkor minden rendben. Mi az adat? Mert az nagyon nagy szám!

Akkor is az az adat. Nálam amúgy ennyi: 263879065
Nem ismerem annyira az attribútumokat, hogy cáfoljak vagy érveljek az említett képlet mellett, de látszólag használhatatlan.

vas. szept. 04, 2005 12:17
arany tag

Hozzászólás 
Halihó!

Még lenne itt egy kérdés. Meglátogattam egy másik fórumot, ahol a következőket olvastam a "Hardware ECC Recovered" értékről

Idézet:
V=100-[100×(A÷R)] ahol V az érték, A az adat (ami itt nem más mint az ECC által helyrehozott olvasási hibák száma az utolsó x művelet alatt, mindig hexadecimális szám ezért váltani kell!) és az R egy referencia szám ami megmutatja, mekkora az a legnagyobb számú hiba ami még normális ilyen esetben. Magyarul ha az érték 100, akkor az olvasott szektorok <1%-kánál kellett az ECC-nek besegíteni, ha pl. 95, akkor kb. 5%-nál. Régebbi Maxtor vinyóknál a value egészen kis (akár 10 alatti) értékeket is felvehetett, pl. a D540X-ről tudom ezt biztosan.

Most nálam ez a helyzet:
C3 Hardware ECC Recovered 0 100 100 528855 Rendben: Mindig rendben

Ezek szerint, ha az érték 100, akkor minden rendben. Mi az adat? Mert az nagyon nagy szám!

vas. szept. 04, 2005 11:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
Illeszoli írta:
Újra itt vagyok!

Mostanában nem volt alkalmam írni, mert a vinyóm végleg megadta magát. Illetve még sikerült lementegetni róla némi fontos anyagot, de iszonyú lassan. Most már tudom, milyen, amikor a Sustained speed 0,7-2,5 között mozog, 58 helyett.
Na, végül is lecseréltem egy 160 gigás Samsung SATA, 8 mega cache vinyóra. 3 év garancia mégiscsak megnyugtatóbb, mint 1 év. De el kell mondjam, ez sem annyira csendes, mint ahogy ígérték. Fogalmam sincs, miért. Ez most igazán új!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Most akkor lehet valamilyen hangja egy vinyónak, vagy nem.
Nincs valaki közületek Pápa közelében, hogy meghallgassa?
Ja, és minden adat király a SMART-ban. Még jó!
A MAXTORban egy nap alatt a Reallocation Sector Count 70-ről 700 fölé ugrott!

Jó látni, hogy igazolva lett, amit feltételeztünk. Rossz, hogy te voltál a szenvedő alanya. Most már tudod mire érdemes odafigyelni.

Hangtalan winchester pedig nincs. Ha új a winchester akkor a Power-On Time Count-nak közel 0-nak kell lennie.

Tényleg próbáld már meg értelmezni a SMART adatokat, mert ott van előtted az információ, de folyton másokat kérdezel, semmi kreativitás. Ha pedig nem megy valami, használd a google-t. :wink: Sokkal hamarabb választ lehet kapni bizonyos kérdésekre.

vas. szept. 04, 2005 4:34
arany tag

Hozzászólás 
Újra itt vagyok!

Mostanában nem volt alkalmam írni, mert a vinyóm végleg megadta magát. Illetve még sikerült lementegetni róla némi fontos anyagot, de iszonyú lassan. Most már tudom, milyen, amikor a Sustained speed 0,7-2,5 között mozog, 58 helyett.
Na, végül is lecseréltem egy 160 gigás Samsung SATA, 8 mega cache vinyóra. 3 év garancia mégiscsak megnyugtatóbb, mint 1 év. De el kell mondjam, ez sem annyira csendes, mint ahogy ígérték. Fogalmam sincs, miért. Ez most igazán új!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Most akkor lehet valamilyen hangja egy vinyónak, vagy nem.
Nincs valaki közületek Pápa közelében, hogy meghallgassa?
Ja, és minden adat király a SMART-ban. Még jó!
A MAXTORban egy nap alatt a Reallocation Sector Count 70-ről 700 fölé ugrott!

szomb. szept. 03, 2005 14:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
Bár nem a kattogás témához tarozik, de winchester probléma lehet:

Néha (1-2 havonta), a gép bekapcsolásakor, egyszer egy rövid fütyülő hangot ad a wincsi. Mi lehet ez? Amúgy minden rendben megy.

szer. aug. 31, 2005 10:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Illeszoli írta:
Valamicskét egyébként változtak az értékek. pl.:
03:7321
04:1362
05:70
08:58909
Na, ez most mit jelent? Mit kell néznem? Melyik sort, Küszöb, érték, legrosszabb, adat?

Miért nem próbálod meg értelmezni az angol szöveget?
Reallocated Sector Count - Újrakiosztott sector számláló

Hiba esetén a winchester adatvesztést elkerülendő újra osztja a hibásnak vélt sectorokat. Természetesen ezt nem teheti meg végtelenségig, mert arra nincs mód. De az, hogy hibák keletkeznek szerintem nagyon feltűnő. Valamint többet nyom a lattba, minthogy valahova odaírják, hogy "Mindig rendben". Vagy csak nekem?

hétf. aug. 29, 2005 21:43
Moderátor

Hozzászólás 
Úgy, hogy az idézet gombra nyomnak. ;)
BBCodenál pedig (forrásban) a

[quote]

helyett

[quote="akárki"]

szerepel.

hétf. aug. 29, 2005 19:50
arany tag

Hozzászólás 
Idézet:
09 Power-On Time Count 0 244 244 2736 Rendben: Mindig rendben

Olvasnék a sorok között, de én csak egy egyszerű felhasználó vagyok, aki aggódik a gépéért, és nem utolsósorban a pénztárcájáért.
09 Power-On Time Count 0 244 244 2736 Rendben: Mindig rendben
Most kiragadtam egy sort. Küszöb:0 már megakadtam. Akkor jó, ha 0? Vagy az a rossz? Érték:244 Ehhez képest az adat 2736. Most akkor az a jó, ha minél nagyobb az érték, vagy az a rossz? Mit is jelent ehhez képest az adat? Én csak egyet értek: Mindig rendben. Vagy azt, hogy normális. Ezek szerint ezzel a winyóval nincs semmi baj?
Valamicskét egyébként változtak az értékek. pl.:
03:7321
04:1362
05:70
08:58909
Na, ez most mit jelent? Mit kell néznem? Melyik sort, Küszöb, érték, legrosszabb, adat?
Mire kellene a legjobban odafigyelni?
Na mindegy. Azért a legfontosabb adataimról készítek egy biztonsági másolatot. A progik pótólhatók, a fényképek nem.
Bocs, ha hülyeségeket írok.

ui. Azt hogy csináljátok, hogy az IDÉZET helyett az látszik, hogy Csaba_20 írta?

hétf. aug. 29, 2005 18:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
TXSuny írta:
Zsoca-M5 írta:
Nem szeretem az ördögöt a falra festeni, de nekem amikor a maxtorom elkezdett kattogni az a hegy teteje volt....és ugye a hegy tetejéről csak lejtő van....LEFELÉ :( Vagyis nekem onnan fokozatosan egyre rosszabb lett...igaz, hogy mire vettem egy másik winyót eltelt több mint 1,5 év, de azért szép lassan mindig egyre rosszabb lett. Legutoljára pl. 3-ik 4-ik elindításra indult csak el a gép és menet közben is néha lekattogta magát :( (nekem hál istennek adatvesztésem nem volt 1 byte-nyi sem, de azértt lélekben jó ha felkészülsz erre is)

Nekem a 20 gigás maxtorom 3 éve kattog, és megy még mindig, igaz néha nehezen indul el, ez annyit jelent hogy indításkor nem pörög fel rögtön, hanem áll egy ideig, úgy 5 sec után pittyen párat a gép, és felpörög a vinyó. De menet közbe még soha nem állt le.

A szomszéd Mari néni tyúkja pedig 3 tojást tojt. :lol: :lol:

hétf. aug. 29, 2005 14:54
platina tag

Hozzászólás 
Zsoca-M5 írta:
Nem szeretem az ördögöt a falra festeni, de nekem amikor a maxtorom elkezdett kattogni az a hegy teteje volt....és ugye a hegy tetejéről csak lejtő van....LEFELÉ :( Vagyis nekem onnan fokozatosan egyre rosszabb lett...igaz, hogy mire vettem egy másik winyót eltelt több mint 1,5 év, de azért szép lassan mindig egyre rosszabb lett. Legutoljára pl. 3-ik 4-ik elindításra indult csak el a gép és menet közben is néha lekattogta magát :( (nekem hál istennek adatvesztésem nem volt 1 byte-nyi sem, de azértt lélekben jó ha felkészülsz erre is)

Nekem a 20 gigás maxtorom 3 éve kattog, és megy még mindig, igaz néha nehezen indul el, ez annyit jelent hogy indításkor nem pörög fel rögtön, hanem áll egy ideig, úgy 5 sec után pittyen párat a gép, és felpörög a vinyó. De menet közbe még soha nem állt le.

hétf. aug. 29, 2005 13:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Illeszoli írta:
Na akkor szép sorjában:
Megnéztem a SMART-ot, ezt kaptam:

03 Spin Up Time 63 225 224 7202 Rendben: Az érték normális
04 Start/Stop Count 0 253 253 1361 Rendben: Mindig rendben
05 Reallocated Sector Count 63 248 244 59 Rendben: Az érték normális
06 Read Channel Margin 100 253 253 0 Rendben: Az érték normális
07 Seek Error Rate 0 253 252 0 Rendben: Mindig rendben
08 Seek Time Performance 187 252 245 55032 Rendben: Az érték normális
09 Power-On Time Count 0 244 244 2405 Rendben: Mindig rendben
0A Spin Retry Count 157 253 252 0 Rendben: Az érték normális
0B Calibration Retry Count 223 253 252 0 Rendben: Az érték normális
0C Power Cycle Count 0 250 250 1339 Rendben: Mindig rendben
C0 Power-Off Retract Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
C1 Load/Unload Cycle Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
C2 Temperature 0 253 253 39 Rendben: Mindig rendben
C3 Hardware ECC Recovered 0 251 250 35485 Rendben: Mindig rendben
C4 Reallocation Event Count 0 177 177 76 Rendben: Mindig rendben
C5 Current Pending Sector Count 0 250 244 37 Rendben: Mindig rendben
C6 Off-Line Uncorrectable Sector Count 0 252 159 1 Rendben: Mindig rendben
C7 Ultra ATA CRC Error Rate 0 199 199 0 Rendben: Mindig rendben
C8 Write Error Rate 0 253 252 0 Rendben: Mindig rendben
C9 <gyártó-függő> 0 253 251 25 Rendben: Mindig rendben
CA <gyártó-függő> 0 133 1 210 Rendben: Mindig rendben
CB <gyártó-függő> 180 248 245 5071 Rendben: Az érték normális
CC <gyártó-függő> 0 249 239 8 Rendben: Mindig rendben
CD <gyártó-függő> 0 253 252 0 Rendben: Mindig rendben
CF <gyártó-függő> 0 253 252 0 Rendben: Mindig rendben
D0 <gyártó-függő> 0 253 252 0 Rendben: Mindig rendben
D1 <gyártó-függő> 0 194 194 0 Rendben: Mindig rendben
63 <gyártó-függő> 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
64 <gyártó-függő> 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
65 <gyártó-függő> 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben

Ebből csak annyit értek, hogy minden rendben.

Azért értesz annyit, mert nem olvasol a sorok között. Az említett értékeknél általában 0-nak kéne lennie. De mivel nem az van, érdemes figyelni, hogy nem-e nő a szám. Ha elkezdenek nőni, akkor biztonsági mentés és új winchester.

A SZOFTVERES FESZÜLTSÉGMÉRÉS NEM MÉRÉS!!!

vas. aug. 28, 2005 23:26
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 63 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő