Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. nov. 07, 2024 11:17

Hozzászólás a témához  [ 102 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő
OEM alaplapok, hallott már valaki ilyenről? 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
hmmmmmmm.
Akkor itt a törvényi szabályozáson kellene változtatni!

kedd szept. 13, 2005 15:15
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Salvatore Salvataggio írta:
Arra akartam rávilágítani, hogy az szerintem nagyon gáz, hogyha az aki a jogaival tisztában van még az sem teszi meg a megfelelő lépéseket, akkor ne lepődjünk meg, hogy egyre több bolt lépi át a határokat.

Engem nem ért jogsérelem. Hasonló ügyben írtam FVF-nek, akik átirányítottak a GVH-hoz. A GVH többekközt megállapította, amit korábban leírtam. A GVH lenne ez ügyben is a kompetens, mert a vásárlókat együttesen érintő kérdésről van szó. Ha szeretnéd és látod értelmét, tedd meg a kellő lépéseket. Szerintem minden információd megvan hozzá.

Előtte azért olvasd el nyugodtan a panaszom és a GVH válaszlevelét, nagy tanulságok vannak benne...
Panasz
GVH válaszlevele

kedd szept. 13, 2005 15:08
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Arra akartam rávilágítani, hogy az szerintem nagyon gáz, hogyha az aki a jogaival tisztában van még az sem teszi meg a megfelelő lépéseket, akkor ne lepődjünk meg, hogy egyre több bolt lépi át a határokat.

kedd szept. 13, 2005 11:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
De lehet egy idő után a kettő, összefüggne. Vagy rosszul gondolom??? Ha a legtöbb ember valami szablytalanságot tapasztal és szeretné hogy ne nézzék már lámának és a jogait ne tiporják már a sárba és legalább annyit tenne hogy jelenti az illetékes hatóság felé, elképzelhetőnek tartom, hogy egy idő után a tájékoztatás is meglenne.

A nagyobb baj ott van, hogy az emberek nagy része nincs tisztában az őt megillető jogokkal se. Elfogadja, hogy OEM alaplapot kap, mert fogalma sincs arról, hogy nem lehetne. Amikor tájékoztatják, akkor se az asztalt kezdi verni az üzletben, hanem ideológiákat gyárt, hogy miért is járt mégis jól. Bemagyarázza magának, hogy vele az üzlet nem szúrt ki, sőt. Annál inkább, még jó is, amit csinálnak, mert lehet, hogy amúgy többe került volna a termék és így olcsón megkaphatta.

kedd szept. 13, 2005 10:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
De lehet egy idő után a kettő, összefüggne. Vagy rosszul gondolom??? Ha a legtöbb ember valami szablytalanságot tapasztal és szeretné hogy ne nézzék már lámának és a jogait ne tiporják már a sárba és legalább annyit tenne hogy jelenti az illetékes hatóság felé, elképzelhetőnek tartom, hogy egy idő után a tájékoztatás is meglenne.

Sokan úgy vannak vele, hogy nem szólnak bele más dolgába és akkor őket is békénhaggyák. Sajnos ennek sokszor van alapja is

hétf. szept. 12, 2005 17:47
a fórum lelke

Hozzászólás 

hétf. szept. 12, 2005 16:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Épp tegnap beszélgettem haverommal aki a fogyasztóvédelemnél munkálkodik és mondta hogy mindenképpen kell adni mellé driver CD-t leírást stb...
Ha Ilyen szöveggel jönnek akkor lehet tenni névtelen bejelentést. www.fvf.hu
Ha ilyet tapasztaltok akkor miért nem jelentitek be???
Épp most b....tak meg 2 millára egy ismert bolt hálózatot, akik ugyan csak a "szedd le a netről" szöveggel jöttek.

Szerinted én mit pofázok itt már egy ideje? Adni kell mellé és kész. Miért nem vettem meg? Mert felismertem a jogtalanságot. Miért nem jelentettem? Mert amióta a GVH olyan levelet küldött ki, hogy a processzorhoz azért nem jár használati útmutató, mert csak a számítógép főegységéhez jár olyan, azóta erősen elment tőlük a kedvem. Persze azóta változott a jogi helyzete az alkatrészeknek, de elmondam hol található a jogtalanság, ha valaki névtelen bejelentést akar tenni, hát tegyen. Sokkal fontosabbnak tartottam mások tájékoztatását.

pén. szept. 09, 2005 23:38
platina tag

Hozzászólás 
off:
Csak nekem tunik ugy, hogy a kepen levo szamitokompjuter hasonlit egy Amiga3000-re? :) (a szinet leszamitva)

csüt. szept. 08, 2005 17:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kép

szóval no comment:))

csüt. szept. 08, 2005 13:31
arany tag

Hozzászólás 
Charlie61 írta:
off
caprine

Amiket Te írtál a fennt nevezett üzletről, én azokat eddig még nem tapasztaltam. Amikor indult három éve a Sulinet, akkor "tévedtem" be először hozzájuk. Azóta a céges és a magán alkatrészeket is tőlük rendeljük, mindig tartották a határidőt, és az esetleges garanciális ügyeket is rövid időn belül teljesítették.

Azt tudod, hogy 1 kezem nem elég ahhoz, hogy megszámoljam a náluk olcsobb helyeket ebben a kis városban? Legalább 3 éve nem tettem be oda a lábam, pedig mindkét tulajt ismerem régebbről. Árlistáikat azért nézegettem, legutobb az én általam favorizált 17" AGneovo LCD moncsit néztem olyan 10-15ezerrel volt náluk drágább mint máshol.

Ha én évente több millát vásárolhatnák el a cég részére akkor és csak akkor vennék ott ha többről szeretnék számlát mint amit fizetnem kellene érte. Mondjuk veszek 9 monitort papiron 10 nek az árán és a 10.-et lenyulom. Ilyenekben vannak gondolom benne, de ez nem újkeletű dolog, az anyagbeszerzők ügynökök jelentős része így dolgozik. Én viszont a tiszta dolgokat szeretem, lehet hogy ez nálam születési rendellenesség.

szer. szept. 07, 2005 19:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
Épp tegnap beszélgettem haverommal aki a fogyasztóvédelemnél munkálkodik és mondta hogy mindenképpen kell adni mellé driver CD-t leírást stb...
Ha Ilyen szöveggel jönnek akkor lehet tenni névtelen bejelentést. www.fvf.hu
Ha ilyet tapasztaltok akkor miért nem jelentitek be???
Épp most b....tak meg 2 millára egy ismert bolt hálózatot, akik ugyan csak a "szedd le a netről" szöveggel jöttek.

szer. szept. 07, 2005 14:07
arany tag

Hozzászólás 
Mivel én is sok gépet rakok össze így érdekelne engem is az OEM alkatrész, de csak akkor ha megkapok hozzá minden támogatást persze.
Ezalatt értem pl:
- egy lapra adnak 3 év garit mondjuk 25000 Ft
- oem lapra adnak 1 év garit mondjuk 22000 Ft
Akkor melyik éri meg jobban?
Egy dobozos laphoz adnak sokmindent igen.
De próbált már valaki venni USB, fireware kivezetést külön??
(Mert nyáron kellett volna és voltam vagy 15 boltban de sehol nem lehetett kapni.)
Így az OEM lapnak igazán akkor van értelme ha pontosan ugyan azt a tipust tudod megvenni ami volt (persze akkor ha éppen ugyan olyat akar az ember ami kinyiffant).
De ha már a CPU-val van hasonlítva. A tálcás proci megfelelően van tárolva,
egy műanyag tálcán ami ugyebár elég biztonságos szállítást tud eredményezni.
Egy OEM alaplahoz nem hiszem hogy ilyet csinálnának.

Én is azzal értek egyet hogy OEM lapokat ne lehessen árulni.
Mert ha az lenne a tendencia akkor még árakban is rendesen megéreznénk.
Pl gyártónak lehet valamekkora nyeresége dobozos és oem között de akkor se fogja tudni akkora árréssel adni.
Viszont a boltos kihasználná már hogy pl
OEM alaplap 18000 Ft
Dobozos 28000 Ft
"Miért? Ja ahhoz van sokminden!!" Címszóval, holott a gyártó a dobozos és az OEM között pl 1000Ft különbséget tud produkálni és a szalagról az OEM lejön 12000-ért a Dobozos pedig 13000Ft-ért.

szer. szept. 07, 2005 13:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
Charlie61 írta:
off
caprine

Amiket Te írtál a fennt nevezett üzletről, én azokat eddig még nem tapasztaltam. Amikor indult három éve a Sulinet, akkor "tévedtem" be először hozzájuk. Azóta a céges és a magán alkatrészeket is tőlük rendeljük, mindig tartották a határidőt, és az esetleges garanciális ügyeket is rövid időn belül teljesítették.

Ha hatóságilag lett bezárva, attól még a határidőkt tarthatják!:) A kettő lehet nem függ össze!

kedd szept. 06, 2005 21:11
platina tag

Hozzászólás 
off
caprine

kedd szept. 06, 2005 20:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
caprine írta:

Ma én is láttam zacskos lapot ASUS, nForce4-es változat 2 darab is. A szokásos buborékos antizacsiban volt. Minden tartozott hozzá (könyv, kábel, stb) csak doboz nem, így ~3000Ft-al volt olcsobb.

na ez már nagyon jól hangzik!

kedd szept. 06, 2005 8:14
arany tag

Hozzászólás 
Idézet:
Már miért ne vehetnél? Írtam is példákat az előző hszm-ban.
Nézd meg a chipland.hu oldalon, a webshop résznél.
Az előző év decembere óta forgalmaznak így alaplapokat.

Csak nem épp akkor mentél arra amikor nyitva volt??? :lol: :lol:
Az elmult egy évben kicsit sokszor volt hatosági zár alatt. Most is megbünteték őket (4 milla) mert kicsit furcsán értelmezték a számlaadási kötelezettséget. Egyébként a pénteki akcion kívül nem mennék oda. Van egy csomó jobb, olcsobb, korektebb cég Mc-n.

Ma én is láttam zacskos lapot ASUS, nForce4-es változat 2 darab is. A szokásos buborékos antizacsiban volt. Minden tartozott hozzá (könyv, kábel, stb) csak doboz nem, így ~3000Ft-al volt olcsobb.

hétf. szept. 05, 2005 21:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Charlie61 írta:

Valóban, már én is találtam pár olyan kiskert, aki forgalmaz oem lapot. De ez közel sem olyan elterjedt (még), mint az oem proci.

hétf. szept. 05, 2005 19:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
nacorvus írta:
Szerintem nem,csak valamilyen mellékett kölöncke kellet vm. ismerős szállítónak és kikapták a dobozból :arrow: Innetől Oem(Olyan mindegy ennek),csak el lehet adni... :hm:

technikailag nem érdekel hogy lesz oem, ha az árban ez meglátszik és a garanciális feltételeken sem változtatnak.
Bár a környezet szempontjából az lenne a szép, ha le sem gyártanák a dobozt stb :)

hétf. szept. 05, 2005 19:02
platina tag

Hozzászólás 
djsms írta:
nacorvus írta:
djsms irta:
Idézet:
Azt senki meg nem mondja utólag, hogy a kiskereskedő ajánlotta az adott konfigot, vagy én kértem. (kiskereskedő által összerakott gépről van szó)

Pontosan erről van szó a kiskereskedő összerakhat OEM termékből gépet-elvileg igy tud olcsóbb masinát eladni,min egy otthoni felhasználó aki darabokból rak össze egyet.

De akkor miért nem vehet a kiskereskedő oem alaplapot?

hétf. szept. 05, 2005 18:59
platina tag

Hozzászólás 
djsms írta:
nacorvus írta:
djsms irta:
Idézet:
Azt senki meg nem mondja utólag, hogy a kiskereskedő ajánlotta az adott konfigot, vagy én kértem. (kiskereskedő által összerakott gépről van szó)

Pontosan erről van szó a kiskereskedő összerakhat OEM termékből gépet-elvileg igy tud olcsóbb masinát eladni,min egy otthoni felhasználó aki darabokból rak össze egyet.

Már miért ne vehetnél? Már írtam is példákat az előző hszm-ban.
Már múlt év decembere óta forgalmaznak így alaplapokat.

hétf. szept. 05, 2005 18:58
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szerintem nem,csak valamilyen mellékett kölöncke kellet vm. ismerős szállítónak és kikapták a dobozból :arrow: Innetől Oem(Olyan mindegy ennek),csak el lehet adni... :hm:

hétf. szept. 05, 2005 17:51
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
Hozzászólás Re: hmm
djsms írta:
gdea írta:
Urak, utoljára kérem önöket, vegyenek kicsit vissza...

Egyébbiránt jelenleg 8 nagykereskedésből szerzem be az alkatrészeket, egyik sem árul OEM lapokat...

Leugrottam az egyik helyi kiskerbe, hogy akkor mit is tudnak az OEM alaplapokról. Első körben nagy meglepődöttség, hogy olyan is van? :)
Aztán körbetelefonálás (tudomásomra nem hozott nevű) nagykerek felé és volt amelyik már tudott volna adni! De több nagykerben csak értetlenül néztek, hogy ilyen pedig nincs! Tehát a dolog úgy néz ki, hogy már van oem alaplap is!
Ja, az említett nagykerben közel nettó 3000Ft-os difi volt az ugyan olyan típusú oem és dobozos deszka között!!! (valami drágább típus volt) Azért ez már számottevő eltérés szerintem!

hmm

azért meglesném, a beszerzés előtt is OEMek voltak-e...

hétf. szept. 05, 2005 14:02
gyémánt tag

Hozzászólás Re: hmm
gdea írta:

Egyébbiránt jelenleg 8 nagykereskedésből szerzem be az alkatrészeket, egyik sem árul OEM lapokat...

Leugrottam az egyik helyi kiskerbe, hogy akkor mit is tudnak az OEM alaplapokról. Első körben nagy meglepődöttség, hogy olyan is van? :)
Aztán körbetelefonálás (tudomásomra nem hozott nevű) nagykerek felé és volt amelyik már tudott volna adni! De több nagykerben csak értetlenül néztek, hogy ilyen pedig nincs! Tehát a dolog úgy néz ki, hogy már van oem alaplap is!
Ja, az említett nagykerben közel nettó 3000Ft-os difi volt az ugyan olyan típusú oem és dobozos deszka között!!! (valami drágább típus volt) Azért ez már számottevő eltérés szerintem!

hétf. szept. 05, 2005 13:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csaba_20 írta:
djsms írta:
Oké, tegyük fel, hogy a kiskereskedő jogilag és gyakorlatilag is vehet oem alaplapot. Akkor miért nem tünteti fel ezeket is az árlistáján, hasonlóan az oem procihoz, ramhoz stb? A mai feszített árversenyben első dolga lenne a kereskedőnek hogy kitegye az olcsóbb termékeket is!
Az, hogy az árlistán feltünteti az oem árakat törvényes, hiszen abból lehet összeválogatni egy komplett gépet (amit a kereskedő szerel össze és egyben ad el)

És ki mondta, hogy nem tüntetheti fel az árlistáján? Még mindig csak eladni nem adhatja el alkatrészként!

Te direkt provokálsz? Nem azt írtam, hogy nem tüntetheti fel. Sőt, pontosan azt írtam, hogy feltüntetheti! :)

hétf. szept. 05, 2005 13:26
Hozzászólás hmm

hétf. szept. 05, 2005 6:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
djsms írta:
Oké, tegyük fel, hogy a kiskereskedő jogilag és gyakorlatilag is vehet oem alaplapot. Akkor miért nem tünteti fel ezeket is az árlistáján, hasonlóan az oem procihoz, ramhoz stb? A mai feszített árversenyben első dolga lenne a kereskedőnek hogy kitegye az olcsóbb termékeket is!
Az, hogy az árlistán feltünteti az oem árakat törvényes, hiszen abból lehet összeválogatni egy komplett gépet (amit a kereskedő szerel össze és egyben ad el)

És ki mondta, hogy nem tüntetheti fel az árlistáján? Még mindig csak eladni nem adhatja el alkatrészként!

vas. szept. 04, 2005 22:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Megnéztem kékék oldalát. Na ott már tényleg van oem lap is valóban! Mondjuk nem látok ugyanolyan típusú oem és dobozos terméket így árösszehasonlítást sem tudok végezni. Elméletileg az oem-nek, mint azt Csaba_20 is mondta, olcsóbbnak kellene lennie.
Hm hm juventusnál is van már oem alaplap!
Ez esetben azt nem értem, hogy a környékbeli kiskerek miért nem forgalmazzák ezeket is?

vas. szept. 04, 2005 21:45
gyémánt tag

Hozzászólás 

vas. szept. 04, 2005 21:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
djsms írta:
Csaba_20 írta:

Épp te részletezted a bevételezés és a kiadási oldalt pár hozzászólással előrébb. És most mégse tudsz különbséget tenni a vétel és az eladás között? A kiskeresekedő vehet OEM alaplapot, de végfelhasználónak nem adhatja el alkatrészként, csak komplet gépbe szerelve.

Ne térj ki! OEM procit se vehetne stb, de ezt már kitárgyaltuk!

Nem térek ki! Eladásról volt szó a forgalmazó szemszögéből, a fogyasztó szemszögéből volt szó vételről.

vas. szept. 04, 2005 21:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csaba_20 írta:

Épp te részletezted a bevételezés és a kiadási oldalt pár hozzászólással előrébb. És most mégse tudsz különbséget tenni a vétel és az eladás között? A kiskeresekedő vehet OEM alaplapot, de végfelhasználónak nem adhatja el alkatrészként, csak komplet gépbe szerelve.

Ne térj ki! OEM procit se vehetne stb, de ezt már kitárgyaltuk!

vas. szept. 04, 2005 21:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
djsms írta:
Csaba_20 írta:
djsms írta:

Hát ezt meg ki mondta?

Csaba_20 írta:
Szerettem volna MSI K7N2 Delta2-es alaplapot vásárolni kékéknél. De amikor azt a felvilágosítást kaptam, hogy csak OEM kiszerelésben tudnak adni, kikerekedtek a szemeim. Mi az, hogy OEM? Alaplapoknál ilyen nincs! Nem lehet, szerintem.

TE! :)
Mellesleg valóban nem láttam még egy kiskereskedőnél sem oem alaplapot.

vas. szept. 04, 2005 21:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csaba_20 írta:
djsms írta:

Hát ezt meg ki mondta?

Csaba_20 írta:
Szerettem volna MSI K7N2 Delta2-es alaplapot vásárolni kékéknél. De amikor azt a felvilágosítást kaptam, hogy csak OEM kiszerelésben tudnak adni, kikerekedtek a szemeim. Mi az, hogy OEM? Alaplapoknál ilyen nincs! Nem lehet, szerintem.

TE! :)
Mellesleg valóban nem láttam még egy kiskereskedőnél sem oem alaplapot.

vas. szept. 04, 2005 21:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
djsms írta:

Hát ezt meg ki mondta?

vas. szept. 04, 2005 21:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tudom, hogy nem nagy összegekről van szó egyes esetekben. De mint tudjuk a kereskedők nem évi 1 gépet forgalmaznak!

Kicsit számolgattam. Legyen mondjuk 1000Ft "megtakarítás" az oem cuccokkal gépenként. Egy kisebb bolt elad mondjuk 6 gépet havonta (átlag) Éves szinten ez 12*6*1000=72000Ft (kb egy alkalmazott 1 havi fizetése)
Egy kis boltnál ez rengeteg pénz egy nagynál meg a jóval nagyobb forgalom miatt lehetne számottevő.
Van egy pont idevágó esetem egy francia cukrászról, aki szintén az ilyen apróságokon gazdagodott meg. Emberünk süteményeket készített, amire 4db cseresznye került szeletenként. Kitalálta, hogy ha 3db-ot tesz rá esztétikailag ugyan olyan szép lesz az eredmény és a vevőknek is ugyanúgy megfelel. 1 cseresznyén 1 eurocentet tudott így megspórolni. Mivel a cégnél napi több ezres tételben gyártották az adott süteményt így könnyen kiszámolható, hogy a süteményenkénti 1 centtel mennyi plusz jövedelemre tehetett szert (a pontos történetben említenek mennyiségeket is, de azokra már nem emlékszem)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára .djsms. vas. szept. 04, 2005 21:27-kor.

vas. szept. 04, 2005 21:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
nacorvus írta:
djsms irta:
Idézet:

vas. szept. 04, 2005 21:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
djsms irta:
Idézet:

Pontosan erről van szó a kiskereskedő összerakhat OEM termékből gépet-elvileg igy tud olcsóbb masinát eladni,mint egy otthoni felhasználó aki darabokból rak össze egyet.

:shock: Mi azhogy"kapcsolt áru" egy floppykábel ami jár az alaplaphoz?
Majd a fehasználó kidobja ha nem kell neki,de ha egyszer eszébejuthogy mégis kell neki ilyen driver akkor majd vesz egyet hozzá 200 HUF-ért.. :roll:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nacorvus vas. szept. 04, 2005 21:21-kor.

vas. szept. 04, 2005 21:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
nacorvus írta:
Ilyen zacsissal én még csak gariban visszaküldött-visszakapottal találkozam,de abból nem csak a driverlemez hiányzott,hanem az egyéb kütyürük is :wink:
Az OEM nagyüzemben összerakott gépeket mindenki megszemlélheti pl.a M.Markt-ban(Albacompos) és igen tiszességesen a géphez minen lemez,kábel stb benne van a dobozban.Pl.:nics a gépben floppyegység a kábel mégis ott vigyorog a dobozban zacsizva leírásostul Op.lemezestül.
Más kérdés,hogy mire jó a 60-ezres gép.
Tudom hogy nem ez a reklám helye,ez a tiszességes eljárás a felhasználóval szemben-legalábbis szerintem.

Szép dolog, hogy odaadják a sallangot, de ha egyszer a felhasználónak nincs rá szüksége akkor minek? Mert a törvény előírja, hogy amit a vevő megvett azt oda kell adni neki. Na de ha csak úgy vehette meg a komplett gépet, hogy a fel nem használt kábelt is meg kellett vennie? Nem ezt nevezik kapcsolt árunak? (vagy ilyen csak szolgáltatásnál létezik?)

vas. szept. 04, 2005 21:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
pontosítanám az előző hasz-t. tehát kiskereskedő által összeszerelt gépről van szó

vas. szept. 04, 2005 21:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ilyen zacsissal én még csak gariban visszaküldött-visszakapottal találkozam,de abból nem csak a driverlemez hiányzott,hanem az egyéb kütyürük is :wink:
Az OEM nagyüzemben összerakott gépeket mindenki megszemlélheti pl.a M.Markt-ban(Albacompos) és igen tiszességesen a géphez minen lemez,kábel stb benne van a dobozban.Pl.:nics a gépben floppyegység a kábel mégis ott vigyorog a dobozban zacsizva leírásostul Op.lemezestül.
Más kérdés,hogy mire jó a 60-ezres gép.
Tudom hogy nem ez a reklám helye,ez a tiszességes eljárás a felhasználóval szemben-legalábbis szerintem.

vas. szept. 04, 2005 21:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csaba_20 írta:
djsms írta:
Akkor kiskerben miért nem lehet kapni? (még ha komplett gépet veszek alkatrészenként összeválogatva, mert így legálisan juthatnék hozzá)

Az alkatrészenként összeválogatott gép nem komplett számítógép jogilag.

akkor ki dönti el, hogy mi lehet egy oem gépben? A gyártó? A forgalmazó? A kiskereskedő? Mivel a kiskereskedőhöz legálisan jut még az oem cucc így szerintem a kiskereskedő döntheti el mi kerül egy oem számítógépbe. Azt senki meg nem mondja utólag, hogy a kiskereskedő ajánlotta az adott konfigot, vagy én kértem. (kiskereskedő által összerakott gépről van szó)

vas. szept. 04, 2005 21:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
djsms írta:
Akkor kiskerben miért nem lehet kapni? (még ha komplett gépet veszek alkatrészenként összeválogatva, mert így legálisan juthatnék hozzá)

Az alkatrészenként összeválogatott gép nem komplett számítógép jogilag.

vas. szept. 04, 2005 21:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csaba_20 írta:
djsms írta:
Csaba_20 írta:
Komplett gépet OEM alkatrészekből építik. Az árát a forgalmazó és a piac vásárló ereje határozza meg.

na de ha nincs oem alaplap... ;)

És ha van? :roll:

vas. szept. 04, 2005 20:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
djsms írta:
Csaba_20 írta:
Komplett gépet OEM alkatrészekből építik. Az árát a forgalmazó és a piac vásárló ereje határozza meg.

És ha van? :roll:

vas. szept. 04, 2005 20:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csaba_20 írta:

vas. szept. 04, 2005 20:46
gyémánt tag

Hozzászólás 

vas. szept. 04, 2005 20:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csaba_20 írta:
djsms írta:
Csaba_20 írta:
OEM alkatrész nem kerülhet fogyaszóhoz csak komplett gépbe szerelve.

és itt a lényeg! Ha komplett gépbe van szerelve nincs szükség a sallangra! Mégis megfizettetik vele!

Nem fizettetik meg vele. A komplett gépért fizet, nem alkatrészekért.

És a komplett gép árát miből számolják ki?

vas. szept. 04, 2005 20:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
djsms írta:
Csaba_20 írta:

és itt a lényeg! Ha komplett gépbe van szerelve nincs szükség a sallangra! Mégis megfizettetik vele!

Nem fizettetik meg vele. A komplett gépért fizet, nem alkatrészekért.

vas. szept. 04, 2005 20:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
nacorvus írta:
Igen jogszerint OEM terméket csak új gép összeállításakor adhatnak el a forgalmazók.A tapasztalat viszont az ,hogy szinte minden "sarki dorgériában" minden csuklás nélkül kiszolgálják OEM termékkel az oda beeső vásárlót!(és nem csak alaplappal,hanem bármilyen termékkel) :wink:

no igen ez a része elméletileg törvénytelen is, de pl én örülök neki, hogy ilyet is tudok venni. De én értek hozzá és össze tudom szerelni az alkatrészeket úgy, hogy azok működjenek is :)

vas. szept. 04, 2005 20:15
a fórum lelke

Hozzászólás 
Igen jogszerint OEM terméket csak új gép összeállításakor adhatnak el a forgalmazók.A tapasztalat viszont az ,hogy szinte minden "sarki dorgériában" minden csuklás nélkül kiszolgálják OEM termékkel az oda beeső vásárlót!(és nem csak alaplappal,hanem bármilyen termékkel) :wink:

vas. szept. 04, 2005 20:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csaba_20 írta:
A termékhez olyan csomagolást kell biztosítani, ami lehetővé teszi a biztonságos szállítást. Egy vacak tesco-s zacskó az alaplap esetén nem felel meg ennek a kritériumnak.

A termékhez használati útmutató jár, hogy minden lényeges információt megkapj róla az üzembehelyezéshez.

Az internet nem jár mindenkinek alanyi jogon, ezért a forgalmazó nem mondhatja azt a fogyasztónak, hogy töltse le onnan. Így a működéshez elengedhetetlen drivereket mellékelnie kell. Kényelmesebb ezt is a dobozba rakni, mint külön zacskózni.

Ezek mind a fogyasztó érdekeit képviselik.

a végfelhasználó ha csak alkatrészt vesz hivatalosan csak dobozost kaphat bármiből, tehát elvileg procit sem kaphat "tálcásat"
Csaba_20 írta:

vas. szept. 04, 2005 20:13
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 102 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő