|
Szerző |
Üzenet |
Micuir
arany tag
Csatlakozott: szomb. máj. 08, 2004 13:29 Hozzászólások: 425 Tartózkodási hely: Tolna megye
|
Tőlem sem fogadták el az új tipusú jogsimat személyi helyett, amikor Házimobilt vettem, pedig elvileg el kellene. Ráadásul van két előfizetésem a Vodánál + egy csomó vitamaxom is így nem lehetne gond az azonosítás.
Nálatok csinálja azt a Házimobil, hogy minden második - harmadik hívásnál bemondja, hogy elhagytad a körzetet és nem enged hívást kezdeményezni?
|
csüt. okt. 20, 2005 20:27 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Re: Közüzemi számla Vodafone módra
benhur írta: bilesaron írta: DE miért is ennyir fontos Neked ez a közüzem dolog?! Mert erre hivatkozva dobta vissza a Vodafone a Házimobil igényemet. (Nem fogadta el a bemutatott kábelTV-s számlát közüzeminek.) Tehát a kábelTV szerintük nem közüzem, mások szerint az. Jó lenne tisztán látni.
Kérdezd meg a fogyasztóvédelmet. www.fvf.hu
|
csüt. okt. 20, 2005 19:02 |
|
|
benhur
ezüst tag
|
bilesaron írta: DE miért is ennyir fontos Neked ez a közüzem dolog?!
Mert erre hivatkozva dobta vissza a Vodafone a Házimobil igényemet. (Nem fogadta el a bemutatott kábelTV-s számlát közüzeminek.)
Tehát a kábelTV szerintük nem közüzem, mások szerint az. Jó lenne tisztán látni.
|
csüt. okt. 20, 2005 18:53 |
|
|
bilesaron
ezüst tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 14:38 Hozzászólások: 71 Tartózkodási hely: Budapest
|
benhur írta: bilesaron írta: benhur írta: Idézet: A kábelTV nem közüzem. A Pannonnál elfogadták közüzeminek? Csodálkoznék... A Pannonnál nem kértek ilyen számlát. Elég volt a személyi és az adókártya. A legtöbb helyen egyébként a kábeltv-s számla is közüzeminek számít. Legalábbis elfogadják közüzemiként. Hogy hivatalosan mi számít "közüzem"-nek, arra vonatkozólag van forrásod? Közüzeminek számít minden olyan számla (tudomásom szerint), ami az adott lakáshoz közvetlen "kötve" van, vagy hogy is fogalmazzak... TEhát egy vezetékes telefont nem tudsz kihúzni a falból és kitelepíteni a lakáson kívül, vagy pl egy vízet, áramot, kábelTvt... Nem olyan könnyedén felmondható, ingatlanhoz kötött blabla. Éppen ezért szvsz a kábelTV is közüzem, ha jól értem...
igen, elviekben közüzem, de szerintem ez elbírálás kérdése, ki minek látja... de a 100%os közüzem, az leginkább a víz, villany, gáz. KábelTVje van akinek nincs...
DE miért is ennyir fontos Neked ez a közüzem dolog?!
|
csüt. okt. 20, 2005 16:55 |
|
|
joanadavis
arany tag
Csatlakozott: szer. dec. 29, 2004 21:01 Hozzászólások: 478 Tartózkodási hely: összeommlott világ
|
nekem állandóan sokkal több a forgalmam, mint amit mér a telefon, sőt van, amikor egyszerűen nem is mér.
sztem ez felháborító. nem hinném, hogy készülékhiba lenne, vagyis inkább szoftver.
mindenesetre jellemző.
|
csüt. okt. 20, 2005 14:09 |
|
|
benhur
ezüst tag
|
bilesaron írta: benhur írta: Idézet: A kábelTV nem közüzem. A Pannonnál elfogadták közüzeminek? Csodálkoznék... A Pannonnál nem kértek ilyen számlát. Elég volt a személyi és az adókártya. A legtöbb helyen egyébként a kábeltv-s számla is közüzeminek számít. Legalábbis elfogadják közüzemiként. Hogy hivatalosan mi számít "közüzem"-nek, arra vonatkozólag van forrásod? Közüzeminek számít minden olyan számla (tudomásom szerint), ami az adott lakáshoz közvetlen "kötve" van, vagy hogy is fogalmazzak... TEhát egy vezetékes telefont nem tudsz kihúzni a falból és kitelepíteni a lakáson kívül, vagy pl egy vízet, áramot, kábelTvt... Nem olyan könnyedén felmondható, ingatlanhoz kötött blabla.
Éppen ezért szvsz a kábelTV is közüzem, ha jól értem...
|
csüt. okt. 20, 2005 12:40 |
|
|
bilesaron
ezüst tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 14:38 Hozzászólások: 71 Tartózkodási hely: Budapest
|
benhur írta: Idézet: A kábelTV nem közüzem. A Pannonnál elfogadták közüzeminek? Csodálkoznék... A Pannonnál nem kértek ilyen számlát. Elég volt a személyi és az adókártya. A legtöbb helyen egyébként a kábeltv-s számla is közüzeminek számít. Legalábbis elfogadják közüzemiként. Hogy hivatalosan mi számít "közüzem"-nek, arra vonatkozólag van forrásod?
Közüzeminek számít minden olyan számla (tudomásom szerint), ami az adott lakáshoz közvetlen "kötve" van, vagy hogy is fogalmazzak... TEhát egy vezetékes telefont nem tudsz kihúzni a falból és kitelepíteni a lakáson kívül, vagy pl egy vízet, áramot, kábelTvt... Nem olyan könnyedén felmondható, ingatlanhoz kötött blabla.
|
csüt. okt. 20, 2005 12:00 |
|
|
benhur
ezüst tag
|
Idézet: A kábelTV nem közüzem. A Pannonnál elfogadták közüzeminek? Csodálkoznék...
A Pannonnál nem kértek ilyen számlát. Elég volt a személyi és az adókártya.
A legtöbb helyen egyébként a kábeltv-s számla is közüzeminek számít.
Legalábbis elfogadják közüzemiként.
Hogy hivatalosan mi számít "közüzem"-nek, arra vonatkozólag van forrásod?
|
csüt. okt. 20, 2005 11:24 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
benhur írta: Lehet, hogy volt már téma, de ma én is nagyon kiaakadtam a Vodafonera. Házimobilt akartam kötni, de kijelentették, hogy csak az ő értelmezésük szerinti "közüzemi" számla az elfogadható. (Víz, villany, gáz, vezetékes telefon)
Az általam prezentált -más, normális helyeken közüzeminek számító- kábeltv-s számla nem volt jó nekik. Sebaj, egy havidíjas előfizetővel kevesebb, mert vissza ezek után nem megyek hozzájuk. Ez gyökérség volt a részükről.
Azóta megkötöttem a Pannon családi csomagot. A kábelTV nem közüzem.
A Pannonnál elfogadták közüzeminek? Csodálkoznék...
|
csüt. okt. 20, 2005 10:40 |
|
|
benhur
ezüst tag
|
Közüzemi számla Vodafone módra
Lehet, hogy volt már téma, de ma én is nagyon kiaakadtam a Vodafonera. Házimobilt akartam kötni, de kijelentették, hogy csak az ő értelmezésük szerinti "közüzemi" számla az elfogadható. (Víz, villany, gáz, vezetékes telefon)
Az általam prezentált -más, normális helyeken közüzeminek számító- kábeltv-s számla nem volt jó nekik.
Sebaj, egy havidíjas előfizetővel kevesebb, mert vissza ezek után nem megyek hozzájuk. Ez gyökérség volt a részükről.
Azóta megkötöttem a Pannon családi csomagot.
|
csüt. okt. 20, 2005 9:35 |
|
|
Ebydr
arany tag
|
Én már teljesen el vagyok húlve, hogy mik vannak. Az, hogy 3-szor hosszabbítják meg a számlareklamációk kivizsgálásának határidejét, ez egyáltalán nem lep meg. De hogy levelet is kaptok, ez csoda! Levelet kaptok, és mind a 3-szor...
Hát nem tudom hogy csináljátok. Nekem az elmúlt 1 év során (nem túlzok, pontosan) 7 db számlareklamációm volt! HÉT. És soha nem kaptam levelet. Engem nem szeretnek ennyire. És most van folyamatban a 8. számlapanaszom.
Azokon is szoktam rendesen csodálkozni, amikor írjátok, hogy kaptatok kárpótlásul pár száz Ft-ot cserébe a kellemetlenségekért, amikor rájöttek, hogy ők nem tudnak számlázni. Nekem még soha 1 Ft-ot se adtak csak úgy.
De ne is adjanak 1 Ft-ot se ajándékba. De szolgáltassanak már egy hónapig úgy, hogy az ember ne kapjon tőlük agyvérzést!!!!
|
szer. okt. 19, 2005 21:07 |
|
|
Tuttti
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 139 Tartózkodási hely: Itt is, ott is!
|
Ma történt hogy felszeretem volna hívni asszonyt. Hivásinditás után nem csörgött ki a telefon sőt 1 idő után kiírta hogy "A hálózat túlterhelt". Gondoltam hogy megpróbálom néhányszor hátha sikerül. Hát persze hogy nem jött össze a dolog, a kollégám szintén így járt. A barátnője nem tudta felhívni , Ő sem tudott telefonálni ,csak vonalason (hajrá Emitel ). Este derült ki hogy a feleségem sem tudott hivást indítani, fogadni. Micsoda véletlen, mind a 3-an Vodások vagyunk! A Tré és a PGSM tökéletesen müködött. Ja mind ez Baján történt.
|
szer. okt. 19, 2005 18:56 |
|
|
mz
írásjog megvonva
Csatlakozott: szer. júl. 06, 2005 8:06 Hozzászólások: 2248 Tartózkodási hely: Medve, Mákoska és Sy mentes övezet
|
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mz csüt. dec. 31, 2009 14:14-kor.
|
kedd okt. 18, 2005 7:25 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
joc_ írta: Cikk (vagy ciki?) a vodáról: Dönts könnyedénA szlogen alapján könnyen beazonosítható, hogy melyik szolgáltatóról is szól.
Tipikus voda hozzáállás. Már előre kibacunk a leendő ügyféllel, hogy később már ehhez hozzászokva fel se vegye a további kibacásokat.
|
szomb. okt. 15, 2005 13:50 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
Cikk (vagy ciki?) a vodáról: Dönts könnyedén
A szlogen alapján könnyen beazonosítható, hogy melyik szolgáltatóról is szól.
|
szomb. okt. 15, 2005 11:51 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Na ilyenkor volna jó kihordozni a telefonszámot. Csak ezt nem lehet . De ráhordozni engedik.
|
pén. okt. 14, 2005 19:12 |
|
|
Tuttti
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 139 Tartózkodási hely: Itt is, ott is!
|
mz írta: Megvan a szeptemberi szamla. Most mar tenyleg dugja fel maganak valaki ezt az atomfsza uj szamlazasi rendszert! Ahogy az elozo 3, ugy ez is meg lesz reklamalva,mert irrealisan soknak tunik. Mikor lesz mar vegre rend?! Ja , nekem is soknak tünt és utána szólt a kapcsolataertó hogy a vodánál elfelejteték a hogy lebeszélhető az előfizetési díj! Küldik az új számlát.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Tuttti szomb. okt. 15, 2005 6:56-kor.
|
pén. okt. 14, 2005 18:36 |
|
|
mz
írásjog megvonva
Csatlakozott: szer. júl. 06, 2005 8:06 Hozzászólások: 2248 Tartózkodási hely: Medve, Mákoska és Sy mentes övezet
|
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mz csüt. dec. 31, 2009 14:15-kor.
|
pén. okt. 14, 2005 15:46 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Micuir írta: CineDOG írta: Landsmann! Mindkét megválaszolatlan levél nagyon korrekt! Ilyenkor lapítanak.... az ilyen leveleket valahogy "nem érkezett hozzánk ilyen levél"-ként kapják meg. Szvsz az ilyen leveleket ajánlott tértivevényesen kellene feladni és a 30 nap ügyintézési határidõ után számon lehet kérni a hivatalon.
persze, megkapod válaszként, hogy köszönjük észrevételt, ebben a kérdéskörben a hivatalnak nincs hatásköre intézkedni.
|
csüt. okt. 13, 2005 14:59 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
|
csüt. okt. 13, 2005 14:57 |
|
|
Micuir
arany tag
Csatlakozott: szomb. máj. 08, 2004 13:29 Hozzászólások: 425 Tartózkodási hely: Tolna megye
|
CineDOG írta: Landsmann! Mindkét megválaszolatlan levél nagyon korrekt! Ilyenkor lapítanak.... az ilyen leveleket valahogy "nem érkezett hozzánk ilyen levél"-ként kapják meg.
Szvsz az ilyen leveleket ajánlott tértivevényesen kellene feladni és a 30 nap ügyintézési határidő után számon lehet kérni a hivatalon.
|
csüt. okt. 13, 2005 14:47 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
skynet írta: az oo-ról volt már vita, hogy mennyire tudja kiváltani az mso-t. szerintem nem váltja ki, ezért használom az (legális, mert céges) ms-ét (Emesét?) (viszont az oo-worddel szoktam PDF-eket csinálni, erre nagyon jó).
Nálam eddig nem volt kompatíbilitási gond
|
csüt. okt. 13, 2005 13:52 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Landsmann írta: No igen. Inkább fogalmazzunk úgy, kinek mennyi legális szoft van a tulajdonában. Azt könnyebb felleltározni mint az illegálist, mert abból kevesebb van. Szerintem.
Meg sajnos az is benne van,hogy sokszor az emberek nem veszik azt a pici fáradtságot sem,amivel tudnának találni hasonló célú és ingyenes progikat.Mert a haver hozza okosba,felrakja,töri oszt' jó van az...
Pl. OOo szépen ki tudja váltani az office-t,mégsem használják olyan sokan,pedig a kompatíbilitással sincs gondja.
|
csüt. okt. 13, 2005 13:29 |
|
|
Vendég
|
T68m írta: (az benne a szomorú, hogy nagyon könnyen visszalőhetnének: no, akkor most nézzük, kinek mennyi illegális szoft van a tulajdonában)
No igen. Inkább fogalmazzunk úgy, kinek mennyi legális szoft van a tulajdonában. Azt könnyebb felleltározni mint az illegálist, mert abból kevesebb van. Szerintem.
|
szer. okt. 12, 2005 19:16 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Landsmann!
Mindkét megválaszolatlan levél nagyon korrekt!
Ilyenkor lapítanak.... az ilyen leveleket valahogy "nem érkezett hozzánk ilyen levél"-ként kapják meg.
|
szer. okt. 12, 2005 19:04 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Landsmann írta: :twisted: A szerzõi jogvédõ hivatalnak is írtam, követeletem egy CD árából a jogdíjat, mivel saját magam fényképezte képek kerültek rá. Küldtem nekik az áfás számlát is. Vajon arra is miért nem válaszoltak? Meg persze nem küldték vissza a jogdíjat sem.
ez megérne egy pert. Néhányan, közösen elindíthatnánk, mert szerintem is hihetetlen pofátlanság.
(az benne a szomorú, hogy nagyon könnyen visszalőhetnének: no, akkor most nézzük, kinek mennyi illegális szoft van a tulajdonában)
|
szer. okt. 12, 2005 17:28 |
|
|
Vendég
|
|
szer. okt. 12, 2005 17:01 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Landsmann írta: Én ezt már régen leírtam, sőt e-mailben nekik is elküldtem. Még megvan valahol a mail. Mai napig nem válaszoltak rá.
Igazán nem értem, hogy miért
|
szer. okt. 12, 2005 16:43 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
köszi! teljesen egyetértek.
|
szer. okt. 12, 2005 15:18 |
|
|
Vendég
|
Én ezt már régen leírtam, sőt e-mailben nekik is elküldtem. Még megvan valahol a mail. Mai napig nem válaszoltak rá.
Megtaláltam a mailt. Ezt írtam nekik március 20.-án:
"Tisztelt GVH!
Nagyon felmérgelt a mobilszolgáltatókat folyamatosan étintő büntetések
sorozata. A büntetések okai általában a félrevezető reklámok. Öszintén, de mondjanak csak egyetlen egy olyan reklámot, amit nem lehet félremagyarázni, kitekerni hogy a hamis állítás tényét ne keltse. Ilyen nincs! Miért mindig a mobilszolgáltatókat súlytják az ilyen ítéletekkel? Más nem hazudik, vagy nem értelmezhető félre a reklámjaikban? Dehogynem! Kezdve a mosópor reklámoktól a bankokig. Csakhogy nem mindegyik cég olyan fejőstehén mint a három mobilcég, hogy évente többször többtíz millióra megbüntethessék őket. Ez negatív diszkrimináció! A másik pedig az, hogy mit tudnak kotlani az ügyeken
majdnem fél évig? Fél éve még nem volt félreértelmezhető, csak most? Jó lenne ha egy kicsit elgondolkodnának a jelenlegi gyakorlaton és nem mindig azon a három cégen szednék be azt a pénzt, amit a tisztelt Pártunk és Kormányunk a feneketlen bukszába elsüllyeszt, hogy aztán 1-2 olyan személynek, akik folymatosan kritikán aluli munkát végeznek, végkielégítés formájában jutalmazzon.
Várom azt a pillanatot, mikor valamelyik cég fellebbezése folytán a bíróság neki ad igazat és a büntetés többszörösét követelik Önökön a jóhírnév megsértése miatt.
A mobilcégek helyett javaslom Önöknek a bankok reklámjait is átnézni, mert lenne mit rendbe tenni, valamint azt a sok semmirevaló bóvlit áruló
kamushopingos tv-reklámos cégeket, akiknek az állításaik a termékről egy lyukas kétfillérest nem ér. Próbáltak már jóddal és mindenféle trugymóval összekent ruhát kimosni a reklámozott mosóporral? Na, ott is lehetne büntetni!
Ha annyira rendet akarnak ebben az országban, nyitott szemmel járjanak már és ne szemellenzővel! Lenne min dolgozniuk."
|
szer. okt. 12, 2005 14:54 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
mz írta: A Versenytanács szerint a cég a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, amikor egyes, a tarifacsomagok kedvezõ tulajdonságát kiemelõ reklámjaiban nem közölte, hogy - a tarifacsomag igénybevétele idõben korlátozott, - az akció lejártával a „VitaMax Dumabérlet" tarifacsomagot automatikusan „VitaMax Uno" díjcsomagra módosítja, - az akció csak a Vodafone-os vagy vezetékes szám hívására vonatkozik.
érdekes, a konkurenciánál miért nem kéri számon?
Ha már a percdíjaknál tartunk, azt is kiemelhetné, hogy a perc alapú percdíjak
- "csak szélsőséges hívási szokások mellett igazak, azon kívül drágábbak", lásd még akár 9600Ft-os percdíj pannonnál;
lehúzásra mennek, ez egyértelmű, nem pedig a fogyasztói érdekek valódi védelmére.
|
szer. okt. 12, 2005 14:31 |
|
|
mz
írásjog megvonva
|
10 milliós bírság a Vodafone-nak
http://www.fn.hu/index.php?id=5&cid=108202
Fogyasztók megtévesztése miatt 10 milliós bírsággal sújtott a Vodafone Magyarország Rt.-t a GVH.
A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa 2005. október 11-én hozott döntése szerint a Vodafone Magyarország Rt. a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított a „VitaMax Dumabérlet" tarifacsomag és a „Vodafone 90-800" tarifacsomag mellé választható „Hétvégi és Esti opció" egyes, 2005. február 16-től április 3-ig közzétett reklámjaival kapcsolatban.
A Versenytanács 10 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.
Az indoklás szerint a Vodafone Magyarország Rt. 2005. február 15-én vezette be a „Vodafone Dumabérlet"-et, azon belül a „VitaMax" díjcsomagcsalád tagjaként a „VitaMax Dumabérlet" akciós tarifacsomagot és a „Vodafone 90-800" tarifacsomag mellé választható „Hétvégi és Esti opció"-t.
A Vodafone Magyarország Rt. 2005. február 16-től április 3-ig széleskörű reklámkampányt folytatott a „VitaMax Dumabérlet" akciós tarifacsomag és a „Vodafone 90-800" tarifacsomag mellé választható „Hétvégi és Esti opció" népszerűsítése érdekében. A Versenytanács megítélése szerint a fogyasztó joggal várhatja el, hogy a reklámban közölt információk pontosak, igazak legyenek, azok értelmezéséhez további ismeret ne legyen szükséges, különösen nem oly módon, hogy a további információk alapján a reklám által közvetített üzenet tartalma lényegesen módosulhat.
A Versenytanács szerint a cég a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, amikor egyes, a tarifacsomagok kedvező tulajdonságát kiemelő reklámjaiban nem közölte, hogy
- a tarifacsomag igénybevétele időben korlátozott,
- az akció lejártával a „VitaMax Dumabérlet" tarifacsomagot automatikusan „VitaMax Uno" díjcsomagra módosítja,
- az akció csak a Vodafone-os vagy vezetékes szám hívására vonatkozik.
|
szer. okt. 12, 2005 14:20 |
|
|
Atos
arany tag
|
Landsmann írta: Az adatforgalmi különbség nem lehet kerekítésből adódó eltérés? Nem Bevallom, nem tudom hogy mekkora a számlázási egység a Vodánál, de ha sok kis kapcsolat volt, akkor bőven lehet eltérés a telefon és a Voda által mért adatforgalom között.
Hát nem tudom, de azért olyan sokat nem wapozok. 1-2 naponta felmegyek pár percre. Ez 20 nap alatt szerintem nem okozhat ekkora eltérést. Nem mintha az a 200 kb annyira hiányozna... Lehet le is mondom a wapot...
|
kedd okt. 11, 2005 8:40 |
|
|
mz
írásjog megvonva
|
Atos írta: Ma jött a Vodától egy sms, hogy "GPRS forgalma meghaladta a 768 KB-ot". (gprs wap-om van)
Ezek szerint újra mennek az SMS értesítések?! (Július óta egyet sem kaptam.)
|
hétf. okt. 10, 2005 13:29 |
|
|
Vendég
|
Az adatforgalmi különbség nem lehet kerekítésből adódó eltérés? Nem Bevallom, nem tudom hogy mekkora a számlázási egység a Vodánál, de ha sok kis kapcsolat volt, akkor bőven lehet eltérés a telefon és a Voda által mért adatforgalom között.
|
hétf. okt. 10, 2005 12:44 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Én ma kaptam egy levelet a Vodától, amiben közlik, hogy a számlareklamációm kivizsgálása több időt vesz igénybe és az eredményről írásban értesítenek. A bökkenő az, hogy a kérdéses számra soha nem tettem számlapanaszt, valamint azt az előfizetést hónapokkal ezelőtt lemondtam.
|
hétf. okt. 10, 2005 12:38 |
|
|
Atos
arany tag
|
Sziasztok.
Ma jött a Vodától egy sms, hogy "GPRS forgalma meghaladta a 768 KB-ot". (gprs wap-om van)
Na már most a telefonom (6600) naplójában a gprs számláló 328+201 kb-ot (küldött+fogadott) mutat.
A napló időtartama 30 napra van állítva, amit a fordulónapon nulláztam is, ezért csodálkozom, hogy hogy mérhet a voda máshogy, mint a telefonom.
Gondolom az mms nem számít bele a havi 1 megába (egyébként 1 mms-t küldtem, ami meg sem közelíti a bő 200 kb-os különbséget).
Szerintetek van értelme az üsz-t hívogatni, vagy törődjek bele
|
hétf. okt. 10, 2005 12:16 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
nutellamoly írta: bluestar írta: Egyébként nekem nem egyértelmű, hogy a lakcím -> cellák megfeleltetés annyira egyszerű. Tehát ha bemondom, hogy Alma utca 4, akkor az talán nincs benne kapásból a gépben, hogy melyik cella az enyém. Ehhez szerintem ember kell, aki megnézi. Flottakövetés megy, nem? Pedig az még mozog is Na mostmár aztán...
A flottakövetésnél a készülék ad egy cellainfót, amelyike(ke)t éppen látja. Onnantól kezdve - valamint a mozgás irányából - rá lehet 'igazítani' az útra, és meg lehet tudni, merre jár. Nyilvánvalóan csak a közutak jöhetnek szóba, aligha hihető, hogy házakon/udvarokon keresztül közlekedjen egy teherautó, így valóban VISZONYLAG pontos lehet a flottakövetés (a GPS útvonalsegítő programok is így dolgoznak), ha letérünk egy olyan útra, amit nem ismer, akkor jó 100 m-ig megpróbál a 'régi' úton tartani bennünket.
'Visszafelé' ez számottevően bonyolultabb, az elején.
|
pén. okt. 07, 2005 18:55 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
A mapextreme-ről beszélsz? Már nem is nagyon emlékszem, de nem volt házszámpontos.
|
pén. okt. 07, 2005 18:05 |
|
|
nutellamoly
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 387 Tartózkodási hely: Sopron
|
bluestar írta: Egyébként nekem nem egyértelmű, hogy a lakcím -> cellák megfeleltetés annyira egyszerű. Tehát ha bemondom, hogy Alma utca 4, akkor az talán nincs benne kapásból a gépben, hogy melyik cella az enyém. Ehhez szerintem ember kell, aki megnézi.
Flottakövetés megy, nem? Pedig az még mozog is
TFH megtervezték a hálózatot. Ez több dolgot jelent:
1) Úgy állították be az antennákat, hogy lakott területet fedjenek le.
2) Az átlapolás mértéke minimális, mert drága a torony, pénz a működtetése és szűkös a frekvencia is.
Tehát -elvileg- tudják, hogy melyik antenna melyik területet sugározza be. Valamiféle GIS-t biztosan használnak, csak hogy tudják, hol vannak és hova mehetnek, tehát az egész művelet kb. lakcím begépelése, keres, hozzárendel.
Anno Ősvoda időkből rémlik, mintha le/meg lehetett volna kérdezni, hogy adott területen van-e térerejük (a nemzeti roaming vége felé, amikor voltak már csak saját hálón működő csomagjaik). Emlékszik erre még valaki, hogy is volt pontosan? És mennyire pontosan ?
|
pén. okt. 07, 2005 17:59 |
|
|
Macika
Moderátor
|
bluestar írta: Egyébként nekem nem egyértelmű, hogy a lakcím -> cellák megfeleltetés annyira egyszerű. Tehát ha bemondom, hogy Alma utca 4, akkor az talán nincs benne kapásból a gépben, hogy melyik cella az enyém. Ehhez szerintem ember kell, aki megnézi. Na végre valaki megérti, miért tépem itt a számat!
A vodára egyébként pár hónapja én is folyamatosan haragszom, nem azért álltam most - látszólag - melléjük.
|
pén. okt. 07, 2005 16:52 |
|
|
Macika
Moderátor
|
T68m írta: zöldzóna, nem? De ha már zöldzóna, akkor miért nincs ennek egy alopciója, hogy a "zöld" területeken kívül, felár mellett, lehessen telefonálni? (nem mintha egyátalán érdekelne a csomi, csak kérdem) Az hát, persze, hogy benéztem, sorry...
|
pén. okt. 07, 2005 16:48 |
|
|
bluestar
arany tag
|
Macika írta: nutellamoly írta: 1) Lakcím->cellák 2) Cellák kártyához rendelése Nem hiszem, hogy tovább kéne tartania, mint pl. a GPRS aktiválásának... Az tény, hogy betanulási időszak van. Valóban, de mint leírtam, az ügyféltérben dolgozó hölgyikák nincsenek kiképezve arra, hogy hálózati beállításokat végezzenek (jól is néznénk ki...). Csak az címet rögzítik (nagy találati pontossággal ), és aztán adják tovább a hálózati szakembereknek. Egyébként itthon példátlan ez a személyre szóló cellacímzés. Icipicit hasonlít a zőldmezőhöz, de annál sokkal bonyolultabb.
Igen, a lényeg, hogy egy multicégnél ha valamihez már két különböző részleg kell, az minimum 2 nap.
Egyébként nekem nem egyértelmű, hogy a lakcím -> cellák megfeleltetés annyira egyszerű. Tehát ha bemondom, hogy Alma utca 4, akkor az talán nincs benne kapásból a gépben, hogy melyik cella az enyém. Ehhez szerintem ember kell, aki megnézi.
|
pén. okt. 07, 2005 15:57 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Macika írta: nutellamoly írta: 1) Lakcím->cellák 2) Cellák kártyához rendelése Nem hiszem, hogy tovább kéne tartania, mint pl. a GPRS aktiválásának... Az tény, hogy betanulási idõszak van. Valóban, de mint leírtam, az ügyféltérben dolgozó hölgyikák nincsenek kiképezve arra, hogy hálózati beállításokat végezzenek (jól is néznénk ki...). Csak az címet rögzítik (nagy találati pontossággal ), és aztán adják tovább a hálózati szakembereknek. Egyébként itthon példátlan ez a személyre szóló cellacímzés. Icipicit hasonlít a zõldmezõhöz, de annál sokkal bonyolultabb.
zöldzóna, nem?
De ha már zöldzóna, akkor miért nincs ennek egy alopciója, hogy a "zöld" területeken kívül, felár mellett, lehessen telefonálni?
(nem mintha egyátalán érdekelne a csomi, csak kérdem)
|
pén. okt. 07, 2005 15:56 |
|
|
Macika
Moderátor
|
nutellamoly írta: 1) Lakcím->cellák 2) Cellák kártyához rendelése Nem hiszem, hogy tovább kéne tartania, mint pl. a GPRS aktiválásának... Az tény, hogy betanulási időszak van. Valóban, de mint leírtam, az ügyféltérben dolgozó hölgyikák nincsenek kiképezve arra, hogy hálózati beállításokat végezzenek (jól is néznénk ki...).
Csak az címet rögzítik (nagy találati pontossággal ), és aztán adják tovább a hálózati szakembereknek.
Egyébként itthon példátlan ez a személyre szóló cellacímzés. Icipicit hasonlít a zőldmezőhöz, de annál sokkal bonyolultabb.
|
pén. okt. 07, 2005 14:34 |
|
|
nutellamoly
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 387 Tartózkodási hely: Sopron
|
Macika írta: A Vodánál nincs flottakövetés. De nem is az kell hozzá. Sohacsaknemisállítottam, hogy kellene hozzá. A tudat, hogy van, jelzi, hogy nem nagy kaland a cella<->földrajzi pozíció megfeleltetés. Macika írta: Odamegyek én a hölgyhöz és közlöm, hogy Karcagon, szülővárosomban óhajtom használni a csomagot X utca Y szám címen. Erre neki ezt fel kell vezetnie az adataim közé. Majd a hálózattal foglalkozó szakemberek (akik nem ott, az ügyfélszolgálaton dolgoznak) átveszik a dolgot és beállítják a kártyára az engedélyezett cellákat. Ha nem is 5 nap, de 1-2 teljes munkanap mindenképpen jogos, főleg az akció elején vagyunk, amikor még napi sok százan kötnek szerződést.
1) Lakcím->cellák
2) Cellák kártyához rendelése
Nem hiszem, hogy tovább kéne tartania, mint pl. a GPRS aktiválásának...
Az tény, hogy betanulási időszak van.
|
pén. okt. 07, 2005 10:42 |
|
|
Adam_batyam
arany tag
|
Mondjuk ebben teljesen igazad van, nem sajátmaguk ellenségei.
|
pén. okt. 07, 2005 9:57 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Adam_batyam írta: Csak feltételezés:
Kérdés az is, hogy a szolgáltató nem korlátozza-e valamennyire, hogy a Timing Advance mennyi lehet. Ugyanis ha te pl. a torony tövében laksz, és (régebbi készüléken) Netmonitorral átállítod, hogy csak azt az egy csatornát használja a készülék, nem biztos hogy 20 km-re is menni fog (tegyük fel, hogy rendesen látja az adót onnan is) Viszont ha egy másiki cella is be van állítva (pl. tényleg cellahatáron laksz), lehet hogy oda az lesz beállítva, hogy 4-5 km-nél működjön, az alatt és felett pedig ne. Akár ez is lehetséges, de nem hiszem, hogy a Voda tetézné a saját baját ezzel. Hiszen időjárási és épületbeli hatások (pl. falvastagság) is belejátszhat.
|
pén. okt. 07, 2005 9:52 |
|
|
Adam_batyam
arany tag
|
Csak feltételezés:
Kérdés az is, hogy a szolgáltató nem korlátozza-e valamennyire, hogy a Timing Advance mennyi lehet. Ugyanis ha te pl. a torony tövében laksz, és (régebbi készüléken) Netmonitorral átállítod, hogy csak azt az egy csatornát használja a készülék, nem biztos hogy 20 km-re is menni fog (tegyük fel, hogy rendesen látja az adót onnan is)
Viszont ha egy másik cella is be van állítva (pl. tényleg cellahatáron laksz), lehet hogy oda az lesz beállítva, hogy 4-5 km-nél működjön, az alatt és felett pedig ne.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Adam_batyam pén. okt. 07, 2005 10:00-kor.
|
pén. okt. 07, 2005 8:57 |
|
|
Macika
Moderátor
|
nutellamoly írta: Egyetértek. Kivéve a cellavégignézéssel, mint jelentős időszükséglettel. Gondolom, a flottakövetés - nem tudom, Vodánál talán csak elvi - lehetősége azt mutatja, hogy nem nehéz egy telefont megtalálni, tehát, ismét csak gondolom, a fordítottja (egy telefon mely cellákban lehet adott fizikai helyen) sem lehet időrabló dolog... SZVSZ amíg megy a hitelbírálat, addig ez is meg kéne, hogy legyen. Ha jelentős az eltérés a terv és a valóság között, akkor majd jelentkezik a delikvens, hogy nem megy a telefon - ennek valószínűsége a Voda előfizetői bázisának növekedése miatt valószínűleg egyre kisebb, a szomszéd már jelezte volna, ha pont otthon nem tudta volna használni a mobilját A Vodánál nincs flottakövetés.
De nem is az kell hozzá.
Odamegyek én a hölgyhöz és közlöm, hogy Karcagon, szülővárosomban óhajtom használni a csomagot X utca Y szám címen. Erre neki ezt fel kell vezetnie az adataim közé. Majd a hálózattal foglalkozó szakemberek (akik nem ott, az ügyfélszolgálaton dolgoznak) átveszik a dolgot és beállítják a kártyára az engedélyezett cellákat. Ha nem is 5 nap, de 1-2 teljes munkanap mindenképpen jogos, főleg az akció elején vagyunk, amikor még napi sok százan kötnek szerződést.
|
csüt. okt. 06, 2005 23:18 |
|
|