|
Szerző |
Üzenet |
Peti93
bugvadász
Csatlakozott: pén. júl. 02, 2004 13:32 Hozzászólások: 4349 Tartózkodási hely: Bp
|
A mindenit... Szegény oktató, a szőke miatt elhunyt..
|
vas. nov. 06, 2005 18:21 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Elfogyott a sávja - letarolta a megállót
Még egy eszement, de ez legalább nem okozott másnak sérülést, és szimplán bamba volt...
De ez sem gyenge!
Vonattal ütközött a tanulóvezető - az oktató elhunyt
Üdv!
|
vas. nov. 06, 2005 18:07 |
|
|
Peti93
bugvadász
Csatlakozott: pén. júl. 02, 2004 13:32 Hozzászólások: 4349 Tartózkodási hely: Bp
|
McLaca írta: Reméljük, a változás nem az lesz, hogy fizetőssé válik a Terminál Üdv!
Hát ne is legyen!!!
|
vas. nov. 06, 2005 18:00 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Ilyen flame-es időszakban én sem olvasok ám végig minden HSZ-t, legalábbis ha nem akarok részt venni a flame-be
Reméljük, a változás nem az lesz, hogy fizetőssé válik a Terminál
Üdv!
|
vas. nov. 06, 2005 17:59 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Raven_ írta: Dobj fel valamit!
OK!
Sy! Mi ez amire Macikával utaltatok, hogy lesznek változások a Terminálon?
Mit lehet tudni?
|
vas. nov. 06, 2005 17:51 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
Dobj fel valamit!
Az utóbbi hét elég flame-gazdag volt, az átlagoshoz képest is... Mondjuk nem mintha zavart volna, csak ignoráltam pár oldalt .
|
vas. nov. 06, 2005 17:33 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
De nagy a csend?
Akkor már más téma nincs is?
|
vas. nov. 06, 2005 17:27 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
Uraim, ismét politizálást és/vagy cigányozást tapasztalok a fórumban. Nem számoltam, hányadszorra. A következő emberek vesztették el az írásjogukat egy napra: 6230, Landsmann, nutellamoly, T68m, @
A fenti sorrend nem fontossági, hanem alfanumerikus. Tekintettel, hogy választási év elé nézünk, nem óhajtok a továbbiakban kérni, könyörögni senkinek. Aki nem tanul, kaphat teljes felhasználó-törlést is, tekintet nélkül a hozzászólásainak mennyiségére.
|
vas. nov. 06, 2005 16:26 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
nutellamoly írta: @McLaca: Hát ha az Úniót dzsumbujnak tekintjük, akkor igazad van... Miközben a "zavarosra" gondoltam, a tőlünk jobbra lévő területek jártak az eszemben, és asszociáltam, hogy jobbra=Kelet, de onnan nézve mégis csak Nugat , szóval rosszul írtam
Üdv!
|
vas. nov. 06, 2005 16:24 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Találtam egy Emulátort, ami tökéletes lenne a feladatra, azonban az a baj, hogy ez még csak a 4096 színű kijelzőket támogatja. Készült 6600-hoz is egy változat, azonban a hivatalos oldal már nem él vagy én nem is tudom.
http://www.amazingmobile.com
Remélem tud valaki segíteni, már oly közel a cél. Előre is köszönöm!
|
vas. nov. 06, 2005 16:20 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Macika írta: T68m írta: nagyon hiányzott megint a mások által megfogalmazott "véleményed".
Lands sem az ellen van, hogy szabadkereskedelem legyen, hogy az emberek, a gondolatok (info) szabadon mozoghassanak.
Azonban az, hogy az eu mindenbe beleszóljon, újraelosztó tevékenységet végezzen, az már finoman fogalmazva túlzás, visszataszító.
És hogy errõl NE TUDJON ELSZÁMOLNI, azaz hogy mire költötte a beszedett pénzt, az pedig felháborító és felveti azt a gondolatot, hogy az eu-t alapjaiban megreformálni kelljen! Az elõzõ buliban nem, most viszont igazat adok 6230-nak. Szerintem is így van, nem képzelhetõ el a Föld nevû bolygón a b*szni is akarok de szûz is akarok maradni mentalitás. Ha kellenek az elõnyök, kelljenek a szabályok, kötöttségek is. EZ AZ, amit sok magyar ember agya nem képes felfogni.
két oldalról is megközelíthetjük a kérdést: az eu nem államnak indult az államok felett, hanem ejrópai gazdasági közösségnek, közös paicnak, ami lehetővé teszi a dinamikusabb fejlődést, a felesleges, hátráltató dolgot eltörlését.
Azokat az előnyket hordozza, amiket én is írtam.
Ezzel szemben, mára alaposan túlnőtte magát, mint egy rákos daganat és rengeteg hátrányt hordoz, amit jó lenne megszüntetni.
Végül, azt még te sem tudod elmagyarázni nekem, hogy az rendjén van, hogy nem tud elszámolni az uniós pénzekkel az unió, hogy fogadjuk el így, mert "ha kellenek az előnyök, akkor fogadjuk el a hátrányokat is."
|
vas. nov. 06, 2005 16:16 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
nutellamoly írta: A szociálpedagógus az helyi Munkába járás támogatása adómentes -> járulékmentes -> "olcsóbb", mint a magasabb bér.
végre egy, amivel egyetértek! Hasonló okok miatt "olcsóbb" a szlovák munkaerő, ami finoman szólva röhejes, de ilyen törvényeink vannak.
|
vas. nov. 06, 2005 16:06 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
T68m írta: nagyon hiányzott megint a mások által megfogalmazott "véleményed". Lands sem az ellen van, hogy szabadkereskedelem legyen, hogy az emberek, a gondolatok (info) szabadon mozoghassanak. Azonban az, hogy az eu mindenbe beleszóljon, újraelosztó tevékenységet végezzen, az már finoman fogalmazva túlzás, visszataszító. És hogy erről NE TUDJON ELSZÁMOLNI, azaz hogy mire költötte a beszedett pénzt, az pedig felháborító és felveti azt a gondolatot, hogy az eu-t alapjaiban megreformálni kelljen! Az előző buliban nem, most viszont igazat adok 6230-nak.
Szerintem is így van, nem képzelhető el a Föld nevű bolygón a b*szni is akarok de szűz is akarok maradni mentalitás.
Ha kellenek az előnyök, kelljenek a szabályok, kötöttségek is.
EZ AZ, amit sok magyar ember agya nem képes felfogni.
|
vas. nov. 06, 2005 16:05 |
|
|
Vendég
|
nutellamoly írta: A szociálpedagógus az helyi Munkába járás támogatása adómentes -> járulékmentes -> "olcsóbb", mint a magasabb bér.
Ezaz, hogy csak adómentes, de a szállás és utazási költség a munkáltatónak nincs ingyen.
|
vas. nov. 06, 2005 16:00 |
|
|
nutellamoly
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 387 Tartózkodási hely: Sopron
|
A szociálpedagógus az helyi
Munkába járás támogatása adómentes -> járulékmentes -> "olcsóbb", mint a magasabb bér.
|
vas. nov. 06, 2005 15:54 |
|
|
6230
platina tag
|
hát ez tök jó a tré mobilnál az eredeti gyári előlap ára a következő
6230 - 6150 ft
6230i - 3900 ft
vajon mi az oka a differenciának?
|
vas. nov. 06, 2005 15:52 |
|
|
Vendég
|
Nem szociálpedagógusokat toboroznak keletről, hanem gyárakba munkásokat. Muivel betanított, tehát nem is szakmunkásokat keresnek, akár a lecsúszott, idült alkoholizmusából kigyógyult helybeli is alkalmas lenne a munkára. De nem, keletről toborozzák a doolgozókat,m fizetve az utazási és szállásköltségeket. Ezért ne mond hogy azért innen keresnek dolgozókat, mert ezek kevesebbért elvállalják mint a helybelieket. A szállás és utaztatási kültségel jelentősen megnövelik a távol lakók utánai költségeket.
Ami pedig a szakképzést illeti, nem egészen úgy van ahogy mondod. Az tény, hogy szakmunkásokat egyszerűen nem lehet találni, mert nincs. De nem azért mert a kiképzett szakmunkások tudása nulla. Nem ez a baj, hanem az, hogy túlképzett a magyar társadalom. Az ország szükségleteihez képest aránytalanul sok a diplomás. Mivel nem tud elhelyezkedni, mit csinálnak? Tanultak tovább. Jön a második, harmadik, sokadik diploma. Persze 3-4 diplomával meg már nem fog akármilyen munkát elvállalni. Ezt részben megis értem. De már akkor tudta hogy nem lesz egyszerű elhelyezkedni. Külföldre meg gyakorlat híjján szinte sehova nem veszik fel a diplomáival. Aztán sipognak, hogy több diplomával az utcát sepri, mert nem talált más munkát. Szomorú, de részben ő is felelős érte. (persze ez az utcaseprősdi csak erős példa volt a magyarázat illusztrálására)
Mindenki diplomát akar, közben egy kőművest, egy villanszerelőt, egy autószerelőt (aki vállakozóként dolgozik, nem pedig valamilyen márkaszervízben) alig találni. Ebben az államnak is nagy a felelőssége, mert mindig azt szajkózzák, tanulni, tanulni, de nem mérik fel hogy milyen szakmákból van hiány és annak csinálnának inkább nagyobb probagandát.
Nagyon összetett problémák ezek, amitől több sebből is vérzik, ez az ország. De az ostor mindig a kisemberen csattan. Azt a lovat ütik, amelyik húz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég vas. nov. 06, 2005 15:56-kor.
|
vas. nov. 06, 2005 15:48 |
|
|
nutellamoly
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 387 Tartózkodási hely: Sopron
|
Landsmann írta: Sajnos a szavazások döntő részben a nagyvárosokon múlik. Sajnos, a GDP nagy része is onnan jön. Idézet: Csak furcsa, hogy Komáromba és Esztergomba innen kjeletrőúl, többszáz kilóméterről keresnek munkaerőt gyárakba. Mert ott már csak az nem diolgozik, aki nem is akar.
Elég vékony hang a németeké ez ügyben, de pl. az Iparkamara is ezen a nézeten van: A szakképzés minősége nulla, a cégeknek vadászniuk kell a munkarőre.
A többi oldal:
Sok gyár működik erre -> munkarő ára fel a kereslet miatt.
Aki évekig munkanélküli volt, az nem biztos, hogy alkalmas agyasabb munkákra.
Két szociálpedagógus nem ér fel egy esztergályossal, aki legfogékonyabb három évében a szakmáját tanulta.
|
vas. nov. 06, 2005 15:43 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
6230 írta: értem... mert itt a fórumon mindenki aki a hazai boldogulás mellett szól és a külföldi kimenetelt hurrogja le az egytõl-egyig itthon megcsinálta a szerencséjét és dúskál a jólétben és abszolúte semmiféle financiális gondja baja óhaja sóhaja nincs...
valóban volt egy-két ember (Bronzi és Zsuzsi), aki a hazai boldogulást hangsúlyozta.
(Bronzi a gyerekeinél fogva, Zsu pedig nem hagyja el Árpyt)
De a többség azt mondta, mindenki boldoguljon ott, ahol tud! (csak ne más kárára)
|
vas. nov. 06, 2005 15:34 |
|
|
nutellamoly
arany tag
|
@McLaca: Hát ha az Úniót dzsumbujnak tekintjük, akkor igazad van...
|
vas. nov. 06, 2005 15:33 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
BrOnZ írta: Macika írta: Mi magyarok (úgy-ahogy) 1956-ban voltunk képesek egymás mellé állni utoljára. Azóta sem, sõt szerintem folyamatosan csökken az esélye, hogy lehet valami olyan dolog, ami újra egymás mellé rendezné az embereket. Ezzel nem tudok vitatkozni. És ezt rettenetesen sajnálom...
még1x, nem mi magyarok, hanem az ország népe.
|
vas. nov. 06, 2005 15:33 |
|
|
Vendég
|
@ írta: Odohoz csatlakozva, az én ismeretségi körömben is több az igen szavazó, mint a nem. ha nem is 100%, de határozottabban több!
Sajnos a szavazások döntő részben a nagyvárosokon múlik. Budapest és még néhány nagyváros adja az ország majdnem felét. A szavatok arányain mindig látszik, hogy a vidéki lakosság ellenben a fővárossal és a nagyobb városokkal mindig másképp szavaz. Ezért mondom, hogy tulajdonképpen amire a főváros szavaz, az lesz a szavazat eredménye. Persze ez alól kivétel volt az állampolgárságról való szavazás. De érdekességet ott is lehetett tapasztalni. Mi sem vagyunk gazdagok, de az ország határának hosszában többségében nálunk anyagilag talán rosszabbul álló országok vannak. Éppen ezért, a határmenti megyékben lényegesen nagyobb volt a nem szavazatok aránya. Mivel nagy terület, így a nagyobb városok nem tudtak igebn-t csinálni. Mert azért lássuk be, az osztrák határmentén lakóknak kevesebb félnivalójuk van attól, hogy a határ túloldaláról "megszállják" az országot, mint mondjuk a román vagy ukrán határ mellett élők esetén. Ráadásul pont a keleti régió ahol gyakorlatilag nincs munkalehetőség, minden téren elmaradottabb a fővároshoz vagy a Dunától nyugatabbra lévő településekhez képest. Persze hogy az ottélők jobban féltik azt, amilyük van. Ha van mégis egy álláslehetőség, akkor az ottélők szeretnék azt betölteni, ne pedig egy hatrárontúli, mégha az is magyarnak vallja magát. És ez érthető ios. Mindenki a saját és családja érdekeit tartja szeerm elétt elsősorban. Én megértem a hatáűron túliakat, nem tehetnek arról hogy olyan helyzetbe kerültek amilyenbe. De ők is megérthetik, nem áll úgy az ország hogy a végtelenségig jótékonykodjon. Ha annyi lenne a munkanéküliség itt keleten, mint egyes Dunántúli városokban, akkor biztos más lett volna az eredmény. Csak furcsa, hogy Komáromba és Esztergomba innen kjeletrőúl, többszáz kilóméterről keresnek munkaerőt gyárakba. Mert ott már csak az nem diolgozik, aki nem is akar. Itt meg ha akarna sem tudna. Pártunknak és kormányunknak fel kellene már érni ésszell, hogy nem az ország nyugati részét kellene nyomni a végtelenségig.
Ja, hogy nem jönnek a befektetők keletre? Mert messze van? Hogy ne lenne messze olyan főúton mint a 4-es? Katasztrófa hogy milyen állapotban van Debrecentől Záhony felé. Itt is kellett volna az infrastruktúrát fejleszetni hamarabb. Nem lenne 2 részre szakadva az ország.
|
vas. nov. 06, 2005 15:31 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
@ írta: Tehát, arra reagáltam, hogy csak a cipészeknek nem áll érdekükben az egységes magyarság. Erre írtam, hogy azért a népszavazásnál azért elég sok nem szavazat érkezett az állapolgárságra, ami valamilyen szinten azt súgja, hogy mégsincs akkora egyetértés abban hogy mindenki papír szerint is magyar legyen, aki magyarnak született.
semmi haszna nem lesz, csak esetleg már õ is megbánta, hogy igennel szavazott, vagy mittudom én. akkor szerinted mégi mi a túróért lett hót más eredmény a Te nem reprezentatív felmérésedben, mint ami a valóságban lett? ennyire azért nem lehet manipulálni egy szavazást. Odohoz csatlakozva, az én ismeretségi körömben is több az igen szavazó, mint a nem. ha nem is 100%, de határozottabban több!
Váááárj! A második felét ugye Landsinak címezted?
Én nem állítottam, hogy saját felmérésem szerint több lett volna a nem szavazó az eu kérdésben. Sőt, az általam ismertek többsége is igen-el csatlakozott.
Mellesleg - sztem -, a haza választási rendszerben a számlálás során nem lehet érdemi mértékben manipulálni a szavazatokkal.
Az első kérdésben pedig a tavalyi, külföldi magyarokkal kapcsolatos kérdésről van szó?
egyébként iédzném:
"Ez persze egy kirívó, érthető példa. De nem csak a c-k vannak érdekellentétben a nemzetalkotó magyarsággal."
erre te:
"Tehát, arra reagáltam, hogy csak a cipészeknek nem áll érdekükben az egységes magyarság. "
szal, a NEMCSAK-ot olvastad "csak"-nak?
|
vas. nov. 06, 2005 15:31 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
nutellamoly írta: [...] vagy legyünk az Örök Keleti Határ a zavarosban? Pedig Európa közepe nálunk található, tőlem kb. 45 km-re, légvonalban. Szóval valóban a keleti határa vagyunk a dzsumbujnak, azonban korántsem Kelet-Európa vagyunk.
Üdv!
|
vas. nov. 06, 2005 15:30 |
|
|
nutellamoly
arany tag
|
Hát, talán a súlyos helyzet kell az egymás mellé rendeződéshez. Ha (a rosszhoz képest relatíve) jól mennek a dolgok, akkor nincs igény erre. Amíg nincsenek masszívan többségben (->egy fecske nem csinál nyarat elv) a változást igénylők, nincs változás.
Amíg az ország irányításáról is kb. 50-50 százalékban oszlik meg a vélemény, addig a politikusi nívóban sem lesz változás.
|
vas. nov. 06, 2005 15:21 |
|
|
6230
platina tag
|
T68m írta: nagyon hiányzott megint a mások által megfogalmazott véleményed
"Tehát még véletlenül sem hasonlítasz az olyan globalizáció ellen tüntető kiscsávóra aki...?!"
olvasni olvasni olvasni
kérdés volt és nem kijelentés
ráadásul olyan kérdés volt ami a + választ feltételezi róla és nem a - választ
olvasni olvasni olvasni
|
vas. nov. 06, 2005 15:18 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Macika írta: Mi magyarok (úgy-ahogy) 1956-ban voltunk képesek egymás mellé állni utoljára. Azóta sem, sőt szerintem folyamatosan csökken az esélye, hogy lehet valami olyan dolog, ami újra egymás mellé rendezné az embereket. Ezzel nem tudok vitatkozni. És ezt rettenetesen sajnálom...
|
vas. nov. 06, 2005 15:15 |
|
|
Vendég
|
Tehát, arra reagáltam, hogy csak a cipészeknek nem áll érdekükben az egységes magyarság. Erre írtam, hogy azért a népszavazásnál azért elég sok nem szavazat érkezett az állapolgárságra, ami valamilyen szinten azt súgja, hogy mégsincs akkora egyetértés abban hogy mindenki papír szerint is magyar legyen, aki magyarnak született.
semmi haszna nem lesz, csak esetleg már ő is megbánta, hogy igennel szavazott, vagy mittudom én. akkor szerinted mégi mi a túróért lett hót más eredmény a Te nem reprezentatív felmérésedben, mint ami a valóságban lett? ennyire azért nem lehet manipulálni egy szavazást.
Odohoz csatlakozva, az én ismeretségi körömben is több az igen szavazó, mint a nem. ha nem is 100%, de határozottabban több!
|
|
|
6230
platina tag
|
értem... mert itt a fórumon mindenki aki a hazai boldogulás mellett szól és a külföldi kimenetelt hurrogja le az egytől-egyig itthon megcsinálta a szerencséjét és dúskál a jólétben és abszolúte semmiféle financiális gondja baja óhaja sóhaja nincs...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 6230 vas. nov. 06, 2005 15:19-kor.
|
|
|
Vendég
|
Nekem meg se a 10, se a 90 % nem ismerősöm, csupán a napi kapcsolat folytán ez is szóbakerült. Szóval azt sem mondhatom hogy egyforma a gondolkodásmódunk.
|
vas. nov. 06, 2005 15:12 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
6230 írta: McLaca írta: 6230 írta: igen és pontosan ezért fikázzák le bizonyos magyarok azt a bizonyos magyart aki külföldre akar menni pénzt keresni és találni na de ne menjünk ebbe belefele megint Szerintem a vicc nem erre az esetre célzott. Üdv! persze hogy nem erre célzott hanem az általános magyar mentalitásra és pont az általános magyar mentalitás miatt volt az a bizonyos vita is (hajó, olajfúró stb) Nanana! Már megint félrebeszélsz... Senki nem irigyli, ha megcsinálod a szerencsédet. De majd akkor gyere nagy arccal, ha voltál kinn, megcsináltad, megtapasztaltad, és be is futottál. Addig csak tartalom nélküli üres süket duma amit löksz, a "kinti" nagy álomhelyzetről.
|
vas. nov. 06, 2005 15:10 |
|
|
nutellamoly
arany tag
|
Landsmann írta: Mi lenne neki abban a haszon, ha azt mondja nemmel szavazott, közben igennel. Nincs értelme, szerintem nem hazudnak.
Az én ismeretségi körömben meg fordítva... Az a 10%, akit nem én választok ismerősnek, hanem adott
|
vas. nov. 06, 2005 15:07 |
|
|
nutellamoly
arany tag
|
Ugyanilyen "rugalmatlan" magyar szabvány van a tojásra, szerinted ugyanazzal etetik a tyúkokat itt, mint ott? Ugyanazt a búzát, kukoricát veszik a termelők itt, mint ott?
Osztályok vannak a termékekben, az tény, a cél, hogy ha te olcsó, harmadosztályú almát akarsz venni, akkor azt kapjál, függetlenül a termelőtől, akár országon belül is.
A mezőgazdasági árakról: Mivel a mezőgazdaságnál élőmunka-igényesebb ágazatot nehéz elképzelni, várható, hogy a termékek szokásos, piaci ára sem lesz alacsony. A kiemelkedően magas ár miatt minden ország ártámogatást nyújt a termelőknek, a Közös Kalapból kiegészítve az árat. A ország szerint nincs is ezzel gond, amíg B ország, amely több támogatást ad, el nem kezd exportálni... Ilyenkor itt az idő pl., némi TV-kampányt indítani, hogy rossz a román cukor, nem megfelelő az olcsó sonka, stb. Az ilyet arról lehet felismerni, hogy a vevők az égadta világon sehol sem panaszkodnak, csak a termelők
Természetesen, ha A országnak vannak eszközei B ország befolyásolására, akkor lépni fog.
|
vas. nov. 06, 2005 15:05 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Az én ismerettségi körömben mindenki igennel szavazott.
|
vas. nov. 06, 2005 14:59 |
|
|
Vendég
|
@ írta: Landsmann írta: Mikor felhozódik az uniós szavazás, kiderül, 90%-a a beszélgetőknek az unió ellen szavazott. Akkor hogy is jött össze mégis az uniós többség? Érdekes. Az hogy esetleg nem meri bevallani??? Már nem azért de minden előzetes felmérés az IGEN-t hozta ki mint toronymagas esélyes. Szóval hogykét-három év távlatából ki mit mond, az megint más...
Mi lenne neki abban a haszon, ha azt mondja nemmel szavazott, közben igennel. Nincs értelme, szerintem nem hazudnak.
|
vas. nov. 06, 2005 14:56 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
@ írta: Landsmann írta: Mikor felhozódik az uniós szavazás, kiderül, 90%-a a beszélgetõknek az unió ellen szavazott. Akkor hogy is jött össze mégis az uniós többség? Érdekes. Az hogy esetleg nem meri bevallani??? Már nem azért de minden elõzetes felmérés az IGEN-t hozta ki mint toronymagas esélyes. Szóval hogykét-három év távlatából ki mit mond, az megint más...
Emlékeztek Barabás és Jézus esetére? ez már csak ilyen.
MÁS:
@: válaszolj légyszi a fentebbre, mert nem értettem, hogy gondoltad azt!
|
vas. nov. 06, 2005 14:56 |
|
|
Vendég
|
Landsmann írta: Mikor felhozódik az uniós szavazás, kiderül, 90%-a a beszélgetőknek az unió ellen szavazott. Akkor hogy is jött össze mégis az uniós többség? Érdekes.
Az hogy esetleg nem meri bevallani??? Már nem azért de minden előzetes felmérés az IGEN-t hozta ki mint toronymagas esélyes. Szóval hogykét-három év távlatából ki mit mond, az megint más...
|
vas. nov. 06, 2005 14:53 |
|
|
Vendég
|
Ami a leginkább zavar az egész uniós szabályozásban, az a rugfalamtlan, tűzön-vízen keresztülvitt értelmetlen egységesítés. Csak kéát vicces példa: Szabvány avan a tojás méretének és színének. Úgyszintén az almának. Magyarázzák meg a tyúknak hogy mekkora és milyen színű tojást tojjon. Ja, hogy ugyanazzal kell etetni és akkor olyan lesz a színe? Szép álom, csak nem igaz. Hiába ugyanolyan táppal, stb etetit a tyúkot, az alapanyag nem ugyanaz. Mert nem ugyanolyan a magyar kukorica mint mondjuk a dán. erre mi a megoldás? Megszabják hogy ki mit termelhet, és az uniót 3-4 ország látja el egy bizonyos termékből. A többi meg kénytelen megvenni. Persze kitaláűlható, nem a csóró keleti országok termékeit kell megvenni. Mi csak az unióba piacnak kellettünk, a megtermelt javakat felkellett venni.
Vagy másik példa a cukor. Nem kis mértékben lett megdrágítva, mivel az uniós átlagárhoz kellett igazítani. Érdekes, az átlagfizetést miért nem kell hozzáigazítani. De ez nem elég, még belénk is rúgtak azzal, hogy azt mondták, Magyarországon 17 %-al kell 2007-től csökkenteni a cukorrépa termelő területeket. Persze, mert legalább ebben jók voltunk. Nehogy jól érezzük magunkat. Megindult a cukorturizmus, a raktárban ott állt a sokm cukor, nem vette senki. Akció akció hátán. Nem kellett volna megemelni az árát és akkor nem hordák volna mázsaszámra Romániából a cukrot.
Ezért vagyok ellene az uniónak. Csak használói, (kihasználtjai) vagyunk és nem élvezői az egyesülésnek.
|
vas. nov. 06, 2005 14:48 |
|
|
nutellamoly
arany tag
|
Landsmann írta: Nézd, én speciel az uniónak semmilyen előnyét nem tapasztalom, de a sok hozzá nem értő által kitalált, pontosabban szólva ránkerőltetett szabályozást annál inkább.
Szvsz. az un. "EU által ránkerőltetett baromságoknak" legalább 90%-a magyar gyártmány, helyi használatra. Biztos vagyok benne, hogy a postai szabályok is a minimum követelményeket határozzák meg, de a Magyar Posta örömmel degradálta magát a minimumra - persze az EU miatt...
Magyarországon a szabályozást persze hozzáértők végzik, például a Parlament ezért módosította egy napon két törvénnyel az SZJA törvényt
|
vas. nov. 06, 2005 14:45 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
ha tetszett a Kabos film, akkor filmmúzeum Latabárral!
|
vas. nov. 06, 2005 14:44 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
nagyon hiányzott megint a mások által megfogalmazott "véleményed".
Lands sem az ellen van, hogy szabadkereskedelem legyen, hogy az emberek, a gondolatok (info) szabadon mozoghassanak.
Azonban az, hogy az eu mindenbe beleszóljon, újraelosztó tevékenységet végezzen, az már finoman fogalmazva túlzás, visszataszító.
És hogy erről NE TUDJON ELSZÁMOLNI, azaz hogy mire költötte a beszedett pénzt, az pedig felháborító és felveti azt a gondolatot, hogy az eu-t alapjaiban megreformálni kelljen!
|
vas. nov. 06, 2005 14:34 |
|
|
Vendég
|
Ez nem így van. Amit felsoroltál, abból mindent lehetett kapni az unió előtt is nálunk. Nézd, én speciel az uniónak semmilyen előnyét nem tapasztalom, de a sok hozzá nem értő által kitalált, pontosabban szólva ránkerőltetett szabályozást annál inkább. Nem mindenki lakik nagyvárosban, ahol sokkal hamarabb lehet tapasztalni az unió "jótékony" hatását. Mert a jót, majdhogynem csak a kiváltságosak érzik, a rosszat viszont mindenki. Míg be nem léptünk, minden politikus csak az előnyökről pofázott, hogy milyen jó lesz nekünk, meg ez is könnyebb lesz, meg nem kell útlevél, blabla. Csak miután beléptünk a nagy társadalomba, azuitán kezdték el mondogatni, hogy ez is másképp lesz, itt most átmenetileg egy kicsit rosszabb lesz, meg ilyesmi. Ugyanezt játszák el a románokkal is. Mire mi ebből az uniósdiból itt vidéken észreveszünk (ha egyáltalán észreveszünk) valami pozitívumot, addigra már igencsak nyugdíjas leszek.
Ugyanezt fogják eljátszani az Euroval is. Beetetnek minket hogy az majd milyen jó lesz. Ha olyan jó lesz, akkor a németek miért sírják vissza a Markát, miért bánta meg szinte mindegyik hogy megvált a nemzeti valutájától. A Svédeknek van a legtöbb eszük. A többi ország lehurrogta őket, amikor a népszavazás a saját nemzeti valutájuk mellett szavazoitt és nem kellett nekik az Euro. Vajon miért nem? Mert látták hogy az nekik hátrányosabb lenne. Mire nálunk bevezetik az Eurot, nyakama rá, jópár ország kilép belőle. Megint bennemaradunk a trutymóban szokás szerint.
Ami pedig a népszavazást illeti, munkám során nagyom sok emberrel találkozom, gyakran van időnk erről-arról beszélgetni. Mikor felhozódik az uniós szavazás, kiderül, 90%-a a beszélgetőknek az unió ellen szavazott. Akkor hogy is jött össze mégis az uniós többség? Érdekes.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég vas. nov. 06, 2005 14:41-kor.
|
vas. nov. 06, 2005 14:34 |
|
|
6230
platina tag
|
nutellamoly írta: T68m írta: Nos, igazi, nemzetalkotó, stb. magyar az, akinek érdeke egybeesik az ország érdekével. Na igen, de mi az ország érdeke Ki mondja meg? Csatlakozzunk az EU-hoz a Rendszerbe, vagy legyünk az Örök Keleti Határ a zavarosban?
volt valami népszavazás vagy mi a fene
|
vas. nov. 06, 2005 14:30 |
|
|
nutellamoly
arany tag
|
T68m írta: Nos, igazi, nemzetalkotó, stb. magyar az, akinek érdeke egybeesik az ország érdekével.
Na igen, de mi az ország érdeke Ki mondja meg? Csatlakozzunk az EU-hoz a Rendszerbe, vagy legyünk az Örök Keleti Határ a zavarosban?
|
vas. nov. 06, 2005 14:28 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Megint kezdődik...
Üdv!
|
vas. nov. 06, 2005 14:28 |
|
|
6230
platina tag
|
És akkor minden eu hatás ellen vagy ugye? A jót is elutasítod nem csak a rosszat?! Tehát még véletlenül sem hasonlítasz az olyan globalizáció ellen tüntető kiscsávóra aki kimegy az utcára és veri a nyálát a globalizáció ellen és köveket dobál... aztán kiderül hogy NIKE cipő van rajta NOKIA mobilt használt VODA sim kártyával és CASIO órája van és amikor hazamegy akkor leveti a LEVIS nadrágot és kivesz egy jó hideg PEPSIT a SIEMENS hűtőből és leül a SONY tévé elé és bekapcsolja a PANASONIC dvd lejátszót majd este elmegy a haverokhoz a MAZDA kocsijával a PIZZAHUT-ba zabálni?!
szóval globalizáció nélkül ma nem lehet élni ezért nem értem miért is tüntetnek ellene
(illetve lehet fenn a hegyen egy barlangban remete módján)
Talmácsi harmadik lett a világbajnokságon!!!
Ebbe az emberbe kéne tömni a pénzt nem a nyomorék focistákba!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 6230 vas. nov. 06, 2005 14:29-kor.
|
vas. nov. 06, 2005 14:25 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
McLaca írta: T68m írta: Nos, igazi, nemzetalkotó, stb. magyar az, akinek érdeke egybeesik az ország érdekével. Akkor politikusaink kiesnek ebbõl a körbõl. Node ne legyen politizálás! Üdv!
hát igen, sajnos!
Lands: oké!!!
úgy látom, egyetértünk, csak fogalmazásbeli különbségek vannak.
Tényleg, ki nézi most a Kabos filmet?
|
vas. nov. 06, 2005 14:22 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
T68m írta: Nos, igazi, nemzetalkotó, stb. magyar az, akinek érdeke egybeesik az ország érdekével. Akkor politikusaink kiesnek ebből a körből. Node ne legyen politizálás!
Üdv!
|
vas. nov. 06, 2005 14:20 |
|
|
Vendég
|
Én például így
Admin: A képet a felhasználó kérésére töröltük.
tiltakozok az Európai Unió ellen. Tavaly május 1-én került fel a falra a magyar zászló.
|
vas. nov. 06, 2005 14:17 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
nutellamoly írta: T68m írta: De nem csak a c-k vannak érdekellentétben a nemzetalkotó magyarsággal. És kik a nemzetalkotó magyarok? A svábok vagy a szlávok? Az echte magyarokat már rég lerendezték a törökök...
pont ezt kérdezte Macika is. Nos, igazi, nemzetalkotó, stb. magyar az, akinek érdeke egybeesik az ország érdekével.
(Aki pl. tart egy magyar agarat. )
|
vas. nov. 06, 2005 14:10 |
|
|