|
Szerző |
Üzenet |
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Odo írta: Macika írta: Odo írta: 13:34; 13:50; 16:05. Azért azt megkérdezhetem, hogy olvastad-e a fórum szabályzatát? Gondolom, az már túl nagy kérés lenne így fél kettő felé, hogy megnevezd, miben sértettem meg. Persze ehhez először el kellene olvasnod magát a szabályzatot. Politizáltál, és nem végezted moderátori feladatod (ahelyett, hogy szóltál volna hogy ezt nem kéne, tevékenyen részt vettél benne). Nem érted. Hol sértettem meg a fórum szabályzatát? Miben?
Mellesleg azt is ide írhatnád, hogy mely mondataim voltak politizálásnak minősíthetők.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:38 |
|
|
timo
ezüst tag
|
Macika írta: Odo írta: 13:34; 13:50; 16:05. Azért azt megkérdezhetem, hogy olvastad-e a fórum szabályzatát? Gondolom, az már túl nagy kérés lenne így fél kettő felé, hogy megnevezd, miben sértettem meg. Persze ehhez először el kellene olvasnod magát a szabályzatot.
Megkérdezhetem, miért törölted a hozzászólásaimat? Melyik pontot sértettem meg? Várom, hogy beidézd a fórumszabályzatot, amit annyira emlegetsz...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timo hétf. nov. 07, 2005 1:38-kor.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:35 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Macika írta: Odo írta: 13:34; 13:50; 16:05. Azért azt megkérdezhetem, hogy olvastad-e a fórum szabályzatát? Gondolom, az már túl nagy kérés lenne így fél kettő felé, hogy megnevezd, miben sértettem meg. Persze ehhez először el kellene olvasnod magát a szabályzatot.
Politizáltál, és nem végezted moderátori feladatod (ahelyett, hogy szóltál volna hogy ezt nem kéne, tevékenyen részt vettél benne).
|
hétf. nov. 07, 2005 1:33 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Odo írta: 13:34; 13:50; 16:05. Azért azt megkérdezhetem, hogy olvastad-e a fórum szabályzatát?
Gondolom, az már túl nagy kérés lenne így fél kettő felé, hogy megnevezd, miben sértettem meg. Persze ehhez először el kellene olvasnod magát a szabályzatot.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:26 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
13:34; 13:50; 16:05.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:16 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Odo írta: Macika írta: Mostanában volt erről szó? Tényleg nem emlékszem... Erre már nem lehet mit mondani. De igen. A hozzászólásaim dátumát, amikor megsértettem a fórum szabályzatát.
Egyébként üres rágalmazás. Amit nem szeretek.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:12 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Macika írta: Mostanában volt erről szó? Tényleg nem emlékszem... Erre már nem lehet mit mondani.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:06 |
|
|
Macika
Moderátor
|
timo írta: McLaca írta: Annyira szeretem az ilyet, amikor valaki azt hiszi, megmondta a frankót, közben meg azt sem tudja, kit nevezett meg...
Olvass többet, okulj, aztán szégyelld el magad!
Üdv! Tudom, hogy kit neveztem meg, ne aggódj... Hogy kit azt oké. Na de hogy miért, azt aligha...
|
hétf. nov. 07, 2005 1:04 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Odo írta: Nem vettél részt az EU-USA-magyarok-népszavazás témában? Mostanában volt erről szó? Tényleg nem emlékszem...
|
hétf. nov. 07, 2005 1:03 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Nem vettél részt az EU-USA-magyarok-népszavazás témában?
|
hétf. nov. 07, 2005 0:47 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Odo írta: Azért van ebben valami. Pl. nekem is volt egy mondatom a témához kapcsolódóan, az említett fórumtagnak pedig több is. Szedett ki valaki hozzászólást? Nem figyeltem. Nem nagyon voltam ma itthon, csak foltokban.
Ha úgy van, ahogy sejtem, akkor kérném tisztelettel azokat a hsz-eket megmutatni nekem, ahol megsértettem a fórum-szabályzatot.
Mert hát okoskodni lehet bele a vakvilágba. De amikor konkrétumok kellenének...
|
hétf. nov. 07, 2005 0:38 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Azért van ebben valami. Pl. nekem is volt egy mondatom a témához kapcsolódóan, az említett fórumtagnak pedig több is.
|
hétf. nov. 07, 2005 0:27 |
|
|
timo
ezüst tag
|
McLaca írta: Annyira szeretem az ilyet, amikor valaki azt hiszi, megmondta a frankót, közben meg azt sem tudja, kit nevezett meg...
Üdv!
Tudom, hogy kit neveztem meg, ne aggódj...
|
hétf. nov. 07, 2005 0:22 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Annyira szeretem az ilyet, amikor valaki azt hiszi, megmondta a frankót, közben meg azt sem tudja, kit nevezett meg...
Üdv!
|
hétf. nov. 07, 2005 0:20 |
|
|
timo
ezüst tag
|
Fáj az igazság Mackóka? Inkább ez az undorító!
|
vas. nov. 06, 2005 23:52 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Zsuzsi írta: Az ötöslottó nyeremény kapcsán, az hangzott el a Híradó-ban, hogy kishazánkban a havi átlag jövedelem 255 200 Ft! Ez hogy jön ki Ne válaszoljátok meg! Költői kérdés volt, de elfogadnám ezt az átlag jövedelmet én is!!! Isten látja lelkemet, nem irigységből írom, hiszen nem irigykedni kell, hanem utánozni.
De ha nekem a brutto fizetésem 83e Ft (és valami azt súgja nekem, hogy járnak még sokszázezren hasonló cipőben), akkor a 255.200 Ft átlag eléréséhez ugyanannyi embernek legalább 400-450e bruttoja kell legyen.
Mégis csak panaszkodunk?
De tényleg!
Hogyan jön ki???
|
vas. nov. 06, 2005 23:42 |
|
|
Macika
Moderátor
|
tehet írta: Sy írta: Uraim, ismét politizálást és/vagy cigányozást tapasztalok a fórumban. Nem számoltam, hányadszorra. A következő emberek vesztették el az írásjogukat egy napra: 6230, Landsmann, nutellamoly, T68m, @
A fenti sorrend nem fontossági, hanem alfanumerikus. Tekintettel, hogy választási év elé nézünk, nem óhajtok a továbbiakban kérni, könyörögni senkinek. Aki nem tanul, kaphat teljes felhasználó-törlést is, tekintet nélkül a hozzászólásainak mennyiségére. Ez nagyon csunya és undorito Sy szégyeld magad.Remélem kirugnak mert minden megalkuvo és részre hajló forum csak ideig óráig marad meg.Ritkán írok szivesebben csak szemlélödök de ha moderátoroddal szemben és akik még benne voltak nem kapnak büntetest (esetleg közelebb állnak hozzád)? Hagyjuk szabad vélemény ellen igy fellepni? Engedellmeddel topikot HIF-nek megküldöm. Mennyivel jobb lett volna mindenkinek, ha magadban tartottad volna ezt is. Nem derült volna ki, mennyire gyerek vagy.
Szerintem szépen szerkeszd meg a hsz-edet és töröld ki belőle a gyerekes momentumokat. De az se baj, ha törlöd az egészet.
Ha akarod törölhetem én is. De akkor a regisztrációd is megy vele, meg az IP-re is lakat kerül.
|
vas. nov. 06, 2005 23:33 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Londelmor írta: igen, mondjuk annak, aki sosem vezetettmég a 60km/h is sok lehet
Én mielőtt elmentem vezetni tanulni,faterral a város szélén gyakoroltunk kicsit.Semmi után kettővel,a mező szélén,hogy legalább az alapvető dolgokkal tisztában legyek.És akkor nyomtam is a saját kocsinknak 70-ig a gázt egy elhagyatott,egyenes úton.
Aztán elmentem vezetni egy citroen c3-mal,aminek azért kicsit jobb húzása volt,mint az otthoni 14 éves fiestának.És 2-3 rutin óra után már mentünk is forgalomba.És ha nem mentem legalább 70-80 körül,akkor üvöltött az oktató,hogy mennyi is a megengedett sebesség???Akkor miért döcögünk ilyen lassan?? És egy tök ismeretlen autóban,pár alkalom után nagyon nem éreztem magam biztonságban olyan sebességnél.Aztán ez idővel elmúlt és mióta megvan a jogsim(2 éve),már vezettem sok fajta kocsit és azoknál már nem volt ilyen gond.
Szóval ha vkinek megvan hozzá az alapvető érzéke,akkor könnyen rá lehet érezni az ízére.És amikor néha be lehet ülni vmi ismi révén vmi igazi jóóó autóba és annak nyomni,hmmm..az jó élmény
|
vas. nov. 06, 2005 23:27 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Sy írta: Szó sincs fizetőssé tételről Természetesen mi sem gondoltuk komolyan , viszont a korábban elejtett félmondatokból következtetni lehetett arra, hogy valami látványbéli átalakulás van a háttérben
Üdv!
|
vas. nov. 06, 2005 22:42 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
Rozsó, McLaca!
Szó sincs fizetőssé tételről, legalábbis én nem tudok róla Macika küldött egy nagyon szép skint, amit phpBB fórumokra lehet ráhúzni; csak nem akartuk nyilvánosságra hozni, amíg nem biztos, hogy be lehet majd vezetni. Mivel átalakulások várhatók (főleg a hírsite-on), még esetleg színvilágban is, így jeleztem a főnököm felé, hogy akkor egyúttal lehetne bővíteni a fórumdesignt is. Úgy tűnik, hogy menni fog, de elkiabálni nem akartuk
|
vas. nov. 06, 2005 22:31 |
|
|
Deniti
ezüst tag
Csatlakozott: csüt. szept. 08, 2005 22:05 Hozzászólások: 15 Tartózkodási hely: Somewhere in light of the sunset
|
Bronzival teljesen egyetértek a dologban.... csak sajnos ma már szinte elengedhetetlen, hogy valakinek jogsija legyen... bizonyos munkakörökben elengedhetetlen..
Nemrég változtatták meg a törvényt ( talán tavasszal ), hogy a jogosítvány megszerzéséhez már nem kell a 8 általános sem... azért nem biztos, hogy adnék egy olyan ember kezébe autót, akinek a képességei nem teszik lehetővé, hogy 18 éves korára elvégezze 8-at..
|
vas. nov. 06, 2005 22:08 |
|
|
Zsuzsi
platina tag
Csatlakozott: kedd jan. 04, 2005 10:18 Hozzászólások: 920 Tartózkodási hely: Szolnok
|
BrOnZ írta: Zsuzsi írta: Csak egy példát mondok: A tanuló valami vélt veszély esetén blokkoló fékezést végez és ezzel valós vészhelyzetet okoz! Ebben az esetben mit tehet az okító??? ....legfeljebb ráordíthat... Zsuzsika: autóban vezetés közben nem hallucinálunk... Ezért bátorkodom azt mondani, hogy forgalomba csak már egy bizonyos szempontból "gyakorlott" és kiismert "jelölt" vihető ki. Tudomásul kéne venni, hogy nem mindenki alkalmas autót vezetni. Ez is egy olyan foglalkozás, amihez kellenek adottságok, képességek. Ha egy embernél ezek nincsenek meg, akkor el kell tanácsolni az autóvezetéstől... De hát mint az közismert dolog: a pénz az nagy úr...
Általában nem a pénzről szól a mese! Ki tud meggyőzni egy elszánt alakot, hogy Ő alkalmatlan?! Ahhoz 5 sikertelen vizsga kell, hogy PÁV-ra kerüljön a delikvens, ahol esetleg ez derül ki! Egy bizonyos szempontból lehet "gyakorlott" a tanonc, de megbízható...
Azért van némi fogalmam ezekről a dolgokról, mert a párom oktat! (Kényszerpálya!!! Renszerprogramozó, de nem tud elhelyezkedni! )
|
vas. nov. 06, 2005 22:01 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
Nekem úgy volt az oktatóval, hogy megmondta az elején, hogy ha valami veszélyhelyzet van, akkor szól, és én gázt-féket-kormányt-váltót elengedve csak csücsüljek a helyemen... Szerintem ez egyértelmű.
|
vas. nov. 06, 2005 21:48 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Zsuzsi írta: Csak egy példát mondok: A tanuló valami vélt veszély esetén blokkoló fékezést végez és ezzel valós vészhelyzetet okoz! Ebben az esetben mit tehet az okító??? ....legfeljebb ráordíthat... Zsuzsika: autóban vezetés közben nem hallucinálunk... Ezért bátorkodom azt mondani, hogy forgalomba csak már egy bizonyos szempontból "gyakorlott" és kiismert "jelölt" vihető ki. Tudomásul kéne venni, hogy nem mindenki alkalmas autót vezetni. Ez is egy olyan foglalkozás, amihez kellenek adottságok, képességek. Ha egy embernél ezek nincsenek meg, akkor el kell tanácsolni az autóvezetéstől... De hát mint az közismert dolog: a pénz az nagy úr...
|
vas. nov. 06, 2005 21:41 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Zsuzsi írta: A tanuló valami vélt veszély esetén blokkoló fékezést végez és ezzel valós vészhelyzetet okoz! Ebben az esetben mit tehet az okító??? ....legfeljebb ráordíthat...
Ne félj, meg is teszi. Meg van olyan oktató is, aki semmilyen instrukciót nem ad a kezdetektől fogva, de ha a tanuló valami bakit csinál, úgy leteremti, hogy szerencsétlennek füle-farka kettéáll... Ezért cserélt oktatót az egyik barátnőm. Aztán a vizsgán (mikor máskor? ) pont belefutottak egy baleseti helyszínbe, ahol se lámpa, se rendőr, de megoldotta, és elsőre átment a vizsgán - jobb oktatóra cserélt.
Üdv!
|
vas. nov. 06, 2005 21:39 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Annyi hiba volt benne, hogy inkább leírom újra...
Zsuzsi írta: Sajnos vannak olyan helyzetek, amit az oktató nem tud kivédeni, Akkor az illető nem való oktatónak. 100%-ig ő a felelős mindenért, amit a "tanonc" csinál. És ezt már akkor is tudja, amikor autóba ül a tanítványával. Annyi esze lehetett volna, hogy kiszállnak a kocsiból. Nem tudom, hogy mire lett volna még idő, de talán ki is lehetett volna tolni az autót. Azt meg nem is említem, vogy vezetési tananyag a bekövetkezett szituáció, és a megoldása az, hogy egyesben önindítóval el kell vinni az autót a sínről. Ha nem volt képes ezekre, akkor alkalmatlan a foglalkozásának a gyakorlására. Ennyi... Ettől még sajnálom szegényt. Elég nagy árat fizetett.
P.s.: Azt azért halkan megkérdezném, hogy vajon mi alapján lehet egy 25 éves emberke hivatásos gépjármű oktató... Honnan vette azt a rengeteg tapasztalatot... stb...
|
vas. nov. 06, 2005 21:37 |
|
|
Zsuzsi
platina tag
Csatlakozott: kedd jan. 04, 2005 10:18 Hozzászólások: 920 Tartózkodási hely: Szolnok
|
BrOnZ írta: Zsuzsi írta: Sajnos vannak olyan helyzetek, amit az oktató nem tud kivédeni, Akkor nem való oktatónak. 100%-ig ő a felelős mindenért, amit a "tanonc" csinál. Ha nem képes erre, akkor alkalmatlan a foglalkozásának a gyakorlására. Ennyi...
Csak egy példát mondok: A tanuló valami vélt veszély esetén blokkoló fékezést végez és ezzel valós vészhelyzetet okoz! Ebben az esetben mit tehet az okító??? ....legfeljebb ráordíthat...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zsuzsi vas. nov. 06, 2005 21:37-kor.
|
vas. nov. 06, 2005 21:35 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
Még egy kis pontosítás, a mai modern alsó-középkategóriás autók féktávja 100km/h-ról ideális (hangsúlyozom, ideális) esetben ~36-45 m.
|
vas. nov. 06, 2005 21:26 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Zsuzsi írta: Huhh! Ez szörnyű! A tanuló meg be volt kötve ...biztos azt sem tudták a nagy kapkodásban kikapcsolni és már nem maradt idő az ugrásra!!!
Arról volt szó, hogy amikor ráhajtottak a sínre, még szabad jelzés volt, de a sínek közepén lefulladt a kocsi. A piros jelzéstől pedig még legalább 20-30 mp, míg vonat jön a környékre, legalábbis ennyinek minimum kéne lennie, szóval lett volna idejük kényelmesen kiszállni és akár ki is tolni a kocsit, persze "vásár után okos a paraszt", abban a stresszhelyzetben nem sokan tudnak következetesen gondolkodni...
Üdv!
|
vas. nov. 06, 2005 21:24 |
|
|
Zsuzsi
platina tag
|
Az ötöslottó nyeremény kapcsán, az hangzott el a Híradó-ban, hogy kishazánkban a havi átlag jövedelem 255 200 Ft! Ez hogy jön ki
Ne válaszoljátok meg! Költői kérdés volt, de elfogadnám ezt az átlag jövedelmet én is!!!
Szerk: Elnézést, de elgépeltem az összeget! Helyesen: 155 200 Ft. A hozzászólásom többi része változatlan!!!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Zsuzsi hétf. nov. 07, 2005 10:08-kor.
|
vas. nov. 06, 2005 21:20 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
igen, mondjuk annak, aki sosem vezetettmég a 60km/h is sok lehet, de azért annyival haladva még sokkal esélyesebb, hogy közbe tud avatkozni az oktató.
persze ez szabálytalan akárhogy is szépítjük, hogy kimenjen valaki rutin vizsga előtt forgalomba.
mondjuk én élveztem, hogy úgy tanultam vezetni, hogy minden alkalommal egy kb 30-40 perc rutinpálya, aztán meg mászkáltunk forgalomban egy kicsit. persze nem autópályán, hanem csak kényelmes fővárosi forgatagban
|
vas. nov. 06, 2005 21:10 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Londelmor írta: GazVezir írta: Nos, autópályán, ha nem tévedek, a minimum sebesség 90-100-110km/ó, nem tudom pontosan. Közlekedés autópályán és autóúton írta: 37. § (1) Autópályán és autóúton, valamint az azokra való ráhajtásra szolgáló úton (az előjelző táblától kezdődően) csak olyan gépjárművel, illetőleg gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel szabad közlekedni, amely sík úton legalább 60 km/óra sebességgel képes haladni; ezeken az utakon más jármű közlekedése tilos. ( forrás)
Oh, köszönöm, így máris tiszta a helyzet és már ezt is tudom . Jó nagyot tévedtem akkor a sebességet illetően. Ettől függetlenűl a fentebb felvázolt véleményem nem változik, csak annyiban, hogy 60km/óra.
McLaca: Köszi a segítséget, rákeresek, hátha találok ilyen programokat. Akinek viszont közelebbi infók vannak a birtokában, attól nagyon szívesen elfogadom a segítséget.
|
vas. nov. 06, 2005 21:05 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
GazVezir írta: Nos, autópályán, ha nem tévedek, a minimum sebesség 90-100-110km/ó, nem tudom pontosan. Közlekedés autópályán és autóúton írta: 37. § (1) Autópályán és autóúton, valamint az azokra való ráhajtásra szolgáló úton (az előjelző táblától kezdődően) csak olyan gépjárművel, illetőleg gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel szabad közlekedni, amely sík úton legalább 60 km/óra sebességgel képes haladni; ezeken az utakon más jármű közlekedése tilos.
( forrás)
|
vas. nov. 06, 2005 21:03 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Zsuzsi írta: Macika írta: A HWSW-n van egy oktató srác, aki tud részleteket is. 30. órájában járt a hölgy, de nem volt megbízható. Ráhajtottak a sínre, még fehéret villogott, de mint az amerikai filmekben, lefulladt rajta. Aztán jött az idegbeteg kapkodás, beletörték a kulcsot, aztán meg jött a vonat...
Egyértelműen az oktató a felelős. Huhh! Ez szörnyű! A tanuló meg be volt kötve ...biztos azt sem tudták a nagy kapkodásban kikapcsolni és már nem maradt idő az ugrásra!!!
Ahogy Macika is fogalmazott, szőrnyű és értelmetlen halál, szinte felfoghatatlan. Ezért próbáljon mindenki vigyázni magára, illetve embertársaira.
|
vas. nov. 06, 2005 21:00 |
|
|
Zsuzsi
platina tag
|
Macika írta: A HWSW-n van egy oktató srác, aki tud részleteket is. 30. órájában járt a hölgy, de nem volt megbízható. Ráhajtottak a sínre, még fehéret villogott, de mint az amerikai filmekben, lefulladt rajta. Aztán jött az idegbeteg kapkodás, beletörték a kulcsot, aztán meg jött a vonat...
Egyértelműen az oktató a felelős.
Huhh! Ez szörnyű! A tanuló meg be volt kötve ...biztos azt sem tudták a nagy kapkodásban kikapcsolni és már nem maradt idő az ugrásra!!!
|
vas. nov. 06, 2005 20:58 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
GazVezir írta: Nem tudja valaki, hogy hogyan tudnám felvenni a játékomat és videót, esetleg animációt készíteni belőle? Mobiltelefonos játékról van szó egyébként. Köszönöm a segítségeket! Ha van PC emulátorod, amin fut a játék, tudsz belőle képernyőmentéseket csinálni (régebben láttam olyan programot, ami képsorozatot is tudott rögzíteni), vagy valamilyen képernyőről videót készítő alkalmazással rögzíted.
Üdv!
|
vas. nov. 06, 2005 20:55 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
1. El kéne olvasni a fórum szabályzatát. Tilos politizálni és C.-zni! A szankciók jogosak és indokoltak voltak.
2. Mit fog kezdeni vele a HíF?
2.1 Nem tartozik hatáskörébe a fórumviták és moderálási alapelvek, eljárások vizsgálata.
Küldd el nekik a modemed, abban kompetensebbek.
2.2. HíF már egy ideje nem létezik, szóval nekik nem fog sikerülni elküldeni.
Üdv!
|
vas. nov. 06, 2005 20:50 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
Hát én sem rendelkezek jogosítvánnyal, aminek az elsődleges oka, hogy nincsen pénzem, de ez itt most lényegtelen. De a véleményem az, hogy a kresszvizsga sikeres teljesítése után irány a rutinpálya, hogy az ember tanulja meg érezni az autót, ami alatt értem a váltásokat, fékezéseket, kuplungolást, kormányzást, majd ha a rutinvizsgán a tanuló sikeresen átment, akkor irány a város, a forgalom, s csak akkor, nem előbb.
Egyik ismerősöm is egyébként mesélte, hogy rögtön az első rutinszerzési órán átmentek egy másik városba, amit a mi városunkal egy szép forgalmas út köt össze. Iszonyat hatalmas felelőtlenségre vall ez, hiszen az oktató azt sem tudja, hogy tanulója tud-e valamennyire is vezetni...stb., ezernyi képességtől függ ez. Nos, autópályán, ha nem tévedek, a minimum sebesség 90-100-110km/ó, nem tudom pontosan. Nos, ekkora sebességnél akármilyen jó lehet az autóba a fék, satuféknél is csúszik legalább 50-60 métert. Ha adódik egy veszélyhelyzet, akkor az oktató, illetve a tanuló, nem beszélve másokról életveszélynek van kitéve. Némi inteligencia azért szükségeltetne ilyenkor az oktatónak. S nem erről az egy esetről hallottam már.
Az viszont szerintem dícséretes dolog, hogy városi közlekedés közben az oktató mindenfele irányít, noha magányügy, de változatos lesz a vezetés.
Másik téma:
Nem tudja valaki, hogy hogyan tudnám felvenni a játékomat és videót, esetleg animációt készíteni belőle? Mobiltelefonos játékról van szó egyébként. Köszönöm a segítségeket!
|
vas. nov. 06, 2005 20:49 |
|
|
Zsuzsi
platina tag
|
BrOnZ írta: Ebben egyértelműen az oktató volt a hunyó...
Sajnos vannak olyan helyzetek, amit az oktató nem tud kivédeni, bár itt valami érthetetlen dolog történt, mert azt csak megakadályozhatta volna, hogy a sínekre hajtson a tanuló! Nagyon sajnálatos eset!!!
|
vas. nov. 06, 2005 20:49 |
|
|
tehet
ezüst tag
Csatlakozott: kedd máj. 31, 2005 16:04 Hozzászólások: 24 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Sy írta: Uraim, ismét politizálást és/vagy cigányozást tapasztalok a fórumban. Nem számoltam, hányadszorra. A következő emberek vesztették el az írásjogukat egy napra: 6230, Landsmann, nutellamoly, T68m, @
A fenti sorrend nem fontossági, hanem alfanumerikus. Tekintettel, hogy választási év elé nézünk, nem óhajtok a továbbiakban kérni, könyörögni senkinek. Aki nem tanul, kaphat teljes felhasználó-törlést is, tekintet nélkül a hozzászólásainak mennyiségére.
Ez nagyon csunya és undorito Sy szégyeld magad.Remélem kirugnak mert minden megalkuvo és részre hajló forum csak ideig óráig marad meg.Ritkán írok szivesebben csak szemlélödök de ha moderátoroddal szemben és akik még benne voltak nem kapnak büntetest (esetleg közelebb állnak hozzád)? Hagyjuk szabad vélemény ellen igy fellepni? Engedellmeddel topikot HIF-nek megküldöm.
|
vas. nov. 06, 2005 20:33 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Mi a rossebér' nem ugrottak ki a kocsiból, aztán futás a sorompó mögé...?
|
vas. nov. 06, 2005 20:30 |
|
|
Macika
Moderátor
|
BrOnZ írta: Ebben egyértelműen az oktató volt a hunyó. Szegény. Nagyon sajnálom. Buta és értelmetlen halál. Talán bekattan már végre valakinek, hogy nem visznek ki forgalomba tanulóvezetőt az első órán... Csak kár, hogy emberélet kell ahhoz, hogy valaki(k) gondolkodni kezdjen(ek). A HWSW-n van egy oktató srác, aki tud részleteket is.
30. órájában járt a hölgy, de nem volt megbízható. Ráhajtottak a sínre, még fehéret villogott, de mint az amerikai filmekben, lefulladt rajta. Aztán jött az idegbeteg kapkodás, beletörték a kulcsot, aztán meg jött a vonat...
Egyértelműen az oktató a felelős.
|
vas. nov. 06, 2005 20:24 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
CineDOG írta: Na azért innen az ország közepéről nem egyszerű bizniszelni határon túlról. Úgy értettem, nem jobban, mit bárhol máshol a határhoz relatíve közel.
Üdv!
|
vas. nov. 06, 2005 19:53 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
én is amikor tanultam, akkor már az első órán elmentünk forgalomba, igaz akkor nem sokat, de második órán már az volt, hogy valahova utazott le az oktató másnap a családjával, és elmentünk be a nyugatihoz a feleségéért, meg ilyesmi örültem neki, hogy belvárosban kell vezessek semmi rutinnal.
(egyéb magánügyek miatt voltunk így dinnyét venni is, meg még ezer helyen amíg vezetni tanultam amúgy )
de mondjuk azért csak érdekesebb nem szintetikus körülmények közt vezetni. legalábbis ha már tűrhetően megy a gyakorlópálya.
|
vas. nov. 06, 2005 19:50 |
|
|
joanadavis
arany tag
Csatlakozott: szer. dec. 29, 2004 21:01 Hozzászólások: 478 Tartózkodási hely: összeommlott világ
|
Raven_ írta: Nekem 1 éve van jogsim. Ugyan nem a legelső órán, de a második alkalomtól kezdve (még rutinvizsga előtt, azaz szabálytalanul) rendszeresen mentünk forgalomban is.
nálunk is ez lesz.
|
vas. nov. 06, 2005 19:40 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
McLaca írta: Még nincs jogosítványom, és vezetni sem nagyon tudok , de ha jól tudom, amíg a vezető tanulóvezető, addig minden stiklijéért az oktató a felelős.
Igen, teljes mértékben az oktató a hibás. Bármit is tett a hölgyike, az oktatónak képesnek kellett volna lenni rá, hogy a balesetveszélyes helyzetet megakadályozza (ezért is nem kell használnia a biztonsági övet, hogy a kormányba is bármikor könnyen bele tudjon nyúlni).
Nekem 1 éve van jogsim. Ugyan nem a legelső órán, de a második alkalomtól kezdve (még rutinvizsga előtt, azaz szabálytalanul) rendszeresen mentünk forgalomban is.
|
vas. nov. 06, 2005 19:18 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Na azért innen az ország közepéről nem egyszerű bizniszelni határon túlról.
|
vas. nov. 06, 2005 18:55 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Még nincs jogosítványom, és vezetni sem nagyon tudok , de ha jól tudom, amíg a vezető tanulóvezető, addig minden stiklijéért az oktató a felelős.
Egy volt kolléganőmet egyébként a legelső órán kivitték forgalomba, úgy, hogy még a rutint sem csinálta meg! Tehát gyakorlatilag életében először vezetett, de máris forgalomban. Azt mondta, kicsit leizzadt... Amúgy jól vezet
CindeDOG: nem jobban, mint bárhol máshol.
Üdv!
|
vas. nov. 06, 2005 18:47 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Nyíregyházán és környékén tényleg olyan sokan seftelnek cigivel és üzemanyaggal, mint ahogy errefele mondják az ismerőseim?
|
vas. nov. 06, 2005 18:45 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Ebben egyértelműen az oktató volt a hunyó. Szegény. Nagyon sajnálom. Buta és értelmetlen halál. Talán bekattan már végre valakinek, hogy nem visznek ki forgalomba tanulóvezetőt az első órán... Csak kár, hogy emberélet kell ahhoz, hogy valaki(k) gondolkodni kezdjen(ek).
|
vas. nov. 06, 2005 18:42 |
|
|