Szerző |
Üzenet |
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
@WhipsOfGod
Idézet: Na,beraktam a rack-be a SATA vinyót,és a vinfos meghalt,pedig amúgy stabil a gépem,és megbízható....
...én szótam!
|
kedd szept. 27, 2005 14:19 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
próbáls a swapmanager nevű progival
|
kedd szept. 27, 2005 11:20 |
|
|
WhipsOfGod
platina tag
|
Na,beraktam a rack-be a SATA vinyót,és a vinfos meghalt,pedig amúgy stabil a gépem,és megbízható....
|
kedd szept. 27, 2005 10:05 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
NEUROFiRE írta: djsms írta: még annyit a témához, hogy az esetleges vinyócserét a butább oprendszer észre sem veszi, mert a raid vezérlő intézi az adatok kezelését. A buta oprendszer csak tárterületet lát. Oooo... Mondjuk inkabb, hogy logikai meghajtot. A tarterulet kifejezes olyan ize.
először azt írtam én is, aztán javítottam Tettem ezt azért, mert a logikai kifejezés feltételezi a hardvertől való eltérést, ezt meg a buta oprendszer észre se veszi
Aztán lehet nem jól logikáztam
|
hétf. szept. 26, 2005 17:53 |
|
|
NEUROFiRE
platina tag
|
djsms írta: még annyit a témához, hogy az esetleges vinyócserét a butább oprendszer észre sem veszi, mert a raid vezérlő intézi az adatok kezelését. A buta oprendszer csak tárterületet lát.
Oooo... Mondjuk inkabb, hogy logikai meghajtot. A tarterulet kifejezes olyan ize.
|
hétf. szept. 26, 2005 17:28 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Bizony én is értékelném, ha betöltené magát a vingyógy memóriába majd szépen ki is kapcsolná a vinyót ahogy illik! Gondolkodtam azon, hogy 1 gigás cf kártyát teszek be vinyónak és kap rá egy win2k-t, de sajna rövid életű lenne a kártya, mert a dög oprendszer folyton a vinyót zaklatja...
Inkább szereztem egy csendes lapitopi hdd-t, aminek a nagy házban szépen elnyelődik a hangja
|
hétf. szept. 26, 2005 17:23 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Hajaj! Emékszem,mikor annó jött a WinXp-Erről Billy és csapata azt állította,hogy 256MB memória már elég a rendszer futtatásához,de ha valakinek van 512,az már simán lemezről is futtathatja!-vagyis a memóriából-Igaz,hogy korábban is tettek hasonló kijelentéseket a memória mennyiségéről-na az sem jött be
Magyarul arra akartak kilyukadni,hogy akár Live-evalban futtatható az XP.
Nekem még 1,5 GB-al sem sikerült,na valahogy így van ez a hót swappal is.
Elméletileg lehetséges,de a gyakorlatban jóesetben is,csak kis testi hibával...
|
hétf. szept. 26, 2005 16:45 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Na tényleg az lenne még komoly!
(pedig sztem annyira nem nagy ügy megoldani), hogy menet közben kivehetnéd a rendszerwinyót....persze ekkor "lefagyna", de amikor visszatennéd észheztérne! Zseniális ötleteim vannak nem
|
hétf. szept. 26, 2005 15:17 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
@djsms :Köszi a hátbalappogatást!
Megyjegyzem gondolom,hogy mire a alapozzák a menet közbeni winyócserét:
Ujabb lapokon az SATA-ra telepített Windosban a tálcán megjelenik egy uo.ikonocska mintha egy USB-s eszözt csatlakoztattak volna a gépre.
Jobb klikkel "a hardwer biztonságosan eltávolítható" rendszerrel együtt
|
hétf. szept. 26, 2005 15:09 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
djsms írta: Egyébként megjegyezném, hogy nem a vinyónak kell tudni a hot-swapet, hanem a vezérlőnek! Ezt ugyebár az ide vezérlő nem igazán tudja, mert (tisztelet a kivételnek) csak bootoláskor néz körbe, hogy milyen eszközök vannak rákötve.
Így van!
Amúgy a winyók windows lekapcsoláskor ugyanúgy viselkednek mintha menet közben kikapnád a winyót, azzal az "apró" különbséggel, hogy előtte a windows a Puffer tartalmát kiírja!
Ergo, egy ilyen HOT SWAP SW-nek a következőt kell tennie:
Kivétel:
- Puffer kiírása
- Winyó eltávolítása SW-esen a Windows-ból (lásd eszközkezelő)
Berakás:
- Tulajdonképpen csak rá kell bírni a windows-t hogy a nem plug&play eszközöket detektálja újra!
|
hétf. szept. 26, 2005 14:43 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
még annyit a témához, hogy az esetleges vinyócserét a butább oprendszer észre sem veszi, mert a raid vezérlő intézi az adatok kezelését. A buta oprendszer csak tárterületet lát.
|
hétf. szept. 26, 2005 14:38 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
nacorvus szólt és milyen jól!
a hot-swap dolog elsősorban a szervereknek lett kitalálva, hogy ha egy raidben elhalálozna az egyik elem (vinyó) akkor azt a rendszer különösebb piszkálása (leállítása) nélkül cserélni lehessen. A hot-swap sosem az adatszállítgatós emberkéknek szólt. Mostanában elterjedtek az usb-s vinyók, amik viszont kifelyezetten az adathurcibálásra lettek optimalizálva, bár néhány alaplap már ezekről is képes butulni.
Egyébként megjegyezném, hogy nem a vinyónak kell tudni a hot-swapet, hanem a vezérlőnek! Ezt ugyebár az ide vezérlő nem igazán tudja, mert (tisztelet a kivételnek) csak bootoláskor néz körbe, hogy milyen eszközök vannak rákötve.
|
hétf. szept. 26, 2005 14:36 |
|
|
Takibaa
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 846 Tartózkodási hely: Budapest
|
ringyóz szokik xarakodni
nekem usb-n van külső rackben hdd-m, így tudom ráncigálni, de ugye ez az usb-nek köszönhető, korábban vipower rackben nekem is ment a hotswap progival, de a ringyóz nem szerette nagyon
|
pén. szept. 23, 2005 12:24 |
|
|
WhipsOfGod
platina tag
|
Megint a windows.....ááááááááhhhhhh
|
vas. szept. 18, 2005 23:13 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Az egész "hot-swapp"-techiólógiát nem a mobil-rackra,hanem kimondottan a szerverfelhasználásra és alkalmazásra találták ki.
Nekem már az elsőktől kezdve sikeresen működik is -valahol már írtam hogy hogy tettem szert az első SATA vinyó párra.
Nagyon nem mindegy,különösen ha, az felhasználó szép RAID-tömböket formáz ezekből a lemezekből,hogy melyiket akarja cserélgetni
Elvileg ha egy mobilrackba nyomorított SATA vinyót kirántok a windowsos rendszerből annak fizikálisan semmilyen baja nem lesz-kivéve ha éppen akkor ír rá a rendszer,de ilyenkorsem a lemeznek,hanem az adatoknak..
A windows viszont erőteljesen összevonja a szemöldökét erre a "kihúzásra" és a legközelebbi inditáskor egy ilyen felirattal indul: ellenőrizni kell a lemezkonzisztenciát
Az ilyen lemezeket én inkább rendszerlemezeknek ajánlom a fürgeség miatt,mint cserélhető háttértárnak.
|
pén. szept. 16, 2005 15:34 |
|
|
WhipsOfGod
platina tag
|
|
pén. szept. 16, 2005 13:45 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4154 Tartózkodási hely: Baranya
|
utini írta: Én simán használtam a mobil rack-hez, mert amikor folyamatosan ment a gép a letöltések miatt, csak így tudtam kivenni. Semmi baja azóta sem a vinyónak, pedig Maxtor... Az meg hogy sufnituning, nem hiszem, mert a Vipower cég fizetős szoftvere, csak én kaptam hozzá valahonnan egy kulcsot, így tudtam használni... (talán lehet, hogy pont Thomas küldte )
Én nem emlékszem rá, de én ilyeneket is nem szoktam csinálni.
|
csüt. szept. 15, 2005 18:23 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
Én simán használtam a mobil rack-hez, mert amikor folyamatosan ment a gép a letöltések miatt, csak így tudtam kivenni. Semmi baja azóta sem a vinyónak, pedig Maxtor...
Az meg hogy sufnituning, nem hiszem, mert a Vipower cég fizetős szoftvere, csak én kaptam hozzá valahonnan egy kulcsot, így tudtam használni... (talán lehet, hogy pont Thomas küldte )
|
csüt. szept. 15, 2005 13:58 |
|
|
NEUROFiRE
platina tag
|
Igen.
Mellesleg en nem tartom jo otletnek a sufnituning hotswap-et.
|
csüt. szept. 15, 2005 12:55 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4154 Tartózkodási hely: Baranya
|
utini írta: Ha nem felejtem el, este otthon megnézem a Vipower rack gyártótól letöltöttem egy erre a célra készített progit, használtam is egy ideig. Elég jónak tűnik. Ha nem túl nagy, elküldhetem...
Ez a progi nekem is megvan, de nem mertem használni.
Elindítottam, megtalálta a vinyókat, rányomtam az eltávolításra, csinált valamit, nem volt a vinyó sem az eszközkezelőben, sem sehol, de nem mertem kikapcsolni a rack-et, mert még pörgött. Nem állította le. Így is mennie kell?
|
csüt. szept. 15, 2005 12:28 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
Ha nem felejtem el, este otthon megnézem a Vipower rack gyártótól letöltöttem egy erre a célra készített progit, használtam is egy ideig. Elég jónak tűnik. Ha nem túl nagy, elküldhetem...
|
szer. szept. 14, 2005 6:45 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
WhipsOfGod írta: Az,hogy nem a legtökéletesebb,az mit jelent?Tönkremegy a vinyó?Vagy a gép?És a másik,hogy mik ezeknek a SATA progiknak a neve?
Ezt a gyártóktól kellene megkérdezni. Mert a SATAII-nél, sok helyen a reklámok közt azt is írják, hogy javíott hot swap.
|
kedd szept. 13, 2005 14:38 |
|
|
WhipsOfGod
platina tag
|
Az,hogy nem a legtökéletesebb,az mit jelent?Tönkremegy a vinyó?Vagy a gép?És a másik,hogy mik ezeknek a SATA progiknak a neve?
|
kedd szept. 13, 2005 12:46 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
Elméletileg igen. DE a SATAII-nél valamit javítottak rajta, ugyhogy valszeg nem a legtökéletesebb.
Viszont vannak hot swap progik amelyekkel meg tuti hogy menni fog
|
kedd szept. 13, 2005 12:42 |
|
|
WhipsOfGod
platina tag
|
Mindegyik SATA vinyó támogatja a HOT SWAP-et?
Vettem egy Chieftec rack-et,és SATA-s,rajta van,hogy hot swappable,de mindegyik SATA-s vinyó tudja ezt?
|
kedd szept. 13, 2005 12:29 |
|
|