|
Szerző |
Üzenet |
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
T68m írta: mindamellett az is elképzelhető, hogy ez sok embernek jó szórakozásra ad lehetőséget a lemerült dominó kártyájukkal....
ha legközelebb kap valaki ilyen SMS-t - no persze tévesen -, akkor kérdezzen már rá finoman, hogy dominóról jött-e, stb! Ilyen tartalmú üzenetet csak lejárt Dominó kártyával lehet automatikusan "előidézni".
A baj az, hogy aki kapja ezt az üzenetet, az nem tudja, hogy egy központi szám, vagy pedig a küldő száma kell legyen a feladó.
Talán emiatt nem publikálják a pontos szöveget sem.
Mindenesetre akár előfizetéses is írhat ilyen szövegű SM-et annak, akire nem hajlandó pénzt költeni, még egy percnyit sem, de 1 db üzenet díja belefér...
|
hétf. szept. 26, 2005 19:30 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
oké
akkor úgy tűnik sikerült is ezzel kitárgyalni a témát jó alaposan.
(egyébként pedig köszönöm, hogy vetted a fáradtságot, és utánanéztél)
|
hétf. szept. 26, 2005 17:29 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
mindamellett az is elképzelhető, hogy ez sok embernek jó szórakozásra ad lehetőséget a lemerült dominó kártyájukkal....
ha legközelebb kap valaki ilyen SMS-t - no persze tévesen -, akkor kérdezzen már rá finoman, hogy dominóról jött-e, stb!
|
hétf. szept. 26, 2005 16:29 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Nézd, a dolog - mostmár utánanéztem - úgy működik, hogy felhívsz egy számot, mire a központ közli Veled, hogy az adott irányba hívást kezdeményezni nincs elegendő összeg az egyenlegeden.
DE!
Felajánlja, hogy a kettőskereszt (#) benyomásával elküldhetsz egy DÍJMENTES, visszahívást kérő üzenetet a hívott számnak.
Tehát újabb számmegadásra, egyebekre nincs szükség, az eredetileg hívni akart számra küldi az üzenetet a # megnyomása után.
Érdeklődtem megfelelő helyen a dolog műszaki hátteréről is, nem tudnak róla, hogy központi hiba lépett volna fel, hibabejelentést nem kaptak ebben a témában.
|
hétf. szept. 26, 2005 16:19 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
Macika írta: Ne tudd meg, hányszor hívtak össze-vissza számokról nem nekem szánt hívással!!! Szerencsére mondom, a visszakérdezésnél mindig kiderült, hogy duplán nyomtak be mondjuk egy számot, és ezért a 8. hívószámot meg már nem vette figyelembe a rendszer. hát, elhiszem, nekem szerencsére nem volt ilyen esetem. de nem tudok más példájából kiindulni, amíg nem ismerem Macika írta: Igen, TALÁN lehetséges. Bár megjegyzem, hogy nem humanoidok abakuszon számolva csücsülnek a telefonközpontban. Valamint egy szoftver NEM KÉPES elnézni a számokat, mivel nem optikai felismerésről van szó.
nem optikai, de nem feltétlenül a felismerés folyamatában kellene legyen a hiba. egy jól megírt program nem fog hibázni, de nagyon sokszor előfordult, hogy a programozó volt figyelmetlen az írásnál (pl a legendás y2k bogár), lehet hogy a bétából benne maradt egy rész a végleges verzióban, aminek nem kéne ott lennie, és ez kavar be, vagy szimplán elgépelt egy változót a program kódjában aki írta...
csak hogy példát mondjak: nem csak az adott telefonszámra küldi ki az értesítő sms-t hanem az adott ügyfélszámhoz tartozó összesre, vagy akár, hogy nem tudja lekezelni a számhordozott telefonszámokat, és automatikusan a más előhívóval rendelkezőt kijavítja 30-asra, stb
de ezek csak tippek, egy szóval sem mondom, hgy tényleg így volt még azt sem tudom, hogy ezek konkrétan lehetségesek-e...
megesik az ilyesmi, nem azt mondtam, hogy egyből neki is kell ugrani késsel a hibás (vagy akit hibásnak gondolunk) torkának. jó is, hogy békíteni próbálod az embereket: _én_ nem olvastam végig az egész párbeszédet, csak kiragadtam ami nem tetszett belőle
|
hétf. szept. 26, 2005 15:26 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
pampika írta: A gondolatmeneted jó,csak pont a végén forduslz magad ellen.
Hát, ez az. Kétely van bennem, hogy most akkor érdemes-e háborognunk és ugranunk bármilyen hibára, vagy nem. Hiszen a legtöbb esetben úgysem nekünk adnak igazat és nem tesznek semmit és ez mindaddig így is marad, ameddig az emberek (felhasználók) nagy része "nem ér rá ezzel foglalkozni".
|
hétf. szept. 26, 2005 15:11 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Londelmor írta: amióta 5 éve van mobilom, még sosem volt, hogyan, hogy mobilos számról félretárcsázott hívást fogadtam volna. Ne tudd meg, hányszor hívtak össze-vissza számokról nem nekem szánt hívással!!! Szerencsére mondom, a visszakérdezésnél mindig kiderült, hogy duplán nyomtak be mondjuk egy számot, és ezért a 8. hívószámot meg már nem vette figyelembe a rendszer. Londelmor írta: az is köztük van, hogy a társaság hibázott. Igen, TALÁN lehetséges. Bár megjegyzem, hogy nem humanoidok abakuszon számolva csücsülnek a telefonközpontban. Valamint egy szoftver NEM KÉPES elnézni a számokat, mivel nem optikai felismerésről van szó. Londelmor írta: viszont innen nekünk sem lehetőségünk, sem jogosultságunk nincs eldönteni, hogy ezek melyike helytálló. Igaz. Csak oltani szerettem volna a 'fikázzukegyüttatmobilt,mertazjó' mozgalom lángján egy keveset, mert nem tartottam az eleve elrendelt bűnösségüket jogosnak.
|
hétf. szept. 26, 2005 15:08 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
Macika írta: De hadd kérdezzek vissza. Ha a félretárcsázás gyakorlatilag 100%-osan kizárható, akkor az jelentheti-e azt, hogy nincsenek félrement hívások? Mert nálam igencsak szoktak lenni, igaz, amikor visszakérdezek, hogy milyen számot hívott, akkor 10-ből 10x kiderül, hogy ő nyomta el.
Teljesen kizárhatónak tartod-e, hogy ezek az esetek ilyen félretárcsázásból lehessenek? nem. csak szerintem nem túl nagy az esélye, hogy midnen esetben így történt, tehát nem lehet ráfogni egyből, hogy ez biztosan így volt. ahogy mondtam, az én véleményem nem bizonyíték (de még csak nem is ígéret ), csak annyit tudok, hogy amióta 5 éve van mobilom, még sosem volt, hogyan, hogy mobilos számról félretárcsázott hívást fogadtam volna. ettől függetlenül előfordulhat, persze. de az is előfordulhat, hogy a haverjának a lemerült telójáról kért az illető visszahívást, mert nem volt nála a sajátja, és ezt a számot már ismeretlennek látta a fogadó fél. még van biztos pár elképzelhető magyarázat az esetre, de az is köztük van, hogy a társaság hibázott. viszont innen nekünk sem lehetőségünk, sem jogosultságunk nincs eldönteni, hogy ezek melyike helytálló. Idézet: Miért kényelmesebb az embereknek egyből - egy egyébként korrektül működő szolgáltatót - fikázni, mint beismerni, hogy lehetnek olyan fajtársak, akik figyelmetlenséget figyelmetlenségre halmoznak, de belátni már képtelenek azt???
mert kényelmesebb. mindig kényelmesebb másra hárítani a felelősséget. ez mindig így volt, és amíg ember él a Földön nem fog megváltozni.
én is szoktam ilyet csinálni, de ebben a zesetben nem ezt akartam, csak felhívni a figyelmed, hogy nem 100% az sem, hogy ártatlan az aki szídnak.
|
hétf. szept. 26, 2005 14:53 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
A gondolatmeneted jó,csak pont a végén forduslz magad ellen.Az jó kezdés,hogy igenis rögtön ugrani a hibára(főleg upc-nél,én is náluk szívok,már jól ismernek a helpdeskesek.sajnos ).De ha mindig itt leragadunk,hogy én megcsinálom,de a többi úgyse fogja,szal itt nem is lesz semmi előrelépés,akkor tényleg nem lesz.Lásd critical mass.Nekilátott 1 éve pár bringás futár,hogy szervezzen egy felvonulást.Mindenki ellenezte,a főváros elküldte őket a rákba,mindenhol keresztbe tettek.Nem kértek és nem is fogadtak el senkitől egy fillért sem,hanem ők maguk szerveztek mindent,nyomtak pólót,szórólapot.És mégis terjedt annyir a hír,hogy 1 éve 5000 ember vonult fel.Most csütörtökön 24.000 ember volt ott és már komolyan veszik a felvonulást,kikérik a bicós szervezetek véleményét a bicikli utak építéséről,fejlesztéséről.Csak bele kell vágni
|
hétf. szept. 26, 2005 14:34 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
pampika írta: Kicsit más volumenű példa,de amikor a görögöknél bevezették az €-t és elkezdték átváltani a régi pénzt,akkor igenizmosan felfele kerekítettek a kereskedők.AZ emberek el kezdtek számolni és rájöttek,hogy eléggé át vannak ám vágva.Országos akciót hirdettek és egy napig senki nem vett semmit.Ekkor a kereskedők kissé újragondolták a stratégiájukat.
Csak sajnos ezt nálunk nem lehetne megvalósítani, pedig érdemes lenne, főleg mobilos viszonylatban, bármelyik szolgáltatónál. De az emberek 95%-a teljesen érdektelen ilyen téren, gyakran a hibáról se vesznek tudomást, nemhogy tegyenek is valamit ellene. Ebbe a kis hülyeségbe persze, hogy belenyugodtam, de ha valami nagyobb kaliberű hibáról lenne szó, akkor én vagyok az első, aki szól az ügyfélszolgálaton, hogy ugyan csináljanak már vele valamit. (Pl. a UPC-nél már ki lehetnek akadva tőlem, mert akárhányszor elszáll a net, én egyből szólók, hogy tessék gyorsan kijavítani, mert nem erre fizettem elő.) Ezzel csak az a baj, hogy amíg nincs rajtam kívül még kb. 1000 ember, aki megteszi ugyanezt, ugyanabban az időben, magasról tojnak a problémára és ez bármelyik magyar cégre értendő. Szóval, nem érdemes ezen rágódni, hiába tépi pár "kisember" a száját, amíg nincs normális összefogás, addig úgyis az van jól, amit ők akarnak, csinálnak, stb.
|
hétf. szept. 26, 2005 14:22 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Londelmor írta: oké, lehet hogy nem volt benne a szám a névjegyzékben és pont úgy akarta hívni az illető, és pont félretárcsázta, és pont... Erről beszéltem.
Amennyiben szoftverhiba lenne, EGÉSZEN BIZTOS, hogy tele lenne a sajtó vele, mert nem 2-3-5-10 esetben fordult volna elő.
De hadd kérdezzek vissza. Ha a félretárcsázás gyakorlatilag 100%-osan kizárható, akkor az jelentheti-e azt, hogy nincsenek félrement hívások?
Mert nálam igencsak szoktak lenni, igaz, amikor visszakérdezek, hogy milyen számot hívott, akkor 10-ből 10x kiderül, hogy ő nyomta el.
Teljesen kizárhatónak tartod-e, hogy ezek az esetek ilyen félretárcsázásból lehessenek?
Miért kényelmesebb az embereknek egyből - egy egyébként korrektül működő szolgáltatót - fikázni, mint beismerni, hogy lehetnek olyan fajtársak, akik figyelmetlenséget figyelmetlenségre halmoznak, de belátni már képtelenek azt???
|
hétf. szept. 26, 2005 14:16 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Ez a baj,hogy bármi ilyen gond van,rávágják sokan,hogy megszokhattuk már,jóvanaz...Nincsen jól!Ha valamilyen módon nem fejezi ki az ügyfél a nemtetszését,akkor a tré addig feszíti a húrt,amíg csak bírja.És nem fog arra törekedni,hogy egy stabilabb verziójú softtal nyisson,hisz tudja,hogy jóaz parasztnak tanyára,úgyse szól be érte..
Kicsit más volumenű példa,de amikor a görögöknél bevezették az €-t és elkezdték átváltani a régi pénzt,akkor igenizmosan felfele kerekítettek a kereskedők.AZ emberek el kezdtek számolni és rájöttek,hogy eléggé át vannak ám vágva.Országos akciót hirdettek és egy napig senki nem vett semmit.Ekkor a kereskedők kissé újragondolták a stratégiájukat.
|
hétf. szept. 26, 2005 14:06 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
Macika írta: Avagy tud valaki valami bizonyítékot, hogy a nevezett esetek nem félretárcsázásból fakadnak? Mi a biztosíték, hogy a T rendszere nem szolgai pontossággal továbbította arra a számra a 'hívj vissza'-t, amit hívott (véletlenül elütve a számot) a lejárt egyenlegű Domino-tulajdonos???
ugyan nem bizonyíték, de hány félretárcsázást láttál azóta, amióta van a telefonoknak/simkártyáknak névjegyzékük? még a 80 éves nagymamám is abból tárcsázza fel az embereket, nem pötyögi be egyesével a számokat.
oké, lehet hogy nem volt benne a szám a névjegyzékben és pont úgy akarta hívni az illető, és pont félretárcsázta, és pont...
á, nem, én vagyok túl cinikus.
|
hétf. szept. 26, 2005 14:05 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
T68m írta: Ahelyett, hogy időt hagyott volna érdemi fejlesztésre/tesztre, nyilván enélkül engedte a hálóra.
Ezt már megszokhattunk. Az MMS-t is nálunk próbálták ki először.
|
hétf. szept. 26, 2005 13:55 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Al Bundy írta: Ezzel az egésszel csak arra akartam utalni, hogy ha ezt a "félreküldött SMS" dolgot valaki lehúzásnak értelmezni, akkor hogyan nevezi azt, amit a voda csinál, ami ugye nagyságrendekkel több, nem csak "40-50000.- Ft jogtalan bevétel" nekik, hogy Silvert idézzem. Továbbra is az a meglátásom, hogy semmivel nem bizonyítható, hogy ezek a 'zaklató, hívj vissza üzenetek' tévedés miatt mentek ki.
Avagy tud valaki valami bizonyítékot, hogy a nevezett esetek nem félretárcsázásból fakadnak?
Mi a biztosíték, hogy a T rendszere nem szolgai pontossággal továbbította arra a számra a 'hívj vissza'-t, amit hívott (véletlenül elütve a számot) a lejárt egyenlegű Domino-tulajdonos???
|
hétf. szept. 26, 2005 13:54 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Al Bundy írta: Képtelenség egy ilyet hibátlanra megcsinálni. A szerény anyagi lehetõségek közt fejlesztett programod és a T milliárdokból készített rendszere között az a legfõbb különbség, hogy az elõbbit nem fogják egyszerre több millióan használni.
1. én sem tartom szándékos lehúzásnak, ezt azért fontos kiemelni.
2. nem képtelenség, csak a tré sem tökéletes. Ahelyett, hogy időt hagyott volna érdemi fejlesztésre/tesztre, nyilván enélkül engedte a hálóra.
3. az enyémet csak tízezren használják. De remélem fogják millióan is.
|
hétf. szept. 26, 2005 13:52 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
pampika írta: Wc-t is sok millióan használnak
de nem ugyanazt az egyet szerencsére
|
hétf. szept. 26, 2005 13:42 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
Al Bundy írta: Persze, hogy nem tévedhetetlen, eddig se volt az. Egy ekkora hálózatban szerintem természetesek a bug-ok. Képtelenség egy ilyet hibátlanra megcsinálni. A szerény anyagi lehetőségek közt fejlesztett programod és a T milliárdokból készített rendszere között az a legfőbb különbség, hogy az előbbit nem fogják egyszerre több millióan használni. Minél újabb, bonyolultabb és terheltebb egy rendszer, annál nagyobb a hiba előforulásának valószínűsége, ez szerintem természetes...
Ehh..miért lenne természetes?Neked az természetes,hogy veszel egy új wc-t és az első pár hónapban itt-ott szivárog,néha elönti a fürdőszobádat és hetente kijön a szerelő,aki egy kicsit legletteli az oldalát.Végül 3 hónap után már körbe lesz annyira glettelve,hogy már sehol sem fog ereszteni.Wc-t is sok millióan használnak
|
hétf. szept. 26, 2005 13:33 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
Macika írta: Azért ez durva túlzás. Elképzelhető, hogy előfordult, na de az, hogy rendszeresen 10e Ft-tal többet számláznának, az azért erős túlzás és meglehetős rosszindulatról tesz tanúbizonyságot. Bocsánatot kérek, az "rendszeres" szó egy ironikus túlzás volt. (Ha Te mondod, ezt lehet rosszindulatként is értelmezni, én nem annak szántam.) De azért csak itt a fórumon jó pár embernél előfordult a túlszámlázás, vagy egyszerűen elfelejtették levonni a kedvezményeket, ld. vodagyalázó. Azt viszont te is elismerheted, hogy a vodánál lényegesebb több a gond a számlázási rendszerrel, mint a T-nél. Ezzel az egésszel csak arra akartam utalni, hogy ha ezt a "félreküldött SMS" dolgot valaki lehúzásnak értelmezni, akkor hogyan nevezi azt, amit a voda csinál, ami ugye nagyságrendekkel több, nem csak "40-50000.- Ft jogtalan bevétel" nekik, hogy Silvert idézzem. Silver írta: Ez a topic a T-Mobile gyatraságairól szól, a másik a Pannonéról, a harmadik a Vodafone-éról. Amíg bármelyiknél is felbukkan akár egyetlen apróság is, amelyik az amúgy is jelentősen kizsákmányolt felhasználók kárára válik, igenis meg fogom írni. Ezzel én is egyetértek, egy szóval se mondtam, hogy ne írd meg, ez tényleg erről szól. Azon akadtam ki, hogy ezt a - voda számlázási rendszerének hibaarányához képest - hangyányi bug egyből szándékos lehúzásnak lett titulálva. Pedig elég egyértelmű, hogy erről itt szó sincs. Az általad említett 40-50000 ft-ért nem fogják magukat szánt szándékkal céltáblának állítani, főleg egy ilyen kis marhasággal. Leginkább azért, mert ez a pénz alapból pár mp-nyi bevételük, ha le akarnak nyúlni, azt máshogy teszik, amiből viszont lényeges hasznuk van, nem "holmi" 50 rongy. T68m írta: ehehehe, szal a tré sem tévedhetetlen!
Egyébként hadd nyugtassalak meg, ha az én programomban van hiba, amit egyedül fejlesztek, szerény anyagi lehetőségek közt, az érthető.
Azonban egy sok milliárdos forgalmú rendszerben bűn, legyen az voda vagy tré Persze, hogy nem tévedhetetlen, eddig se volt az. Egy ekkora hálózatban szerintem természetesek a bug-ok. Képtelenség egy ilyet hibátlanra megcsinálni. A szerény anyagi lehetőségek közt fejlesztett programod és a T milliárdokból készített rendszere között az a legfőbb különbség, hogy az előbbit nem fogják egyszerre több millióan használni. Minél újabb, bonyolultabb és terheltebb egy rendszer, annál nagyobb a hiba előforulásának valószínűsége, ez szerintem természetes. Az igaz, hogy ez, ahogy Te is fogalmaztál "bűn", de mindaddig nem tartozik a megbocsáthatatlan kategóriába, amíg nem származik belőle lényeges anyagi károd.
Summa summarum, szerintem ez az egyenlet nem túl helytálló: "a T rendszere hibátlan" -> "találunk egy hibát" -> "ez tuti szándékosan került bele, hogy jól lenyúljuk a szegény buta felhasználót"
|
hétf. szept. 26, 2005 13:26 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Al Bundy írta: Most nem értem, hogy mit kell ezen lovagolni. Új szolgáltatás, ezért új szoftver, amit ezeket az üzeneteket kezeli. Bug-os a drága, ennyi. Mondjatok egy progit, amiben nincsen bug! Még ha arról lenne szó, hogy számláznak 10 rongyal többet, amit a vodánál rendszeresen megtesztek, azután jön a 30 napos kivizsgálás, érdekes e felett simán elsiklik majdnem mindenki. (Hát, igen. Ami már „természetesnek számít”.) De amikor a T-nél 2 SMS-t félreküldenek, az már haj, de felháborító! A huginak sosincs pénze, így a bevezetés óta, rendszeresen használja ezt "szolgáltatást" és eddig neki tökéletesen mûködött. Attól, hogy pár félremegy, hát istenem! Pár napon belül kijavítják. Nekem küldhetnének naponta 10-et is ebbõl, amíg nem megy az én pénztárcám kárára, addig nem érdekel! Visszahívom az elsõt, idegen hang, tudatosodik bennem, hogy egy bug-ról van szó, a következõt már nem hívom fel. Ennyi. 20 ft-omba került, borzasztó. Nem ezresekrõl van szó, ami a kedvenc piros szolgáltatómnál rá szoktak dobni a post-paidesek havi számlára, aztán az illetõ vagy bejelenti, vagy nem, a pre-paideseknek meg lenyúlják az utolsó forintjait, erre is biztosan sokan tettek panaszt. Na, akkor most melyik is a lenyúlás gyanús?
ehehehe, szal a tré sem tévedhetetlen!
Egyébként hadd nyugtassalak meg, ha az én programomban van hiba, amit egyedül fejlesztek, szerény anyagi lehetőségek közt, az érthető.
Azonban egy sok milliárdos forgalmú rendszerben bűn, legyen az voda vagy tré.
|
hétf. szept. 26, 2005 12:24 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Al Bundy írta: Még ha arról lenne szó, hogy számláznak 10 rongyal többet, amit a vodánál rendszeresen megtesztek, azután jön a 30 napos kivizsgálás, érdekes e felett simán elsiklik majdnem mindenki. (Hát, igen. Ami már „természetesnek számít”.) Azért ez durva túlzás.
Elképzelhető, hogy előfordult, na de az, hogy rendszeresen 10e Ft-tal többet számláznának, az azért erős túlzás és meglehetős rosszindulatról tesz tanúbizonyságot.
|
vas. szept. 25, 2005 22:06 |
|
|
Vendég
|
Al Bundy írta: Most nem értem, hogy mit kell ezen lovagolni. Új szolgáltatás, ezért új szoftver, amit ezeket az üzeneteket kezeli.
Na álljunk meg egy pillanatra!
Mi az, hogy mit kell ezen lovagolni?! Igenis, kikérem magamnak, hogy bármelyik szolgáltató is rajtunk kísérletezzen, erre léteznek tesztlaborok, teszkörnyezet, stb.! Aztán arról se feledkezzünk meg, hogy amíg van olyan szolgáltató, amelynél létezik 100.- Ft feletti percdíj, addig létezik olyan ember is, amelyiknek máris 100.- Ft felett lehet a kára. Ha pedig csak 100 előfizetőt veszünk átlagosan fél percnyi felesleges hívással, máris minimum 40-50000.- Ft jogtalan bevétel a T-nek.
Ez a topic a T-Mobile gyatraságairól szól, a másik a Pannonéról, a harmadik a Vodafone-éról. Amíg bármelyiknél is felbukkan akár egyetlen apróság is, amelyik az amúgy is jelentősen kizsákmányolt felhasználók kárára válik, igenis meg fogom írni.
|
vas. szept. 25, 2005 21:39 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
Most nem értem, hogy mit kell ezen lovagolni. Új szolgáltatás, ezért új szoftver, amit ezeket az üzeneteket kezeli. Bug-os a drága, ennyi. Mondjatok egy progit, amiben nincsen bug! Még ha arról lenne szó, hogy számláznak 10 rongyal többet, amit a vodánál rendszeresen megtesztek, azután jön a 30 napos kivizsgálás, érdekes e felett simán elsiklik majdnem mindenki. (Hát, igen. Ami már „természetesnek számít”.) De amikor a T-nél 2 SMS-t félreküldenek, az már haj, de felháborító! A huginak sosincs pénze, így a bevezetés óta, rendszeresen használja ezt "szolgáltatást" és eddig neki tökéletesen működött. Attól, hogy pár félremegy, hát istenem! Pár napon belül kijavítják. Nekem küldhetnének naponta 10-et is ebből, amíg nem megy az én pénztárcám kárára, addig nem érdekel! Visszahívom az elsőt, idegen hang, tudatosodik bennem, hogy egy bug-ról van szó, a következőt már nem hívom fel. Ennyi. 20 ft-omba került, borzasztó. Nem ezresekről van szó, ami a kedvenc piros szolgáltatómnál rá szoktak dobni a post-paidesek havi számlára, aztán az illető vagy bejelenti, vagy nem, a pre-paideseknek meg lenyúlják az utolsó forintjait, erre is biztosan sokan tettek panaszt. Na, akkor most melyik is a lenyúlás gyanús?
|
szomb. szept. 24, 2005 17:39 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Silver írta: Macika írta: Hmmm, elég nagy méretű összeesküvés-elmélet van kialakulóban Nem, itt pusztán arról lesz szó, hogy az egekig magasztalt T-Mobile rendszerében (legalábbis a Híváskérőben) valami bibi van... Mondjuk jónak mondod, én éppen nem tatozom a T-magasztalók körébe.
De kétségtelen, hogy EDDIG(!) a legmagasabb műszaki színvonalat hozták, igaz, hogy a legdrágábban is.
|
szomb. szept. 24, 2005 15:51 |
|
|
Vendég
|
Macika írta: Hmmm, elég nagy méretű összeesküvés-elmélet van kialakulóban
Nem, itt pusztán arról lesz szó, hogy az egekig magasztalt T-Mobile rendszerében (legalábbis a Híváskérőben) valami bibi van...
|
szomb. szept. 24, 2005 14:31 |
|
|
Macika
Moderátor
|
nutellamoly írta: Tegnap hívott valaki vissza valahonnan (számát nem küldte , de mondta, hogy fehérvári, gyanús, nem ) a nem túl publikus Vodás számomon, mondván, hogy erről a számról keresték. Hogy honnan vette a számomat (felírták neki, üzenetben kapta, stb.) nem tudom, de érdekes... Hmmm, elég nagy méretű összeesküvés-elmélet van kialakulóban
|
szomb. szept. 24, 2005 12:57 |
|
|
nutellamoly
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 387 Tartózkodási hely: Sopron
|
Tegnap hívott valaki vissza valahonnan (számát nem küldte , de mondta, hogy fehérvári, gyanús, nem ) a nem túl publikus Vodás számomon, mondván, hogy erről a számról keresték. Hogy honnan vette a számomat (felírták neki, üzenetben kapta, stb.) nem tudom, de érdekes...
|
szomb. szept. 24, 2005 12:43 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Silver írta: Macika írta: Már csak az a kérdés, hogy merre voltam én július 18-án. Megvan! Japánban. Tehát igazolt a tudatlanságom Elfogadva. De azért várom a véleményed Nézd, ameddig a mellettem lévő telefonra nem jön ilyen hívás úgy, hogy TUDOM, hogy nem hívtunk senkit róla, nem kértünk visszahívást, addig a velem született (itt sokak által utált) bizalmatlanságom kerekedik felül rajtam.
|
pén. szept. 23, 2005 21:06 |
|
|
Vendég
|
Macika írta: Már csak az a kérdés, hogy merre voltam én július 18-án. Megvan! Japánban. Tehát igazolt a tudatlanságom
Elfogadva. De azért várom a véleményed
|
pén. szept. 23, 2005 20:30 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Nanézzoda!
Tényleg nem hallottam róla.
Így már valamelyest érthető a dolog.
Már csak az a kérdés, hogy merre voltam én július 18-án.
Megvan! Japánban. Tehát igazolt a tudatlanságom
|
pén. szept. 23, 2005 20:26 |
|
|
Vendég
|
|
pén. szept. 23, 2005 20:04 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Silver írta: Macika, minden tiszteletem ellenére azt kell mondjam, nincs igazad. Melyik a valószínűbb: egy vadonatúj szolgáltatás (esetleg nem megfelelő informatikai háttérrel) hibás működése, avagy mókás kedvű fiatalok PC-ről hamisított számmal hívogatnak ismeretlen mobilokat? Lemaradtam.
Milyen szolgáltatásról lehetne szó????
Csak én nem találtam meg azt a hsz-t, amiben erről az 'új szolgáltatásról' írt valaki?
Egyébként mi az, hogy nem megfelelő informatikai háttér???
A T-ről mindent el lehet mondani (ki-ki sötét lelkülete függvényében kígyót-békát kiabálhat rá), csak egy valamit nem, hogy a szolgáltatásai nem a legmagasabb szint közelében vannak...
|
pén. szept. 23, 2005 19:14 |
|
|
Vendég
|
Macika írta: Az miért és kinek jó, hogy a 3 hetes autód oldalán végighúzza a kulcsát egy 13 éves srác, ezzel kb. 250.000 Ft-os kárt okozva Neked?
Macika, minden tiszteletem ellenére azt kell mondjam, nincs igazad.
Melyik a valószínűbb: egy vadonatúj szolgáltatás (esetleg nem megfelelő informatikai háttérrel) hibás működése, avagy mókás kedvű fiatalok PC-ről hamisított számmal hívogatnak ismeretlen mobilokat?
|
pén. szept. 23, 2005 18:25 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Silver írta: Macika írta: Több PC-s program is van, amiben olyan számot lehet feladónak írni, amilyet csak akarunk. Ennyi a nagy trükk... Ezt nem értem. Kinek mi a haszon abban, ha egy számot meghamisítva rácsörög valakire, hogy aztán az visszahívjon egy tök ismeretlen embert? :I Megmagyarázni én sem tudom.
Az miért és kinek jó, hogy a 3 hetes autód oldalán végighúzza a kulcsát egy 13 éves srác, ezzel kb. 250.000 Ft-os kárt okozva Neked?
|
pén. szept. 23, 2005 17:57 |
|
|
Vendég
|
Macika írta: Több PC-s program is van, amiben olyan számot lehet feladónak írni, amilyet csak akarunk. Ennyi a nagy trükk...
Ezt nem értem. Kinek mi a haszon abban, ha egy számot meghamisítva rácsörög valakire, hogy aztán az visszahívjon egy tök ismeretlen embert? :I
|
pén. szept. 23, 2005 17:49 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Silver írta: Azt írja a Tékozló Homár, hogy: Idézet: 2005.09.22., 17:43: SMS jött. A tartalma a következõ: "Az üzenet feladója visszahívást kért öntõl dátum/idõ. T-Mobile" Felhívtam, végülis pár forintba belefér. Egy értetlen nõi hang közölte, hogy õ pedig nem kért semmilyen hívást.
Egy ismerõsömnek meséltem mi történt, erre azt mondta, hogy õ is és az egyik ismerõse is kapott ilyen üzenetet, ugyanígy jártak. Nem akarok rosszmájú lenni, de ez elég ócska szolgáltatói trükk ahhoz, hogy rövid idõ alatt, kevés munkával plusz bevételre tegyenek szert! http://index.hu/homar/index.php?title=hivogato_sms&more=1&c=1&tb=1&pb=1Ti hallottatok már ilyenről? Persze.
Több PC-s program is van, amiben olyan számot lehet feladónak írni, amilyet csak akarunk.
Ennyi a nagy trükk...
Sajnos az SMS-rendszer megalkotói magukból indultak ki, és nem gondoltak arra, hogy valaki nem becsületes módon is akarja használni a szolgáltatás adta lehetőségeket.
Hiba volt. Nem ismerték a magyarokat...
|
pén. szept. 23, 2005 16:36 |
|
|
Vendég
|
Azt írja a Tékozló Homár, hogy:
Idézet: 2005.09.22., 17:43: SMS jött. A tartalma a következõ: "Az üzenet feladója visszahívást kért öntõl dátum/idõ. T-Mobile" Felhívtam, végülis pár forintba belefér. Egy értetlen nõi hang közölte, hogy õ pedig nem kért semmilyen hívást.
Egy ismerõsömnek meséltem mi történt, erre azt mondta, hogy õ is és az egyik ismerõse is kapott ilyen üzenetet, ugyanígy jártak. Nem akarok rosszmájú lenni, de ez elég ócska szolgáltatói trükk ahhoz, hogy rövid idõ alatt, kevés munkával plusz bevételre tegyenek szert!
http://index.hu/homar/index.php?title=hivogato_sms&more=1&c=1&tb=1&pb=1
Ti hallottatok már ilyenről?
|
pén. szept. 23, 2005 13:20 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Silver írta: T68m írta: igen, és már többször is kértem GCOS-t PC-re. Te tudsz adni egyet? Ha ismered a GCOS-t, akkor biztos vagyok abban, hogy nem rajongsz a Windowsért. Ez esetben mi a problémád? (Elnézést, nem leszek többet offtopic)
a grafikus felület egyátalán nem az oprendszer része. GCOS alatt nincs is.
tehát a problémám a PC-n elérhető "oprendszerek" megbízhatóságával volt.
|
vas. szept. 18, 2005 20:45 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Silver írta: T68m írta: Biztosabbnak tünik a mobil kommunikáció titkosítása, szolgáltatók ügyfél azonosítása (sim alapján) ROTFL A telefonkészülékemben, a mobilközpontban olyan operációs rendszerek mûködnek, amelyek teljesen zárt forrásúak, nem tudom, mi van bennük és mit csinálnak. Hogyan bízhatok meg akkor ezekben? Hogyan legyek teljesen biztos abban például, hogy az indított tranzakciót nem téríti el egy állami szerv? Jó pár operációs rendszer létezik, amelyek minden eleme tövirõl-hegyire ismerhetõ, átnézhetõ, adott esetben módosítható, ha nem tartom elég jónak, megbízhatónak. Ezekben jobban bízom, mint a törvényekben, jogszabályokban.
pontosan azáltal lesz megbízhatatlan egy oprendszer (most a felépítésétől eltekintve), hogy bárki beleírhat bármi szemetet és azt bele lehet fordítani, illetve az oprendszer részévé lehet tenni (ez utóbbi windows alatt is megy)
de ezt inkább pü-ben vagy másik fórumon.
|
vas. szept. 18, 2005 20:37 |
|
|
Vendég
|
T68m írta: igen, és már többször is kértem GCOS-t PC-re. Te tudsz adni egyet?
Ha ismered a GCOS-t, akkor biztos vagyok abban, hogy nem rajongsz a Windowsért. Ez esetben mi a problémád?
(Elnézést, nem leszek többet offtopic)
|
vas. szept. 18, 2005 20:29 |
|
|
Vendég
|
T68m írta: Biztosabbnak tünik a mobil kommunikáció titkosítása, szolgáltatók ügyfél azonosítása (sim alapján)
ROTFL
A telefonkészülékemben, a mobilközpontban olyan operációs rendszerek működnek, amelyek teljesen zárt forrásúak, nem tudom, mi van bennük és mit csinálnak. Hogyan bízhatok meg akkor ezekben? Hogyan legyek teljesen biztos abban például, hogy az indított tranzakciót nem téríti el egy állami szerv?
Jó pár operációs rendszer létezik, amelyek minden eleme töviről-hegyire ismerhető, átnézhető, adott esetben módosítható, ha nem tartom elég jónak, megbízhatónak. Ezekben jobban bízom, mint a törvényekben, jogszabályokban.
|
vas. szept. 18, 2005 20:27 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Silver írta: Ja kérem, megfelelõ operációs rendszert kell használni
igen, és már többször is kértem GCOS-t PC-re. Te tudsz adni egyet?
|
vas. szept. 18, 2005 19:21 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
SandorKS írta: Silver írta: SandorKS írta: 6. Megy a MultiBank is. Márpedig az nagyon elõnyös, és piszkosul gyors. Jobban bízom az általam ismert SSL-es webes forgalomban, mint a mobilomban. De ez egyéni ízlés kérdése. Sok sikert a T-nél (ezt nem gúnyolódva írom)! Az a helyzet, hogy még most is elfog a vírus kergetõm pár progit, ami a gépemre akar telepedni, és kémkedne utánam. Nem akarom, hogy esetleg valamelyik véletlenül megtudjon számlához tartozó dolgokat, ezért inkább a Mobilt használom. Na meg az sem elhanyagolható, hogy menetközben, utcán, boltban, vasúton, vagy az autóban (hátsó ülésen ülök ma már csak) tudok átutalni. Oda, és akkor, amikor jólesik!
teljesen egyetértek veled.
Mindenki attól van elszállva, hogy a neten keresztülküldött csomagok mennyire biztonságosak. Pedig a gyenge rész valójában a windows/linux alapú pc, amit nem túl nehéz feltörni.
Biztosabbnak tünik a mobil kommunikáció titkosítása, szolgáltatók ügyfél azonosítása (sim alapján)
|
vas. szept. 18, 2005 19:19 |
|
|
Vendég
|
SandorKS írta: Az a helyzet, hogy még most is elfog a vírus kergetőm pár progit, ami a gépemre akar telepedni, és kémkedne utánam. Nem akarom, hogy esetleg valamelyik véletlenül megtudjon számlához tartozó dolgokat, ezért inkább a Mobilt használom. Na meg az sem elhanyagolható, hogy menetközben, utcán, boltban, vasúton
Ja kérem, megfelelő operációs rendszert kell használni
A másodikat elfogadom, ezért is írtam, hogy egyéni ízlés kérdése.
|
vas. szept. 18, 2005 19:15 |
|
|
SandorKS
ezüst tag
Csatlakozott: pén. szept. 02, 2005 6:18 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Budapest
|
Silver írta: SandorKS írta: 6. Megy a MultiBank is. Márpedig az nagyon előnyös, és piszkosul gyors. Jobban bízom az általam ismert SSL-es webes forgalomban, mint a mobilomban. De ez egyéni ízlés kérdése. Sok sikert a T-nél (ezt nem gúnyolódva írom)!
Az a helyzet, hogy még most is elfog a vírus kergetőm pár progit, ami a gépemre akar telepedni, és kémkedne utánam. Nem akarom, hogy esetleg valamelyik véletlenül megtudjon számlához tartozó dolgokat, ezért inkább a Mobilt használom. Na meg az sem elhanyagolható, hogy menetközben, utcán, boltban, vasúton, vagy az autóban (hátsó ülésen ülök ma már csak) tudok átutalni. Oda, és akkor, amikor jólesik!
|
vas. szept. 18, 2005 18:32 |
|
|
SandorKS
ezüst tag
Csatlakozott: pén. szept. 02, 2005 6:18 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Budapest
|
Silver írta: SandorKS írta: 3. Vannak SMS hírcsokrok. Amikből rengeteg információt lehet nyerni. Én elő is fizettem jó párra. 4. Van MMS hírszolgálat is. Ott is előfizettem... 5. Lehet lottózni a rendszerben. Hogy is mondja egy ismerősöm? "Földműves szemébe haladó fotonok". Magyarul parasztvakítás
Lehet, de nekem ez hiányzott a többi cégnél! Itt meg van, és érdekel is a hír, amit kapok, tehát jó a szolgáltatás.
Ennyire egyszerű a dolog!
|
vas. szept. 18, 2005 18:29 |
|
|
SandorKS
ezüst tag
|
Silver írta: SandorKS írta: 1. A számla olvasható, logikus Nem tartom magam buta embernek, de a Vodafone számláin sokkal jobban ki tudok igazodni. [/quote]
Nekem volt mind a Pannon-nál (ez volt a fő számom) mind a Vodafone-nál előfizetésem, és ezért ismerem azokat a számlákat. Sőt még meg is vannak, mivel ez évben mondtam fel mind a kettőt.
|
vas. szept. 18, 2005 18:25 |
|
|
Vendég
|
SandorKS írta: 1. A számla olvasható, logikus Nem tartom magam buta embernek, de a Vodafone számláin sokkal jobban ki tudok igazodni. Idézet: 2. A WAP-on folyamatosan jön az anyag. Vannak valóban érdekes hírek. Ez tény. Idézet: 3. Vannak SMS hírcsokrok. Amikből rengeteg információt lehet nyerni. Én elő is fizettem jó párra. 4. Van MMS hírszolgálat is. Ott is előfizettem... 5. Lehet lottózni a rendszerben. Hogy is mondja egy ismerősöm? "Földműves szemébe haladó fotonok". Magyarul parasztvakítás Idézet: 6. Megy a MultiBank is. Márpedig az nagyon előnyös, és piszkosul gyors.
Jobban bízom az általam ismert SSL-es webes forgalomban, mint a mobilomban. De ez egyéni ízlés kérdése.
Sok sikert a T-nél (ezt nem gúnyolódva írom)!
|
vas. szept. 18, 2005 18:03 |
|
|
SandorKS
ezüst tag
|
Landsmann írta: Egyik haver éppen most hurcolkodik a T-től a Pannonhoz. Először akadékoskodtak, de mostmár talán simán mennek a dolgok. K750i-t vesz. A telefonja is ****, úgyhogy mindenképpen vagy újat kellett volna vennie, vagy javítás+akku. Hűség mostmár nem köti.
Ha én beírnám ide (bár ha jól láttam van egy másik fórum is..) a kálváriámat, akkor szerintem kissé megváltozna a véleményetek a Pannon-ról.
Egyébként nekem tetszik. Miért is:
1. A számla olvasható, logikus. Először kiszámlázzák rendes áron a dolgokat, majd egyenként levonják a kedvezményeket. Nagyon jól lehet olvasni.
2. A WAP-on folyamatosan jön az anyag. Vannak valóban érdekes hírek.
3. Vannak SMS hírcsokrok. Amikből rengeteg információt lehet nyerni. Én elő is fizettem jó párra.
4. Van MMS hírszolgálat is. Ott is előfizettem...
5. Lehet lottózni a rendszerben.
6. Megy a MultiBank is. Márpedig az nagyon előnyös, és piszkosul gyors.
|
vas. szept. 18, 2005 17:38 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Re: GPRS - CSD
SandorKS írta: T68m írta: vizsla1 írta: SandorKS írta: Nem ismerem, bár most éppen oda hordoztam a számomat... Merész... És úgy írja alá, hogy pont a Westelét nem olvassa el... Téged is az Aranykártya vonzott ? nem, a "gazdaságos" mobilozás! Hát az biztos, hogy egyelõre kissé magasabb a számlám, de nem érdekel.
ne foglalkozz vele, más problémád nem lesz!
|
vas. szept. 18, 2005 17:28 |
|
|