|
Szerző |
Üzenet |
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
ez már a csapó kettes volt itt van a csapó egyes próba: TP A321 (~2,3MB)
na, ki akar repülni?
|
kedd nov. 08, 2005 20:58 |
|
|
.Nokia.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 241 Tartózkodási hely: Budapest
|
Raven_ írta: GazVezir írta: Akkor csak én vagyok ellene eddig a politizálásnak...stb. Pár hsz-el feljebb kifejtettem, hogy szerintem se kell ide a politika.
Csatlakozom!!
|
kedd nov. 08, 2005 20:58 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Sy írta: Az az a drogos film?
Jaja.Az anyuka (jobb szórakozása nem lévén) egész nap a tv előtt tesped és bámulja a "hogyan legyünk fittek 3 lépésben" c. iq műsort.Teljesen a tv rabja.És amikor egyszer kap egy (kamu) levelet,hogy behívták a tv-be,akkor bekattan és megpróbálja belegyömöszölni magát egy régi ruhájába.Nyilvánvalóan ez nme megy,így elkezd fogyózni,mert a piros ruhába kell majd bevonulnia a tv-be!!!És elmegy vmi 'dokihoz' is,aki telenyomja fogyitablettával,ami valójában vmi drog féle,mivel full addikt lesz,halucinál összevissza és teljesen elveszti a kapcsolatát a reális világgal.
|
kedd nov. 08, 2005 20:57 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
GazVezir írta: Akkor csak én vagyok ellene eddig a politizálásnak...stb.
Pár hsz-el feljebb kifejtettem, hogy szerintem se kell ide a politika.
|
kedd nov. 08, 2005 20:54 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
pampika írta: Sy írta: mindenki anyukája békésen nézhetné a tévét végre Nézd meg a Rekviem egy álomért c. filmet és majd nem akarod annyira leültetni az anyukádat a tv elé
Az az a drogos film?
|
kedd nov. 08, 2005 20:51 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Akkor csak én vagyok ellene eddig a politizálásnak...stb. , de szerintem Macika sem fogja feltenni a kezét, mivel nemrégiben azt írta, hogy örül, hogy van egy hely, ahol nincs politika, s lehet egy jót beszélgetni. Illetve mivel rátok is gondolok, bár az én véleményem nem domináns, felvázoltam egy alternatív megoldást, ami az egyik fentebbi hozzászólásomba található.
|
kedd nov. 08, 2005 20:50 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Sy írta: mindenki anyukája békésen nézhetné a tévét végre
Nézd meg a Rekviem egy álomért c. filmet és majd nem akarod annyira leültetni az anyukádat a tv elé
|
kedd nov. 08, 2005 20:50 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Na folytatódik... Milliomossá nem válásom története:
Sir/Madam,
Your choice of charity organisation has been acknowledged and accepted.Failure to give the charity organisation the promised percentage is tentamount to prosecution,with stiff penalties.
However,you will receive a charity clearance form from the account department after notarisation,stating the mordalities for paying the charity home and our feedback confirmation procedure.Do contact the account dept;( paydept@execs.com) for the fulfillment of that requirement.
Thanks
H.Zijpen
Még jó, hogy ennek már felét sem értem...
Majd ha ráérek, megszámolom a végén, hány különböző emailre kellett írni...
|
kedd nov. 08, 2005 20:43 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
Én igazából a politika-témát (ezalatt kizárólag a magyar aktuálpolitikát, illetve közelmúlt politikáját értem) nem engedném a fórumon.
Még a vallási téma, amiben kétségeim vannnak, a többi megférne.
szerk.: De igazából nem tudom, hogy a "többi" téma is mennyire férne bele a profilba, ebbe pedig nekünk nincs beleszólásunk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Raven_ kedd nov. 08, 2005 20:44-kor.
|
kedd nov. 08, 2005 20:41 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
BrOnZ írta: Na szóval: bronzi keze is fenn van (mind a kettő... ) Normálisan, kulturáltan lehet mindenről beszélni. Ha átcsap a hullám, akkor azonban satu... Én is azt hittem, de ha visszaolvasol, nemcsak hogy politikáról nem lehet kulturáltan társalogni, hanem sokkal "egyszerűbb" témákról sem. Persze az ajánlat továbbra is áll (bár ha ennyire kívánjátok a témát, nem értem, hogy például az Index polfórumába miért nem írtok, ott rengetegen vannak, akik ilyesmiről folytatnak csevejt). BrOnZ írta: Igen az én anyám, mert személyeskedtem! Vállalom.
Ha te sem tennéd, és ha más se tenné, visszatérhetnénk a régi, nyugodt kerékvágásba, és mindenki anyukája békésen nézhetné a tévét végre
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Wiki kedd nov. 08, 2005 20:42-kor.
|
kedd nov. 08, 2005 20:41 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Na szóval: bronzi keze is fenn van (mind a kettő... ) Normálisan, kulturáltan lehet mindenről beszélni. Ha átcsap a hullám, akkor azonban satu... Itt az eklatáns példa: 6230 nem politizál, nem rasszista, csak a stihl-fűrész félúton elakadna benne. Tehát ahhoz, hogy valaki kavarja a ?%#&rt, nem kell politika, elég ha csak simán hozzászól...
Igen az én anyám, mert személyeskedtem! Vállalom. De a púpom tele van ezzel a negatív IQ Hunter-el.
Más: tessék csak ide kukkantani! Húúú azannya!!!
|
kedd nov. 08, 2005 20:30 |
|
|
mz
írásjog megvonva
Csatlakozott: szer. júl. 06, 2005 8:06 Hozzászólások: 2248 Tartózkodási hely: Medve, Mákoska és Sy mentes övezet
|
Exkluziv penz lekotesi akcio a nagy 3 betus banknal! A szenzacios 2.75%-os kamat helyett 1 honapig 1 milla alatt 4.25%-ot kaphat az a szerencses ugyfel,aki nem mas bank(ok)nal tartja a penzet,amelyeknel alapbol 4.25-5.5%-ot adnak,nem pedig csak akciosan 1 honap erejeig.
|
kedd nov. 08, 2005 20:27 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Macika írta: 6230 írta: CineDOG írta: 6230 írta: na akkor ennyit a szabályokról meg a moderálásról
kedves sy! neki nem jár tiltás? látod erről beszéltem! a szelektív szankcióidról. Ugorj már vazze egy robó kamion elé, mert idegesítesz. a kultúra ismét kitüremkedett belőled Na figyelj jól, barátom. Párszor már szóltam, hogy vetesd kisebbre az arcot. Nem használ. Amennyiben nem vagy hajlandó normális, kulturált postolásra, akkor megszüntetem itteni tagságodat. Hogy ne Sy-t szidd. Mehetsz panaszkodni a Péterfalvi Attilához. Remélem, ez már nyílt beszéd volt. Köszönöm, ha elolvastál és megértesz. Na! Alakul ez... Csak ki kell várni.
|
kedd nov. 08, 2005 20:20 |
|
|
Peti93
bugvadász
Csatlakozott: pén. júl. 02, 2004 13:32 Hozzászólások: 4349 Tartózkodási hely: Bp
|
Ide is beteszem, mivel off:
Megdőlt a látogatottsági rekord!!!
A legtöbb felhasználó (115 fő) Kedd. Nov. 08, 2005 12:29 am (-én/án) volt itt.
Azért ez nem semmi ám szerintem!
|
kedd nov. 08, 2005 20:17 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
Macika írta: De kifogásom nincs ellene, ideje lenne megtanulni az úrvezető uraknak, hogy a lakott területen az 50 km/h az 50 km/h és nem 65, nem 80 és nem 92 km/h.
A lakott területen belüli 50-et(vagy a régi 60 se volt olyan vészes) megtartanám én is.
Viszont sokszor beszéltünk már itt nagyon jó autókról,kinek milyen kéne.És ugye nem zastavákról volt szó,hanem nagy teljesítményű autókról.Amik gyorsan mennek.És ha valaki megveszi,valszeg nem 110-zel akar majd csak vele menni..
Ezért támadt olyan gondolatom,hogy ha már egyszer száguldozni akar(unk ),akkor meg kéne adni a lehetőséget.Vagyis a normál jogsin felül,bizonyos idő után mondjuk lenne egy 'master' jogsi,ami kiképez arra,hogy tudjon az ember nagyobb sebességgel is biztonságosan közlekedni.Ezt persze nem az átlag oktatók tanítanák,hanem akik tényleg értenek a száguldáshoz.És akkor lennének olyan helyek,ahol lehetne menni(pl. autópálya).Mindezt legálisan.Mert aki megengedhet magának 10-20-etc. millióért egy igazán gyors autót,annak sztem beleférne az az 50k is egy olyan jogsiért,amivel ki is használhatja az autóját.
Persze ilyenkor mindig felvetődik a kérdés,hogy kik azok,akik ezt megcsinálnák és milyen arányban lennének azok,akik csak gondolják,hogy tudnak olyan gyorsan vezetni biztonságosan a'la nature
Ha már vezetés:én igenis kötelező jelleggel beletenném az oktatási tananyagba azokat a spec. pályákat,ahol lehet gyakorolni minden veszély nélkül a hirtelenjött eseteket (pl. vízen felúszás,hirtelen szakadó eső,jégborda,tükörjég,sáros-dzsuvás út) és ilyen eszközökért messzire sem kell menni,hisz jópár magyar készített már.Mert az a baj,hogy ilyenekről jó esetben elméletben beszélnek az embernek és aztán amikor beköszönt a rossz idő,akkor jön rá,hogy ott nem sokra megy a nyári autóvezető tudásával(főleg,ha nem vezetett sokat),a téli dolgokra meg senki sem képezte ki rendesen.
Én nyáron tanultam,így nekem a téli időjárást volt nehezebb megszokni.Faterom anno télen tanult,így gyakorlotabb a havon/jégen,viszont ő meg a nyári dolgokkal állt sokáig hadilábon,amikor pl. hirtelen elvakít a nap.
|
kedd nov. 08, 2005 20:13 |
|
|
.Nokia.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 241 Tartózkodási hely: Budapest
|
Macika írta: .Nokia. írta: "Gyorshajtókból gazdagodnak az élelmes települések
Nemcsak a balesetek számának csökkenését, hanem pluszbevételt is remélhetnek a települések a sebességméréstől. Legalábbis akkor, ha a parlament elfogadja azt a törvénymódosítást, mely alapján lehetővé válik, hogy az önkormányzatok traffipaxot vásároljanak, és a gyorshajtóktól beszedett büntetést megtartsák. Herényi Károly országgyűlési képviselő (MDF) erre vonatkozó kezdeményezését reményei szerint még ebben a ciklusban elfogadják. Lamperth Mónika belügyminiszter annyit mondott: dolgoznak az ügyön. Hatalmas összegről van szó. Siófokon például a 65-ös főút mellett a minap a lézeres sebességmérő percenként buktatott le száguldozó sofőröket. Móring József Attila somogyvári polgármester – aki maga is fideszes parlamenti képviselő – szerint minden lehetőséget meg kell ragadni a megfékezésükre, mert már a kis falvakban is életveszélyes átmenni az út egyik oldaláról a másikra.
„A rossz politikai döntések hatása általában az önkormányzatoknál csapódik le” – állapította meg Herényi Károly. „Pénzhez juthatnak azonban a települések, ha sikerül a törvénymódosítás. Egyetértésben vagyunk ebben Lamperth Mónika belügyminiszterrel, s bízom abban, hogy pártállástól függetlenül valamennyi képviselő segít a parlamenti szavazáskor” – bizakodik az MDF-es honatya. Az ötlet egyébként – mint azt Herényi Károly a Reggelnek elárulta –, egy német ismerősétől származik, aki elmesélte neki, hogy Németországban a sebességmérésből az önkormányzatok pénzt csinálnak, s ráadásul nem kell rettegni a száguldozó sofőröktől. Somogybabod főutcája több kilométer hosszú és nyílegyenes. Balatonlelle és Kaposvár között itt még a szolid úrvezetők is ránehezednek a gázpedálra. Hartung György polgármester megörült, hogy a jövőben pénzhez juthatnának a gyorshajtóktól. Amikor azonban megtudta, hogy egy traffipax ára 1,5–5 millió forint, azt mondta: nincs egy vasuk sem, hiszen már a működésre is hitelt kellett felvenni.
Nagy politikai kockázatot azonban nem vállal az a polgármester, aki a törvénymódosítást követően él a lehetőséggel, és sebességmérőt telepít a települését átszelő forgalmasabb utakra. Már csak azért sem, mert várhatóan nem a helybéliek buknak le, akik megtanulják, hol a telepített traffipax, hanem az átutazók. A befektetett pénz pedig viszonylag gyorsan megtérülhet, hiszen általában 1–10 ezer, de kiugróan magas sebességtúllépésnél akár 100 ezer forint is lehet a kiszabható büntetés. "
Na ez mókás lesz... Isteni lesz az egyszámjegyű utakon a 10 km/h-ás táblákat betartogatni. Jó magyar szokás szerint majd minden önkormányzat ebből akar meggazdagodni. Hülyeség, bírságot kiszabni az érvényes magyar jogszabályok szerint csak hatóságnak van joga. Egyébként meg a rendőrség által kiszabott bírság is MIND az állam zsebébe kerül, onnan vissza a rendőrséghez egyetlen fillér sem kerül. Rendesen át kéne szabni az önkormányzat jogrendjéről szóló törvényeket, ha ezt be akarnák vezetni. De kifogásom nincs ellene, ideje lenne megtanulni az úrvezető uraknak, hogy a lakott területen az 50 km/h az 50 km/h és nem 65, nem 80 és nem 92 km/h.
Ne aggódj át akarják szabni! Sőt!! A sebességkorlátozás már most is az önkormányzat joga tehát ha kedvük van kivágják mondjuk a 4-esre a 10-es táblát, és csak kaszálnak! Jogosan... Sőt ha kedvük van magáncéget is megbízhatnak ezzel, lásd parkolás Budapesten a Centrum és társai által megvalósítva.
|
kedd nov. 08, 2005 20:13 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
6230 írta: Nem igazán értem. Eddig nem volt semmi bajunk egymással. Te írtad ide ki többször is nyílvánosan hogy mennyi a bruttó. Nem én szedtem ki belõled. Te meséltél többször is Kínáról nyílvánosan és nem püben. Nem én szedtem ki. Te meséltél sokat a fotógépeidrõl nyílvánosan és nem püben. Nem én facsartam ki belõled. Én semmi mást nem csináltam mint a 3 nyílvános részinformációt egymás mellé tettem és kérdeztem. Nagyon sajnálom ha már Te is ott tartasz hogy egy kérdésben csak rosszat látsz és az esik le neked egybõl hogy ha valaki kérdezz akkor az téged bántani és fikázni akar. Nem értem miért. Ennel Te sokkal okosabb vagy. Nagyon sajnálom hogy egy ilyen intim témára rákérdeztem. De a véleményem az hogy ez egy nyílvános fórum és ha valaki nyílvánosan ideír egy infót akkor arra nyílvánosan rá lehet kérdezni. Ha kényes egy téma akkor azt nem írom ki nyílvánosan és akkor biztos hogy senki nem fog rákérdezni nyílvánosan.
ezzel kapcsolatban az alábbiakat jegyezném meg:
1. Macika azt is megírta korábban is, hogy hol dolgozik, miért utazgat. Tehát ha már infót csippegetsz, akkor legyél körültekintõbb!
2. ha nem is olvastad az 1. pontban említetteket, akkor is van mód kultúrált rákérdezésre a személyeskedés helyett.
3. végül a legszebb, ha ilyen jól le tudtad írni, hogy Macika önként kiteregeti az adatokat, stb., nem te szedted ki belõle, akkor hadd emlékeztesselek, hogy te dicsekedtél a diplomáddal, késõbb megígérted, hogy megmutatod, azaz "Nem én szedtem ki belõled.", úgyhogy jó lenne ha valamit virítanál is!!!
Ne személyeskedjünk; köszönöm! - Sy
|
kedd nov. 08, 2005 20:08 |
|
|
6230
platina tag
|
Macika írta: Abban a pillanatban, hog yTe abbahagyod a kirívó viselkedést, okafogyottá válik mások részéről a b.sztatásod. Ne mondd, hogy nem érted!!!
Tényleg nem értem.
Ugyanis én nem sértegettem senkit csak vitatkoztam.
Erre kapok egy javaslatot hogy ugarjak kamion elé.
Nézd vissza az oldalakat én ilyen sértést nem írtam neki.
Ő kezdte. A vita nem jogosítja fel arra hogy sértegetésbe kezdjen.
|
kedd nov. 08, 2005 20:05 |
|
|
Wiki
Site Admin
|
Az aluljárós esetet talán valóban nem a legszerencsésebb volt ide beilleszteni most, ebben a légkörben - mint látszik, ez is vitát szül. Én (tapasztalataimra támaszkodva) nem hiszek abban, hogy hosszútávon kulturáltan lehetne például politikáról beszélgetni (elég csak megnézni egy ehhez képest huszadrangú témából milyen parázs viták pattannak ki).
6230, téged külön megkérnélek, hogy ne más viselkedésében keresd a hibát; ha valaki hozzászólása nem fér be a fórumra, majd a moderátorok lerendezik (nekik persze jelezheted privátban, ha kirívó szabálytalanságot tapasztalsz). Azzal viszont, ha ide beírod, ki miben rossz, miben vétett, személyeskedsz, egyrészt nem megyünk semmire, másrészt (és ez a nagyobb baj) felesleges indulatokat keltesz. Többször nem kérem; ne kényszeríts, hogy a könnyebb utat kelljen választanom (és más se próbálkozzon ezzel, mindenkinek jobb lenne). Köszönöm!
|
kedd nov. 08, 2005 20:03 |
|
|
6230
platina tag
|
pampika írta: Ezen mit nem lehet megérteni?
Azt nem lehet rajta megérteni hogy az kap fenyítést
akit sértegettek és nem az aki sértegette a másikat.
semmi nem jogosít fel arra senkit hogy ilyeneket irogasson másnak hogy
"ugorj a kamion elé"
|
kedd nov. 08, 2005 20:01 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
6230 írta: Macika írta: Téged az ne érdekeljen, hogy mások mekkorát kapnak. Te magaddal törődj, hogy a Te postjaidban ne legyen kivetnivaló. A többi az én (mi) dolgom (-unk). teljesen igazad van de én folyton csak azt látom hogy én kapok aki pedig azt írja hogy "ugarjak kamion elé" simán evickél tovább mint hal a vízben tehát ő nem kap és ez érdekes Abban a pillanatban, hog yTe abbahagyod a kirívó viselkedést, okafogyottá válik mások részéről a b.sztatásod.
Ne mondd, hogy nem érted!!!
|
kedd nov. 08, 2005 19:59 |
|
|
6230
platina tag
|
Macika írta: Téged az ne érdekeljen, hogy mások mekkorát kapnak. Te magaddal törődj, hogy a Te postjaidban ne legyen kivetnivaló. A többi az én (mi) dolgom (-unk).
teljesen igazad van de én folyton csak azt látom hogy én kapok aki pedig azt írja hogy "ugarjak kamion elé" simán evickél tovább mint hal a vízben tehát ő nem kap és ez érdekes
|
kedd nov. 08, 2005 19:58 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
.Nokia. írta: "Gyorshajtókból gazdagodnak az élelmes települések
Nemcsak a balesetek számának csökkenését, hanem pluszbevételt is remélhetnek a települések a sebességméréstől. Legalábbis akkor, ha a parlament elfogadja azt a törvénymódosítást, mely alapján lehetővé válik, hogy az önkormányzatok traffipaxot vásároljanak, és a gyorshajtóktól beszedett büntetést megtartsák. Herényi Károly országgyűlési képviselő (MDF) erre vonatkozó kezdeményezését reményei szerint még ebben a ciklusban elfogadják. Lamperth Mónika belügyminiszter annyit mondott: dolgoznak az ügyön. Hatalmas összegről van szó. Siófokon például a 65-ös főút mellett a minap a lézeres sebességmérő percenként buktatott le száguldozó sofőröket. Móring József Attila somogyvári polgármester – aki maga is fideszes parlamenti képviselő – szerint minden lehetőséget meg kell ragadni a megfékezésükre, mert már a kis falvakban is életveszélyes átmenni az út egyik oldaláról a másikra.
„A rossz politikai döntések hatása általában az önkormányzatoknál csapódik le” – állapította meg Herényi Károly. „Pénzhez juthatnak azonban a települések, ha sikerül a törvénymódosítás. Egyetértésben vagyunk ebben Lamperth Mónika belügyminiszterrel, s bízom abban, hogy pártállástól függetlenül valamennyi képviselő segít a parlamenti szavazáskor” – bizakodik az MDF-es honatya. Az ötlet egyébként – mint azt Herényi Károly a Reggelnek elárulta –, egy német ismerősétől származik, aki elmesélte neki, hogy Németországban a sebességmérésből az önkormányzatok pénzt csinálnak, s ráadásul nem kell rettegni a száguldozó sofőröktől. Somogybabod főutcája több kilométer hosszú és nyílegyenes. Balatonlelle és Kaposvár között itt még a szolid úrvezetők is ránehezednek a gázpedálra. Hartung György polgármester megörült, hogy a jövőben pénzhez juthatnának a gyorshajtóktól. Amikor azonban megtudta, hogy egy traffipax ára 1,5–5 millió forint, azt mondta: nincs egy vasuk sem, hiszen már a működésre is hitelt kellett felvenni.
Nagy politikai kockázatot azonban nem vállal az a polgármester, aki a törvénymódosítást követően él a lehetőséggel, és sebességmérőt telepít a települését átszelő forgalmasabb utakra. Már csak azért sem, mert várhatóan nem a helybéliek buknak le, akik megtanulják, hol a telepített traffipax, hanem az átutazók. A befektetett pénz pedig viszonylag gyorsan megtérülhet, hiszen általában 1–10 ezer, de kiugróan magas sebességtúllépésnél akár 100 ezer forint is lehet a kiszabható büntetés. "
Na ez mókás lesz... Isteni lesz az egyszámjegyű utakon a 10 km/h-ás táblákat betartogatni. Jó magyar szokás szerint majd minden önkormányzat ebből akar meggazdagodni. Hülyeség, bírságot kiszabni az érvényes magyar jogszabályok szerint csak hatóságnak van joga.
Egyébként meg a rendőrség által kiszabott bírság is MIND az állam zsebébe kerül, onnan vissza a rendőrséghez egyetlen fillér sem kerül.
Rendesen át kéne szabni az önkormányzat jogrendjéről szóló törvényeket, ha ezt be akarnák vezetni.
De kifogásom nincs ellene, ideje lenne megtanulni az úrvezető uraknak, hogy a lakott területen az 50 km/h az 50 km/h és nem 65, nem 80 és nem 92 km/h.
|
kedd nov. 08, 2005 19:57 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
6230 írta: szerintem ez a beszólás volt az ok és ezután jött az én beszólásom ami már csak okozat volt
Szted Cinedog csakúgy,légbőlkapottan benyög egy ilyet ide?Szállj már magadba kicsit.Megvolt az oka,hogy ezt írja. (és mindezt egy pár évvel ezelőtt írta volna,akkor nem ilyen konszolidált stílusban kapod meg )
Macika is leírta,hogy vegyél vissza minden téren.Ezen mit nem lehet megérteni?
Mindegy,én kiszáltam a 'széllel szembe pisilésből',mert úgy látom,neked aztán lehet mondani...
|
kedd nov. 08, 2005 19:57 |
|
|
mz
írásjog megvonva
Csatlakozott: szer. júl. 06, 2005 8:06 Hozzászólások: 2248 Tartózkodási hely: Medve, Mákoska és Sy mentes övezet
|
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mz csüt. dec. 31, 2009 14:21-kor.
|
kedd nov. 08, 2005 19:55 |
|
|
Macika
Moderátor
|
6230 írta: lehet hogy tényleg hülye vagyok de valahogy nem értem miért mindig az okozatot nézed és miért nem az okot Téged az ne érdekeljen, hogy mások mekkorát kapnak. Te magaddal törődj, hogy a Te postjaidban ne legyen kivetnivaló.
A többi az én (mi) dolgom (-unk).
|
kedd nov. 08, 2005 19:54 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Hardside írta: Választhat az ember: holdudvar, önálló vélemény és ennek következményeinek felvállalása, szándékosan csak lájtos hozzászólások óvatos megtétele, read-only üzemmód, vagy elhúzás innét.
én hova tartozom? (szerinted)
|
kedd nov. 08, 2005 19:54 |
|
|
.Nokia.
arany tag
|
"Gyorshajtókból gazdagodnak az élelmes települések
Nemcsak a balesetek számának csökkenését, hanem pluszbevételt is remélhetnek a települések a sebességméréstől.
Legalábbis akkor, ha a parlament elfogadja azt a törvénymódosítást, mely alapján lehetővé válik, hogy az önkormányzatok traffipaxot vásároljanak, és a gyorshajtóktól beszedett büntetést megtartsák. Herényi Károly országgyűlési képviselő (MDF) erre vonatkozó kezdeményezését reményei szerint még ebben a ciklusban elfogadják. Lamperth Mónika belügyminiszter annyit mondott: dolgoznak az ügyön. Hatalmas összegről van szó. Siófokon például a 65-ös főút mellett a minap a lézeres sebességmérő percenként buktatott le száguldozó sofőröket. Móring József Attila somogyvári polgármester – aki maga is fideszes parlamenti képviselő – szerint minden lehetőséget meg kell ragadni a megfékezésükre, mert már a kis falvakban is életveszélyes átmenni az út egyik oldaláról a másikra.
Na ez mókás lesz... Isteni lesz az egyszámjegyű utakon a 10 km/h-ás táblákat betartogatni. Jó magyar szokás szerint majd minden önkormányzat ebből akar meggazdagodni.
|
kedd nov. 08, 2005 19:49 |
|
|
6230
platina tag
|
CineDOG írta: Ugorj már vazze egy robó kamion elé
szerintem ez a beszólás volt az ok
és ezután jött az én beszólásom ami már csak okozat volt
|
kedd nov. 08, 2005 19:47 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
6230 írta: lehet hogy tényleg hülye vagyok de valahogy nem értem miért mindig az okozatot nézed és miért nem az okot
Itt az ok te magad vagy és a stílusod.
|
kedd nov. 08, 2005 19:42 |
|
|
mz
írásjog megvonva
|
En is felteszem a kezem! Tetszik vagy sem,az eletunk resze mindket tema,amelyekrol beszelni kell KULTURALT formaban. Ugy tenni,mintha egyik sem letezne,tipikus struccos megoldas. Ha valaki a cipeszekrol ir valamit,annak valoszinuleg oka van ra. Ha vkinek ez nem tetszik,ne olvassa el. (Lassan mar tenyleg semmit nem lehet roluk irni,mert mindegyikuket szentte avatja a media kb. olyan szinten,ha pl. betorne hozzam egy,akkor meg nekem kellene elnezest kernem,amiert nem hagytam,hogy kivigyen mindent a hazbol.)
|
kedd nov. 08, 2005 19:38 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
Peti93 írta: Új sebességrekord: 1 Tb másodpercenként
Uhh... Nem rossz
A koleszban 2 gigabit van ~1000-1200 gépre, de még így is simán jön 20 megabit körül, általában a szerver a szűk keresztmetszet, ahonnan töltök...
|
kedd nov. 08, 2005 19:18 |
|
|
6230
platina tag
|
lehet hogy tényleg hülye vagyok
de valahogy nem értem
miért mindig az okozatot nézed
és miért nem az okot
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 6230 kedd nov. 08, 2005 19:29-kor.
|
kedd nov. 08, 2005 19:10 |
|
|
Peti93
bugvadász
Csatlakozott: pén. júl. 02, 2004 13:32 Hozzászólások: 4349 Tartózkodási hely: Bp
|
Új sebességrekord: 1 Tb másodpercenként
Egy japán cég üvegszálas adattovábbító közegen képes volt egy terabitet átpasszírozni, mindössze egyetlen másodperc alatt.
Túl sok részlet egyelőre nem ismert a japán Kansai Electric cég legújabb fejlesztéséről, melynek révén hihetetlen adatátviteli sebességet értek el. A vállalat közlése értelmében egy olyan technológiát sikerült létrehozniuk, amelynek révén egy kétórás film mindössze fél másodperc (!) alatt továbbítható. Ehhez természetesen már üvegszálas kábelre van szükség.
Érdekesség, hogy a Kansai Electric a szigetország második legnagyobb elektromos szolgáltatója. A rekordra is ebben a környezetben került sor: két acél, elektromos hálózati kábeleket tartó torony között húzták ki az üvegszálakat, s itt tudták elérni a sebességrekordot. A siker ellenére a Kansai még nem döntötte el, mikor jelenhet meg a technológia hétköznapi használatban, de a cég szóvivője szerint 2010 előtt semmiképp sem.
http://www.terminal.hu/newsread.php?id=07202311050911
|
kedd nov. 08, 2005 18:56 |
|
|
Macika
Moderátor
|
skynet írta: most találtam az angol ebayen egy deloreant 7200 foncsiért. az annyira nem is durva, spórolok még egy kicsit, és megyek Albionba Albionba? Az olyan ködös...
|
kedd nov. 08, 2005 18:55 |
|
|
Macika
Moderátor
|
6230 írta: CineDOG írta: 6230 írta: na akkor ennyit a szabályokról meg a moderálásról
kedves sy! neki nem jár tiltás? látod erről beszéltem! a szelektív szankcióidról. Ugorj már vazze egy robó kamion elé, mert idegesítesz. a kultúra ismét kitüremkedett belőled Na figyelj jól, barátom.
Párszor már szóltam, hogy vetesd kisebbre az arcot. Nem használ.
Amennyiben nem vagy hajlandó normális, kulturált postolásra, akkor megszüntetem itteni tagságodat. Hogy ne Sy-t szidd.
Mehetsz panaszkodni a Péterfalvi Attilához.
Remélem, ez már nyílt beszéd volt.
Köszönöm, ha elolvastál és megértesz.
|
kedd nov. 08, 2005 18:51 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Jó vicc.
Az első kép egy gáz-riszató fegyver lefoglalásáról szól, melyet egy bűncselekmény (lehetőség: súlyos testi sértés) bizonyítási idejére foglaltak le.
A második kép egy vizsgálatkérő lap a Diabetes (értsd: cukorbeteg!) osztálytól.
A harmadik ennek a látásvizsgálatnak az eredménye, amin gyakorlatilag minden érték normális, minimális bevérzés látható, amire borogatást ajánlanak.
Jól fejfújt dolog az egész.
3-án éjszaka szolgálatban voltunk, hallottunk is GARÁZDASÁGRÓL a rádióban.
Amennyiben Paróczai Dánial Soma a vádlott, akkor bebizonyosodott, hogy ő lőtt először, minden támadást megelőzően, és ez nem fogható fel önvédelemnek.
Függetlenül attól, hogy cigányok, vagy nem cigányok voltak 15-en, az elsőként támadás, garázdaság megkülönböztetendő az önvédelemtől.
Ennyi.
|
kedd nov. 08, 2005 18:47 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Megoldódott a dolog, találtam egy nagyon jó kis programot, ami avi-ba rögzít és akár kiválaszthatom azt is, hogy a képernyő mely részét akarom felvenni, nagyon profi és ami csak hab a tortán, ingyenes.
Én nem teszem fel a kezem. Eddigi tapasztalataim alapján úgy gondolom, hogy ezekről a témákról szóló beszélgetések idővel állandóan sértegetésbe mennek át. Azonban ha nyílna egy új topic, ahol nyugodtan lehet politizálni, cigányozni....stb., akkor nincs ellenvetésem de az off topicot ne mocskoljuk be. A politika meg egy szemét dolog, az emberek hajlamosak szinte megölni a másikat azért, hogy kiálljanak a saját **** pártjuk mellett, s ezt már nagyon-nagyon sok helyen tapasztaltam. Példának pedig ott vannak azok a tüntetések, melyen több ezer hülye ember vett részt és majdnem megölték egymást azért, mert az ő pártjuk a ****. Sic! Ez a véleményem, sry a vulgáris kifejezésekért!
|
kedd nov. 08, 2005 18:24 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
Rozso írta: Sy írta: Rendben, "tegye fel a kezét", aki politikát vagy cigányozást szeretne itt látni. Ha a tagság 50%+1 része ilyet szeretne, komolyan beszélek a főnökömmel, hogy ez a "piaci igény", és megteszek mindent, hogy megváltoztassuk a szabályzatot. Én felteszem.
Én is felteszem.
Nem az eszement párt/ideológia vitákat támogatnám,de amíg kulturált hangnemben folyó vita/beszélgetés folyik,addig sztem belefér.Mert ugye a vita arról szól,hogy a véleményem mellett fel tudok sorakoztatni érveket,hogy miért gondolom úgy.És ilyen formában lenne értelme.Természetesen ez feltételezi,hogy aki hozzászól egy ilyen beszélgetéshez,annak van fogalma róla és tud érvelni is,nem csak vagdalkozni és veszekedni.
Mert ha megnézzük,az ilyen viták általában azért fajulnak el,mert egyesek csak odavágják,hogy ez így van,oszt kész,érve nincs maga mellett és a másikat sem hajlandó meghallgatni,csak fújja a (vélt) igazát.
|
kedd nov. 08, 2005 18:12 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Sy írta: Rendben, "tegye fel a kezét", aki politikát vagy cigányozást szeretne itt látni. Ha a tagság 50%+1 része ilyet szeretne, komolyan beszélek a főnökömmel, hogy ez a "piaci igény", és megteszek mindent, hogy megváltoztassuk a szabályzatot. Én felteszem.
Persze nem azt mondom, hogy engedni kell a sértegetést, durva beszédet, stb... Ne! De kíváncsi vagyok mások véleményére és egy OFF topicban simán lehetne kultúráltan vitatkozni pl. politikáról.
Tehát én támogatom a szabályzat módosítását az OFF topicokra vonatkozóan.
|
kedd nov. 08, 2005 18:04 |
|
|
.Nokia.
arany tag
|
6230 írta: Árpy írta: 6230 írta: na akkor ennyit a szabályokról meg a moderálásról
kedves sy! neki nem jár tiltás? látod erről beszéltem! a szelektív szankcióidról. 1. Ne szíts! 2. Másik topik 3. Ez nem a saját véleményed nyilvánitása csak egy mail, majd egy másik személytől egy link. ja értem egy másik weboldalon leírom a szabálytalan dolgokat és utána csak belinkelem ide és akkor mindent lehet gratula
Észnél vagy már bocs? Valaki írta, hogy Tomcat haverja írta a sztorit. Gondoltam belinkelem az eredeti forrást amit bárki megtalálhat!! Tudod: http://www.google.com Nem kommentáltam, nem véleményeztem semmit. Ennyi ha nem tetszik akkor reklamációt fényes délben a Hösök terén fogadok letolt gatyával.
|
kedd nov. 08, 2005 18:00 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
McLaca: Esetleg tudnál valami közelebbi infóval szolgálni erről a sorozatképfelvevő programról? A neve bőven elég lenne. Lehet naív vagyok, de létezik olyan hasonló funkciókkal ellátott program, melyben kijelölhetem, hogy a képernyő mely részét akarom venni? Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
|
kedd nov. 08, 2005 17:41 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
Árpy írta: GazVezir írta: 67-es Shelby Tolvajtempó?
Amikor annó láttam a filmet, akkor sejtettem, hogy az utolsó autó, amit el kell "lovasítani" , egy Mustang lesz. De egyébként sok filmben tapasztaltam, hogy az erő, az autó, az utolsó amit látni lehet, az mindig egy régi Mustang. Egyébként egyedűl a fogyasztása riasztja el az embert, meg gondolom az adók, amiket fizetni kell rá, de 1-2 millió között pompás állapotban hozzá lehet jutni egy Mustang-hoz, persze régihez. Az újabbak egy kicsit drágábbak, de még mindig nem érik el azt az árat, amit a nagy nyugati autóknál képesek elkérni, röhejes. Jusson mindenkinek autó, volkswagen , a népautó....
|
kedd nov. 08, 2005 17:20 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
6230 írta: egy másik weboldalon leírom a szabálytalan dolgokat és utána csak belinkelem ide és akkor mindent lehet gratula
Ne forgasd ki más szavait.Te voltál erre mindig is nagyon kényes,most meg ugyanazt csinálod.
Jah nem,tudom,te csak a végletek embere vagy.
|
kedd nov. 08, 2005 17:19 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
GazVezir írta: 67-es Shelby, nyammm!
csak nem te is láttad a Tolvajtempót?
sőt, asszem a Padlógázban is van egy ilyen kocsi, bár abban nem vagyok biztos teljesen...
|
kedd nov. 08, 2005 17:18 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
GazVezir írta: 67-es Shelby Tolvajtempó?
|
kedd nov. 08, 2005 17:14 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
Igen forró itt a hangulat, nem igazán akart lecsillapodni, ahogy látom. Megy a folyamatos veszekedés, aminek nem úgy néz ki, hogy valaha vége szakadna. Tehát embere, nyugodjatok meg, mert már oldalakon keresztűl folyik a felnőttek vagdalkozása óvodás módjára.
Ha már az autókról van szó, akkor én a Ford Mustang-ja mellett teszem le a voksomat. Azon belül pedig talán egy 67-es Shelby, nyammm! Szerintem utánozhatatlan, gyönyörű, páratlan!
|
kedd nov. 08, 2005 17:13 |
|
|
6230
platina tag
|
CineDOG írta: 6230 írta: na akkor ennyit a szabályokról meg a moderálásról
kedves sy! neki nem jár tiltás? látod erről beszéltem! a szelektív szankcióidról. Ugorj már vazze egy robó kamion elé, mert idegesítesz.
a kultúra ismét kitüremkedett belőled
|
kedd nov. 08, 2005 17:08 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
6230 írta: na akkor ennyit a szabályokról meg a moderálásról
kedves sy! neki nem jár tiltás? látod erről beszéltem! a szelektív szankcióidról.
Ugorj már vazze egy robó kamion elé, mert idegesítesz.
|
kedd nov. 08, 2005 17:04 |
|
|
6230
platina tag
|
Árpy írta: 6230 írta: na akkor ennyit a szabályokról meg a moderálásról
kedves sy! neki nem jár tiltás? látod erről beszéltem! a szelektív szankcióidról. 1. Ne szíts! 2. Másik topik 3. Ez nem a saját véleményed nyilvánitása csak egy mail, majd egy másik személytől egy link.
ja értem
egy másik weboldalon leírom a szabálytalan dolgokat
és utána csak belinkelem ide és akkor mindent lehet
gratula
|
kedd nov. 08, 2005 17:01 |
|
|