Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 6:42

Hozzászólás a témához  [ 7570 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 152  Következő
VODAFONEGYALÁZÓ 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
Mrs Samsonite írta:
Macika írta:
Nem Barátom, ez azokat a hitvány embereket minősíti, akik azt hiszik, hogy nekik mindent szabad, rájuk nem vonatkoznak a szabályok. Nekem is van viszonteladó ismerősöm (nem haver, nem barát!!!), aki a baráti körének kiad bármilyen adatot, amihez hozzá tud férni. Egyébként meg szuper jól megy az üzlete, rengetegen járnak hozzá, megy a bolt, korrekt embernek ismerik.
A kérdés csak az, hogy mikor kerül bajba emiatt. Csak egyszer adja ki valami feketeautósnak az adatait, majd elmagyarázzák neki ki is az az ombudsman...
Igen, én szeretném, hogy minél hamarabb megtörténjen ez...

vas. okt. 23, 2005 12:31
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Hozzászólás 
Nem Barátom, ez azokat a hitvány embereket minősíti, akik azt hiszik, hogy nekik mindent szabad, rájuk nem vonatkoznak a szabályok. Nekem is van viszonteladó ismerősöm (nem haver, nem barát!!!), aki a baráti körének kiad bármilyen adatot, amihez hozzá tud férni. Egyébként meg szuper jól megy az üzlete, rengetegen járnak hozzá, megy a bolt, korrekt embernek ismerik.

A kérdés csak az, hogy mikor kerül bajba emiatt. Csak egyszer adja ki valami feketeautósnak az adatait, majd elmagyarázzák neki ki is az az ombudsman...

vas. okt. 23, 2005 12:24
Moderátor

Hozzászólás 
Mrs Samsonite írta:
Macika írta:
Raul67 írta:
Azok után hogy tavasszal megkeresett két tagba szakadt fa szi és valami HBO dekoder árát követelték rajtam,mert valaki átrázta őket.A telefonszám meg az én nevemen volt de 2 éve eladtam valakinek a neten.Szóval rájöttek hogy nem én vagyok akit keresnek,és azért megkérdeztem hogy honna tudják a lakcímemet?Azt mondták hogy van egy haverjuk a vodánál,akármit elintéz ott nekik.

Na ennyit a vodáról.
Ez miért a Vodát minősíti szerinted????
Talán mert nem azt tartja szem előtt, hogy minőségi csapattal dolgozzon, hanem azt, hogy minél olcsóbban megússza a munkaerőállomány fenntartását. Mi meg csak szívunk miatta...

Kérdezem, hogy csak azért, mert nincsen erkölcsi érzékem, nem tudom felnőtt módon felfogni, miért vagyok köteles megőrizni a rám bízott nem publikus adatokat, azért már egyből az a cég lesz sz.ar, amelyiknek a neve kint van a portálon???
Nem! Ettől én leszek hitvány ember!

vas. okt. 23, 2005 12:10
vas-tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Raul67 írta:
Azok után hogy tavasszal megkeresett két tagba szakadt fa szi és valami HBO dekoder árát követelték rajtam,mert valaki átrázta őket.A telefonszám meg az én nevemen volt de 2 éve eladtam valakinek a neten.Szóval rájöttek hogy nem én vagyok akit keresnek,és azért megkérdeztem hogy honna tudják a lakcímemet?Azt mondták hogy van egy haverjuk a vodánál,akármit elintéz ott nekik.

Na ennyit a vodáról.

Talán mert nem azt tartja szem előtt, hogy minőségi csapattal dolgozzon, hanem azt, hogy minél olcsóbban megússza a munkaerőállomány fenntartását. Mi meg csak szívunk miatta...

vas. okt. 23, 2005 10:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem ez nem korrekt, hanem ez az egyetlen járható út. Hát szép is lenne, ha pl egy családból csak az apa tudna előfizut venni, mert az összes számla az ő nevére jön.

Guni

vas. okt. 23, 2005 1:59
írásjog megvonva

Hozzászólás 

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mz csüt. dec. 31, 2009 14:12-kor.

vas. okt. 23, 2005 0:13
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
asdf_ írta:
En azt nem ertem, ha te fizeted valaki mas szamlajat miert nem az elso dolgod az, hogy minden emeltdijas **** letiltatsz arrol a kartyarol? /barki is legyen az/.

Leginkább mert ilyent tudtommal nem lehet. /legalábbis a vodánál/

CineDOG írta:
Én amióta a nevemen lévő kártyámat eladtam csak úgy valakinek, és fél évre rá bombariadó miatt engem kerestek meg,

Én a helyedben elővettem volna a szerződést, és megmondtam volna hogy kinek adtam el. Ha nem írtál az tényleg ciki, de akkor meg nem ez a mocskos világ a hibás.

Guni

szomb. okt. 22, 2005 23:53
Moderátor

Hozzászólás 
Raul67 írta:

Na ennyit a vodáról.

szomb. okt. 22, 2005 22:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
Én amióta a nevemen lévő kártyámat eladtam csak úgy valakinek, és fél évre rá bombariadó miatt engem kerestek meg, nem adok el, hanem pin kód aktiválva kidobom.

szomb. okt. 22, 2005 21:43
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 

Na ennyit a vodáról.

szomb. okt. 22, 2005 21:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
A részletes számláért meg állandóan cseszegesd őket, és akkor tuti meglesz. Nekem is így kellett anno. Párnaponta rájuk telefonáltam.

szomb. okt. 22, 2005 21:26
Hozzászólás 
Vodánál nincs internetes hívásrészletezés mint a Pannonnál? Akár a lezáratlan számlák híváait is meglehet nézni. Hívás után fél, 1 órával a listában van a hívás vagy az SMS, GPRS forgalom.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég szomb. okt. 22, 2005 21:29-kor.

szomb. okt. 22, 2005 21:25
a fórum lelke

Hozzászólás 
Könnyen lehet valamelyik TV-s 0681-es szám. Tele van vele az RTL, a Viva TV és egyebek.
A fórumon még senki sem írt olyat, és senkitől sem hallottam emeltdíjas hibás terhelést. Vagy a rokonod, vagy valaki az ő telójáról a bűnös.

szomb. okt. 22, 2005 21:23
ezüst tag

Hozzászólás 
Tudom hogy állat vagyok,de eddig még soha nem hazudott nekem ilyen dolgokban az uncsihugom,és keres annyit hogy kifizesse szó nélkül amit telefonál,csak hát ott van az hogy mi van ha mégse?
De ha megmondják azt hogy honnan és milyen telefonról hívták a számot akkor tudnám hogy mi a szituáció.A másik,hogy mért nem kapok részletes számlát azért nem most volt 08,26-a és azóta már kijött a következő havi számla is!!!Azzal miért nem küldték el?

szomb. okt. 22, 2005 21:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
En azt nem ertem, ha te fizeted valaki mas szamlajat miert nem az elso dolgod az, hogy minden emeltdijas **** letiltatsz arrol a kartyarol? /barki is legyen az/.

szomb. okt. 22, 2005 21:19
Moderátor

Hozzászólás Re: Voda Túlszámlázás (Fuc. király)
Raul67 írta:
...Sajnos elég bizonytalan vagyok hogy nem e tényleg az uncsihugom telefonálgatott.De hát a család az szent.
...
Mocskos szemét vodafon!
Elgondolkodtató, hogy mi van tényleg, ha valóban telefonálgatott az unokahúgica az adott időben?
Akkor mennyire köcsög a Vodafone? És főleg, miért???

Talán annyit hátha megkérhetsz, hogy az IMEI-jét mondják meg annak a készüléknek, amivel az adott hívásokat indították.
Persze ha egyezni fog az akkoriban használt telefon IMEI-jével, akkor sem fogod elhinni, ha így állsz hozzá, amit itt bemutattál.

Hidd el, nem szoktak csak úgy találomra ráterhelni ezt-azt a számlákra. Most múlt 10 éve, hogy mobiltelefonom van, most is 3 szolgáltatónál 3 előfizetésem és tucatnyi pre-paidem van, és SOHA nem volt még, hogy rám akartak volna vertni 10-20 rugót alaptalanul.

szomb. okt. 22, 2005 21:09
ezüst tag

Hozzászólás Re: Közüzem
DiVaD87 írta:
benhur írta:
DiVaD87 írta:
nekem anno augusztusban elfogadták a UPCs számlát (TV&net),mint közüzemi számla... :roll:

Bizony, sok helyen elfogadják, de a Vodafone nem fogadja el valamiért a kábeltv-s számlát. Ugyanakkor nem definiálja sehol ez a cég, hogy ők -másoktól eltérően- nem értik bele a közüzem fogalmába a kábelcégeket.
Ez az ami zavart az eljárásukban.

Ki lehet jelenteni, hogy a kábeltv nem közüzem, de erre meggyőző bizonyítékot még senki sem adott elő...
Szerintem az, s ezért a Vodafone -szerintem- hibázott.
De ha nem tekinti közüzemnek, akkor is illene ezt jelezniük valahol írásban is. Tehát duplán hibázott a cég. :)

fura...de ez így f.szságnak tűnik...nekem a vodafone fogadta el anno... :roll:

Hát elég nagy f.szság volt, az bizonyos. Még aznap délután kiváncsiságból felhívtam a másik vodás képviseletet is a városban: ők sem fogadják el a UPC-s számlát közüzeminek, ezt mondták. Mostanában tehát ez lehet a gyakorlat náluk. Nagy bürokraták lettek, de írásban nincs nyoma ennek sehol a honlapjukon.

szomb. okt. 22, 2005 21:05
ezüst tag

Hozzászólás 
a 1270 azt mondta hogyez hívás,nem sms,tehát ha egy bünügyben megmondják hogy hol tartozkodott a telefon akkor itt is meg kell tudniuk mondani.Fogyasztóvédelem az első lépés mert ha nem mondják meg hogy milyen telefonról és hogy honnan indult a hívás akkor ez azt jelenti nekem hogy vagy **** a fejemre,vagy nem akarják,vagy nem tudják,vagy mind a három egyszerre.Szóval míg nem tudom hogy az ország melyik részéről indult a hívás és hogy milyen telefonról addig számomra nem elfogadott a követelésük.tehát ha lejárt a szerződés akkor 20000Ft tartozástz követelhetnek rajtam mert az utolsó számlámon annyival kevesebbet fogok befizetni.Aztán hajtsák be ahogy tudják sok szerencsét hozzá.

szomb. okt. 22, 2005 20:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ne haragudj meg, de itt érzésem szerint az unokahugod lesz a hunyó.

szomb. okt. 22, 2005 20:54
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Rendőrségi feljelentés kell, és akkor közlékenyek lesznek.

szomb. okt. 22, 2005 20:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezt biztos nem fogják megmondani. A részletes számlában is annyi lesz max, hogy melyik számról és melyik számra küldték az SMS-t, de még az is lehet, hogy csak a hívásokat írja ki az SMSeket nem.

szomb. okt. 22, 2005 20:32
ezüst tag

Hozzászólás Voda Túlszámlázás (Fuc. király)
Elküldve: 22 Okt. 2005 19:23 Hozzászólás témája: Vodafon túlszámlázás!! (Fuc.ing)

--------------------------------------------------------------------------------

Sziasztok!

Szóval az történt,hogy van a nevemen 3 sim kártya(vodás előfizetés)
kézhez kaptam a számlát,és az egyik sim re kiszámláztak 20000Ft-körül 69db emelt díjas távszavazást,ami hétfői napra esett,mint utóbb kiderült.
Mivel ez a szám az unokahugomnál van,megkérdeztem hogy küldött-e ennyit vagy nem,ő azt mondta hogynem,na irány a Nagy vodafon a wesztendbe,reklamációs papír kitölt ,részletes számla kérelem kitölt.Ez volt 08,26-án.2 hét múlva rákérdezek a 1270 en hogy mikor kapok választ a reklamációra meg a részletes számlát kézhez.Azt mondták hogy a panaszomat 1,5-hó alatt vizsgálják ki,a részletes számla meg a napokban megfog érkezni.
Most pénteken megkaptam a válaszukat,miszerint a hívások arról a sim-ről indultak és abban az időben,nem volt rendszer hiba ezér nem tartják jogosnak a reklamációmat. OKÉ vaze k..anyátokat,de holvan az a kiba..ott részletes számla,azt miért nem kaptam még meg?
Elkell ezt fogadnom? a számlát befizettem,mivel ha felbontják a szerződésemet akkor a kedvezményes készülékek árát be kell fizetnem,ez legalább 200e Ft lenne.Viszont ha megmondanák hogy honnan küldték a hívás Az ország melyik részéről akkor tudnám hogy igaz vagy nem a mint kiszámláztak.Sajnos elég bizonytalan vagyok hogy nem e tényleg az uncsihugom telefonálgatott.De hát a család az szent.
Azért elég nevetséges hogy össze vissza mondanak mindet aztán meg teljesen máshogy folynak le a dolgok.
Tényleg szerintetek lehet olyat kérni hogy mondja meg a szolgáltató,hogy milyen telefonról jelentkezett fel a sim kártya és hol amikor a hívások indultak,vagy csak bíróság kérésére fogja ezt megtenni?
Annyira dühít ez az egész kapjabe nekik a vacogos cápa!Mocskos szemét vodafon!

szomb. okt. 22, 2005 20:28
ezüst tag

Hozzászólás Re: Közüzem
benhur írta:
DiVaD87 írta:
nekem anno augusztusban elfogadták a UPCs számlát (TV&net),mint közüzemi számla... :roll:

Bizony, sok helyen elfogadják, de a Vodafone nem fogadja el valamiért a kábeltv-s számlát. Ugyanakkor nem definiálja sehol ez a cég, hogy ők -másoktól eltérően- nem értik bele a közüzem fogalmába a kábelcégeket.

Ki lehet jelenteni, hogy a kábeltv nem közüzem, de erre meggyőző bizonyítékot még senki sem adott elő...
De ha nem tekinti közüzemnek, akkor is illene ezt jelezniük valahol írásban is. Tehát duplán hibázott a cég. :)

fura...de ez így f.szságnak tűnik...nekem a vodafone fogadta el anno... :roll:

szomb. okt. 22, 2005 19:18
arany tag

Hozzászólás 
No egy kicsit összevesztünk a Vodával. A történet. 2005.05.25.-én vásároltam egy előfizetést a sajátom mellé készülék nélkül. Ez OK. Majd 2005.08.10.-én vásároltam egy készüléket hozzá és aláírtam a 24 hónapot, valamint befizettem a 20k kauciót.

Most várnám vissza a kauciót, de nem adják, mondván, hogy 08 óta nem volt 3 befizetett számla. Igen, de a szerződés 05-ben kötődött, azóta volt. Az ÁSZF szerint legkésőbb 3 befizetett számla után visszajár a kaució. Nincs benne megnevezve, hogy a befizetést követő 3. számla után. Ráadásul ha figyelembe vesszük, hogy a készülékvásárlás napját követően 2 hét múlva meglett volna a 3 hónap, akkor logikátlannak tünik az ő verziójuk.

A szép az benne, hogy eddig minden vodás más véleménnyel volt erről, de mostmár eldöntötték, hogy nem adják vissza (egységes álláspontra jutottak :-))

Szerintetek?

szomb. okt. 22, 2005 18:51
ezüst tag

Hozzászólás Közüzem
DiVaD87 írta:

szomb. okt. 22, 2005 17:25
ezüst tag

Hozzászólás 

szomb. okt. 22, 2005 17:20
ezüst tag

Hozzászólás Közüzem
Áruljátok már el, hogy honnan veszitek konkrétan, hogy a kábeltv nem közüzem? Hol van ez leírva?

A Vodafone ÁSZF-ben sincs így leírva konkrétan, hogy mi a közüzem, s mi nem az, ezért főleg nem értem egyesek magabiztosságát a kérdésben.

Szerintem a Vodafone hibázott, mert a kábeltv igenis közüzem:
http://www.cib.hu/services/kozuzemi_abc
Itt pl. konkrétan megnevezik a UPC-t mint közüzemi szolgáltatót.

S pont az ő számlájukat nem fogadta el a Vodafone tőlem...

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára benhur szomb. okt. 22, 2005 17:21-kor.

szomb. okt. 22, 2005 17:16
írásjog megvonva

Hozzászólás 

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mz csüt. dec. 31, 2009 14:13-kor.

szomb. okt. 22, 2005 11:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Lehet hogy a Vodánál is úgy van mint a Pannonnál, hogy új előfizetés esetén szolgáltatásokat csak az aktiválás után 72 órával lehet megrendelni, lemondani. Ez csak egy tipp.
Ja, asszem vmi ilyesmit a boltban, de az már letelt, mert kedden vettem.

szomb. okt. 22, 2005 11:44
Hozzászólás 
Lehet hogy a Vodánál is úgy van mint a Pannonnál, hogy új előfizetés esetén szolgáltatásokat csak az aktiválás után 72 órával lehet megrendelni, lemondani. Ez csak egy tipp.

szomb. okt. 22, 2005 11:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
A héten megvettem életem első vodás kárytáját.
Tegnap sikeresen átváltottam Unoról Cityre a 1270 menüjében.
Viszont a szolgáltatás megrendelés nem megy se 1270-es menüben, se 1270-es SMS-sel :( Vagy nem reagál semmit, vagy azt mondja, hogy rendszerfejlesztés miatt ez a szolgáltatás nem elérhető vagy 48 óránál tovább fog tartani.
Ez most még az a rendsezrfejlesztés, ami már hónapok óta tart vagy vmi más és számíthatok rá, hogy még a hétvégén tudok szolgáltatásokat beállítani?
Vitamax Online PIN-t csak 1270-en humanoidtól és Netrendelőn lehet kérni?

szomb. okt. 22, 2005 11:33
írásjog megvonva

Hozzászólás 

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mz csüt. dec. 31, 2009 14:13-kor.

szomb. okt. 22, 2005 5:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Hosszú évtizedekig így mûködött, hogy a szig a személy azonosításra, a jogsi, a vezetéshez való jogosultságra, az útlevél meg a határ átlépés lehetõségére volt jó, miért kellene ezen változtatni :?
Szerintem aki kitalálta az sem érti :)

az előbb már megírtam! A jog(talanság)védők miatt!

pén. okt. 21, 2005 15:17
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az sem lenne jobb, ha minden egyben lenne, mert pl. lakcímváltásnál (így hogy kártyás), cserélni kellene az egészet, és messze nem annyiba kerülne úgy, mint most egy új lakcímkártya, a jogsit szintén nem érdemes a szig-al egybe tenni, mert nem mindenkinek van jogsija, tehát ennyire nem egyszerű a dolog sajnos...

De nem értem a problémát.
Hosszú évtizedekig így működött, hogy a szig a személy azonosításra, a jogsi, a vezetéshez való jogosultságra, az útlevél meg a határ átlépés lehetőségére volt jó, miért kellene ezen változtatni :?
Szerintem aki kitalálta az sem érti :)

pén. okt. 21, 2005 15:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Ha valaki elhagyja, vagy ellopják tõle, csak 1 után kellene fizetni, nem az összes után. Csakhát az illetékeseknek ez nem érdeke. Nade nagyon eltértünk a tárgytól. Be is fejezem.

félreérted. Ez a jog(talanság)védők miatt van, akik szívesen elmagyarázzák azt is, hogy ez a te érdeked.

Mint az is, hogy a bűnözőket ne csukják le, stb.

pén. okt. 21, 2005 14:33
Profil Honlap
Hozzászólás 
Nekem aztán éppen mindegy, az én irataim rendben vannak. Csak voltak akik hőbörögtek, hogy itt-ott a jogsit nem foigadták el igazolvány helyett. Ha meg nem vagyok benne egy rendszerben, mint mondjuk a Vodáéban, akkor nem mindegy milyen szám alapján vesznek nyílvántartásba? Az okmány száma alapján úgyis lehet tudni hogy milyen okmány. De mivel a jogsin nincs lakcím, eleve alkalmatlan minden hivatalos ügyintézésre. Csak ha semmi hivatalos helyen nem fogadják el a jogsit, akkor meg ne mondják hogy személyazonosító okmány az is. Mert ezek szerint mégsem. Vagy mindenhol fogadják el annak, vagy sehol. Az ilyen kettős játéákokat mindig rühelltem.
A probléáma gyökerét abban látom, hogy arra a nyomorult jogosítványra már nem fért rá egyetlen egy sor, ami a lakcím lenne. Ugyanis enélkül éppen nem ér semmit az egész. De ugyanígy nem ér semmit az új személyi sem, mert ha jól tudom lakcím azon sincs, azért kell külön a lakcímigazoló. Mennyivel jobb így hogy 3 kártyát kell hurcolni magunkkal. Pedig ha a jogsin rajta lenne a lakcím, a másik kettő fölösleges is lenne. Arra már nem is akarok gondolni, hogy szándékosan van így csinálva. Ha valamilyen adatváltozás történik, csináltass újat, fizesd ki. Ezért kell 5 évente +4000-et fizetni a jogsira is érvényesítés után. A régibe beírták hogy meddig érvényes és kész. Most nem, mindig újat adnak, persze fizetni nekünk kell. Nagyon el....... ezt a világot. Pénz, pénz, pénz.
Lassan ott tartunk, hogy kölön lesz egy kártya a fényképnek, egy másikon lesz a név, aztán a harrmadikon az anyja neve, és így tovább. Valamelyiket elhagytad? Akkor ráb...-tál kispajtás. Nyúlj zsebbe és csináltass újat. Nem hiszem hogy nem lehetne egységesíteni ezeket a személyi iratokat. Egyen rajta lenne minden. Jogsit újíttattál? Jó, akkor onnan érvényes a személyi is. Az külön nem is lenne. Fölösleges lenne a lekcímigazoló, mert az is rajta lenne. Ha valaki elhagyja, vagy ellopják tőle, csak 1 után kellene fizetni, nem az összes után. Csakhát az illetékeseknek ez nem érdeke. Nade nagyon eltértünk a tárgytól. Be is fejezem.

pén. okt. 21, 2005 14:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Egyszewrűen csak az érintettek tudtára kellene hozni írásban, hogy mit kötelesek elfogadni személy azonosítási dokumentként.

Na igen, csak sok cégnél - mint pl. a vodánál is - a személyi igazolvány szám alapján vagy nyilvántartva, és nem a többi adatod alapján.
Gondolod azért fognak ezen változtatni, mert néhányan nem értik meg, hogy mi a személy azonosítás, és a szerződés kötés közötti különbség? :roll:

De mondok egy másik példát, menj be egy bankba, és próbálj meg hitelt felvenni, szig. nélkül, nem hinném, hogy sikerülni fog, ott sem érdekli őket, hogy a rendőr elfogadja, ott sem rendőrök dolgoznak...

pén. okt. 21, 2005 13:39
Hozzászólás 
Mikor a jogosítványt hosszabbíttattam és a régi helyett már az újat kaptam, az okmányirodában elmondta a hölgyike, hogy az új jogsi már személyazonosításra is alkalmas. De, azt is elmondta, hogy a rendőrön kívül gyakorlatilag sehol nem fogadják el, ezért jó ha a személyi is ott van. Hivatalos ügyet anélkül nem fogok tudni intézni. Szerintem ez is olyan káoszos dolog mint a jótállás, hogy mindenki úgy érteklemezi ahogy akarja, még a hivatalos szervek is többféle képpen értelmezik. Nem hioszem hogy nem szándékosan van így csinálva. Egyszewrűen csak az érintettek tudtára kellene hozni írásban, hogy mit kötelesek elfogadni személy azonosítási dokumentként. Akkor nem lennének ilyenek, hogy nekem ez nem jó, nem fogadom el, hozzon mást helyette, meg ilyenek.

pén. okt. 21, 2005 13:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
kivételesen igazad van! :lol:

Ezt jó Tőled hallani (olvasni) :)

pén. okt. 21, 2005 12:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Egy kicsit el vagytok keveredve.

Személyazonosításhoz természetesen kötelesek vagyunk mindhárom fenti formátumot elfogadni, és el is fogadjuk. A szerzõdéskötés az egész más dolog. Itt ugyanúgy, ahogyan megszabhatják, hogy kell közüzemi, ugyanúgy megszabhatják, hogy kell személyi igazolvány, ugyanis nem az van a fent belinkelt honlapon, hogy az ügyfélnek azonosítania kell magát, hanem az, hogy szerzõdéskötéshez kell a személyi igazolvány :!: Az, hogy közben ez alapján azonosítani is tudjuk, az egy másik kérdés.

Ennyi erõvel abba is bele lehetne kötni, hogy a közüzemi helyett pl. tulajdoni lapot hoz, és el kellene fogadjam, mert ezzel igazolja, hogy tényleg ott lakik, de nekem nem azt kell igazolnia, hogy ott lakik-e, vagy sem, hanem közüzemit kell hoznia...

kivételesen igazad van! :lol: Igen, személyazonosításhoz a fentebb említetteket kell elfogadnia mindenkinek. Tehát ha bemegy valaki a vodához és a MEGLÉVŐ szerződését akarja módosítani, akkor az üszi köteles elfogadni a személy azonosító okmány bármelyikét. (erre már a pannon figyelmét egyszer nyomatékosan felhívtam és akkor meg is értették)

teljesen más kérdés, hogy szerződéskötési feltételnek mit szab a voda. Ahogy kérhet kauciót, úgy kérhet akármi mást is, amíg ez nem ütközik jogszabályba, rendelkezésbe.

pén. okt. 21, 2005 12:42
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Egy kicsit el vagytok keveredve.

Személyazonosításhoz természetesen kötelesek vagyunk mindhárom fenti formátumot elfogadni, és el is fogadjuk. A szerződéskötés az egész más dolog. Itt ugyanúgy, ahogyan megszabhatják, hogy kell közüzemi, ugyanúgy megszabhatják, hogy kell személyi igazolvány, ugyanis nem az van a fent belinkelt honlapon, hogy az ügyfélnek azonosítania kell magát, hanem az, hogy szerződéskötéshez kell a személyi igazolvány :!: Az, hogy közben ez alapján azonosítani is tudjuk, az egy másik kérdés.

Ennyi erővel abba is bele lehetne kötni, hogy a közüzemi helyett pl. tulajdoni lapot hoz, és el kellene fogadjam, mert ezzel igazolja, hogy tényleg ott lakik, de nekem nem azt kell igazolnia, hogy ott lakik-e, vagy sem, hanem közüzemit kell hoznia...

pén. okt. 21, 2005 12:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
simico írta:
Ugyanilyen indokkal tudtak csak korábban elítélni egy fiatal srácot, aki kedvenc internet szolgáltatóját szivatta meg.

ez mi is volt konkrétan?

pén. okt. 21, 2005 12:31
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
és tudtommal a vezetékes telefon sem az (bár ez azóta változhatott), csak a voda könnyítésképpen elfogadja a vezetékest is.

Ha valami partizán szabotázsakciót hajtasz végre mondjuk szeretett fatávunk ellen, akkor közérdekű üzem megzavarása lesz a vád ellened :) (fejből mondtama tényállást, tessék nem belekötni) Ugyanilyen indokkal tudtak csak korábban elítélni egy fiatal srácot, aki kedvenc internet szolgáltatóját szivatta meg.

Idézet:
A személyi igazolvány kérdése szintén fel van tüntetve a fenti oldalon, az más kérdés, hogy elvileg előfizetéshez el lehetne fogadni a új jogsi+lakcím, vagy az útlevél+lakcím párosokat is, de ezt kevés helyen teszik meg, és nem is kötelező.

Az meg egy másik kérdés, hogy személyazonosításhoz mindenki köteles elfogadni az erre a célra szolgáló közokiratokat, azaz a Voda sem mondhatja meg, hogy mit fogad el és mit nem. Köteles elfogadni bármelyik megfelelő közokiratot. Ahogy azt sem mondhatja meg, hogy nála csak ötezressel lehet fizetni, tíz- és húszezrest nem fogad el.

pén. okt. 21, 2005 12:08
Moderátor

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
A személyi igazolvány kérdése szintén fel van tüntetve a fenti oldalon, az más kérdés, hogy elvileg előfizetéshez el lehetne fogadni a új jogsi+lakcím, vagy az útlevél+lakcím párosokat is, de ezt kevés helyen teszik meg, és nem is kötelező.
Hümm.
A Magyarországon érvényes jogszabály szerint MINDENKI köteles elfogadni az általam leírt 3 igazolványt hivatalosnak.
Egyes cégek nem találhatnak ki csak rájuk érvényes jogszabályokat!

Más kérdés, hogy ragaszkodhatnak a 3 fajta igazolvány közül 2 (vagy akár mindhárom) bemutatásához is. De el kell fogadniuk bármelyiket!

pén. okt. 21, 2005 12:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ez így igaz, amik közüzemnek számítanak, azok: víz, villany, gáz, távhő szolgáltatók, a kábeltévé NEM az, és tudtommal a vezetékes telefon sem az (bár ez azóta változhatott), csak a voda könnyítésképpen elfogadja a vezetékest is.

Ezért is van a voda honlapján, és az ÁSZF-ben, hogy közüzemi számla, vagy vezetékes telefon számla, a kábeltévé még véletlenül sincs.

( http://www.vodafone.hu/keszulekek_tarif ... k_1_1.html )

pén. okt. 21, 2005 12:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Közüzem: szerintem a kályhánál kellene kezdeni, azaz közérdekű üzem. A víz-, áram- és gázszolgáltatók (és egy ideje a nyílvános, közcélú vezetékes telefonszolgáltatók, illetve egy bírósági határozatban az internetszolgáltatót is annak vették) közérdekű üzemnek minősülnek, a műsorszolgáltatók (még) nem.

pén. okt. 21, 2005 9:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
- 2001. január 1-je után kiadott vezetői engedély

De csak 10 évig (amikor lejár az első érvényességi idő) :wink:

pén. okt. 21, 2005 9:15
Moderátor

Hozzászólás 
Személyazonosság igazolására alkalmas okmány:
- érvényes személyazonosító igazolvány
- 2001. január 1-je után kiadott vezetői engedély
- érvényes magyar útlevél

Forrás: magyarorszag.hu

pén. okt. 21, 2005 0:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én amikor átvettem a jogsim 2 éve,akkor azt mondták,hogy személyazonosításra alkalmas:
-személyi + lakcím kari
-jogsi + l.k.
-útlevél + l.k.

csüt. okt. 20, 2005 23:23
Hozzászólás 
Az újfajta jogosítványt személyazonosításra a rendőrségen kívül más nem köteles elfogadni. Elfogadhatják, de nem kötelesek. Hiuvatalos helyen nem is nagyon fogadják el. Általában a bankok sem.

Lehet hogy cellahatáron laksz és amiatt nem neged sokszor telefonálni.

csüt. okt. 20, 2005 22:50
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 7570 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 152  Következő