|
Szerző |
Üzenet |
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
CineDOG írta: A te csajod?
Ezt már én is szerettem volna érdezni,hogy itteni fórumtárs-e a Kedves?
|
szer. nov. 09, 2005 11:24 |
|
|
Hardside
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 588 Tartózkodási hely: New World Disorder
|
BrOnZ írta: ... Természetesen nem én vagyok az egyetlen, aki megkapta ezt az **** számlát.
Hmm... akartam kérdezni, hogyhogy nem csillagoz a fórummotor, de már látom a trükköt.
|
szer. nov. 09, 2005 11:24 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
A te csajod?
|
szer. nov. 09, 2005 11:23 |
|
|
Hardside
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 588 Tartózkodási hely: New World Disorder
|
Nyugalom, minden rendben.
|
szer. nov. 09, 2005 11:18 |
|
|
Zsuzsi
platina tag
Csatlakozott: kedd jan. 04, 2005 10:18 Hozzászólások: 920 Tartózkodási hely: Szolnok
|
Valamikor, nem is olyan rég, még a nagy "háború" kitörése előtt valaki felvetette, hogy a FÉG már nem gyárt átfolyó rendszerű vízmelegítőt!
Tegnap volt egy kis időm és megkérdeztem egy szaküzletben.
(Mi kb. 1 éve cseréltük le a tizen...évest MV-21-re és csodálkoztam...)
Szóval gyártják továbbra is, csak külön vállt a konvektor és tároló rendszerű szerkentyűket gyártó részleg!
www.fegkazan.hu
|
szer. nov. 09, 2005 11:16 |
|
|
kisember
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: idegösszeomlás széle
|
A munkaidőm fele az off olvasással megy el, és utóbbi húsz oldalon kb. két olyan 'értelmes, régi típusú' off téma volt!
A sebebességkorlátozós témához:
Gondolom továbbra is a hatóság végezné a méréseket, de a bevétel nem az államkasszába, hanem közvetlenül az önkormányzathoz menne, és feltételezem ők akár a rendőrségnek is oszthatnak belőle. Jó ötlet érdekeltté tenni őket.
Szavazós téma:
Az összes kezem lent van. Ezekről a témákról nem sikerült még igazán értelmesen beszélgetni, csak vita volt. Szerintem jó ez az off így közösségi témának.
Moderálás (tudom nem itt kéne):
Ezerszer volt már figyelmeztetés nem tudom miért nem lehet egyszerűen betartani, ha valaki ilyet kezdeményez, akkor azt filyelmen kívül hagyni*. Ha jól emlékszem volt már lakat a témán, és volt, hogy önként hanyagolta mindenki. Visszasírom azokat az időket.
Az admin/moderátor védelmében (bár nem kérték, és szükségük sincs rá):
Ne kelljen már számon tartani, hogy ki mikor milyen személyes figyelmeztetést kapott, és mindenféle súlyozási szempontot bevezetni, nehogy véletlenül valaki a másikhoz képest nem arányosan kapja a büntit. Elég szomorú, hogy valaki kiérdemli. Ha valaki mégis büntit kap, akkor meg nem kell vérig sértődni, bár biztosan rosszul esik, főleg ha még igazságtalannak, vagy aránytalannak tartja, de túlkapásnak nevezni igencsak túlzás.
* Egy baráti összejövetelen, volt jópár számítógép összedugva, több szobában ment az UT. Az egyik srác nekiállt ?kajálni?, közben az embere meg ott állt mozdulatlanul. Már vagy két perc eltelt, amikor valaki lelőtte. Rögtön jött a leamatőrözős kritika. Hogy miért? Mert előtte már vagy öten elmentek mellette, de látva hogy nem mozdul rögtön rájöttek, hogy mi a helyzet, de az amatőr mindenkire lő, aki más színű.
@joanadavis:
Biztos, hogy azok lennének a következmények amiket leírtál? Az egyik tanárom azt mondta, hogy ez a legkönnyebb, elmenekülni. Pedig nem így van, nagyon nehéz ám megtenni, sokkal egyszerűbb például felnőni. Próbáld csak elképzelni: feketébe öltözött szülök, rokonok, barátok, osztálytársak. Koncentrállj a szemükre, látsz bennük könnycseppet? Koncentrálj a szívükre, mit látsz benne? Ha nem sokat, akkor segítek, nem is olyan rég CineDOG elveszítette a kutyáját (bocs hogy felhoztam), olvass csak vissza milyen érzelmek kavarogtak azokban a hozzászólásokban, pedig az 'csak' egy kutya volt.
|
szer. nov. 09, 2005 10:58 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
oppá!!! Ezt most kaptam... Létező éles ügy, a neveket, adatokat én szedtem ki.
"...Tisztelt XXX!
Szerzodésünket (ÜF.szám:00xxx15xxx) június elején kötöttük önökkel. Emlékeztetném önöket, hogy a szerzodésben (illetve az óriásplakátokon a városban orrba-szájba) július és augusztus hónapra boszen hirdetik a két hónap ingyenes szolgáltatást. Kézhez kaptam azonban a számlát, mely 06.11 és 08.11 között 26.366 Ft-ot számláz a jogosan követelt tört havi júniussal ellentétben, melynek összege 9592 + áfa. Igaz, hogy ez közelíti a NASA-nál használt satellites átvitel árait, de ez ellen nem ágálok, én akarok internetezni, hát ***** rá.
Természetesen nem én vagyok az egyetlen, aki megkapta ezt az **** számlát. Az egész város megkapta, ne is álltassanak. Az egész városnak be kell kérem fáradnia az ügyfélszolgálatra, vagy Telóznia kell, mert aki meg akarja spórolni az 1 órás sorban állást, vagy a minimum 40 percig tartó lejárt jogdíjú hívásvárakoztató zenét, annak lekapcsolják a szolgáltatását. Erosebb kutya ****, nemde? Bár lenne egy kedves jogász ismerosöm (vagy valami rendes jogrned ebben a fostalicska pocsolya országban), a billentyuzetem amortizációját, a feleslegesen elhasznált agykapacitásom alternativ költségét, negatív érzelmeim gondatlanságból elkövetett felbujtását mind ráterhelném az idióta tehetetlen vállalatukra.
A rendelkezésre állásuk, hogy is mondjam, hektikus. Bár a kábelmodem és a router kihúzkodásával és visszadugdosásával idonként újra "rendelkezésre állnak". Most épp asszem büntetosávon vagyok, ami aztán
tökéletes kijátszása mindenféle fogyasztóvédelmi jognak, szerzodés-
, vagy jogszegés, de ha ebben tévednék (és önök szerint nyilván tévedek), akkor is minimum ****, és ok arra, hogy további 15 ismerosömet és ügyfelemet lebeszéljem a fos mocsok szolgáltatásuk igénybevételérol. Nem minden ismerosöm hallgat rám, de azért eddig kb 15-öt sikerült lebeszélnem róla. Hát ez barátok közt is havi 150 rongy kiesés. Ezzel vigasztalom magamat, suttyókáim. 15 Gb anyagot mozgattam meg augusztusban, tekintve, hogy grafikusok és informatikusok munkáját koordinálom. Az önök szolgáltatásával dolgozni azt nem lehet havi 10 ezer forintért? A nagyanyám a célcsoportjuk a nyugdíjából?
Hívjanak fel a mobilomon 06 X0 XX05XXX, és esdeklo bocsánatkérések között intézzék el, hogy a 7 kilóbájtos download vonalam visszaálljon a szerzodött értékre. Küldjenek egy rendes számlát a szerzodött értékekkel, és felejtsük el egymást, jobb szeretném a netet használni, a barátnommel meg az idot tölteni, semmint fordítva.
Nem ártana továbbá, ha egy rendszergazdi, már ha egyáltalán vannak ott ilyenek, megoldaná azt a misztikus helyzetet, hogy az embernek hetente kétszer újra kelljen konfigurálnia a kábelmodem mac addressét a tetulassú websitjukon. Ha kell, kiutalom egy munkatársamat egy órára, amialatt megoldja ezt a fél éves problémájukat. Komolyan mondom szívem szerint összeszednék maguk ellen 10 érvet, és nagy betukkel kiplakátoznám a várost, hogy ÁTVERÉS!!!. De talán jobb lenne kirúgni az inkompetens vezetoséget, és eltiltani oket a további cégvezetéstol.
Elnézést a hangnemért, de nem én vagyok, aki ***** magukat, hanem fordítva, talán így értheto a dühöm. Én nem ígértem semmit maguknak, csak hogy használom a cuccot és fizetek érte, de hogy használni se tudjam rendesen, még többet is fizessek érte, majd utána egy-egy napom felét azzal töltsem, hogy kikönyörögjem a szerzodött szolgáltatásomat, na azt nem. Agyo, ez volt az utolsó szerzodésünk . Önök szolgáltatók, ideje lenne elgondolkodni a szó értelmén. A megoldást várva, üdvözlettel,
Vxxxxx Axxxxx
UI: Ha esetleg a szokásos maszlaggal válaszolnának, hogy "Kedves 12452-es, fáradjon be egy fél napra az igen kellemesen légkondicionált ügyfélszolgálatunkra", akkor kicsit feljebb megyek errol az info@xxxxlx vonalról, és beígérem egy managger managger managgerének hogy lebeszélek még pár embert errol a tévéshoppos színvonalú szolgáltatásról. Csináljanak már valamit, ez a teljesítmény manapság "kiesett hasznot" von magával, nem elégedett ügyfeleket..."
|
szer. nov. 09, 2005 10:56 |
|
|
Hardside
platina tag
|
T68m írta: Hardside írta: Választhat az ember: holdudvar, önálló vélemény és ennek következményeinek felvállalása, szándékosan csak lájtos hozzászólások óvatos megtétele, read-only üzemmód, vagy elhúzás innét.
én hova tartozom? (szerinted)
Szerintem önálló vélemény és ennek következményeinek felvállalása.
|
szer. nov. 09, 2005 10:51 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Árpy írta: Amcsiban sem büntetik a kiskorúakat? Nem tudom, de a kiskorúság, (gyermekkorúság) az 14 éves korig tart. 14 felett 18 évesig fk. azaz: fiatalkorú, 18 és 25 kor között pedig úgynevezett: ifjú felnőtt korú az illető.
|
szer. nov. 09, 2005 10:27 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Amcsiban sem büntetik a kiskorúakat?
|
szer. nov. 09, 2005 10:14 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
hát, nem tudom... sztem az a lány egyáltalán nem szép, csak ki tudják úgy sminkelni, hogy "el lehessen adni" az embereknek, hogy az. a legtöbb médiában szereplő nővel így van ez.
a szépség (amellett, hogy szubjektív persze) ráadásul belülről jön, egy kép alapján ezért nem lehet jól megítélni valakit, mert az csak egy adott pillanatot ábrázol. élőben a legjobb persze, de már filmen is kijöhet, hogy a gesztusai, mozdulatai, stílusa milyen valakinek. ezek alapján már lehet mondani, hogy szép, vagy sem.
|
szer. nov. 09, 2005 10:11 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Sy írta: Árpy írta: Legyen külön politikai/cigány topik, de NE az off-ba nyomjuk. Ismét megemlíteném, hogy ez nem egy közéleti (hanem IT!) fórum; ezen az alapon lehetne külön szakács topik, autószerelés topik, film topik stb. Csak megemlitettem. Én magasról lexarom a politikát, tök mind1 ki kerül trónra (na nem a wc-n), úgysem fogok -látványosan- jobban élni! Árpy írta: Most van a Szűcs Judit és a lánya a Mokkában! A lánya csúnyult Tegnap este teljesen véletlen láttam a Fókuszban a csajt. Régebben álomszépen nézett ki, de most mutatták közelről, és nem rossz, nem rossz, de már korántsem olyan szép [/quote]Bezony-bezony. Nem baj vannak még jó nők Magyarországon
|
szer. nov. 09, 2005 10:00 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Sy írta: ezen az alapon lehetne külön szakács topik Ez tetszik!
Más... Így tanulnak a világ eszei... Azért ehhez nem tudom, hogy mi kell.
"...Az egyesült államokbeli Tennessee államban lévő Jacksboróban egy 15 éves diák fogott fegyvert a tanáraira az iskolában. Az igazgató-helyettest agyonlőtte, az igazgatót és egy tanárt pedig súlyosan megsebesített. Az igazgató élet és halál között van. A lövöldözésre az igazgatói irodában került sor, ahová éppen azért rendelték be számadásra a diákot, mert az iskolában az a hír járta, hogy fegyvert hord magánál. A gyereket letartóztatták, és megindult a nyomozás..."
Forrás: Magyar Rádió
|
szer. nov. 09, 2005 9:58 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
Árpy írta: Legyen külön politikai/cigány topik, de NE az off-ba nyomjuk. Ismét megemlíteném, hogy ez nem egy közéleti (hanem IT!) fórum; ezen az alapon lehetne külön szakács topik, autószerelés topik, film topik stb. Rozsó, akkor fogd meg annak az 5 embernek a kezét (képletesen), mutasd meg nekik, hol kell regisztrálni az Indexen, és így máris megbeszélheted velük ott, amit szeretnél, arról, amit itt nem lehet. A kettő nem zárja ki egymást, azért, mert valaki máshova beregisztrál, még itt is fórumozhat. T68m jó kérdést feszeget, hiszen például a kölpolitika nem egyenlő a belpolitikával, de félek, hogy azt sem tudnánk kulturáltan megbeszélni (bizonyára van, aki szívesen hangot adna erőteljes negatív/pozitív véleményének az amerikai irányítás, az irakiak, a francia szegények stb.-nek, amiből megint csak veszekedés lenne). Próbáljuk meg teljesen politikamentesen! (az árpolitika és a piacpolitika nem tartozik ide, ha valakinek nem tetszik a Tesco/Cora/Auchan stb., és ezt kulturáltan meg tudja fogalmazni (nem pedig rágalmaz), én nem tartom vissza a véleménynyilvánítástól). Árpy írta: Most van a Szűcs Judit és a lánya a Mokkában! A lánya csúnyult
Tegnap este teljesen véletlen láttam a Fókuszban a csajt. Régebben álomszépen nézett ki, de most mutatták közelről, és nem rossz, nem rossz, de már korántsem olyan szép
|
szer. nov. 09, 2005 9:49 |
|
|
Zsuzsi
platina tag
Csatlakozott: kedd jan. 04, 2005 10:18 Hozzászólások: 920 Tartózkodási hely: Szolnok
|
Joanadavis!
Remélem, hogy megkaptad röivdke levelemet....komolyan gondoltam, amit írtam! Kerss meg nyugodtan
|
szer. nov. 09, 2005 9:27 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Joanadavis vagy ( Rita/Renáta?) !
Sok évvel ezelött hasonló gondjaim/gondolataim voltak egy nagy szerelem után. Túltettem magam rajta, ma már van feleségem,gyerekem, és boldog vagyok velük. Az élet megy tovább előre.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára CineDOG szer. nov. 09, 2005 9:28-kor.
|
szer. nov. 09, 2005 8:44 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Legyen külön politikai/cigány topik, de NE az off-ba nyomjuk. Persze oda is bekerül néha-néha, de ha bele akar valaki mélyedni a témába folytassák a számára kijelölt helyen.
Most van a Szűcs Judit és a lánya a Mokkában! A lánya csúnyult
|
szer. nov. 09, 2005 8:10 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
McLaca írta: Ezeket Te fényképezted?
Nem, egy másik fórumon ( hondafórum) egy srác.
Itt van a kommentje a tegnapihez, itt meg a tegnapelőttihez. Érdekesek a kommentek ahogy próbálják kitalálni, vajon mit ábrázolnak.
Figyelem! Az oldalt csak 18 felett ajánlom.
|
szer. nov. 09, 2005 8:02 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
joanadavis aláírása:
http://papucspics.blog.tv2.hu/
Ez most egy rossz vicc, ugye?
Nem akarsz öngyilkos lenni???
|
szer. nov. 09, 2005 8:01 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Mi van joanadavis?
|
szer. nov. 09, 2005 7:57 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Re: +- R.I.P. 1988-2005
joanadavis írta: ...most mennem kell. Hogy hová, még nem tudom. De remélem, egyszer mindannyian megtaláljátok Ti is a helyeteket... Ebben egy csepp ellentmondást érzek... Feloldanád?
|
szer. nov. 09, 2005 7:40 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Deniti írta: Bronz: szeretném megkérdezni, hogy azokat a rövid reklámszerűségeket milyen progival csináltad, illetve, hogy az effekteket amik benne vannak honnan szedted... esetleg interneten lehet-e találni ilyeneket... Nos a hangkeverés és szerkesztés nálam mindig az Adobe Audition v1.5-el megy, (ennek az előde volt a Syntrillium Software által kitalált és gyártott Cool Edit) Az effektek vagy samplerrel (Steinberg Hypersonic v1.12.808 + Add On) születtek, vagy pedig a rádió hangarchívumából bányásztam elő. Azt hogy a Neten van-e ilyen nem tudom, még ott nem kerestem De meg lennék lepve, ha nem lehetne ott is találni hangmintákat.
P.s.: Az effektek nálam két csoportba oszlanak. Az egyik, amit a meglévő hangra (beszéd, zene) húzunk rá, ezek pl. visszhang, FFT, robotizálás stb. az Audition beépített lehetőségei. A másik rész, amikor valami zaj, valamilyen atmoszféra, stb. hallható: az samplerrel készül, vagy már van készen.
|
szer. nov. 09, 2005 7:08 |
|
|
joanadavis
arany tag
Csatlakozott: szer. dec. 29, 2004 21:01 Hozzászólások: 478 Tartózkodási hely: összeommlott világ
|
+- R.I.P. 1988-2005
...
[S]Gondoltam, elköszönök Tőletek. Nem valószínű, hogy többet jönnék ide, egyrészt az emlékek miatt, másrészt fizikai okok miatt. [/S]
Szeretném megköszönni a sok mókát, vitát, érvet és c*gányozást, amit közösen éltünk át, a szerelmet, mindent.
[S]Sajnos, most mennem kell. Hogy hová, még nem tudom. De remélem, egyszer mindannyian megtaláljátok Ti is a helyeteket, ha még nem sikerült. [/S]
...
namindegy. a zessek a záthúzások
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára joanadavis szer. nov. 09, 2005 19:13-kor.
|
szer. nov. 09, 2005 6:58 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
pampika írta: Macika írta: De kifogásom nincs ellene, ideje lenne megtanulni az úrvezető uraknak, hogy a lakott területen az 50 km/h az 50 km/h és nem 65, nem 80 és nem 92 km/h. A lakott területen belüli 50-et(vagy a régi 60 se volt olyan vészes) megtartanám én is. Viszont sokszor beszéltünk már itt nagyon jó autókról,kinek milyen kéne.És ugye nem zastavákról volt szó,hanem nagy teljesítményű autókról.Amik gyorsan mennek.És ha valaki megveszi,valszeg nem 110-zel akar majd csak vele menni.. Ezért támadt olyan gondolatom,hogy ha már egyszer száguldozni akar(unk ),akkor meg kéne adni a lehetőséget.Vagyis a normál jogsin felül,bizonyos idő után mondjuk lenne egy 'master' jogsi,ami kiképez arra,hogy tudjon az ember nagyobb sebességgel is biztonságosan közlekedni.Ezt persze nem az átlag oktatók tanítanák,hanem akik tényleg értenek a száguldáshoz.És akkor lennének olyan helyek,ahol lehetne menni(pl. autópálya).Mindezt legálisan.Mert aki megengedhet magának 10-20-etc. millióért egy igazán gyors autót,annak sztem beleférne az az 50k is egy olyan jogsiért,amivel ki is használhatja az autóját. Persze ilyenkor mindig felvetődik a kérdés,hogy kik azok,akik ezt megcsinálnák és milyen arányban lennének azok,akik csak gondolják,hogy tudnak olyan gyorsan vezetni biztonságosan a'la nature Ha már vezetés:én igenis kötelező jelleggel beletenném az oktatási tananyagba azokat a spec. pályákat,ahol lehet gyakorolni minden veszély nélkül a hirtelenjött eseteket (pl. vízen felúszás,hirtelen szakadó eső,jégborda,tükörjég,sáros-dzsuvás út) és ilyen eszközökért messzire sem kell menni,hisz jópár magyar készített már.Mert az a baj,hogy ilyenekről jó esetben elméletben beszélnek az embernek és aztán amikor beköszönt a rossz idő,akkor jön rá,hogy ott nem sokra megy a nyári autóvezető tudásával(főleg,ha nem vezetett sokat),a téli dolgokra meg senki sem képezte ki rendesen. Én nyáron tanultam,így nekem a téli időjárást volt nehezebb megszokni.Faterom anno télen tanult,így gyakorlotabb a havon/jégen,viszont ő meg a nyári dolgokkal állt sokáig hadilábon,amikor pl. hirtelen elvakít a nap. Először nem volt hülyeség, amit leírtál.
Másodszorra már igen, ahogy belegondoltam jobban.
Mivel a közlekedés társasjáték, ezért összeereszteni a sima és mastereket nem lehet még autópályán sem, mert balesetveszélyes lenne.
Onnantól kezdve meg kellene határozni, mikor melyik úton hajthat CSAK master, és mikor KIZÁRÓLAG sima.
Vagy szabályozni kellene, mikor nem hajthat rá az útra sima vezető, mert akkor csak a masterek közlekedhetnek.
Ugye Te sem tűrnéd, hogy 2-3 órával később lehessen csak elindulnod egy útra, mint ahogy szeretnéd, csak mert addig a mastereké az út?
Fel kell fogni a sebességkorlátozást is egynek a demokrácia, a kényszerű együttélés újabb negatívumának az 'élni és élni hagyni' szellemében.
Vagy elmenni Forma1-es pilótának.
Tudod, nem az a baj, hogy Te ne tudnál úgy vezetni, hogy biztonságosan hajthass 250-nel is akár!
Hanem az a bibi, hogy joguk van olyanoknak is ugyanazt az utat használni, akik csak a megengedett legnagyobb sebességet, vagy kicsivel az alattit érzik biztonságosnak (és tudják biztonsággal lekezelni).
És előállt a balesetveszély. Ennyi az egész.
|
szer. nov. 09, 2005 1:15 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Ezeket Te fényképezted?
Üdv!
|
szer. nov. 09, 2005 0:21 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
Folytatnám a tegnapi "érdekes KRESZ táblák" sorozatot. Íme a mai termés:
|
kedd nov. 08, 2005 23:49 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
GazVezir írta: Akkor csak én vagyok ellene eddig a politizálásnak...stb. , de szerintem Macika sem fogja feltenni a kezét, mivel nemrégiben azt írta, hogy örül, hogy van egy hely, ahol nincs politika, s lehet egy jót beszélgetni. Illetve mivel rátok is gondolok, bár az én véleményem nem domináns, felvázoltam egy alternatív megoldást, ami az egyik fentebbi hozzászólásomba található.
Én is a politika ellen vagyok, de valahogy úgy, mint T68m, de én kihagynám az aktuálpolitikát és a belpolitikát is.
Politikáról vitázni (inkább veszekedni) magyarok közt nem lehet, a magyar habitus már csak ilyen. Itt még a csigalelkű emberek is habzó szájú vérengző vadállattá válnak, ezért gondolom úgy, ahogy gondolom. Magyar ember képtelen "vitázni" politikáról...
Üdv!
|
kedd nov. 08, 2005 23:26 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Rozso írta: kultúráltan vitatkozni politikáról
Ezt vagy viccnek szántad, vagy a világ legnagyobb anomáliáját fedezted fel!
Üdv!
|
kedd nov. 08, 2005 23:02 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
egy pillanat!
a politikának is vannak része:
- belpolitika;
- külpolitika;
- árpolitika;
- piacpolitika;
- pártpolitika;
- aktuálpolitika;
és a fentiek közül csak a pártpolitika az, ami kihagyható. Ami mindenkit iritál, hogy a vízes jobb-e vagy a maszop.
tehát az eu hülyeségeit, a közel-keleti helyzetet, japánok bevonulását mandzsúriába, esetleg a francia helyzetet mind-mind meg lehet érdemben tárgyalni.
Azonban hogy a 60milliós úszómedence vagy a kőbánya volt-e a nagyobb lopás, azt mindenki döntse el otthon.
Így rendben?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m kedd nov. 08, 2005 23:03-kor.
|
kedd nov. 08, 2005 22:59 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Jövőhét kedden nem dolgozok, az nem jó.
Utána kedden a Pólusban vagyok kinnt, ott meg nincs új film.
12.,18.,21.-én Malmozok, ott lenne jó talizni, hogy ki is tudjam próbálni, meg segíthetnél esetleg belőni is.... ha nem menne....
|
kedd nov. 08, 2005 22:49 |
|
|
.Nokia.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 241 Tartózkodási hely: Budapest
|
Deniti írta: .Nokia. írta: Na ja a Köröshegyi völgyhíd sem a szükség miatt született.
Ezen sem fogunk vitatkozni... Még csak születik... múltkor voltam arra bringázni egy kicsit: a két pillér épülget... elég sokára lesz abból híd De szép lesz ám nagyon, meg ugye itt lesz Közép-Európa leghosszabb viaduktja....az ám a valami... Az egy teljesen mellékes dolog jelen esetben, hogy fele ennyiből is meglehetett volna oldani...
Nem mintha a horvátok nem rittyentenének különbet pár hónap alatt. Nyáron én is megnéztem milyen lesz a híd. Hát nem sietnek az biztos
|
kedd nov. 08, 2005 22:46 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
CineDOG írta: Teszem azt ingyen szerettél volna mozizni.... Amúgy ha úgy is szeretném, hogy az otthoni kábelnetem ne madzaggal menjen a gépbe, hanem ilyen wifivel, akkor az mennyi plusz kiadás?
Akkor majd vmi olyan napon megyek,amikor ráérek egész nap (asszem,kedd ilyen )
Az otthoni nethez kell egy access point,amibe belemegy a net és elosztja.Erre általában lehet madzaggal is rádugni gépeket,meg lehet hozzá kapcsolódni wlanon keresztül is.
Árban olyan 12k körül mozognak ezek.
Írtam a srácnak a kártyával kapcsolatban
|
kedd nov. 08, 2005 22:45 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
|
Sy írta: nem értem, hogy például az Index polfórumába miért nem írtok, ott rengetegen vannak, akik ilyesmiről folytatnak csevejt Őket nem ismerem, de itt sokakat igen és én velük szeretnék beszégetni.
|
kedd nov. 08, 2005 22:36 |
|
|
Deniti
ezüst tag
Csatlakozott: csüt. szept. 08, 2005 22:05 Hozzászólások: 15 Tartózkodási hely: Somewhere in light of the sunset
|
.Nokia. írta: Na ja a Köröshegyi völgyhíd sem a szükség miatt született.
Ezen sem fogunk vitatkozni...
Még csak születik... múltkor voltam arra bringázni egy kicsit: a két pillér épülget... elég sokára lesz abból híd
De szép lesz ám nagyon, meg ugye itt lesz Közép-Európa leghosszabb viaduktja....az ám a valami...
Az egy teljesen mellékes dolog jelen esetben, hogy fele ennyiből is meglehetett volna oldani...
|
kedd nov. 08, 2005 22:30 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
pampika írta: Kecskemétre nem megyek,de vonattal mindig átmegyek kecskeméten (szolnok-szeged),így sztem össze tudnánk talizni vmikor
Teszem azt ingyen szerettél volna mozizni....
Amúgy ha úgy is szeretném, hogy az otthoni kábelnetem ne madzaggal menjen a gépbe, hanem ilyen wifivel, akkor az mennyi plusz kiadás?
|
kedd nov. 08, 2005 22:23 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
Kecskemétre nem megyek,de vonattal mindig átmegyek kecskeméten (szolnok-szeged),így sztem össze tudnánk talizni vmikor
|
kedd nov. 08, 2005 22:21 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Pampika!
Kecskemétre is jössz? Mert akkor tényleg hozhatnál....
|
kedd nov. 08, 2005 22:18 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
CineDOG írta: http://www.edigital.hu/product.php?productid=20931&cat=378&page=1 Ez jó lenne a laptopomba? Ha már van itten 10megabites wifi net a melóhelyen....
Jó,de akkor már inkább ez,mivel ez tudja az 54 es szabványt is,vagyis ha gyorsabb hotspot közelében vagy,akkor méggyorsabb az elérés,meg olcsóbb is.
Igaz,pestre kell érte menni,de én megyek úgyis pénteken,szóval lehet,meg tudjuk oldani,mert nekem is ilyen kéne pont.
|
kedd nov. 08, 2005 22:14 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
@ Denit & Nokia:
Megszerkesztenétek a hsz-eiteket?Mert iszonyat hosszú benne az idézés,tök fölöslegesen.
köszi
|
kedd nov. 08, 2005 22:10 |
|
|
.Nokia.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 241 Tartózkodási hely: Budapest
|
Deniti írta: .Nokia. írta: Talán a tisztelt önkormányzatoknak nem az M7-es építését kellett volna akadályozni 10 évig, akkor már rég nem a 7-es út lenne a gondjuk.
Ebben teljesen igazad van... Csak hát jó magyar szokás szerint mindenki azt akarta, hogy inkább a szomszéd földjén menjen az autopálya, ne a mienken...
Na ja a Köröshegyi völgyhíd sem a szükség miatt született.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára .Nokia. kedd nov. 08, 2005 22:27-kor.
|
kedd nov. 08, 2005 22:02 |
|
|
Deniti
ezüst tag
Csatlakozott: csüt. szept. 08, 2005 22:05 Hozzászólások: 15 Tartózkodási hely: Somewhere in light of the sunset
|
Ebben teljesen igazad van...
Csak hát jó magyar szokás szerint mindenki azt akarta, hogy inkább a szomszéd földjén menjen az autopálya, ne a mienken...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Deniti kedd nov. 08, 2005 22:19-kor.
|
kedd nov. 08, 2005 21:55 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
http://www.edigital.hu/product.php?prod ... 378&page=1
Ez jó lenne a laptopomba?
Ha már van itten 10megabites wifi net a melóhelyen....
|
kedd nov. 08, 2005 21:55 |
|
|
.Nokia.
arany tag
|
Deniti írta: .Nokia. írta: "Gyorshajtókból gazdagodnak az élelmes települések
Nemcsak a balesetek számának csökkenését, hanem pluszbevételt is remélhetnek a települések a sebességméréstől. Legalábbis akkor, ha a parlament elfogadja azt a törvénymódosítást, mely alapján lehetővé válik, hogy az önkormányzatok traffipaxot vásároljanak, és a gyorshajtóktól beszedett büntetést megtartsák. Herényi Károly országgyűlési képviselő (MDF) erre vonatkozó kezdeményezését reményei szerint még ebben a ciklusban elfogadják. Lamperth Mónika belügyminiszter annyit mondott: dolgoznak az ügyön. Hatalmas összegről van szó. Siófokon például a 65-ös főút mellett a minap a lézeres sebességmérő percenként buktatott le száguldozó sofőröket. Móring József Attila somogyvári polgármester – aki maga is fideszes parlamenti képviselő – szerint minden lehetőséget meg kell ragadni a megfékezésükre, mert már a kis falvakban is életveszélyes átmenni az út egyik oldaláról a másikra.
„A rossz politikai döntések hatása általában az önkormányzatoknál csapódik le” – állapította meg Herényi Károly. „Pénzhez juthatnak azonban a települések, ha sikerül a törvénymódosítás. Egyetértésben vagyunk ebben Lamperth Mónika belügyminiszterrel, s bízom abban, hogy pártállástól függetlenül valamennyi képviselő segít a parlamenti szavazáskor” – bizakodik az MDF-es honatya. Az ötlet egyébként – mint azt Herényi Károly a Reggelnek elárulta –, egy német ismerősétől származik, aki elmesélte neki, hogy Németországban a sebességmérésből az önkormányzatok pénzt csinálnak, s ráadásul nem kell rettegni a száguldozó sofőröktől. Somogybabod főutcája több kilométer hosszú és nyílegyenes. Balatonlelle és Kaposvár között itt még a szolid úrvezetők is ránehezednek a gázpedálra. Hartung György polgármester megörült, hogy a jövőben pénzhez juthatnának a gyorshajtóktól. Amikor azonban megtudta, hogy egy traffipax ára 1,5–5 millió forint, azt mondta: nincs egy vasuk sem, hiszen már a működésre is hitelt kellett felvenni.
Nagy politikai kockázatot azonban nem vállal az a polgármester, aki a törvénymódosítást követően él a lehetőséggel, és sebességmérőt telepít a települését átszelő forgalmasabb utakra. Már csak azért sem, mert várhatóan nem a helybéliek buknak le, akik megtanulják, hol a telepített traffipax, hanem az átutazók. A befektetett pénz pedig viszonylag gyorsan megtérülhet, hiszen általában 1–10 ezer, de kiugróan magas sebességtúllépésnél akár 100 ezer forint is lehet a kiszabható büntetés. "
Biztos, hogy jó bevételi forrást jelentene a kisebb/nagyobb önkármányzatoknak, de nem tudom szeretnék-e minden sarkon egy traffipaxal találkozni... Igazából a dolog onnan indult, hogy a balatonparti települések problémája, hogy mindegyiken keresztül megy a 7-es... és hét azon nem 50-nel megy senki se.... ez nagy vitatéma nálunk is, és gondolom a helyi fórum kapcsán találta ki ezt a megoldást Herényi, aztán elhintette a parlamentben is... De meggyőződéesem, hogy a közlekedési morált nem fenyítéssel kellenne javítani, hanem a szemléletmód megváltoztatásával valahogy... Csak persze ez nem úgy megy...
Talán a tisztelt önkormányzatoknak nem az M7-es építését kellett volna akadályozni 10 évig, akor már rég nem a 7-es út lenne a gondjuk.
|
kedd nov. 08, 2005 21:41 |
|
|
Deniti
ezüst tag
|
.Nokia. írta: "Gyorshajtókból gazdagodnak az élelmes települések
Biztos, hogy jó bevételi forrást jelentene a kisebb/nagyobb önkármányzatoknak, de nem tudom szeretnék-e minden sarkon egy traffipaxal találkozni...
Igazából a dolog onnan indult, hogy a balatonparti települések problémája, hogy mindegyiken keresztül megy a 7-es... és hét azon nem 50-nel megy senki se.... ez nagy vitatéma nálunk is, és gondolom a helyi fórum kapcsán találta ki ezt a megoldást Herényi, aztán elhintette a parlamentben is...
De meggyőződéesem, hogy a közlekedési morált nem fenyítéssel kellenne javítani, hanem a szemléletmód megváltoztatásával valahogy...
Csak persze ez nem úgy megy...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Deniti kedd nov. 08, 2005 22:21-kor.
|
kedd nov. 08, 2005 21:35 |
|
|
Deniti
ezüst tag
|
Bronz: szeretném megkérdezni, hogy azokat a rövid reklámszerűségeket ( amiket pár oldallal ezelőtt linkeltél be )
milyen progival csináltad, illetve, hogy az effekteket amik benne vannak honnan szetted... esetleg interneten lehet-e találni ilyeneket...
Köszönöm
|
kedd nov. 08, 2005 21:24 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Sy írta: Ha te sem tennéd, és ha más se tenné, visszatérhetnénk a régi, nyugodt kerékvágásba, és mindenki anyukája békésen nézhetné a tévét végre Igen, igen, igaz... Csak szakad a cérna. Mégiscsak nevetséges, hogy egyvalaki beillesztésével foglalkozik mindenki, -eredmény nélkül,- ahelyett, hogy az első három után koppant volna... Miért egy nagyobb közösség nyel egyetlen őrült miatt? Na mindegy. Elég lesz ebből is
|
kedd nov. 08, 2005 21:19 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
Raven_: igen, új, most délután csináltam. nem nagy szám, csak a nevem kínaira átírva (legalábbis ez egy verzió rá, amúgy sokfélét lehetne találni még). de mivel ez fonetikus átírás a kínai jelentése persze más lesz : (a 3 írásjel sorban: nagy, ló, erő/hatalom)
|
kedd nov. 08, 2005 21:17 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Londelmor írta: ez már a csapó kettes volt itt van a csapó egyes próba: TP A321 (~2,3MB) na, ki akar repülni? Afffrancba... Ez sem vóóót semmi!
|
kedd nov. 08, 2005 21:15 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
@Londelmor: jól látom, új az aláírásod? Vagy csak én nem vettem eddig észre? Mit jelent?
|
kedd nov. 08, 2005 21:13 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
GazVezir írta: Akkor csak én vagyok ellene eddig a politizálásnak...stb.
nem csak te. már itt közben Raven_ is írt, de én is megjegyzem akkor, hogy szerintem sem kellene erőltetni a politikát. már (sajnos*) így is túlságosan részévé vált az átlag ember életének, számomra külön üdítő egy olyan helyet látni, ahol nem jelenik meg. olyan sok értelmesebb* téma van, lehet bőven másról is jókat beszélgetni.
de ettől a véleménytől függetlenül, ha a fórum közössége úgy dönt, hogy márpedig itt akar politizálni, meg tudom azt csinálni, hogy azokat a részeket nem olvasom el, tehát nem fog zavarni, nem fogok beleszólni.
(*->magánvéleményem)
|
kedd nov. 08, 2005 21:05 |
|
|