Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 19:49

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 393, 394, 395, 396, 397, 398, 399 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
simico írta:
T68m írta:
Értelemszerűen nem az itthoni, hanem a szovejt féle szélesnyomtávú kocsikból, amiknek jóval nagyobb a kapacitása.

Tényeket please! Mármint arra, hogy az "ugyanolyan" fősorozatjelű és tulajdonságú vagon széles nyomtávú testvérének nagyobb a kapacitása. Arra is, hogy ha nagyobb akkor azért nagyobb, mert széles nyomtávú (azaz bizonyítsd az ok-okozati összefüggést).
:D

tetszik a humorod! :D

Bevallom, még a pitagoraszt tételt se tudnám bizonyítani!
Az a szélesebb nyomtáv mindössze 85 mm-rel nagyobb.
A vasúti kocsi szélességében semmi különbség nincs (már legalábbis ami a nyomtáv különbségére lenne visszavezethető).

csüt. nov. 10, 2005 14:01
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
Pláne, hogy "szovejt" típusú kocsit nehéz lenne találni... :twisted:

csüt. nov. 10, 2005 14:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
simico írta:
T68m írta:
Értelemszerûen nem az itthoni, hanem a szovejt féle szélesnyomtávú kocsikból, amiknek jóval nagyobb a kapacitása.

Tényeket please! Mármint arra, hogy az "ugyanolyan" fõsorozatjelû és tulajdonságú vagon széles nyomtávú testvérének nagyobb a kapacitása. Arra is, hogy ha nagyobb akkor azért nagyobb, mert széles nyomtávú (azaz bizonyítsd az ok-okozati összefüggést).

tetszik a humorod! :D

Bevallom, még a pitagoraszt tételt se tudnám bizonyítani!

csüt. nov. 10, 2005 13:45
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
simico írta:
Szerintem dobj be egy szobába 5 (ebben járatos) ügyvédet, tedd fel nekik a kérdést és néhány hét múlva nézz be hozzájuk :lol:
Tegyek be hozzájuk lőszert is, vagy azt hozzanak magukkal? :gigalol:

csüt. nov. 10, 2005 10:55
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sy írta:
A kérdés érdekes, szerintem ott a gond, hogy a rádióműsoroknak csak a hallgatása ingyenes. Arra nem kap a felhasználó jogot, hogy terjessze (persze rögzíteni lehet), mert maga a zene jogvédett (ha csak nem alternatív zenészek adásainak sugárzását rögzíted, akik nyilatkoztak arról, hogy szabadon terjeszthető a zenéjük).
Na ezen törpöltem én is egy cseppet, csak azt nehezen képzelem el, hogy a neten most éppen előttem fellelhető 508*10 rádióállomás mindegyike lecsengette pl. az előbb hallott Chubby Checker - Let's Twist Again száma után a jogdíjat...

csüt. nov. 10, 2005 10:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Mi a helyzet jogilag akkor, ha valaki ezeket a free internetes rádió műsorokat a free station ripperrel darabolva, CD-re írja az összeállításokat, és ezeket terjeszti? (pénzért, vagy akár ingyen)

Szerintem dobj be egy szobába 5 (ebben járatos) ügyvédet, tedd fel nekik a kérdést és néhány hét múlva nézz be hozzájuk :lol:

Abszolúte privát és kontár véleményem szerint a saját eszközzel saját használatra történő rögzítés (hdd-re vagy artisfo.s matricás optikai adathozdozóra) teljesen legális (ugyanaz, mintha tévéből vagy rádióból felveszel magadnak egy műsort). Az ingyenes terjesztés szerintem már nem az, a pénzért történő pedig biztosan nem az (hacsak nem fizetsz jogdíjat vagy arról lemondtak, illetve ha nyilatkoztak a szabad terjesztésről).
A mindenféle linux disztrókat és egyéb GPL-es progikat is azért terjesztheted ingyen vagy munka- és anyagköltséget fedező összegért, mert ezt kimondottan lehetővé tették számodra a szerzők (vagy a megfelelő jogokkal rendelkezők).

csüt. nov. 10, 2005 10:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
pampika írta:
A leveles témára:
Az egésznek az a szépség hibája,hogy ki az a naív,aki elhiszi,hogy ezt így be fog következni,...

Ha most kimegyek a folyosóra és körbenézek az "openspace"-ben, akkor kapásból tucatnyi ilyen embert látok... :) :(

csüt. nov. 10, 2005 10:38
Site Admin

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Mi a helyzet jogilag akkor, ha valaki ezeket a free internetes rádió műsorokat a free station ripperrel darabolva, CD-re írja az összeállításokat, és ezeket terjeszti? (pénzért, vagy akár ingyen)

A kérdés érdekes, szerintem ott a gond, hogy a rádióműsoroknak csak a hallgatása ingyenes. Arra nem kap a felhasználó jogot, hogy terjessze (persze rögzíteni lehet), mert maga a zene jogvédett (ha csak nem alternatív zenészek adásainak sugárzását rögzíted, akik nyilatkoztak arról, hogy szabadon terjeszthető a zenéjük).

csüt. nov. 10, 2005 10:36
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Ilyenkor mi a helyzet?

ááá, ez már nekem bonyolult :)
megállnék Vágó úr, kérem vegyék le a zenét... :P

csüt. nov. 10, 2005 10:29
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
én úgy tudom, hogy a kaliber a töltény fizikai méretét írja le. tehát a a 9*19-es parabellum az 9mm vastag, és 19mm hosszú. a másik (angol mértékegységre épülő) meghatározásban úgy szerepel, hogy 0.45ACP például, ez 0,45" átmérőre utal (az ACP meg Automatic Colt Pistol, ez egyfajta perem nélküli lőszertpust jelöl).
a makarov lőszer, amit fent emlegettünk például 9*18-as töltény.

csüt. nov. 10, 2005 10:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Értelemszerűen nem az itthoni, hanem a szovejt féle szélesnyomtávú kocsikból, amiknek jóval nagyobb a kapacitása.

Tényeket please! Mármint arra, hogy az "ugyanolyan" fősorozatjelű és tulajdonságú vagon széles nyomtávú testvérének nagyobb a kapacitása. Arra is, hogy ha nagyobb akkor azért nagyobb, mert széles nyomtávú (azaz bizonyítsd az ok-okozati összefüggést).

csüt. nov. 10, 2005 10:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
BrOnZ írta:
sztem ha pénzért adod, az ugyanaz a kategória, mintha egy freeware programot árulnál pénzért. ha meg ingyen, akkor elvileg nem sért semmit.
De nem a programot árulom, hanem a saját munkával megspékelt zenei összeállítást. Én válogatom, én veszem a CD-t hozzá, én csinálom a borítót, én írom ki, stb.

A GPL-es cuccokért is lehet legálisan pénzt kérni. Az UHU-Linux pl. ingyen letölthető, free oprendszer, de ha megrendeled, akkor ugyanazt az iso-t kiírva, bedobozolva 5 kFt-ért kapod. Ilyenkor mi a helyzet?

csüt. nov. 10, 2005 10:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Talált. Ilyen a sajátom.

:)
nekem (is) ez a "kedvenc" kaliberem. csak sosincs belőle elég lőszer a klubban... :(
egy hátrányát láttam eddig: az ilyen lőszert használó fegyverek méretben nem túl nagyon, és ebből következően nem olyan tekintélyt parancsolóak. míg mondjuk amik parát lő, az sokkal nagyobb fizikailag.
ami mondjuk egészésges méretű makarovot használó piszoly az a Cz-83, de olyat meg még csak képen láttam...

csüt. nov. 10, 2005 10:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:

sztem ha pénzért adod, az ugyanaz a kategória, mintha egy freeware programot árulnál pénzért. ha meg ingyen, akkor elvileg nem sért semmit.

csüt. nov. 10, 2005 9:58
a fórum lelke

Hozzászólás 
Majd talán 10után lesz a Napközbenben, hogy miért kellett leszedni azt a nagy boksz zsákot... mert sokan összeverekedtek rajta... biztos a nyugdíjasok voltak...

csüt. nov. 10, 2005 9:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
joanadavis írta:
én fekvőrendőrnő leszek. oviban is ez volt a jelem
Figyelj "kölyök" :!: ;) Ez a stílus, sokkal jobban áll neked... Ne hozd rá a frászt a "lakógyűlésre" mégegyszer... Egyébként meg jó, hogy újra itt vagy. 8)

csüt. nov. 10, 2005 9:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
T. Lakótársak!

Vóna itten egy kvescsön, amiben kérném valamennyiőtök közös hümmögését, különösen a szerzői és szomszédos jogban járatosakét.

Szóval az egy közismert dolog, hogy kereskedelmi forgalomban kapható CD-k tartalmainak másolása, illetve Internetes fájlcserélőkön keresztül szerzett zenék megosztása, kereskedelme, stb. tiltott, törvénybe ütköző dolog. De! Mi a helyzet a következő összeállítással?

Tele van az internet free on-line rádiókkal. Ezen felül -nem warez oldalakon- fellelhetők úgynevezett "station ripper" programok, amelyek a "free" kategóriába sorolhatók. Ezeknek ugyebár az a feladata, hogy a megjelölt Internetes stream-eket feldarabolják, és HDD-re mentsék.

csüt. nov. 10, 2005 9:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
...La Lotería Primitiva...
Mindez az összes: La Hombre Primitiva-nak :gigalol:

csüt. nov. 10, 2005 8:04
Moderátor

Hozzászólás 
Hehe, most olvasom:

Idézet:
Több tucatnyi hiszékeny magyart csapott be az a vélhetően nemzetközi banda, amelynek tagjai elektronikus levélben értesítik áldozataikat, hogy nagy összegű nyeremény ütötte a markukat, tudta meg az mfor.hu.

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) után a rendőrség is nyomoz a nemzetközi lottócsalók után. Az NBH egy éve figyelmeztette először a magyar lakosságot az akkor még Dutch Lottery, azaz holland lottó néven futó új pénzügyi visszélés-sorozatról.

A "holland lottó" napjainkban ismét felerősödött az interneten. Ha valaki új e-mail címet nyit, jó eséllyel kaphat értesítést arról, hogy nyert egymillió dollárt: magyar magánszemélyek, illetve cégek elektromos levélcímeire érkeznek levelek arról, hogy a címzett egy külföldön megrendezett lottó-nyereményjáték egyik nyertese. A nyeremény kiutalása érdekében a nyertesnek - külföldi forrásadó, feldolgozási költség, egyéb díjak címén - előleget kell fizetnie, általában a nyeremény 10 százalékát. A nyereményt - az értesítés szerint - egy biztonsági cégnél helyeztek el a címzett számára.

A felvételhez nemcsak a 10 százalék átutalására van szükség, hanem egy adatlap kitöltésére is. Ebben egyebek mellett a címzett számlaszáma is szerepel. Ha az áldozat ezt kitöltve postázza, a nyeremény megtízszerezését ígérik a csalók.

csüt. nov. 10, 2005 3:22
Moderátor

Hozzászólás 
Árpy írta:
Classic 2,5G 9ezer 2évre. 30G korlát, ha túlléped 90% sebesség csökkentés.
Nálam 1 évvel (mint korábbi, 1996 óta hűséges ügyfél) 15.900/hó, 3 megabit le, 384 kilobit fel, 160 GB-os korlát.
A letöltésből odaadnék 1 Mbitet, ha lehetne 1 Mbit a feltöltés.

csüt. nov. 10, 2005 2:17
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hú, egy kis elgondolkodásból máris vásárlási ajánlatok lettek? :)
Én csak azt mondtam, a közbiztonság miatt meggondolandó, hogy az ember beszerezzen valami négykerekűt :)
De a kérdésekre válaszolva, elöljáróban leszögezem, hogy jelen pillanatban ERRE nincs zsé - sajnos... :(

Raven_: én - sokak szerint - furcsa szempontokat szoktam támasztani, nekem a legfontosabb elsősorban a biztonság, másodsorban a praktikusság, aztán jön az összes többi. Természetesen előkelő helyen van a kis meghibásodási esély, ami a Toyotáknál elég jó.

skynet: bár alapvetően ódzkodok az amerikai dolgoktól, de nagy kedvencemben, a Volvo S40-ben is Ford motor és alváz van :), szóval még a Ford is szóba jöhetne (éppenséggel pont a Focus), de azt hiszem, nem én leszek az, aki megveszi, viszont a családi autóvásárlásban nyilvánvalóan döntő szavam lesz 8)

Üdv!

csüt. nov. 10, 2005 2:01
Moderátor

Hozzászólás 
Londelmor írta:
Macika írta:
Egy db 9mm-es makarov lőszert.

miért pont makarov? személyes preferencia? (ha igen, akkor gondolom pisztolyod is ehhez van, ha van saját. az milyen?)
Talált. Ilyen a sajátom. Még mielőtt megtámadnának a jóakaróim, hivatalos engedéllyel.

csüt. nov. 10, 2005 1:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
A leveles témára:
Az egésznek az a szépség hibája,hogy ki az a naív,aki elhiszi,hogy ezt így be fog következni,valamint hogy hogy ellenőrizné a picipuha,hogy ki és merre küldte a levelet??Ahhoz az kéne minimum,hogy minden ember elküldje továbbításkor a m$-nek is a levelet és akkor tudják,hogy ő hány emberrel volt kapcsolatban.Ez hasonló szinten mozog,mint hogy x-y gyerek beteg/haldoklik és minden levél után kap az anyuka 3 centet/dolcsit.Az emberek szociális érzékenységét használja ki azon felül,ha netán tényleg létezne a levélben szereplő személy,akkor beza egy fillért sem kap szerencsétlen,max a mail server rendszergazdija gondol róla csúnya dolgokat,hogy felesleges levelekkel terhelik a rendszert a juzerek.

> A Microsoft 245.- EUR fizet minden egyes személy után akinek tovább
> külditek ezt a hírt. A Microsoft 243.- EUR fizet minden tovább küldött
> hírért
, és a Microsoft
> 241.- EUR fizet minden harmadik személynek aki megkapja ezt a hírt.

Csak egy alap kérdés:milyen további híreket?Gyárts híreket,küldd tovább és a picipuha fizet?Ez tetszik :D Meg hogy számolják ki,ki volt a 3.,aki a 241 €-t kapja? :D

Bankszámla:
igenis van veszélye,ha kiadod a számlaszámodat.A te szemszögedből csak pénzt utalni lehet rá.De egy rosszindulatú emberke (netán bankos haver révén/ banki rendszerbe betörve) tud róla magának is utalni.És ha mondjuk betör egy bankhoz,neten utal,akkor kicsit nehezebb a dolgod,hogy bizonyítsd,azt a pénzt nem te utaltad el a netbankon keresztül.Mert aki ilyenben utazik,az más meg tudja oldani,hogy úgy látszódjon,te utaltál (pl. olyan fake IP cím/tartomány használata,ami a tied is lehet akár).
Amúgy ez jó példája a social engeneeringnek.Vagyis amikor úgya dod elő magad,mintha egy bizonyos 'nagy' valaki lennél és így az emberek könnyen megnyílnak előtted.(mellesleg Kevin Mitnick egyik alapmódszere volt -> Hackers takedown c. film ajánlott ;) )
Hacktivity konferencián hangzott el az alábbi tök egyszerű történet.Felkértek egy biztonsági céget,hogy mérje fel,mennyire lámák a dolgozóik,hol szivároghat ki info a cégből.A bizt. cégnek ennyi ismerete volt az egész cégről,semmi több.Vagyis arra volt hagyatkozva,amit egy átlag csaló is megtudhat,pusztán net/aranyoldalak/telefonkönyv alapján.Szépen írtak egy céges kinézetű levelet vmi biztonsági szakértő nevében,miszerint a céges hálót bezony újra be kell állítani egy multkori rendszer kimaradás miatt.Persze fake feladóval elküldték a nyilvános céges mailcímre.Ezt megkapta a titkárnő.A titkárnő,úgy gondolta,hogy ilyen dolgokkal nem kell zargatni a főnököt,hisz ez piti dolog,ő meg úgyis tud minden szükséges infót a belső hálóról (ált. a főnökét is sajnos..) és 2-3 levél váltás után ott volt a biztonsági cég kezében,hogy a titkárnő milyen user/pass-szal tud belépni a céges hálóba,mik a főnök kódjai,hány gép,milyen sűrűn szokta informatikus megvizsgálni a hálót,konkrétan ki is ez a rendszergazdi.
Mind olyan adat,amivel már simán meg lehet indítani egy komolyabb támadást vagy adathalászatot.És így nem csoda,hogy akár belülről,akár kívülről,de folynak ki
céges,bizalmas adatok a rendszerből.

Jah,most voltam koriesten(ingyen belépő,ingyen forraltbor),ami igencsak rendbe rakta a lelkivilágomat a mai napom után.Rájöttem,az volt a bajom,hogy rég taliztam már emberekkel(utóbbi 3 nap jó részét a 4 fal+erkélyen éltem a sok iskolai tanulnivaló miatt :( )

csüt. nov. 10, 2005 1:14
arany tag

Hozzászólás 
T68m írta:
és ha ezt szóba hozzuk, esetleg még nevén is nevezzünk, akkor ki vagyunk tiltva!

szép dolog...

igen, és ők nem rasszisták

szer. nov. 09, 2005 22:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Egy db 9mm-es makarov lőszert.

miért pont makarov? személyes preferencia? (ha igen, akkor gondolom pisztolyod is ehhez van, ha van saját. az milyen?)

szer. nov. 09, 2005 21:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rozso írta:
Ilyet kaptatok?
Gondolom "sok" valóságtartalma lehet.

Itt a magyarázat
Ez az egyik, amit visszaküldök annak akitől ilyeneket kapok. Ha megsértődik, annál jobb, mert nem küld több hülyeséget.
Ez meg egy másik, de ezt biztos sokan ismeritek

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára joc_ szer. nov. 09, 2005 21:49-kor.

szer. nov. 09, 2005 21:46
platina tag

Hozzászólás 
Olyan progit keresnék,ami megkeresi a wincheteren lévő ugyanolyan nevű file-okat. Létezik ilyen?

szer. nov. 09, 2005 21:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
M62 írta:
A személyidben pedig ez szerepel majd:

Lakóhelye: Toyota Corolla (rendszám)... :mrgreen:

Éppenséggel szemezek a márkával és a modellel :D

Mik a szempontjaid? Mennyi pénzed van rá?

szer. nov. 09, 2005 21:43
platina tag

Hozzászólás 
Rozso írta:
Ilyet kaptatok?
Idézet:
Kedves barátok...

Igen, én is kaptam! :roll: A zonnal tovább is küldtem :) ...a kukába! :wink:

szer. nov. 09, 2005 21:39
ezüst tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Deniti írta:
Bronz: szeretném megkérdezni, hogy azokat a rövid reklámszerűségeket milyen progival csináltad, illetve, hogy az effekteket amik benne vannak honnan szedted... esetleg interneten lehet-e találni ilyeneket...
Nos a hangkeverés és szerkesztés nálam mindig az Adobe Audition v1.5-el megy, (ennek az előde volt a Syntrillium Software által kitalált és gyártott Cool Edit) Az effektek vagy samplerrel (Steinberg Hypersonic v1.12.808 + Add On) születtek, vagy pedig a rádió hangarchívumából bányásztam elő. Azt hogy a Neten van-e ilyen nem tudom, még ott nem kerestem De meg lennék lepve, ha nem lehetne ott is találni hangmintákat. ;)

P.s.: Az effektek nálam két csoportba oszlanak. Az egyik, amit a meglévő hangra (beszéd, zene) húzunk rá, ezek pl. visszhang, FFT, robotizálás stb. az Audition beépített lehetőségei. A másik rész, amikor valami zaj, valamilyen atmoszféra, stb. hallható: az samplerrel készül, vagy már van készen.

Köszönöm szépen a segítséget....

szer. nov. 09, 2005 21:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
Te jó ég...
De kik azok a primitívek, akik az ilyet elkezdik terjeszteni? És miért hisznek még a mesében?
A picipuha nem éppen az az irgalmas szamaritánus fajta, redkívül komolytalan próbálkozás a levélíró részéről.

Üdv!

szer. nov. 09, 2005 21:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ilyet kaptatok?
Idézet:
Kedves barátok
>
> Olvassátok el ezt a levelet, és cselekedjetek gyorsan
>
> Ezt a levelet egy olyan információval küldöm amit egy profi , jó
> barátomtól kaptam.
>
> A Microsoft, és az AOL, a legnagyobb világhálón lévő vállalatok
> jelenleg, a leggyakrabban használt program Internet Explorer
> biztonságáért, tesztelték ennek a programnak a beta változatát.
>
> Amikor tovább külditek ezt a levelet az ismerőseiteknek, a Microsoft
> leellenőrzi,(mindig h az a fél Microsoft Windowst használ) 2 héten
> keresztül.
>
> A Microsoft 245.- EUR fizet minden egyes személy után akinek tovább
> külditek ezt a hírt. A Microsoft 243.- EUR fizet minden tovább küldött
> hírért, és a Microsoft
> 241.- EUR fizet minden harmadik személynek aki megkapja ezt a hírt.
>
> 2 hét múlva a Microsoft cég e-mailen felveszi veletek a kapcsolatot,
> és átutalja az összeget.
>
> Eleinte nekem is kétségeim voltak, amíg 2 hét múlva fel nem vették
> velem mailen a kapcsolatot, és rá pár napra át nem utaltak számomra
> 24800 EUR t miután tovább küldtem a hírt.
>
> MIndenképpen küldjétek tovább ezt a hírt, mielőtt befejeződik az
> Internet Explorer beta verziójának a tesztelése.
>
> Aki mind ezt megteheti nem más mint Bill Gates úr.
>
> A marketing összes költsége őt terheli.

szer. nov. 09, 2005 21:08
írásjog megvonva

Hozzászólás 
Tobb,mint 1 eves szunet utan ujra elindult a Fotexnet Ingyenlotto!

szer. nov. 09, 2005 20:11
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
arany tag

Hozzászólás 
skynet írta:
állat ez a foci! :D :D

inkább gép. Garázs SC

szer. nov. 09, 2005 20:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
Rozso írta:
CineDOG írta:
A számlaszámát pedig végképp ne adja meg senki, mert az további visszaélésre ad lehetőséget - tette hozzá Garamvölgyi László.
Miért? Hogy lehet visszaélni egy számlaszámmal?
Ha én azt megadom valakinek arra max pénzt tud rakni, de megkárosítani semmiképp se.
Vagy igen?

Én is így gondolom....

szer. nov. 09, 2005 19:54
arany tag

Hozzászólás 
Rozso írta:
Magyarázat?

Hm. Jó, kérésre inkább elmondom, minthogy egyből elkezdjek magyarázkodni.
Úgy volt, hogy. :)
Volt egy kisebb összezörrenés, és azt hittem, ez a folytatása, és egyben véget evt az egésznek, mert írt vmi olyasmit előtte, hogy ha elszakad a húr, meg hogy ne duzzogjak.

Reggel pont "későn" érkezett Tőle válasz reggel, de akkor már nem tudtam kijavítani.

Azért szeretek itt offolni Veletek, és köszönöm a támogatást, bíztatást, és ígérem Mindannyiótoknak, hogy hozzám is fordulhattok a problémáitokkal, mivel szívesen segítek Nektek, és külön köszönet jár azoknak, akik engem felkerestek azóta.
Szóval szeretnék megköszönni Nektek mindent!
És maradok!

OFF

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára joanadavis szer. nov. 09, 2005 19:55-kor.

szer. nov. 09, 2005 19:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
joanadavis írta:
...
joanadavis!
Mi van veled?!?!
Megijesztettél minket reggel?
Magyarázat?

szer. nov. 09, 2005 19:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
A számlaszámát pedig végképp ne adja meg senki, mert az további visszaélésre ad lehetőséget - tette hozzá Garamvölgyi László.
Miért? Hogy lehet visszaélni egy számlaszámmal?
Ha én azt megadom valakinek arra max pénzt tud rakni, de megkárosítani semmiképp se.
Vagy igen?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rozso szer. nov. 09, 2005 19:38-kor.

szer. nov. 09, 2005 19:36
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Heeee... :?:
Villanypásztor után itt a villanyposta? :twisted:

Üdv!

én fekvőrendőrnő leszek. oviban is ez volt a jelem:
http://www.softwareonline.hu/i/survivorset/ruleoftheroad/00294.bmp

fakk.

szer. nov. 09, 2005 19:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Szemán László: ... elektromos levélcímeire ...

Heeee... :?:
Villanypásztor után itt a villanyposta? :twisted:

Üdv!

szer. nov. 09, 2005 19:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
M62 írta:

Éppenséggel szemezek a márkával és a modellel :D

Üdv!

szer. nov. 09, 2005 19:16
írásjog megvonva

Hozzászólás 

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mz csüt. dec. 31, 2009 14:20-kor.

szer. nov. 09, 2005 19:11
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Milliomossá nem válásom történetéhez:

Több tucatnyi hiszékeny magyart csapott be az a vélhetően nemzetközi banda, amelynek tagjai elektronikus levélben értesítik áldozataikat, hogy nagy összegű nyeremény ütötte a markukat, tudta meg az mfor.hu.

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) után a rendőrség is nyomoz a nemzetközi lottócsalók után. Az NBH egy éve figyelmeztette először a magyar lakosságot az akkor még Dutch Lottery, azaz holland lottó néven futó új pénzügyi visszélés-sorozatról.

A lottócsalók által küldött levelek
Holland lottó e-mail
Spanyol lottó - "A" mutáció
Spanyol lottó - "B" mutáció
Spanyol lottó űrlap

A "holland lottó" napjainkban ismét felerősödött az interneten. Ha valaki új e-mail címet nyit, jó eséllyel kaphat értesítést arról, hogy nyert egymillió dollárt: magyar magánszemélyek, illetve cégek elektromos levélcímeire érkeznek levelek arról, hogy a címzett egy külföldön megrendezett lottó-nyereményjáték egyik nyertese. A nyeremény kiutalása érdekében a nyertesnek - külföldi forrásadó, feldolgozási költség, egyéb díjak címén - előleget kell fizetnie, általában a nyeremény 10 százalékát. A nyereményt - az értesítés szerint - egy biztonsági cégnél helyeztek el a címzett számára.

A felvételhez nemcsak a 10 százalék átutalására van szükség, hanem egy adatlap kitöltésére is. Ebben egyebek mellett a címzett számlaszáma is szerepel. Ha az áldozat ezt kitöltve postázza, a nyeremény megtízszerezését ígérik a csalók.

70 millió forint a legnagyobb kár

"Tavaly júliusban kaptuk az első feljelentést, azóta havonta 4-5 újabb születik. Valamennyi az úgynevezett spanyol lottóhoz, a La Lotería Primitiva vagy a Lotería Nacional nevű játékhoz kapcsolódik. A legkisebb kár 150 ezer, a legnagyobb 70 millió forint. Valamennyi ügyben - jogsegély keretében - megkeressük a spanyol hatóságokat, amelyek nyomoznak a csalássorozatban. A holland-verziónak egyelőre nem jelentkeztek károsultjai" - mondta el az mfor.hu-nak dr. Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője.

Az NBH szerint a spanyol vagy holland lottóval operáló csalók a klasszikus és hírhedt nigériai levelek hátterében meghúzódó csoportokból kerülhetnek ki, vélhetően afrikaiak. A hatóságok óva intenek attól, hogy valaki válaszoljon a megkeresésre. A számlaszámát pedig végképp ne adja meg senki, mert az további visszaélésre ad lehetőséget - tette hozzá Garamvölgyi László.

Az NBH megerősítette a rendőrségi szóvivő mondandóját, hozzáfűzve: nemcsak a világhálón, hanem hagyományos postai levélben is folynak megkeresések. Az állítólagos nyereményről kiértesítő levél megjelenése rendszerint igényes, megtévesztésre alkalmas, legális megkeresés látszatát kelti. Jellemző a minőségi papír használata, a rendezett formátum, a küldő aláírásának feltüntetése és esetenként hasonló formátumú űrlap csatolása.

Szemán László

szer. nov. 09, 2005 19:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Nekem ilyenkor az jut eszembe, hogy mégiscsak kocsi kéne előbb, mint lakás... Akármilyen, csak egyben legyen és guruljon jópár éveig :?

Üdv!

szer. nov. 09, 2005 18:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szeretne hallgatni valaki roxy rádiot internet sexplorer nélkül?Mert nekem az nem van linux alatt,de az ő oldaluk meg csak az ie-t szereti.
Egy kis oldalforrás meg js könyvtár túrás után sikerült megtalálni a playlist hivatkozását :)
Szóval : mms://212.108.197.168/RoxyLive .Így már menni fog (elvileg) bármilyen streaminges zenelejátszóval.

szer. nov. 09, 2005 18:43
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nekem ilyenkor az jut eszembe, hogy mégiscsak kocsi kéne előbb, mint lakás... Akármilyen, csak egyben legyen és guruljon jópár éveig :?

Üdv!

szer. nov. 09, 2005 17:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
és ha ezt szóba hozzuk, esetleg még nevén is nevezzünk, akkor ki vagyunk tiltva!

szép dolog...

szer. nov. 09, 2005 17:43
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Múlt nyáron jártam pesten tömegközlekedve.Épp az egyik aluljáróban voltam,ahol jó nagy tömeg állt körben.Odamentem megnézni,mi van.
3 félrészeg hajléktalan veszekedett azon,hogy ki kinek az óráját lopta el,mindezt üvöltözve és a végén egymásnak estek pankrátorokat megszégyenítő módon.A rend őrei odaértek,körbenéztek és beálltak a nézők közé :?

Jártam már párszor arra felé este is és nem egy gyanús emberke mászkált aluljárókban és környékén.Komolyan mondom,nem éreztem magam biztonságban.
Haveromék 2 hete voltak egy buliban (haver volt a dj,ezért mentek,elvileg ismert helyre).Egyiküket a wc-ben verték meg,a másik azért nem tudott neki segíteni,mivel bezárták a másik wc-be.Mire kijöttek,természetesen a família már sehol sem volt.Mikor elindultak haza újra melléjük szegődött egy hasonló arc a buszmegállóban.Először csak magyarázott,hogy kinek milyen telefonja van,majd mikor már felszálltak,odaült haverom mellé és erőszakosan közölte,hogy adja neki oda a telefonját.A simet vegye ki belőle,az nem kell ( :shock: )csak a telefont adja oda neki.Végülis sikerült leszállniuk az egyik megállóban,mikor már arról volt szó,hogy ha nem lesz telefon,akkor 20 percen belül jönnek a haverok és majd ők megtanítják haverékat az illemre.2 órát gyalogoltak hazáig,mert nem mertek visszaszállni a buszra.
Ilyenkor örülök de nagyon,hogy nem a nagy faluba mentem egyetemre :roll:

szer. nov. 09, 2005 17:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
Aki kiváncsi a nyugatis sztorira az index is megirta. Linket nem irok, aki akarja megtalálja.
Mindenek felett az azért felettébb elgondolkodtató, hogy a "színes" társaság régóta ismert a hatóságok előtt, -gyanítom nem irodalmi és művészeti értékeket sugárzó összejöveteleikről,- és mégis nekem kell tartanom attól, hogy az egyébként ismert zsiványok belémköthetnek??? Nekem kell attól rettegnem, hogy belémköthetnek, ismert bűnözők? Vagy hogyan is van ez?

Szeretnék valakitől kompetens véleményt hallani arra vonatkozóan, hogy mit tehet az, akit "megtalálnak"? Másik kérdésem: ha egy polgárőrnek nincs intézkedési joga, tehát csak annyit tehet, hogy értesíti a rendőröket, illetve azok kiérkezéséig visszatartja a zsiványt, akkor minek van? És egyáltalán: mit jelent az, hogy visszatartja? Megkéri szépen észérvekkel, hogy "ugyammá-maraggyá?"

El van ez cseszve gyerekek, de nagyon...

szer. nov. 09, 2005 17:09
a fórum lelke

Hozzászólás 
ezt sok embernek tanácsolnám:

Minden reggel, amikor felkelek, megnézem a Forbes listáját Amerika leggazdagabb embereiről. Ha nem vagyok rajta, elmegyek dolgozni.

szer. nov. 09, 2005 16:58
Profil Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 393, 394, 395, 396, 397, 398, 399 ... 785  Következő