Szerző |
Üzenet |
.watt
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3333 Tartózkodási hely: Új nick-em watt (pont nélkül)
|
Értem mire gondoltok, de itt nem PC-ről kéne vezérelgetni a telcsit, hanem PIC-ről, mivel kicsit luxus egy PC-t állandóan bekapcsolva risztóközpontként használni. Tehát a telefon protokollja kéne és az utasítás készlete. Ilyennel nem találkoztatok a neten? (siemens, nokia) Egyáltalán, gyártón belül a típusok között nem lehet különbség? Ez mégjobban bonyolítaná a dolgot.
Üdv! watt
|
pén. máj. 23, 2003 6:09 |
|
|
kispedro
gyémánt tag
|
Siemensekhez ott a siemens explorer.Én azzal akár hogy tudtam vezérelni az SL45i-m.2500 Ft a kábel hozzá és adat/szervizkébel is egyben.Szinte az összes siemenshez jó.Kivéve talán az S55-öt.
kispedro
|
csüt. máj. 22, 2003 14:40 |
|
|
McElek
vas-tag
|
Keress egy olyat a Siemens oldalán, hogy "AT command set for Siemens mobile", de mintha az ME45-höz adott CD-n is rajta lenne. Én szórakoztam vele, igaz csak PC-vel, de lehet babrálni a telefonkönyvet, SMS-t AT parancsokkal. Az RS-232 meg a PIC-el is lekezelhető, én már láttam példát rá a Microchip oldalain.
|
csüt. máj. 22, 2003 11:06 |
|
|
.watt
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3333 Tartózkodási hely: Új nick-em watt (pont nélkül)
|
kissfe!
Én is tervezek egy kapcsolást(riasztó), amiben nem SMS-t küld, hanem felhív és elmondja, hogy mikor, melyik érzékelők érzékeltek. Az SMS nem biztos, hogy olcsóbb, és sokkal információ szegényebb. Ha már felhívott, akkor már hallom is "ki" matat a lakásban, ha tényleg éles a riasztás. Még el is dumcsizhatok velül! )
De nem szerencsés megvárni míg beérnek. Kicsit hamarabb kell elvenni a kedvüket!
Sajnos én sem tudok kommunikálni soros vonalon a telefonnal, pedig az lenne a korrekt. Ha jutsz valamire érdekelne engem is a dolog! Köszi!
Üdv! watt
|
csüt. máj. 22, 2003 10:34 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
Ja, es meg egy kis segitseg:
http://www.3gpp.org/ftp/Specs/html-info/07-series.htm
Ez alapjan mar meg kell tudni csinalni...
|
csüt. máj. 22, 2003 8:20 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
Nos azt hiszem neked ezt kellene elolvasni:
ETS 300 585
Digital cellular telecommunication system (Phase 2);
Use of Data Terminal Equipment - Data Circuit terminating
Equipment (DTE-DCE) interface for
Short Message Service (SMS) and Cell Broadcast Service (CBS)
(GSM 07.05)
|
csüt. máj. 22, 2003 8:12 |
|
|
_Danko_
gyémánt tag
|
Egyszer belefutottam egy programba, ami linuxon fut, es GPL licenszu, tehat a forraskodja hozzaferheto ingyenesen. Ezzel a programmal Erincsson nemtudommilyen telefonokat lehetett vezerelni. telefonkonyv, sms-ek managelese, stb. nem tudom, hogy sms-t tud -e kuldeni ez a program, de ha tud,. akkor a forraskodjabol kihamozhatod, hogy hogyan kommunikal a szamitogep, es a telefon. Ja, erincsson -hoz van Chatboard, ha azt tudod "emulalni" PIC-cel, akkor nyert ugyed van
Sajnos a program nevet elfelejtettem mar...
--
Danko
|
csüt. máj. 22, 2003 5:52 |
|
|
kissfe
vas-tag
|
Egy mobilt szeretnék vezérelni PIC-kel,(én a mobil gombjait vezéreltem). Valaki csinált vagy próbált már adatkábelen keresztül vezérelni mobilt? Más megoldások is érdekelnének.
A hozzászólásokat előre is köszönöm.
|
csüt. máj. 22, 2003 5:21 |
|
|