Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 7:04

Hozzászólás a témához  [ 289 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6
Nokia 3250: Symbian zenetelefon fiataloknak 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Hogy lehet megnyomni az exponáló gombot, anélkül hogy ne nyomódjon be 5 másik? 8)

szer. szept. 28, 2005 18:50
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
nord írta:
A 3230 pont ilyen kialakítású, és a kinézettel ellentétben kifejezetten kényelmes a használata. :)

Valóban! Milyen igazad van... Nem egyszer fogtam már a kezemben 3230-at, és mégsem esett le, hogy itt is egy ilyen kialakításról van szó... :oops:

szer. szept. 28, 2005 9:16
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
A Nokia 3230 alját elforgatták, s lett belőle ez. Semmivel nem jobb, mint az N91.

Ha a 3230i ilyen külsőt kapna (feketében), én lennék az első, aki lecseréli a karburátoros 3230-at egy ilyenre - és akkor is boldog lennék, ha a billentyűzet nem lenne elforgatható és többfunkciós, mint ezen. :)

szer. szept. 28, 2005 6:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
levike7 írta:
Valamint az is jól látszik, hogy a kijelzőhöz képest nagyon picike a billntyűzet, így a "lapát kezűeknek" nem lesz túl kényelmes, illetve, hogy nem fog-e "fejnehéz" lenni a kicsike (ami miatt szintén kieshetne a kezemből, ha nagyon béna lennék?) :oops:

A 3230 pont ilyen kialakítású, és a kinézettel ellentétben kifejezetten kényelmes a használata. :)

szer. szept. 28, 2005 6:55
platina tag

Hozzászólás 
Lehet, hogy most elég nagy hülyeséget fogok kérdezni, de hátha mégsem :?

Tehát az jutott eszembe, ahogy nézegettem a képeket a telefonról, hogy vajon (milyen jé?) nem fog elfordulni, vagy "lötyögni" a kezemben a telefon alsó, fele, vagyis a billentyűzet mondjuk SMS-írás közben? Nem tudom mennyire lehet erős, vagy stabil a dolog, csak úgy felmerült bennem a kérdés, hogy nem fog-e kifordulni a kezemből a készülék?
Valamint az is jól látszik, hogy a kijelzőhöz képest nagyon picike a billntyűzet, így a "lapát kezűeknek" nem lesz túl kényelmes, illetve, hogy nem fog-e "fejnehéz" lenni a kicsike (ami miatt szintén kieshetne a kezemből, ha nagyon béna lennék?) :oops:

kedd szept. 27, 2005 14:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rian írta:
An-Dante.. írta:
Rian írta:
Szerintem amúgy 320x240 nem lesz a symbianosokban. muszáj 4x-ezni a felbontást, hogy a régi alkalmazások is megfelelően menjenek a nagyfelbontású kijelzőkön.

Bár igazad lenne, de sajna nem teljesen így lesz! Már több megoldással is próbálkoznak, amivel el leeht rejteni az említett felbontásbeli gondokat. De.. Gyakorlatilag a négyszerezésnél sem sikerült maradéktalanul..

No hát nem tudom. N90-re telepítettem alkalmazásokat, és azok 1től 1ig 176*208-as üzemmódban működtek. A pixel 4-szerezést pixelmosással oldották meg. Ám lehet, hogy vannak még hibák a pixelnyújtásban, vagy épp tévesen detektálja a program az "új" kijező paramétereit... mindenesetre én így látom logikusnak, hogy csak 4-szeres lesz. Na majd meglátjuk. üdv!

Egy korábbi hsz-em pont idevág, hátha így érthetőbb lesz a dolog:

"Újdonság a 6680/81-hez képest, hogy az N70 és az N90 megkapta a Feature Pack 3-at, ezt mondhatjuk magyarul kiegészítő csomagnak. A platform változásával természetesen együtt jár az operációs rendszer verziószámának növekedése is, az N70-nek és az N90-nek már Symbian OS 8.1a a lelke.
A Feature Pack 3 nem tartalmaz annyi újítást, mint elődei, viszont ezek annál lényegesebbek. A legfontosabb a 240*320-as és 352*416-os fő kijelzők támogatása, mind vertikális, mind horizontális formában. Ezen kívül a FP3 már tud két kijelzőt is kezelni, ami eddig igen nagy hiányosság volt a kinyithatós Symbian-os telóknál, a 6260-nak többek között ezért nem lett nagy sikere. További újítások még a kijelző felbontásának változásához kapcsolódó dolgok: Ilyen pl. a Scalable UI, ami többek között azt teszi lehetővé, hogy a régi progijaink futni tudjanak az új felbontáson, úgy, hogy vagy a kijelző középére teszi a képet az oprendszer (240*320 esetén), vagy széthúzza, vagyis 4 pixelt használ az eredeti 1 pixel megjelenítésére (352*416 esetén). Ezen kívül a jó öreg Symbian-os betűtípusra vált, ha érzékeli, ha a progi 176*208-ra van írva.
Továbbá új bitmapakat és ikonokat kapott az N70 és az N90, ezek már nem pixel alapú grafikák, mint az elődök esetében, hanem vektorgrafikusak, ami annyit jelent, hogy teljesen mindegy, hogy milyen felbontásban nézed meg őket, azok mindig tűélesek lesznek. A témák terén is vannak változások, elviekben az FP3 kompatibilis lesz az előző témákkal is. Mindenesetre a FP3-ban már lehetőség van olyan új témák használatára is, amik bitmapakat és SVG (vektorgrafikus) piktogramokat is tartalmaznak. Az újrarajzolt ikonok szerintem igen jól néznek ki ez elődökhöz képest, olyan Winfos-osabbak lettek és kissé 3D-s beütésük van."

kedd szept. 27, 2005 12:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
An-Dante.. írta:
Rian írta:
Szerintem amúgy 320x240 nem lesz a symbianosokban. muszáj 4x-ezni a felbontást, hogy a régi alkalmazások is megfelelően menjenek a nagyfelbontású kijelzőkön.

Bár igazad lenne, de sajna nem teljesen így lesz! Már több megoldással is próbálkoznak, amivel el leeht rejteni az említett felbontásbeli gondokat. De.. Gyakorlatilag a négyszerezésnél sem sikerült maradéktalanul..

No hát nem tudom. N90-re telepítettem alkalmazásokat, és azok 1től 1ig 176*208-as üzemmódban működtek. A pixel 4-szerezést pixelmosással oldották meg. Ám lehet, hogy vannak még hibák a pixelnyújtásban, vagy épp tévesen detektálja a program az "új" kijező paramétereit... mindenesetre én így látom logikusnak, hogy csak 4-szeres lesz. Na majd meglátjuk. üdv!

kedd szept. 27, 2005 11:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rian írta:

kedd szept. 27, 2005 11:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
An-Dante.. írta:
Eddig úgyis mindenki azon nyüsszögött, hogy a Nokia alsó és felső kategóriás telói között alig van különbség! Hát most lesz! A high-end vonulatba beköltözik a kompatibilitási gondokkal küszködő, ámde gigantikus felbontású 352x416 képpontos kijelző, míg az elérhető árú szegmensben marad a 176x208 képpont még egy darabik, aztán azt is felváltja majd a 240x320 képpont.

Ezzel nagyon egyetértek:) Így legalább van különbség alsó és felső kategória között. Szerintem amúgy 320x240 nem lesz a symbianosokban. muszáj 4x-ezni a felbontást, hogy a régi alkalmazások is megfelelően menjenek a nagyfelbontású kijelzőkön.

kedd szept. 27, 2005 11:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Eddig úgyis mindenki azon nyüsszögött, hogy a Nokia alsó és felső kategóriás telói között alig van különbség! Hát most lesz! A high-end vonulatba beköltözik a kompatibilitási gondokkal küszködő, ámde gigantikus felbontású 352x416 képpontos kijelző, míg az elérhető árú szegmensben marad a 176x208 képpont még egy darabik, aztán azt is felváltja majd a 240x320 képpont.

kedd szept. 27, 2005 10:12
platina tag

Hozzászólás 
An-Dante.. írta:
A hagyományos kijelző megtartása egyértelmű marketinges flikkflakk! Aki igazán ütős kijelzőt szeretne az nyúljon jó mélyen a zsebébe! :wink:

Hát ja! Vagy anyázzon egy sort... Mondjuk így legalább nincs akkora kavar arról, hogy a régi Symbian alkalmazásokat hogy húzza szét az új felbontásra... :)

kedd szept. 27, 2005 9:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
OFF:
A Java alapú bővíthetőség nyilván kiterjedhet a háttérben is futó alkalmazásokra (a'la SonyEircsson), ugyanakkor új codec-ek telepítésére hagyományos telefonok esetén valószínűleg nem nagyon lesz lehetőség, márcsak azért sem, mert fix hardveres codecet használnak, tehát az emészthető multimédiás fájltípusok igencsak be vannak drótozva.

ON: A hagyományos kijelző megtartása egyértelmű marketinges flikkflakk! Aki igazán ütős kijelzőt szeretne az nyúljon jó mélyen a zsebébe! :wink:

hétf. szept. 26, 2005 16:00
platina tag

Hozzászólás 
Ami azt illeti nekem is tetszik a telefon! Eddig gondolkodtam, hogy majd N91, vagy 6270/80, de mostmár a franc se tudja... :P

Engem az is érdekelne, hogy miért nem növelték meg a kijelző felbontását (mondjuk az N90-ehez mérve)? Vagy akkor egy fokkal nehezebb lenne majd kiadni ennek a feltudbózott változatát? :evil:

Az a 350Euro+ÁFA kicsit barátságosabb ár már...

hétf. szept. 26, 2005 14:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
An-Dante.. írta:
Well, a multitask lassan megérkezik a hagyományos telókba is, szóval az már nem lesz oylan angy durranás. Viszont a valódi bővíthetőség egyértelműen az okostelefonok sajátja.. :wink:

well, a bővíthetőség is megérkezhet, nem? csak más platformmal. mondjuk nem Symbian, vagy Win, hanem JAVA (pl jelen esetben egy átlagos teló JAVA alkalmazásokkal bővíthetőbb, mint egy Linuxos okosteló, amennyire hallottam, ugyanis ez utóbbira nagyon minimális alkalmazás van). akkor ha már tudját ezt is, meg a multitaskot, akkor mi fog megkülönböztetni egy okostelót egy simától? (a rendszer felépítése :?: )

hétf. szept. 26, 2005 14:10
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Well, a multitask lassan megérkezik a hagyományos telókba is, szóval az már nem lesz oylan angy durranás. Viszont a valódi bővíthetőség egyértelműen az okostelefonok sajátja.. :wink:

hétf. szept. 26, 2005 14:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szabolcs írta:
Pedig már szinte biztos voltam benne, hogy a következő telefonom vagy a 6270 vagy a 6280 lesz de ez elgondolkoztatott.

na, majd az N80, ha tényleg kijön, és s60 lesz, és stb... ;)

Idézet:
meg TALÁN a symbian sebezhetőbb a mobil vírusok szempontjából.

leginkább azok a készülékek sebezhetőek, amire nem figyel kellőképpen a tulja oda. persze, hogy a nem okostelókra nem nagyon vannak vírusok (nincsenek :?: ), de amik eddig pl Symbianra megjelentek tudtommal mind olyanok, hogy a felhasználó közreműködése kell a településükhöz. de javítsatok ki, ha tévedek!

Idézet:
Egyébként aki Symbianos telefont választ miért teszi? Nem kötekedni akarok csak érdekel, hogy mi billenti a mérleg nyelvét az okostelók felé!?

nálam az, hogy lényegesen intelligensebb kezelőfelülettel szerelik az ilyen telefonokat. ha nem is a bővíthetőséget nézzük egyelőre, akkor még midnig elmondható, hogy az ilyen készülék tud multitask-ot, (tehát ha éppen gépelek egy sms-t, de közben jut eszembe bezúrni valamilyen telefonszámot, vagy másik sms-ből szöveget, akkor csak "alt+tab", aztán copy-paste, és ez csak egy példa) aztán igényes szervező funkciók vannak benne (naptár, névjegyzék, üzenetkezelés). kicsit jobban hasonlít a kezelése egy számítógépekre, és ettől olyan otthonosabb érzés ennek a menüjében navigálni, mint egy átlagos telefonéban.
aztán ugye ott a bővíthetőség programokkal. gyakorlatilag amilyen része nem tetszik a rendszernek, azt lecseréled. (alapból nem tud mp3 csengést? fel kell telepíteni egy lejátszót, és máris kezeli a rendszer az ilyen fájlokat, nem csak a lejátszón belül.*** aztán még rengeteg rátehető dolog: szótár, térkép, iránytű (!), irodai alkalmazások, webböngésző, zene-, videólejátszó, stb, stb, stb... és még biztos kihagytam sokmindent ;) )

szóval egészen más felhasználási területei is lesznek ettől a telefonnak, és nem csak olyan irányban, amit eleve beleépítettek a gyártók.
na, ezért nem cserélném mostmár soha vissza egy "bute" telóra a meglevőmet, ha a jövőben veszek újat helyette, az is biztosan okosteló lesz.

(*** = ezt nem tudom, hogy minden oprendszer alatt igaz-e, én csak egyet tudtam próbálni, ez pedig Symbian 7.0s Series60 2nd volt)

hétf. szept. 26, 2005 13:58
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az vesz symbianos telót,akinek fontos,hogy egy ezsközön tudjon kezelni sok dolgot(zene,doksi olvasás,tv távirányító :D ,net) és nem gond neki a kis kijelző.No meg persze az,aki vagizni akar és pont :lol:

Amúgy ezt a vírusos dolgot tényleg én sem értem.A Hacktivity konfon is volt erről szó:a mostani "vírusok"-hoz olyan mértékű felhasználói jóváhagyás kell(minden egyes lépést a luser hagy jóvá,ő maga vágja haza a telcsijét -> ergo ez így nem vírus...).
Igazi mobilos vírusokról majd akkor lehet beszélni,amikor majd jól el lesz terjedve a 3g,lesz tényleges adatmozgás,sokan fogják használni,vagyis amikor már a telefon bizonyos területeken eléri egy pda tudását és már filecserélésre is használják és hasonlók.Akkor már 'lesz értelme' vírust írni ilyen eszközökre is és persze ez ellen védő irtókat is.
De hátha addig vki körbejár a nagyvilágba és jól letördeli az összes vírusíró kicsikacsóját ]:->

hétf. szept. 26, 2005 13:57
Moderátor

Hozzászólás 
Szabolcs írta:
...TALÁN a symbian sebezhetőbb a mobil vírusok szempontjából.
Tudnám, hogy kinek az érdeke, hogy ezt plántálja az emberek fejébe?

hétf. szept. 26, 2005 13:47
arany tag

Hozzászólás 
Nem rossz, nem rossz, határozottan jónak tűnik!

Pedig már szinte biztos voltam benne, hogy a következő telefonom vagy a 6270 vagy a 6280 lesz de ez elgondolkoztatott.

Igaz kérdéses még, hogy az új series 40 milyen konkrét változásokon ment keresztül. Én speciel nem vagyok annyira oda a programok legszélesebb körü variálgatásáért, meg TALÁN a symbian sebezhetőbb a mobil vírusok szempontjából.

Majd kézbe véve lesz lényeges a benyomás?

Egyébként aki Symbianos telefont választ miért teszi? Nem kötekedni akarok csak érdekel, hogy mi billenti a mérleg nyelvét az okostelók felé!?

Üdv!

hétf. szept. 26, 2005 13:38
bugvadász

Hozzászólás 
Gondolom azért, mert ezt inkább fiataloknak szánták, akiket annyira nem érdekli... (Vannak kivételek... ;) )

hétf. szept. 26, 2005 13:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az igazat megvallva ez a szerkezet igen jó, csak nem értek néhány limitálást:
- ez miért nem tud 352x288-ban veiót felvenni amikor már a Series40-ek is tudnak?
- miért nincs mobilfény a telóban?
- miért nem jár hozzá alapból Word, Excel, PowerPoin és PDF nézegető ami már a Series40-be is bekerült?

hétf. szept. 26, 2005 13:34
Moderátor

Hozzászólás 
Bevallom, régóta ez az első új Nokia, ami elgondolkodtat, veszek-e új Nokiát.
Mert lahet, hogy fogok! :)

hétf. szept. 26, 2005 13:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sajna a SonyEricsson nem távvezérlős fülhallgatót ad.. :?

hétf. szept. 26, 2005 12:51
platina tag

Hozzászólás 
Ez a fülhallgató...mintha valahol láttam volna...hol is hol is, van benne W meg 8-as, meg talán két 0 is...

hétf. szept. 26, 2005 12:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hú az a pinki változat nagyon leépített szellemileg.. :lol:
Amúgy a mechanika tartósságára kíváncsi leszek! Az N90-nél is sokan rancogtak, hogy elég hamar önnálló életre kel az optika.. :shock: :? :!:

Odo, két dologban biztosan jobb, mint az N91: és ez az ára és a mérete! :wink: persze tudom, ez nem 3G-s és nem 4 GB-os.. :roll:
3250: 103.8 x 50 x 19.8 mm, 115 gramm, 350 EUR
N91: 113.1 x 55.2 x 22 mm, 160 gramm, 700 EUR

hétf. szept. 26, 2005 12:27
Moderátor

Hozzászólás 
A Nokia 3230 alját elforgatták, s lett belőle ez. Semmivel nem jobb, mint az N91.

hétf. szept. 26, 2005 12:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hm....
Ez máris jobb mint a N91 külseje.
Tartozékok ígéretesnek tűnnek.
De mondja nekem meg valaki hogy ki fog venni Rozsaszin 3250-et??
KépKépKépKép

hétf. szept. 26, 2005 12:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én a K700i-mhez eszkábáltam Jack végű csatlakozót.. :lol: Ugyan nem fér rá egy köbméter zene, de 5 villamos megállonyit kitart a 40 mega is.. :wink:
A 3G videóhívások igazi értelme talán 1 év múlva kezd majd testet ölteni! Ha a pesti ismerőseimet akarom nézegetni, akkor meglátogatom őket, vidéki ismerősöknél lenne értelme, de ott ugye nincs egy milligramm 3G se.. :? A WCDMA internet szintén vidék számára lesz igazi előrelépés, azon elrejtett falvak számára ahova nem fektetnek erőfeszítéséket és internet elréshez szükséges kábeleket.. :roll: De addig még sok szennyvíz fog lefolyni a Dunán.. :?

hétf. szept. 26, 2005 10:16
platina tag

Hozzászólás 
Hát ja, bár engem meg a 3G nem izgat fel... 8)
De végre eljutottak ahhoz, hogy a fülhallgató szétszedhető. Én most csináltattam egy HDS-3 fülesből olyat, hogy a füles helyére forrasztott a haverom egy jack dugót és tudom használni a Sennheiser fülest, de így egyszerűbb... :lol:

(by Darth Smoke)

hétf. szept. 26, 2005 10:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem is tetszik ez a teló, de sajna már nem tudna nagyon felizgatni egy 2G teló, majd ha jön a 3G-s vátozat!
Amúgy elég nagy lépés a Nokiától, hogy pont a fiataloknak szánt eszköz lett a legkisebb Symbian okostelefon.. Vagyis a tudássűrűség itt a legnagyiobb.. :lol:

hétf. szept. 26, 2005 10:07
platina tag

Hozzászólás 
An-Dante.. írta:
ok...

Ne haragudj, An-Dante... :oops:
Viszont köszönöm, hogy átmásoltad ide a topicindítódat, mert azt nagyon királyul megcsináltad!!! 8)

(by Darth Smoke)

u.i.: Klassz ez a tella! :)

hétf. szept. 26, 2005 10:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
ok...

hétf. szept. 26, 2005 9:56
Moderátor

Hozzászólás 
A másikat lezártam.

hétf. szept. 26, 2005 9:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kicsit részletesebb infó az én topicindításomból..
[Ha lehet kicsivel részletesebb infóval nyissunk topicot..]

Nokia 3250: A csavarós Symbian zenefon!

Kép

A Nokia ma mutatta be legújabb Symbian alapú okostelefonját, a Nokia 3250-et melyben szó szerint minden a zene körül forog! A kütyü várhatóan 2006 elején kerül a boltok polcaira 350 EUR + ÁFA áron. Fontos megjegyezni, hogy nem mindenütt lesz 1 GB-os kártya az alapcsomagban!
  • GSM 900 / 1800 / 1900
  • Symbian OS 9.1 + Series 60 Rel 3.0
  • 103.8 x 50 x 19.8 mm, 115 gramm
  • 176 x 208 képpontos 262,144 színű TFT kijelző
  • 1600 x 1200-as (2 MP, 4x digitális zoom) forgatható kamera, videó felvételi opcióval (max. 176x144 @ 15 fps)
  • Elforgatható billentyűzet, egyik oldalon hagyományos 12 számgomb, másik oldalon MP3 vezérlőgombok; 90 - 270 fokos állásban integrált kamera.
  • 10 MB belső memória + 1 GB microSD kártya (piactól függően)
  • Bluetooth és USB 2.0 (Mass Storage) csatlakozás
  • GPRS és EDGE class 10 átvitel
  • MPEG-4, AAC, eAAC+, RealAudio és WMA lejátszás speciális zenei effektekkel: basszus kiemelés, sztereó szélesítés, visszhang, ekvalízer
  • A mellékelt fejhallgató kábelen MP3 vezérlőgombok és szabványos 3.5mm-es Jack dugó található!
  • Videó szerkesztő alkalmazások, Nokia Sensor (Bleutooth alapú ismerkedő program)
  • 1100 mAh Li-ion akkumulátor (max. 3 órás beszédidő vagy 10 órás zenehallgatás

További információért klikk ide!

Az alapcsomag tartalma:
Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára An-Dante.. hétf. szept. 26, 2005 10:00-kor.

hétf. szept. 26, 2005 9:53
platina tag

Hozzászólás 
An-Dante.. írta:
Asszem egsyzerre let kész a két topic.. :?

Sorry :cry:

hétf. szept. 26, 2005 9:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Asszem egsyzerre let kész a két topic.. :?

hétf. szept. 26, 2005 9:48
platina tag

Hozzászólás 
Specifikáció:

* 2 megapixeles, elforgatható billentyűzetbe épített kamera
* 176*208-as, 262 ezer színű kijelző
* Symbian 9 operációs rendszer
* Sztereó FM-rádió és sztereó zenelejátszó, szétcsatlakoztatható fülhallgatóval (saját füles használható)
* 1100 mAh akkumulátor
* microSD memóriakártya
* EDGE, Bluetooth, szokásos
* USB 2.0 (meghajtóként látszik)
* zenegombok a billentyűzet hátoldalán

(by Darth Smoke)

hétf. szept. 26, 2005 9:46
Moderátor

Hozzászólás 
Rubik Ernő a Nokiánál dolgozik?

hétf. szept. 26, 2005 9:46