|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 27 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
KFelix
ezüst tag
|
Bocs, én voltam nagyon láma. Nem jártam pontosan utána a dolgoknak.
Ilyen kártya volt a gépben:
Compaq NC3123 Fast Ethernet NIC PCI Adapter
de nyílván rossz volt.
Egyébként ISDN-t akartam írni , de az sem lett volna helyes
Láttam már az "ADSL kártya" kifejezést, de azt hiszem inkább router akart lenni.
|
hétf. okt. 10, 2005 1:13 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
VaFec írta: KFelix írta: utini-nak: Internetről idézem, nem az én megfogalmazásom: Mit takar az ADSL rövidítés?
ÖÖÖÖ! Szerintem utini nem az ADSL-re mint rövidítésre gondolt, hanem arra a bizonyos "kártyás" változatára. Öszintén szólva én sem értem ezt a kifejezést!
Ez így igaz ! Azt tudom, hogy mi az ADSL. Azt nem tudom, hogy mi az ADSL kártya. Hallottam már hálózati (ethernet) kártyáról, meg ISDN kártyáról, de ADSL kártyáról még nem. (Max. modemről...)
|
szomb. okt. 01, 2005 20:28 |
|
|
VaFec
gyémánt tag
|
KFelix írta: utini-nak: Internetről idézem, nem az én megfogalmazásom: Mit takar az ADSL rövidítés?
ÖÖÖÖ!
Szerintem utini nem az ADSL-re mint rövidítésre gondolt, hanem arra a bizonyos "kártyás" változatára.
Öszintén szólva én sem értem ezt a kifejezést!
|
szomb. okt. 01, 2005 8:31 |
|
|
KFelix
ezüst tag
|
utini-nak:
Internetről idézem, nem az én megfogalmazásom:
Mit takar az ADSL rövidítés?
Ez a betűszó (Asymmetric Digital Subscriber Line - aszimmetrikus digitális előfizetői vonal) egy olyan új technológiára utal, amely a hagyományos telefonvonalat (másképpen "csavart réz érpár") rendkívül gyors internetezésre alkalmas, nagy sávszélességű digitális vonallá alakítja át. Az aszimmetria az adatkommunikáció két irányának eltérő sebességére utal - a legtöbb internetező számára fontos letöltési irány itt sokkal gyorsabb, mint az általában alig használt feltöltési irány.
Üdv
|
pén. szept. 30, 2005 21:07 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Egyszerre egy topikba, ha lehet... Köszi.
|
szer. szept. 28, 2005 12:01 |
|
|
nazso
vas-tag
|
Sziasztok! Tudna valaki segíteni nekem? Van egy kishálózat cc30 gép. W2k server, hub elosztás, a klienseken vegyes op.(w2k,xp,w98) próba internetmegosztásra routeren keresztül hubba csatlakozva,nem ment, próba hálókártyán és szerveren megosztva (persze figyelmeztet hogy megváltozik a hálózati maszk , de nem baj,elfogadva) nemsikerült a megosztás.Vissza az egész! Hálózati protokolok beállítása a régire,elvileg minden szuper,ping megy,hiba semmi(persze csak úgy tűnik) azóta nem tudok nyomtatni (nyomtatóserver) ping kimegy de agép nem nyomtat. Mi a túró lehet? Találkozott már valaki ilyennel?Ha tudtok egy két ötletet szívesen fogadok. Köszi előre is
|
szer. szept. 28, 2005 7:49 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
KFelix írta: Hali! Csak most értem rá írni. Nekem is megoldódott a gond. Az volt a baj, hogy a másik gépben ADSL kártya volt, szerencsétlen jó hogy nem akart menni. Nem gyanítottam mivel azt mondták, hogy hálókártya van benne. Rendes hálókártyával minden OK lett. Mindenkinek kösz a segítséget.
Szégyellem, de mi az az ADSL kártya??
|
szer. szept. 28, 2005 7:15 |
|
|
KFelix
ezüst tag
|
Hali!
Csak most értem rá írni. Nekem is megoldódott a gond. Az volt a baj, hogy a másik gépben ADSL kártya volt, szerencsétlen jó hogy nem akart menni. Nem gyanítottam mivel azt mondták, hogy hálókártya van benne. Rendes hálókártyával minden OK lett.
Mindenkinek kösz a segítséget.
|
szer. szept. 28, 2005 4:02 |
|
|
kill3rke
arany tag
|
Na oks
Akkor congratulation
|
kedd aug. 30, 2005 20:44 |
|
|
MBR
platina tag
|
Hjaj, azóta sikerült már megoldanom, FIX-ip-t is adtam a gépnek 192.168.0.2, megy a net is, DNS-nek a 192.168.0.1-et adtam meg neki, nincs gond.
De szerintem a hiba forrása mégis csak a "Számítógép tallózó" szolgáltatásban (Computer Browser Service) volt.
Ugyanis egy kis regiszteri buherálással:
PC1.reg:
Kód: Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Browser\Parameters] "IsDomainMaster"="TRUE" "MaintainServerList"="Auto"
---------------------------- PC2.reg: Kód: Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Browser\Parameters] "IsDomainMaster"="FALSE" "MaintainServerList"="Yes"
---------------------------- Windows XPSP2 alap.reg: Kód: Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Browser\Parameters] "IsDomainMaster"="FALSE" "MaintainServerList"="Auto"
Így azóta gond nélkül megy, nem tűnik el pc2.
Bocs, hogy eddig nem írtam, csak teszteltem, hogy valóban jó-e, és már a téma egy kicsit elkanyarodott, attól, amit nyitottam...
|
kedd aug. 30, 2005 15:13 |
|
|
kill3rke
arany tag
|
jah, "fix ip-z" -ni kell
először is, amikor először csináltam ilyet akkor úgy csináltam ahogy
az elején írtátok. de ezt a windows valamért úgy oldja meg hogy
hidalja a hlózatot, tehát egy hálózati hidat csinál a LAN és NET között.
ez azért nem jó mert néha nem látják egymást (nekem is ez volt)
meg ha az egyik gépet kikapcsolod (tehát szakad a net) akkor a másikon
is szakad..
megoldás:
neked kell (részben) megadogatni a címeket..
nevezzük azt a gépet amlyik a netet kapja PC1 -nek
a másikat PC2 -nek
A PC1 ben van 2 hálókártya.. 1 alaplapi; 1 hardware
A PC2 ben van 1 alaplapi
Mind a két gépnek ugyonabban a munkacsoportban kell lennie.
PC1 beállításai:
a windows amikor felteszed a meglévő hálókártyának alapból
kiosztja a 192.168.0.1 címet. Ezt nézd meg hogy melyik kártyádnak
adta. (alaplapi/hardware) de megadhatod te is...
a hardware kártyának (jöjjön ebbe a net) nem kell fix ip-t adni
(az internet kapcsolat ikonján engedélyezni kell a netkapcsolat megosztását)
az alaplapi hálókártyának (még mindig PC1 és ez megy majd a PC2-be)
meg kell adni egy fix ip-címet, pl legyen 192.168.0.10
ezzel a PC1 kész.
a PC2-ben nem kell a hálózatnak fix ip-t adni viszont, átjárónak meg kell
adni a 192.168.0.10 címet
ezenkívül, meg kell adnod (vagy megadhatod) az internetszolgáltatód
DNS címét/címeit. Ez fontos!
pl a t-online dns címei:
195.228.240.249
195.228.242.180
de nem tudom neked mi a szolgáltatód...
várom válaszod hogy sikerült-e
|
hétf. aug. 29, 2005 17:35 |
|
|
droland
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 800 Tartózkodási hely: B-A-Z
|
MBR írta: Csak az a baj, hogy nem tduom beálíltani a fix ip-t , mert akkor meg nincs Internet a PC2-n
Fix ip PC2: 192.168.0.>1
átjáró és dns :192.168.0.1 és akkor lesz net
|
hétf. aug. 29, 2005 11:30 |
|
|
Baley
arany tag
|
KFelix írta: Úgy csináltam Baley, de az eredmény nem változott. Ma még kicsit szenvedek vele, aztán már csak pár nap múlva fogok. Üdv. Esetleg be kéne iktatnod egy switchet. 5k Hufért vettem egy edimaxot, hogy csapjunk odahaza egy lan partit. A célnak teljesen megfelelt és gyakorlatilag rögtön ment mind a 8 rádugott gép. A gond az szokott lenni, hogy a telepített tűzfalon ugyan engedélyezed amit kell, mégis blokkolja szó nélkül a másik gépet. Lehet, hogy nálad is ez van. Ezesetben tűzfal cseréje másikra. Valszeg egy router lenne számodra az ideális megoldás, ami mindkét gépnek szolgáltatná a netet.
|
hétf. aug. 29, 2005 11:17 |
|
|
kill3rke
arany tag
|
esetleg próbáljátok meg itt feltenni a kérdést a nettel kapcsoldatban: http://forum.terminal.hu/viewforum.php?f=10
|
vas. aug. 28, 2005 18:26 |
|
|
bcslaci
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 33 Tartózkodási hely: Békéscsaba
|
A két gépet 20 m-es kábel köti össze, amit teszteltem, kábeltévé modem és gép között tökéletesen müködik (Crosslink kábel).
Helló!
Gép és kábelmodem közé EGYENES kábel kell!!!
Kereszttel még nem próbáltam, de valószínűleg (99%) nem tudja fordítani mint egyes routerek.
Lehet, hogy ez a bibi?
|
pén. aug. 26, 2005 19:20 |
|
|
Laci2000
arany tag
|
DSL modemed van? Nekem a modem lefoglalja a 192.168.1.1 és a 192.168.1.2 IP címet is. Nem okozhat nálad esetleg ez gondot?
|
pén. aug. 26, 2005 15:01 |
|
|
KFelix
ezüst tag
|
Nos még mindig szenvedek. Az automatikus IP kiosztás egyáltalán nem müködik, így a fix kiosztás kis eredményt hozott. A kliens gép észreveszi a gazdagépet, de a megosztását nem tudja megnyitni. A gazdagép nem látja a kliens gépet. A másik gépet pingelve nincs válasz, önmagát pingelve mindkettőnél van válasz (na persze). Windows tűzfal kikapcsolva, NIS2005 tűzfala kikapcsolva, akkor sem működik. NIS2005 konfigurálva, hogy engedjen kommunikálni a másik géppel és bekapcsolva, de semmi változás. Mindkét gépen csak küldött csomagok vannak. A fogadott csomagok száma 0.
Gazda gépen:
IP: 169.254.0.1
Alhálózati maszk: 255.255.0.0
Kliens gépen:
IP: 169.254.0.2
Alhálózati maszk: 255.255.0.0
Itt más beállítás nincs.
Internet felé a szolgáltatótól kapom a beállításokat és minden OK. Amúgy nincs ütközés. Talán több mindent kellene beállítani.
Segítsen valami okos ember, mert kétségbe vagyok esve. A WIN3.11-et könnyebb volt belőni.
|
csüt. aug. 25, 2005 20:16 |
|
|
KFelix
ezüst tag
|
Úgy csináltam Baley, de az eredmény nem változott. Ma még kicsit szenvedek vele, aztán már csak pár nap múlva fogok.
Üdv.
|
hétf. aug. 22, 2005 18:50 |
|
|
Baley
arany tag
|
KFelix írta: Sziasztok!
Hasonló problémával küzdök, azzal a különbséggel, hogy nekem nem jött össze az, hogy a két gép lássa egymást. Ugyanabban a munkacsoportba jelentkeznek be, de hiába. Annyit elértem, hogy az a számítógép akinek megosztját az internetkapcsolatot látja a gazdaszámítógépet, de a megosztását már nem (jogosultsági szöveget nyom ki, pedig volna neki arra, hogy legalább olvasson). A gazda gép egyáltalán nem látja a klienst (minden tűzfal ki volt kapcsolva). Az automatikus IP cím kiosztás nem sikerül, ez is lehet baj, sőt az a baj, de nem tudom az okát. A két gépet 20 m-es kábel köti össze, amit teszteltem, kábeltévé modem és gép között tökéletesen müködik (Crosslink kábel). Mindent ugy csináltam mint ahogy az XP mondta, de még csak hálózatba sem tudtam őket hozni, nem hogy internetkapcsolatot megosszak.
Tud valaki erre megoldást? Üdv Ha mind a kettő XP akkor Network Places alatt a bal oldalon felülröl a harmadik a "Set up home or small office network". Na azt indítsd el. Ha végigcsinálod, akkor a végére látni fogja egymást a két gép.
|
hétf. aug. 22, 2005 18:24 |
|
|
KFelix
ezüst tag
|
Sziasztok!
Hasonló problémával küzdök, azzal a különbséggel, hogy nekem nem jött össze az, hogy a két gép lássa egymást. Ugyanabban a munkacsoportba jelentkeznek be, de hiába. Annyit elértem, hogy az a számítógép akinek megosztját az internetkapcsolatot látja a gazdaszámítógépet, de a megosztását már nem (jogosultsági szöveget nyom ki, pedig volna neki arra, hogy legalább olvasson). A gazda gép egyáltalán nem látja a klienst (minden tűzfal ki volt kapcsolva). Az automatikus IP cím kiosztás nem sikerül, ez is lehet baj, sőt az a baj, de nem tudom az okát.
A két gépet 20 m-es kábel köti össze, amit teszteltem, kábeltévé modem és gép között tökéletesen müködik (Crosslink kábel).
Mindent ugy csináltam mint ahogy az XP mondta, de még csak hálózatba sem tudtam őket hozni, nem hogy internetkapcsolatot megosszak.
Tud valaki erre megoldást?
Üdv
|
hétf. aug. 22, 2005 14:51 |
|
|
MBR
platina tag
|
MÉGSEM!
|
szomb. aug. 20, 2005 12:49 |
|
|
MBR
platina tag
|
|
pén. aug. 19, 2005 22:54 |
|
|
MBR
platina tag
|
Nos ez nem segített. De a szolgáltatások közt turkáltam:
Számítógép-tallózó Számon tartja a hálózathoz kapcsolódó számítógépeket, és a listát eljuttatja az azt kérő programokhoz. Ha a szolgáltatás áll, ez a lista nem lesz frissítve. Ha a szolgáltatás le van tiltva, az összes olyan szolgáltatás, amely függ tőle, nem fog elindulni. Elindítva Automatikus Helyi rendszer
Ez megy nekem automatikusan. Amikor eltűnik PC2 és leállítom majd ujrainditom ezt a szolgáltatást, akkor megint látszik PC2 a Munkacsoportban... Hm.. még ne mtudom mit csinaljak, hogy jó legyen.
vki ötlet?
|
pén. aug. 19, 2005 22:30 |
|
|
Laci2000
arany tag
|
A win98 súgója ezt írja erről a témáról:
(Tudom, nálad XP van, de talán ugyanez ott is a mechanizmus)
De lehet, hogy egyszerűbb lenne egy switchet venni és minden probléma megoldódna
Saját IP-címek hozzárendelése egyszerű hálózat esetén
A Windows 98 esetében a Microsoft TCP/IP új mechanizmust biztosít az IP-címzéshez, amelyet automatikus saját IP-címzésnek nevezünk. Egy kis hálózatban, amelyik nem rendelkezik, egyedi IP-címet rendelhetünk a hálózati csatolóhoz a "LINKLOCAL hálózat" IP-címterület használatával. A LINKLOCAL hálózati címek mindig a 169.254 számsorral kezdődnek, és formátumuk a következő:
169.254.X.X
A LINKLOCAL hálózati címeket csak saját, belső címekhez használhatjuk, és nem alkalmazhatók az Interneten látható gazdaszámítógépekre. Az Internet-kapcsolatmegosztás által összekapcsolt számítógépeken szintén nem használhatók. Internet-kapcsolatmegosztás számára megállapított IP-címekkel kapcsolatos további információhoz kattintsunk a Kapcsolódó témakörök hivatkozásra.
Miután a hálózati csatoló megkapott egy LINKLOCAL hálózati IP-címet, a számítógépek a TCP/IP protokollt használva képesek kommunikálni a hálózat minden olyan számítógépével, amely ugyanezt a címzést használja.
A Windows 98 rendszert használó és automatikus saját IP-címzésre beállított számítógépek akkor képesek saját IP-cím hozzárendelésére, ha az alábbi feltételek egyike teljesül:
Ha a számítógép nem laptopként van konfigurálva, nem rendelkezik érvényes DHCP bérlettel, és a hálózaton egyetlen DHCP kiszolgáló sem található, a számítógép képes a rendszerindításkor önmagához automatikus IP-címet rendelni.
Ha a számítógépet laptopként konfiguráltuk, és a hálózaton nincs DHCP kiszolgáló, a számítógép képes önmagához automatikus IP-címet rendelni tekintet nélkül a DHCP bérlet meglétére.
Megjegyzések
Az automatikus IP-címzés lehetővé teszi az IP-címek automatikus konfigurálását. Ezzel a módszerrel csökken az adminisztrációs idő, és az IP-cím újra felhasználható. Ez a módszer minden olyan hálózat esetében ajánlott, amely nem rendelkezik közvetlen Internet-kapcsolattal vagy DHCP szolgáltatással, tekintet nélkül a hálózat méretére.
A statikus IP-cím lehetővé teszi egy állandó IP-cím saját kezűleg történő beírását. Ennek a módszernek az alkalmazása csak végső megoldásként ajánlott.
Ha később talál DHCP szolgáltatást, a számítógép az automatikus IP-cím helyett a DHCP szolgáltatás által biztosított IP-címet fogja használni. A DHCP IP-cím nem hatálytalanítja a statikus IP-címet, és módosítását a felhasználónak kell elvégezni.
Ha egy számítógépet DHCP szolgáltatással rendelkező helyi hálózatról (LAN) egy DHCP szolgáltatás nélküli helyi hálózatra helyezünk át, a hozzárendelt DHCP címet felszabadíthatjuk az IP konfigurációs segédprogram (WINIPCFG) alkalmazásával. Ezután a számítógép automatikusan hozzárendelhet egy saját IP-címet. Ha további tájékoztatást szeretnénk kapni, kattintsunk a Kapcsolódó témakörök hivatkozásra.
|
pén. aug. 19, 2005 14:05 |
|
|
MBR
platina tag
|
Hm, inkabb a FIX IP, sztem is az lesz, mivel legujabb driverek, virus meg troja nincs (ez biztos). PC1-nek ugye FIX Ip-je is van 192.168.0.1, de PC2 dinamikusan kapja IP-t. Csak az a baj, hogy nem tduom beálíltani a fix ip-t , mert akkor meg nincs Internet a PC2-n, persze sztem én lámulok el valamit, még ne mvolt sok dolgom LAN-nal.
|
pén. aug. 19, 2005 11:07 |
|
|
Laci2000
arany tag
|
Ilyen gondom úgy emlékszem nekem is volt, nem emlékszem pontosan hogy hálókártya csere, vagy driver csere oldotta meg.
Esetleg valami elvetemült vírus, trójai, vagy az XP valami miatt IPcímeket frissít. Próbálj meg fix IP címeket beállítani a két gép közti hálókártyáknak szerintem
|
pén. aug. 19, 2005 10:52 |
|
|
MBR
platina tag
|
Helyi hálózat "eltűnése"
Hi,
Adott két gép Windows XP SP2 Professional.
"PC1" és "PC2"
PC1 csatlakozik az Internethez közvetlenül PCI-os Ethernettel. A két gép az alaplapi LAN kártyávál van összekötve direktben, crosslink kábellel. A Windows hálózat varázslója állította be a két gépet. Minden rendben is van, működik a hálózat, Internet is, megosztások is. na már most, a probléma ott kezdődik, hogy egy idő múlva (fél-egy óra) eltűnik a "PC2" a "Teljes Hálózat\Microsoft Windows Hálózat\Mshome\" helyről. Mert ugye eddig a két gép ott látszott a munkacsoporton belül (tehát ...\mshome\pc1 és ...\mshome\pc2) a PC1 ott van de PC2 nincs (mindegy hogy melyik gépről nézzük).
Viszont, egyéb módszerekkel továbbra is elérhető a PC2:
- "start \\pc2" paranccsal,
- vagy ha már van adva Hálózati hely hozzáadva PC2-ről (a PC1-en természetesen), mint parancsikon.
A hálózati beállításoknál, ha "A munkacsoport számítógépeinek megjelenítése" részre klikkelek, ugyan csak a PC1 van ott és nem mutatja a PC2-t. Hiába frissítem F5-tel, nincs ott.
Ilyenkor csak az segít, ha a kapcsolatot bontom az "Állapotban" és újra létrehozom.
Mi lehet a probléma?
|
csüt. aug. 18, 2005 23:18 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 27 hozzászólás ] |
|