Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 20, 2024 0:46

Hozzászólás a témához  [ 16 hozzászólás ] 
Szünetmentes táp folyamatos üzemre 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
djsms írta:
2db ibm thinkpad (t42) menne róla. Ezek kapcsitáposak ugye.
Aztán egy tintás nyomtatót is ki szeretnék próbálni vele. (HP deskjet 710c vagy egy ip2000-et)

Miért nem szivargyújtó-adapterről táplálod őket? Akár a nyomtatót is, mert az is külső tápos. Megspórolnád a DC->AC->DC átalakítás okozta hatásfok pazarlást. Így több ideig is menne simán akksiról, mint UPS-ről...

szer. szept. 28, 2005 8:32
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
És elindulós fajta az UPS-ed? Mert a legtöbb azt teszi (a piszok!), ha 220-at kap, akkor elindul akkuról (teszt) és 5sec múlva visszavált hálózatra. Ha ezután elmegy a villany, szabályosan jár akkuról.
Szóval belenyúlás nélkül a legtöbb nem indul hálózat nélkül :cry:

kedd szept. 27, 2005 19:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
2db ibm thinkpad (t42) menne róla. Ezek kapcsitáposak ugye.
Aztán egy tintás nyomtatót is ki szeretnék próbálni vele. (HP deskjet 710c vagy egy ip2000-et)

kedd szept. 27, 2005 16:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én is vettem nemrég egy exide akksit. Igaz drágább volt, mint a többi, de azért vettem meg, mert 800A-t tud leadni(75Ah). :shock: Eddig nagyon jó.

kedd szept. 27, 2005 10:56
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
A 10,5V pont határeset, tehát jó. Felmerült, hogy az autóban ólom aksi van, nos a UPS-ben is(a zselés is ólom aksi, csak az elektrolit nem folyik), ezért nem kell tartani ilyen jellegű különbségektől.

Egy normál akku 10A-től nem megy tönkre ez biztos, de 30-tól már lehet(300W az kb 30A), ezért esetleg érdemes egy jobb akksit választani mint egy Bosh(nekem 3 hónapig bírta időnként 60-100A-el terhelve).
Helyette jól bevált egy Exide, kék 64A/ó-s darab (STR S5). Nekem ez hajtja a zenémet 4éve(igaz most nincs zene a kocsimban csere miatt). Ez a felitatott elektrolitos megoldás sokkal strapábbá teszi az akkut. Nem engedi, hogy a cellaszemét lepotyogjon, alul összegyűljön, és azt sem, hogy a nagy áram miatt meghajló lemezek egymáshoz éressenek, egyáltalán nagyon elmozduljanak. Vannak spirál cellás Exide-ok is, de az talán túlzás lenne, már az ára miatt is(mondjuk amit tudnak az nem semmi!).

kedd szept. 27, 2005 10:33
arany tag

Hozzászólás 
Nekem 10,5V nál kapcsol le az ups.

De a fogyasztokkal vigyázni kell hogy mit kötsz rá.
Ha szinuszos kimenetü akkor mind1, de ha nem akkor nem mind1.

kedd szept. 27, 2005 9:31
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Az UPS, ha jól emlékszem 11,6V-nál kapcsol le, nem meríti tovább az akksit. 13,6V-ig tölti, a generátor akár 14V-ig is, de okés lesz.

hétf. szept. 26, 2005 13:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jó, nem teljes lemerülésre gondoltam én sem, csak nem muszáj állandóan teletöltve lennie. Az UPS sem meríti le teljesen. Apám meg attól is ideges lett, amikor pl. lámpák ellenőrzése céljából bekapcsoltam a lámpákat álló motor mellett, és néhány percig világítottak. Ilyenkor kb. 10A ment ki az akksiból mondjuk 3 percig, ez azért meg se kottyan egy 55Ah-s akksinak.

vas. szept. 25, 2005 21:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
potyo írta:
djsms írta:
is! De járó motorral természetesen :)
Szerintem ha a szünetmentes megvédi az akksit a teljes lemerüléstől, akkor még a motornak sem kell állandóan mennie. Az akksi is szereti, ha néha lemerítik, meghát végülis az a dolga, hogyha nem megy a motor, akkor ellássa a fogyasztókat árammal. Mondjuk ezt apámmal elektromérnök létére sosem tudtam megértetni. Mindig az volt a mániája, hogy lemerül az akksi.

azért az ólomakksi nem komálja annyira a lemerülést... :)

vas. szept. 25, 2005 21:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
djsms írta:
Szerintem ha a szünetmentes megvédi az akksit a teljes lemerüléstől, akkor még a motornak sem kell állandóan mennie. Az akksi is szereti, ha néha lemerítik, meghát végülis az a dolga, hogyha nem megy a motor, akkor ellássa a fogyasztókat árammal. Mondjuk ezt apámmal elektromérnök létére sosem tudtam megértetni. Mindig az volt a mániája, hogy lemerül az akksi.

szomb. szept. 24, 2005 18:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Iranytu írta:
Béláim az Úrban!
akksi helyett tegyél örök tápot rá! :-)
két szünetmentest kell egymásra kötni, az egyik tölti a másikat, ha lemerül.. :-)
A technika nem ismer határokat! A hülyeség sem...
Ha hozzájutok egy szünetmenteshez, kipróbálom, hogy reagál, ha önmagára kötöm rá. Nagyáramú Flip-flop! Ölni tudnék egy béke Nobel díjért :wink:

Ez marha jó ötlet!!!!
Simán le lehet tesztelni a teljes rendszer hatásfokát, csak tudni kell, hogy mennyi power távozott az akkuból.

Üdv

szomb. szept. 24, 2005 12:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Béláim az Úrban!
akksi helyett tegyél örök tápot rá! :-)
két szünetmentest kell egymásra kötni, az egyik tölti a másikat, ha lemerül.. :-)
A technika nem ismer határokat! A hülyeség sem...
Ha hozzájutok egy szünetmenteshez, kipróbálom, hogy reagál, ha önmagára kötöm rá. Nagyáramú Flip-flop! Ölni tudnék egy béke Nobel díjért :wink:

szomb. szept. 24, 2005 12:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
potyo írta:
Ilyenkor sosem tudom, hogy álló helyzetben, vagy menet közben akarod-e használni?

szomb. szept. 24, 2005 8:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ilyenkor sosem tudom, hogy álló helyzetben, vagy menet közben akarod-e használni?

szomb. szept. 24, 2005 1:01
a fórum lelke

Hozzászólás Re: Szünetmentes táp folyamatos üzemre
djsms írta:
Nagyobb (>300W) teljesítményû eszközt kellene mobilizálnom. Van erre a célra egy 650-es APC ups-em. Sajnos a saját akksiját elég hamar megeszi, így arra gondoltam az autó akksijáról táplálom, amit úgyis tölt a generátor. Az UPS-ben 1db 12V-os 14Ah-s akksi van, így elméletileg ráköthetem az autóra ugye? Bírni fogja a folyamatos (több órás) üzemet? Esetleg megsegítem egy ventivel is a hûtését, ha kell.

működik, én is így használom.

pén. szept. 23, 2005 19:22
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás Szünetmentes táp folyamatos üzemre
Nagyobb (>300W) teljesítményű eszközt kellene mobilizálnom. Van erre a célra egy 650-es APC ups-em. Sajnos a saját akksiját elég hamar megeszi, így arra gondoltam az autó akksijáról táplálom, amit úgyis tölt a generátor. Az UPS-ben 1db 12V-os 14Ah-s akksi van, így elméletileg ráköthetem az autóra ugye? Bírni fogja a folyamatos (több órás) üzemet? Esetleg megsegítem egy ventivel is a hűtését, ha kell.

pén. szept. 23, 2005 18:37
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 16 hozzászólás ]