Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 21:56

Hozzászólás a témához  [ 2000 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 40  Következő
Nyák Gyártás egyszerűen és HÁZILAG 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egyszer én is próbáltam ezt a kémiai ónozót, de nekem nem vált be...
Fólia: én levilágítós céggel csináltatom, az elég jól takar, nyomdai minőség!

szer. nov. 09, 2005 15:53
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Pauszt vagy fóliát használtok, mert én amikor fóliára nyomtattam, akkor különösen a vastag vezetősávokat (a sáv közepén ) gyengébben nyomtatta ki a nyomtató, és így egy 7 perces előhívásnál, már a 250W-os hgl átvilágította a sávokat. Ami megoldást jelentett, hogy a a vastagabb sávokat áthúztam külön filccel, de ez elég macerás.

Pauszhoz lehet sötétítő spray-t kapni nem tudjátok mi a neve?

létezhet az, hogy előónozás után a kész nyák szépen ezüstösen csillogott, gondoltam, na ez tuti jó lesz, akkor lettem ideges, amikor forrasztani kezdtem, és alig akart ráfutni a forrasztó ón. Szóval lehetséges az, hogy nem mindegyik féle ón használható erre a feladatra? Bár semmi nem volt az ónra írva.

szer. nov. 09, 2005 15:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Naja, többek között pl ezért sem érdemes a világítással spórolni... ;)

szer. nov. 09, 2005 14:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Még jobb, mikor már minden be van építve, és működik a ketyere :)

Egyébként én ha fél órán át masszírozom Uv-val, akkor szinte teljesen le tudom maratni a lakkot...

szer. nov. 09, 2005 13:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nálam:
- méretre vágás fémfűrésszel (szélét lesorjázni)
- rezgőcsiszolóval, megfelelő papírral csiszolás,polírozás
- higítóval letisztítom (nem minden oldószer jó van ami zsíros)
- picit előmelegítem a panelt
- lefújom 25-30cm-ről lassan, vékonyan, de alaposan (néha inkább több vékony réteggel)
- hősugárzóval vagy rezsóval megszárítom
- levilágítom (panel, fólia, üveglap, 250W Hg lámpa búrával, fél óra a bizt kedvéért)
- előhívás T140-el, de én finom ecsettel segítem elő a folyamatot (mint egy ujjlenyomatos... :))
- öblítés
- maratás h/o-dal pár perc alatt (néha itt is ecsetelek)
- öblítés
- ha azonnal kell a panel, akkor lakk-eltávolítás, különben rajta hagyom rozsda ellen

Ónozni én nem szoktam, ha minden tiszta, így is szépen lehet forrasztani...

Amúgy azért az egy elég jó érzés, amikor az akár saját tervezésű nyák vezetősávjai
egyszer csak ott állnak, csillognak-villognak réz formájában a műanyag panelen, nem ? :lol:

szer. nov. 09, 2005 13:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Amire én ráálltam:

Fogom a piszkos-szutykos nyáklapot.
Méretre vágom úgy sacc/kb (nagyobb legyen, mint a végleges!)
Rácsattintok egy kis mosogatószert, majd egy nedves szivacs durva felületével addig csiszatolom, amíg szép nem lesz.
Leöblítem, majd a még kissé nedves felületet alaposan áttörlöm papírtörülközővel, hogy száraz legyen.
Fújás előtt közvetlenül egy porpisztojjal eltávolítok annyi kis papírszálat, amennyit csak észreveszek. Ehhez oldalról nézem a lapot, hogy tükröződjön benne valami (pl monitor)
mikor már nem látok rajta semmi szennyet, akkor 20-25 centiről lefújom lakkal. NEM VASTAGON!
Megvárom, amíg többé-kevésbé eloszlik (eleinte nekem is foltos, de utána javul a helyzet), majd olyan 5-10 centiről 300 fokos hőlégfúvóval "beleégetem" a szötyit, persze a hőlégfúvót folyamatosan mozgatom!
Ezután rárakom a pausz-t, berakom két plexilap közé, majd 2db 6 (vagy 8?)W-os uv fénycsővel megvilágítom olyan 18-22 centi távolságból 12 percig.
Becsattintom az előhívóba (TN140). Mikor már jól látszik az ábra, akkor egy előhívófolyadéktól nedves papírtörülközővel óvatosan áttörlöm. Nekem valamiért csak így megy le róla minden fölösleges lakk. Rányomni nem szabad, mert az a hasznos cuccot is leszedi, aminek meg le kell jönnie, az éppen csak isten nevében van ott, és a legkisebb érintésre lejön, csak valamiért hiába lötykölöm, mint az őrült, az áramlás nem veszi le.
Vízzel leöblítem.
A hátuljára rakok egy kis szigszalagot, mint "fogantyút"
RÁRAKOM a maróra (TN150), majd 5-10 percenként ellenőrzöm. Nagyjából negyed óra alatt van meg. (egy kicsit elő lehet hőlégfúvóval melegíteni, de nem nagyon, mert nekem már megjátszotta, hogy a forró lötyi előbb marta le a festék ALATTI rezet, mint körülötte O_O)
Ha kész, megint öblítek, és bevágom az ónozóba (TN160)
kb 1 óra múlva kiveszem, leöblítem, készenvok.

Kétoldalassal kicsit más lesz a helyzet, de majd azt is kipróbálom

szer. nov. 09, 2005 12:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ampervadász írta:
nem tudom egyenletesen felvinni a zsírtalan felületre a lakkot

Kis trükk, ami talán segít: a panel előmelegítése, na nem kell izzítani, csak egy kicsit megmelegíteni a fújásra.
A másik meg, hogy meg kell tanulni fújni, ez simán technika, és gyakorlás kérdése!
(Megfelelő távolság, szög, időzítés, mennyiség, stb...)

szer. nov. 09, 2005 12:53
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Nekem is az a problémám a P20-al, hogy nem tudom egyenletesen felvinni a zsírtalan felületre a lakkot (vastagabb-véknyabb foltocskák keletkeznek) , ezért gyakran azt lemosva és újrafújva kell megismételni a lakk felvitelét, amíg jó nem lesz.

Nincs valami jó módszer ennek a kiküszöbölésére? Esetleg valami centrifugás megoldás működőképes lehet? Mit gondoltok?

szer. nov. 09, 2005 12:38
arany tag

Hozzászólás 
Keresnék folyadék formában (nem spray formában) fotorezisztens lakkot. Régebben grafikai áruházban lehetett kapni az Arany J. utcánál. Végül is olyan mint a P20, csak üvegben van, és náriumhidroxid az előhívója. Előre is köszi .

kedd nov. 08, 2005 17:37
platina tag

Hozzászólás 
tomi52 írta:
gerry írta:
Ha jól látom akkor a 90g fényes münyom. 32 ft. A 115g meg 41ft. Mind a 2 féle B1-ben van ami 70*100 cm méretet jelent ebből az A/4 9szer jön ki. Akkor a 90g papírnak darabja 3.55 ft. A 115g-nak 4,55 ft darabja?
mennyi a vágás? Nem akarok Telefonálgatni, biztos tudja itt valaki!
gerry

Én 5 ív 90 g-st vettem és vágattam, a pontos árra nem emlékszem, de a vágás kb. annyi volt, mit az 5 ív ára.

Üdv András

Rendben köszönöm! Többet nem akadékoskodom!

kedd nov. 08, 2005 12:21
ezüst tag

Hozzászólás 
gerry írta:
Ha jól látom akkor a 90g fényes münyom. 32 ft. A 115g meg 41ft. Mind a 2 féle B1-ben van ami 70*100 cm méretet jelent ebből az A/4 9szer jön ki. Akkor a 90g papírnak darabja 3.55 ft. A 115g-nak 4,55 ft darabja?
gerry

Én 5 ív 90 g-st vettem és vágattam, a pontos árra nem emlékszem, de a vágás kb. annyi volt, mit az 5 ív ára.

Üdv András

kedd nov. 08, 2005 12:02
platina tag

Hozzászólás 
Nóra Norbert írta:
Igen, méretre is vágják, ha kéred, bár azért elég szép summát kérnek...

Egyébként ha jól emlékszem, A0-ás méretű táblában van, és azt szétvágják, ha kéred. Maga a tábla egy-kétszáz forint, ha vágatod, akkor lesz belőle 1000 körül.

gerry

kedd nov. 08, 2005 11:36
arany tag

Hozzászólás 
Igen, méretre is vágják, ha kéred, bár azért elég szép summát kérnek...

Egyébként ha jól emlékszem, A0-ás méretű táblában van, és azt szétvágják, ha kéred. Maga a tábla egy-kétszáz forint, ha vágatod, akkor lesz belőle 1000 körül.

kedd nov. 08, 2005 11:23
platina tag

Hozzászólás 
potyo írta:
gerry írta:
Mennyibe kerül a 90g fényes münyomó papír?
Vagy a tojáspapír?y
http://www.panton.hu

És méretre is vágják? és akkor mennyibe kerül, min. db. mennyit kell venni?

kedd nov. 08, 2005 11:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
gerry írta:
Vagy a tojáspapír?y
http://www.panton.hu

kedd nov. 08, 2005 8:42
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Valaki!

Vagy a tojáspapír?

gerry

kedd nov. 08, 2005 7:43
ezüst tag

Hozzászólás 
Azt hiszem, maradok a matt oldala mellett, azóta újra próbáltam, és nagyon szépen átment a festék.

Így legalább a tasakban lévő "ajándék" matt lapok is felhasználhatók.

Üdv András

vas. nov. 06, 2005 19:21
ezüst tag

Hozzászólás 
tomi52 írta:
. Kérdésem elsősorban kábé-hoz, hogy melyik felét használtad? Nem tudom igazán eldönteni, hogy a matt oldal volt-e a nyerő, vagy csak éppen ennél találtam el legjobban a hőfokot, és a vasalási időt.

A fényes felére fénymásoltattam, de a másik fele is ragad valamitől azért raktam még rá másféle papírt is.

vas. nov. 06, 2005 17:01
platina tag

Hozzászólás 
Szia Tab .

A cégünk ujságját használtam,szép fényes papírra van nyomva.
A Storyt nem ismerem,viszont kint a munkahelyemen láttam autós újságot az talán mégjobb.Végül ,a vasalót levéve ,henger alaku tárgyal megpréselem /lehet hogy nem ez a legjobb szó rá /.Néhány tizedes vonalat símán átvitte . Egy másik fórumban írta valaki hogy matt felületü papírral is tökéletes panelt vasal. Szerintem a fényes felületre kevesebb festék kell mint a mattra.
Üdv.

vas. nov. 06, 2005 16:55
ezüst tag

Hozzászólás 
Mócsing írta:
Tomi52.
A matt fele szerintem egyszerü papír.Én fényes újágpapírral vasaltam ,és jó lett.

Valami műanyag réteg azon az oldalán is van, mert a vasaló a rátett közönséges papíron keresztül is hólyagokat húz rajta.

Üdv András

vas. nov. 06, 2005 12:57
arany tag

Hozzászólás 
tellhun írta:
tellhun írta:
Volna egy kérdésem, nevezetesen, hogy Philips UVA arcszolárium csövei mennyire lehetnek jók levilágításhoz.
KB 20cm hosszúak 4DB és úgy 20W/db.

Köszi a válaszokat.

Zsolt
tellhun

Senkinek nem volt dolga vele?
tellhun

Speciel nem tudom, de az un. germicid cső (olyan fénycső amiben nics fénypor, csak tiszta üveg, fertőtlenítésre használják) valószínüleg jó lehet.
Nekem 125W-os HGLi búra nélkül, fojtóval - 10 perc alatt levilágítja a befújt papírt.

vas. nov. 06, 2005 10:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mócsing írta:
Én fényes újágpapírral vasaltam ,és jó lett.

Bocsi, nem követtem a topicot mostanában, de miből származott az a fényes újságpapír? Pl. ha lenyúlom muter "Story"-ját az jó? :)

vas. nov. 06, 2005 8:25
platina tag

Hozzászólás 
Tomi52.
A matt fele szerintem egyszerü papír.Én fényes újágpapírral vasaltam ,és jó lett.

vas. nov. 06, 2005 7:23
platina tag

Hozzászólás 
tomi52! Az írószer boltban ehet kapni egészen vékony hegyű (talán hat tized mm -es) festék (lakk) filcet is. Esetleg azzal is megpróbálkozhatsz. Az biztosan jó. A vasalásról+melegítésről meg majd mások nyilatkoznak. :)

vas. nov. 06, 2005 5:57
ezüst tag

Hozzászólás 
Én igen sok évet kihagytam a barkácsolásban, annó még lehetett kapni acetonálló csőtollat, és spéci tust, ami (a gyorsabb maratásért) még a melegítést is elviselte. Most próbálom a vasalásos technikát, és egyből a Tesko papírral próbáltam. Néhány lapot már leamortizáltam, hiába valahogy el kell kezdeni. Az a próba sikerült legjobban (ezt akár már érdemes alkoholos filccel retusálni), ahol véletlenül a papír matt felét használtam. Kérdésem elsősorban kábé-hoz, hogy melyik felét használtad? Nem tudom igazán eldönteni, hogy a matt oldal volt-e a nyerő, vagy csak éppen ennél találtam el legjobban a hőfokot, és a vasalási időt.

Másik kérdés: elviseli-e ez a festék, hogy melegítsem a vascloridot?

Üdv András

vas. nov. 06, 2005 0:37
arany tag

Hozzászólás 
tellhun írta:
Volna egy kérdésem, nevezetesen, hogy Philips UVA arcszolárium csövei mennyire lehetnek jók levilágításhoz.

Köszi a válaszokat.

Zsolt
tellhun

Senkinek nem volt dolga vele?
tellhun

csüt. nov. 03, 2005 8:35
arany tag

Hozzászólás 

Köszi a válaszokat.

Zsolt
tellhun

szer. nov. 02, 2005 15:02
ezüst tag

Hozzászólás 
ady92 írta:
Nóra Norbert írta:
Kábé!

A kérdésem csak annyi lenne, hogy vajon vaskloridos maratásnál se jutna a festékréteg alá a lötty? Mert nekem csak az van itthon, peroxiddal nem akarok szórakozni, eddig nagyon bevált más módszereknél...és amint láttam a képeid alapján...én is ki akarom próbálni ezt a módszert, csakhát ugye Fe3Cl3-mal :)

Vajon sikerülni fog?

erre én is kíváncsi lennék. meg még azt szeretném kérdezni, hogy ezt is úgy kell használni, mint a műnyomópapírt?? Vagy erre lehet tintasugarassal is nyomtatni??

Előre is köszi!

AdY

Sajna a hőre lágyuló festékre itt is szükség van, tehát lézer v. fénymásoló szükséges. Annyi előnye még van ennek a fényes papírnak, hogy vékony és akármilyen szutyok fénymásoló beveszi. Lézernyomtató nincs a közelemben és mikor műnyomóra akrtam fénymásoltatni az is gondot okozott, mert csak "nagykaliberű" fénymásológép volt hajlandó megenni.

vas. okt. 30, 2005 9:06
Hozzászólás 
En eleve ugy tervezem, hogy IC-lab kozott 10mil. (meg fajo emleku contech tanitott meg ra, amikor sorozatben keptelenek voltak 16mil-es labkozi atvezetesnel normalis [nem zarlatos] nyakot gyartani. Azota contech helyett satronikkal dolgoztatok, de megmaradt a labkozi 10mil).
1-1 minta (proba)darabhoz PnP foliazok, azzal siman atmegy a 10mil-es vastagsag, vszleg munyomoval is at kell, hogy vigye.

vas. okt. 30, 2005 0:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
fecus írta:
Most 50mil-es raszteren 16mil-es drótok, de az IC lábak közt a szigetelő sáv lemegy 16mil-re.
Na valami ilyesmit akarok én is alkotni. Szerintem meg lehet csinálni műnyomóval(ha nem lenne más, lehet, hogy alkoholos filcel is megkockáztatnám). Körzőhegy, vagy egyéb hegyes dolog nem jön rosszul ilyenkor.

szomb. okt. 29, 2005 22:53
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszi.

Még valakinek tapasztalata?
Most 50mil-es raszteren 16mil-es drótok, de az IC lábak közt a szigetelő sáv lemegy 16mil-re.
Gondolkozzak inkább profi gyártóban? Mi ma a díja az egy és kétoldalas nyákoknak?
Bocs a sok kérdésért, de kb. 7 év kimaradt. :(

szomb. okt. 29, 2005 22:33
platina tag

Hozzászólás 
Az volt a bajom a munyomopapirral, hogy az EAGLE-os furathelyeket nem lehetett az istennek se atvinni a rezfeluletre..... tovabba ha tul vastag volt a festekreteg, es tul erossen nyomtam a vasparipat, akkor osszefolytak a vonalak..

minnyar visszaolvasok, mert erdekel ez az uj modszer.. asszem kiprobalom... bar nalam meg mindig a munyomo a favorit, nekem bevalt...

szomb. okt. 29, 2005 19:41
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Fecus .
Ha menézed a Méricske topic elején a panelrajzot,van rajta két célkereszt szerü kis bigyó a hűtőborda likjainál,azokat simán átvasaltam.Néhány tized lehet,pedig csak fényes újságpapírral csináltam.Meg lehet közelíreni a fotólakkos minőséget.

szomb. okt. 29, 2005 19:06
arany tag

Hozzászólás 
Nóra Norbert írta:
Kábé!

A kérdésem csak annyi lenne, hogy vajon vaskloridos maratásnál se jutna a festékréteg alá a lötty? Mert nekem csak az van itthon, peroxiddal nem akarok szórakozni, eddig nagyon bevált más módszereknél...és amint láttam a képeid alapján...én is ki akarom próbálni ezt a módszert, csakhát ugye Fe3Cl3-mal :)

Vajon sikerülni fog?

erre én is kíváncsi lennék. meg még azt szeretném kérdezni, hogy ezt is úgy kell használni, mint a műnyomópapírt?? Vagy erre lehet tintasugarassal is nyomtatni??

Előre is köszi!

AdY

szomb. okt. 29, 2005 18:33
ezüst tag

Hozzászólás 
Milyen vonal és vonalköz vastagságokkal dolgoztok, ha vasalással készül a nyák?
Most tervezek egy nyákot, és nem szeretném magamat megvezetni már a terveknél.

szomb. okt. 29, 2005 18:10
platina tag

Hozzászólás 
Ezt bizony, tényleg ki kell próbálni .

szomb. okt. 29, 2005 17:49
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem tudom, mert bár van itthon vasklorid és dolgoztam is vele, de alámart egy korábbi próbálkozásnál viszont azt műnyomó papírral vasaltam. Igaz, hogy kb 6 éve rohadt üvegben félretéve mikor elővettem és elég lassan dolgozott. Talán van összefüggés a lassú meló és az alámarás között? Lassú marás festék alá mos? :D
Az is igaz, hogy próbáltam maratni kifáradt sósavas oldattal fényespapírral vasalt cuccot és nem volt gond bár a végére lecseréltem a löttyöt frissre, mert nem volt türelmem várni.
Szóval nem tok okosságot mondani.

szomb. okt. 29, 2005 17:44
arany tag

Hozzászólás 
Kábé!

Vajon sikerülni fog?

szomb. okt. 29, 2005 17:12
ezüst tag

Hozzászólás 
Mócsing írta:
No ezzel tényleg feadtad a leckét .
Ha ráragad a vasalóra ,azt jelenti hogy valamilyen műanyag réteg van rajta.Csinálj egy próbát, azzal a felével amelyikre nyomtatnál tedd rá a panelra,felülre ujságot /azért hohgy biztosan ne ragadjon a vasalóhoz/ és vasald meg . Ha maga a papír is hozzáragad biztos nem jó.
Kromofaggal le tudod mosni .

Üdv!

Ki van próbálva.
Olvasd el a "Vas. Okt. 23, 2005 2:16 pm "- kor kelteződött beírásomat erről az egészről. Tök véletlenül akadtam erre a papírra és annyira egyszerü vele dolgozni, hogy meg kellett osztanom a tapasztalatot.

Vasalásnál teszek rá másik papírt a ragadás miatt (az asszony kinyírna a vasalója miatt :D), de ezzel a papírral szvsz ez a vasalós módszer kész tökély a műnyomópapírt pedig el kell felejteni. A nyáklapról melegítés után egyszerüen csak le kell tépni a festék pedig a rézen marad.

szomb. okt. 29, 2005 16:14
platina tag

Hozzászólás 
No ezzel tényleg feadtad a leckét .
Ha ráragad a vasalóra ,azt jelenti hogy valamilyen műanyag réteg van rajta.Csinálj egy próbát, azzal a felével amelyikre nyomtatnál tedd rá a panelra,felülre ujságot /azért hohgy biztosan ne ragadjon a vasalóhoz/ és vasald meg . Ha maga a papír is hozzáragad biztos nem jó.
Kromofaggal le tudod mosni .

szomb. okt. 29, 2005 8:03
ezüst tag

Hozzászólás 
http://www.kepfeltoltes.hu/view/051023/K_p.jpg :D :D :D

pén. okt. 28, 2005 19:37
platina tag

Hozzászólás 
Ezt a tintasugaras papírt,részletezhetnéd egy kicsit. Vagy csak én nem értem ?

pén. okt. 28, 2005 19:21
platina tag

Hozzászólás 
tomi52 írta:
Gondoltam, kipróbálom a "tintasugaras" papírt, most szeretnék áttérni a "vasalásos" technológiára. De végül visszariadtam. Nem olvad ez bele a laser nyomtatóba? - ha már a vasalóhoz is odaragad...

Nem ragad bele, csak kicsit meglagyul (de a felszine szilard marad).

pén. okt. 28, 2005 18:42
ezüst tag

Hozzászólás 
tomi52 írta:
Gondoltam, kipróbálom a "tintasugaras" papírt, most szeretnék áttérni a "vasalásos" technológiára. De végül visszariadtam. Nem olvad ez bele a laser nyomtatóba? - ha már a vasalóhoz is odaragad...

Üdv András

Passz, mivel én fénymásoltattam rá abba nem ragadt bele.

pén. okt. 28, 2005 16:06
ezüst tag

Hozzászólás 

Üdv András

pén. okt. 28, 2005 15:05
platina tag

Hozzászólás 
Alighanem összefüggés lehet,apapír felülete és a szükséges festékmenyiség között is.A fényes papírhoz valószínü kevesebb festére van szükség mint a matthoz.

kedd okt. 25, 2005 18:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
kábé:A nyomtatómmal lehet a gond,már rájöttem,esetleg a vasaló sem megfelelő..nagyon fényes újságfedlappal próbálkoztam(az sajnos vastag nagyon) és nagyon jónak tűnt az eredmény,csak a felvasalásnál voltak gondjaim.
Igen,én vagyok,csak egy MotoHacker van a neten reményeim szerint :)

hétf. okt. 24, 2005 20:06
platina tag

Hozzászólás 
Helló.
Szerintem is jó ez a módszer,pedíg én csak fényes újságpapírt használtam.
Ricsi írta egy másik topicban, mikor leveszi a vasalót ,gyorsan megjáratja rajta a sodrófát.Néhány tizedes vonalat át lehet vasalni.

hétf. okt. 24, 2005 19:20
ezüst tag

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
Nem leszólom a módszert tévedés ne essék,csak nem tartom elég tökéletesnek saját igényeimhez,és mindeddig a tökéletesítésre fordított minden erőfeszítés kárbaveszett :\

Hali!

Ez amiket a képen látsz ezzel a papírral a 2. tróba volt és szvsz nagyon igéretes a dolog. A tegnapi szétfolyt volt az első -így meg pláne, de a szétfolyásnak is megvolt az oka. Persze én meg nem akarom ezt a dolgot túlfavorizálni, de akkor is... :) Amiket műnyomópapírral csináltam nagyrész kukásak lettek. Elcsúszott, alámart stb. Előb-utóbb én is szeretnék egy fotós szettet összerakni, de ez most nevetségesen könnyűvé tette ezt a fajta módszert is. Persze egyenlőre csak szerintem.
u.i.: Te vagy aki az index/autószerelőknél is ezen a néven ír?

vas. okt. 23, 2005 14:49
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv!
Na tovább szórakoztam a fényképpapírral és azt hiszem meg kell néznetek. A propellerórának a nyákjával próbálkoztam, mivel amit erre a célra csináltam magamnak műnyomópapírral nem tetszett. Mikor pedig műnyomópapír után koslattam és találtam itthon ezt a papírt nem szívta a festéket fénymásoltattam erre is, hogy majd megpróbálom...A műnyomó papíros másolatom elfogyott és még nem volt tökéletes az eredmény, maradt ez. Ennél jobb asszem semmivel sem lehet. A tegnapi elfolyás valszeg azért lehetett, mert mikor rátettem a vasalót rögtön odakapta és azzal voltam elfoglalva, hogy leszedjem :D.Itt van vasalás után ez a tegnapi szétfolyt próba utáni második próbálkozás volt:http://www.kepfeltoltes.hu/view/051023/K_p_038.jpg
Raktam a fényképpapírra egy fénymásolópapírt, hogy ne ragadjon a vasalóhoz mint tegnap :D majd a szélét aláhajtottam szokásos módon, hogy rögzítve legyen a cucc. Vasaló 3-ason rátesz egy fél percre, majd megdörzsöl. Nyugodtan neki lehet esni mivel nem csúszik meg, mert szvsz mikor meleget kap rögtön összeragad a nyák meg a fényképpapír.
Lehűlés után simán lehúzom a paírt. Olyan részen, ahol a fénymásoló papír megbarnult kicsit nehezebb leszedni a nyákról, de a festéket ott sem húzta le. Pattogva, tixósan jön le.
Majd itt van maratás után:http://www.kepfeltoltes.hu/view/051023/K_p_045.jpg.
Hidrogénperoxidos anyaggal marattam és a nyákot ugyan úgy előkészítettem mint a műnyomó papírhoz. Alámarás nuku. Csiszolópapírt hirtelen nem találtam finomabbat, de ha meglesz sokkal szebb lesz a felület. Így kb 20 perc alatt elkészülhet egy nyáklap és ezt a papírt bármelyik fénymásoló beveszi, mert nem vastag. Nem kell áztatni és kikapargatni a vezetősávok közé ragadt papírt..
Egyszerüen tokéletes. :D
Itt van a papír amivel szórakoztam:http://www.kepfeltoltes.hu/view/051023/K_p.jpg

Próbáljátok ki, megéri!!!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kábé vas. okt. 23, 2005 18:25-kor.

vas. okt. 23, 2005 14:16
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2000 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 40  Következő