Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 15, 2024 18:40

Hozzászólás a témához  [ 10 hozzászólás ] 
200 gbos maxtor winyó - gond van 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
sanyi0001 írta:
Értem, (amúgy én is valamilyen vírusra tippeltem) és nagyon szépen köszönöm a segítséged!

Nincs mit. Máskor is szívesen

szer. okt. 26, 2005 14:02
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Hozzászólás 
Értem, (amúgy én is valamilyen vírusra tippeltem) és nagyon szépen köszönöm a segítséged!

szer. okt. 26, 2005 13:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
sanyi0001 írta:
Sikerült megjeleníteni a biztonság fület, állítgattam és mostmár meg tudom nyitni a kérdéses mappákat!!! Még egy kérdésem lenne: mitől van ez, hogy egyik napról a másikra már nem tudtam megnyitni ezeket a mappákat? Pedig semmit nem állítottam a hozzáférési jogokon!

Mivel rendszergazda jogosultsággal vagy a rendszerben ezért előfordulhat, hogy a használt alkalmazás (pld. office) hibás működése miatt elszállnak a hozzáférési engedélyek. De okozhatja rosszindulatú program, vírus, trójai, féreg, stb. is. Ezek a rosszindulatú programok a te rendszergazdai jogoddal futnak ezért képesek bármit megtenni a rendszeren (a rendszergazdai jog minden funkció átállítására 100%-ban lehetőséget ad).

szer. okt. 26, 2005 13:49
vas-tag

Hozzászólás 
Sikerült megjeleníteni a biztonság fület, állítgattam és mostmár meg tudom nyitni a kérdéses mappákat!!! Még egy kérdésem lenne: mitől van ez, hogy egyik napról a másikra már nem tudtam megnyitni ezeket a mappákat? Pedig semmit nem állítottam a hozzáférési jogokon!

szer. okt. 26, 2005 13:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
sanyi0001 írta:
Ha jobb klikkelek a problémás mappára, és kiválasztom a tulajdonságait, akkor megjelenik az ablak 3 füllel: általános, megosztás és testreszabás. A megosztáson belül is 2 cím van: helyi megosztás és biztonság (ahol nem tudok semmit csinálni, mert az egyedüli opció a mappák "saját használatúvá tétele", de ezt sem tudom be x-elni, mert szürke színű), és hálózati megosztás és biztonság. Az utóbbiban csak mappákat tudok megosztani a hálózaton. De "biztonság" fület, amit írtál, azt sehol sem találok!

A vezérlőpult mappa beállításainál a nézet fülön kapcsold ki az egyszerű file megosztás opciót és akkor látni fogod ill. állítani tudod a hozzáférési jogokat.

Idézet az XP súgójából a mappa beállítás egyszerű fájlmegosztás funkcióhoz: (a kivastagított rész vonatkozik arra amit írtam)

"Itt kapcsolható be az egyszerű fájlmegosztás. Az egyszerű fájlmegosztás használatával a munkacsoport és a hálózat minden felhasználója számára elérhetővé teheti a mappákat, és saját használatúvá alakíthatja a felhasználói profiljában található mappákat. Az egyszerű fájlmegosztás bekapcsolásakor azonban nem akadályozhatja meg a megosztott mappák elérését egyes felhasználókra vagy csoportokra vonatkozóan. Törölje a négyzet jelölését, ha mappára vonatkozó engedélyeket kíván beállítani meghatározott felhasználóknak vagy csoportoknak."

szer. okt. 26, 2005 13:31
vas-tag

Hozzászólás 
Ha jobb klikkelek a problémás mappára, és kiválasztom a tulajdonságait, akkor megjelenik az ablak 3 füllel: általános, megosztás és testreszabás. A megosztáson belül is 2 cím van: helyi megosztás és biztonság (ahol nem tudok semmit csinálni, mert az egyedüli opció a mappák "saját használatúvá tétele", de ezt sem tudom be x-elni, mert szürke színű), és hálózati megosztás és biztonság. Az utóbbiban csak mappákat tudok megosztani a hálózaton. De "biztonság" fület, amit írtál, azt sehol sem találok!

szer. okt. 26, 2005 13:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
sanyi0001 írta:
A felhasználói jogosultságokat pedig a felhasználói fiókoknál kell megnézni ugye?
Mert ha máshol nem lehet állítani akkor más a probléma!

Nem.
Az NTFS file rendszer elérési jogosultágáról kérdeztelek. A könyvtárak (a gyökér a kiindulási pont) és az állományok mind külön hozzáférési joggal rendelkeznek. Minden könyvtár és file tartalmaz jogosultságot. Ezt megnézni/állítani úgy lehet, hogy a könyvtáron ill. file-on jobb egér gomb majd a megjelenő menüben a tulajdonság pontot kell választani. Itt megjelenik egy ablak ahol találsz egy biztonság fület melyet ha kiválasztasz akkor éred elé a jogosultsági beállításokat. Itt kell megnézni, hogy van e jogod az adott könyvtárhoz, file-hoz. Ha nem nincs jogod vagy nem megfelelő akkor át is tudod írni. A speciális funkciókat is nézd meg mert sok esetben az a gond, hogy vannak ugyan jogok de nincs tulajdonos megjelölve és ezért nem enged hozzáférni.
A file rendszer jogosultsági beállításáról információt találsz a Windows súgójában valamint a Microsoft tudásbázisán (a cég web oldalán)

szer. okt. 26, 2005 12:05
vas-tag

Hozzászólás 
Igen, rendszergazdaként vagyok a windowsban. A felhasználói jogosultságokat pedig a felhasználói fiókoknál kell megnézni ugye?
Mert ha máshol nem lehet állítani akkor más a probléma!

szer. okt. 26, 2005 11:45
gyémánt tag

Hozzászólás Re: 200 gbos maxtor winyó - gond van
sanyi0001 írta:
Lenne egy óriási gondom: van egy 200 gbos maxtor winyóm 3 partícióval. Egy 20 gbos (ezen van a rendszer), és két 90 gbos. A probléma az, hogy az utolsó 90 gbos partíción lettek olyan mappák amit nem tudok megnyitni, mivel a windows ezt írja ki: e:\*** nem érhető el, a hozzáférés megtagadva. Nem tudom mi lehet a baj, mert pár hete még simán meg tudtam nyitni ezeket a mappákat. Ha valakinek van vmi ötlete az kérem írjon!

A hozzáférési jogosultságokat nézd meg. Rendszergazdaként vagy a windows-ban?

szer. okt. 26, 2005 6:39
vas-tag

Hozzászólás 200 gbos maxtor winyó - gond van
Lenne egy óriási gondom: van egy 200 gbos maxtor winyóm 3 partícióval. Egy 20 gbos (ezen van a rendszer), és két 90 gbos. A probléma az, hogy az utolsó 90 gbos partíción lettek olyan mappák amit nem tudok megnyitni, mivel a windows ezt írja ki: e:\*** nem érhető el, a hozzáférés megtagadva. Nem tudom mi lehet a baj, mert pár hete még simán meg tudtam nyitni ezeket a mappákat. Ha valakinek van vmi ötlete az kérem írjon!

szer. okt. 26, 2005 1:07
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 10 hozzászólás ]