Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 6:47

Hozzászólás a témához  [ 827 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Következő
Örök mementóul 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ehe, pécsi Mistralban voltban én is 2x, vettem náluk porszűrőt a gépembe, mert nem kaptam máshol 12 centiset. Másik alkalommal házat vettem, szigorúan ventik és táp nélkül. Egy alu házon csak nem romlik le valami. Ha olyan alkatrészt akar venni bármelyik haverom, aminek van esélye arra, hogy elromoljon, még ha 500 Ft-ról is van szó, akkor sem küldeném oda. Rajtam/rajtunk ne gazdagodjanak meg.

Csak sajnos az a baj, hogy sok nagy cégnek van szerződése a fostrállal, belőlük élnek meg gyakorlatilag. És sajnos túl jól... :twisted:

pén. nov. 25, 2005 1:07
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Victorius írta:
Sztem lezsírozták ezt már az FVF-nél. :(

Nem zsíroztak le semmit. Egyik haverom ott dolgozik és mondta hogy a mist már fogalom a szakmában.Szerintem már lassan belefáradnak ezekbe az ügyekbe. Egyre többcég van akik nagy ívben lesza..ják a fogyasztókat, ők meg kevesen vannak és ami a leggyalázatosabb, hogy megvan kötve a kezük, mert a bürokrácia a mist kezére játszik. van még 2001-es ügyük ami nincs lezárva. És sajnos az FVF sok esetben nem büntethet(csak javasolhat), ha meg büntet olyan nevetséges összegeket szabhat csak ki hogy épp nem röhögik szemközt őket!

csüt. nov. 24, 2005 20:11
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szerintem kizárt dolog-mármint a lezsirozás sokkal nagyobb cégeknek is megfogták a t*-t (T* Au*)más kérdés hogy,a bírság mértéke a cég forgalmához képest röhelyes volt..
De elléggé elgodolkoztató hogy éppen ennek a cégneknem nem néznek a körmére országosan-vagy netán a FVF-nek érdekeltsége van a cégben :?:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nacorvus csüt. nov. 24, 2005 20:37-kor.

csüt. nov. 24, 2005 19:58
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Másik sztori, ezt nem meséltem még:

Mustár. Videokártya vétel ATI9600 pro, került még akkor azt hiszem 38 ezerbe. Egyik pillanatról a másikra kb fél év múlva megmakkant a TVOUT-ja. Bevittem, szó nélkül rátesz tesztgépre, nem működik. Oké, akkor kérem a cserét. Sajnáljuk, de nincs ilyen típus, nem tudják cserélni, csak XT van 45 ezerért. Mondom jó lesz az, azt a hét rugót rádobom, üsse kavics. Aszongya ficek, hogy nem 7 rugó, mert nem azon az áron számolják be, hanem azon, amennyi lenne a 9600pro, ha lenne! :shock: :shock: :shock:

Nézek nagyot, mondom is bunkókámnak, de köti az ebet a karóhoz. Hivatkozom neki törvényre, meg miegymás, sajnos nem tud segíteni. Amikor vettem a karit még 38 ezer volt most már csak 29 ezer az ára, annyiért tudja beszámítani. Jól van bameg gondolom, nyald meg a golyóm, nekem vidkari kell most azonnal, így rádobtam azt a 16 ezret, gondoltam költsd gyógyszerre :!: :!:

Na ennyit róluk.

Más: tápvásárlás. Már nem emlékszem a típusra, mert évekkel ezelőtt volt, 10 rugó körül lett volna. Kikérem, pénztár, fizet, vissza ficekhez. Nézem a számlán más teljesítmény wattban, mint ami tápot vettem. Vissza pénztár: mucika, nem kapsz két hatalmas pofont, ha ezt azonnal sztornózod, s kérem vissza a zsetont! Mucika hebeg-habog, azt mondja, nincs annak jelentőssége. Nics az apádf_aszát gondolom magadban, ha fél év múlva megmakkan,jöehetek vissza, s röhögve elzavartok. Pénz vissza, irány az Aquába, vettem egy 420-as Chieftecet 25 ezerért, azóta is az van a gépemben, örökélet garival, kifogástalanul megy. :P

csüt. nov. 24, 2005 19:51
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sztem lezsírozták ezt már az FVF-nél. :(

csüt. nov. 24, 2005 19:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
Amikor a fogyasztóvédők ellenőrizgetnek, és a kis üzleteket b*szogatják mindenféle apróság miatt, a M*-t miért nem veszik elő soha? Félmilliárdos bírságra már csak elgondolkodnának, de ha mégsem, akkor ezt lehet havonta ismételni. (Évi 6 milliárdra már csak nem fikáznának nagy mellénnyel...)
Szerintem hetente van egy ilyen eset, csak sokan elfogadják a helyzetet.

Üdv!

csüt. nov. 24, 2005 19:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szinte teljesen megegyezik a story a LG DVD író "nemcserélésével", amely nem Pécsett történt, de ugyan annál a cégnél. hmmm.

csüt. nov. 24, 2005 17:41
arany tag

Hozzászólás 
Ez az, kemény vagy! Így kell ezt! Csak így tovább, remélem, jól seggbe rúgják a MISTRAL-t. Én egyébként hirdetem az igét. Senki, semmit Mistraltól.

csüt. nov. 24, 2005 17:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok,

Ezen levelet 58 barátom / ismerõsöm kapja meg, továbbá másolatot kap a Mistral ComputerWorld Kft! Kérem, hogy amennyiben van olyan ismerõsötök, aki esetleg számítógép, vagy alkatrész vásárlásán gondolkodik a közeljövõben, esetleg érdekelt lehet a levél témájában, ajánljátok figyelmébe az említett cég vásárlókhoz való hozzáállását... Remélhetõleg hamarosan egy neves internetes újság hasábjain is olvasható lesz...

2004.12. 30-án vásároltam a Mistral ComputerWorld Kft. pécsi márkaüzletében egy X-Micro típusú MP3 lejátszót, ugyanitt 2005. 10. 7-én adtam le garanciális szervízelésre, mivel felmondta a szolgálatot.
Felvették a munkalapot, majd 30 nap elteltével arról tájékoztatott a pécsi szervizesük, hogy mivel ugyan ilyen típusú készülék nincs raktáron, egy más típusú készüléket tud felajánlani számomra (X-MP3 F), azonban az árkülönbözetet nekem kellene megfizetnem.

Mivel én ezzel nem értettem egyet - Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelõség munkatársa – Góra Zoltánné – tájékoztatása alapján nem vagyok köteles elfogadni a ráfizetéses készülékcserét, az 1959. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvrõl (szavatosság, jótállás) alapján kérhetem az áru kicserélését a különbözet megfizetése nélkül illetve elállhatok a szerzõdéstõl, kértem, hogy ezzel kapcsolatosan vegyenek fel jegyzõkönyvet panaszomról, hogy a továbbiakban az illetékes szerv átvehesse az ügy intézését. A pécsi kollega a központi márkaszervízhez irányított.

A központi szerviz vezetõjétõl kértem, hogy panaszomról a további intézkedések megtételéhez a szükséges jegyzõkönyvet (Jegyzõkönyv a fogyasztó kifogásáról a 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet alapján) szíveskedjenek felvenni. Õ ezt megtagadta.

A szervizben dolgozó munkatársaik egyáltalán nem mutattak készséget az együttmûködésre, rendkívül kioktatóak.

Mikor a telefon végén levõ szervizes nevét szerettem volna elkérni, akitõl a tájékoztatást adtam, a válasz: „NEM VAGYOK KÖTELES MEGMONDANI!”

Amikor faxszámot kértem, ahova a panaszomat írásban is jelezhetem, a szervizvezetõ válasza a következõ volt: ”RAJTA VAN A SZÁMLÁN!”

A panaszomat és a kérésemet a jegyzõkönyv felvételével kapcsolatban eljuttattam írásban a cég számára. Faxon illetve e-mailben is 2005. 11. 7-én. Válaszra azóta sem méltattak! Ígyhát panasszal éltem a Baranya Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelõségen, akik kivizsgálják a panaszt, különös tekintettel a jegyzõkönyv megtagadására és a cég egyéni feltételeire, melyet a garanciális ügyintézés során alkalmaznak, ugyanis a garanciális javításra leadott alkatrészeknél a következõt kell elfogadnod:

"A javításra beadott termékeket az elkészülés idõpontjától számított 30. nap után napi 400 Ft+áfa tárolási díj mellett raktározzuk. Az elkészülés idõpontjáról a vásárlónak kell érdeklõdni! Az elkészülés idõpontja után 3 hónappal a terméket értékesítjük illetve az átvételi lap érvényét veszti!"

A Baranyai Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelõség dolgozója szerint a cég ezen gyakorlata jogellenes, mivel ezt a Polgári Törvénykönyv 6 hónap után teszi lehetõvé.

A javításra leadott készülékemet vissza szerettem volna venni, elsõízben közölték, hogy a központjukban van Pesten, 5 nap múlva vehetem át. 5 nap múlva arról tájékoztattak, hogy külföldre szállították már a gyártónál van, így nem tudják visszaadni már. Fogadjam el a ráfizetéses készülékcserét.
A felajánlott készülék nem felelt meg a leadott készülék funkcióival! (mp3 + diktafon mellett hiányzott a rádió)

Ha túl vagyunk a közigazgatási eljáráson, a vizsgálat eredményével fordulhatok a békéltetõ testülethez, ha ott sem egyezünk meg, akkor következik a polgári peres út.

Egy ellenpélda:
A www.dretschler.com internetes webáruházban egy 14 000 Ft értékû IP telefont rendeltem Luxemburgból. Magyar nyelvû ügyfélszolgálati munkatárs tud segítségemre lenni a termékekkel kapcsolatos kérdések megválaszolására. A megrendelt termék 1 héten belül postán megérkezett, a postai költség ~800 Ft volt.
A termékkel problémáim akadtak, jeleztem az ügyfélszolgálatnak, akik azt kérték, hogy a számla másolatával együtt adjam fel a terméket a Soproni Posta címére a megfelelõ azonosítóval portósan. Így egy forintomba sem kerül a garanciális csere, illetve alapban felajánlották, hogy visszafizetik a termék árát.

Ez is egy hozzáállás! Bár nem Magyarország! De EU!

Veszprém, 2005. november 23.

Üdvözlettel,

V.P.
E-mail: vokop@chello.hu
Fax: +36 70 901 ****

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Victorius csüt. nov. 24, 2005 19:41-kor.

csüt. nov. 24, 2005 17:06
arany tag

Hozzászólás 
Ezek szerint semmi nem változott. Szomorú. Érdekes, nekem egy kisalföldi kisvárosban úgy cseréltek ki egy LG Combo meghajtót, hogy csak az én gépemben nem írt újrairható, már nem üres cd-t. Több gépben kipróbálva jól működött, viszont egy ugyanolyan meghajtó meg az én masinámban is tökéletesen működött. Úgy néz ki, az a meghajtó az én konfigurációmmal nem jött össze tökéletesen. Mégis szó nélkül kicserélték, le sem ellenőrizték a másik Comboval. Hát így kell egy garit végigcsinálni.
M* olvass és tanulj! Úgy tűnik, csak szócséplés volt amit IR írogatott korábban :evil:

csüt. nov. 24, 2005 14:38
arany tag

Hozzászólás 
http://index.hu/homar/index.php?title=garancia_mistral_modra&more=1&c=1&tb=1&pb=1
:)

csüt. nov. 24, 2005 14:16
arany tag

Hozzászólás 
Nem vettem meg semmilyen ECC RAMot, tanulva hibámból előbb kérdezek. De lehet, hogy most már tényleg a Memóriák topicban kellene. Át tudná dobni egy moderátor a RAMos kérdéseimet és kapott válaszaimat oda?
Szóval olyan RAMot keresek, amivel a deszkám tudja 400 Mhz-et a korábban vett KVR400X64C3A/512 RAMommal együttműködve. Ez sulinetes, nem adhatom el. A mostani másik is ilyen, de az nem sulinetes, hanem eladó. Már amennyiben kapható olyan, amelyik nekem kell.

Ez itt?
Visszavonom 200 pines

szer. nov. 23, 2005 18:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
lehet kapni. drágább és neked nem éri meg mert nem szervert üzemeltetsz.
egyoldalas Non-ECC ramokat használj. az ECC-et meg add el szerintem.

kedd nov. 22, 2005 13:39
arany tag

Hozzászólás 
Az ECC az nem valami hibafelismerés vagy mi? Nem kikapcsolható?
Egyáltalán kapható olyan RAM, amelyik jó az enyém mellé, Kingston és megfelel a követelményeknek?
Csak kérdések, mindig csak kérdések!!!!!

kedd nov. 22, 2005 13:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
upsz. ECC ram Non-ECC mellé nem megy!:)

kedd nov. 22, 2005 11:52
arany tag

Hozzászólás 
Tudom, hogy inkább a memóriás topicba kellett volna írnom, de ha már itt is szóba került, akkor nekem erre lenne szükségem emellé ?

Az AMD manual erre vonatkozóan itt olvasható.
Előre is köszi.

Jut eszembe. Ha már végigolvastam ezt a nem túl rövid, poénokban és sajna durvaságokban gazdag topicot. Van valami változás a M* hozzáállásában a vásárlókkal kapcsolatban?

kedd nov. 22, 2005 10:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sajnos sokszor a tanulópénzt meg kell fizetni, De most már tudod hogy van forum.terminal.hu és itt nyugdotan megkérdezheted az aktuális kérdésedet.

kedd nov. 22, 2005 9:39
arany tag

Hozzászólás 
Éppen ezt mondom én is, hogy az üzlet nem tehet róla. ASUSékhoz meg hiába is mennék. IJ. Persze vehettem volna azt a másik fajta RAMot is, amelyikkel megy rendesen (*8 single rank vagy *16 rank, vagy mi) De hát tudtam én erről? Azt hittem RAM az RAM. Megpróbálom elpasszolni, aztán venni egy másikat. Nyilván pont azért módosították a BIOSt, mert problémák voltak a memóriakezeléssel. Csak hát lehetett volna azt tudni először is, vagy ezeket a deszkákat nem tesztelik fejlesztés közben?

kedd nov. 22, 2005 7:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
Illeszoli írta:
A monitorom sztem jó választás volt (Samsung SyncMaster 795MB)
.
.
Mint kiderült, később módosították a manualt (BIOS-t is)

Abban az árkategóriában nagyon jó választás volt az a moncsi (amúgy a PC mellett nekem is olyan van :D, Sulinetes, sajnos 797 nem volt, most már a család használja, de 8 hónapig engem boldogított - jah, a felmenőági család, mert nálunk én a legkisebb vagyok :P).

A BIOS és manual módosítása meg sajnos jogában áll a gyártónak előzetes bejelentés nélkül is (erre hivatkozik is úton-útfélen), ezt sajnos nem lehet az üzleten elverni...

Üdv!

hétf. nov. 21, 2005 23:41
arany tag

Hozzászólás 
Idézet:
PCW-nél szerintem erre egyenlőre esély sincs, mert a fogalmazásmódból is látszik, hogy családapukáknak szánták akik hobby szinten használják a számítógépüket.

Én hittem nekik. A monitorom sztem jó választás volt (Samsung SyncMaster 795MB) Én is családapuka vagyok, hobby szintű felhasználó = kevés pénz, nagy vágyak.

Más (Salvatore-nak ismerős lehet) : Athlon64 2800+ / ASUS K8N alaplap 1 db 512 Kingston 400 RAM (double sided). Gondoltam, még egyet bele. Alaplap manual elő, pillantás bele (csak utólag, de ennyiből előre is megnézhettem volna). 2 db (double sided) 512/400 RAM = DDR400. Ehelyett 2 db (ds)512/400 = DDR 333. Mint kiderült, később módosították a manualt (BIOS-t is), és két ilyen RAM esetén csak 333-on dolgozik a RAM. Engem átvertek!!!!!!!! Nagy nyugalommal kiadtam a pénzem a RAMra, és nem tudja azt, amit ígértek ASUSék. Mehetek a 72 órás cseregarival a sóhivatalba.
ui.: Ne nagyon bántsatok! Ti gondoltátok volna?

Ja, nem mustáros téma! Rosszabb, garázsos! Soha többet! Tudatlan voltam!

hétf. nov. 21, 2005 23:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
Vajon mi lehet a régi PCMagazinos gárdával...

Lehet most inkább pénzt keresnek! :wink:

vas. nov. 20, 2005 11:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
Salvatore Salvataggio írta:
Amikor a Magyar PC Magazin megszűnt nagyon sajnáltam. Miután a maradék előfizetésre megkaptam a pcworld-öt még szomorúbb lettem. a PCmagazinhoz képest képesújság gyerekeknek(akik mindent elhisznek).

Azthiszem MCLaca linkelte be azt hogynáluk az LG és Philips(vagy HP) lett a legjobb DVD író... NO COMMENT!

A PC Magazin nekem is nagy szívfájdalmam, illetve a gárda maga, akik a régi CHIP-et is vitték. A PCWorld kényszermegoldás, mert a maradék lapok közül talán még ez a legolvashatóbb - megfizethető árú DVD melléklettel. Az új CHIP-ből kaptam pár tesztpéldányt, mindenáron vissza akarnak csábítani, mert régen előfizetőjük voltam, de amikor a gárda PCMagazint csinált, természetesen átpártoltam rájuk, mint annyian mások. Szóval a tesztpéldányokat (és főleg a brutális árukat) elnézve a CHIP is egy színes pletykamagazin, szakmaiság nuku, dedós marketingkifestő lett az is.
A PCWorld "objektív" írótesztjének belinkelése valóban az én művem, és akkor ingott meg először a bizalmam a tesztjeikben, azóta meg méginkább. Nem igazán hiszek abban, amit leírnak, a DVD melléklet közel sem olyan hasznos, mint a PCMagaziné volt...

Vajon mi lehet a régi PCMagazinos gárdával... :cry:

Az előző oldalon linkelt cikk képeinek emészthetőbb formája:
Inkognitóteszt - célkereszben a kisboltok

Üdv!

vas. nov. 20, 2005 4:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Victorius írta:
A CP sem jobb?

CP egy katasztrófa. Telepakolnak egy DVD-t értelmetlen, helyfoglaló, rendszerlassító szeméttel. Aki nem vágja annyira a PC-s dolgokat, az pedig felpakolja, és amikor nem jó már a gép a sok sz.r-tól, akkor megy mindenkihez segítségért. Sajnos nálunk is van ilyen ember, aki rohan hozzám, ha valami gondja van. Pedig infos diplomája van... :?

pén. nov. 18, 2005 0:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
cp az **** :(

az alaplap meg az új alaplap volt jó régen!!!:)

csüt. nov. 17, 2005 21:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
Victorius írta:
A CP sem jobb?

rosszabb mint a pcw. szerintem.

csüt. nov. 17, 2005 17:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
A CP sem jobb?

csüt. nov. 17, 2005 16:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
Victorius írta:
MI a baj a PCWorld-del???
.

Messze állnak az objektivitástól, nem "bolti" hardvereket tesztelnek hanem speckó gyártótól kapott terméket. Egy tesztgyőztest, a teszteredményekkel nem támasztják alá, sokszor olyan szempontok szerint választanak győztest amitől nem lesz több az adott termék.
A termékeket nem mutatják be rendesen, vagy szinte egyátalán sehogy.
Régen megszoktam a PCM-nél, hogy mindenről lehetett tudni mindent.
pl monitor tesztben azt hogy kigyártja valójában a képcsövet, DVD-nél ki a bele igazi gyártója, a VGA-kon milyen márkájú, milyen ns-os RAMok vannak stb....
a PCW-nél szerintem erre egyenlőre esély sincs, mert a fogalmazásmódból is látszik, hogy családapukáknak szánták akik hobby szinten használják a számítógépüket.
Ennyi, azért a CP és tásatitól azért jobb!:)
Sajnos egyenlőre nincs komoly IT lap Magyarországon.

csüt. nov. 17, 2005 15:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
MI a baj a PCWorld-del???

Írhat nekem bárki bármit, Fostral egy fos..

csüt. nov. 17, 2005 13:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
Amikor a Magyar PC Magazin megszűnt nagyon sajnáltam. Miután a maradék előfizetésre megkaptam a pcworld-öt még szomorúbb lettem. a PCmagazinhoz képest képesújság gyerekeknek(akik mindent elhisznek).

Azthiszem MCLaca linkelte be azt hogynáluk az LG és Philips(vagy HP) lett a legjobb DVD író... NO COMMENT!

csüt. nov. 17, 2005 12:18
arany tag

Hozzászólás 
Kezembe akadt a PCWorld novemberi száma.
"Inkognitóteszt - célkereszben a kisboltok"

http://orion.tofk.elte.hu/~panni/1_oldal-kisbolt.jpg
http://orion.tofk.elte.hu/~panni/2_oldal-kisbolt.jpg
http://orion.tofk.elte.hu/~panni/3_oldal-kisbolt.jpg
http://orion.tofk.elte.hu/~panni/4_oldal-kisbolt.jpg

Hát végigolvasva elég vicces eredmény jött ki :)
Nekem eddig pl semmi bajom nem volt a Víz boltal és az Idegenszámtech-el sem.
Nekik utóbbi nem igazán tetszett. De a M~ nekik jól szerepelt.
Ami nagyon szembetűnő volt:
"A hosszú várakozást mintegy ellensúlyozandó, eladónk segítőkész fiatalember volt, aki több hasznos tanáccsal látott el a vásárlást illetően, és igen készségesnek bizonyult."
Ráadásul a konfig tetszett is nekik egy JNC 420W táppal :D

Lehet, hogy részrehajló az újság? Esetleg tudták, hogy mennek :D

csüt. nov. 17, 2005 11:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tender írta:
Victorius írta:
Idézet:
És Németországban is.

www.mistral.de

Ne baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! ezt nem hiszem el. Az ottani fogyasztóvédők kipicsázzák őket vazz, az tuti. Bár lehet, hogy ott sikeres lesz, hisz az ottan boltvezető gondolom az ottan kultúrának megfelelően, igényes eladó és szervizszemélyzetet fog felvenni.

Hát nem tudom.
Előre leszögezném, hogy én nem akarom védeni a mistralosokat, de legfőképp a mistralt nem, csak megpróbálom józan parszti szemmel nézni a dolgokat.
Szerintem hiába külföldi bolt, a tulajdonosok (nagyfőnökök) ugyan azok.
Ha csak a magyar példánál maradunk:
Szerintem nem az alkalmazottak találják ki a feltételeket, hanem utasítást teljesítenek.
Ezért igazából nem az alkalmazottakkal van a baj (nekik is dolgozni kell valahol, nekik is meg kell élni valamiből), hanem a vezetőséggel.
Azt sem tartom kizártnak (már ha meg akarnak maradni a kinti piacon), hogy ott más a vevőkhöz való hozzáállásuk.
Remélem értitek, hogy mit akarok mondani, és talán még egyet is értetek velem.

Azért ez így nem gömbölyű! Csalásra (mert a témanyitó esete olvasás alapján az) nem lehet kényszeríteni egy alkalmazottat sem! Sőt, ha van egy kis esze az alkalmazottnak akkor pláne nem tesz ilyet, mert ha bukta van őt is előveszik nem csak az ügyvezetőt! Annyira meg nem keresnek jól, hogy ezt bevállalják. Szerintem sokkal inkább arról van szó, hogy a cseredarabot le szerette volna nyúlni a szervizes, mert megtetszett neki, vagy egyszerűen parkolóőr szindrómában szenved és szeret kibabrálni az emberekkel. Továbbá nagy hibája még az efféle üzleteknek az is, hogy fix bért kapnak az alkalmazottak. Így egyátalán nem érdekük a forgalom növelése (amit leginkább az elégedett ügyfélkörrel lehet elérni) Az egyik helyi bolt bevétele (ahol én is gyakran vásárolok) megduplázódott, mióta az alkalmazottak a forgalom után is kapnak jutalékot. Szerintem ez nem a véletlen műve!

szomb. nov. 05, 2005 14:34
arany tag

Hozzászólás 
Victorius írta:
Idézet:
És Németországban is.

www.mistral.de

Ne baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! ezt nem hiszem el. Az ottani fogyasztóvédők kipicsázzák őket vazz, az tuti. Bár lehet, hogy ott sikeres lesz, hisz az ottan boltvezető gondolom az ottan kultúrának megfelelően, igényes eladó és szervizszemélyzetet fog felvenni.

Hát nem tudom.
Előre leszögezném, hogy én nem akarom védeni a mistralosokat, de legfőképp a mistralt nem, csak megpróbálom józan parszti szemmel nézni a dolgokat.
Szerintem hiába külföldi bolt, a tulajdonosok (nagyfőnökök) ugyan azok.
Ha csak a magyar példánál maradunk:
Szerintem nem az alkalmazottak találják ki a feltételeket, hanem utasítást teljesítenek.
Ezért igazából nem az alkalmazottakkal van a baj (nekik is dolgozni kell valahol, nekik is meg kell élni valamiből), hanem a vezetőséggel.
Azt sem tartom kizártnak (már ha meg akarnak maradni a kinti piacon), hogy ott más a vevőkhöz való hozzáállásuk.
Remélem értitek, hogy mit akarok mondani, és talán még egyet is értetek velem.

szomb. nov. 05, 2005 14:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Victorius írta:
Idézet:
És Németországban is.

www.mistral.de

Bizony nagyon sokat számít, hogy egy üzlet hol van!
Pl a Heroldsban (vagy mi a neve) még a wc-re is személyzet kísért és szinte a fenekemet is kiny..ták és mindezt ingyen bárkinek! Vagy Magyarországon "azé megyünk mekibe, mer az menő" (mer' drága)
Londonban meg azért mentünk mekibe, mert az volt a legolcsóbb gyorsétterem :D A kiszolgálás is ennek megfelelő volt, bár elképzelhető, hogy mindig csak egy életunt alkalmazottat fogtam ki...

szomb. nov. 05, 2005 14:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
És Németországban is.

www.mistral.de

szomb. nov. 05, 2005 11:01
arany tag

Hozzászólás 
Victorius írta:
Csaba_20 írta:
Én csak annyit jegyeznék így meg halkan, hogy a Mistral szervize és váci úti üzlete egy panelház aljában és annak pincéjében található mai napig.

Jó, s akkor mi van? Meg az ország mittomén hány pontján, meg sajna már Ausztriában is...

És Németországban is.

www.mistral.de

szomb. nov. 05, 2005 9:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Victorius írta:
Csaba_20 írta:
Én csak annyit jegyeznék így meg halkan, hogy a Mistral szervize és váci úti üzlete egy panelház aljában és annak pincéjében található mai napig.

Jó, s akkor mi van? Meg az ország mittomén hány pontján, meg sajna már Ausztriában is...

Csak az van, hogy egy másik fórumon az abból a szervizből irogató emberkék panelproliznak meg lenézően nyilatkoznak azokról az emberekről, akik hasonló helyen élnek. :lol:

szomb. nov. 05, 2005 2:26
arany tag

Hozzászólás 
edl írta:
Ámbörök!

Nem lehet, hogy a Fostrál hálózat franchise rendszerben műxik?!

Nem.

szomb. nov. 05, 2005 1:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ámbörök!

Nem lehet, hogy a Fostrál hálózat franchise rendszerben műxik?!

pén. nov. 04, 2005 12:26
arany tag

Hozzászólás 
Victorius írta:
Szavazás a fostral weboldaláról:

Ön milyen szolgáltatást venne szívesen igénybe cégünktől?

* Webáruház csomagküldéssel
*Otthoni PC javítás illetve beüzemelés
*Telefonos segítségnyújtás
*Nehezen beszerezhető, ritka termék rendelése
*Otthoni / irodai hálózat tervezése és építése
*Használt termékek beszámítása új vásárlásakor
*Törzsvásárlói kártya kedvezményekkel

Egy opciót kihagytak: SEMMIT! :lol: :lol:

Még 1-el én is ki tudnám egészíteni:
* normális, korrekt garanciális ügyintézést

De kérdem én: ezek miért zárják ki egymást?
Együtt, mindet nem lehetne?
Bár ahhoz hogy én ott vásároljak, sok jót kell hallanom róluk.

pén. nov. 04, 2005 8:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szavazás a fostral weboldaláról:

Ön milyen szolgáltatást venne szívesen igénybe cégünktől?

* Webáruház csomagküldéssel
*Otthoni PC javítás illetve beüzemelés
*Telefonos segítségnyújtás
*Nehezen beszerezhető, ritka termék rendelése
*Otthoni / irodai hálózat tervezése és építése
*Használt termékek beszámítása új vásárlásakor
*Törzsvásárlói kártya kedvezményekkel

Egy opciót kihagytak: SEMMIT! :lol: :lol:

szer. nov. 02, 2005 10:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csaba_20 írta:

hétf. okt. 31, 2005 19:44
gyémánt tag

Hozzászólás 

vas. okt. 30, 2005 22:13
Moderátor

Hozzászólás 
Valahogy a nagy hálózatoknak is meg kellett születniük. Általában kicsikből. :) Helyi példám van rá, hogy egy kis sufniboltból hasonló üzletpolitikával hogy lett az évek alatt kétszintes nagy épület internetkávézóval, stb...

vas. okt. 30, 2005 21:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sy írta:
djsms írta:
Az eladó ajánl valamit, amit a vevő kifizet, hazaviszi és otthon kiderül, hogy nem használható arra, amire kérte az eladótól.

Csúnya világ ez, diktafonnal kell menni vásárolni...

Meg kamerával és fénymásolóval felszerelkezve...
Egy kisebb boltál még valahol megértem, hogy harcolnak minden forintért, de egy nagyobb cég(hálózatnál) már nem tudom miért jó, ha megpróbálják átvágni a vevőt pláne olyan alkalmazottak, akiknek aztán édes mindegy, hogy mi lesz a dologból. Nem az ő fizetésükből kell fizetni a "veszteséget"

vas. okt. 30, 2005 17:46
Moderátor

Hozzászólás 
Viccen kívül, volt, hogy használtam már. (Telefonomban van.)

vas. okt. 30, 2005 14:23
Site Admin

Hozzászólás 
djsms írta:
Az eladó ajánl valamit, amit a vevő kifizet, hazaviszi és otthon kiderül, hogy nem használható arra, amire kérte az eladótól.

Csúnya világ ez, diktafonnal kell menni vásárolni...

vas. okt. 30, 2005 13:02
Moderátor

Hozzászólás 
MansonBoy írta:
hm nekem nemjönbee:(

Nekem se...

vas. okt. 30, 2005 12:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
lenne egy kérdésem. Van egy ügyfél, aki meg szeretne vásárolni egy terméket, ám nem ért hozzá így az eladó segítségét kéri. Az eladó ajánl valamit, amit a vevő kifizet, hazaviszi és otthon kiderül, hogy nem használható arra, amire kérte az eladótól. A termék ugye működőképes és hibátlan, tehát az eladó elvileg nem köteles visszavenni. Mi ilyenkor a teendő illetve meddig terjed az eladó felelőssége?

Az eset pontosan egy laptop vinyó. Az eladó szerint a laptop tudja kezelni a 80 gigás vinyót valójában pedig nem. Szerencsére a vinyót családon belül fel tudták használni, így nincs gond, de az eset illetve a probléma jellege miatt tökéletesen belefér ebbe a topicba.

szomb. okt. 29, 2005 21:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
igaz nem Mistral, de hasonló estetem van. Még nem zárult le, így csak megemlítem a HP nevét, akik még azt is letagadták, hogy írtam nekik emailt... (amire véletlenül még válaszoltak is ;) )

szomb. okt. 29, 2005 21:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
hm nekem nemjönbee:(

szomb. okt. 29, 2005 20:56
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 827 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Következő