Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 22:33

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
...

értem... mert itt a fórumon mindenki aki a hazai boldogulás mellett szól és a külföldi kimenetelt hurrogja le az egytől-egyig itthon megcsinálta a szerencséjét és dúskál a jólétben és abszolúte semmiféle financiális gondja baja óhaja sóhaja nincs...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 6230 vas. nov. 06, 2005 15:19-kor.

vas. nov. 06, 2005 15:15
Profil Privát üzenet küldése
Hozzászólás 
Nekem meg se a 10, se a 90 % nem ismerősöm, csupán a napi kapcsolat folytán ez is szóbakerült. Szóval azt sem mondhatom hogy egyforma a gondolkodásmódunk. :D

vas. nov. 06, 2005 15:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
6230 írta:
McLaca írta:
6230 írta:
igen és pontosan ezért fikázzák le bizonyos magyarok azt a bizonyos magyart aki külföldre akar menni pénzt keresni és találni na de ne menjünk ebbe belefele megint

Szerintem a vicc nem erre az esetre célzott.

Üdv!
persze hogy nem erre célzott
hanem az általános magyar mentalitásra
és pont az általános magyar mentalitás miatt volt az a bizonyos vita is (hajó, olajfúró stb)
Nanana! Már megint félrebeszélsz... Senki nem irigyli, ha megcsinálod a szerencsédet. De majd akkor gyere nagy arccal, ha voltál kinn, megcsináltad, megtapasztaltad, és be is futottál. Addig csak tartalom nélküli üres süket duma amit löksz, a "kinti" nagy álomhelyzetről.

vas. nov. 06, 2005 15:10
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Mi lenne neki abban a haszon, ha azt mondja nemmel szavazott, közben igennel. Nincs értelme, szerintem nem hazudnak.

Az én ismeretségi körömben meg fordítva... Az a 10%, akit nem én választok ismerősnek, hanem adott :D

vas. nov. 06, 2005 15:07
arany tag

Hozzászólás 
Ugyanilyen "rugalmatlan" magyar szabvány van a tojásra, szerinted ugyanazzal etetik a tyúkokat itt, mint ott? Ugyanazt a búzát, kukoricát veszik a termelők itt, mint ott?
Osztályok vannak a termékekben, az tény, a cél, hogy ha te olcsó, harmadosztályú almát akarsz venni, akkor azt kapjál, függetlenül a termelőtől, akár országon belül is.
A mezőgazdasági árakról: Mivel a mezőgazdaságnál élőmunka-igényesebb ágazatot nehéz elképzelni, várható, hogy a termékek szokásos, piaci ára sem lesz alacsony. A kiemelkedően magas ár miatt minden ország ártámogatást nyújt a termelőknek, a Közös Kalapból kiegészítve az árat. A ország szerint nincs is ezzel gond, amíg B ország, amely több támogatást ad, el nem kezd exportálni... Ilyenkor itt az idő pl., némi TV-kampányt indítani, hogy rossz a román cukor, nem megfelelő az olcsó sonka, stb. Az ilyet arról lehet felismerni, hogy a vevők az égadta világon sehol sem panaszkodnak, csak a termelők :wink:
Természetesen, ha A országnak vannak eszközei B ország befolyásolására, akkor lépni fog.

vas. nov. 06, 2005 15:05
Moderátor

Hozzászólás 
Az én ismerettségi körömben mindenki igennel szavazott.

vas. nov. 06, 2005 14:59
Hozzászólás 
@ írta:
Landsmann írta:
Mikor felhozódik az uniós szavazás, kiderül, 90%-a a beszélgetőknek az unió ellen szavazott. Akkor hogy is jött össze mégis az uniós többség? Érdekes.

Az hogy esetleg nem meri bevallani??? Már nem azért de minden előzetes felmérés az IGEN-t hozta ki mint toronymagas esélyes. Szóval hogykét-három év távlatából ki mit mond, az megint más...

Mi lenne neki abban a haszon, ha azt mondja nemmel szavazott, közben igennel. Nincs értelme, szerintem nem hazudnak.

vas. nov. 06, 2005 14:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
@ írta:
Landsmann írta:
Mikor felhozódik az uniós szavazás, kiderül, 90%-a a beszélgetõknek az unió ellen szavazott. Akkor hogy is jött össze mégis az uniós többség? Érdekes.

Az hogy esetleg nem meri bevallani??? Már nem azért de minden elõzetes felmérés az IGEN-t hozta ki mint toronymagas esélyes. Szóval hogykét-három év távlatából ki mit mond, az megint más...

Emlékeztek Barabás és Jézus esetére? ez már csak ilyen.

MÁS:

@: válaszolj légyszi a fentebbre, mert nem értettem, hogy gondoltad azt!

vas. nov. 06, 2005 14:56
Profil Honlap
Hozzászólás 
Landsmann írta:
Mikor felhozódik az uniós szavazás, kiderül, 90%-a a beszélgetőknek az unió ellen szavazott. Akkor hogy is jött össze mégis az uniós többség? Érdekes.

Az hogy esetleg nem meri bevallani??? Már nem azért de minden előzetes felmérés az IGEN-t hozta ki mint toronymagas esélyes. Szóval hogykét-három év távlatából ki mit mond, az megint más...

vas. nov. 06, 2005 14:53
Hozzászólás 
Ami a leginkább zavar az egész uniós szabályozásban, az a rugfalamtlan, tűzön-vízen keresztülvitt értelmetlen egységesítés. Csak kéát vicces példa: Szabvány avan a tojás méretének és színének. Úgyszintén az almának. Magyarázzák meg a tyúknak hogy mekkora és milyen színű tojást tojjon. Ja, hogy ugyanazzal kell etetni és akkor olyan lesz a színe? Szép álom, csak nem igaz. Hiába ugyanolyan táppal, stb etetit a tyúkot, az alapanyag nem ugyanaz. Mert nem ugyanolyan a magyar kukorica mint mondjuk a dán. erre mi a megoldás? Megszabják hogy ki mit termelhet, és az uniót 3-4 ország látja el egy bizonyos termékből. A többi meg kénytelen megvenni. Persze kitaláűlható, nem a csóró keleti országok termékeit kell megvenni. Mi csak az unióba piacnak kellettünk, a megtermelt javakat felkellett venni.
Vagy másik példa a cukor. Nem kis mértékben lett megdrágítva, mivel az uniós átlagárhoz kellett igazítani. Érdekes, az átlagfizetést miért nem kell hozzáigazítani. De ez nem elég, még belénk is rúgtak azzal, hogy azt mondták, Magyarországon 17 %-al kell 2007-től csökkenteni a cukorrépa termelő területeket. Persze, mert legalább ebben jók voltunk. Nehogy jól érezzük magunkat. Megindult a cukorturizmus, a raktárban ott állt a sokm cukor, nem vette senki. Akció akció hátán. Nem kellett volna megemelni az árát és akkor nem hordák volna mázsaszámra Romániából a cukrot.
Ezért vagyok ellene az uniónak. Csak használói, (kihasználtjai) vagyunk és nem élvezői az egyesülésnek.

vas. nov. 06, 2005 14:48
arany tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Nézd, én speciel az uniónak semmilyen előnyét nem tapasztalom, de a sok hozzá nem értő által kitalált, pontosabban szólva ránkerőltetett szabályozást annál inkább.

Szvsz. az un. "EU által ránkerőltetett baromságoknak" legalább 90%-a magyar gyártmány, helyi használatra. Biztos vagyok benne, hogy a postai szabályok is a minimum követelményeket határozzák meg, de a Magyar Posta örömmel degradálta magát a minimumra - persze az EU miatt...
Magyarországon a szabályozást persze hozzáértők végzik, például a Parlament ezért módosította egy napon két törvénnyel az SZJA törvényt :shock:

vas. nov. 06, 2005 14:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
ha tetszett a Kabos film, akkor filmmúzeum Latabárral!

vas. nov. 06, 2005 14:44
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
6230 írta:
...

nagyon hiányzott megint a mások által megfogalmazott "véleményed".

Lands sem az ellen van, hogy szabadkereskedelem legyen, hogy az emberek, a gondolatok (info) szabadon mozoghassanak.

Azonban az, hogy az eu mindenbe beleszóljon, újraelosztó tevékenységet végezzen, az már finoman fogalmazva túlzás, visszataszító.

És hogy erről NE TUDJON ELSZÁMOLNI, azaz hogy mire költötte a beszedett pénzt, az pedig felháborító és felveti azt a gondolatot, hogy az eu-t alapjaiban megreformálni kelljen!

vas. nov. 06, 2005 14:34
Profil Honlap
Hozzászólás 
Ez nem így van. Amit felsoroltál, abból mindent lehetett kapni az unió előtt is nálunk. Nézd, én speciel az uniónak semmilyen előnyét nem tapasztalom, de a sok hozzá nem értő által kitalált, pontosabban szólva ránkerőltetett szabályozást annál inkább. Nem mindenki lakik nagyvárosban, ahol sokkal hamarabb lehet tapasztalni az unió "jótékony" hatását. Mert a jót, majdhogynem csak a kiváltságosak érzik, a rosszat viszont mindenki. Míg be nem léptünk, minden politikus csak az előnyökről pofázott, hogy milyen jó lesz nekünk, meg ez is könnyebb lesz, meg nem kell útlevél, blabla. Csak miután beléptünk a nagy társadalomba, azuitán kezdték el mondogatni, hogy ez is másképp lesz, itt most átmenetileg egy kicsit rosszabb lesz, meg ilyesmi. Ugyanezt játszák el a románokkal is. Mire mi ebből az uniósdiból itt vidéken észreveszünk (ha egyáltalán észreveszünk) valami pozitívumot, addigra már igencsak nyugdíjas leszek.
Ugyanezt fogják eljátszani az Euroval is. Beetetnek minket hogy az majd milyen jó lesz. Ha olyan jó lesz, akkor a németek miért sírják vissza a Markát, miért bánta meg szinte mindegyik hogy megvált a nemzeti valutájától. A Svédeknek van a legtöbb eszük. A többi ország lehurrogta őket, amikor a népszavazás a saját nemzeti valutájuk mellett szavazoitt és nem kellett nekik az Euro. Vajon miért nem? Mert látták hogy az nekik hátrányosabb lenne. Mire nálunk bevezetik az Eurot, nyakama rá, jópár ország kilép belőle. Megint bennemaradunk a trutymóban szokás szerint.
Ami pedig a népszavazást illeti, munkám során nagyom sok emberrel találkozom, gyakran van időnk erről-arról beszélgetni. Mikor felhozódik az uniós szavazás, kiderül, 90%-a a beszélgetőknek az unió ellen szavazott. Akkor hogy is jött össze mégis az uniós többség? Érdekes.

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég vas. nov. 06, 2005 14:41-kor.

vas. nov. 06, 2005 14:34
platina tag

Hozzászólás 
nutellamoly írta:
T68m írta:
Nos, igazi, nemzetalkotó, stb. magyar az, akinek érdeke egybeesik az ország érdekével.

Na igen, de mi az ország érdeke :lol: Ki mondja meg? Csatlakozzunk az EU-hoz a Rendszerbe, vagy legyünk az Örök Keleti Határ a zavarosban?

volt valami népszavazás vagy mi a fene

vas. nov. 06, 2005 14:30
arany tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Nos, igazi, nemzetalkotó, stb. magyar az, akinek érdeke egybeesik az ország érdekével.

Na igen, de mi az ország érdeke :lol: Ki mondja meg? Csatlakozzunk az EU-hoz a Rendszerbe, vagy legyünk az Örök Keleti Határ a zavarosban?

vas. nov. 06, 2005 14:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
Megint kezdődik... :?: :ooo:

Üdv!

vas. nov. 06, 2005 14:28
platina tag

Hozzászólás 
És akkor minden eu hatás ellen vagy ugye? A jót is elutasítod nem csak a rosszat?! Tehát még véletlenül sem hasonlítasz az olyan globalizáció ellen tüntető kiscsávóra aki kimegy az utcára és veri a nyálát a globalizáció ellen és köveket dobál... aztán kiderül hogy NIKE cipő van rajta NOKIA mobilt használt VODA sim kártyával és CASIO órája van és amikor hazamegy akkor leveti a LEVIS nadrágot és kivesz egy jó hideg PEPSIT a SIEMENS hűtőből és leül a SONY tévé elé és bekapcsolja a PANASONIC dvd lejátszót majd este elmegy a haverokhoz a MAZDA kocsijával a PIZZAHUT-ba zabálni?!

szóval globalizáció nélkül ma nem lehet élni ezért nem értem miért is tüntetnek ellene
(illetve lehet fenn a hegyen egy barlangban remete módján)

Talmácsi harmadik lett a világbajnokságon!!!
Ebbe az emberbe kéne tömni a pénzt nem a nyomorék focistákba!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 6230 vas. nov. 06, 2005 14:29-kor.

vas. nov. 06, 2005 14:25
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
T68m írta:
Akkor politikusaink kiesnek ebbõl a körbõl. Node ne legyen politizálás!

Üdv!

hát igen, sajnos!

Lands: oké!!!

úgy látom, egyetértünk, csak fogalmazásbeli különbségek vannak.

Tényleg, ki nézi most a Kabos filmet?

vas. nov. 06, 2005 14:22
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
Akkor politikusaink kiesnek ebből a körből. Node ne legyen politizálás!

Üdv!

vas. nov. 06, 2005 14:20
Hozzászólás 
Én például így
Admin: A képet a felhasználó kérésére töröltük.
tiltakozok az Európai Unió ellen. Tavaly május 1-én került fel a falra a magyar zászló. :D

vas. nov. 06, 2005 14:17
a fórum lelke

Hozzászólás 
nutellamoly írta:
T68m írta:
De nem csak a c-k vannak érdekellentétben a nemzetalkotó magyarsággal.

És kik a nemzetalkotó magyarok? A svábok vagy a szlávok? Az echte magyarokat már rég lerendezték a törökök...

pont ezt kérdezte Macika is. Nos, igazi, nemzetalkotó, stb. magyar az, akinek érdeke egybeesik az ország érdekével.

(Aki pl. tart egy magyar agarat. :D)

vas. nov. 06, 2005 14:10
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
@ írta:
T68m írta:
Ez persze egy kirívó, érthetõ példa. De nem csak a c-k vannak érdekellentétben a nemzetalkotó magyarsággal.

ezzel nem értek egyet. lásd tavalyi népszavazás..

ezt hogy érted?

vas. nov. 06, 2005 14:06
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
T68m írta:
De nem csak a c-k vannak érdekellentétben a nemzetalkotó magyarsággal.

És kik a nemzetalkotó magyarok? A svábok vagy a szlávok? Az echte magyarokat már rég lerendezték a törökök...

vas. nov. 06, 2005 14:01
Hozzászólás 
T68m írta:
Ez persze egy kirívó, érthető példa. De nem csak a c-k vannak érdekellentétben a nemzetalkotó magyarsággal.

ezzel nem értek egyet. lásd tavalyi népszavazás..

vas. nov. 06, 2005 14:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
T68m írta:
ez nem igaz, bár elterjedt nézet. Nem a magyarok a széthúzók, hanem az ide "betelepültek" érdekei nem feltétlenül esnek egybe a mienkkel.
Jól hangzik, amit írsz, csak nem így van.

akkor mondd meg légyszi, hogy az itt élő másfélmillió c.-nek mi közös érdeke lenne velünk?

Pedig ők is rendelkeznek szavazati joggal!

Ez persze egy kirívó, érthető példa. De nem csak a c-k vannak érdekellentétben a nemzetalkotó magyarsággal.

vas. nov. 06, 2005 13:59
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Macika írta:
...

itthon most láttam a photohall üzletben
photohall
amazon oldalon is volt belőle
amazon
de a gyártó honlapján nincs fenn tehát régi kifutott termék?!
pinnacle
amazon azt írja hogy 512 mem és minimum 2ghz proci kell hozzá

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára 6230 vas. nov. 06, 2005 14:19-kor.

vas. nov. 06, 2005 13:55
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
ez nem igaz, bár elterjedt nézet. Nem a magyarok a széthúzók, hanem az ide "betelepültek" érdekei nem feltétlenül esnek egybe a mienkkel.
Jól hangzik, amit írsz, csak nem így van.

vas. nov. 06, 2005 13:50
a fórum lelke

Hozzászólás 
6230 írta:
McLaca írta:
6230 írta:
igen és pontosan ezért fikázzák le bizonyos magyarok azt a bizonyos magyart aki külföldre akar menni pénzt keresni és találni na de ne menjünk ebbe belefele megint

Üdv!

és pont az általános magyar mentalitás miatt volt az a bizonyos vita is (hajó, olajfúró stb)

téged senki sem tart vissza innen, hogy elmenj hajóra vagy olajfúrótoronyra! Legfeljebb zsolti4 lesz morcos, ha egy hajóra kerülsz vele. :D

vas. nov. 06, 2005 13:50
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
6230 írta:
DAZZLE DVD RECORDER
pc-hez USB-n csatolható külső VHS digitalizáló egység br 20e
valaki láttot már ilyet esetleg használta is?
vajon jobb mint a tv tuner kártyák digitalizáló funkciója?
Nekem volt ilyenem, akkor adtam el, amikor megvettem a Panasonic Diga asztalit. Addig viszont kiválóan teljesített.
20 rugó az kevesebb, mint a fele egy asztali DVD-recordernek, bár az utóbbi sokkal praktikusabb.
Na de ha valakinek esélye sincs rá, hogy 46e Ft-ot kiadjon egy recorderért, annak ez marad az alternatíva.

Sokkal jobb, mint a videokártyák digitalizáló része, mert ez direkt erre van kifejlesztve, egy buta primitív CÉLHARDVER. Nem tud semmi mást, csak ezt, de ezt nagyon.

Bár bevallom, elolvasva még egyszer a kütyü nevét, az hogy '...külső VHS digitalizáló egység', az nekem házilag kitalált elnevezésnek tűnik...

Szerk:
Most utólag nézve, hogy beszúrtad a képet, nem ilyenem volt, de hasonló, az is ezt tudta, az is Dazzle volt, csak egy jóval korábbi modell.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika vas. nov. 06, 2005 13:51-kor.

vas. nov. 06, 2005 13:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
Macika írta:
- Uram, itt a magyarok rotyognak, ha valamelyikük megpróbálna kimászni, a többiek azonnal visszarántják...

Ez mekkora igazság :!: - sajnos... :?

Üdv!

vas. nov. 06, 2005 13:47
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egy kis segítségre lenne szükségem. Olyan Midp 1.0-ás emulátort keresek, aminek rendkívűl egyszerű a használata, ezalatt értem azt, hogy megnyitod a jad, illetve a jar kiterjesztésü fájlt és már fut is a játék. Köszönöm előre is a segítséget, nekem egyelőre nem sikerült ilyen drágaságot találnom.

vas. nov. 06, 2005 13:46
platina tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
6230 írta:

Üdv!

vas. nov. 06, 2005 13:45
Hozzászólás 
Mint a tehenes viccben. Mikor megdöglik az amerikai farmner tehene, azt mondja, na, az enyém odalett, de legalább a szomszédénak ne legyen semmi baja. Mit mond az orosz: Az enyém megdöglött, de legalább a szomszédé megvan. És mit mond a magyar? Megdöglött a tehenem? Dögöljön meg a szomszédé is.

vas. nov. 06, 2005 13:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
6230 írta:

Üdv!

vas. nov. 06, 2005 13:41
platina tag

Hozzászólás 
igen és pontosan ezért fikázzák le bizonyos magyarok
azt a bizonyos magyart aki külföldre akar menni pénzt
keresni és találni na de ne menjünk ebbe belefele megint

DAZZLE DVD RECORDER
pc-hez USB-n csatolható külső VHS digitalizáló egység br 20e
valaki láttot már ilyet esetleg használta is?
vajon jobb mint a tv tuner kártyák digitalizáló funkciója?
Kép
hoppá! nem fog működni nálam
Minimum System Requirements:
Intel® Pentium® or AMD® Athlon® 2 GHz
512 MB RAM

A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára 6230 vas. nov. 06, 2005 14:17-kor.

vas. nov. 06, 2005 13:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
- Uram, itt a magyarok rotyognak, ha valamelyikük megpróbálna kimászni, a többiek azonnal visszarántják...

Ez mekkora igazság :!: - sajnos... :?

Üdv!

vas. nov. 06, 2005 13:37
Moderátor

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Még mielőtt hasraesnénk a nagy usa előtt azért nézzük már meg, hogy kik tették őket a világ urává... Nem ők az okosok, hanem mi voltunk és vagyunk is a barmok, hogy az "ész" nem maradhat itthon, hanem kinn kell neki karriert csinálni. Egy USA(!!!) beli felmérés szerint, a világ tudományos életének 60%-a magyar származású.

Az meg, hogy mennyire tetszik neked a saját telefonod, az nem IQ kérdése természetesen. De azért ne essünk már át a ló másik oldalára.
Nem így kell megközelíteni a dolgot.

Világuralomra csak egy olyan ország képes, amelynek polgárai valamiben, legalább EGYVALAMIBEN képesek egymás mellé állni úgy, hogy félretesznek minden más, köznapi ellentétet. És ebben az amerikaiak (persze mi, büszke magyarok ezt birkaságnak nevezzük) példaértékűek.

Mi magyarok (úgy-ahogy) 1956-ban voltunk képesek egymás mellé állni utoljára. Azóta sem, sőt szerintem folyamatosan csökken az esélye, hogy lehet valami olyan dolog, ami újra egymás mellé rendezné az embereket.

Jól szemlélteti a következő vicc azt, ami engem bánt kis hazámban:

A pokolban ellenőrzés van, főmufti jön ellenőrizni az üstben rotyogó embereket.
Vonul végig az ellenőrző csoport, amikor egyszer megállnak egy szobában. A főmufti rákérdez:
- Miért áll ott egy tábla az üstök mellett, hogy kimászni tilos?
- Uram, itt a németek vannak. De mivel fegyelmezett nép, elég nekik kiírni.
Továbbmenve pár teremmel arrébb ismét kérdése van:
- Itt miért áll két gépfegyveres őr is a tábla mellett?
- Itt az oroszok vannak, náluk komolyabb nyomaték kell, mint az egyszerű kiírás.
Néhány teremmel arrébb ismét megállnak:
- És itt hogyhogy nincs se tábla, se gépfegyveres őr és mégis rend van?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika vas. nov. 06, 2005 13:41-kor.

vas. nov. 06, 2005 13:34
Hozzászólás 
Igazad lehet, de sajnos a zsiványok sem egyformák. Nem biztos hogy mind elvállalná, vagy ha elvállalná is a fejlesztést, nem biztos hogy mellett nem folytatná az áldásos tevékenységét. Hiába kötnének vele egyezséget, minden szabály annyit ér, amennyit betartanak belőle.
Meg azért más az, aki egy online telefonkönyvbe túr bele, vagy a kormányzati titkos információkhoz, katonai adatokhoz, stb jut hozzá. Nyílván azért mérlegelési lehetőség kell. De aki olyan dolgokat művelt, mint az említett 20 éves kölyök, hát szerintem az olyan kutyából nem lesz szalonna. Az olyanokat jobb kivonni aforgalomból. Lehet hogy mindent megígérne hogy szabadlábon legyen, de közben folytatná ott ahol abbahagyta.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég vas. nov. 06, 2005 13:35-kor.

vas. nov. 06, 2005 13:32
Hozzászólás 
Én szerintem nem kell ezt ilyen szigorúan venni mint Landsman. Mert ha valaki erre képes, akkor azért az elég nagy koponya lehet. Ez olyan mint amikor feltörte egy 17 éves kölyök a T-mobile online telefonkönyves rendszerét (amit mellesleg mot vezet be itthon is WAP-os felületen is...) és Paris Hilton számait kiszedték, melyből kifolyólag híres stárok számai kerültek a nyílvánosság elé. A kölyköt bezárták fiatalkorúak börtönébe, és elzárták a gépek elől pár évre. De az az igazság, ez a kölyök megcsinálta a szerencséjét, ha kijön, a nagy cégek sorba fognak állni érte...
Szóval, én az ilyen embereket inkább megfordítanám, hogy segítse a fejlesztőket...

vas. nov. 06, 2005 13:15
Moderátor

Hozzászólás 
Landsmann írta:
...az ingyenélőkre sehol sincs szükség, van belőlük éppen elég. Nem kell se nekünk, se Európa más országába az olyan személy, személyek, akik csak azért dugják ide a képüket, mert azt hiszik hogy itt kolbászból van a kerítés. ...

Ez nem igaz, nálunk az ilyenek védelmére kisebbségi törvények vannak, és több joguk van, mint másoknak...

vas. nov. 06, 2005 13:12
Hozzászólás 
Az ilyen hackerszerű kölykökön is példát kellene statuálni. Különösebben nem mérlegelni azt hogy közvetlen haszonszerzési, vagy más okból csinálta. Azért mert neki esetleg nincs is belőle anyagi haszna, attól még nagyon sok cégnek, vállalatnak, intézménynek és magánszemélynek okozhat/okozhatna anyagi és erkölcsi kárt. Sok esetben az ilyen dolgok súlyosságát fel sem mérik, hogy mivel jár. Nálunk talán még törvény sincs az ilyen esetekre, ha előfordulna. Jobb esetben rávernék a számítógépes csalást, (ami elég tág fogalom) kapna egy kis ejnye-bejnyét, 50000 Ft pénzbüntetést, rosszabb esetben 1 évet, 1 évre felfüggesztve. Bár lehet hogy nem jól látom.
Minden esetre sok bűncselekmény elkövetőjén néhány középkori megtorlást lehetne eszközölni. Az ilyenekne kezdve a kis ujjacskáinak az eltördelését egyenként. De ez már álomvilág.

vas. nov. 06, 2005 12:56
arany tag

Hozzászólás 
T68m írta:
ehhez aztán nem kell sok tudás.

Ja, persze hogy nem. Mindenki képes rá. Az EU is csak viccből küzd 1% körüli növekedéssel...

vas. nov. 06, 2005 12:36
bugvadász

Hozzászólás 
Akár 50 évet is kaphat a 400 ezer PC-t megfertőző 20 éves férfi

Az amerikai hatóságok azzal a gyanúval tartóztattak le csütörtökön egy 20 éves férfit, hogy az illető mintegy 400 ezer PC-re juttatta el hackertámadásoknak és spam-áradatnak utat nyitó vírusprogramját, köztük több igen fontos katonai hálózatra is.

James Ancheta az eljáró ügyész szerint azért terjesztett rosszindulatú kódokat az interneten, hogy azok segítségével számítógépek egész hadát vonhassa ellenőrzése alá, majd pedig az ily módon megszerzett, a zsargonban „botnet-nek” hívott illetéktelen hozzáféréseket pénzért értékesítse. A férfi állítólag mindezt a gyakorlatban meg is valósította, illetve saját maga is különféle reklámküldő szoftvereket telepített a megfertőzött gépekre, hogy ezáltal is pénzhez jusson a hirdetőktől. Az Ancheta által terjesztett víruskódok ráadásul egyebek mellett az amerikai Haditengerészeti Légierő, illetve a Védelmi Minisztériumhoz tartozó informatikai háttérintézmény egyes számítógépeibe is bejutottak. Az illetékes ügyész szerint a gyanúsított akár egyetlen gombnyomással egy általa ellenőrzött szerverre kapcsolhatott volna több ezer ilyen PC-t, ami jelentős nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetett volna az Egyesült Államok számára.

Habár a botnet piac becslések szerint egyre jövedelmezőbb ága az elektronikus bűnözésnek, a hatóságok szerint James Ancheta az első olyan személy, akit hasonló bűncselekmény miatt sikerült vád alá helyezni. Eddig ugyanis egyetlen esetben sem volt bizonyítható, hogy az elfogott hacker anyagi haszonszerzés céljából terjesztett vírusprogramot, illetve, hogy valóban pénzért értékesítette a PC-k feletti illegális ellenőrzést. A 20 éves Anchetát a fentiek mellett összeesküvéssel és kormányzati számítógépekbe való behatolással is vádolják, ami azt jelenti, hogy ha mind a 17 vádpontban bűnösnek találják, akár 50 éves börtönbüntetésre is számíthat.

http://hirek.prim.hu/cikk/49339

vas. nov. 06, 2005 12:35
arany tag

Hozzászólás 
Raven_ írta:
Az Egyesült Államok 535 tagú kongresszusa...

És most másold mellé a magyar parlamenti képviselők jogerős ítéleteinek számát... Ja, hogy itt csak "ismeretlen tettesek" lopják az adófizetők pénzét...

vas. nov. 06, 2005 12:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
Landsmann írta:
[...] aztán meg törnek, zúznak, gyújtogatnak. [...]
Én csak azt nem értem, hogy mégis miért ezzel akarnak elérni valamit, illetve mibõl gondolják, hogy a rombolással és öncélú, vagy céltalan erõszakkal el fognak érni valamit... Maximum azt, hogy innentõl keményen szankcionálva lesznek.

Üdv!

fa.szt lesznek szankcionálva! A francia vélemény szerint több oktatás, több támogatás, több lehetőség kell nekik, ugyanúgy, mint a hazai bevándorlóknak.

Örülnék, ha jó sokáig elhúzódna és a saját bőrükön éreznék a franciák azt, hogy milyen jó támogatni az etnikumot, amely aztán ****.

vas. nov. 06, 2005 12:28
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
nem rossz... ennek a magyar megfelelője nincs meg valahol?

vas. nov. 06, 2005 12:28
bugvadász

Hozzászólás 
:lol: :lol: :lol:

vas. nov. 06, 2005 12:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
El tudnád képzelni, hogy egy olyan helyen dolgozol, ahol a több mint 500 alkalmazott a következő statisztikai adatokkal rendelkezik?

- 29 személyt megvádoltak családon belüli erőszakkal
- 7 személyt letartóztattak csalás vádjával
- 19 személyt vádoltak fedezetlen csekkel történt fizetéssel
- 117 személy közvetve / közvetlenül csődbevitt legalább 2 céget
- 3 személy már ült börtönben személy elleni erőszakért
- 71 személy nem kaphat hitelkártyát rossz pénzügyi múltja miatt
- 14 személyt tartóztattak le kábítószerrel kapcsolatos vádakkal
- 8 személyt tartóztattak le bolti lopásért
- 21 személy jelenleg is vádlott bírósági ügyekben
- 84 személyt tartóztattak le az elmúlt évben mert úgy vezettek, hogy alkohol hatása alatt voltak.

Nos, tudod mi ez?

Az Egyesült Államok 535 tagú kongresszusa...

vas. nov. 06, 2005 12:24
Profil Privát üzenet küldése ICQ
platina tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Landsmann írta:
[...] aztán meg törnek, zúznak, gyújtogatnak. [...]
Én csak azt nem értem, hogy mégis miért ezzel akarnak elérni valamit, illetve miből gondolják, hogy a rombolással és öncélú, vagy céltalan erőszakkal el fognak érni valamit... Maximum azt, hogy innentől keményen szankcionálva lesznek.

Üdv!

pontosan ahogy mondod egy békés tüntetéssel ahol van 3 jól megfogalmazott céljuk/követelésük még lehet hogy el is érnének valamit de így csak mindenki utálni fogja őket

jah és a kocsi gyújtogatók többség 20 év alatti

egy éjszaka alatt 1300 kocsi felgyújtása nem piskóta

vas. nov. 06, 2005 12:23
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363 ... 785  Következő