Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 22:51

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
Zsuzsi írta:
Huhh! Ez szörnyű! :( A tanuló meg be volt kötve :? ...biztos azt sem tudták a nagy kapkodásban kikapcsolni és már nem maradt idő az ugrásra!!! :cry:

Arról volt szó, hogy amikor ráhajtottak a sínre, még szabad jelzés volt, de a sínek közepén lefulladt a kocsi. A piros jelzéstől pedig még legalább 20-30 mp, míg vonat jön a környékre, legalábbis ennyinek minimum kéne lennie, szóval lett volna idejük kényelmesen kiszállni és akár ki is tolni a kocsit, persze "vásár után okos a paraszt", abban a stresszhelyzetben nem sokan tudnak következetesen gondolkodni...

Üdv!

vas. nov. 06, 2005 21:24
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
Az ötöslottó nyeremény kapcsán, az hangzott el a Híradó-ban, hogy kishazánkban a havi átlag jövedelem 255 200 Ft! :roll: Ez hogy jön ki :?:
Ne válaszoljátok meg! :) Költői kérdés volt, de elfogadnám ezt az átlag jövedelmet én is!!! :evil:

Szerk: Elnézést, de elgépeltem az összeget! Helyesen: 155 200 Ft. A hozzászólásom többi része változatlan!!!

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Zsuzsi hétf. nov. 07, 2005 10:08-kor.

vas. nov. 06, 2005 21:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
igen, mondjuk annak, aki sosem vezetettmég a 60km/h is sok lehet, de azért annyival haladva még sokkal esélyesebb, hogy közbe tud avatkozni az oktató.
persze ez szabálytalan akárhogy is szépítjük, hogy kimenjen valaki rutin vizsga előtt forgalomba.

mondjuk én élveztem, hogy úgy tanultam vezetni, hogy minden alkalommal egy kb 30-40 perc rutinpálya, aztán meg mászkáltunk forgalomban egy kicsit. persze nem autópályán, hanem csak kényelmes fővárosi forgatagban :)

vas. nov. 06, 2005 21:10
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
GazVezir írta:
Nos, autópályán, ha nem tévedek, a minimum sebesség 90-100-110km/ó, nem tudom pontosan.

Közlekedés autópályán és autóúton írta:
37. § (1) Autópályán és autóúton, valamint az azokra való ráhajtásra szolgáló úton (az előjelző táblától kezdődően) csak olyan gépjárművel, illetőleg gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel szabad közlekedni, amely sík úton legalább 60 km/óra sebességgel képes haladni; ezeken az utakon más jármű közlekedése tilos.

(forrás)

Oh, köszönöm, így máris tiszta a helyzet és már ezt is tudom :) . Jó nagyot tévedtem akkor a sebességet illetően. Ettől függetlenűl a fentebb felvázolt véleményem nem változik, csak annyiban, hogy 60km/óra.

McLaca: Köszi a segítséget, rákeresek, hátha találok ilyen programokat. Akinek viszont közelebbi infók vannak a birtokában, attól nagyon szívesen elfogadom a segítséget.

vas. nov. 06, 2005 21:05
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
GazVezir írta:
Nos, autópályán, ha nem tévedek, a minimum sebesség 90-100-110km/ó, nem tudom pontosan.

Közlekedés autópályán és autóúton írta:
37. § (1) Autópályán és autóúton, valamint az azokra való ráhajtásra szolgáló úton (az előjelző táblától kezdődően) csak olyan gépjárművel, illetőleg gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel szabad közlekedni, amely sík úton legalább 60 km/óra sebességgel képes haladni; ezeken az utakon más jármű közlekedése tilos.

(forrás)

vas. nov. 06, 2005 21:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsuzsi írta:
Macika írta:
A HWSW-n van egy oktató srác, aki tud részleteket is.
30. órájában járt a hölgy, de nem volt megbízható. Ráhajtottak a sínre, még fehéret villogott, de mint az amerikai filmekben, lefulladt rajta. Aztán jött az idegbeteg kapkodás, beletörték a kulcsot, aztán meg jött a vonat...

Egyértelműen az oktató a felelős.

Huhh! Ez szörnyű! :( A tanuló meg be volt kötve :? ...biztos azt sem tudták a nagy kapkodásban kikapcsolni és már nem maradt idő az ugrásra!!! :cry:

Ahogy Macika is fogalmazott, szőrnyű és értelmetlen halál, szinte felfoghatatlan. Ezért próbáljon mindenki vigyázni magára, illetve embertársaira.

vas. nov. 06, 2005 21:00
platina tag

Hozzászólás 
Macika írta:
30. órájában járt a hölgy, de nem volt megbízható. Ráhajtottak a sínre, még fehéret villogott, de mint az amerikai filmekben, lefulladt rajta. Aztán jött az idegbeteg kapkodás, beletörték a kulcsot, aztán meg jött a vonat...

vas. nov. 06, 2005 20:58
a fórum lelke

Hozzászólás 
GazVezir írta:
Nem tudja valaki, hogy hogyan tudnám felvenni a játékomat és videót, esetleg animációt készíteni belőle? Mobiltelefonos játékról van szó egyébként. Köszönöm a segítségeket!
Ha van PC emulátorod, amin fut a játék, tudsz belőle képernyőmentéseket csinálni (régebben láttam olyan programot, ami képsorozatot is tudott rögzíteni), vagy valamilyen képernyőről videót készítő alkalmazással rögzíted.

Üdv!

vas. nov. 06, 2005 20:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
tehet írta:
...

1. El kéne olvasni a fórum szabályzatát. Tilos politizálni és C.-zni! A szankciók jogosak és indokoltak voltak.

2. Mit fog kezdeni vele a HíF?
2.1 Nem tartozik hatáskörébe a fórumviták és moderálási alapelvek, eljárások vizsgálata.
Küldd el nekik a modemed, abban kompetensebbek.
2.2. HíF már egy ideje nem létezik, szóval nekik nem fog sikerülni elküldeni.

Üdv!

vas. nov. 06, 2005 20:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát én sem rendelkezek jogosítvánnyal, aminek az elsődleges oka, hogy nincsen pénzem, de ez itt most lényegtelen. De a véleményem az, hogy a kresszvizsga sikeres teljesítése után irány a rutinpálya, hogy az ember tanulja meg érezni az autót, ami alatt értem a váltásokat, fékezéseket, kuplungolást, kormányzást, majd ha a rutinvizsgán a tanuló sikeresen átment, akkor irány a város, a forgalom, s csak akkor, nem előbb.

Egyik ismerősöm is egyébként mesélte, hogy rögtön az első rutinszerzési órán átmentek egy másik városba, amit a mi városunkal egy szép forgalmas út köt össze. Iszonyat hatalmas felelőtlenségre vall ez, hiszen az oktató azt sem tudja, hogy tanulója tud-e valamennyire is vezetni...stb., ezernyi képességtől függ ez. Nos, autópályán, ha nem tévedek, a minimum sebesség 90-100-110km/ó, nem tudom pontosan. Nos, ekkora sebességnél akármilyen jó lehet az autóba a fék, satuféknél is csúszik legalább 50-60 métert. Ha adódik egy veszélyhelyzet, akkor az oktató, illetve a tanuló, nem beszélve másokról életveszélynek van kitéve. Némi inteligencia azért szükségeltetne ilyenkor az oktatónak. S nem erről az egy esetről hallottam már.

Az viszont szerintem dícséretes dolog, hogy városi közlekedés közben az oktató mindenfele irányít, noha magányügy, de változatos lesz a vezetés.

Másik téma:

Nem tudja valaki, hogy hogyan tudnám felvenni a játékomat és videót, esetleg animációt készíteni belőle? Mobiltelefonos játékról van szó egyébként. Köszönöm a segítségeket!

vas. nov. 06, 2005 20:49
platina tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Ebben egyértelműen az oktató volt a hunyó...

Sajnos vannak olyan helyzetek, amit az oktató nem tud kivédeni, :( bár itt valami érthetetlen dolog történt, mert azt csak megakadályozhatta volna, hogy a sínekre hajtson a tanuló! Nagyon sajnálatos eset!!! :cry:

vas. nov. 06, 2005 20:49
ezüst tag

Hozzászólás 
Sy írta:
Uraim, ismét politizálást és/vagy cigányozást tapasztalok a fórumban. Nem számoltam, hányadszorra. A következő emberek vesztették el az írásjogukat egy napra:
6230, Landsmann, nutellamoly, T68m, @

A fenti sorrend nem fontossági, hanem alfanumerikus. Tekintettel, hogy választási év elé nézünk, nem óhajtok a továbbiakban kérni, könyörögni senkinek. Aki nem tanul, kaphat teljes felhasználó-törlést is, tekintet nélkül a hozzászólásainak mennyiségére.

Ez nagyon csunya és undorito Sy szégyeld magad.Remélem kirugnak mert minden megalkuvo és részre hajló forum csak ideig óráig marad meg.Ritkán írok szivesebben csak szemlélödök de ha moderátoroddal szemben és akik még benne voltak nem kapnak büntetest (esetleg közelebb állnak hozzád)? Hagyjuk szabad vélemény ellen igy fellepni? Engedellmeddel topikot HIF-nek megküldöm.

vas. nov. 06, 2005 20:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mi a rossebér' nem ugrottak ki a kocsiból, aztán futás a sorompó mögé...?

vas. nov. 06, 2005 20:30
Moderátor

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Ebben egyértelműen az oktató volt a hunyó. Szegény. Nagyon sajnálom. :cry: Buta és értelmetlen halál. Talán bekattan már végre valakinek, hogy nem visznek ki forgalomba tanulóvezetőt az első órán... Csak kár, hogy emberélet kell ahhoz, hogy valaki(k) gondolkodni kezdjen(ek).

vas. nov. 06, 2005 20:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Na azért innen az ország közepéről nem egyszerű bizniszelni határon túlról.
Úgy értettem, nem jobban, mit bárhol máshol a határhoz relatíve közel.

Üdv!

vas. nov. 06, 2005 19:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
én is amikor tanultam, akkor már az első órán elmentünk forgalomba, igaz akkor nem sokat, de második órán már az volt, hogy valahova utazott le az oktató másnap a családjával, és elmentünk be a nyugatihoz a feleségéért, meg ilyesmi :) örültem neki, hogy belvárosban kell vezessek semmi rutinnal. :)
(egyéb magánügyek miatt voltunk így dinnyét venni is, meg még ezer helyen amíg vezetni tanultam amúgy :D )

de mondjuk azért csak érdekesebb nem szintetikus körülmények közt vezetni. legalábbis ha már tűrhetően megy a gyakorlópálya.

vas. nov. 06, 2005 19:50
arany tag

Hozzászólás 
Raven_ írta:
Nekem 1 éve van jogsim. Ugyan nem a legelső órán, de a második alkalomtól kezdve (még rutinvizsga előtt, azaz szabálytalanul) rendszeresen mentünk forgalomban is.

nálunk is ez lesz.

vas. nov. 06, 2005 19:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Még nincs jogosítványom, és vezetni sem nagyon tudok :), de ha jól tudom, amíg a vezető tanulóvezető, addig minden stiklijéért az oktató a felelős.

Igen, teljes mértékben az oktató a hibás. Bármit is tett a hölgyike, az oktatónak képesnek kellett volna lenni rá, hogy a balesetveszélyes helyzetet megakadályozza (ezért is nem kell használnia a biztonsági övet, hogy a kormányba is bármikor könnyen bele tudjon nyúlni).
Nekem 1 éve van jogsim. Ugyan nem a legelső órán, de a második alkalomtól kezdve (még rutinvizsga előtt, azaz szabálytalanul) rendszeresen mentünk forgalomban is.

vas. nov. 06, 2005 19:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
Na azért innen az ország közepéről nem egyszerű bizniszelni határon túlról.

vas. nov. 06, 2005 18:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
Még nincs jogosítványom, és vezetni sem nagyon tudok :), de ha jól tudom, amíg a vezető tanulóvezető, addig minden stiklijéért az oktató a felelős.
Egy volt kolléganőmet egyébként a legelső órán kivitték forgalomba, úgy, hogy még a rutint sem csinálta meg! Tehát gyakorlatilag életében először vezetett, de máris forgalomban. Azt mondta, kicsit leizzadt... Amúgy jól vezet :)

CindeDOG: nem jobban, mint bárhol máshol.

Üdv!

vas. nov. 06, 2005 18:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nyíregyházán és környékén tényleg olyan sokan seftelnek cigivel és üzemanyaggal, mint ahogy errefele mondják az ismerőseim?

vas. nov. 06, 2005 18:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ebben egyértelműen az oktató volt a hunyó. Szegény. Nagyon sajnálom. :cry: Buta és értelmetlen halál. Talán bekattan már végre valakinek, hogy nem visznek ki forgalomba tanulóvezetőt az első órán... Csak kár, hogy emberélet kell ahhoz, hogy valaki(k) gondolkodni kezdjen(ek).

vas. nov. 06, 2005 18:42
bugvadász

Hozzászólás 
A mindenit... Szegény oktató, a szőke miatt elhunyt..

vas. nov. 06, 2005 18:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
Elfogyott a sávja - letarolta a megállót

Még egy eszement, de ez legalább nem okozott másnak sérülést, és szimplán bamba volt...

De ez sem gyenge!

Vonattal ütközött a tanulóvezető - az oktató elhunyt

Üdv!

vas. nov. 06, 2005 18:07
bugvadász

Hozzászólás 
McLaca írta:
Reméljük, a változás nem az lesz, hogy fizetőssé válik a Terminál :?

Üdv!

Hát ne is legyen!!! :!: :!:

vas. nov. 06, 2005 18:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ilyen flame-es időszakban én sem olvasok ám végig minden HSZ-t, legalábbis ha nem akarok részt venni a flame-be :)

Reméljük, a változás nem az lesz, hogy fizetőssé válik a Terminál :?

Üdv!

vas. nov. 06, 2005 17:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Raven_ írta:
Dobj fel valamit! :)

OK!

Sy! Mi ez amire Macikával utaltatok, hogy lesznek változások a Terminálon?
Mit lehet tudni?

vas. nov. 06, 2005 17:51
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dobj fel valamit! :)
Az utóbbi hét elég flame-gazdag volt, az átlagoshoz képest is... Mondjuk nem mintha zavart volna, csak ignoráltam pár oldalt :lol: .

vas. nov. 06, 2005 17:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
De nagy a csend?
Akkor már más téma nincs is?

vas. nov. 06, 2005 17:27
Site Admin

Hozzászólás 
Uraim, ismét politizálást és/vagy cigányozást tapasztalok a fórumban. Nem számoltam, hányadszorra. A következő emberek vesztették el az írásjogukat egy napra:
6230, Landsmann, nutellamoly, T68m, @

A fenti sorrend nem fontossági, hanem alfanumerikus. Tekintettel, hogy választási év elé nézünk, nem óhajtok a továbbiakban kérni, könyörögni senkinek. Aki nem tanul, kaphat teljes felhasználó-törlést is, tekintet nélkül a hozzászólásainak mennyiségére.

vas. nov. 06, 2005 16:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
nutellamoly írta:
@McLaca: Hát ha az Úniót dzsumbujnak tekintjük, akkor igazad van...
Miközben a "zavarosra" gondoltam, a tőlünk jobbra lévő területek jártak az eszemben, és asszociáltam, hogy jobbra=Kelet, de onnan nézve mégis csak Nugat :D, szóval rosszul írtam ;)

Üdv!

vas. nov. 06, 2005 16:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Találtam egy Emulátort, ami tökéletes lenne a feladatra, azonban az a baj, hogy ez még csak a 4096 színű kijelzőket támogatja. Készült 6600-hoz is egy változat, azonban a hivatalos oldal már nem él vagy én nem is tudom.
http://www.amazingmobile.com
Remélem tud valaki segíteni, már oly közel a cél. Előre is köszönöm!

vas. nov. 06, 2005 16:20
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
T68m írta:
nagyon hiányzott megint a mások által megfogalmazott "véleményed".

Lands sem az ellen van, hogy szabadkereskedelem legyen, hogy az emberek, a gondolatok (info) szabadon mozoghassanak.

Azonban az, hogy az eu mindenbe beleszóljon, újraelosztó tevékenységet végezzen, az már finoman fogalmazva túlzás, visszataszító.

És hogy errõl NE TUDJON ELSZÁMOLNI, azaz hogy mire költötte a beszedett pénzt, az pedig felháborító és felveti azt a gondolatot, hogy az eu-t alapjaiban megreformálni kelljen!
Az elõzõ buliban nem, most viszont igazat adok 6230-nak.
Szerintem is így van, nem képzelhetõ el a Föld nevû bolygón a b*szni is akarok de szûz is akarok maradni mentalitás.
Ha kellenek az elõnyök, kelljenek a szabályok, kötöttségek is.

EZ AZ, amit sok magyar ember agya nem képes felfogni.

két oldalról is megközelíthetjük a kérdést: az eu nem államnak indult az államok felett, hanem ejrópai gazdasági közösségnek, közös paicnak, ami lehetővé teszi a dinamikusabb fejlődést, a felesleges, hátráltató dolgot eltörlését.
Azokat az előnyket hordozza, amiket én is írtam.

Ezzel szemben, mára alaposan túlnőtte magát, mint egy rákos daganat és rengeteg hátrányt hordoz, amit jó lenne megszüntetni.

Végül, azt még te sem tudod elmagyarázni nekem, hogy az rendjén van, hogy nem tud elszámolni az uniós pénzekkel az unió, hogy fogadjuk el így, mert "ha kellenek az előnyök, akkor fogadjuk el a hátrányokat is."

vas. nov. 06, 2005 16:16
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
nutellamoly írta:
A szociálpedagógus az helyi :-)
Munkába járás támogatása adómentes -> járulékmentes -> "olcsóbb", mint a magasabb bér.

végre egy, amivel egyetértek! Hasonló okok miatt "olcsóbb" a szlovák munkaerő, ami finoman szólva röhejes, de ilyen törvényeink vannak.

vas. nov. 06, 2005 16:06
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
6230 írta:
...

nagyon hiányzott megint a mások által megfogalmazott "véleményed".

Lands sem az ellen van, hogy szabadkereskedelem legyen, hogy az emberek, a gondolatok (info) szabadon mozoghassanak.

Azonban az, hogy az eu mindenbe beleszóljon, újraelosztó tevékenységet végezzen, az már finoman fogalmazva túlzás, visszataszító.

És hogy erről NE TUDJON ELSZÁMOLNI, azaz hogy mire költötte a beszedett pénzt, az pedig felháborító és felveti azt a gondolatot, hogy az eu-t alapjaiban megreformálni kelljen!
Az előző buliban nem, most viszont igazat adok 6230-nak.
Szerintem is így van, nem képzelhető el a Föld nevű bolygón a b*szni is akarok de szűz is akarok maradni mentalitás.
Ha kellenek az előnyök, kelljenek a szabályok, kötöttségek is.

EZ AZ, amit sok magyar ember agya nem képes felfogni.

vas. nov. 06, 2005 16:05
Hozzászólás 
nutellamoly írta:
Munkába járás támogatása adómentes -> járulékmentes -> "olcsóbb", mint a magasabb bér.

Ezaz, hogy csak adómentes, de a szállás és utazási költség a munkáltatónak nincs ingyen.

vas. nov. 06, 2005 16:00
arany tag

Hozzászólás 

vas. nov. 06, 2005 15:54
platina tag

Hozzászólás 
hát ez tök jó a tré mobilnál az eredeti gyári előlap ára a következő
6230 - 6150 ft
6230i - 3900 ft
vajon mi az oka a differenciának?

vas. nov. 06, 2005 15:52
Hozzászólás 
Nem szociálpedagógusokat toboroznak keletről, hanem gyárakba munkásokat. Muivel betanított, tehát nem is szakmunkásokat keresnek, akár a lecsúszott, idült alkoholizmusából kigyógyult helybeli is alkalmas lenne a munkára. De nem, keletről toborozzák a doolgozókat,m fizetve az utazási és szállásköltségeket. Ezért ne mond hogy azért innen keresnek dolgozókat, mert ezek kevesebbért elvállalják mint a helybelieket. A szállás és utaztatási kültségel jelentősen megnövelik a távol lakók utánai költségeket.

Ami pedig a szakképzést illeti, nem egészen úgy van ahogy mondod. Az tény, hogy szakmunkásokat egyszerűen nem lehet találni, mert nincs. De nem azért mert a kiképzett szakmunkások tudása nulla. Nem ez a baj, hanem az, hogy túlképzett a magyar társadalom. Az ország szükségleteihez képest aránytalanul sok a diplomás. Mivel nem tud elhelyezkedni, mit csinálnak? Tanultak tovább. Jön a második, harmadik, sokadik diploma. Persze 3-4 diplomával meg már nem fog akármilyen munkát elvállalni. Ezt részben megis értem. De már akkor tudta hogy nem lesz egyszerű elhelyezkedni. Külföldre meg gyakorlat híjján szinte sehova nem veszik fel a diplomáival. Aztán sipognak, hogy több diplomával az utcát sepri, mert nem talált más munkát. Szomorú, de részben ő is felelős érte. (persze ez az utcaseprősdi csak erős példa volt a magyarázat illusztrálására)
Mindenki diplomát akar, közben egy kőművest, egy villanszerelőt, egy autószerelőt (aki vállakozóként dolgozik, nem pedig valamilyen márkaszervízben) alig találni. Ebben az államnak is nagy a felelőssége, mert mindig azt szajkózzák, tanulni, tanulni, de nem mérik fel hogy milyen szakmákból van hiány és annak csinálnának inkább nagyobb probagandát.
Nagyon összetett problémák ezek, amitől több sebből is vérzik, ez az ország. De az ostor mindig a kisemberen csattan. Azt a lovat ütik, amelyik húz.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég vas. nov. 06, 2005 15:56-kor.

vas. nov. 06, 2005 15:48
arany tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Sajnos a szavazások döntő részben a nagyvárosokon múlik.

Sajnos, a GDP nagy része is onnan jön.

Idézet:
Csak furcsa, hogy Komáromba és Esztergomba innen kjeletrőúl, többszáz kilóméterről keresnek munkaerőt gyárakba. Mert ott már csak az nem diolgozik, aki nem is akar.

Elég vékony hang a németeké ez ügyben, de pl. az Iparkamara is ezen a nézeten van: A szakképzés minősége nulla, a cégeknek vadászniuk kell a munkarőre.
A többi oldal:
Sok gyár működik erre -> munkarő ára fel a kereslet miatt.
Aki évekig munkanélküli volt, az nem biztos, hogy alkalmas agyasabb munkákra.
Két szociálpedagógus nem ér fel egy esztergályossal, aki legfogékonyabb három évében a szakmáját tanulta.

vas. nov. 06, 2005 15:43
a fórum lelke

Hozzászólás 
6230 írta:
BrOnZ írta:
...

értem... mert itt a fórumon mindenki aki a hazai boldogulás mellett szól és a külföldi kimenetelt hurrogja le az egytõl-egyig itthon megcsinálta a szerencséjét és dúskál a jólétben és abszolúte semmiféle financiális gondja baja óhaja sóhaja nincs...

valóban volt egy-két ember (Bronzi és Zsuzsi), aki a hazai boldogulást hangsúlyozta.
(Bronzi a gyerekeinél fogva, Zsu pedig nem hagyja el Árpyt)

De a többség azt mondta, mindenki boldoguljon ott, ahol tud! (csak ne más kárára)

vas. nov. 06, 2005 15:34
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
@McLaca: Hát ha az Úniót dzsumbujnak tekintjük, akkor igazad van...

vas. nov. 06, 2005 15:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Macika írta:
Mi magyarok (úgy-ahogy) 1956-ban voltunk képesek egymás mellé állni utoljára. Azóta sem, sõt szerintem folyamatosan csökken az esélye, hogy lehet valami olyan dolog, ami újra egymás mellé rendezné az embereket.
Ezzel nem tudok vitatkozni. És ezt rettenetesen sajnálom... :roll:

még1x, nem mi magyarok, hanem az ország népe.

vas. nov. 06, 2005 15:33
Profil Honlap
Hozzászólás 
@ írta:
Odohoz csatlakozva, az én ismeretségi körömben is több az igen szavazó, mint a nem. ha nem is 100%, de határozottabban több!

Sajnos a szavazások döntő részben a nagyvárosokon múlik. Budapest és még néhány nagyváros adja az ország majdnem felét. A szavatok arányain mindig látszik, hogy a vidéki lakosság ellenben a fővárossal és a nagyobb városokkal mindig másképp szavaz. Ezért mondom, hogy tulajdonképpen amire a főváros szavaz, az lesz a szavazat eredménye. Persze ez alól kivétel volt az állampolgárságról való szavazás. De érdekességet ott is lehetett tapasztalni. Mi sem vagyunk gazdagok, de az ország határának hosszában többségében nálunk anyagilag talán rosszabbul álló országok vannak. Éppen ezért, a határmenti megyékben lényegesen nagyobb volt a nem szavazatok aránya. Mivel nagy terület, így a nagyobb városok nem tudtak igebn-t csinálni. Mert azért lássuk be, az osztrák határmentén lakóknak kevesebb félnivalójuk van attól, hogy a határ túloldaláról "megszállják" az országot, mint mondjuk a román vagy ukrán határ mellett élők esetén. Ráadásul pont a keleti régió ahol gyakorlatilag nincs munkalehetőség, minden téren elmaradottabb a fővároshoz vagy a Dunától nyugatabbra lévő településekhez képest. Persze hogy az ottélők jobban féltik azt, amilyük van. Ha van mégis egy álláslehetőség, akkor az ottélők szeretnék azt betölteni, ne pedig egy hatrárontúli, mégha az is magyarnak vallja magát. És ez érthető ios. Mindenki a saját és családja érdekeit tartja szeerm elétt elsősorban. Én megértem a hatáűron túliakat, nem tehetnek arról hogy olyan helyzetbe kerültek amilyenbe. De ők is megérthetik, nem áll úgy az ország hogy a végtelenségig jótékonykodjon. Ha annyi lenne a munkanéküliség itt keleten, mint egyes Dunántúli városokban, akkor biztos más lett volna az eredmény. Csak furcsa, hogy Komáromba és Esztergomba innen kjeletrőúl, többszáz kilóméterről keresnek munkaerőt gyárakba. Mert ott már csak az nem diolgozik, aki nem is akar. Itt meg ha akarna sem tudna. Pártunknak és kormányunknak fel kellene már érni ésszell, hogy nem az ország nyugati részét kellene nyomni a végtelenségig.
Ja, hogy nem jönnek a befektetők keletre? Mert messze van? Hogy ne lenne messze olyan főúton mint a 4-es? Katasztrófa hogy milyen állapotban van Debrecentől Záhony felé. Itt is kellett volna az infrastruktúrát fejleszetni hamarabb. Nem lenne 2 részre szakadva az ország.

vas. nov. 06, 2005 15:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
@ írta:
Tehát, arra reagáltam, hogy csak a cipészeknek nem áll érdekükben az egységes magyarság. Erre írtam, hogy azért a népszavazásnál azért elég sok nem szavazat érkezett az állapolgárságra, ami valamilyen szinten azt súgja, hogy mégsincs akkora egyetértés abban hogy mindenki papír szerint is magyar legyen, aki magyarnak született.

semmi haszna nem lesz, csak esetleg már õ is megbánta, hogy igennel szavazott, vagy mittudom én. akkor szerinted mégi mi a túróért lett hót más eredmény a Te nem reprezentatív felmérésedben, mint ami a valóságban lett? ennyire azért nem lehet manipulálni egy szavazást.
Odohoz csatlakozva, az én ismeretségi körömben is több az igen szavazó, mint a nem. ha nem is 100%, de határozottabban több!

Váááárj! A második felét ugye Landsinak címezted?

Én nem állítottam, hogy saját felmérésem szerint több lett volna a nem szavazó az eu kérdésben. Sőt, az általam ismertek többsége is igen-el csatlakozott.
Mellesleg - sztem -, a haza választási rendszerben a számlálás során nem lehet érdemi mértékben manipulálni a szavazatokkal.

Az első kérdésben pedig a tavalyi, külföldi magyarokkal kapcsolatos kérdésről van szó?
egyébként iédzném:

"Ez persze egy kirívó, érthető példa. De nem csak a c-k vannak érdekellentétben a nemzetalkotó magyarsággal."

erre te:

"Tehát, arra reagáltam, hogy csak a cipészeknek nem áll érdekükben az egységes magyarság. "

szal, a NEMCSAK-ot olvastad "csak"-nak? :D

vas. nov. 06, 2005 15:31
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
nutellamoly írta:
[...] vagy legyünk az Örök Keleti Határ a zavarosban?
Pedig Európa közepe nálunk található, tőlem kb. 45 km-re, légvonalban. Szóval valóban a keleti határa vagyunk a dzsumbujnak, azonban korántsem Kelet-Európa vagyunk.

Üdv!

vas. nov. 06, 2005 15:30
arany tag

Hozzászólás 
Hát, talán a súlyos helyzet kell az egymás mellé rendeződéshez. Ha (a rosszhoz képest relatíve) jól mennek a dolgok, akkor nincs igény erre. Amíg nincsenek masszívan többségben (->egy fecske nem csinál nyarat elv) a változást igénylők, nincs változás.
Amíg az ország irányításáról is kb. 50-50 százalékban oszlik meg a vélemény, addig a politikusi nívóban sem lesz változás.

vas. nov. 06, 2005 15:21
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
nagyon hiányzott megint a mások által megfogalmazott véleményed

"Tehát még véletlenül sem hasonlítasz az olyan globalizáció ellen tüntető kiscsávóra aki...?!"

olvasni olvasni olvasni
kérdés volt és nem kijelentés
ráadásul olyan kérdés volt ami a + választ feltételezi róla és nem a - választ
olvasni olvasni olvasni

vas. nov. 06, 2005 15:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Mi magyarok (úgy-ahogy) 1956-ban voltunk képesek egymás mellé állni utoljára. Azóta sem, sőt szerintem folyamatosan csökken az esélye, hogy lehet valami olyan dolog, ami újra egymás mellé rendezné az embereket.
Ezzel nem tudok vitatkozni. És ezt rettenetesen sajnálom... :roll:

vas. nov. 06, 2005 15:15
Hozzászólás 
Tehát, arra reagáltam, hogy csak a cipészeknek nem áll érdekükben az egységes magyarság. Erre írtam, hogy azért a népszavazásnál azért elég sok nem szavazat érkezett az állapolgárságra, ami valamilyen szinten azt súgja, hogy mégsincs akkora egyetértés abban hogy mindenki papír szerint is magyar legyen, aki magyarnak született.

semmi haszna nem lesz, csak esetleg már ő is megbánta, hogy igennel szavazott, vagy mittudom én. akkor szerinted mégi mi a túróért lett hót más eredmény a Te nem reprezentatív felmérésedben, mint ami a valóságban lett? ennyire azért nem lehet manipulálni egy szavazást.

vas. nov. 06, 2005 15:15
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362 ... 785  Következő