|
Szerző |
Üzenet |
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
timo írta: Macika írta: Odo írta: 4 éve x banda nyert, akkor erről beszélhetünk mert már történelem. Mellesleg megjegyzem, nem beszéltem erről az időszakról. Te ezzel az egy mondatoddal többet politizáltál (pedig nem is) mint én, ha így vesszük (teljes rosszindulattal). Már ne haragudj, de ez túlzás... Mi a túlzás. Konkretizálnád?
Az, hogy 4 éve x banda nyert,
az, hogy az már történelem,
az, hogy nem beszéltem az elmúlt 4 évről,
az, hogy a '4 éve x banda nyert' kifejezés többet utal politikára, mint az 1956-os dátum?
Melyiket tartod túlzásnak?
Ja, és nem haragszom...
|
hétf. nov. 07, 2005 2:41 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Remélem, eluntátok...
Üdv!
|
hétf. nov. 07, 2005 2:24 |
|
|
timo
ezüst tag
|
Macika írta: Odo írta: 4 éve x banda nyert, akkor erről beszélhetünk mert már történelem. Mellesleg megjegyzem, nem beszéltem erről az időszakról. Te ezzel az egy mondatoddal többet politizáltál (pedig nem is) mint én, ha így vesszük (teljes rosszindulattal).
Már ne haragudj, de ez túlzás...
|
hétf. nov. 07, 2005 2:22 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Odo írta: 4 éve x banda nyert, akkor erről beszélhetünk mert már történelem. Mellesleg megjegyzem, nem beszéltem erről az időszakról. Te ezzel az egy mondatoddal többet politizáltál (pedig nem is) mint én, ha így vesszük (teljes rosszindulattal).
|
hétf. nov. 07, 2005 2:16 |
|
|
timo
ezüst tag
|
|
hétf. nov. 07, 2005 2:15 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Mostmár ott van, szerkesztettem. Így már jó?
|
hétf. nov. 07, 2005 2:13 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Odo írta: Macika írta: ... A történelem azonban NEM EGYENLŐ a politikával.
A 'Jól hangzik amit írsz, csak nem így van.' hangzású mondatomban politikát felfedezni még akkora rosszindulattal sem lehet, amekkorával te viselkedsz irányomban. Legalább ne nevettesd már ki magadat. Bár ilyen éjszakai órán kevesen olvassák a fórumot... Történelem a tegnap történt esemény is. Ez nézőpont kérdése. 4 éve x banda nyert, akkor erről beszélhetünk mert már történelem. Oké. Politika nem létezik történelem nélkül. S nem érted meg, hogy részese voltál a témának, véleményt mondtál. egyetértettél 6230-cal stb. Ezzel semmi gond nem lenne, de akkor vállald és viseld következményeit. OK. Szándékosan nem szoktam beszélni politikáról, pártokról, egyebekről, mert kiver a víz tőlük. Véleményem természetesen van, mint mindenkinek, de mivel az én pozíciómban senkit nem érdekel, hogy mi a véleményem, ezért nem hangoztatom.
Az, hogy a magyarok között szemernyi összetartás, egymás segítése sem maradt a 21. század elejére az sajnos nem politika. Lehet, hogy belejátszott az is, de alapjában valami más, valami sokkal rosszabb történik. Hiányzik az az erő, ami összetartana bennünket, hogy ne idegenek járkáljanak zombi módra az utcákon, hogy ne közönyösséggel forduljunk el az utcán egy elesett ember láttán, stb.
Volt alkalmam Japánban, Libanonban, Egyiptomban a kinti magyar kolóniába ellátogatni és megdöbbenni. Hogy ők hogyan élnek, mennyire figyelnek egymásra, mennyivel másabbak, mint mi, díszmagyarok.
Voltam Erdélyben, ahol a kinti magyarok körében szintén olyan mértékű összetartást, szeretetet tapasztaltam, amit itthon kisgyerek-koromban, vidéken, kisvárosban.
Ha kicsit belegondolsz, belátod, ez nem politika.
Csak szomorú vagyok, hogy a ma magyarságánál az EGO van az első helyen. Mindenek előtt.
Ennek kívántam hangot adni. Teljesen mentesen attól, hogy az a magyar állampolgár szerb, sváb, cigány, zsidó, erdélyi vagy bármilyen származású. Magyar és kész. Akiknek itt, ez a 93ezer km2 jutott élettérnek.
|
hétf. nov. 07, 2005 2:11 |
|
|
timo
ezüst tag
|
Macika írta: timo írta: Ha tanultál (volna) történelmetMegint egy személyeskedés, de persze erre is kitalálsz valamilyen frappáns mondatot Megkérhetlek, hogy a saját dolgoddal törődj? Nincs szüksége Odo-nak külső segítségre, megvédi ő magát, ne aggódj.
Nem is azért jöttem, hogy Odo-t védjem, tudom, hogy meg tudja védeni magát, csakhát már röhej amit művelsz és már nem bírtam magamba tartani, ez van...
Amúgy ez egy fórum, tehát én is elmondhatom a véleményemet, és ne mondjad azt, hogy a saját dolgommal törődjek, mivel ez a hely épp erre való...
|
hétf. nov. 07, 2005 2:03 |
|
|
timo
ezüst tag
|
|
hétf. nov. 07, 2005 2:02 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Macika írta: ... A történelem azonban NEM EGYENLŐ a politikával.
A 'Jól hangzik amit írsz, csak nem így van.' hangzású mondatomban politikát felfedezni még akkora rosszindulattal sem lehet, amekkorával te viselkedsz irányomban. Legalább ne nevettesd már ki magadat. Bár ilyen éjszakai órán kevesen olvassák a fórumot...
Történelem a tegnap történt esemény is. Ez nézőpont kérdése. 4 éve x banda nyert, akkor erről beszélhetünk mert már történelem. Oké.
Politika nem létezik történelem nélkül. S nem érted meg, hogy részese voltál a témának, véleményt mondtál. egyetértettél 6230-cal stb. Ezzel semmi gond nem lenne, de akkor vállald és viseld következményeit.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:59 |
|
|
Macika
Moderátor
|
timo írta: Ha tanultál (volna) történelmetMegint egy személyeskedés, de persze erre is kitalálsz valamilyen frappáns mondatot Megkérhetlek, hogy a saját dolgoddal törődj?
Nincs szüksége Odo-nak külső segítségre, megvédi ő magát, ne aggódj.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:56 |
|
|
Macika
Moderátor
|
timo írta: Én ezt kérdeztem Tőled: Megkérdezhetem, miért törölted a hozzászólásaimat? Melyik pontot sértettem meg? Várom, hogy beidézd a fórumszabályzatot, amit annyira emlegetsz... Erre Te meg válaszoltál: Mikor is személyeskedtem Veled. Ez a nevetséges... Megkérdezted, hogy miért töröltem ki 2 db hozzászólásodat. Erre kérdéssel válaszoltam. Mert én sohasem engedtem meg olyan hangot Veled szemben, amit Te megengedtél velem szemben. Sőt semmilyet, mert én egyáltalán nem postoltam még neked.
Ezért kérdeztem rá, hogy ÉN mikor engedtem meg maganak azt, hogy személyeskedjek Veled?
Mert Te megengedted magadnak, 2x is. És ezeket töröltem, ezért.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:54 |
|
|
timo
ezüst tag
|
Ha tanultál (volna) történelmet
Megint egy személyeskedés, de persze erre is kitalálsz valamilyen frappáns mondatot
amekkorával te viselkedsz irányomban. Legalább ne nevettesd már ki magadat. Bár ilyen éjszakai órán kevesen olvassák a fórumot...
Én úgy látom, hogy viszont is van ez, mivel nem ismered be soha, hogy másnak is lehet igaza....
A történelem azonban NEM EGYENLŐ a politikával.
1956-ot említetted ott bőven volt politika, de persze ez sem egyenlő...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára timo hétf. nov. 07, 2005 1:58-kor.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:53 |
|
|
timo
ezüst tag
|
Én ezt kérdeztem Tőled: Megkérdezhetem, miért törölted a hozzászólásaimat? Melyik pontot sértettem meg? Várom, hogy beidézd a fórumszabályzatot, amit annyira emlegetsz...
Erre Te meg válaszoltál: Mikor is személyeskedtem Veled.
Ez a nevetséges...
|
hétf. nov. 07, 2005 1:52 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Odo írta: Te nem érted, én leírtam. Mindenki eldöntheti ezek után mit gondol. Ugye ebben semmi politika nincs: Macika írta: Világuralomra csak egy olyan ország képes, amelynek polgárai valamiben, legalább EGYVALAMIBEN képesek egymás mellé állni úgy, hogy félretesznek minden más, köznapi ellentétet. És ebben az amerikaiak (persze mi, büszke magyarok ezt birkaságnak nevezzük) példaértékűek.
Mi magyarok (úgy-ahogy) 1956-ban voltunk képesek egymás mellé állni utoljára. Azóta sem, sőt szerintem folyamatosan csökken az esélye, hogy lehet valami olyan dolog, ami újra egymás mellé rendezné az embereket Gondolom itt sem volt közöd a politikához: Macika írta: T68m írta: ez nem igaz, bár elterjedt nézet. Nem a magyarok a széthúzók, hanem az ide "betelepültek" érdekei nem feltétlenül esnek egybe a mienkkel. Jól hangzik, amit írsz, csak nem így van. Jól mondod. Semmi politika nincs benne. Sejtettem, hogy nem vagy tisztában a fogalmakkal. Amit leírtam, azok történelmi tények. Ha tanultál (volna) történelmet, Te magad is tudod, hogy így van.
A történelem azonban NEM EGYENLŐ a politikával.
A 'Jól hangzik amit írsz, csak nem így van.' hangzású mondatomban politikát felfedezni még akkora rosszindulattal sem lehet, amekkorával te viselkedsz irányomban. Legalább ne nevettesd már ki magadat. Bár ilyen éjszakai órán kevesen olvassák a fórumot...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika hétf. nov. 07, 2005 1:52-kor.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:51 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Kérdőjel lemaradt.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:50 |
|
|
Macika
Moderátor
|
timo írta: Macika írta: timo írta: Macika írta: timo írta: Megkérdezhetem, miért törölted a hozzászólásaimat? Melyik pontot sértettem meg? Várom, hogy beidézd a fórumszabályzatot, amit annyira emlegetsz... Mikor is személyeskedtem Veled. Akkor szerintem Te is megszegted a fórumszabályzatot... Szerinted? Ez kedves. De honnan tudod, hogy megszegtem, ha nem is tudod, hogy hol van, mit tartalmaz? Most mondtad, hogy személyeskedtél velem... akkor tehát megsértetted, bukta. Én tudom, hogy miről szól, csak kérdeztem, hogy te is-e? Mert nem igazán tudod beidézni, amit kérdeztem Nem lenne alapkövetelmény a magyar nyelv írásszintű ismerete ahhoz, hogy egy fórumban postoljon valaki?
Ha ezt írom le, hogy 'szerinted ÉN mikor személyeskedtem Veled?' (merthogy az általam kiszedett 2 db hozzászólásod mint gondolkodás nélküli, sértő személyeskedés volt a személyemre nézve), akkor azt írom le, hogy ÉN SZEMÉLYESKEDTEM Veled?
Nem kéne még egyszer elolvasni és értelmezni azt az egy mondatot?
|
hétf. nov. 07, 2005 1:47 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Te nem érted, én leírtam. Mindenki eldöntheti ezek után mit gondol.
Ugye ebben semmi politika nincs: Macika írta: Világuralomra csak egy olyan ország képes, amelynek polgárai valamiben, legalább EGYVALAMIBEN képesek egymás mellé állni úgy, hogy félretesznek minden más, köznapi ellentétet. És ebben az amerikaiak (persze mi, büszke magyarok ezt birkaságnak nevezzük) példaértékűek.
Mi magyarok (úgy-ahogy) 1956-ban voltunk képesek egymás mellé állni utoljára. Azóta sem, sőt szerintem folyamatosan csökken az esélye, hogy lehet valami olyan dolog, ami újra egymás mellé rendezné az embereket Gondolom itt sem volt közöd a politikához: Macika írta: T68m írta: ez nem igaz, bár elterjedt nézet. Nem a magyarok a széthúzók, hanem az ide "betelepültek" érdekei nem feltétlenül esnek egybe a mienkkel. Jól hangzik, amit írsz, csak nem így van.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:45 |
|
|
timo
ezüst tag
|
Macika írta: timo írta: Macika írta: timo írta: Megkérdezhetem, miért törölted a hozzászólásaimat? Melyik pontot sértettem meg? Várom, hogy beidézd a fórumszabályzatot, amit annyira emlegetsz... Mikor is személyeskedtem Veled. Akkor szerintem Te is megszegted a fórumszabályzatot... Szerinted? Ez kedves. De honnan tudod, hogy megszegtem, ha nem is tudod, hogy hol van, mit tartalmaz?
Most mondtad, hogy személyeskedtél velem... akkor tehát megsértetted, bukta.
Én tudom, hogy miről szól, csak kérdeztem, hogy te is-e? Mert nem igazán tudod beidézni, amit kérdeztem
|
hétf. nov. 07, 2005 1:43 |
|
|
Macika
Moderátor
|
timo írta: Macika írta: timo írta: Megkérdezhetem, miért törölted a hozzászólásaimat? Melyik pontot sértettem meg? Várom, hogy beidézd a fórumszabályzatot, amit annyira emlegetsz... Mikor is személyeskedtem Veled. Akkor szerintem Te is megszegted a fórumszabályzatot... Szerinted? Ez kedves.
De honnan tudod, hogy megszegtem, ha nem is tudod, hogy hol van, mit tartalmaz?
|
hétf. nov. 07, 2005 1:41 |
|
|
timo
ezüst tag
|
Macika írta: timo írta: Megkérdezhetem, miért törölted a hozzászólásaimat? Melyik pontot sértettem meg? Várom, hogy beidézd a fórumszabályzatot, amit annyira emlegetsz... Mikor is személyeskedtem Veled.
Akkor szerintem Te is megszegted a fórumszabályzatot...
|
hétf. nov. 07, 2005 1:40 |
|
|
Macika
Moderátor
|
timo írta: Megkérdezhetem, miért törölted a hozzászólásaimat? Melyik pontot sértettem meg? Várom, hogy beidézd a fórumszabályzatot, amit annyira emlegetsz... Mikor is személyeskedtem Veled?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika hétf. nov. 07, 2005 2:12-kor.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:39 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Odo írta: Macika írta: Odo írta: 13:34; 13:50; 16:05. Azért azt megkérdezhetem, hogy olvastad-e a fórum szabályzatát? Gondolom, az már túl nagy kérés lenne így fél kettő felé, hogy megnevezd, miben sértettem meg. Persze ehhez először el kellene olvasnod magát a szabályzatot. Politizáltál, és nem végezted moderátori feladatod (ahelyett, hogy szóltál volna hogy ezt nem kéne, tevékenyen részt vettél benne). Nem érted. Hol sértettem meg a fórum szabályzatát? Miben?
Mellesleg azt is ide írhatnád, hogy mely mondataim voltak politizálásnak minősíthetők.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:38 |
|
|
timo
ezüst tag
|
Macika írta: Odo írta: 13:34; 13:50; 16:05. Azért azt megkérdezhetem, hogy olvastad-e a fórum szabályzatát? Gondolom, az már túl nagy kérés lenne így fél kettő felé, hogy megnevezd, miben sértettem meg. Persze ehhez először el kellene olvasnod magát a szabályzatot.
Megkérdezhetem, miért törölted a hozzászólásaimat? Melyik pontot sértettem meg? Várom, hogy beidézd a fórumszabályzatot, amit annyira emlegetsz...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timo hétf. nov. 07, 2005 1:38-kor.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:35 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Macika írta: Odo írta: 13:34; 13:50; 16:05. Azért azt megkérdezhetem, hogy olvastad-e a fórum szabályzatát? Gondolom, az már túl nagy kérés lenne így fél kettő felé, hogy megnevezd, miben sértettem meg. Persze ehhez először el kellene olvasnod magát a szabályzatot.
Politizáltál, és nem végezted moderátori feladatod (ahelyett, hogy szóltál volna hogy ezt nem kéne, tevékenyen részt vettél benne).
|
hétf. nov. 07, 2005 1:33 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Odo írta: 13:34; 13:50; 16:05. Azért azt megkérdezhetem, hogy olvastad-e a fórum szabályzatát?
Gondolom, az már túl nagy kérés lenne így fél kettő felé, hogy megnevezd, miben sértettem meg. Persze ehhez először el kellene olvasnod magát a szabályzatot.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:26 |
|
|
Odo
Moderátor
|
13:34; 13:50; 16:05.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:16 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Odo írta: Macika írta: Mostanában volt erről szó? Tényleg nem emlékszem... Erre már nem lehet mit mondani. De igen. A hozzászólásaim dátumát, amikor megsértettem a fórum szabályzatát.
Egyébként üres rágalmazás. Amit nem szeretek.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:12 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Macika írta: Mostanában volt erről szó? Tényleg nem emlékszem... Erre már nem lehet mit mondani.
|
hétf. nov. 07, 2005 1:06 |
|
|
Macika
Moderátor
|
timo írta: McLaca írta: Annyira szeretem az ilyet, amikor valaki azt hiszi, megmondta a frankót, közben meg azt sem tudja, kit nevezett meg...
Olvass többet, okulj, aztán szégyelld el magad!
Üdv! Tudom, hogy kit neveztem meg, ne aggódj... Hogy kit azt oké. Na de hogy miért, azt aligha...
|
hétf. nov. 07, 2005 1:04 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Odo írta: Nem vettél részt az EU-USA-magyarok-népszavazás témában? Mostanában volt erről szó? Tényleg nem emlékszem...
|
hétf. nov. 07, 2005 1:03 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Nem vettél részt az EU-USA-magyarok-népszavazás témában?
|
hétf. nov. 07, 2005 0:47 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Odo írta: Azért van ebben valami. Pl. nekem is volt egy mondatom a témához kapcsolódóan, az említett fórumtagnak pedig több is. Szedett ki valaki hozzászólást? Nem figyeltem. Nem nagyon voltam ma itthon, csak foltokban.
Ha úgy van, ahogy sejtem, akkor kérném tisztelettel azokat a hsz-eket megmutatni nekem, ahol megsértettem a fórum-szabályzatot.
Mert hát okoskodni lehet bele a vakvilágba. De amikor konkrétumok kellenének...
|
hétf. nov. 07, 2005 0:38 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Azért van ebben valami. Pl. nekem is volt egy mondatom a témához kapcsolódóan, az említett fórumtagnak pedig több is.
|
hétf. nov. 07, 2005 0:27 |
|
|
timo
ezüst tag
|
McLaca írta: Annyira szeretem az ilyet, amikor valaki azt hiszi, megmondta a frankót, közben meg azt sem tudja, kit nevezett meg...
Üdv!
Tudom, hogy kit neveztem meg, ne aggódj...
|
hétf. nov. 07, 2005 0:22 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Annyira szeretem az ilyet, amikor valaki azt hiszi, megmondta a frankót, közben meg azt sem tudja, kit nevezett meg...
Üdv!
|
hétf. nov. 07, 2005 0:20 |
|
|
timo
ezüst tag
|
Fáj az igazság Mackóka? Inkább ez az undorító!
|
vas. nov. 06, 2005 23:52 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Zsuzsi írta: Az ötöslottó nyeremény kapcsán, az hangzott el a Híradó-ban, hogy kishazánkban a havi átlag jövedelem 255 200 Ft! Ez hogy jön ki Ne válaszoljátok meg! Költői kérdés volt, de elfogadnám ezt az átlag jövedelmet én is!!! Isten látja lelkemet, nem irigységből írom, hiszen nem irigykedni kell, hanem utánozni.
De ha nekem a brutto fizetésem 83e Ft (és valami azt súgja nekem, hogy járnak még sokszázezren hasonló cipőben), akkor a 255.200 Ft átlag eléréséhez ugyanannyi embernek legalább 400-450e bruttoja kell legyen.
Mégis csak panaszkodunk?
De tényleg!
Hogyan jön ki???
|
vas. nov. 06, 2005 23:42 |
|
|
Macika
Moderátor
|
tehet írta: Sy írta: Uraim, ismét politizálást és/vagy cigányozást tapasztalok a fórumban. Nem számoltam, hányadszorra. A következő emberek vesztették el az írásjogukat egy napra: 6230, Landsmann, nutellamoly, T68m, @
A fenti sorrend nem fontossági, hanem alfanumerikus. Tekintettel, hogy választási év elé nézünk, nem óhajtok a továbbiakban kérni, könyörögni senkinek. Aki nem tanul, kaphat teljes felhasználó-törlést is, tekintet nélkül a hozzászólásainak mennyiségére. Ez nagyon csunya és undorito Sy szégyeld magad.Remélem kirugnak mert minden megalkuvo és részre hajló forum csak ideig óráig marad meg.Ritkán írok szivesebben csak szemlélödök de ha moderátoroddal szemben és akik még benne voltak nem kapnak büntetest (esetleg közelebb állnak hozzád)? Hagyjuk szabad vélemény ellen igy fellepni? Engedellmeddel topikot HIF-nek megküldöm. Mennyivel jobb lett volna mindenkinek, ha magadban tartottad volna ezt is. Nem derült volna ki, mennyire gyerek vagy.
Szerintem szépen szerkeszd meg a hsz-edet és töröld ki belőle a gyerekes momentumokat. De az se baj, ha törlöd az egészet.
Ha akarod törölhetem én is. De akkor a regisztrációd is megy vele, meg az IP-re is lakat kerül.
|
vas. nov. 06, 2005 23:33 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Londelmor írta: igen, mondjuk annak, aki sosem vezetettmég a 60km/h is sok lehet
Én mielőtt elmentem vezetni tanulni,faterral a város szélén gyakoroltunk kicsit.Semmi után kettővel,a mező szélén,hogy legalább az alapvető dolgokkal tisztában legyek.És akkor nyomtam is a saját kocsinknak 70-ig a gázt egy elhagyatott,egyenes úton.
Aztán elmentem vezetni egy citroen c3-mal,aminek azért kicsit jobb húzása volt,mint az otthoni 14 éves fiestának.És 2-3 rutin óra után már mentünk is forgalomba.És ha nem mentem legalább 70-80 körül,akkor üvöltött az oktató,hogy mennyi is a megengedett sebesség???Akkor miért döcögünk ilyen lassan?? És egy tök ismeretlen autóban,pár alkalom után nagyon nem éreztem magam biztonságban olyan sebességnél.Aztán ez idővel elmúlt és mióta megvan a jogsim(2 éve),már vezettem sok fajta kocsit és azoknál már nem volt ilyen gond.
Szóval ha vkinek megvan hozzá az alapvető érzéke,akkor könnyen rá lehet érezni az ízére.És amikor néha be lehet ülni vmi ismi révén vmi igazi jóóó autóba és annak nyomni,hmmm..az jó élmény
|
vas. nov. 06, 2005 23:27 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Sy írta: Szó sincs fizetőssé tételről Természetesen mi sem gondoltuk komolyan , viszont a korábban elejtett félmondatokból következtetni lehetett arra, hogy valami látványbéli átalakulás van a háttérben
Üdv!
|
vas. nov. 06, 2005 22:42 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
Rozsó, McLaca!
Szó sincs fizetőssé tételről, legalábbis én nem tudok róla Macika küldött egy nagyon szép skint, amit phpBB fórumokra lehet ráhúzni; csak nem akartuk nyilvánosságra hozni, amíg nem biztos, hogy be lehet majd vezetni. Mivel átalakulások várhatók (főleg a hírsite-on), még esetleg színvilágban is, így jeleztem a főnököm felé, hogy akkor egyúttal lehetne bővíteni a fórumdesignt is. Úgy tűnik, hogy menni fog, de elkiabálni nem akartuk
|
vas. nov. 06, 2005 22:31 |
|
|
Deniti
ezüst tag
Csatlakozott: csüt. szept. 08, 2005 22:05 Hozzászólások: 15 Tartózkodási hely: Somewhere in light of the sunset
|
Bronzival teljesen egyetértek a dologban.... csak sajnos ma már szinte elengedhetetlen, hogy valakinek jogsija legyen... bizonyos munkakörökben elengedhetetlen..
Nemrég változtatták meg a törvényt ( talán tavasszal ), hogy a jogosítvány megszerzéséhez már nem kell a 8 általános sem... azért nem biztos, hogy adnék egy olyan ember kezébe autót, akinek a képességei nem teszik lehetővé, hogy 18 éves korára elvégezze 8-at..
|
vas. nov. 06, 2005 22:08 |
|
|
Zsuzsi
platina tag
Csatlakozott: kedd jan. 04, 2005 10:18 Hozzászólások: 920 Tartózkodási hely: Szolnok
|
BrOnZ írta: Zsuzsi írta: Csak egy példát mondok: A tanuló valami vélt veszély esetén blokkoló fékezést végez és ezzel valós vészhelyzetet okoz! Ebben az esetben mit tehet az okító??? ....legfeljebb ráordíthat... Zsuzsika: autóban vezetés közben nem hallucinálunk... Ezért bátorkodom azt mondani, hogy forgalomba csak már egy bizonyos szempontból "gyakorlott" és kiismert "jelölt" vihető ki. Tudomásul kéne venni, hogy nem mindenki alkalmas autót vezetni. Ez is egy olyan foglalkozás, amihez kellenek adottságok, képességek. Ha egy embernél ezek nincsenek meg, akkor el kell tanácsolni az autóvezetéstől... De hát mint az közismert dolog: a pénz az nagy úr...
Általában nem a pénzről szól a mese! Ki tud meggyőzni egy elszánt alakot, hogy Ő alkalmatlan?! Ahhoz 5 sikertelen vizsga kell, hogy PÁV-ra kerüljön a delikvens, ahol esetleg ez derül ki! Egy bizonyos szempontból lehet "gyakorlott" a tanonc, de megbízható...
Azért van némi fogalmam ezekről a dolgokról, mert a párom oktat! (Kényszerpálya!!! Renszerprogramozó, de nem tud elhelyezkedni! )
|
vas. nov. 06, 2005 22:01 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
Nekem úgy volt az oktatóval, hogy megmondta az elején, hogy ha valami veszélyhelyzet van, akkor szól, és én gázt-féket-kormányt-váltót elengedve csak csücsüljek a helyemen... Szerintem ez egyértelmű.
|
vas. nov. 06, 2005 21:48 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Zsuzsi írta: Csak egy példát mondok: A tanuló valami vélt veszély esetén blokkoló fékezést végez és ezzel valós vészhelyzetet okoz! Ebben az esetben mit tehet az okító??? ....legfeljebb ráordíthat... Zsuzsika: autóban vezetés közben nem hallucinálunk... Ezért bátorkodom azt mondani, hogy forgalomba csak már egy bizonyos szempontból "gyakorlott" és kiismert "jelölt" vihető ki. Tudomásul kéne venni, hogy nem mindenki alkalmas autót vezetni. Ez is egy olyan foglalkozás, amihez kellenek adottságok, képességek. Ha egy embernél ezek nincsenek meg, akkor el kell tanácsolni az autóvezetéstől... De hát mint az közismert dolog: a pénz az nagy úr...
|
vas. nov. 06, 2005 21:41 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Zsuzsi írta: A tanuló valami vélt veszély esetén blokkoló fékezést végez és ezzel valós vészhelyzetet okoz! Ebben az esetben mit tehet az okító??? ....legfeljebb ráordíthat...
Ne félj, meg is teszi. Meg van olyan oktató is, aki semmilyen instrukciót nem ad a kezdetektől fogva, de ha a tanuló valami bakit csinál, úgy leteremti, hogy szerencsétlennek füle-farka kettéáll... Ezért cserélt oktatót az egyik barátnőm. Aztán a vizsgán (mikor máskor? ) pont belefutottak egy baleseti helyszínbe, ahol se lámpa, se rendőr, de megoldotta, és elsőre átment a vizsgán - jobb oktatóra cserélt.
Üdv!
|
vas. nov. 06, 2005 21:39 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Annyi hiba volt benne, hogy inkább leírom újra...
Zsuzsi írta: Sajnos vannak olyan helyzetek, amit az oktató nem tud kivédeni, Akkor az illető nem való oktatónak. 100%-ig ő a felelős mindenért, amit a "tanonc" csinál. És ezt már akkor is tudja, amikor autóba ül a tanítványával. Annyi esze lehetett volna, hogy kiszállnak a kocsiból. Nem tudom, hogy mire lett volna még idő, de talán ki is lehetett volna tolni az autót. Azt meg nem is említem, vogy vezetési tananyag a bekövetkezett szituáció, és a megoldása az, hogy egyesben önindítóval el kell vinni az autót a sínről. Ha nem volt képes ezekre, akkor alkalmatlan a foglalkozásának a gyakorlására. Ennyi... Ettől még sajnálom szegényt. Elég nagy árat fizetett.
P.s.: Azt azért halkan megkérdezném, hogy vajon mi alapján lehet egy 25 éves emberke hivatásos gépjármű oktató... Honnan vette azt a rengeteg tapasztalatot... stb...
|
vas. nov. 06, 2005 21:37 |
|
|
Zsuzsi
platina tag
Csatlakozott: kedd jan. 04, 2005 10:18 Hozzászólások: 920 Tartózkodási hely: Szolnok
|
BrOnZ írta: Zsuzsi írta: Sajnos vannak olyan helyzetek, amit az oktató nem tud kivédeni, Akkor nem való oktatónak. 100%-ig ő a felelős mindenért, amit a "tanonc" csinál. Ha nem képes erre, akkor alkalmatlan a foglalkozásának a gyakorlására. Ennyi...
Csak egy példát mondok: A tanuló valami vélt veszély esetén blokkoló fékezést végez és ezzel valós vészhelyzetet okoz! Ebben az esetben mit tehet az okító??? ....legfeljebb ráordíthat...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zsuzsi vas. nov. 06, 2005 21:37-kor.
|
vas. nov. 06, 2005 21:35 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
Még egy kis pontosítás, a mai modern alsó-középkategóriás autók féktávja 100km/h-ról ideális (hangsúlyozom, ideális) esetben ~36-45 m.
|
vas. nov. 06, 2005 21:26 |
|
|