Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 10, 2025 14:55

Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ] 
elfelejtett pin kód 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Anno a westelnél megmondták telefonon. De utoljára kb. 8 éve fordult elő nálunk! :D
Akkor nem volt probléma!
Természetesen a pin kód nem volt megváltoztatva. Az ügyfélszolga lediktálta a pukkot, és már ment is a dolog!
Tök para volt... Fülkéből telefonáltunk! :P

hétf. nov. 07, 2005 12:57
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Soockit írta:
Eredeti PIN kódot sem tudnak mondani.

A témobilnál tudnak. Maximum neked nem akart vagy nem volt kedve, stb. Szépen a puk kóddal együtt ott virít a képernyőn. Két hete is kérés nélkül megmondták az eredeti pin-t is a puk kóddal együtt.

hétf. nov. 07, 2005 10:46
arany tag

Hozzászólás 
:lol: :lol: :lol: Oké, leesett...

hétf. nov. 07, 2005 8:46
Moderátor

Hozzászólás 
Bányászbéka írta:
Nekem márpedig adtak, az ügyfélszolgálatos szépen meg is kérdezte: "És mi legyen az új PIN kód?" Majd beállította, és kész. A régit viszont nem mondta meg, igaz nem is kérdeztem. De tény, hogy valószínűleg az eredeti PIN volt beállítva, ha jól tudom, lévén amolyan "családi" kártya. Se PUK kódot, se mást nem kért. Akkor az enyém egyedi eset, pongyolák voltak a T-mobilosok? Érdekes, hogy hárman mondanak homlokegyenest ellenkezőt, mint amit tapasztaltam.
A PIN-t nem tudják sehol a világon kiolvasni. Maga a SIM-kártya egy a kevés tökéletesre sikeredett megoldások közül.
Ha ki van cserélve az eredeti PIN, akkor az a kártya egy dologra jó, telefont szétszedni. Nem hagy nyomot a feszegetés vele, mert általában puhább anyagból van, mint a teló előlapja... ;)

hétf. nov. 07, 2005 0:34
arany tag

Hozzászólás 
Bányászbéka írta:
Pont így jártam pár hónapja, a SIM le is zárt. Bemész a szolgáltatóhoz a szerződéssel meg a személyiddel, és az ügyfélszolgálaton feloldják, valamint adnak új pin-t.
Bányászbéka írta:
Nekem márpedig adtak, az ügyfélszolgálatos szépen meg is kérdezte: "És mi legyen az új PIN kód?" Majd beállította, és kész. A régit viszont nem mondta meg, igaz nem is kérdeztem. De tény, hogy valószínűleg az eredeti PIN volt beállítva, ha jól tudom, lévén amolyan "családi" kártya. Se PUK kódot, se mást nem kért. Akkor az enyém egyedi eset, pongyolák voltak a T-mobilosok? Érdekes, hogy hárman mondanak homlokegyenest ellenkezőt, mint amit tapasztaltam.
Na ne! A karid puk kódját megnézte a rendszerben. A puk kód ismeretében nem szükséges tudni a régi pin kódot, persze ragaszkodhatsz hozzá. Minek rabolta volna a drága idődet holmi pin, puk kód ismertetővel. :)

hétf. nov. 07, 2005 0:23
arany tag

Hozzászólás 
toddzsa írta:
Landsmann írta:
Szerintem a szolgáltató nem tud és nem is adhat új PIN kódot. Csak akkor ha a SIM cserélve van. Ugyanis a PIN/PUK kódok SIM-hez kötöttek. A szolgáltató csak az eredeti PIN kódot és a PUk-ot tudja megmondani, de ha megváltoztattad a PIN-t, a szolgáltató által megadottal semmire sem mész. Ott már csak a PUK segít. Nem voltam még ilyen helyzetben, de én úgy képzelem, ha a PUK kódot kell használni és helyesen is lett megadva, azután kér egy PIN kódot, ami innetől fogva lesz az érvényes. De a szolgáltató továbbra is, csak az eredeti gyári PIN kódot tudja megmondani ha elfelejtenéd. Azzal meg nem lehet kezdeni semmit ilyenkor már.

...és ez bizony pontosan így van! :)

hétf. nov. 07, 2005 0:14
arany tag

Hozzászólás 
Telefonszámod + biztonsági (5 jegyű) kód, és az ügyfélszolgálat megnyílik.

vas. nov. 06, 2005 17:57
arany tag

Hozzászólás 
a Voda is megmondja telefonon az ügyfélbiztonsági kód után a PUK kódot

vas. nov. 06, 2005 17:52
arany tag

Hozzászólás 
Eredeti PIN kódot sem tudnak mondani.

Én ezt onnan tudom, hogy vettem nem olyan rég a T-Mobile-nál két darab SIM-et. Mindegyiknek eredeti zacsija volt amiben benne volt a PIN és a PUK. Felhívtak telefonon, hogy lehet, hogy rossz zacsit csomagoltak a SIM-hez. Én elfelejtettem, hogy két kártyát vettem (mert amikor bementem akkor úgy volt, hogy csak egyet veszek) és én annak a kártyának a számát és a zacskón lévő számot néztem meg, ami stimmelt. Másnap nézek bele a táskámban és ott volt a másik SIM, megnéztem a zacsi számát és a SIM számát, és nem stimmelt. Másnap bementem a T-Mobile-hoz, és mondták, hogy PIN kódot nem tudnak mondani, de PUK kódot igen. Mondtam, hogy nekem nem is kell PIN. Elütöttem háromszor a PIN-t, és kérte a PUK kódot, az pedig simán ment.
A T-Mobile-nál telefonon is megmondják a PUK kódot, akár DOMINO-nál is a 1230-as számon. DOMINO-nál előtte be kell állítani a 1777-es számon kódot.

vas. nov. 06, 2005 17:47
Profil Privát üzenet küldése ICQ
platina tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Szerintem a szolgáltató nem tud és nem is adhat új PIN kódot. Csak akkor ha a SIM cserélve van. Ugyanis a PIN/PUK kódok SIM-hez kötöttek. A szolgáltató csak az eredeti PIN kódot és a PUk-ot tudja megmondani, de ha megváltoztattad a PIN-t, a szolgáltató által megadottal semmire sem mész. Ott már csak a PUK segít. Nem voltam még ilyen helyzetben, de én úgy képzelem, ha a PUK kódot kell használni és helyesen is lett megadva, azután kér egy PIN kódot, ami innetől fogva lesz az érvényes. De a szolgáltató továbbra is, csak az eredeti gyári PIN kódot tudja megmondani ha elfelejtenéd. Azzal meg nem lehet kezdeni semmit ilyenkor már.

...és ez bizony pontosan így van! :)

vas. nov. 06, 2005 16:12
Hozzászólás 

vas. nov. 06, 2005 15:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ennek így nincs értelme. Elég ha a PUKot megadják, új PIN-t hadd találjak ki én...

vas. nov. 06, 2005 14:29
Profil ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Pont így jártam pár hónapja, a SIM le is zárt. Bemész a szolgáltatóhoz a szerződéssel meg a személyiddel, és az ügyfélszolgálaton feloldják, valamint adnak új pin-t.

vas. nov. 06, 2005 11:27
Hozzászólás 
A PIN kódot is megmondják. De az eredetit. Ha megváltoztattad a PIN-t, akkor már csak a PUK kód segít.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég vas. nov. 06, 2005 11:29-kor.

vas. nov. 06, 2005 11:25
vas-tag

Hozzászólás 
köszi... :D talán eltalálom
:D

vas. nov. 06, 2005 10:48
arany tag

Hozzászólás Re: elfelejtett pin kód
depechemode írta:
van egy siemens c55 telefonom és benne egy pannon kártyával de elfelejtettem a pin kódomat és már kettőt ezért el is rontottam benne.... a szerződésem már nincsen meg így a puk kódot se tudom... mit tunék tenni???

köszi
Amennyiben a neveden van a kari akkor a szolgáltató megmondja neked a puk kódot, ha nincs a neveden akkor reménykedj a harmadik próbálkozás sikerében.

vas. nov. 06, 2005 10:27
vas-tag

Hozzászólás elfelejtett pin kód
van egy siemens c55 telefonom és benne egy pannon kártyával de elfelejtettem a pin kódomat és már kettőt ezért el is rontottam benne.... a szerződésem már nincsen meg így a puk kódot se tudom... mit tunék tenni??? nem tudnám vhogyan kiütni vagy feloldani??

köszi

vas. nov. 06, 2005 10:23
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 17 hozzászólás ]