Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 10, 2025 8:38

Hozzászólás a témához  [ 8 hozzászólás ] 
kitörölhetõ-e az AM mikrohifibõl? 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szóval akkor ez csak egy spontán kérdés volt, hogy "kitörölhető-e az AM mikrohifiből?"
Szóval csak egy igen-t, vagy egy nem-et kellett volna rá válaszolni? :-)
Nem egy nagy cucc amúgy ez a 4017-eses kapcsolás. Ha egy picit is értesz az elektronikáho és persze érdekel is a dolog, akkor biztos megtudod oldani. Valaki felrak egy kapcsrajzot és az alapján gyerekjáték.

szer. nov. 09, 2005 23:17
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
hm, valóban érdekes amit írtok de szvsz nem merek belepiszkálni :wink:

szer. nov. 09, 2005 19:23
platina tag

Hozzászólás 
Ros-Co. írta:
2 módszert találtam ki: A gomb megnyomását egy kis időzítő áramkörrel megspékeled, így CD-TAPE-FM-AM helyett: CD-TAPE-FM-CD lesz.
Úgy kell megoldani, hogy a harmadik gombnyomásra 2 impulzust adjon ki, így rögtön átlépteti az AM sávpt :)
Ezzel az a baj, hogy a kis külső ák. nem tudja, hogy hanyadik gombnyomásnál jár, így ha kiesik a szinkronból, akkor más kapcsolást fog kihagyni.

Ennél szebb megoldás, ha megnézed a tunerben lévő IC adatlapját, ezen jó eséllyel lesz egy AM/FM láb. Ezen figyelni kell a jelet, és ha ide lép a gomb, akkor gyorsan kiadni még egy impulzust, így tovább lép a cucc.

Primitív, de sw módosítást nem igénylő megoldások.

A gombonyomást levezérlését célszerűen 2 db 4017-es IC-vel oldanám meg...

OFF:
Szerintem Pic-kel kéne megoldanod :D. A profik bíztos igy csinálnák.
Ez most a divat mindenbe tegyünk picket, marhaság.
ON:

Tetszik ez a 4017, nemrég szórakozott a nővérem kisfia(10év) egy 10ledes kivezérlésjelző panellal, amin csak a ledek voltak rajta. összekötötte a ledek kivezetéseit és egy laposelemmel villogtatta (megtanítottam neki hogyan kell forrasztani el is égette a pillanatpákám hegyét :D ).
Elkértem tőle és gyorsan összedobtam neki egy 4017-esel, a négyszögjelet meg 4093-asal oldottam meg. Az az érdekes, hogy a 4017 elindúlt a ledek folyamatosan villogtak, majd amikor levettem a tápot és kisvártatva visszaraktam ugyanonnan folytatta a léptetést ahol abbahagyta :D tök jó

kicsit off lett de azé leírtam

szer. nov. 09, 2005 19:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mi lenne ha a tunernél piszkálnád meg úgy hogy az AM helyett is FM sáv legyen? Szerencsés esetben 2x annyi fekit tudnál eltárolni FM sávon.

kicsit off:
PL a sokak által kedvelt vidi RT7300S szintézeres tuner mindössze 9 programhelyet tudott megjegyezni. Egy egyszerü átkötés módosítással át lehetett alakítnai, hogy ne összesen hanem sávonkétn tároljon 9 frekit. Söt a választó gombok mátrixba vannak kötve, ki lehet egésziteni asszem 15-ig további gombokkal. Ha pl. az 1 és 2 gombot pontosan egyszerre nyomod meg akkor egy A-t ír ki a kijelzö és ide is tárolhatsz egy frekit....

szer. nov. 09, 2005 17:26
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
2 módszert találtam ki: A gomb megnyomását egy kis időzítő áramkörrel megspékeled, így CD-TAPE-FM-AM helyett: CD-TAPE-FM-CD lesz.
Úgy kell megoldani, hogy a harmadik gombnyomásra 2 impulzust adjon ki, így rögtön átlépteti az AM sávpt :)
Ezzel az a baj, hogy a kis külső ák. nem tudja, hogy hanyadik gombnyomásnál jár, így ha kiesik a szinkronból, akkor más kapcsolást fog kihagyni.

Ennél szebb megoldás, ha megnézed a tunerben lévő IC adatlapját, ezen jó eséllyel lesz egy AM/FM láb. Ezen figyelni kell a jelet, és ha ide lép a gomb, akkor gyorsan kiadni még egy impulzust, így tovább lép a cucc.

Primitív, de sw módosítást nem igénylő megoldások.

A gombonyomást levezérlését célszerűen 2 db 4017-es IC-vel oldanám meg...

szer. nov. 09, 2005 16:21
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
A Firmware módosításával lehetséges. De hogyan szede ki belőle, és mivel írod vissza? :D (Nomeg, hogyan módosítod?)
Szokj hozzá a plusz gombnyomáshoz.

Üdv!

szer. nov. 09, 2005 15:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Elég valószínű, hogy nem.

szer. nov. 09, 2005 14:54
ezüst tag

Hozzászólás kitörölhetõ-e az AM mikrohifibõl?
sziasztok!

van egy sharp mikrohifim, és azt szeretném tudni, ki lehet-e iktatni belõle az AM-et? Arra gondolok, amikor a készüléken léptetem a CD/TAPE/FM/AM gombot, ne legyen benne az AM. (erre mind csak 1 gomb van, nincsenek külön)

köszi

szer. nov. 09, 2005 14:03
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 8 hozzászólás ]