|
Fogadott emelt díjas SMS-ek, valamint emelt díjas csalások
Szerző |
Üzenet |
Vendég
|
Oké, persze, lehet. De akkor is nem illett volna beleírni hogy mégis ki a jóisten a küldő, vagy hol lehet lemondani? Aztb hiszem megy egy levelecske a NHH-nak ezügyben.
A faggatózókhoz: Majd legközelebb én is akkor fogok válaszolni bármilyen kérdésükre, ha előbb elmondja hogy honnan telefonál, kinek a megbízásából és milyen célból. Ha mindhárom kérdésre kapok választ, akkor oké, ha nem, akkor kezitcsókolom.
Az korábban említett kérdező annak idején elmondta hogy ki ő, melyik cégtől és milyen célból csinálják a felmérést. Megkérdezte alkalmas-e az időpont, vagy hívjon később. Persze az volt neki az első kérdése, hogy válaszolnák-e pár kérdésre. Valahogy így kellene csinálni, nem pedig dadogó, raccsoló, alig értehő beszédő mukukat kellne a telefon mellé ültetni. Hála istennek, azóta a vezetékest megszüntettem, úgyhogy nem fognak zakléatni. Mindig azon hívtak. Aza normális bemutatkozós volt, aki mobilon hívott. Jó félóra volt a kérdezősködés. Mobilos szokásokról kérdezett. De azt hiszem erről akkoriban volt is szó itt a fórumon.
|
vas. nov. 13, 2005 23:31 |
|
|
.
ezüst tag
Csatlakozott: vas. nov. 13, 2005 18:58 Hozzászólások: 73 Tartózkodási hely: ...
|
McLaca írta: Landsmann írta: 06-81/201-555-ös számról Én ma este kaptam meg, arra a kártyámra, amit hetente ha egyszer használok, és alig tudja 10 ember. Arra a számomra egyébként (ill. az összes többire is) az emelt díjas SMS fogadás ki van kapcsolva. A furcsa valóban az, hogy miért egy 70-es magánszám az info száma. Panonos üzenetközponton át jött. Ezt a számot aztán tényleg sehol nem adtam meg, sehol nem használom, csak néha telefonálok róla, mert olcsóbb, de engem elérni rajta nem lehet (bár rá van irányítva a fő számomra). Szóval Pannon bátyó árulja a számokat, de mintha ez nem is titkolt dolog lenne, úgy emlékszem, volt már erről szó, és akkor maga a Pannon sem tagadta. Üdv! Ugyan már! Arra nem gondolnak az Urak, esetleg lehet ezeket a számokat véletlenszerűen is hívni?
|
vas. nov. 13, 2005 23:23 |
|
|
.
ezüst tag
Csatlakozott: vas. nov. 13, 2005 18:58 Hozzászólások: 73 Tartózkodási hely: ...
|
vizsla1 írta: Közvéleménykutarásnál pont az ilyen embereken szoktam kiakadani. ... Ezen kívül ennyire elfoglalt lehetsz, hogy nincs szabad 5 perced, hogy válaszolj egy ártalmatlan kérdőívre? Nekem kérem van időm. Én nagyon szeretem az ilyen közvéleménykutatásokat, hosszasan el szoktunk beszélgetni. Általában elsőre nem szoktam megérteni a kérdéseket , amig velem foglakozik nem fog másokat macerálni.
|
vas. nov. 13, 2005 23:20 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Landsmann írta: 06-81/201-555-ös számról
Én ma este kaptam meg, arra a kártyámra, amit hetente ha egyszer használok, és alig tudja 10 ember. Arra a számomra egyébként (ill. az összes többire is) az emelt díjas SMS fogadás ki van kapcsolva.
A furcsa valóban az, hogy miért egy 70-es magánszám az info száma. Panonos üzenetközponton át jött. Ezt a számot aztán tényleg sehol nem adtam meg, sehol nem használom, csak néha telefonálok róla, mert olcsóbb, de engem elérni rajta nem lehet (bár rá van irányítva a fő számomra). Szóval Pannon bátyó árulja a számokat, de mintha ez nem is titkolt dolog lenne, úgy emlékszem, volt már erről szó, és akkor maga a Pannon sem tagadta.
Üdv!
|
vas. nov. 13, 2005 23:18 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
|
vas. nov. 13, 2005 22:49 |
|
|
Vendég
|
Ja, hát aza pőofa is elmondta, de hadarva és raccsolva igen nehéz megérteni. Ráadásul mikor odáig jutottunk hogy szeretném tudni, akkor meg már le is tette a telefont. Addig nem dadogott amíg kérdőre nem vontam hogy honnan van a szám.
A másik pedig, ha valamilyen cég valamire kíváncsi, kérdezze meg ő, ne mást béreljen az emberek "zaklatására".
|
vas. nov. 13, 2005 22:43 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Landsmann írta: Arra nem volt időm, hogy akkor a főnöke telefonszámát, vagy a cég nevét mondja már meg, hogy honnan hív. Persze ezek úgy telefonálnak, hogy hívószám sosincs kint.
Én se adnám ki a cég nevét, ahonnan hívlak, hisz bér Call Centerben vagyok. Azt meg, hogy kinek a megbízásból hívunk, azt elmondjuk az elején. De hogy az a cég honnan szerzi meg, azt viszont tényleg nem tudjuk. S ilyenkor ha szeretnéd, odahívhatom a telefonhoz a főnökeimet, de ők sem fogják tudni megmondani neked, hisz ez bér Call Center.
|
vas. nov. 13, 2005 22:07 |
|
|
Vendég
|
Tegnapelőtt én is kaptam SMS-t a 06-81/201-555-ös számról. Már kívülről tudom. Csak azt nem, honnan tudják a számomat? Sosem szavaztam, nem rendeltem csengőhangot meg egyénb ilyen méregdrágán árult vackot, mikor ingyen is lehet. Szóval rejtély honnan tudják. De legalább nem kellett érte fizetni, a lezért számlán megtudtam nézni. Katasztrófa hogy semmit nem lehet megtudni az üzemeletetőről. Olyan mint a spam. Megszabadulni lehetetlen, mert nem lehet tudni a feladót. Az NHH-nak megérne egy levelet, hogy mennyire szabályos ez, hogy abszolút semmi infó nincvs benne.
Közvéleménykutatás: Mindig rühelltem, mikor hívtak és nem mondták meg hogy honnan van a szám. Egyetlen egy esetben mondta meg az illető, hogy a gép generálta a számot. Nem erőszakoskodott, ha nem akartam volna válaszolni, elfogadta volna.
Eygik alkalommal csöröga vezetékes, felveszem, egy kisséá raccsoló, úriember szólt bele, először azt hittem automatáról megy, mert olyan furcsa volt. Aztán kiderült, nem. Elkezdett kérdezősködni, hogy engem, vagy a feleségemet keresi. Mondom, nincs feleségem. Ó, akkor tárgytalan, mondja. Erre én, ugyan árulja már el, honnan van a telefonszámom. Az addig folymatosan beszélő muki elkezdett dadogni, hogy neki egy gépben van, aztán onnan jönnek sorba a számok. Jó, jó, mondom, értem hogy számítógépről megy a dolog, de oda hogy került. Mondja dadogva és hadarva, hogy telefonkönyvből. Igen? mondom. Tudtommal a telefonkönyvet reklám és egyéb ilyen marketinges célra nem engedélyezték használni, ezenkívül nekem ez a funkció külön tiltva is van. Akkor honnan is van aszámom? Akkor megint csak azt ismételte el dadogva amit korábban, meg hogy ő azt nemtudja, csaka főnöke tudná megmondani, meg amúgy is elnézést kér hogy zavart, meg viszonlátás. Le is tette a telefont. Arra nem volt időm, hogy akkor a főnöke telefonszámát, vagy a cég nevét mondja már meg, hogy honnan hív. Persze ezek úgy telefonálnak, hogy hívószám sosincs kint.
|
vas. nov. 13, 2005 21:42 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
vizsla1 írta: Közvéleménykutarásnál pont az ilyen embereken szoktam kiakadani. ... Ezen kívül ennyire elfoglalt lehetsz, hogy nincs szabad 5 perced, hogy válaszolj egy ártalmatlan kérdőívre?
Ez ugyan off, de... 10 évvel ezelőtt még én sem voltam ilyen kényes erre. (Persze akkor még vezetékes telefon...) De sajna mikor ugyanattól a banktól/biztosítótól, akinek már a nevétől forog a gyomrom a hatodik ügynök hív fel levakarhatatlanul egy megbeszélés közepén, és egyszer sem fogja fel hogy udvariasan kérem hogy ne hívogasson többet mert nem veszek tőle semmit, meg még csak arra sem alkalmas az időpont hogy elmeséljem miért nem, de ragaszkodik ahhoz hogy visszahívjam (ilyen is volt! Gondolhatod, mennyire igyekeztem...), jobb esetben mikor hívhatna újra, akkor bizony máshogy látom a világot. Meg amikor X cégtől felhívnak, hogy kössek náluk eztmegazt, holott éppen náluk már meg van kötve ilyen ezmegaz, és éppen abból az adatbázisból szedték a nevemet, mert persze akkor és ott név szerint kerestek, tehát szó sics a számmezőbe való véletlen beletalálásnak. Mellesleg elég érdekes amikor a tudakozóra hivatkozik mikor a nevemen keresnek, pedig a telefon céges (és titkos).
De a közvéleménykutató is érdekes. Felhívnak egyszer, hogy valamit akar kérdezni. Mondja hogy kell neki mondjuk 25-40 év közötti korosztályból, ilyen vagyok-e. Mondom igen. Jo, hány éves vagyok? 37. Akkor köszöni, de nem vagyok jó. Na erre varrj gombot. De ez semmi, hanem utána (ugyanonnan) legközelebb azzal hív fel, hogy kell neki 25-30 év közötti. Mutass olyat, aki ilyenekre újra és újra nyugodt marad. A cérna egyébként valahol ott szakadt el pl. az ELMÜ-nél, hogy az előző lakásom villanyszámlájához sajnos be volt regisztrálva a telszám. A reklámspam sms-üket mikor küldik? Hajnali 3-kor. (A munkám olyan, hogy éjszaka is be kell legyen kapcsolva a telefon, mert ritkán ugyan, de jöhet olyan riasztás, hogy nem ér rá reggelig.) A spamjükben a csoportos beszedést reklámozzák. Odáig már nem terjed a gondolkozásuk, hogy legalább ne annak küldjék, aki 15 éve úgy fizeti.
Végleg és általánosan pedig ott rágtam be az ilyenekre, amikor elcsődítettek "partneremmel" egy rendezvényre, és ott (annak ellenére hogy fel volt írva a nevünk, és már a telefonos kapcsolatfelvételnél jeleztem, hogy nem vagyok házas) egyszerűen nem engedtek be, mert a hostessek szerint csak házastársak számára szólt a dolog (üzleti típusú meetingre hívtak).
Úgyhogy megértem azt hogy bizonyos cégeknek szükségük van közvéleményt kutatni, meg azt is tudom hogy ha jól csinálják akkor ez egész hasznos lehet (akár közvetlenül vagy közvetve) nekem is, de a tapasztalataim azt mutatják, hogy az amatőrök sokkal többen vannak, és erre nekem a munkaeszközömön (pl. a mobiltelefon) keresztül nincs kedvem.
Néhány éve egy jó ismerősömtől el akartam kérni egy másik közös ismerősünk telefonszámát. Nem adta meg, mondván hogy nincs arra felhatalmazva hogy továbbadja. (Viszont az enyémet továbbította, úghogy fel tudtuk venni a kapcsolatot.) Akkor ez kissé rosszul esett, mert tudta hogy az illető nagy valószínűség szerint nem haragudna meg ha nekem is megadta volna egyből a számot (semmi titkosság nem volt a dologban), de idővel rá kellett jönnöm, hogy bizony ő volt a korrekt.
|
vas. nov. 13, 2005 15:30 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
T68m írta: adnál? akkor kérek egy telefont!
Áááá, nem vagyok elememben .
Szóval vagy értetted, vagy nem: magyarul vizsgázzon le, ha telefonálni akar
(jó, persze, ez túlzás, de sajnos nagyon pici Isten állatkertjének a kerítése...)
|
vas. nov. 13, 2005 14:28 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
vizsla1 írta: Ezen kívül az emberek telefonálási morálja az eszméletlen. Jogosítványt adnék ahhoz, hogy valakinek telefonja legyen.
adnál?
akkor kérek egy telefont!
|
vas. nov. 13, 2005 14:17 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
joc_ írta: Nem ilyen emeltdíjasoknál, de mindenféle közvéleménykutatóknál vagy biztosítás ügynöknél (akiket sosem hallgatok végig) mindig meg szoktam kérdezni, honnan tudják a számomat (ami mellesleg a szolgáltatóknál titkos). Nagyon ritka hogy hihető történettel állnak elő. Pedig én is eléggé szoktam vigyázni a telefonszámomra, legutóbb pl. az ELMÜ húzta fel az agyamat, hogy igenis adjak meg telefonszámot. Nagyon sokáig kellett erőlködnöm, hogy ugyan mutassák meg azt a szabályt, hogy ha nincs telefonom, akkor nem irathatom át a megvásárolt lakás villanyóráját a saját nevemre. Én telesaleskedem, meg csináltam közvéleménykutatást. Közvéleménykutarásnál pont az ilyen embereken szoktam kiakadani. Miért kell nekem a kutatsához, hogy bárkitől is megszerezzem a Te telefonszámodat? Nylivánosan hozzáférhető, hogy az országban mely telefonszámok mely területekhez tartoznak, az NHH-honlapján pedig ott van, hogy mely számmezők vannak kiadva. Innentől fogva, ha Én ezt beviszem a gépbe, s adva van egy olyan megbízás, ahol helyre, nemre, korra, végzettségre szűrjük a kérdőíveket, név nélkül, onnantól mindegy, hogy ki veszi fe la telefont, s kit hívok az adott helyen. Én látom a telefonszámot, hogy mit hívok/hív a gép, de azt nem feltétleeül, hogy az kié. Magyarul nem nyújt mindenre megoldást, ha titkosítod a számod, mert ha tárcsáz a gép, és kicseng, onnantól már nem érdekel, hogy ki veszi fel, őt hogy híjvák, csak az adott kvótába beleférjen, és válaszoljon a kérdőívre.
Ezen kívül ennyire elfoglalt lehetsz, hogy nincs szabad 5 perced, hogy válaszolj egy ártalmatlan kérdőívre?
Legfőképp az idősek borítnak ki a legjobban, de ők aztán piszkosul . Most vagy a lakossági telefonok tulajdonosainak 70%-a 60 és a halál között van, vagy direkt mindig ilyen listát adnak. Azt hiszik, hogy azért, mert ők idősek, már nem jók semmire. Állandóan az a szöveg jön, hogy ő már idős, beteg, nem érdekli semmi, hagyjuk őt békén. Mintha nem érne rá válaszolni. Nem telik ki az idejéből? Ugyanakkor a másik véglet, ha pont egy ilyen korcsoportos közvéleménykutatás van, s mivel az esetek 70%-ában idősek veszik fel, pont az ezen korcsoporthoz tartozó kvóta telik majd be a leghamarabb, s az időseknek nem tudsz mit mondani, csak azt, hogy sajnálod, de ebből a korosztályból már megvan a megfelelő számú kérdőív. S ekkor mi marad meg a nénikében? Hogy ő már nem jó semmire. Legközelebb tehát engedni sem fogja, hogy végigmondjam az elején, miért is hívom, majd egyszerűen megitn előhozza a régbevált mondókáját.
Ezen kívül az emberek telefonálási morálja az eszméletlen. Jogosítványt adnék ahhoz, hogy valakinek telefonja legyen.
|
vas. nov. 13, 2005 13:47 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
CineDOG írta: Ott a vodás hívószám... hívd fel, és megtudhatod honnan van neki meg a számod. Nem ilyen emeltdíjasoknál, de mindenféle közvéleménykutatóknál vagy biztosítás ügynöknél (akiket sosem hallgatok végig) mindig meg szoktam kérdezni, honnan tudják a számomat (ami mellesleg a szolgáltatóknál titkos). Nagyon ritka hogy hihető történettel állnak elő. Pedig én is eléggé szoktam vigyázni a telefonszámomra, legutóbb pl. az ELMÜ húzta fel az agyamat, hogy igenis adjak meg telefonszámot. Nagyon sokáig kellett erőlködnöm, hogy ugyan mutassák meg azt a szabályt, hogy ha nincs telefonom, akkor nem irathatom át a megvásárolt lakás villanyóráját a saját nevemre.
|
vas. nov. 13, 2005 10:58 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Ott a vodás hívószám... hívd fel, és megtudhatod honnan van neki meg a számod.
|
vas. nov. 13, 2005 10:27 |
|
|
zsmadar
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 191 Tartózkodási hely: Debrecen, Budapest
|
milestone írta: Éppen most kaptam egy SMS-t a 06 81 201-555-ös számról (titkosított persze), hogy válaszoljak igennel, blabla. Ára br. 200, info számnak egy 70-es szám megadva, érdekes, h. a tudakozó szerint egy magánszemélyé. Kérdezném, hogy az ördögbe lehetséges, hiszen soha, soha nem vettem részt semmilyen játékban, nem küldtem SMS-t, nem hívtam soha semmilyen hasonló számot. Mindig vigyáztam a számomra. Más meg nemigen fér hozzá a telefonomhoz.
Én is ugyanúgy tegnap megkaptam ezt, de a feléig olvastam csak el, utána a jótékony DEL gomb hatását teszteltem...
mondjuk itt is rákérdezett, hogy "Igen"
... törölni akarja?
Javaslom ugyanezt mindenkinek. A második kérdésre, miszerint honnan szerezhették meg a számot, talán valamilyen, internetes regisztráció során adtad meg valamikor.
|
vas. nov. 13, 2005 10:00 |
|
|
milestone
arany tag
|
Éppen most kaptam egy SMS-t a 06 81 201-555-ös számról (titkosított persze), hogy válaszoljak igennel, blabla. Ára br. 200, info számnak egy 70-es szám megadva, érdekes, h. a tudakozó szerint egy magánszemélyé. Kérdezném, hogy az ördögbe lehetséges, hiszen soha, soha nem vettem részt semmilyen játékban, nem küldtem SMS-t, nem hívtam soha semmilyen hasonló számot. Mindig vigyáztam a számomra. Más meg nemigen fér hozzá a telefonomhoz.
|
szomb. nov. 12, 2005 17:29 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Mennyit kaphatnak ezért?
Üdv!
|
szomb. nov. 12, 2005 17:14 |
|
|
reklamhang
gyémánt tag
|
Most megy a Hálózat-on megint:)
Beöltözött, (vagy öltözették) a baromarcút bohócnak!
|
szomb. nov. 12, 2005 11:23 |
|
|
zsmadar
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 191 Tartózkodási hely: Debrecen, Budapest
|
6230 írta: kösz! ezekszerint a "default" beállítás az hogy kaphatok és ha nem akarok kapni akkor kell tiltani sokkal jobb lenne ha default az lenne hogy nem kaphatok és ha akarok kapni akkor engedélyeznem kéne de hát ez itt magyarország ugyebár...
Ezt már kiveséztük a topik első részében.
|
pén. nov. 11, 2005 22:49 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
reklamhang írta: Sőt, az m1-en is!!!
Ott láttuk először, éjszaka. Első reakció: "e'mmegmiasz.r???"
Üdv!
|
pén. nov. 11, 2005 22:48 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Ha jobban ráharapnak erre, minden elküldött emeltdíjasra kapsz egy pár fogadottat...
|
pén. nov. 11, 2005 22:45 |
|
|
6230
platina tag
|
kösz!
ezekszerint a "default" beállítás az hogy kaphatok és ha nem akarok kapni akkor kell tiltani
sokkal jobb lenne ha default az lenne hogy nem kaphatok és ha akarok kapni akkor engedélyeznem kéne
de hát ez itt magyarország ugyebár...
|
pén. nov. 11, 2005 22:38 |
|
|
zsmadar
arany tag
|
6230 írta: Macika írta: Visszatérve korábbi témánkra, a Vodafone által küldött emelt díjas fogadott SMS-ekre.
Megtudtam, hogy azok is kapnak ilyeneket, akik a nyári Coca-Cola akcióban küldték be a kupak-kódot. kapnak? csak úgy? mikor járultam én ehhez hozzá? hol lehet letiltani hogy senkitől semmilyen emelt díjas smst ne kaphassak soha?
Ügyfélszolgálaton keresztül.
|
pén. nov. 11, 2005 22:35 |
|
|
silco
ezüst tag
|
Nyáron én is küldtem Vodáról és Pannonról kupakkódokat, de eddig szerencsére nem kaptam emelt díjas SMS-t.
|
pén. nov. 11, 2005 22:34 |
|
|
6230
platina tag
|
Macika írta: Visszatérve korábbi témánkra, a Vodafone által küldött emelt díjas fogadott SMS-ekre.
Megtudtam, hogy azok is kapnak ilyeneket, akik a nyári Coca-Cola akcióban küldték be a kupak-kódot.
kapnak? csak úgy? mikor járultam én ehhez hozzá?
hol lehet letiltani hogy senkitől semmilyen emelt díjas smst ne kaphassak soha?
|
pén. nov. 11, 2005 22:11 |
|
|
reklamhang
gyémánt tag
|
McLaca írta: skynet írta: nem úgy van, hogy nem telefonál senki. baromi sokan telefonálnak, de csak egyet kapcsolnak be adásba.
ami nagyon zavar: mindezt a VAVATV-n, este 8-kor!!! Engem jobban zavar a Spektrumon délután... Nekem egyébként gyanús, hogy mindig IQ-Fighter hangú egyedek telefonálnak rossz válasszal. Ha rosszindulatú akarnék lenni, azt mondanám, nem is valódi telefonálók, hanem fizetett rossz megfejtők, akik a hangjukat adják el pénzért, aztán a végén vagy bekapcsolnak egyetlen valódi helyes megfejtőt, vagy az is kamu. Ami még jobban zavar, legalábbis az elején így volt, amikor még megnéztünk egyet a megfejtés miatt, hogy sokszor nem mondják el a helyes megfejtést, vagy csak jóval később, és mintha olyankor már kicsit máshogy nézne ki a feladvány... De akkor is csak bevillantották a képet, meg mondtak egy számot, de ellenőrizni azt nem lehet. Szóval én is csinálok ilyen műsort, és meggazdagszok. De nem kell elfelejteni, hogy általában az emelt díjas SMS árának fele az emelt díjas számot biztosító szolgáltatónál landol. Szolgáltatóból viszont van 3 (madzagossal 4, a kicsiket nem számolva), ilyen gagyi játékokból viszont rengeteg... Üdv!
Ez a TeleMedia mocskos egy cég!
Már itt is adásidőt vásárolt magának?
Nem elég hogy ott van a Hálózat Tv-n, VIVA-n, Budapest Tv-n,
most még a Spektrum is!
Régebben a Viasat3-on, és a Magyar ATV-is ott voltak, de onnan elhúztak!
Sőt, az m1-en is!!!
|
pén. nov. 11, 2005 22:01 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
Macika írta: Visszatérve korábbi témánkra, a Vodafone által küldött emelt díjas fogadott SMS-ekre.
Megtudtam, hogy azok is kapnak ilyeneket, akik a nyári Coca-Cola akcióban küldték be a kupak-kódot. Valami nem stimmel. A Vodánál MÉG biztonságban vannak az előfizetők, ott 2006. elején tervezik bevezetni a fogadott emelt díjas SMS-eket. Rosszul tudnám?
|
pén. nov. 11, 2005 20:34 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Visszatérve korábbi témánkra, a Vodafone által küldött emelt díjas fogadott SMS-ekre.
Megtudtam, hogy azok is kapnak ilyeneket, akik a nyári Coca-Cola akcióban küldték be a kupak-kódot.
|
pén. nov. 11, 2005 18:46 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
skynet írta: nem úgy van, hogy nem telefonál senki. baromi sokan telefonálnak, de csak egyet kapcsolnak be adásba.
ami nagyon zavar: mindezt a VAVATV-n, este 8-kor!!!
Engem jobban zavar a Spektrumon délután...
Nekem egyébként gyanús, hogy mindig IQ-Fighter hangú egyedek telefonálnak rossz válasszal. Ha rosszindulatú akarnék lenni, azt mondanám, nem is valódi telefonálók, hanem fizetett rossz megfejtők, akik a hangjukat adják el pénzért, aztán a végén vagy bekapcsolnak egyetlen valódi helyes megfejtőt, vagy az is kamu.
Ami még jobban zavar, legalábbis az elején így volt, amikor még megnéztünk egyet a megfejtés miatt, hogy sokszor nem mondják el a helyes megfejtést, vagy csak jóval később, és mintha olyankor már kicsit máshogy nézne ki a feladvány... De akkor is csak bevillantották a képet, meg mondtak egy számot, de ellenőrizni azt nem lehet.
Szóval én is csinálok ilyen műsort, és meggazdagszok.
De nem kell elfelejteni, hogy általában az emelt díjas SMS árának fele az emelt díjas számot biztosító szolgáltatónál landol. Szolgáltatóból viszont van 3 (madzagossal 4, a kicsiket nem számolva), ilyen gagyi játékokból viszont rengeteg...
Üdv!
|
pén. nov. 11, 2005 18:29 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
Egy hozzám közelálló ember az (akkori) Matáv elemzőcsoportjánál dolgozott. Akik havonta elemzik a bevételek/kiadások alakulását, és készítik elő a havi vezetői jelentéseket. Amikor ment a VV,BB,Megasztár,meg a többi hasonló, és 06-81-es számokon lehetett szavazni, már előre dörzsölte a kezét, hogy megint jó kis bevétele lesz a cégnek. (Magánemberként egyébként nem tetszik neki sem, és sosem szavazott ilyeneken). Mindesetre annyit, hogy ezekből a marhaságokból még Matáv méretekben is jelentősnek számító bevétel van, egy-egy hónap alakulását jócskán és alaposan át tudta rendezni az, hogy volt-e ilyen szavazás valamelyik tévében vagy sem.
Valóban az a helyzet, hogy senki nem nézi hogy mi erkölcsös vagy sem, az a kérdés hogy lehet-e belőle kaszálni vagy sem. Régen szó sincs már arról, hogy ez előreviszi-e a világot.
|
pén. nov. 11, 2005 14:38 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
rege-gergo írta: Szóval kinek üzlet ez? Mert azt nem hiszem, hogy ilyen hosszú ideig nem telefonál senki, ha viszont nem fogadják a hívásokat, akkor nincs emelt díjas bevétel.
Off
Egyszer hívd fel és megtudod
Ahogy előttem már írták, bizony van közben is hívás. Azt ugyanis "természetesen" elfelejti mondani a "műsorvezető", hogy nem mindenki kerül adásba (csak minden x-edik vagy ami ennél is jobb: ciklikusan mondjuk 20 másodpercenként nézik csak, hogy pont abban a pillanatban van-e hívó és ha igen, akkor az az x-edik hívó-e az előző ciklus óta - ha igen, akkor bekapcsolják, egyébként nem), hogy nem csak arra az egy kérdésre kell válaszolni és hogy a lobogtatott nyeremény sem a garantált nyeremény, hanem a minden jó válasz után a szerencsén múlik, hogy mennyit kapsz.
Például: minden harmincadik másodpercben az előző ciklus óta az éppen akkor negyvenedik telefonáló (ha van ilyen) bekapcsolásra kerül, jó választ ad, következő két g.ci kérdésre is jó választ ad és a legnagyobb számot rejtő borítékot választja ki, akkor megnyerte az addig üvöltözött összeget.
Azt hiszem most már világos, hogy vastagon megszedik magukat (a szolgáltatókkal együtt) a sok naív (és visszatérően próbálkozó buta) embereken.
|
pén. nov. 11, 2005 13:41 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Telefonálnak... meg sms-t is küldenek... azért húzzák az időt, hogy minél többen jattoljanak. Aztán a legvégén betelefonálónak adják oda esetleg a pénzt.
De az is lehet, hogy aki a legtöbbet betelefonál a jó válasszal, azt hívják vissza.
|
pén. nov. 11, 2005 12:11 |
|
|
rege-gergo
ezüst tag
|
reklamhang írta: Én néha elnézem ezeket a nyereményjátékokat, RTL, TV2, VIASAT, ATV.
Kicsit off, de megkérdezem:
Van egy nyereményjáték típus, ami kb egy éve ontotta el a külföldi és magyar tévéket egyaránt, és általában az üres adásidőt (pl. éjszaka) szeretik kitölteni vele. Abból áll, hogy van egy roppant egyszerű kérdés, és addig várják a telefonálókat, amíg valaki helyesen nem válaszol. A telefon meg emeltdíjas. Ez eddig érthető. Azt viszont nem értem, miért van az, hogy hosszú percekig üvöltözik a műsorvezető, hogy fejtsétek már meg, meg hogy nézzétek, tí-ze-zer-fo-rint, meg hasonló marhaságokat, miközben senki nem telefonál. Aztán tíz perc után van egy telefon, rendszerint rossz válasszal az óvodás szintű kérdésre. Ekkor a helyes válasz elmondása helyett kezdődik újabb tíz perc üvöltözés.
Szóval kinek üzlet ez? Mert azt nem hiszem, hogy ilyen hosszú ideig nem telefonál senki, ha viszont nem fogadják a hívásokat, akkor nincs emelt díjas bevétel. Az is bűzlik, hogy amikor van 4 féle megoldás, és a feladat óvodás szintű, akkor is 2-3 rossz válasz után jött csak a helyes (mintha eljátszották volna a rossz válaszadót). Egyszer volt, hogy véletlenül rákapcsoltam egy ilyen játékra, aztán gyorsan el, és megnéztem egy másik csatornán egy két órás filmet. Aztán újra odakapcsolva, a szerencsétlen műsorvezető még mindig ugyanafölött a primitív kérdés fölött produkálta magát... Mire jó ez a hosszúra nyújtás? És van olyan néző, aki képes a műsorvezető semmitmondó hablattyát nézni két órán keresztül???
Bocsi a szószátyárságért és az offért!
|
pén. nov. 11, 2005 12:00 |
|
|
Merlin
arany tag
|
joc_ írta: Egy tipp: TeleWestel. Ügyfélszolgálat: 1/265-9200. Nem biztos. (Arra alapozom, hogy a Pannon honlapján található listában minden 81/603-... telefonszám hozzájuk tartozik. Az általad kért telefonszám nincs rajta felsorolva.)
Köszönöm fáradozásodat.
Közben megtaláltam mi ez http://www.online.rtlklub.hu/0681603000/.
|
csüt. okt. 13, 2005 22:46 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
Merlin írta: Nem fogadott SMS, de kapcsolódó téma. Honnét lehet megtudni a 81-603000 szám hívása (távszavazás) melyik cégnek, szervezetnek hozott a konyhára? (tudakozó nélkül) Egy tipp: TeleWestel. Ügyfélszolgálat: 1/265-9200. Nem biztos. (Arra alapozom, hogy a Pannon honlapján található listában minden 81/603-... telefonszám hozzájuk tartozik. Az általad kért telefonszám nincs rajta felsorolva.)
|
csüt. okt. 13, 2005 19:09 |
|
|
Merlin
arany tag
|
Nem fogadott SMS, de kapcsolódó téma.
Honnét lehet megtudni a 81-603000 szám hívása (távszavazás) melyik cégnek, szervezetnek hozott a konyhára? (tudakozó nélkül)
|
csüt. okt. 13, 2005 18:22 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
CineDOG írta: Vajon a 1784 is válasz emeltdíjas sms? Nem. Jelen állapot szerint fogadott emelt díjas a rövid számok közül "csak" a 1782, 1786, 1787, 1789, 1791, 1796.
|
szer. okt. 12, 2005 19:12 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
http://www.mobilnyeremeny.hu/
Vajon a 1784 is válasz emeltdíjas sms?
|
szer. okt. 12, 2005 18:11 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
|
vas. okt. 09, 2005 18:12 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
R 1 írta: Akkor ehhez képest a VV szavazás még elég korrekt volt..
Ja...
Ott a telefonszámot cserélgették meg az alanyok közt olykor-olykor.
Üdv!
|
szomb. okt. 08, 2005 11:58 |
|
|
R 1
arany tag
|
Akkor ehhez képest a VV szavazás még elég korrekt volt..
|
szomb. okt. 08, 2005 11:31 |
|
|
SandorKS
ezüst tag
Csatlakozott: pén. szept. 02, 2005 6:18 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Budapest
|
.Nokia. írta: "Hősünk régóta rendelkezett már mobillal, és teljesen hozzá volt szokva a fent említett tényhez. ...
Jó a történet. Hasonlít az enyémhez, csak az én esetemben az alábbi eltérések votlak:
1. Nem volt tájékoztatás az emelt díjról sehol sem (egy SMS-ben el sem fér ez az infó). Hja és nem lehetett sem a STOP-pal, sem az END-del, sem más - szokásos - módszerrel lemondani (itt elsősorban a -Game, -Jatek, vagy hasonló parancsra gondolok).
2. Nem tudtam lemondani a cégnél, mert "a vonal átmenetileg nem kapcsolható" fázisban volt. Ez persze később megjavult, de hát addig is símán csorgott be a napi 1 SMS! Tehát a történetedben említett ügyfél nagyon jól járt a heti 4-gyel!
3. Először az ügyfél szolgálat nem tudta, hogy ilyenkor mit kell tenni (minden áron a szolgáltatóhoz akartak küldeni), majd később - erősebb felszólításra - árulták el, hogy le lehet tiltani az automata rendszerben ezt a szolgáltatást. Éppenséggel csak én nem találtam meg 3 hívás után sem! Úgyhogy az élő emberes Ü/Sz-nál tiltattam le.
4. Utólag visszanézve a reklámokat (még digitális TV-n) sem lehet elolvasni az apróbetűs "tájékoztatót". Lehet, hogy nyomdai eljárásban működik ezen méretezésü szöveg, de nem tartom korrektnek, hogy egy erre a felbontásra már képtelen TV képben jelenítik meg, ami egyértelmüen olvashatatlan...
|
pén. okt. 07, 2005 6:30 |
|
|
.Nokia.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 241 Tartózkodási hely: Budapest
|
SandorKS írta: .Nokia. írta: Az első fecske a médiában. Azért kíváncsi vagyok az NHH ilyenkor hol van. Hivatalból kéne megindítani a vizsgálatot szerintem, nem arra várni ki jelenti be először. Az a helyzet, hogy ezt én már megtettem!
Helyes!! Kíváncsi vagyok a végeredményre.
|
pén. okt. 07, 2005 6:21 |
|
|
SandorKS
ezüst tag
Csatlakozott: pén. szept. 02, 2005 6:18 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Budapest
|
.Nokia. írta: Az első fecske a médiában. Azért kíváncsi vagyok az NHH ilyenkor hol van. Hivatalból kéne megindítani a vizsgálatot szerintem, nem arra várni ki jelenti be először.
Az a helyzet, hogy ezt én már megtettem!
|
pén. okt. 07, 2005 6:15 |
|
|
.Nokia.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 241 Tartózkodási hely: Budapest
|
"Hősünk régóta rendelkezett már mobillal, és teljesen hozzá volt szokva a fent említett tényhez. Nemrég úgy gondolta, hogy részt vesz egy televíziós kvízben. Mindösszesen egy emelt díjas SMS áráért "fantasztikus nyereményekkel" kecsegtették, ezért úgy vélte, hogy ennyi befektetést megér a dolog. Be is küldte hát a megfejtést, és várt a szerencséjére.
Ami ugyan nem jött, két héten át viszont minden reggel egy újabb üzenet várta, melyek szerint újabb SMS-ekkel újabb nyeremények közelébe férkőzhet. Emberünket még ez is csak kicsit zavarta, remélte, hogy hamarosan véget ér ez az üzenetdömping. Véget is ért, akárcsak a jókedve, mikor kézhez kapta a T betűs szolgáltatójának számláját, melyen 14 darab emelt díjas fogadott(!) SMS szerepelt, összesen 7000, azaz hétezer forint értékben. Emberünk elhűlve ragadta magához készülékét, és tárcsázta az ügyfélszolgálatot, ahol először közölték, hogy nem is tudnak ilyesmiről (!), de rögtön utánanéznek a dolognak. Pár perc múlva meg is lett az eredmény: szinte mosolyogva közölték vele, hogy teljesen megértik az aggodalmát, de nem tudnak mit tenni. Valóban kínálnak ugyanis ilyen szolgáltatást, de az ezzel kapcsolatos információt a kvízt üzemeltető cégnek kell közzétennie.
Rendben van, mondta hősünk, és azonnal tárcsázta a kvízcég infovonalát (melynek kinyomozása szintén nem volt egyszerű feladat), ahol annyit közöltek vele, hogy az adott számara küldött STOP üzenettel leállíthatja a nem kívánt SMS-ek áradatát, amit nagyvonalúságból persze a társaság fizet, de az addig érkezett, újabb és újabb versengésre felhívó üzeneteket "természetesen" kiszámlázzák a gyanútlan mobiltulajdonos részére.
Eddig tehát a történet, ami miatt kevésbé játékos kedvű olvasóinknak cseppet sem kell aggódnia, az effajta szopáshoz ugyanis kell egy indító üzenet, amivel feliratkoznak: innentől pedig életbe lép a "Mátrix-effektus" (ti. "Benne vagy a rendszerben"). Egy potenciálisan végtelen "előfizetéses" játék veszi tehát kezdetét, ami azt jelenti, hogy hetente négy kérdést kap a póruljárt delikvens, minimum 500 forint per darab áron. Mindezt addig, amíg le nem iratkozik.
Megoldás persze több is van: le lehet tiltatni ezeknek az SMS-üzeneteknek a fogadását, de ami még egyszerűbb: a közelébe sem kell kerülni ezeknek a játéknak álcázott fosztogatásoknak, melyre a T-betűs cég mellett annak 20-as előhívójú vetélytársa is előszeretettel biztosít lehetőséget. Egy kis segítség a még "meg nem tévedt" mobiltulajdonosoknak: a Netsize kft. által meghonosított (és a közeljövőben több más cég által is bevezetni kívánt) módszer a 1786-as és 1787-es SMS-számot használja a gyanútlan ügyfelek kifosztására. Erre kell tehát figyelni, no meg a felszínes, gyanútlan kiskorú és rövidlátó, öreg és nyugdíjas mobilosokra, akiknek hasonló esetben az Isten irgalmazzon."
http://www.ma.hu/page/cikk/ac/0/131358/1
Az első fecske a médiában. Azért kíváncsi vagyok az NHH ilyenkor hol van. Hivatalból kéne megindítani a vizsgálatot szerintem, nem arra várni ki jelenti be előszoör.
|
pén. okt. 07, 2005 5:54 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
Tuttti írta: Ma kaptam 1 sms-t a másodkártyámra , amit alig használok (tartalék). +36209000766 írta: ---Trendi Kvíz--- Küldd a STAR szót a 1784-re! Nyerj trendi Nokia mobilt + 1 évig hetente megkapod a legmenőbb háttérképeket és csengést! (SMS:240+60 Ft Afa) Előfordulhat hogy valamikor játszottam valami szavazós - sms játékon, de már nem emlékszem rá! Kiváncsi vagyok hogy azok az emberek akik nem tudják ezt a fogadott sms dolgot, csodálkoznak majd a telszámla láttán? Ebben az smsben nincs benne az hogy emeltdíjas smst fogsz kapni aminek az árát levonják! A telefonszám a Pannonhoz tartozik, de hogy ki az előfizető azt nem adta meg. Azt hiszem, a 9000xxx számok mind "belső pannonosak". Egyébként az emelt díjas szolgáltató partnerek ezen az oldalon vannak felsorolva.
|
szer. okt. 05, 2005 15:23 |
|
|
Tuttti
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 139 Tartózkodási hely: Itt is, ott is!
|
Ma kaptam 1 sms-t a másodkártyámra , amit alig használok (tartalék). +36209000766 írta: ---Trendi Kvíz--- Küldd a STAR szót a 1784-re! Nyerj trendi Nokia mobilt + 1 évig hetente megkapod a legmenőbb háttérképeket és csengést! (SMS:240+60 Ft Afa) Előfordulhat hogy valamikor játszottam valami szavazós - sms játékon, de már nem emlékszem rá! Kiváncsi vagyok hogy azok az emberek akik nem tudják ezt a fogadott sms dolgot, csodálkoznak majd a telszámla láttán? Ebben az smsben nincs benne az hogy emeltdíjas smst fogsz kapni aminek az árát levonják!
A telefonszám a Pannonhoz tartozik, de hogy ki az előfizető azt nem adta meg.
|
szer. okt. 05, 2005 12:42 |
|
|
reklamhang
gyémánt tag
|
Ez pontosan így van! Ma már tévében nincs olyan játék, ami ne emeltdíjas telefonszám alapú lenne!
|
szomb. szept. 24, 2005 6:59 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
reklamhang írta: De azért beírom azt is, hogy Én régen, amikor ezek a játékok elindultak, sacc/ 3 éve, játszottam, nyertem is sokszor, úgy összességében 150e. biztos. És nem 100X regisztráltam, hanem max.2X. Tehát aki nyer, biztos megkapja a nyereményét. Én is amikor nyertem, 3-4 nap, jött a levél róla, utána pár napra már a számlán volt a pénz. Mostmár nem játszok, mert nagyon kicsi az esélye a nyerésnek. Anno én a Kapcsoltamban játszottam Vitrayval (még az átkosban), nyertem és kaptam is szinte azonnal a pénzt (akkor még ismeretlen volt a brutto fogalom).
Aztán Kudlik Júliával is nyertem azzal a tekés játékkal, akkor is azonnal jött a lé.
Dévényivel is nyertem. Akkor is azonnal fizettek, nettoban.
Aztán mostanában már nem próbálkozom. Felhígult a dolog, ugyanakkor primitív kérdések lettek, lehúzásra játszanak.
|
szomb. szept. 24, 2005 0:57 |
|
|
reklamhang
gyémánt tag
|
De azért beírom azt is, hogy Én régen, amikor ezek a játékok elindultak, sacc/ 3 éve, játszottam, nyertem is sokszor, úgy összességében 150e. biztos. És nem 100X regisztráltam, hanem max.2X. Tehát aki nyer, biztos megkapja a nyereményét. Én is amikor nyertem, 3-4 nap, jött a levél róla, utána pár napra már a számlán volt a pénz. Mostmár nem játszok, mert nagyon kicsi az esélye a nyerésnek.
|
pén. szept. 23, 2005 22:59 |
|
|