Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 20, 2024 0:00

Hozzászólás a témához  [ 2107 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 43  Következő
LCD Monitor 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Dester írta:
Srácok, ideírnám a gondom, mert nem akarok neki új topicot létrehozni. Adott a laptopom, amiben egy S3 ProSavageDDR "videokártya" működik. A laptopnak van D-SUB kimenete is, és el szeretném érni, hogy a rácsatlakoztatott LCD-men (1280x1024) a natív felbontást tudjam használni. Nos, ez nem sikerül. Csak 1024x768-at küld ki a külső monitorra és csak 60 Hz-ben (ez utóbbi nem is lenne gond). Elég érdekes megoldással kezeli a több monitoros rendszert, ilyet még egy videokártyánál se láttam. A további szócséplés helyett itt vannak a képek:

Kép ~~~ Kép ~~~ Kép
A képeket a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Van valakinek ötlete, hogy bírhatnám rá nagyobb felbontásra? Elvileg a vidkártya tudja. A legfrissebb driver van fenn.

Csáo Dester ! Teszik ez a Windows-Skin, és megmondhatnád, hogy honnan kell letölteni :D Egyébként ez is ilyen "Longhorn Pack" ? Mert akkor nem kell !

kedd jan. 03, 2006 17:59
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Dester írta:
el szeretném érni, hogy a rácsatlakoztatott LCD-men (1280x1024) a natív felbontást tudjam használni.
A BIOS-ában nem lehet állítani, hogy milyen kijelzőt hajtson meg alapból? (Nálam lehet monitor, lehet a saját kijelző, illetve ezek együtt). Ha igen, be kéne drótozni csak a monitorra, és úgy indítani a windows-t. A monitor Plug&Play, így lehetséges, hogy felkínálja a lehetőséget a driver. Viszont együtt a kettő nem fog menni különböző felbontásban, a noti kijelzőt meg nem lehet XGA fölé állítani. Gyanítom egyébként, hogy nem fog összejönni, mert fizikailag képtelen többet kiadni a VGA.
(Egyébként nektek is tetűlassú a képfeltöltés.hu? - nekem hetek óta.)

Üdv!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára McLaca kedd jan. 03, 2006 17:59-kor.

kedd jan. 03, 2006 17:58
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szabolcs76 írta:
A CIF-et én nem igazaán javasolnám, mivel a fehér folyadék igen erős zsíroldószer, antioxidáns és finom márványpor (50-60%) keveréke.

Mi lenne, ha egyszer az életben odafigyelnének az emberek arra, amit olvasnak...

McLaca írta:
mosogatószerrel (Cif) szoktam tisztítani, annál jobb kosz és zsíroldó nincs.

Kép
Te a jobboldaliról beszéltél, én meg a baloldaliról. A kettőnek (a márkán kívül) semmi köze egymáshoz. A súrolókrém az nem mosogatószer.

Üdv!

kedd jan. 03, 2006 17:52
Moderátor

Hozzászólás 
Srácok, ideírnám a gondom, mert nem akarok neki új topicot létrehozni. Adott a laptopom, amiben egy S3 ProSavageDDR "videokártya" működik. A laptopnak van D-SUB kimenete is, és el szeretném érni, hogy a rácsatlakoztatott LCD-men (1280x1024) a natív felbontást tudjam használni. Nos, ez nem sikerül. Csak 1024x768-at küld ki a külső monitorra és csak 60 Hz-ben (ez utóbbi nem is lenne gond). Elég érdekes megoldással kezeli a több monitoros rendszert, ilyet még egy videokártyánál se láttam. A további szócséplés helyett itt vannak a képek:

Kép ~~~ Kép ~~~ Kép
A képeket a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Van valakinek ötlete, hogy bírhatnám rá nagyobb felbontásra? Elvileg a vidkártya tudja. A legfrissebb driver van fenn.

kedd jan. 03, 2006 11:32
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
lol én 1000-es papírral nekiugranék a moncsinak :D

kedd jan. 03, 2006 10:05
arany tag

Hozzászólás 
A CIF-et én nem igazaán javasolnám, mivel a fehér folyadék igen erős zsíroldószer, antioxidáns és finom márványpor (50-60%) keveréke. Namármost: a matt TFT felületet a márványpor még a leggyengédebb bánásmód mellett is megkarcolja, legfeljebb nem látszik, úh. egyáltalán nem javaslom. Gyakorlatilag igen finom smirgli! (mosogatóra, edényekre és kádra...)

kedd jan. 03, 2006 9:43
Profil Privát üzenet küldése ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
Melyiktől lett rosszabb? (A sima csapvíz az ujjlenyomatot nem szedi le, csak elkeni. Nappal, ablak felé fordítva kell megnézni.)

Üdv!

hétf. jan. 02, 2006 23:22
ezüst tag

Hozzászólás 
Na szerencsére a csapvíz+közönséges rongy megoldotta a problémát!

hétf. jan. 02, 2006 20:56
ezüst tag

Hozzászólás 
Szia!

Köszönöm a segítséget, hát nagyon, de nagyon nem jött be! Sokkal rosszabb lett, pedig mindent ugy csináltam ahogy mondtad. Ennek cif lesz a vége...

hétf. jan. 02, 2006 20:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
A Clin-t én kerülném, mivel az üveget is csíkozza (súrló fényben tökéletesen látszik, reklám ide, vagy oda). Én nemes egyszerűséggel mosogatószerrel (Cif) szoktam tisztítani, annál jobb kosz és zsíroldó nincs. Benedvesítem a mosogatószivacsot (azt a lapos, négyzetalakút, nem a "sima" szivacsot), jól felhabosítom a mosógatószert benne és nagyon kicsavarom, hogy ne csorogjon véletlenül se a káva és a kijelzőpanel közti résbe a nedvesség. Ilyenkor olyan gyorsan szárad, hogy még letörölni sem kell (ha eléggé ki van csavarva), folt és csíkmentes lesz. Esetleg papírtörlővel át lehet törölni, a matt műanyag felületű (nem tükröző) LCD-kijelzőknek ez nem árt. A notim kijelzőjét már többször is megtisztítottam így.
Portól törölgetni mikroszálas kendővel szoktam, enyhébb zsírfoltokat, nem túl erős ujjlenyomatokat ez is leszed.
Spéci tisztítókért nem éri meg pénzt kiadni, próbáltam már, maszatoláson és csíkozáson kívül nem volt jó semmire.

Üdv!

hétf. jan. 02, 2006 16:44
arany tag

Hozzászólás 
Én puha optikatisztító kendővel (még az EIZO moncsimhoz adták) és Clin-nel szoktam pucerálni. Semmiféle olyan védőréteg nincs rajta, amit az alkohol (mert ugye az van az ablaktisztítóban) oldana.

De láttam már a boltokban spec Tft tisztító kendőt is vegyszerrel együtt(legutóbb a Saturnban) olyan 1500 Huf körül.

hétf. jan. 02, 2006 16:12
ezüst tag

Hozzászólás 
Milyen folyadékkal tisztítsam meg a Samsung (710N) lcd monitorom? Ezekre van valami különleges anyag, vagy egy kis Clin + rongy megoldja? Van rajt, összesen két ujjlenyomat, de bosszantó, viszont adott esetben nem éri meg, hogy emiatt leszedjem az egész monitorról a védőréteget.

hétf. jan. 02, 2006 15:31
arany tag

Hozzászólás 
Nos a magfam részéről én is idegenkedem a "buttonless" megoldásoktól, érdekes kérdés pl. hogy akkor ha nincs gond, akkor hol lehet beállítani, hogy a DVI vagy a D-sub bemenetet használja? pl.

Azért sztm. mindennek ellenére jó választás volt a Samsung Sy! Grat!

hétf. dec. 26, 2005 18:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
Londelmor írta:
persze ez legyen a legnagyobb bajom (meg az, hogy hol találok jó minőségű 1280*1024-es háttérképeket :D
http://hatterkepek.hu - van sok 1600×1200-as, azokat extrapolálod, és mindenki örül :)

Dester írta:
Lehet, hogy nekem is a Samsungnál kellene dolgoznom? !-P
Valószínűleg jól járnál, meg akkor mi is :D

Sy: mennyire válik be ez a méregdrága Samsung csoda? Hűek maradtak a nevükhöz?

Üdv!

hétf. dec. 26, 2005 15:15
Moderátor

Hozzászólás 
Jesszus... Én most fejlesztem az Audiocheckerhez a többnyelvű támogatást, de az MÁR van annyira intelligens, hogy indításkor pl. ellenőrzi, hogy az utoljára kiválasztott nyelv létezik-e még, ha nem, akkor visszarakja angolra, stb... Lehet, hogy nekem is a Samsungnál kellene dolgoznom? !-P
Ez a dolog "kissé" hasonlít a HP drivereire !-(

Sy: köszi, látod nem kellett sokáig várni... !-F

hétf. dec. 26, 2005 10:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
na, megkaptam Karácsonyra azt a bizonyos monitort, amiről pár oldallal ezelőtt érdeklődtem (ag-neovo f-419) :)

eddig nagyon tetszik! ami idegesít kicsit benne, az az, hogy a gombok, amik rajta vannak krvára nem azt a funkciót látják el, mint ami rájuk van írva (kivéve a power-t), de ettől még lehet a menüjében navigálni, meg beállítgatni, csak tippelni kell, hogy melyik mit csinál :) persze ez legyen a legnagyobb bajom (meg az, hogy hol találok jó minőségű 1280*1024-es háttérképeket :D )...
ami viszont nagyon tetszik, hogy abszolut nem veri vissza a fényt a felülete, így ha közvetlen belevilágítok lámpával, akkor is pontosan olyan jól látszik, mint egyébként. negyon szép tűéles a képe a dvi kábelen, és amin meglepődtem, hogy ha majdnem teljesen oldalról nézem, akkoris látszik a képe (a színek jók), csak kicsit sötétebb, mint szemből.

na, ez az első benyomás róla, csak gondoltam leírom.

hétf. dec. 26, 2005 10:32
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akkor az eset nem egyedi (nálam egy CRT-ről van szó, amin vannak gombok is - az oldalán, de a többi családtag miatt jobb, ha tudják mindenféle csúszkával is állítani, mert a gomjaival nem is olyan egyszerű :))
Amikor először felraktam a MT-t, majd hátast dobtam: vagy 360 megát elfoglalt, amit kissé indokolatlannak tartottam. Aztán gyorsan kiderült, hogy azért, mert felrakta az összes támogatott nyelvet és hozzájuk a súgót. Telepítéskor választani nem engedett, erre fogtam, és kézzel kitöröltem az angolon kívül minden nyelvi fájlt. Tizedannyi hely sem kell neki, remekül fut, viszont ha kiválasztok egy törölt nyelvet, lefagy :), de inkább nem teszem, nem vagyok kíváncsi rá dánul :D

Üdv!

hétf. dec. 26, 2005 1:09
Site Admin

Hozzászólás 
Dester írta:
Nem baj, terheljük még ezzel is a számítógépet,

Kíváncsi voltam, mennyi időbe telik, mire előjössz ezzel :D

Egyébként nekem mindegy, nem a MT-tól lassú a rendszerem. McLaca, válaszolva a kérdésedre, valóban eltart egy darabig, amíg betöltődik, de nálam már annyi szutyok indul el bootkor, hogy észre sem veszem ezt a kis plusz időt :) Vagy inkább :(

hétf. dec. 26, 2005 0:55
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Ahogy néztem, ez kezd jobban elterjedni. Ugyanis a tápegységnek azért van egy vastagsága, és minél vékonyabb egy monitor, annál jobban néz ki. Tehát... adott a dolog :)

vas. dec. 25, 2005 22:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nyugi :)
Egyébként az emlegetett monitornak külső tápegysége van, ez mindenképpen jó pont - legalábbis nálam.

Üdv!

vas. dec. 25, 2005 22:08
Moderátor

Hozzászólás 
Tökmindegy. Akkor is a gép elől veszi el az erőforrást. Először voltak analóg kezelőszervek. (A hátrányaira még sokan emlékeznek.) Aztán digitálissá vált. (Nekem ez tetszett a legjobban.) Aztán ha már digitális, minek helyezzünk el egy halom LED-et a monitoron? És lőn OSD! Még ezzel sincs semmi probléma, amennyiben áttekinthető.
Nade ez már baromság... Manapság már mindent integrálnak mindenbe, a monitor nem bírta már el ezt a modult? Vagy sok modellen kikoptak a gombok a használattól? Ugyanmár... :evil:
Hála az égnek a probléma engem nem érint, de remélem nem is fog.

vas. dec. 25, 2005 21:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
Maga a progi nem terheli a gépet különösebben, lévén semmit nem csinál, csak ha állítok is a monitoron, de szerintem a mai gépek már ezt bőséggel elbírják.
A nem támogatott op' rendszer nekem is eszembe jutott, sőt, tudtommal csak Plug&Pray :D rendszereken tud működni a MagicTune.

Üdv!

vas. dec. 25, 2005 20:44
Moderátor

Hozzászólás 
Nem baj, terheljük még ezzel is a számítógépet, ha már luxus egy monitorra kezelőszervet rakni... :roll: Mélységesen nem értek egyet ezzel a "divattal". Ráadásul mi van azokkal, akik olyan oprendszereket használnak, amelyek nem támogatottak? Ízlésesen is lehet pakolni egy monitorra gombokat, vagy elrejtve is. Nem értem miért jó ezeket lespórolni...

vas. dec. 25, 2005 19:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
Neked mennyi idő, míg elindul a MagicTune?
Nekem több, mint 10mp, de semmi művelet nincs közben, csak várakozás...

Üdv!

vas. dec. 25, 2005 17:02
Site Admin

Hozzászólás 
Na, közben megoldódott, felraktam a 4.0-s változatot, azzal most nem fagy, és szépen is lehet konfigurálni :)

vas. dec. 25, 2005 15:32
Site Admin

Hozzászólás 
Sy írta:
Kép
Ismeri valaki a Samsung 970P típust?
http://www.samsung.com/Products/Monitor/LCD_Digital/LS19VDPXHQXAA.asp?page=Specifications

Monitorvásárlás előtt állok, és a jelenlegi, Viewsonic VP171b elég magasra tette a mércét :) Ha valakinek van véleménye, ossza meg velünk, pls!

Na, most már ezelőtt a szörny előtt ülök :) K. nagy. Viszont a Samsung nyomdában elrontották a CD-t, ezért a lemez olvashatatlan (illetve azt még meg lehet nézni, hogy mi van a korongon, de az adatok nagy részét nem lehet lemásolni - két meghajtóban is próbáltam). Drivert már találtam hozzá a Samsung weboldalon (bár marha jó, hogy keresgélni kellett, mert alapból csak a 64 bites Windows XP-hez kínálja fel a meghajtóprogramot), viszont mivel ez gombok nélküli modell, nem ártana hozzá beállítószoftver sem.

Namost ez a Samsungnál Magic Tune névre hallgat. Ezt is találtam a Szami oldalon, de...Három féle változatot kínál fel a weboldal (http://www.samsung.com/Products/Monitors/magictune/magictune_05s.htm). A 3.6-oshoz nincs odaírva egyedül, hogy melyik modellekhez való, ebből gondoltam, hogy akkor mindhez. Na, hát nem.

Feltelepítettem, és így megfagy a gép. Illetve nem fagy meg, mert mozog az egérmutató (ha mozgatom), ki/bekapcsolható a numlock stb., de a képernyőn nem látok már változást. Az az érdekes, hogy miután felállt a rendszer, néhány tíz másodpercig kiválóan megy, még a monitor fényerejének, kontrasztjának, színhőmérsékletének a beállításait is tud bizergálni, de aztán freeze.

Ki tudja a megoldást? Esetleg egy olyan Magic Tune verziót, ami megy a 970P-vel is?

vas. dec. 25, 2005 14:39
arany tag

Hozzászólás 
Nekem egy már sokat emlegetett Samsung 940B-m van, ami ugye a DV
I-t is támogatja.
Annak idején, amikor még csak nézelődtem moncsi ügyben, kérdezgettem az eladókat, hogy ugyan mondják már el nekem, hogy mi a látható különbség a D-Sub és a DVI közt, mire az esetek túlnyomó részében az volt a válasz, hogy semmi, csak a DVI most "divat":))

Nos amikor hazavittem a fent nevezett monitort, kapásból d-sub-ra csatlakoztattam, s ami feltűnt, hogy WinCommanderben (zöld háttér fehért betűk) mosódnak a betűk, illetve a könyvtárnevek mellett az egész sorban enyhe vízszintes feketés csík látható mosódva...

Ezek után átkötöttem a DVI kábelre (D-sub és DVI kábel is járt hozzá) és csodák csodája megszűnt a mosódás, s kép láthatóan szebb és élesebb lett.

Összefoglalva: a helyedben - ha cserélsz - mindenképp a DVI bemenettel rendelkezőt részesíteném a helyedben előnyben, s nem a gyorsabbat, 12 ms szerintem már az Fps-ekhez is bőven elég.

szomb. dec. 24, 2005 12:50
Moderátor

Hozzászólás 
DVI!!!

Ma már nem luxus LCD monitort DVI csatolóval venni... Meg elég a 60 Hz is, nem kéne függnie a képminőségnek tőle, viszont a monitorod szeretni fog érte.

szomb. dec. 24, 2005 11:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
A monitorral nagy valószínűséggel semmi baj.
Csoda, hogy toldott VGA kábelen egyáltalán csak ennyi hiba van. DVI-on elvileg nem lenne ilyen gondod, de ha jól sejtem, ez a monitor nem támogatja a DVI-t.
Az, hogy a natív felbontásában eltolja a képet, szintén lehetséges a VGA kábel hibájából. Azon a VGA kábelen egyébként szerintem a többi monitor sem lesz túl fényes.

Üdv!

szomb. dec. 24, 2005 0:54
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Vettem egy Fujitsu Siemens C17-11 LCD monitort, és sajnos a világos háttéren a sötét betűk enyhén szellemképesek. Mint azt előbb olvastam, ez lehet a gyenge minőségű VGA kábel miatt (az enyén ráadásul toldva is van). Próbálkoztam különböző beállításokkal, az 1024x768, 75Hz 1,5 gammakorrekcióval tűnik a legjobbnak, de így is b... a szememet. Egyébként ennél nagyobb felbontások esetén a képernyő ajla és egyik oldala nem látszik, a tetején és a másik oldalán fekete csík van, és nem tudom a helyére húzni. Pixelhiba viszont nincs, a válaszidő 12 ms.
Mindent összevetve valószínűleg visszacserélem, de szerintetek ebből kérjek egy másikat, vagy van még Daewoo HL711S (különbség: 8 ms), ill. Xerox XA3 17S/B (különbség: DVI)

Üdv.

szomb. dec. 24, 2005 0:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szerintem nem, mivel én is tapasztalom notinál.

Üdv!

hétf. dec. 19, 2005 16:24
arany tag

Hozzászólás 
Jó-jó, nem 5 perc, de azért észrevehető...
Szóval akkor nem gáz, ugye?

hétf. dec. 19, 2005 16:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
Attól függ... Ha nem nagyon erőteljes az eltérés, akkor mondhatni normális, mivel az LCD-t is egy hidegkatód fénycső világítja meg hátulról. Nekem sem teljes fényerővel megy a notebook pl. készenlétből felélesztés után (sima bekapcsoláskor sem, csak a feketén annyira nem venni észre), de nem 5 percig, csak 20-30 másodpercig tart, míg teljesen kivilágosodik.

Üdv!

hétf. dec. 19, 2005 16:11
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Csak egy rövid kérdés: az normális, hogy amikor bekapcsolom a moncsit kevésbé erős a fénye és úgy kb. 5 perc alatt éri el azt a fényerőt és kontrasztot, amivel kikapcsoltam?

A laptopomon is megfigyeltem ezt.

Samsung 940 B-m van ...

Köszi: Sz.

hétf. dec. 19, 2005 15:39
platina tag

Hozzászólás 
Nekem 910 MP-m van. Van rajta teletext. Az adásokon az előző (51cm-es) tévémhez képest valamivel jobban látszik, hogy nem tökéletes a minőségük (közelről nézve gyakorlatilag egyik sem tökéletes, sajna a Matáv kábeltv sem az, és ez még elég hosszú vezetékkel van megfejelve), némelyik jobb, némelyik rosszabb. Bár ez részben a nagyobb felbontásnak is köszönhető, az adók logójánál nagyon jól észre lehet venni, hogy az előző tévém mennyivel homályosabb volt. Én monitorként is használom, mivel a szobámban van egy számítógép is, emiatt a 640x480-as LCD tévéket alapból kizártam.
Még Sulinetre vettem 120e-ért, így mindenképp megérte.

Ha csak tévézésre fogod használni, akkor szerintem nyugodtan veheted a 20"-ost is, a tévéadások felbontására a 640x480 is bőven elég. A 17"-ost a mérete miatt nem ajánlanám, bár te tudod, hogy ez neked mennyire fontos.

pén. dec. 16, 2005 4:40
arany tag

Hozzászólás 
Hellóka!

Lenne egy kérdésem, mert nem igazán tudok dönteni.
Karira vennék otthonra egy kis tv-t, a háló falára.
Nem tudom eldönteni, melyik lenne jó vétel. Amik játszanak:
Samsung 730 MP
Samsung 910 MP
Ezek nagyjából azonos árban vannak. A 730-as jobban tetszik, és talán valamivel többet is tud.
Ma viszont láttam egy műszaki boltban gyakorlatilag ugyanennyiért (~100+fa) 20''-os Samsung LCD tv-t. Azon már van teletext, viszont csak 640x480-as felbontású.

Gyakorlatilag csak tv nézésre kéne, számítógép, dvd, film nem menne rajta. Így gondolom elég lenne a 640x480 felbontás is.
A tv tuneres (fenti) tv-k 1280x1024 pixelt tudnak. Ha csak tv adást nézek rajtuk, nem lesz rosszabb a képminőség? Hogyan jelenítik meg a kevesebb pixelt?

Sajna egymás mellett nem tudtam eddig sehol megnézni, mert az egyik a számítógép osztályon, a másik a tv-k között van.

Ha van valakinek valami okossága, lécci ossza meg velem.

Előre is tenksz, Roxan

csüt. dec. 15, 2005 15:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
Azért nézd meg működés közben is, mielőtt belevágnál bármi megvásárlásába :)
Meg amúgy is ízlések és pofonok.

Üdv!

szomb. dec. 03, 2005 21:41
Site Admin

Hozzászólás 
[quote="McLaca"][/quote]
Köszönöm, amint lesz időm, elolvasom! Kicsit olcsóbb nagykerben, ott veszem, de még így is picivel 100 fölött van - de én monitort mindig több évre veszek (a mostani is már közel két éves), szóval inkább legyen most picit több, mint hogy gyengébb minőséggel kelljen beérni évekig.

szomb. dec. 03, 2005 21:31
Moderátor

Hozzászólás 
Köszönöm a nagyon korrekt tájékoztatást!

szomb. dec. 03, 2005 17:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
Super PVA - a Samsung által kitalált új technológia. Lényegesen jobb a láthatósági szöge és a színhűsége, mint a normál TFT paneleké. Nomeg a fekete az fekete rajta. Tulajdonképpen a TFT-t javította fel ezzel a technológiával (PVA), amit még tovább fejlesztett (S-PVA), most meg már 'Overdrive' S-PVA is létezik (fentebbi monitor is ezzel a panellal készült). Ez tűnik a legéletképesebb megoldásnak, a többi TFT-t felváltó próbálkozás közül. A TFT-vel meg mint tudjuk, a színhűség és kontrasztarány a legnagyobb gond, meg a gyors frissítésű paneleknél a TFT technológia erősen korlátol. 16ms alatt nem is nagyon találni hagyományos TFT panelt, és ezért is helytelen az LCD monitorokat TFT-nek nevezni, mert egyáltalán nem biztos, hogy az is :)

Üdv!

szomb. dec. 03, 2005 16:49
Moderátor

Hozzászólás 
Hmmm... mi az az S-PVA? Amúgy jónak tűnik, de magával a Samsung panelekkel nem vagyok maradéktalanul elégedett. Hogy nincs rajta gomb, nekem nem tetszik, de ezektől függetlenül még lehet jó vétel :)

szomb. dec. 03, 2005 12:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
Véleményem van, tapasztalatom sajnos kevésbé, mivel alig 3 hónapja van a piacon, és a mellette említett ViewSonicot sem láttam testközelben, de...
Amikor megláttam az adatai közt, hogy S-PVA, aztán ehhez az 1000:1 kontrasztarányt, és az ilyen kontrasztarány melletti 250cd fényerőt (valószínűleg közepesen, vagy kicsit jobban világos szobában is simán kiveri a szemed :D), már nagyon szimpatikus jószág lett.
Buttonless kütyü (csak szoftverből állítható) és külső tápegysége van (jó pont), de még a csatlakozói is egy külön kábelen lévő adapteren vannak.
Ezt a cikket olvasd el (ha eddig nem találkoztál vele), a végén van egy kamerával felvett videó is a monitor viselkedéséről gyors mozgások esetén.
Én simán megvenném. (Az S-PVA panel nagyon jól eltalált.)
Mondjuk az árát megkérik, 120 alatt nem látom sehol.

Üdv!

pén. dec. 02, 2005 23:58
Site Admin

Hozzászólás 
Kép
Ismeri valaki a Samsung 970P típust?
http://www.samsung.com/Products/Monitor/LCD_Digital/LS19VDPXHQXAA.asp?page=Specifications

Monitorvásárlás előtt állok, és a jelenlegi, Viewsonic VP171b elég magasra tette a mércét :) Ha valakinek van véleménye, ossza meg velünk, pls!

pén. dec. 02, 2005 15:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hát nem egy Mustár kompjútervörld, az egyszer bizti :D

Focus Computer hozzáállás Kép 8)
Sajnos ritka az ilyen.

Üdv!

hétf. nov. 28, 2005 21:34
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Nos nem rossz a felvetés, tényleg nem érti senki, hogy hogyan került oda a folt, a bolt végül némi huzavona után, de kicserélte a moncsit, megint hagyták, hogy végigteszteljem, aztán pedig elhoztam.

A problémát mindenki tapasztalta, azonban senki sem tudta, hogy mi okozhatta a gondot, mindenesetre most itt ülök az új moncsim előtt és működik - foltmentesen - hála az Égnek, nomeg köszönöm a korrekt hozzáállást a FOCUS COMPUTERNEK is!

hétf. nov. 28, 2005 20:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
Kicsit felerősítve a foltot, én azt mondom (ami eléggé képtelenség), hogy ez a védőburkolat hátsó felén lévő ujjlenyomat, de hogy hogyan került oda...?

Kép

Üdv!

hétf. nov. 28, 2005 15:03
arany tag

Hozzászólás 
Mindenesetre hibának hiba, s mint 72 órán belülit visszaviszem ma, remélem, hogy kicserélik.

Majd írok, hogy mi volt.

Üdv.

hétf. nov. 28, 2005 8:18
arany tag

Hozzászólás 
Az alábbi linken megnézhetitek a képeket, amit a foltról csináltam.

Bocsi, de elég nehéz ilyesmit fényképezni, mert erősen interferál, de azért látszik.

http://kep.tar.hu/patakidr/50180700/17897895#2

hétf. nov. 28, 2005 7:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szín- ill. kontraszteltérés van a folton? Vagy egyszerűen a homogenitást bontja meg? (Lehet, hogy ott nem sikerült a kijelzőt tökéletesen összepréselni?) Képet (makrózottat) esetleg tudnál róla csinálni?

Üdv!

hétf. nov. 28, 2005 2:00
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

A tgnapi nap óta vagyok a tulajdonosa egy Samsung 940B típ. moncsinak, amit a Focus Computerben vettem. (www.focus.hu) messze a legjobb áron kínálták és rendkívül udvariasak voltak, ki lehetett próbálni, sőt (!!!) ragaszkodtak is hozzá. Pendrive-on vittem a tesztprogit, amit szó nélkül elídítottak nekem. Semmi pixel vagy subpixel hiba, hát elhoztam.

A hiba, melyet csak ma vettem észre, azonban az ,hogy a képernyő jobb felső harmadában van egy babszemnyi kis folt, amely inkább a homogén színeknél látszik szemből, kissé olyan, mintha piszkos lenne ott a képernyő, le is töröltem rutinosan, de a folt megmaradt. Oldlaról nézve rá a felületre, pedig kifejezetten világít ez a folt. Nem rettenetes, de ha az ember kiszúrta, már zavaró...

Tapasztaltatok hasonlót?

vas. nov. 27, 2005 19:00
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2107 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 43  Következő