Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 17:17

Hozzászólás a témához  [ 547 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Következő
Fogadott emelt díjas SMS-ek, valamint emelt díjas csalások 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mobilio írta:
abban nincs igazad hogy úgy kell annak aki letölt. mert ha tudja hogy majd kifizet heti x ezer forintot akkor az ő döntése és az ő hülyesége de ha becsapják és azt hiszi hogy csak egy valamit töltött le adott pénzért akkor már nem erről szól a történet. ez színtiszta átverés. és nem lehet azzal érvelni hogy az ő problémája. félrevezették és nem volt döntési helyzetben úgy fizettetnek vele hogy nem volt szándékában azt is kifizetni.
Nos, ha innen nézzük, akkor valóban nincs igazam, de én nem is állítottam ellenkezőjét annak, amit írtál. Sőt, ugyanazt (is) leírtam, csak kicsit másképp. A lényeg: szinte egyik cég sem tartja be a szabályozást és engem erősen aggaszt, hogy ez a felügyeleti szerveket abszolút hidegen hagyja. Talán regisztráljuk az ő számaikat egy ilyen rendszerben :twisted:

Üdv!

vas. nov. 20, 2005 23:31
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Linket pliz...

vas. nov. 20, 2005 23:29
Hozzászólás 
Egy másik fórumon egy fickó holnap telefonálja körbe az ügyben érintett intézményeket (Voda, NHH, Sz. F., Fogyvédők) és annak függvényében küldi a leveleket. A Szerencsejáték felügyeletben már most is biztos hogy küöldi a levelet, mert nagyon kamu szaga van a dolognak. Kíváncsi leszek mi lesz az ügy vége, mert mindenki nagyon harapós hangulatban van az érintett SMS miatt. :twisted: Ha tényleg engedély nélküli játékról van szó, akkor a tiltott szerencsejáték miatt igencsak ráfázik.

vas. nov. 20, 2005 23:05
platina tag

Tartózkodási hely: Mistral, ahol sok ember megfordul. Én már a bejáratnál! Egyébként Budapest III. ker.!
Hozzászólás 
Sziasztok!
Ma este én is megkaptam a fent említett SMS a N.Cs. fickótól. Az én számom is titkos mindenhol. Kíváncsi lennék, hogy mégis honnan szerezte meg. Valaki írt már panaszlevelet valahová? Ha lenne rá jogalapom én feljelenteném.

vas. nov. 20, 2005 23:00
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Akkor másként fogalmazok: ha már titkos a szám mindenféle tudakozóban, akkor van lehetőség arra, hogy bemegyek a T-komhoz és kérem, tegyék az adatbázisukban kereshetővé a számomat és adataimat, és ekkor a Vodáéban továbbra is titkos marad. Illetve, ez most egy kérdés volt :D Szóval így létezhet, nem?
Mindenesetre 3 nap múlva kiderül, mert én 13-án néztem a tudakozóban a számát, tehát ha az átfutási idő miatt látszik most, hamarosan el kell tűnnie.

Mobilio: miben nem volt igazam? Abban, hogy a szolgáltatók találták ki (mondjuk a cégek nyomására), vagy abban, hogy csak a sok sznob hülye fizet ennyit a tartalmakért?
Viszont az tény, hogy egyik cég sem tartja be a szabályokat, mert hivatalosan úgy lett beharangozva, hogy regisztrálni alapdíjas SMS-sel lehet, ebben az esetben pedig tudnod kell, mire regisztrálsz. Nos, ez nem történik meg, egyfajta "árukapcsolással" regisztrálnak a cégek téged, és legfeljebb homályos kifejezésekkel teszik sejthetővé, hogy "további heti két SMS, lemondásig", de hogy ezért fizetsz is, azt nem árulják el.

Üdv!

abban nincs igazad hogy úgy kell annak aki letölt. mert ha tudja hogy majd kifizet heti x ezer forintot akkor az ő döntése és az ő hülyesége de ha becsapják és azt hiszi hogy csak egy valamit töltött le adott pénzért akkor már nem erről szól a történet. ez színtiszta átverés. és nem lehet azzal érvelni hogy az ő problémája. félrevezették és nem volt döntési helyzetben úgy fizettetnek vele hogy nem volt szándékában azt is kifizetni.

vas. nov. 20, 2005 22:58
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akkor másként fogalmazok: ha már titkos a szám mindenféle tudakozóban, akkor van lehetőség arra, hogy bemegyek a T-komhoz és kérem, tegyék az adatbázisukban kereshetővé a számomat és adataimat, és ekkor a Vodáéban továbbra is titkos marad. Illetve, ez most egy kérdés volt :D Szóval így létezhet, nem?
Mindenesetre 3 nap múlva kiderül, mert én 13-án néztem a tudakozóban a számát, tehát ha az átfutási idő miatt látszik most, hamarosan el kell tűnnie.

Mobilio: miben nem volt igazam? Abban, hogy a szolgáltatók találták ki (mondjuk a cégek nyomására), vagy abban, hogy csak a sok sznob hülye fizet ennyit a tartalmakért?
Viszont az tény, hogy egyik cég sem tartja be a szabályokat, mert hivatalosan úgy lett beharangozva, hogy regisztrálni alapdíjas SMS-sel lehet, ebben az esetben pedig tudnod kell, mire regisztrálsz. Nos, ez nem történik meg, egyfajta "árukapcsolással" regisztrálnak a cégek téged, és legfeljebb homályos kifejezésekkel teszik sejthetővé, hogy "további heti két SMS, lemondásig", de hogy ezért fizetsz is, azt nem árulják el.

Üdv!

vas. nov. 20, 2005 16:21
Hozzászólás 
Akkor ezek szerint Csóringer Csabika mielőtt elkezdte a kisded játékát, a Vodánál letiltotta hogy infót adjanak ki róla, de azt nem tudta, hogy az országos tudakozóban csak napok múlva lesz titkos az adata.
Kíváncsi lennék vajon hányan keresték meg SMS-ben, sima mailben, esetleg személyesen. Esetleg aki tőlem közelebb lakik, meglátogathatná. :twisted:

vas. nov. 20, 2005 14:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
De gondolom, mindkettőben kérni kell, nincs kapcsolat a kettő közt.
A furcsa az, hogy - gondolom - amikor a voda előfizetését kötötte, ott nyilatkozhatott, legyen-e a száma nyilvános, vagy nem, viszont a T-kom adatbázisába mindenképpen külön kellett magát regisztrálni.
Kíváncsi vagyok, az emlegetett szervek mit reagálnak.

Üdv!

Tök mindegy, hogy mikor kötsz szerződést a vodával, megkéred, hogy hol legyen titkosítva (mondjuk mind a vodáéban, mind a 197-es számon), mondani fogják, hogy 48 órán belül a sajátban, és 10 napon belül a 197-es számon is titkos lesz. Ennyi. Itt nem Te regisztráltatod Magad a 197-re, hanem a Vodafone.

vas. nov. 20, 2005 14:37
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Mobilio írta:
nem tudom ki találta ki ezt a fogadott emeltdíjas smst ...

Tippelj!
A szolgáltatók?
Nyertél!

Az meg nem normális, aki bármit is letölt a horrorárú szennycégektől emelt díjas SMS-ben, amikor ingyen is megkaphatja... Egy képért, amit bárki ki tud tenni wap-ra, 500Ft-ot elkérni irtózatos pofátlanság. De a gazdaság mindig is a hülyékből élt meg.

Üdv!

ez sem ok arra hogy átverjenek és egy csengőhang letöltése utána pénzért küldözgessenek hülyeségeket azért mert az egész tálalás inkorrekt. akkor lenne igazad ha feketén fehéren ott szerepelne hogy aki most letölt az innentől ennyit fizet érte folyamatosan. de erről egy büdös szó sem esik. ettől hányok.

vas. nov. 20, 2005 14:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
Eleve többen vannak a nők a világon, mint a férfiak :D

Üdv!

vas. nov. 20, 2005 13:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
joc_ írta:
A szavazós játékokon is (az arányt én sem tudom, de tényleg valahol 60 és 80 közé emlékszem én is) nőtöbbség van.

Volt egy sejtésem... :twisted:

vas. nov. 20, 2005 10:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
mz írta:
Al Bundy írta:
(Egyszerűbben kifejezve, sok a hülye.)

Szó szerint. Kidobnak pl. egy polifonikus csengőhangra 800Ft-ot, miközben WAP-ról ingyen és bérmentve letölthető (a WAP költségein kívül).
Pont a héten a Hírstartra volt belinkelve egy cikk, mely szerint itthon az emeltdíjas tartalomszolgálatók egyértelműen a nőkből élnek meg, ugyanis a letöltő emberek 60 vagy 80%-a (erre most nem emlékszem) nő. :!:
A szavazós játékokon is (az arányt én sem tudom, de tényleg valahol 60 és 80 közé emlékszem én is) nőtöbbség van.

vas. nov. 20, 2005 9:36
írásjog megvonva

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
(Egyszerűbben kifejezve, sok a hülye.)

Szó szerint. Kidobnak pl. egy polifonikus csengőhangra 800Ft-ot, miközben WAP-ról ingyen és bérmentve letölthető (a WAP költségein kívül).
Pont a héten a Hírstartra volt belinkelve egy cikk, mely szerint itthon az emeltdíjas tartalomszolgálatók egyértelműen a nőkből élnek meg, ugyanis a letöltő emberek 60 vagy 80%-a (erre most nem emlékszem) nő. :!:

vas. nov. 20, 2005 8:45
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
A közhelyekkel az a "baj", hogy általában igazak:
Hülyé(k)nek áll a világ...

Üdv!

vas. nov. 20, 2005 2:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Az meg nem normális, aki bármit is letölt a horrorárú szennycégektől emelt díjas SMS-ben, amikor ingyen is megkaphatja...

Pedig annyi a nem normális, hogy egyre több és több cég megél belőlük. Én nemtom, hogy ez más országban is így van-e, de nálunk már-már katasztrofális a helyzet. (Egyszerűbben kifejezve, sok a hülye.)

vas. nov. 20, 2005 2:15
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mobilio írta:
nem tudom ki találta ki ezt a fogadott emeltdíjas smst ...

Tippelj!
A szolgáltatók?
Nyertél!

Az meg nem normális, aki bármit is letölt a horrorárú szennycégektől emelt díjas SMS-ben, amikor ingyen is megkaphatja... Egy képért, amit bárki ki tud tenni wap-ra, 500Ft-ot elkérni irtózatos pofátlanság. De a gazdaság mindig is a hülyékből élt meg.

Üdv!

vas. nov. 20, 2005 2:06
arany tag

Hozzászólás 
nem tudom ki találta ki ezt a fogadott emeltdíjas smst de ocsmány egy dolog. a viva tévén pl a jamba reklámoz és valahogy elfelejtik megemlíteni hogy ha lekéri valaki a reklámozott cuccot akkor onnantól majd fizethet folyamatosan. milliókra kéne büntetni ezeket a cégeket. a tmob és a pannon nem tudom mit csinál ilyenkor.

vas. nov. 20, 2005 0:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na, megkaptam en is ;) Amennyiben az IGEN elkuldese egy feljelentkezesnek minosul egy emeltdijas fogadottra, akkor siman lehetne fakabat rt-hez menni csalas cimszoval, masreszt vmi olyasmi remlik meg a topik elejerol, hogy fogadott emeltdijasra a szolgaltatoknak az volt a kikotese, hogy csak NEM emeltdijason lehetne regisztralni. Mindenesetre aki latja/ismer a csokat, a nevemben is rugjon egy hatalmasat bele ;)
Ja, most jut eszembe, a fogyvedok is illetekesek mindenkepp a 160Ft+40Ft afa arfeltuntetes miatt ;) 200 Ft-nak hivjak azt, ugy szabad csak reklamozni :)

szomb. nov. 19, 2005 21:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
Na jó, de a SPAM kifejezést a mail spamből emelték ki, és az FVF is elsődlegesen erre gondolt annak a törvénynek az előterjesztésekor, főleg, hogy 2001-es, és akkor még a mobilpenetráció sem volt ekkora, ráadásul az SMS-spam sem igazán volt ismert fogalom.
Viszont a távközlési, kommunikációs szolgáltatók mindenkori felügyelete az NHH, tegát elsődlegesen neki van jogköre itt eljárni, ezt az FVF is kijelentette (náluk nem is érdemes reklamálni telefon ügyében, mert alapból az a válasz, hogy az ügyben az NHH az illetékes), maximum a számlázásnál szólhat be az FVF.

A 2. pontban említett dolgokhoz pedig: elég sokan megkapták itt a fórumon pannonos számra ezt az sms-t. Nem túl valószínű, hogy vaktában lövöldözve ennyiünket sikerül véletlenül ki"generálnia" a muksónak, elvégre van szám bőven, 2, 3, 4, 5, 9 is lehet az elején, vagy pedig marha sok SMS-t kellett küldenie még több pénzért.
Remélem, ráfizet :D

Üdv!

szomb. nov. 19, 2005 21:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
1. Szerintem úgy jön ide, hogy semmilyen információ nincs az üzenetben és a hangpostán a szervező elérhetőségéről. Így tehát akár spamnak is tekinthető amit csinál, aminek a kinyomozása és a lezárása szerintem a NHH-ra tartozik, hiszen tiltott dolgot művel egy olyan szolgáltatással, aminek a felügyelete eme említett szervhez tartozik.
Ahogy írtam, a spamekkel kapcsolatban nem az NHH, hanem a Fogyivédők illetékesek. (Szívesen ide tenném azt a linket ami nekem erről megvolt, de magát a cikket időközben leszedték, mindenesetre 2004. elején jelent meg a Computerworld-ben.) Sőt, a Fogyivédők weblapján volt egy spam bejelentési lehetőség (jelenleg az oldaluk teljes átalakítás alatt áll, semmi sincs rajta.)

szomb. nov. 19, 2005 19:44
arany tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
joc_ írta:
McLaca írta:

Üdv!
Attól tartok, egyik sem fog semmit. Vegyük sorra:
1. NHH -- hogy is jön ide? Nem ad neked semmilyen szolgáltatást, ő egy játékot szervez.
2. Adatvédelem -- csak abban az esetben gáz, ha valahonnan szedte az adatokat. Ha csak úgy vaktában küldözgeti a spamjeit bele a számmezőbe, akkor nem kezel adatot.
3. Szerencsejáték -- van egy csavar a dologban, és ugyanez vonatkozik a tévés emeltdíjas nyereményjátékokra is. A Szerencsejáték jóváhagyása csak akkor kell, ha teljesen a vakszerencse dönti el a nyeremény sorsát. Ha már (akár a legcsekélyebb) tudás is szükséges hozzá, akkor már nem kell az ő hozzájárulásuk. Példát mondok: Ha emelt díjas sms-ben kell arra válaszolni hogy hány oldala van a téglalapnak, és a helyesen válaszolók között sorsolsz, akkor ehhez már ismeret kellett, ergo nem szerencsejáték. (Ezért tesznek fel annyira bugyuta és nyilvánvaló kérdést, hogy kivonják magukat a SZJ Rt. alól, de sokan akarjanak játszani.)

Ami itt szerintem jobban megáll, az a Fogyivédők. Ugyanis az elektronikus reklámjait csak akkor küldhetné a pasi, ha az áldozata ehhez előzetesen (írásban) kifejezetten hozzájárult (Elektronikus kereskedelemről szóló 2001/CVIII tv). Ebben pedig a fogyivédők lettek illetékesnek kijelölve. De bevallom, évek óta figyelem, de egyetlen sikeres eljárásról sem hallottam/olvastam e tárgykörben.

1. Szerintem úgy jön ide, hogy semmilyen információ nincs az üzenetben és a hangpostán a szervező elérhetőségéről. Így tehát akár spamnak is tekinthető amit csinál, aminek a kinyomozása és a lezárása szerintem a NHH-ra tartozik, hiszen tiltott dolgot művel egy olyan szolgáltatással, aminek a felügyelete eme említett szervhez tartozik.
2. Ebben igazad lehet, de míg csóringer Csabikát nem piszkálja meg az adatvédelmi biztos, addig nem tudhatjuk honnan vannak az adatok. Ha másra nem, hát arra jó, hogy a gyerekkel elbeszélgetnek, adjon számot arról, honnan vannak a telefonszámok. Legközelebb talán elgondolkodik, hogy szüksége van neki arra hogy 3 intézmény is piszkálja?
3. A vbálasz egy része ugyanaz mint a 2-es válaszban.
+ a kibúvó. Nem hinném hogy megállja a helyét, mert a nyeremény felmarkolásához nem csak a tudás szükséges, ugyanis nem hinném hogy minden helyes megfejtőnek küld nyereményt. Namármost, ha nem küld mindenkinek, akkor már el is bukott a dolog, a Szerencsejáték felügyeletnek mégiscsak van köze. Ha pedig mégis küld mindenkinek valamilyen nyereményt aki helyesen megfejtette, még akkor is bukik a dolog, mert 1 milkát biztos nem küld mindenkinek, azt valahogy a helyesen válaszolók közül választja ki. Itt pedig akkor megint szerencséről van szó, ahol a felügyeletnek van joga fellépni. Itt a legkevesebb köze a fogyasztóvédőknek van. Részt vesz egy nyereményjátékban, fizet érte, és kész. Vagy nyer, vagy nem. Nem vert át senkit az információval, mert nem azt írta hogy minden helyesen válaszoló nyer, hanem hogy megnyerheti az 1 milkás fődíjat. Ha pedig ez az egész játék tényleg illegálisan, mindenféle engedély nélkül megy, akkor végképp nincs köze a fogyasztóvédőknek hozzá. Ez olyan, mintha én átvernélek, hiába mész a fogyvédőkhöz, azt fogják mondani, menj a bíróságra. Nekik semmi közük két magánszemély vitájához.

Szerintem Csóringert megpiszkálják mindhárom részről, lehet hogy még bünti is lesz innen-onnan. Pláne ha kiderül hogy ez csak egy magánakció és valaki feljelenti a rendőrségen.

Egyre kiváncsibb vagyok a végére, már ha lesz ilyen valamikor...
:)

szomb. nov. 19, 2005 19:10
Profil Privát üzenet küldése YIM
Hozzászólás 
joc_ írta:
McLaca írta:

Üdv!
1. NHH -- hogy is jön ide? Nem ad neked semmilyen szolgáltatást, ő egy játékot szervez.
2. Adatvédelem -- csak abban az esetben gáz, ha valahonnan szedte az adatokat. Ha csak úgy vaktában küldözgeti a spamjeit bele a számmezőbe, akkor nem kezel adatot.
3. Szerencsejáték -- van egy csavar a dologban, és ugyanez vonatkozik a tévés emeltdíjas nyereményjátékokra is. A Szerencsejáték jóváhagyása csak akkor kell, ha teljesen a vakszerencse dönti el a nyeremény sorsát. Ha már (akár a legcsekélyebb) tudás is szükséges hozzá, akkor már nem kell az ő hozzájárulásuk. Példát mondok: Ha emelt díjas sms-ben kell arra válaszolni hogy hány oldala van a téglalapnak, és a helyesen válaszolók között sorsolsz, akkor ehhez már ismeret kellett, ergo nem szerencsejáték. (Ezért tesznek fel annyira bugyuta és nyilvánvaló kérdést, hogy kivonják magukat a SZJ Rt. alól, de sokan akarjanak játszani.)

Ami itt szerintem jobban megáll, az a Fogyivédők. Ugyanis az elektronikus reklámjait csak akkor küldhetné a pasi, ha az áldozata ehhez előzetesen (írásban) kifejezetten hozzájárult (Elektronikus kereskedelemről szóló 2001/CVIII tv). Ebben pedig a fogyivédők lettek illetékesnek kijelölve. De bevallom, évek óta figyelem, de egyetlen sikeres eljárásról sem hallottam/olvastam e tárgykörben.

2. Ebben igazad lehet, de míg csóringer Csabikát nem piszkálja meg az adatvédelmi biztos, addig nem tudhatjuk honnan vannak az adatok. Ha másra nem, hát arra jó, hogy a gyerekkel elbeszélgetnek, adjon számot arról, honnan vannak a telefonszámok. Legközelebb talán elgondolkodik, hogy szüksége van neki arra hogy 3 intézmény is piszkálja?
3. A vbálasz egy része ugyanaz mint a 2-es válaszban.
+ a kibúvó. Nem hinném hogy megállja a helyét, mert a nyeremény felmarkolásához nem csak a tudás szükséges, ugyanis nem hinném hogy minden helyes megfejtőnek küld nyereményt. Namármost, ha nem küld mindenkinek, akkor már el is bukott a dolog, a Szerencsejáték felügyeletnek mégiscsak van köze. Ha pedig mégis küld mindenkinek valamilyen nyereményt aki helyesen megfejtette, még akkor is bukik a dolog, mert 1 milkát biztos nem küld mindenkinek, azt valahogy a helyesen válaszolók közül választja ki. Itt pedig akkor megint szerencséről van szó, ahol a felügyeletnek van joga fellépni. Itt a legkevesebb köze a fogyasztóvédőknek van. Részt vesz egy nyereményjátékban, fizet érte, és kész. Vagy nyer, vagy nem. Nem vert át senkit az információval, mert nem azt írta hogy minden helyesen válaszoló nyer, hanem hogy megnyerheti az 1 milkás fődíjat. Ha pedig ez az egész játék tényleg illegálisan, mindenféle engedély nélkül megy, akkor végképp nincs köze a fogyasztóvédőknek hozzá. Ez olyan, mintha én átvernélek, hiába mész a fogyvédőkhöz, azt fogják mondani, menj a bíróságra. Nekik semmi közük két magánszemély vitájához.

Szerintem Csóringert megpiszkálják mindhárom részről, lehet hogy még bünti is lesz innen-onnan. Pláne ha kiderül hogy ez csak egy magánakció és valaki feljelenti a rendőrségen.

szomb. nov. 19, 2005 13:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:

Üdv!

szomb. nov. 19, 2005 8:49
a fórum lelke

Hozzászólás 
De gondolom, mindkettőben kérni kell, nincs kapcsolat a kettő közt.
A furcsa az, hogy - gondolom - amikor a voda előfizetését kötötte, ott nyilatkozhatott, legyen-e a száma nyilvános, vagy nem, viszont a T-kom adatbázisába mindenképpen külön kellett magát regisztrálni.

Üdv!

szomb. nov. 19, 2005 0:14
a fórum lelke

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Érdekes, a netes tudakozóban tényleg benne van a teljes név, cím. Hát ez is minősíti a Vodafone munkáját. Ügyintéző azt mondta titkos a száma, nem tudja megmondani az előfizető nevét. :x

Ha egy vodás számot letiltatsz a tudakozóban, a vodás tudakozóban egyből titkos lesz, a T-Comosnál 10 nap az áfutási idő.

pén. nov. 18, 2005 21:17
Hozzászólás 
Hát, nem tudom. De azt hiszem, a muki nagyot hibázott, hogy ott meg nyílvánosak az adatai. Egy másik fórumon már adatvédelmi feljelentést is akarnak tenni ellene. Én a NHH-hoz írtam. Esetleg még a Szerencsejáték Rt figyelmébe lehetne ajánlani. Mert hogy a játék szinte biztos hogy nem hivatalosan megy. Lehet hogy innen-onnan kap egy kis ejnye-bejnyét.

pén. nov. 18, 2005 18:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Ügyintéző azt mondta titkos a száma, nem tudja megmondani az előfizető nevét. :x
A Voda adatbázisában, gondolom.
Lehet viszont, hogy a manus a T-Kom adatbázisába szándékosan rakta bele (mert hogy lehet).

Üdv!

pén. nov. 18, 2005 15:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
MC Szasza írta:
Biztos, hogy a "pull" a fogadásért fizetős SMS?
Igen.

pén. nov. 18, 2005 11:49
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
A 'pull' SMS tiltás csak azt jelenti, olyan SMS-t nem fogsz kapni, amiért neked kell fizetni

Biztos, hogy a "pull" a fogadásért fizetős SMS? Mert olvastam már ezt a "push"-ra is. Most akkor melyik az?

pén. nov. 18, 2005 11:13
Profil Privát üzenet küldése ICQ
Hozzászólás 
Érdekes, a netes tudakozóban tényleg benne van a teljes név, cím. Hát ez is minősíti a Vodafone munkáját. Ügyintéző azt mondta titkos a száma, nem tudja megmondani az előfizető nevét. :x

pén. nov. 18, 2005 7:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
A 'pull' SMS tiltás csak azt jelenti, olyan SMS-t nem fogsz kapni, amiért neked kell fizetni. Az emelt díjas számokról ettől még jöhet ingyenes SMS, csak a fizetősök elől nyújt biztonságot (ez a lényeg).
Nekem is letiltott szolgáltatású számra jött az SMS, amin még akkor nem volt tiltva, arra nem :D

A vodás szám egyébként nem titkos, bizonyos N. Cs. gádorosi lakostól származik. Lehet, hogy csak az SMS ID-t írta át a muki, de ez megint nem igaz, mert Pannonos üzenetközponton át jött, tehát birtokolja az emelt díjas számot az ürge.

Üdv!

pén. nov. 18, 2005 1:49
arany tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:

Nálam jól jár. Téli időszámításkor átállítottad?

jah írom a hülyeségeket, mentségemre legyen mondva, most keltem fel :-)
A hsz-t töröltem is...

csüt. nov. 17, 2005 20:00
Hozzászólás 
zsmadar írta:
Heh már negválaszolták előttem...
Másnak is feltűnt, hogy rosszul jár a szerver órája?

Nálam jól jár. Téli időszámításkor átállítottad?

csüt. nov. 17, 2005 19:54
arany tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Valaki azt írta, vagy ebben a topicban, vagy egy másik fórumon, már nem emlékszem, hogy a tiltás ellenére kapott sms-t erről a számról. Ez valahol logikus is, mivel erről a számról jövő SMS-ért nem kell fizetni, így talán nem tekinthető emeltdíjasnak, így a rendszer simán átengedi. Kíváncsi leszek a NHH válaszára.

Nekem is hónapok óta tiltva vannak az EDSZ-k. Ettől eltekintve én is megkaptam, gondolom ez csak egy felhívó/beugrató normál díjas SM. A fizetős a válasz küldése után érkezne.

csüt. nov. 17, 2005 19:45
platina tag

Hozzászólás 
az érdekes nekem nő azt mondta hogy nem fogok kapni...
mindegy ha jön igyenes sms a 0681-ről akkor viszont válaszolni nem tudok rá.
igazad van, nézd csak meg, itt azt írja a voda hogy a 0690-ről jön olyan aminek a fogadása kerül geppába:
http://www.vodafone.hu/keszulekek_tarifak/vitamax_tarifak_3_6.html

csüt. nov. 17, 2005 19:39
Hozzászólás 
Valaki azt írta, vagy ebben a topicban, vagy egy másik fórumon, már nem emlékszem, hogy a tiltás ellenére kapott sms-t erről a számról. Ez valahol logikus is, mivel erről a számról jövő SMS-ért nem kell fizetni, így talán nem tekinthető emeltdíjasnak, így a rendszer simán átengedi. Kíváncsi leszek a NHH válaszára.

csüt. nov. 17, 2005 19:33
platina tag

Hozzászólás 
most kaptam egy smst a pannon praktikum karcsimra küldő szám a 06-81-201-555
szöveg az hogy ha akarsz nyerni egy milkát válaszolj az smsre
érdeklődni lehet 06-70-228-75-16

természetesen a vodás szám titkos
felhívtam a pgsm ügyfélszolgit ahol a nő mondta hogy ő is kapott a saját magán telcsijére a napokban ilyen smst
megoldás: emelt díjas szolgáltatások teljes tiltása, egy perc alatt megcsinálta, nem kerül semmibe
innentől kezdve az adott karcsi:
- nem tud fogadni emelt díjas smst és hívást (0681, 0690, 1780-1799)
- nem tud küldeni emelt díjas smst és hívást (0681, 0690, 1780-1799)

ELVILEG teljes a biztonság

ajánlom mindenkinek hogy ezt a lépést tegye meg

azért most nagyon szívesen rászállnék erre a vodás számra....

csüt. nov. 17, 2005 19:09
a fórum lelke

Hozzászólás 
Dobjatok az Indexnek valami cikket, ők megírják, utánakérdeznek, mi meg okosabbak leszünk, esetleg leállítják a partizánt.

kedd nov. 15, 2005 9:55
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Hm. Nekem is megjött tegnap. Még jó, hogy ha akarnék sem tudnék rá válaszolni, mert le van tiltva minden EDSZ a kártyán, és természetesen titkos a számom...
Nekem az a gyanúm, hogy valaki egy partizánakcióba kezdett valamelyik tartalomszolgáltató rendszerét használva, egyedileg beírt küldőszámmal küld bulk sms-t, kb 5 Ft/db áron, minden létező számra...
Nem csodálom, hogy nem utolérhető a gazdája, mert már agyonverte volna valaki...

kedd nov. 15, 2005 6:50
ezüst tag

Hozzászólás 
arnyekxxx írta:
én is megkaptam a 81/201-555ös sms-t a pannonos kártyámra. Arra a kártyára, amiröl miota megvettem 2 embert hivtam fel, ezen kivül a gép mellett van modemnek...
Hú azannya, most bekapcsoltam a csak wapra használt pannis kártyámat és megkaptam én is az sms-t a 81/201-555-ös számról. N.Cs. Úr nagyon nekilendült a piacnak, komoly eredményt vár.

hétf. nov. 14, 2005 21:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
én is megkaptam a 81/201-555ös sms-t a pannonos kártyámra. Arra a kártyára, amiröl miota megvettem 2 embert hivtam fel, ezen kivül a gép mellett van modemnek...

hétf. nov. 14, 2005 19:16
Hozzászólás 
Elküldtem a levelet a NHH-nak a 06-81/201-555-ös számról érkezett SMS ügyében. Nagyon olyan érzésem van, hogy valaki így akar pénzhez jutni, semmilyen játékszervezés nincs a háttérben. Bizonyítja ezt az is, hogy az információs vonal egy nagyon gagyi módon kivitelezett hangpostás módszerrel van megoldva, ráadásul maga az üzenet hemzseg a helyesírási hibától.

hétf. nov. 14, 2005 18:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én ha ráérek,szívesen töltök ki kérdőíveket/válaszolok.Főleg azért,mer sokszor érdekeseket kérdeznek.
Persze vannak bugyuta kérdőívek is.Anno csináltam telefonos kérdezést(otthonról telefonálsz,gépre viszed a választ),de az halálos volt...politikai jellegű volt (általánosságban),de ott aztán mindenki rámzúdította összes gondját baját és hiába mondtam,hogy csak egy igen/nemet kérnék válasznak :?

hétf. nov. 14, 2005 12:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Ezen kívül ennyire elfoglalt lehetsz, hogy nincs szabad 5 perced, hogy válaszolj egy ártalmatlan kérdőívre?

Te minden szórólapot végigolvasol amit bedobnak hozzád? Pedig nem lehetsz annyire elfoglalt, hogy ne legyen 5 szabad perced néhány ártalmatlan szórólapra.

hétf. nov. 14, 2005 12:20
Moderátor

Hozzászólás 
. írta:
Ugyan már! Arra nem gondolnak az Urak, esetleg lehet ezeket a számokat véletlenszerűen is hívni?

De. De e-mail esetén ezt a megoldást egészen pontosan spamnek hívják. Amit meg szerintem senki nem szeret, szóval talán rosszabb is, mint ha valahonnan megszerezték volna a számot...

hétf. nov. 14, 2005 6:06
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Landsmann írta:
06-81/201-555-ös számról

Én ma este kaptam meg....A furcsa valóban az, hogy miért egy 70-es magánszám az info száma....Szóval Pannon bátyó árulja a számokat...
Valaki felhívta ezt a 70-es info számot?
Ma rákérdeztem egy Pannon márkaboltban, természetesen tagadták, hogy ők adnák ki a számokat.

hétf. nov. 14, 2005 0:49
a fórum lelke

Hozzászólás 
. írta:
Ugyan már! Arra nem gondolnak az Urak, esetleg lehet ezeket a számokat véletlenszerűen is hívni?

De igen, csakhogy, ha én a számom titkos létezését kértem, tehát telefonkönyvből, nyilvános adatbázisból nem elérhető, akkor ha a hozzájárulásom nélkül hívnak fel, kimerítik a zaklatás fogalmát.

Az említett számról jövő SMS egyébként szerintem kamu játék, valaki (70-es alak) üzemeltet egy emelt díjas számot, amin meg akar gazdagodni - az egyszeri felhasználók átverésével.

Üdv!

vas. nov. 13, 2005 23:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
Azt a fel oras mobilos kerdezoskodest en is csinaltam. Szerettem, mert kivancsi voltam miket gondolnak az emberek. S mivel nem politika, szivesen valaszolnak. Volt az elejen olyan kerdes, hogy Dolgozik-e On, vagy valamely csaladtagja a kovetkezo teruletek vmelyiken? Marketing, piackutatas, ujsagiras, PR, autoipar stb.? Mivel a kerdoiv hosszu (s marhara tele van hibaval a megfogalmazas, amit mintha sosem lennenek kepesek kijavitani), ezert fontos, hogy jo benyomast keltsunk az elejen. De az itt sem hangzik el, hogy honnan telefonalunk, csak az hogy kik vagyunk, kitol (ami nem igaz, mert az csak a megbizo) vagy melyik ceg megbizasabol (ezesetben ha rakerdeznek, hogy en melyik cegnel vagyok, csak azt mondhatom, hogy ber Call Centerben...), mi ugyben.

vas. nov. 13, 2005 23:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha szereted, akkor megis miert tartod maceralasnak :)? @Landsmann: tudod miert van szukseg ber Call Center-re? Mert koltseghatekony, s ugymond profik csinaljak. Magyarul a Te ceged profilja nem biztos hogy egyezik a mienkkel, s gyakorlati tapasztalat hianyaban nem tudsz ugy lebonyolitani egy telefonbeszelgetest, mint ahogy azt a helyzet megkivanja. Van ugyanakkor egy hatulutoje: ha a felhivott visszakerdez, ebben az esetben kenytelenek vagyunk a Ceg ugyfelszokgalatahoz iranyitani. Ugyanakkor meglepo, de van par reszlegunk, ami telefonos ugyfelszolgalatkent mukodik, es bejovoket fogad, holott nem dolgozunk az adott cegnel. Ilyenkor azert kivancsi lennek, hogyan vagjak ki magukat a kollegak a betelefonalok szakmai kerdesei alol.

vas. nov. 13, 2005 23:35
ezüst tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
http://www.tv2.hu/cikk.php?cikk=100000109259

Csak játszani kérem, csak játszani!
:twisted:
Erre viszont kiváncsi vagyok mekkora összeg lesz a nyerő?
Ezzel a játékkal az a baj lehet, hogy akinek nyerő lesz a licitje nem fogja tudni kifizetni a megajánlott vételárat.

vas. nov. 13, 2005 23:33
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 547 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Következő