Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 7:31

Hozzászólás a témához  [ 120 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő
Milyen asztali DVD lejátszót érdemes venni ? 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
majci2 írta:
Ki tapasztalta a következő jelenséget?
Kb: 1 éve vásárolt Vestel 2510 5,1Divx tipusu dvd -nél ha csak CD-lejátszóként van működtetve
akkor erőteljes brumm tapasztalható a kimenetén. Ha Scart csatijának helyére bedugok egy Scart kábelt akkor mérséklődik,ha pedig ezen kábel másik végét a Tv-be csatlakoztatom akkor megszűnik a brumm.
Ez gyári hiba? Más is találkozott ezzel ?
Egyébként új korában is ilyen volt csak akkor mindig be volt dugva a Scart kábelének mindkét vége mivel Dvd-ként volt használva és így nem produkálta magát,és így nem is vettem észre.
Amúgy feltűnően jó hangzást produkál annak ellenére hogy ez csak 20 ezer Ft-os dvd ( tavalyi ár: made in Türkis!).

Tipikus hiba ami a noname készülékekre jellemző. Hanyagul összeállított tápegység, nem megfelelő áramköri kialakítások, stb.

kedd dec. 06, 2005 16:13
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Ki tapasztalta a következő jelenséget?
Kb: 1 éve vásárolt Vestel 2510 5,1Divx tipusu dvd -nél ha csak CD-lejátszóként van működtetve
akkor erőteljes brumm tapasztalható a kimenetén. Ha Scart csatijának helyére bedugok egy Scart kábelt akkor mérséklődik,ha pedig ezen kábel másik végét a Tv-be csatlakoztatom akkor megszűnik a brumm.
Ez gyári hiba? Más is találkozott ezzel ?
Egyébként új korában is ilyen volt csak akkor mindig be volt dugva a Scart kábelének mindkét vége mivel Dvd-ként volt használva és így nem produkálta magát,és így nem is vettem észre.
Amúgy feltűnően jó hangzást produkál annak ellenére hogy ez csak 20 ezer Ft-os dvd ( tavalyi ár: made in Türkis!).

kedd dec. 06, 2005 16:08
Moderátor

Hozzászólás 
Szívesen! És örülök, hogy bevált!

szer. nov. 30, 2005 13:12
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Odo

Köszönöm a javaslatot, a befutó a Philips DVP3100V lett.
Az eddigi (két nap) tapasztalat, teszt eredménye számomra az, hogy nagyon jó választás volt. A pirítós kenyéren kívül szinte mindent elfogad, :)
DVD-ről is lejátssza az mp3-at, közben akár képeket is vetíthet, ha van a lemezen.
Azért kellett olyan készülék, ami a DivX és társaival is elboldogul, mert vannak olyan filmjeim, amiket nem lehet, vagy nem tudtam még DVD kiadásban elérni.
Pl.: Monthy összes. Nem a DVD lemezek ára miatt hagyom meg avi-ban.

szer. nov. 30, 2005 13:09
Moderátor

Hozzászólás 
Odo írta:
Nem tudom értelmezni a jelet amit írtál...

Naja, ezzel én is igy voltam, de akkor megnyugodtam, h mindent visz :)

kedd nov. 15, 2005 14:50
Moderátor

Hozzászólás 
Nem tudom értelmezni a jelet amit írtál, de azt tudom hogy ez a Philips mindent lejátszik.

A komponens kimenet hármas RCA kábelen keresztül csatlakozik a TV-hez, és a legjobb képminőséget adja (hangot külön kell vinni). LCD és plazma tv-ken 97%-ban van ilyen bemenet, hagyományos CRT tv-ken csak a csúcsmodelleknél.
A progresszív pásztázás javítja a képminőséget komponens kimenet esetében, de csak az ezt megjeleníteni tudó TV készülékekkel jó.

hétf. nov. 14, 2005 11:52
Moderátor

Hozzászólás 
Üdv!

Lenne pár kérdésem: photohallnál néztem a phillips adatlapját: DVDąR/DVDąRW ez egyenértékű a dvd+-r/rw-vel? Akkor második: ez a "progresszív letapogatás" mit jelent? Illetve "komponens kimenet" mit jelent?

hétf. nov. 14, 2005 11:44
Moderátor

Hozzászólás 
Koaxiális audio kimenet van rajta, az is van olyan jó! :wink:

pén. nov. 11, 2005 17:49
platina tag

Hozzászólás 
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, tanácsokat.
Megnéztem a Philips, és az LG készülékeket, szinte teljesen azonos a kettő. Az LG rendelkezik optikai audió kimenettel, míg a Philips nem.
A Philips távírányítója viszont jobban néz ki. :)
Ha egymás mellé teszem a két kézikönyvet, szinte betűről-betűre megegyeznek.

pén. nov. 11, 2005 17:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen. A DIVX-et hagyni kéne a PC-re. Amúgy is akármilyen DIVX-et tudó DVD lejátszót veszel akkor is lesznek filmek melyeket nem fogsz tudni lejátszani. A feliratok kezeléséről meg nem is beszélve.

pén. nov. 11, 2005 12:20
Moderátor

Hozzászólás 
Istenem végre hagynák azt a DivX formátumot a fenébe. A DVD-k ára zuhan, lehet írni is, s sokkal jobb...

Itt van pár DivX-es kombó:

- Philips DVP3100
- LG LHVC8606
- Samsung DVDV6500

Ez mind 39.990 a Photo Hallban. Kompatibilitás tekintetében legjobb a Philips, VHS minőségre pedig messze első a Panasonic.

pén. nov. 11, 2005 12:11
platina tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Inkább hanyagold. 35-40 ezer Ft egy normálisa készülék.

És konkrét típust is tudsz ajánlani, ami legalább ennyit tud?
Amit még néztem, az egy Panasonic volt, (42 ezerért) de az nem játssza le a divx, xvid-es avi-kat.
Ez is csak most akciósan ennyi.

pén. nov. 11, 2005 11:54
Moderátor

Hozzászólás 
Inkább hanyagold. 35-40 ezer Ft egy normálisa készülék.

csüt. nov. 10, 2005 21:01
platina tag

Hozzászólás 
Hali!

Valakinek van már tapasztalata a DVD/VHS lejátszókkal?
Azon belül is a Daewoo DX-9840E, amit kinéztem. (divx-et is tud, 6 fejes videó résszel)
Ezen a téren mennyire megbízható a Daewoo?

csüt. nov. 10, 2005 20:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
beruháztam egy airis (l103e)-re. Eddig jó :) Gyakorlatilag mindent le tud játszani, de a teljesen magyar menü főként angol... ;)
Hangminőség is jó, sokkal rosszabbra számítottam! Az anyagminőség mondjuk eléggé tükrözi az árfekvést. A kijelzője eléggé puritán, gyakorlatilag nem túl informatív. Az eject gomb vakító kék világítása sötétben egyenesen zavaró.
Összességében ennyi pénzért szerintem azért megéri!

szer. okt. 12, 2005 20:52
ezüst tag

Hozzászólás 
Mondjuk nem egy rossz vétel az LG DR7400 most az Electroworld-ben 29.990 Ft.
Ja, ez nem lejátszó, hanem író! :-) /Persze le is játszik /

csüt. okt. 06, 2005 7:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
http://www.sg.hu/cikkek/39582

csüt. szept. 22, 2005 16:39
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kiskadar írta:
Az egyik kollégámnak Philips DVP 630-as asztali lejátszója van, ami lejátszik DVD-ről MP3-at. Eszerint a Philips nem tartja be az előírásokat? De mondhatnék más márkás gyártót is.

Az általam említettek DVD- (mínusz) formátumra vonatkoztak. A Philips a DVD+ azaz a pluszos DVD formátum vezéregyénisége és másik szövetségbe tartozik. Itt lehetnek más jellegű szabványok azaz ami a DVD Forum esetében nem elfogadott az lehet, hogy a másik szövetségben elfogadott.

hétf. szept. 12, 2005 11:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Az egyik kollégámnak Philips DVP 630-as asztali lejátszója van, ami lejátszik DVD-ről MP3-at. Eszerint a Philips nem tartja be az előírásokat? De mondhatnék más márkás gyártót is.

hétf. szept. 12, 2005 10:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Deka írta:
Ui: Nem bírom ki... Láttam egyszer egy Dimarson csoda házimozit. Nagy hangerőnél már a zene ütemére villogott a kijelzője, majd egyszer csak lefagyott! :D

Nekem Sony van már 2 éve és még egyszer sem fagyott le :)

hétf. szept. 12, 2005 10:15
platina tag

Hozzászólás 
Hogy visszakanyarodjunk az eredeti témához, csak annyit fűznék hozzá, hogy már a nagy nevek sem garantálnak maradéktalan jó minőséget. Lehet, hogy a D/A jobb mint a többiben, de általában a cél az, hogy a garanciaidőt kifussa a termék, aztán lehetőleg lassan elromoljon, hogy vásároljon egy újat a vevő. (Az elektro fórumon lehet olvasgatni ilyeneket szakik tollából, akik esetleg hitetlenkednek) A fogyasztói társadalom erről szól. Az sem véletlen, hogy 45.000-ért akarnak javítni valami hibát.

Az előbb említettek miatt én is a noname mellett teszem le a voksomat. Persze minden attól függ, hogy kinek mennyi pénze van. Ha több van, akkor jobban elmegy a minőség irányába, ha nem, akkor nem.

Üdv: Deka

Ui: Nem bírom ki... Láttam egyszer egy Dimarson csoda házimozit. Nagy hangerőnél már a zene ütemére villogott a kijelzője, majd egyszer csak lefagyott! :D

hétf. szept. 12, 2005 9:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
inhouse írta:
Mégis szinte az összes nagy gyártó készülékéhez létezik (ami előbb utóbb ki is szivárog) olyan kód, amivel oldható a korlát.

Üdv
Inhouse

Azért a hackelt fw-ket meg a fejlesztői kódokat nem kell ide venni mert ezeknek semmi közük a forgalomba hozatalhoz. Akkor lehetne megemlíteni ha a forgalmazott készülékek user guide-jaiban, műszaki dokumentációiban fel lenne tüntetve a régiómentesítés hogyanja. Ez viszont egyik készüléknél sem szerepel.
A fejlesztői szervizkódok nem a nagyközönségnek vannak és nem is publikusak. Az egy dolog, hogy az internet bugyraiban megtalálhatók ezen információk.

Szerk:
Bomba recept is van a neten mégis büntetik ha készítesz egyet :)

Egyébként azt nem árt tudni, hogy asztali DVD lejátszók és felvevők gyártáskor minden régióban működőképesek de még a gyárban átállítják arra a területi kódra ahol kereskedelmi forgalomba fogják hozni (erre van a szervizkód). Ez azért működik így mert a készülékeket nem mindig a gyártás helyén hozzák forgalomba azaz pld. egy Japánban készült Pioneer lejátszó nem kötelezően csak a japán piacra van gyártva. Ha fixen lenne bedrótozva a régiókód akkor nem tudnának a nagyobb gyártók más földrészen gyártatni hiszen pld. a Japán gyárakból az USA-ba, Európába és más területekre is megy export. Ilyenkor meg a célállomás területi kódjával kell ellátni a készülékeket.

pén. szept. 09, 2005 8:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Ezt a DVD konzorcium (mai nevén DVD Forum) szigorúan ellenőrzi és ha tudomást szerez arról, hogy egy adott országban a szövetségbe tartozó gyártók valamelyike olyan készüléket hozott forgalomba mely nem ellenőrzi a régiókód helyességét, kivonattatja az adott típust a forgalomból (erre az USA-ban volt is már precedens).

Mégis szinte az összes nagy gyártó készülékéhez létezik (ami előbb utóbb ki is szivárog) olyan kód, amivel oldható a korlát.

Üdv
Inhouse

pén. szept. 09, 2005 7:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
toyave írta:
Szerinted! Szerintem a DVD lejátszók eladása miatt csinálták.Üzleti érdek volt.

Elég nagy tévedésben vagy. A régiókód arra hivatott, hogy egy adott régió tartományban elkészült és megjelent művet ne lehessen addig bemutatni más régiókban amíg erre a stúdió engedélyt nem ad. A világ 8 régióra van felosztva. Ebből az USA az 1-es Európa pedig a 2-es. A régiókódnak köszönhetően az USA-ba kiadott nem régiókód független DVD-k csak akkor jelenhetnek meg Európában 2-es kóddal ha erre a gyártó stúdió engedélyt ad. Mivel a DVD lejátszók esetében azon gyártók melyek tagjai a DVD konzorciumnak azaz jogosan használják a DVD-VIDEO lógót csak olyan készüléket gyárthatnak és hozhatnak forgalomba melyek régióbesorolása megfelel a forgalombahozatali hely kódjának. Ezt a DVD konzorcium (mai nevén DVD Forum) szigorúan ellenőrzi és ha tudomást szerez arról, hogy egy adott országban a szövetségbe tartozó gyártók valamelyike olyan készüléket hozott forgalomba mely nem ellenőrzi a régiókód helyességét, kivonattatja az adott típust a forgalomból (erre az USA-ban volt is már precedens).
A távolkeleti gyártók nagyobb része nem tagja ennek a szövetségnek ezért ezen készülékek legtöbb esetben nem tartalmaznak régiókód ellenőrzést (sok esetben még a macrovision chip se található meg a készülékben).
A 0-ás kód a régiómentességet jelenti azaz ha a DVD 0-ás kóddal van ellátva akkor a világ minden országában lejátszható külön licenszelés nélkül.

Szóval a régiókód a filmgyártókat védi.

A PC-s DVD olvasók terén 2000. január 1.-től kötelező a régiókód ellenőrzés (már a meghajtóban a lemez berakásakor megtörténik az ellenőrzés és ha a lemez nem felel meg a területi kódnak akkor azonnal kiadja a meghajtó a lemezt. 2000 előtt nem kellett a PC-s olvasóknak ellenőrizni a berakott lemez kódját.
A PC-s DVD írók 5 váltást engedélyeznek ami azt jelenti, hogy az 5. kódváltás lesz a végleges amire beáll a meghajtó. Ezután már csak azt a kódú ill. a régiómentes lemezt fogadja el.
Az Európában forgalomba kerülő asztali DVD felvevők lejátszani csak 2-es kódú és régiómentes lemezeket fogadnak el. Írni viszont régiómentes lemezt írnak ami azt jelenti, hogy az asztali DVD felvevővel készült felvétel a világ összes lejátszóján olvasható.

Remélem kielégítő voltam :)

pén. szept. 09, 2005 6:39
Moderátor

Hozzászólás 
Üzleti érdek, de nem a lejátszók szempontjából...

pén. szept. 09, 2005 0:01
ezüst tag

Hozzászólás 
Pepi írta:
A régiókód azért van, hogy ha pld. az USA-ban megjelenik egy film azt ne lehessen Európában a megjelenés előtt bemutatni. Ha a film nézhető lesz az európaiaknak akkor adják ki 2-es kóddal. Ráadásul sok esetben az USA-ban kiadott film és az európai változat között tartalmi különbség is van azaz sok esetben nem kerülnek be egyes jelenetek az USA-n kívüli területre szánt kópiába. A régiókóddal a stúdiók védik magukat.

Az angol nyelv meg szerintem nem akadály. :)

Szerinted! Szerintem a DVD lejátszók eladása miatt csinálták.Üzleti érdek volt.

csüt. szept. 08, 2005 20:01
ezüst tag

Hozzászólás 
Pepi írta:
toyave írta:
Nem kell sokat várni,mire a hordozható cd lejátszók is ismerni fogják a dvd lemezt.Persze ez nem minden gyártónak érdeke.

Viszont az már nem hordozható CD játszó lesz hanem hordozható DVD lejátszó :)

Igazad van,de a DVD /tudod minek a rövidítése?/,már túllépte amire tervezték.

csüt. szept. 08, 2005 19:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hátha van annyi eszük...

Üdv
Inhouse

csüt. szept. 08, 2005 13:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
"A Samsung jövőre olyan lejátszót tervez bemutatni, amely mindkét következő generációs optikai formátummal, vagyis a HD-DVD és a Blu-ray lemezekkel is kompatibilis lesz.
........

Hogy miért csatáznak a vállalatok a következő generációs médium körül, az érthető: akinek a formátuma végül győztesen kerül ki a harcból, az éveken át jogosult a piac összes szereplőjétől jogdíjakat begyűjteni. A formátumháború nagy vesztesei a fogyasztók lehetnek, egyrészt mert akár olyan faramuci helyzet is kialakulhat, hogy az új generációs lemezek lejátszásához kétféle lejátszóra lesz szükségük.

Erre a problémára kíván megoldást nyújtani a Samsung, amely maga egyébként a Blu-Rayt támogató konzorcium tagja. Azzal, hogy a Samsung mindkét formátumot támogató lejátszót dob a piacra, a vállalat jelentős előnybe kerülhet versenytársaival szemben ezen a többmilliárd dolláros piacon.
"

A teljes cikk: http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=29720&count16=1

Anno a PC-s meghajtók terén a -/+ formátumharcban a Sony volt az első aki olyan drive-ot adott ki mely mindkét formátumot kezelte és ennek hatására beindult az olyan drive-ok gyártása mely mindkét formátumot tudta olvasni ill. írni.
Lehet, hogy a Samsung is ilyet szeretne? :)

csüt. szept. 08, 2005 7:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
toyave írta:
Nem kell sokat várni,mire a hordozható cd lejátszók is ismerni fogják a dvd lemezt.Persze ez nem minden gyártónak érdeke.

Viszont az már nem hordozható CD játszó lesz hanem hordozható DVD lejátszó :)

csüt. szept. 08, 2005 6:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
A régiókód azért van, hogy ha pld. az USA-ban megjelenik egy film azt ne lehessen Európában a megjelenés előtt bemutatni. Ha a film nézhető lesz az európaiaknak akkor adják ki 2-es kóddal. Ráadásul sok esetben az USA-ban kiadott film és az európai változat között tartalmi különbség is van azaz sok esetben nem kerülnek be egyes jelenetek az USA-n kívüli területre szánt kópiába. A régiókóddal a stúdiók védik magukat.

Az angol nyelv meg szerintem nem akadály. :)

csüt. szept. 08, 2005 6:23
Moderátor

Hozzászólás 
Felesleges, a discmanek így is ki fognak szorulni a kicsi mp3 lejátszók miatt.

A régiókód meg a stúdiók szempontjából nem hülyeség. Egyébként meg Európában elég sokan beszélnek angolul... :wink:

szer. szept. 07, 2005 23:44
ezüst tag

Hozzászólás 
Ez a szabvány olyan elavult hülyeség mint a régiókód.Van,de mi a fenének.Pl.amerikai dvd-t szinkron és felirat nélkül ki a fene néz.Magyarul,ha egy dvd-re a cd többszöröse fér,akkor miért használnék cd-t.Nem kell sokat várni,mire a hordozható cd lejátszók is ismerni fogják a dvd lemezt.Persze ez nem minden gyártónak érdeke.

szer. szept. 07, 2005 22:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
inhouse írta:
Pepi!

Feladom. Ha ez a szabvány hát legyen, a CD olvasható adatlemezként a DVD nem, így határoztak, mert biztos sokallták az ötszörös kapacitást. :wink:
Én eddig azt hittem, hogy az agyament mérnökök kifelejtették a programból a DVD-n való keresgélést a Video_ts könyvtáron kívül.

Üdv
Inhouse

Csak, hogy tudd a DVD-VIDEO esetében a VIDEO_TS könyvtár és a benne lévő állományoknak kötött helyük van a lemezen. Továbbá a lejátszás hasonlóképpen megy mint a CDDA esetében azaz szektor szerint vannak igazítva a vob állományok.

szer. szept. 07, 2005 11:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pepi!

Feladom. Ha ez a szabvány hát legyen, a CD olvasható adatlemezként a DVD nem, így határoztak, mert biztos sokallták az ötszörös kapacitást. :wink:
Én eddig azt hittem, hogy az agyament mérnökök kifelejtették a programból a DVD-n való keresgélést a Video_ts könyvtáron kívül.

Üdv
Inhouse

szer. szept. 07, 2005 11:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
inhouse írta:
[MP3-at adat CD-ként tudsz írni, préseltet nem lehet kapni, lehet, hogy meghatározták, de nem jött össze, az MP3 nem a préselt lemezek miatt terjedt el. Mivel MP3 adatcd-n van, semmi nem indokolja, hogy az adatDVD-ről ne tudják olvasni, ez értelmetlen.

A jpeg lejátszás képessége nagyjából egyszerre jött az MP3 képességével, a neves gyártók készülékeinél is.

Az SVCD, VCD, AudioCD, DVD résznél azért írtam amit artam, mert azzal kezdtél példálozni, hogy a 44khz PCM-et sem tudja minden készülék lejátszani, csak az Audio CD-ként írtat. Hát persze, mivel csak az az audio CD, ilyen szabvány van. Az MP3 cd egy adatcd-re írt MP3 köteg. Ue. igaz a VCD-re csak úgy felhányt dat fájlokra és a DVD-re pakolt vobokra, csak a speckó lemezformátumával szabványos. Az, hogy egy MP3-at csak CD-ről játszanak le, megállapodás kérdése lehet (bár oltári marhaság), de nem szabvány.

Üdv
Inhouse

Bocs, de Te nagyon félreértetted ami írtam. Nem írtam semmilyen préselt gyári lemezről. Tisztában vagyok vele, hogy MP3 gyáriban nincs.

Pusztán arról van szó, hogy amikor a szórakoztatóelektronikai termékeknél szabványosításra került az MP3 (az írott CD !!!!!) akkor ezt zenei CD kategóriába sorolták be. Ez azt jelenti, hogy az MP3-CD (írott CD!!!!) zenei CD besorolást kapott a szórakoztatóelektronikai termékek körében. Szabványosítani azért kellett, hogy minden készülék egységesen képes legyen olvasni CD-n az MP3 állományokat.
Mivel a DVD Forum nem adaptálta az MP3 DVD-n való tárolását ezért jelenleg nem elfogadott az MP3 DVD-n. Az audio anyagok DVD-re adaptálását úgy kell érteni mint a PCM és a Dolby Digital adaptálását DVD-re ami eredménye a DVD-AUDIO formátum.

Mint már említettem a DVD Forum meghatározásaiban nem szerepel az adat DVD olvashatósága. Az asztali DVD lejátszó és felvevő készülékeknek DVD-ROM ról csak a DVD-VIDEO struktúrát kell leolvasniuk de számítógépes adat track-et nem. És éppen ez az amiért nem olvassák a DVD-re írt MP3 állományokat mivel az ilyen jellegű felírás nem felel meg se a DVD-VIDEO se a DVD-AUDIO se a DVD-VR se pedig a DVD-AR formátumoknak.
A távolkeleti gyártók viszont nem foglalkoznak semmilyen megkötéssel, egységesítéssel ezért beleteszik a DVD-ROM számítógépes adat track olvasási lehetőséget ami azt eredményezi, hogy MP3, JPEG, MPEG1 és MPEG2 stream DVD-röl olvasható.

Ennyi. Pusztán erről van szó.
Idézet:
A jpeg lejátszás képessége nagyjából egyszerre jött az MP3 képességével, a neves gyártók készülékeinél is.

Mivel a DVD Forum által szabályozott DVD formátumok között nem szerepel képi DVD csak DVD-VIDEO amire ugye nem lehet önmagában JPEG képeket írni ezért a JPEG esetén is csak CD-n van 100%-os kompatibilitás mivel a JPEG állományokat tartalmazó DVD-ket csak azok a készülékek képesek kezelni melyek a DVD-ROM adat track-et olvasni tudják.

Idézet:
Az SVCD, VCD, AudioCD, DVD résznél azért írtam amit artam, mert azzal kezdtél példálozni, hogy a 44khz PCM-et sem tudja minden készülék lejátszani, csak az Audio CD-ként írtat. Hát persze, mivel csak az az audio CD, ilyen szabvány van. Az MP3 cd egy adatcd-re írt MP3 köteg. Ue. igaz a VCD-re csak úgy felhányt dat fájlokra és a DVD-re pakolt vobokra, csak a speckó lemezformátumával szabványos. Az, hogy egy MP3-at csak CD-ről játszanak le, megállapodás kérdése lehet (bár oltári marhaság), de nem szabvány.

A példámban szereplő audioCD, VCD, SVCD formátumok csak azért lettek megemlítve mert ezek is ugyanolyan szabványok mint az MP3 CD-n való elhelyezése.
Szerinted az MP3 és JPEG állományok lejátszhatóságával kapcsolatos nemzetközi megállapodás ill. egységesítés az nem a szabványosítást jelenti? Az, hogy a gyártók egységesen csak CD-n kezelik az MP3 és JPEG állományokat az egy egységesített rendszernek azaz egy szabványosításnak a következménye.

Remélem így már érthető. :)

Ha eddig nem lett volna világos a fentiek csak a DVD "-" azaz a mínusz szabványra vonatkoznak mivel a DVD Forum a mínuszos DVD-kel foglalkozik csak. A DVD+ szabványokkal más szövetség foglalkozik.

szer. szept. 07, 2005 10:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Szóval az MP3 CD-n való tárolása azért van mert a szórakoztatóelektronikai eszközöknél az MP3 is ugyanolyan music CD-nek számít mint az audioCD. Ennek utánanézhetsz a DVD Forum oldalán.

MP3-at adat CD-ként tudsz írni, préseltet nem lehet kapni, lehet, hogy meghatározták, de nem jött össze, az MP3 nem a préselt lemezek miatt terjedt el. Mivel MP3 adatcd-n van, semmi nem indokolja, hogy az adatDVD-ről ne tudják olvasni, ez értelmetlen.

Idézet:
A távolkeleti országok gyártói nem tartoznak eme szervezetbe ezért nem is vonatkozik rájuk az amit a DVD Forum meghatároz mint DVD specifikáció. Éppen ezért ezek a gyártók kiadhatnak adat DVD olvasására képes készüléket ami esetében ha mp3 kiterjesztésű file-kat talál akkor lejátsza. Ezek a készülékek többnyire nem csak MP3 állományokat képesek olvasni DVD-ről hanem JPEG képeket, WMA állományokat valamint MPEG1 és MPEG2 videókat is a lemez ROOT-jából.

Üdv
Inhouse

szer. szept. 07, 2005 8:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
Zsoca-M5 írta:
Gabor2 írta:
.... Amire én ilyesmit veszek, addigra hasonlóan tisztázódnak majd a dolgok, mint a DVD- és DVD+ esetében. :)

He-he. Ezzel én is így vagyok! Diákkoromban mindig irigykedtem azokra, akiknek mindenből a legújabb cucc volt, most már úgy vagyok ennél nagyobb pénzkidobás kevés van :D

az tuti. Pláne a VGA-k. Bejönnek 150000 eltelik pár hét 90000!:)

szer. szept. 07, 2005 8:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gabor2 írta:
.... Amire én ilyesmit veszek, addigra hasonlóan tisztázódnak majd a dolgok, mint a DVD- és DVD+ esetében. :)

He-he. Ezzel én is így vagyok! Diákkoromban mindig irigykedtem azokra, akiknek mindenből a legújabb cucc volt, most már úgy vagyok ennél nagyobb pénzkidobás kevés van :D

kedd szept. 06, 2005 18:11
platina tag

Hozzászólás 
Elkészült a Pioneer Blue-ray írója: http://www.sg.hu/cikkek/39129
(DVD-t támogatja, DVD ramot és a CD-ket nem)

Az NEC még októberben piacra akarja dobni HD DVD íróját: http://www.sg.hu/cikkek/39197
(mindent támogat)

A Samsung HD-DVD/Blu-ray kombómeghajtót fejleszt: http://www.sg.hu/cikkek/39236

A szabványok lehet, hogy csúsznak, de a meghajtók már jönnek. Gondolom egyszerű firmware frissítéssel meg tudják majd oldani a szabvány követését.
Biztos elég borsos áron jelennek majd meg (főleg a combo drive). Amire én ilyesmit veszek, addigra hasonlóan tisztázódnak majd a dolgok, mint a DVD- és DVD+ esetében. :)

kedd szept. 06, 2005 17:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
"A Toshiba felülvizsgálta saját ütemtervét a HD-DVD szabvány bevezetésével kapcsolatban. Véleményük szerint egészen 2006. elejéig csúszhat az új genreációs tárolási szabvány bevezetése az amerikai régióban. ........."

A teljes cikk: http://www.ma.hu/page/hir/ac/0/128957/1

kedd szept. 06, 2005 13:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
Ezzel itt csak az a gond, hogy a filmpiacon a DVD egyedül jött ki, csak az írható lemezeknél lett ennyi változat. Viszont ez esetben még a stúdiók sem tudják eldönteni hogy melyiket válasszák. Az meg elég fura lesz, ha mondjuk a Fox HD-DVD-vel dobálózik, a Disney meg Blu-ray korongokkal.

A Ram valóban nem annyira elterjedt, pedig már lejjebb ment az ára normális helyeken és a Pana mellett még felvette pár gyártó a listára (Samsung, Toshiba asztalinál). Újdonságként a Pioneer mind asztaliban (bár itt még csak olvas), mind PC-s verzóban.

ilyen nem lesz!:)
Mani beszél...:)

kedd szept. 06, 2005 13:54
Moderátor

Hozzászólás 
Ezzel itt csak az a gond, hogy a filmpiacon a DVD egyedül jött ki, csak az írható lemezeknél lett ennyi változat. Viszont ez esetben még a stúdiók sem tudják eldönteni hogy melyiket válasszák. Az meg elég fura lesz, ha mondjuk a Fox HD-DVD-vel dobálózik, a Disney meg Blu-ray korongokkal.

A Ram valóban nem annyira elterjedt, pedig már lejjebb ment az ára normális helyeken és a Pana mellett még felvette pár gyártó a listára (Samsung, Toshiba asztalinál). Újdonságként a Pioneer mind asztaliban (bár itt még csak olvas), mind PC-s verzóban.

kedd szept. 06, 2005 13:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
SZVSZ az előállítási költségek lesznek itt a fő szempontok, nem az hogy ki kimellé áll(a nagy gyártók már most olyanokat nyilatkoznak ha nem lesz megegyezés akkor ugyan az lesz mint a "+-"-os íróknál).
Lásd Panasonic DVD-RAM első voltak, legjobb minőségben ez ír. legtöbbszőr újraírható... és te is láthatod mennyire elterjedt.

kedd szept. 06, 2005 13:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
Toshiba a Microsoftot tudta csak megnyerni magának

Lehető legjobb partner....

Nem mintha szeretném, de náluk talán a google lenne erősebb partner, mert ugye ha szoftverpiacon nincs támogatottság akkor megette a fene...

Rengeteg hardver kallodott vagy épp értékelődött fel emiatt.

kedd szept. 06, 2005 13:27
Moderátor

Hozzászólás 
Kiderül! :) Azért az sem lehet véletlen, hogy a Toshiba a Microsoftot tudta csak megnyerni magának.
Egyébként elsőre mindegyik rohadt drága lesz, aztán meg ha már beindul a sorozatgyártás a kék korong is esni fog. Az NEC HDDVD olvasója 120 ezer lesz. :)

kedd szept. 06, 2005 13:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
A Blu-Ray fejlesztések jóval előrébb tartanak, a Toshibát leszámítva pedig szinte az összes nagy elektronikai cég ezt támogatja (köztük a kedvenc Philips is :)). Kiadók terén meg 3-3 az arány egyelőre. De újabb hírek szerint a HD-DVD megint csúszik...

ezzel nem teljesen értek egyet.
Nézőpont kérdése hogy ki jár előrébb.
Blue Ray korábbi és nagyobb méretű, de költségesebb is mert teljesen új gyártósor kell hozzá.(hacsak ki nem találnak(találtak) valamit)
HD-DVD ha tetszik ha nem, a szabvány(technológia) már a Digitális adások miatt elterjettebb, gyorsabban lehet írni és ami nagyon fontos a CD illetve DVD gyártó sokokat csak átkell állítani, mert úgy tervezték, így sokkal olcsóbb. te melyiket veszed azt amelyik 2-szer drágább de kicsivel tőbb fér egy lemezre?
Ha már lemez. A lemezek gyártái technológiája sem nagyon különbözik a DVD lemezektől így valszeg ez is olcsóbb lesz.
a 3. ami a legfontosabb, hogy még senki nem tudja melyik technológia fogja precízebben rögzíteni az adatokat, ami egy adattárolási eljárásnál a legfontosabb(szerintem).

kedd szept. 06, 2005 13:13
Moderátor

Hozzászólás 
Is. DVDR3305; DVD3355; DVDR3365.

kedd szept. 06, 2005 13:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
A Philips új generációs asztali felvevői (érdekes, csak a HDD nélküliek, bár a DivX szintén csak ezeken van) már támogatják a DVD-Mp3-at.

Erre a típusra gondoltál? DVDR3355/02
Lemezlejátszó média : CD, CD-R, CD-RW, MP3-CD, MP3-DVD

Viszont a maximális bitráta nem lehet több mint 256Kbps :(
MP3 bitátviteli sebességek : 32-256 kb/s és VBR

Szinte az összes MP3 CD-t lejátszó készülék 320Kbps-ig tud.

kedd szept. 06, 2005 13:00
Moderátor

Hozzászólás 
A Blu-Ray fejlesztések jóval előrébb tartanak, a Toshibát leszámítva pedig szinte az összes nagy elektronikai cég ezt támogatja (köztük a kedvenc Philips is :)). Kiadók terén meg 3-3 az arány egyelőre. De újabb hírek szerint a HD-DVD megint csúszik...

kedd szept. 06, 2005 12:50
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 120 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő