|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 15 hozzászólás ] |
|
Egerentyű: Logitech vagy Microsoft?
Szerző |
Üzenet |
wlf
arany tag
|
Gyerekek, ezt nem hiszitek el.
Péntek-szombat a karácsonyi bevásárlás ideje volt nálam, ezekre a napokra időzítettem az egérvásárlást is. És a Veszprém-Székesfehérvár-Dunaújváros útvonalon sehol nem tudtam venni LX5-öt. Sehol. Ilyen egér nincs is, nem létezik, legenda.
Természetesen nem bogarásztam végig minden boltot, nem lett volna rá időm. Egyedül a fehérvári merthülyeazértnemvagyok boltban láttam két darab mintapéldányt. A polcokon sehol. Az eladó srác "Van raktáron LX5?" kérdésemre azt mondta, hogy ha a polcon nincs, akkor sehol se. Lebontottam a fél boltot, de nem találtam. Visszamegyek hozzá, kérdem, hogy a mintapéldányok működőképesek-e. Aszongya igen. Meg lehet venni? Aszongya nem. Mé? Mert nem tartják meg a dobozát, sem egyéb tartozékát. Anyu. Pedig kétféle színben volt. Mindenféle más lézeres-világítós-távirányítós csoda van, de nekem LX5 kell, mert egyrészt beleéltem magam, másrészt laptophoz nem kell olyan csillivilli egér. LX7 is van, hegyekben áll a polcon, de nekem LX5 kell. Hát nem volt. Búnak is eresztettem a fejem.
Aztán szombaton délben még beugrottam egy számtek bótba kockavárosban, mert kellett egy xlink kábel. Hát a vitrinben megpillantottam a másik versenyzőt, egy Microsoft Notebook Wireless Optical Mouse személyében. El is felejtettem, hogy nekem ez is tetszik, előző napi utam során nem is figyeltem rá, pedig biztos volt néhány boltban. Ősi hun csatakiáltást hallatva csaptam le rá és megvettem. Diákkedvezménnyel 5040,- pénzért. Hát ez van.
Egyébként aranyos kis cucc ez is, szép és jól működik. Figyelmeztettek a boltban többször is, hogy ez notebook egér, max fél-egy méteres hatótávja van. Ennek ellenére működik a szobám túlsó végéből is (kb 4m). Egy elemmel megy, elvileg 3 hónapig. Na majd meglátjuk. A vevőt be lehet pattintani az aljába, akkor teljesen kikapcsol. A vevője L alakú, de szerencsére elfordítható, ha netán álló usb portba tennénk. Ja, alul körben valami gumis borítása van, jó a fogása izzadt kézzel is (nekem sajnos az, mert a notin a jobb csuklótámasz erőteljesen melegszik, mivel ott van a picimaci port, meg a közelben az integrált videokályha csipje is...)
Na, ennyi. Sok hűhó, de minek.
Azért köszönöm a tanácsokat.
wlf
|
hétf. dec. 05, 2005 11:14 |
|
|
adamec22
platina tag
|
Már eldönttte(ük)
|
szomb. dec. 03, 2005 7:40 |
|
|
WhipsOfGod
platina tag
|
LOGITECH
|
pén. dec. 02, 2005 22:41 |
|
|
adamec22
platina tag
|
adamec22 írta: Meg van már az egered ???
NAAAAAAAAAA ??
|
pén. dec. 02, 2005 13:43 |
|
|
Barnee
arany tag
|
Sztem is egyértelmű a válasz: logitech
|
hétf. nov. 28, 2005 11:08 |
|
|
wlf
arany tag
|
Nem, sajnos egész héten utaztam, meg kicsit ki is ment a fejemből. De jövő héten már meglesz, akkor majd írok, hogy milyen.
wlf
|
szomb. nov. 26, 2005 9:21 |
|
|
adamec22
platina tag
|
Meg van már az egered ???
|
csüt. nov. 24, 2005 20:51 |
|
|
wlf
arany tag
|
No, jólvan. No offense. Köszönöm a mistralos jótanácsot, oda még levegőt venni se megyek be.
Az egér kérdést akkor lezártnak tekinthetjük, megveszem a Logit, egy kis mazzagot még kibírok.
Köszi
wlf
|
kedd nov. 15, 2005 7:58 |
|
|
adamec22
platina tag
|
na figyelj !
1.Nem az MVk-ra értettem hogy "Kerüld a mistralt" hanem csak amúgy !
2. Olyan a connectere hogy:
Bedugod az usb-be a kis zsinort vagy Ps/2be lényegtelen és van a végén egy kb 5 mm-se lapocska (legalábbis nekem a Cordless Desktopban van igy) Bbillentyűzettel együtt.
Normális sima egérnél nem tudom
mondom nekem a cordlessben van ilyenkis madzagos vékony "lap"
|
hétf. nov. 14, 2005 20:00 |
|
|
wlf
arany tag
|
adamec22 írta: Nos, hogy ha tudsz nagykerben vásárolni akkor ajánlok egy üzletet: [color=red]De nagy ívben kerüld a Mistral computert[/color] az üzlet neve: Ramiris Rubin Rt. http://www.ramiris.hu/Frangepán utcában található ez az üzlet !
Na ezt jól félreértettük
Az MVK nem az MWC... Természetesen tisztában vagyok a Mistral mibenlétével (köszönhetően a fórumnak), de itt nem arról van szó...
Mindössze a "Mazzag Végén Krumpli" dologra vagyok kíváncsi a Logi egérrel kapcsolatban, azaz kicsi aranyos vevője van, ami kb úgy néz ki, mint egy pendrive, avagy (a'la MS Wireless Explorer) USB-drót-drót-drót-vevő a fennforgás.
Köszi
wlf
|
hétf. nov. 14, 2005 8:07 |
|
|
adamec22
platina tag
|
Nos, hogy ha tudsz nagykerben vásárolni akkor ajánlok egy üzletet:
[color=red]De nagy ívben kerüld a Mistral computert[/color]
az üzlet neve: Ramiris Rubin Rt. http://www.ramiris.hu/
Frangepán utcában található ez az üzlet !
|
vas. nov. 13, 2005 20:15 |
|
|
wlf
arany tag
|
Köszi, srácok.
MansonBoy félig megnyugtatott az MVK ügyében, esetleg ha adamec22 is megerősítené...
wlf
|
csüt. nov. 10, 2005 7:57 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
tudtommal a felső nem az MVK(madzag végén krumpli) elvet követi,és az 5év gar is mindenképp a logitech mellett szól.Arról nemis beszélve hogy naggyon kényelmes és a driverei is megfelelőek a legtöbb esetben.Persze gondjaim is voltak már vele pl win2003 alatt ...mert mindenhova csak XP és win2k diverek vannak..mondván az xp-s fut jól 2003alatt...aztán bizonyos esetekben egy nagy ..... -t.
|
szer. nov. 09, 2005 17:17 |
|
|
adamec22
platina tag
|
Nekem a felső egerem van + ugyan olyan bill. és nagyon megvagyok vele elégedve !
Én a logitechet venném meg de "Desktopban" = (Billentyűzettel együtt)
És a logitech utilitiben lehet programozgtni az egér gombjait !
|
szer. nov. 09, 2005 17:13 |
|
|
wlf
arany tag
|
Egerentyű: Logitech vagy Microsoft?
Sziasztok.
Bocs, hogy nem egy már meglévő topikban kérdezek, de a kérdéses egerekről nem találtam itt a fórumon semmit.
Nna. Konkrétan vezeték nélküli egér vásárlás előtt állok, amit laptophoz használnék. Két lehetséges versenyző van:
Logitech LX5
http://www.logitech.com/index.cfm/produ ... NTID=10953
Ebben tetszik a külön kikapcsoló gomb, valamint a négyirányú görgő. Viszont arról sehol nem találtam infót, hogy milyen a vevőegység. Közvetlenül usb-be dugható kis kütyü, vagy ez is olyan mint pl. a Microsoft Wireless Explorerek, hogy "mazzag végén nagy krumpli". Mert akkor semmi értelme így a drótnélküliségnek. Erről tud valaki valamit?
Micrososft Wireless Notebook Optical Mouse
http://www.microsoft.com/products/info/ ... b&type=ovr
Ez meg kicsi, aranyos, de nincs dönthető görgője. Végülis ez nem is akkora baj, mert ennek a vevője drót nélküli, és be lehet rakni az egér aljába, ha nem használom, és akkor ki is kapcsol teljesen. Talán egy kicsit macerás, mert ha elmegyek otthonról és nem viszem a gépet, akkor is be kell rakni, hogy ne egye az elemet.
Árban kb. ugyanannyi mindkettő.
Na most, ahogy írom a témát, találtam egy ilyet:
Microsoft Intellimouse Explorer for Bluetooth
http://www.microsoft.com/products/info/ ... 9&type=ovr
Gyanús, hogy árban hasonló a fentiekhez, és még a görgője is dönthető, sőt, van két extra gomb. Mindez kb. 6 ezerért? Hol itt az átverés? Nem adnak hozzá vevőt? Mert a sima Wireless Explorer (a rádiós) kétszer annyiba kerül...
Remélem érthető voltam, előre is köszi a válaszokat.
wlf
Hoppá.
A bluetoothos Microsoft nem is egy árban van. Kissé félrenéztem. Nem mintha nem érné meg, de azért most nem akarok 10K HUF pénzegységet elkölteni egérre.
|
kedd nov. 08, 2005 9:14 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 15 hozzászólás ] |
|