Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. nov. 07, 2024 11:05

Hozzászólás a témához  [ 24 hozzászólás ] 
Nyekergő hang WLAN használatakor 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
Könnyen lehet, hogy itt is segítene. Viszont csak emiatt nem akarnám lecserélni a lapot. Úgyis nemsoká a kártya kikerül a gépből és normál switchen vagy routeren keresztül fog csatlakozni a hálózathoz. De a jelenség attól még érdekes marad. :)

vas. jan. 01, 2006 12:46
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
nekem alaplpcsere (MÁS OKBÓL) megoldotta

vas. jan. 01, 2006 2:40
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
Kipróbáltam ezeket, de nem javult meg (elnémítás, ilyesmi). Kipróbáltam azt is, hogy kábellel kivezettem egy külső antennát, de akkor is csinálja. :( (Az én gépemben lévő WLAN kártyához adott külső antennát kötöttem rá.)

pén. dec. 30, 2005 19:24
Moderátor

Hozzászólás 
Kösz a tippet srácok, ezeket még megpróbálom...

vas. nov. 20, 2005 8:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
Csak egy ötlet: a Wave (és MIDI) kimeneteken kívül mindent némíts el a hangerő beállításainál (ha még nem lenne).
A Line-in és a mikrofonbemenet iszonyat sok sz*rt össze képes szedni.

Üdv!

vas. nov. 20, 2005 1:15
platina tag

Hozzászólás 
Esetleg megpróbálhatnál a két kártya közé valamilyen fémlapot behelyezni próbaként, hogy akkor is hallatszik-e a zaj. :? Ha földeled, lehet, hogy hatásosabb lesz. (Azért a fémlapot előtte a biztonság kedvéért szgetelőszalaggal betekerheted :D)

Bár az is lehet, hogy az alaplapon, a tápvezetékekben megy a zavarjel :?

szomb. nov. 19, 2005 19:57
Moderátor

Hozzászólás 
Az, hogy AP módban az istennek se sikerült összehoznom (Infrastructure). Ad Hoc módban nagy nehezen sikerült (Peer 2 Peer kapcsolódással), fix IP címekkel, átjáróval, DNS konfiggal. Tehát ahogy először is próbáltam, csak akkor még Infrastructure módban próbáltam és úgy sehogy se ment. Nameg gdea ötlete jónak bizonyult, hogy a kártya behelyezése előttre állítsam vissza a rendszert, és telepítsem újra a drivert. Így megint felajánlotta azokat az opciókat, amiket nem találtam meg azóta sem.

Viszont a nyekergésre tényleg nincs több ötletem. De még nem adtam fel :)

szomb. nov. 19, 2005 11:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na, ennek örülök. Tegnap este nem fogadtam volna rá a telefon után, hogy összejön. :) Mi volt a gáz?

szomb. nov. 19, 2005 7:59
Moderátor

Hozzászólás 
Archon írta:
Dester írta:
Köszi nektek, ma kipróbálom mindkét opciót!

Ha ezek nem jönnek be, akkor már csak a "slotomba forró ólmot öntsetek..." marad... :D

Ó, a hülyéje !-D !-D !-D

UPDATE

Mérséklődött a helyzet, de nem szűnt meg. Megcseréltem a két kártyát, átállítottam a felvételi eszközt és az analóg audio kábelt is kiszedtem (CD-ROM és hangkártya közt), ugyanis XP alatt már felesleges, ha digitális a visszajátszás. Mostanra helyrehoztam a hálózati kapcsolatot (3-4 órás meló volt, nagyon köszönöm a segítséget Archonnak és Gdeának!), megy a net is, mint a szélvész. Mostmár csak pattogó hang van, de az is csak akkor, amikor teljes sávszélen megy a net a laptopon. Igazából nincs több ötletem. :(

pén. nov. 18, 2005 17:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dester írta:

Ha ezek nem jönnek be, akkor már csak a "slotomba forró ólmot öntsetek..." marad... :D

pén. nov. 18, 2005 16:48
Moderátor

Hozzászólás 

pén. nov. 18, 2005 13:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ilyennel én is találkoztam már. SB Live kártyám van, és nálam akkor csinált ilyet, ha a felvételi mód a "what you hear"-re volt állítva. Gondolom hogy belülről összeszedett zaj az oka, de nem zörög ha másik jelforrást állítok be (wave, midi, cd, aux).

pén. nov. 18, 2005 10:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
CyberDragon írta:
Thomas írta:
Némelyik alaplap biosában van valami olyan opció, hogy Spread Spectrum. Ez nem valami frekvenciákat kapcsol ki/be?

Sorry, ha nagy baromságot írtam, elég fáradt vagyok....

Asszem akkor szokták ezt javasolni, ha a géped bezavar a tv-nek. Csíkos lesz tőle a kép.

Jól tudod

MSI alaplap kézikönyvéből:

Spread Spectrum

Köszi szépen a pontosítást.

When the motherboard clock generator pulses, the extreme values (spikes) of the pulses creates EMI (Electromagnetic Interference). The Spread Spectrum function reduces the EMI generated by modulating the pulses so that the spikes of the pulses are reduced to flatter curves. If you do not have any EMI problem, leave the set ting at Disabled for optimal system stability and performance. But if you are plagued by EMI, setting to Enabled for EMI reduction. Remember to disable Spread Spectrum if you are overclocking because even a slight jitter can introduce a temporary boost in clockspeed which may just cause your overclocked processor to lock up.

Magyarul:

Az alaplap órajelgenerátora által előállított impulzusokat lapítja el, így csökkenti a zavarjeleket. Túlhajtott processzornál érdemes kikapcsolni, mert instabillá teheti a gép működését.

pén. nov. 18, 2005 0:58
platina tag

Hozzászólás 
Thomas írta:
Némelyik alaplap biosában van valami olyan opció, hogy Spread Spectrum. Ez nem valami frekvenciákat kapcsol ki/be?

Asszem akkor szokták ezt javasolni, ha a géped bezavar a tv-nek. Csíkos lesz tőle a kép.

Jól tudod

MSI alaplap kézikönyvéből:

Spread Spectrum

When the motherboard clock generator pulses, the extreme values (spikes) of the pulses creates EMI (Electromagnetic Interference). The Spread Spectrum function reduces the EMI generated by modulating the pulses so that the spikes of the pulses are reduced to flatter curves. If you do not have any EMI problem, leave the set ting at Disabled for optimal system stability and performance. But if you are plagued by EMI, setting to Enabled for EMI reduction. Remember to disable Spread Spectrum if you are overclocking because even a slight jitter can introduce a temporary boost in clockspeed which may just cause your overclocked processor to lock up.

Magyarul:

Az alaplap órajelgenerátora által előállított impulzusokat lapítja el, így csökkenti a zavarjeleket. Túlhajtott processzornál érdemes kikapcsolni, mert instabillá teheti a gép működését.

pén. nov. 18, 2005 0:55
gyémánt tag

Hozzászólás 

pén. nov. 18, 2005 0:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
nekem lapiba volt olyan hogy ha scrolloztam az egérrel tttrrrrttttrrr ezt hallottam.. :S

olajozd meg nemtom:(

csüt. nov. 17, 2005 21:54
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
A többieknek írom, hogy itt NEM integrált hangkártyáról van szó. Nekem is ez az egyetlen ötletem maradt, hogy hátha a két kártya megcserélése megszünteti a problémát.
(Érdekes módon a nagy gépemben van a WLAN kártya (ASUS slotos), van egy hangkártya, SCSI kártya, videokártya, volt még RAID kártya is, 3 vinyó, de semmilyen zörej nem szűrődött bele. Se a Live hangjába, se most az Audigy2-be. Igaz az én WLAN kártyámnak zsinóros antennája van a gép tetején, nem pedig hajlítható, ami közvetlen a kártyánál van. Lehet venni ilyen kisebb - zsinóros - antennát külön? Lehet, hogy ez is megoldaná a gondot.)

csüt. nov. 17, 2005 19:38
platina tag

Hozzászólás 
nekem a notim nyekereg mostanság, tehát nem gondolom, hogy külső zaj lenne

csüt. nov. 17, 2005 19:33
ezüst tag

Hozzászólás 
Lehet, hogy az a hangkártya gépen belülről szedi össze a zajt.
Próbáld megcserélni a két kártyát, avagy valamilyen módon leárnyékolni a wlan kártyát és/vagy a hangkártyát.
szerk: avagy a hangdoboz kábele, vagy maga a doboz szedi a jelet

csüt. nov. 17, 2005 16:58
ezüst tag

Hozzászólás 
Jah nekem is zorog az integralt kartyam. Vajon ha vennek bele kulon hangkartyat, elmulna?

csüt. nov. 17, 2005 16:29
platina tag

Hozzászólás 
nekem is zörgés mostanság, lehet hogy winxp újranyúzás lesz belőle

csüt. nov. 17, 2005 15:54
arany tag

Hozzászólás 
Nekem egér scrollozáskor van nyüszögés, szintén csak hangosra felvéve.
Valószínű van köze ahhoz, hogy integrált a hangkártya.

csüt. nov. 17, 2005 15:26
Site Admin

Hozzászólás 
Sajnos kreatívat nem tudok ehhez hozzátenni, csak annyit jegyeznék meg, hogy nekem egérmozgásra hallatszik zörej (de csak ha nagyon felhangosítom az erősítőt). Sose tudtam, miért van ez, de most talán választ kaphatok én is :)

csüt. nov. 17, 2005 14:33
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
Moderátor

Hozzászólás Nyekergő hang WLAN használatakor
Sziasztok!

Hozzávalók:
- 1 db gép, benne egy Gigabyte PCI 54 Mbps WLAN kártyával, SoundBlaster Live hangkártyával (barátnőm gépe)
- 1 db laptop, benne egy Gigabyte PCMCIA 54 Mbps WLAN kártyával

Tünetek:

Ha van hálózati adatforgalom, akkor a gépen nyikorog, pattog a hang. Próbáltam már csatornákat váltani (1-13), lejjebb vettem a jelerősséget (minimumra), forgattam a gép hátulján az antennát, de nem használt semmi. Valahonnan összeszedi a zajt és hallgathatatlan, bármi szól. A Live és a WLAN kártya között van hely, nem közvetlen egymás mellett vannak (2 üres PCI hely van köztük). Ezenkívül csak egy AGP videokártya megy a gépben (nincs más kártya). Ha ugyanezeket a hangszórókat a laptopba dugom, akkor tökéletes a hang.
Van valakinek ötlete?

UPDATE

Ráadásul valami más **** is van, mert a net is csak 20 K/sec-kel csordogál a laptopon, holott 250-nel is mennie kéne. Igazából ennek se tudom az okát, mert otthon a 11 Mbps ASUS kártyával ugyanez a PCMCIA kártya tökéletesen megy, és süvít a net ugyanúgy 250K-val, mint a másik gépen. A másolás viszont tökéletes a bnőm gépe és a laptopom között. Bár ez már nem igazán a hardver részhez tartozik. (Szerintem minden jól be van állítva, én arra gyanúzok, hogy a cfosspeed kavar be valahogy.)

csüt. nov. 17, 2005 11:27
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 24 hozzászólás ]