Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. dec. 27, 2024 23:49

Hozzászólás a témához  [ 547 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Következő
Fogadott emelt díjas SMS-ek, valamint emelt díjas csalások 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
De van etikai kódexük. :lol: :lol:

És azt sem tartják be... mondjuk azt szerintem a tmobiltól szerezték, és csak kitették...

csüt. dec. 15, 2005 10:57
Profil Privát üzenet küldése Honlap
írásjog megvonva

Hozzászólás 
Legszívesebben ezeket is kitenném egy oldalra némi figyelmeztető szöveggel, hogy az emberek ne ugorjanak bele ebbe a hülyeségbe.

csüt. dec. 15, 2005 10:55
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
De van etikai kódexük. :lol: :lol:

csüt. dec. 15, 2005 10:52
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nem tudom hogyan lehet alapdíjas a feliratkozó illetve lemondó sms, ha 0690-630...-ra kell küldeni...

"...A lemondás nem kerülhet az előfizetőnek 1 db normáldíjas SMS elküldésénél többe, kivéve ha az előfizető által küldött lemondó SMS tartalmából nem állapítható meg egyértelműen, hogy melyik típusú szolgáltatását kívánja lemondani. Ebben az esetben a tartalomszolgáltató köteles újabb, pontos tartalmú lemondó SMS küldésére felszólítani az előfizetőt."

Nincs olyan 0690-es szám, ami normál díjas. A legjobb tudomásom szerint.

csüt. dec. 15, 2005 10:49
platina tag

Tartózkodási hely: Mistral, ahol sok ember megfordul. Én már a bejáratnál! Egyébként Budapest III. ker.!
Hozzászólás 
CineDOG írta:
Na ez a nem semmi!!

Feliratkozni is emeltdíjasban kell, majd kapod a fogadott emeltdíjast, aztán ha nem kell, lemondani is emeltdíjasban kell!!
http://www.wapgyar.hu/
GUSZTUSTALAN!

"A regisztrációs sms-ek alap díjasok (áruk a díjcsoma-godtól függ). A napi fogadott sms-ek pedig 60 forint plusz áfa-ba kerülnek. (75 forint)"
De tényleg nagyon gusztustalan. Ez olyan mint a 237%-4xx% kamatra adott kölcsön egy bizonyos pénzügyi Rt-től. Az ilyeneket annyira megbűntetném, hogy elmenne a maradék kedve is a pénzszerzéstől.
De legalább helyesen tudnának elválasztani! :P

csüt. dec. 15, 2005 10:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
Na ez a nem semmi!!

Feliratkozni is emeltdíjasban kell, majd kapod a fogadott emeltdíjast, aztán ha nem kell, lemondani is emeltdíjasban kell!!
http://www.wapgyar.hu/
GUSZTUSTALAN!

csüt. dec. 15, 2005 10:43
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
joc_ írta:
személy szerint én eleve nem értek egyet a sok ilyen játékkal
Egyetértek, sőt, én nagyon komolyan szabályoznám, hogy ki milyen játékot, szerencsejátékot indíthat, mert már tényleg úgy felhígult ez az egész. Lépten-nyomon SMS játék, nyereményjáték, ilyen játék, olyan játék. Unalmas már.
Ma már csak a pénzlehúzás a lényeg. Régen azért még esélyesebb volt a dolog, meg akkortájt nem csak a minden 1000. telefonálót, SMS-ezőt regisztrálták.
Legyen csak néhány darab, de az legyen valóban játék, és normális nyeremény sem ártana.

Üdv!

Azért talán vannak kivételek, például a rádiók által bebonyolított játékok mögött valamilyen nyeremény/nyerési lehetőség is akad.
Akár egy belépő, vagy valamilyen ajándék, amit szponzorok vagy a reklám feladói ajánlottak fel.
Azért azt szeretném előre leszögezni, hogy nem tudom a játék lefolyásának mikéntjét, mennyire nehéz itt is "labdába rúgni", mivel nem is játszottam még ilyenen.

kedd nov. 22, 2005 23:16
Profil Privát üzenet küldése YIM
a fórum lelke

Hozzászólás 
joc_ írta:
személy szerint én eleve nem értek egyet a sok ilyen játékkal
Egyetértek, sőt, én nagyon komolyan szabályoznám, hogy ki milyen játékot, szerencsejátékot indíthat, mert már tényleg úgy felhígult ez az egész. Lépten-nyomon SMS játék, nyereményjáték, ilyen játék, olyan játék. Unalmas már.
Ma már csak a pénzlehúzás a lényeg. Régen azért még esélyesebb volt a dolog, meg akkortájt nem csak a minden 1000. telefonálót, SMS-ezőt regisztrálták.
Legyen csak néhány darab, de az legyen valóban játék, és normális nyeremény sem ártana.

Üdv!

kedd nov. 22, 2005 18:56
Hozzászólás 
joc_ írta:
Landsmann írta:
Szerintem meg nem ment el a szerencsejátéktól. Ugyanis ő nem azt ígérte hogy mindenki nyer, hanem esélye van megnyerni. Namármost, akkor valamilyen módon eldönti, illetve a szerencse dönti el, hogy bkié lesz a (nem létező :twisted: ) nyeremény. Innetől fogva pedig igenis van jogalapja a Szerencsejáték Felügyeletének vizsgálódni.
Figyi. Olvasd el az 1991. évi XXXIV. törvényt, és mindjárt az első paragrafus ezzel kezdődik: "Szerencsejáték minden olyan játék, amelyben ... a nyerés vagy a vesztés kizárólag, vagy túlnyomórészt a véletlentõl függ.". A "túlnyomórészt" kitételre pedig pillanatnyilag az a szakértői/bírósági joggyakorlat, hogy ha (bármilyen alapszintű) tudást kell produkálni ahhoz hogy a nyerési esélyesek közé egyáltalán bekerülj (pl. meg kell válaszolni hogy hány oldala van egy téglalapnak, de mondhatnék bármilyen bugyuta kérdést, amit nap mint nap láthatsz tv-ben ilyen alkalmakkor) az már nem tartozik e törvény alá. Én is sajnálom hogy ezzel ezt a pasit nem lehet megszorongatni, de ezen a tényen a közös sajnálatunk nem változtat.

Na igen, de a bugyuta kérdéssel, amihez tudás kell, azzal csak egy olyan csoportba kerülsz be, akik közül teljesen a véletlen folytán kerül ki a nyertes. Tehát végülis a nyeremény mégis a véletlenen múlik.

kedd nov. 22, 2005 17:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
A trv.-t sürgősen módosítani kellene úgy, hogy mindenféle sorsolás szerencsejátéknak minősüljön, függetlenül attól, ahhoz kellett-e kérdésre válaszolni, és úgy sorsolnak, vagy csak simán sorsolás.
Na ebben lehet hogy igazad van, nem is vitatkozom. Valószínűleg azért lett ez így, mert képtelenek lennének annyiféle játékot folyamatosan ellenőrizni, közjegyző, stb..., mint amennyi ilyen játék van (személy szerint én eleve nem értek egyet a sok ilyen játékkal, de ez valószínűleg keveseket érdekel).

kedd nov. 22, 2005 16:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Aki nem ismeri a számokat,annak ott van a véletlen szám generálás.Meg végülis nem a számokat kell ismerni,csak x-elni kell tudni :D

kedd nov. 22, 2005 15:50
a fórum lelke

Hozzászólás 
A lottószelvény kitöltéséhez is rendelkezni kell alapvető tudással, pl. fel kell ismerni a számokat :)
A trv.-t sürgősen módosítani kellene úgy, hogy mindenféle sorsolás szerencsejátéknak minősüljön, függetlenül attól, ahhoz kellett-e kérdésre válaszolni, és úgy sorsolnak, vagy csak simán sorsolás.

Üdv!

kedd nov. 22, 2005 14:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Szerintem meg nem ment el a szerencsejátéktól. Ugyanis ő nem azt ígérte hogy mindenki nyer, hanem esélye van megnyerni. Namármost, akkor valamilyen módon eldönti, illetve a szerencse dönti el, hogy bkié lesz a (nem létező :twisted: ) nyeremény. Innetől fogva pedig igenis van jogalapja a Szerencsejáték Felügyeletének vizsgálódni.
Figyi. Olvasd el az 1991. évi XXXIV. törvényt, és mindjárt az első paragrafus ezzel kezdődik: "Szerencsejáték minden olyan játék, amelyben ... a nyerés vagy a vesztés kizárólag, vagy túlnyomórészt a véletlentõl függ.". A "túlnyomórészt" kitételre pedig pillanatnyilag az a szakértői/bírósági joggyakorlat, hogy ha (bármilyen alapszintű) tudást kell produkálni ahhoz hogy a nyerési esélyesek közé egyáltalán bekerülj (pl. meg kell válaszolni hogy hány oldala van egy téglalapnak, de mondhatnék bármilyen bugyuta kérdést, amit nap mint nap láthatsz tv-ben ilyen alkalmakkor) az már nem tartozik e törvény alá. Én is sajnálom hogy ezzel ezt a pasit nem lehet megszorongatni, de ezen a tényen a közös sajnálatunk nem változtat.

kedd nov. 22, 2005 14:19
Hozzászólás 

kedd nov. 22, 2005 12:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mivel a topic egy kicsit elment az eredeti címétől, ezért módosítottam a címen.

kedd nov. 22, 2005 10:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
A telefonkönyvre való hivatkozás sántít és már törvényt is sértettek vele, ugyanis ha jól tudom, még mindig benne van a telefonkönyvekben az a mondatocska, hogy a telefonkönyvben található adatbázist reklám és marketing célra használni tilos. Ha erre hivatkoznak, akkor lehet a feljelentéssel fenyegetni őket.
Én most megnéztem a matáv telefonkönyvet (még t-com előtti idejű van nekem), sajnos ilyen kitételt nem találtam benne. Ha valaki megtalálja, szóljon.
Egyebekben pedig a spammelő barátunkra visszatérve, én is számlás Pannis vagyok (céges és titkos), szerencsére én nem kaptam tőle semmit. Viszont ha jól olvastam a "konkurrens fórumot", akkor az ajánlati szöveg úgy szól, hogy válaszolnod kell 3 kérdésre helyesen, és akkor van esélyed nyerni. Na ez az a pont, amiről napokkal ezelőtt írtam, hogy innentől kezdve a Szerencsejáték törvény alól már kihúzta magát.

kedd nov. 22, 2005 9:08
platina tag

Tartózkodási hely: Mistral, ahol sok ember megfordul. Én már a bejáratnál! Egyébként Budapest III. ker.!
Hozzászólás 
pampika írta:
Nem úgy van,hogyha engedélyezed,hogy bekerüljön a számod a nyilvános tel.könyvbe,akkor végülis bárki szabadon használhatja pl ilyen reklám céljára?Legalább is,amikor engem párszor felhívnak vmi reklám/közvélemény kutatás miatt,akkor mindig azt mondják,hogy a számom a tel.könyvből van.

Én is azt hiszem, hogy ez nem így van. Kereskedelmi, reklám célra nem lehet felhasználni a telefonkönyvből szerzett adatokat.
Persze ez nem nagyon érdekli a sok gerinctelen emberkét.

kedd nov. 22, 2005 8:39
Hozzászólás 
A telefonkönyvre való hivatkozás sántít és már törvényt is sértettek vele, ugyanis ha jól tudom, még mindig benne van a telefonkönyvekben az a mondatocska, hogy a telefonkönyvben található adatbázist reklám és marketing célra használni tilos. Ha erre hivatkoznak, akkor lehet a feljelentéssel fenyegetni őket.

kedd nov. 22, 2005 7:18
Moderátor

Hozzászólás 
Mondjuk ez egy érdekes dolog, mert a jómúltkor felhívott egy ember (tényleg engem keresett), aki azzal kezdte, hogy a tudakozótól kapta meg a számom.
Minthogy a szám semmilyen tudakozóban nem szerepel, ezért rákérdeztem, hogy ezt most mégis hogyan. Kiderült, hogy a 197-et hívta, aki az adott témában körülnézett a neten, és egy weboldalon találta meg a számomat. Engem meglepett ez a fajta kreativitás.

(Nyilván ez a jelen esetre nem lehet igaz, csak érdekességképpen meséltem.)

kedd nov. 22, 2005 1:31
arany tag

Hozzászólás 
pampika írta:
zsmadar írta:
A telefonszámok megszerzése pedig egy másik téma hatáskörét feszegeti.

Nem úgy van,hogyha engedélyezed,hogy bekerüljön a számod a nyilvános tel.könyvbe,akkor végülis bárki szabadon használhatja pl ilyen reklám céljára?Legalább is,amikor engem párszor felhívnak vmi reklám/közvélemény kutatás miatt,akkor mindig azt mondják,hogy a számom a tel.könyvből van.

Lehet, de ebben az esetben sokaknak a nem publikus vagy alig haasznált telefonszámára érkezett az ominózus SMS.

A tel.könyvre való hivatkozás pedig arra jó, hogy abban a pillanatban gyors választ adjanak a kérdésedre, s mintegy elejét vegyék a további kiváncsiskodásodnak.
Kérdezz rá, hogy melyik telefonkönyvből, s közöld, hogy egyébként titkos ez a szám, ha igaza van úgyis alá fogja támasztani tényekkel, ha nem elkezd hebegni-habogni vagy csak szimplán bontja a vonalat.

kedd nov. 22, 2005 1:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
zsmadar írta:

kedd nov. 22, 2005 0:51
arany tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
zsmadar írta:
Amíg mi itt jól kitárgyaljuk, hogy hogyan is történhetett az egész, addig a "kiccsákó" számlájára ketyeg a pénz...

De jó lenne most a régi idők SMS-bombája, annyi IGEN-t kapna, hogy bele is fulladhatna :twisted:

Amúgy Pannonos, számlás előfizetéses számra jött nekem.

sms bomba 0681-re? Aligha.... az arra küldött sms fizetős, külföldi kariról, smsc-vel nem megy úgysem. A 0670-re meg felesleges, rég nemlátott az már telefont.

Jó lehet ez nem működik, de akkor is fel kellene függeszteni a tevékenységét valamelyik illetékes hatóságnak, amíg az eljáráa/vizsgálat folyik, mert addig is -ebben biztos vagyok- sok embert "zsebel" ki.
Ha meg véletlenül, neadjisten legális lenne(!!!) akkor kibírja ezt a pár nap kiesést, hiszen hosszútávon tudja üzemeltetni a kis játékait.

kedd nov. 22, 2005 0:15
a fórum lelke

Hozzászólás 
zsmadar írta:
Amíg mi itt jól kitárgyaljuk, hogy hogyan is történhetett az egész, addig a "kiccsákó" számlájára ketyeg a pénz...

De jó lenne most a régi idők SMS-bombája, annyi IGEN-t kapna, hogy bele is fulladhatna :twisted:

sms bomba 0681-re? Aligha.... az arra küldött sms fizetős, külföldi kariról, smsc-vel nem megy úgysem. A 0670-re meg felesleges, rég nemlátott az már telefont.

hétf. nov. 21, 2005 23:51
arany tag

Hozzászólás 

hétf. nov. 21, 2005 23:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
Kano írta:
Szegény Panit én meg meggyanúsítom. :oops:

Azért annyira nem kell sajnálni :D

pampika írta:
Vmi okos kis progi,ami meg tudja hamisítani a feladót ...

Pannonos SMS átjáróval? Nem hiszem, hogy engedné egy mezei júzernek, bár sosem lehet tudni ;)
Ha elég sokan cseszegetik a fent emlegetett szerveket (kritikus tömeg :)), talán lesz belőle ügy. Lehetne mondjuk példaértékű.
De remélem, nem derül ki, hogy egy legális kiskaput használt ki okosan a muki.

Üdv!

hétf. nov. 21, 2005 22:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az nem lehetséges,hogy van neki pl djuci sms kártyája,ez gépre kötve.Vmi okos kis progi,ami meg tudja hamisítani a feladót és innentől már csak egy egyszerű algo kell,hogy végig nyomjon egy számtartományon egy adott üzit.Bár ha a neve a tel.könyvben van,akkor lehet,nem jó megoldás,de nem hinném,hogy kézzel küldi ki ilyen mennyiségben (meg egy sima karival a gatyája is rámenne).

hétf. nov. 21, 2005 22:44
platina tag

Hozzászólás 
Szegény Panit én meg meggyanúsítom. :oops:

hétf. nov. 21, 2005 22:33
Hozzászólás 
Nos, úgy néz ki, nem a Pannon adta ki a számokat. Ugyanis most beszéltem egy haverral, neki eredeti, tehát nem hordozott T-Mobile-os száma van és ő november 14-én kapta meg. Tehát vagy mindkét szolgáltatót megkörnyékezte, vagy nem a szolgáltatóktól szerezte a számokat. Szerintem ez utóbbi. Amúgy gőzerővel írják a leveleket a Vodának, a Szerencsejáték felügyeletnek, a NHH-nak és a Fogyasztóvédőknek. Kíváncsi vagyok roppantmód az eredményre, mert úgy látszik, Csabika nem lopja a napot, teljes erőbedobással küldözgeti a szemeteit.

hétf. nov. 21, 2005 22:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Kano írta:
3) Ez nem stimmel mert az én számom Pannonos ugyan de Vodától hordozott, tehát 0670. :wink:
Ez egy érdekes, és váratlan fordulat :D A gyanú ismét a Pannira terelődött. Már csak a corpus delicti hiányzik :D

Üdv!

hétf. nov. 21, 2005 22:29
platina tag

Hozzászólás 
6230 írta:
2) azok kapnak akik valahol megadták a számukat (bárhol, interneten, játékban, fizetés sms-ben, akármi, én pl. jó régen küldtem szavazó smst a naplóba és egyszer a vágó műsorba)

3) a fickó találomra küldi az smseket tehát elkezdte a 06-20-000-00-01 számnál és megy majd egészen 06-70-999-99-99 csak mondtam valami példát. ilyen esetben elsőnek a pannon számok kapják meg.

2) Én is 1x megrendeltem a Napló heti SMS infóját, tényleg.
3) Ez nem stimmel mert az én számom Pannonos ugyan de Vodától hordozott, tehát 0670. :wink:

Csak sikerülne valahogy bebizonyítani, hogy a Pani adja ki a számokat. Van egy ügyvéd haverom, azt hiszem volna mit keresnünk egy perben.

hétf. nov. 21, 2005 22:09
a fórum lelke

Hozzászólás 
A freemail ilyetén húzása után (1 Ft-ért adta el a mailcímeket) nem is olyan durva az 1-es pont, persze a freemail nem egy szint a Pannon GSM-mel (a szolgáltatás komolyságát tekintve).
A 2. pont nem hiszem, hogy valószínű, mert először arra a kártyámra jött meg az SMS, amit hetente 5 percig se használok, alig ismerik a számot tizen, néha eresztek meg róla egy hívást, mert akkor éppen úgy éri meg jobban, és soha semmilyen helyen nem adtam meg, mivel ez csak egy rámragadt szám, a legutóbbi kártyás telefonom mellé járt. A fő számomra viszont ma szintén megjött az üzenet, na azzal a számmal már fizettem SMS-ben tartalomért, hozzáférésért (egy helyi hirdetőnél, ő feltételezem, van olyan korrekt, hogy nem adja el a számom, bár a helyi médiát ismerve...)
A 3. pont lehet az egyetlen elképzelés, de az meg iszonyatos mennyiségű üzenetet feltételez, nem hiszem, hogy ennyire bízik a fazon a megtérülésben, hogy vállalja a hatalmas költséget.

Üdv!

hétf. nov. 21, 2005 19:52
platina tag

Hozzászólás 
Bár nem szorosan a témához kapcsolódik,de találtam egy oldalt,ahol az emelt díjas szolgáltatásokat biztosító cég árait találtam.
http://www.neteasy.hu/data/EDSZ.htm

hétf. nov. 21, 2005 19:52
Moderátor

Hozzászólás 
6230 írta:
1) valóban a pgsm adja ki a számokat

2) azok kapnak akik valahol megadták a számukat (bárhol, interneten, játékban, fizetés sms-ben, akármi, én pl. jó régen küldtem szavazó smst a naplóba és egyszer a vágó műsorba)

3) a fickó találomra küldi az smseket tehát elkezdte a 06-20-000-00-01 számnál és megy majd egészen 06-70-999-99-99 csak mondtam valami példát. ilyen esetben elsőnek a pannon számok kapják meg.

A 2. pontot kizárhatod, soha semmi ilyesmire nem küldtem SMS-t.
Az 1. pont egy kicsit durva lenne szerintem...

hétf. nov. 21, 2005 19:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
Valóban pannis kapta meg itt is.
Ha csak véletlenszerűen szórja, akár nemlétező számokra, vagy nem használt simekre, akkor az eszméletlen mennyiség, eszméletlen áron.

hétf. nov. 21, 2005 19:03
platina tag

Hozzászólás 
1) valóban a pgsm adja ki a számokat

hétf. nov. 21, 2005 18:40
arany tag

Hozzászólás 
Számlás, üzleti, Pannon.

hétf. nov. 21, 2005 18:26
Hozzászólás 
Nekem is számlás Pannonos kártyára jött.

hétf. nov. 21, 2005 17:41
platina tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Kicsit beszélgettünk erről a témáról, és szóbakerült egy érdekes dolog: van itt a topicban olyan, aki nem kártyás számra és nem Pannonra kapta az SMS-t?

Üdv!

Nekem számlás előfizura(üzleti, nem publikus) jött az SMS, de a Pani stimmel. Talán tényleg a Pani adja ki a számokat? Abból nagy botrány lenne.

hétf. nov. 21, 2005 17:32
a fórum lelke

Hozzászólás 
Kicsit beszélgettünk erről a témáról, és szóbakerült egy érdekes dolog: van itt a topicban olyan, aki nem kártyás számra és nem Pannonra kapta az SMS-t?

Üdv!

hétf. nov. 21, 2005 15:41
a fórum lelke

Hozzászólás 
Most kapott a kolleganőm is ilyen 0681-ről jövő sms-t.
Vajon az illetőnek mennyibe fájhat ez a rohadt sok sms kiküldése?

hétf. nov. 21, 2005 15:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mobilio írta:
abban nincs igazad hogy úgy kell annak aki letölt. mert ha tudja hogy majd kifizet heti x ezer forintot akkor az ő döntése és az ő hülyesége de ha becsapják és azt hiszi hogy csak egy valamit töltött le adott pénzért akkor már nem erről szól a történet. ez színtiszta átverés. és nem lehet azzal érvelni hogy az ő problémája. félrevezették és nem volt döntési helyzetben úgy fizettetnek vele hogy nem volt szándékában azt is kifizetni.
Nos, ha innen nézzük, akkor valóban nincs igazam, de én nem is állítottam ellenkezőjét annak, amit írtál. Sőt, ugyanazt (is) leírtam, csak kicsit másképp. A lényeg: szinte egyik cég sem tartja be a szabályozást és engem erősen aggaszt, hogy ez a felügyeleti szerveket abszolút hidegen hagyja. Talán regisztráljuk az ő számaikat egy ilyen rendszerben :twisted:

Üdv!

vas. nov. 20, 2005 23:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Linket pliz...

vas. nov. 20, 2005 23:29
Hozzászólás 
Egy másik fórumon egy fickó holnap telefonálja körbe az ügyben érintett intézményeket (Voda, NHH, Sz. F., Fogyvédők) és annak függvényében küldi a leveleket. A Szerencsejáték felügyeletben már most is biztos hogy küöldi a levelet, mert nagyon kamu szaga van a dolognak. Kíváncsi leszek mi lesz az ügy vége, mert mindenki nagyon harapós hangulatban van az érintett SMS miatt. :twisted: Ha tényleg engedély nélküli játékról van szó, akkor a tiltott szerencsejáték miatt igencsak ráfázik.

vas. nov. 20, 2005 23:05
platina tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Ma este én is megkaptam a fent említett SMS a N.Cs. fickótól. Az én számom is titkos mindenhol. Kíváncsi lennék, hogy mégis honnan szerezte meg. Valaki írt már panaszlevelet valahová? Ha lenne rá jogalapom én feljelenteném.

vas. nov. 20, 2005 23:00
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Akkor másként fogalmazok: ha már titkos a szám mindenféle tudakozóban, akkor van lehetőség arra, hogy bemegyek a T-komhoz és kérem, tegyék az adatbázisukban kereshetővé a számomat és adataimat, és ekkor a Vodáéban továbbra is titkos marad. Illetve, ez most egy kérdés volt :D Szóval így létezhet, nem?
Mindenesetre 3 nap múlva kiderül, mert én 13-án néztem a tudakozóban a számát, tehát ha az átfutási idő miatt látszik most, hamarosan el kell tűnnie.

Mobilio: miben nem volt igazam? Abban, hogy a szolgáltatók találták ki (mondjuk a cégek nyomására), vagy abban, hogy csak a sok sznob hülye fizet ennyit a tartalmakért?
Viszont az tény, hogy egyik cég sem tartja be a szabályokat, mert hivatalosan úgy lett beharangozva, hogy regisztrálni alapdíjas SMS-sel lehet, ebben az esetben pedig tudnod kell, mire regisztrálsz. Nos, ez nem történik meg, egyfajta "árukapcsolással" regisztrálnak a cégek téged, és legfeljebb homályos kifejezésekkel teszik sejthetővé, hogy "további heti két SMS, lemondásig", de hogy ezért fizetsz is, azt nem árulják el.

Üdv!

abban nincs igazad hogy úgy kell annak aki letölt. mert ha tudja hogy majd kifizet heti x ezer forintot akkor az ő döntése és az ő hülyesége de ha becsapják és azt hiszi hogy csak egy valamit töltött le adott pénzért akkor már nem erről szól a történet. ez színtiszta átverés. és nem lehet azzal érvelni hogy az ő problémája. félrevezették és nem volt döntési helyzetben úgy fizettetnek vele hogy nem volt szándékában azt is kifizetni.

vas. nov. 20, 2005 22:58
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akkor másként fogalmazok: ha már titkos a szám mindenféle tudakozóban, akkor van lehetőség arra, hogy bemegyek a T-komhoz és kérem, tegyék az adatbázisukban kereshetővé a számomat és adataimat, és ekkor a Vodáéban továbbra is titkos marad. Illetve, ez most egy kérdés volt :D Szóval így létezhet, nem?
Mindenesetre 3 nap múlva kiderül, mert én 13-án néztem a tudakozóban a számát, tehát ha az átfutási idő miatt látszik most, hamarosan el kell tűnnie.

Mobilio: miben nem volt igazam? Abban, hogy a szolgáltatók találták ki (mondjuk a cégek nyomására), vagy abban, hogy csak a sok sznob hülye fizet ennyit a tartalmakért?
Viszont az tény, hogy egyik cég sem tartja be a szabályokat, mert hivatalosan úgy lett beharangozva, hogy regisztrálni alapdíjas SMS-sel lehet, ebben az esetben pedig tudnod kell, mire regisztrálsz. Nos, ez nem történik meg, egyfajta "árukapcsolással" regisztrálnak a cégek téged, és legfeljebb homályos kifejezésekkel teszik sejthetővé, hogy "további heti két SMS, lemondásig", de hogy ezért fizetsz is, azt nem árulják el.

Üdv!

vas. nov. 20, 2005 16:21
Hozzászólás 
Akkor ezek szerint Csóringer Csabika mielőtt elkezdte a kisded játékát, a Vodánál letiltotta hogy infót adjanak ki róla, de azt nem tudta, hogy az országos tudakozóban csak napok múlva lesz titkos az adata.
Kíváncsi lennék vajon hányan keresték meg SMS-ben, sima mailben, esetleg személyesen. Esetleg aki tőlem közelebb lakik, meglátogathatná. :twisted:

vas. nov. 20, 2005 14:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
De gondolom, mindkettőben kérni kell, nincs kapcsolat a kettő közt.
A furcsa az, hogy - gondolom - amikor a voda előfizetését kötötte, ott nyilatkozhatott, legyen-e a száma nyilvános, vagy nem, viszont a T-kom adatbázisába mindenképpen külön kellett magát regisztrálni.
Kíváncsi vagyok, az emlegetett szervek mit reagálnak.

Üdv!

Tök mindegy, hogy mikor kötsz szerződést a vodával, megkéred, hogy hol legyen titkosítva (mondjuk mind a vodáéban, mind a 197-es számon), mondani fogják, hogy 48 órán belül a sajátban, és 10 napon belül a 197-es számon is titkos lesz. Ennyi. Itt nem Te regisztráltatod Magad a 197-re, hanem a Vodafone.

vas. nov. 20, 2005 14:37
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Mobilio írta:
nem tudom ki találta ki ezt a fogadott emeltdíjas smst ...

Tippelj!
A szolgáltatók?
Nyertél!

Az meg nem normális, aki bármit is letölt a horrorárú szennycégektől emelt díjas SMS-ben, amikor ingyen is megkaphatja... Egy képért, amit bárki ki tud tenni wap-ra, 500Ft-ot elkérni irtózatos pofátlanság. De a gazdaság mindig is a hülyékből élt meg.

Üdv!

ez sem ok arra hogy átverjenek és egy csengőhang letöltése utána pénzért küldözgessenek hülyeségeket azért mert az egész tálalás inkorrekt. akkor lenne igazad ha feketén fehéren ott szerepelne hogy aki most letölt az innentől ennyit fizet érte folyamatosan. de erről egy büdös szó sem esik. ettől hányok.

vas. nov. 20, 2005 14:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
Eleve többen vannak a nők a világon, mint a férfiak :D

Üdv!

vas. nov. 20, 2005 13:25
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 547 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Következő