|
Notebook-ból melyik márka mellett érdemes dönteni???
Szerző |
Üzenet |
Random_
vas-tag
Csatlakozott: pén. jan. 13, 2006 7:08 Hozzászólások: 7 Tartózkodási hely: Algyő, Budapest
|
Ezekhez lehet venni garit pluszban? Ez gyártó függő vagy típus?
A notebook.hu-n nézelődtem eddig tudtok esetleg más oldalt is amit érdemes megnézni? Lehet összeállítani is configot és ha igen hol?
Köszi az eddigi válaszokat is!
|
pén. jan. 13, 2006 9:23 |
|
|
Random_
vas-tag
Csatlakozott: pén. jan. 13, 2006 7:08 Hozzászólások: 7 Tartózkodási hely: Algyő, Budapest
|
Talán akkor legalább Radeon X600 teljesítményű legyen legalább úgy gondolom az elegendő lehet. A játék legyen tényleg sokadik szempont mert mindenre alkalmas gépet csakis csillagászati áron lehetne kapni.
Próbálok még én is nézelődni csak nincs tapasztalatom ezen a téren, hogy mit lehet és mit nem laptop téren.
|
pén. jan. 13, 2006 8:46 |
|
|
Random_
vas-tag
|
Sziasztok!
Szeretnénk egy laptopot venni a kedvesemnek. A választék elég széles és ezért bizonyos szempontok alapján szűkítettem a kört. A következő szempontokat vettem figyelembe a sorrend fontossági sorrend is:
Ár: 260-290ezer között (bruttó)
Videókártya: nem Intel (nem ismerem mit tud és lehet, hogy játék is menne a gépem)
Proci: mobil (kisebb fogyasztás miatt)
Vinyó: legalább 60 gigás
Proci2: 64 bites legyen
Op rendszer jó ha van hozzá
A szűrés során 2 típus maradt meg:
-ACER Aspire 5022 WLMI http://www.notebook.hu/notebook/acer/aspire/aspire5000/aspire_5022wlmi
-FUJITSU SIEMENS Amilo A1667G 01 http://www.notebook.hu/notebook/fusi/amilo_a/amilo_a1667g_01
Szerintetek a szempontok amit figyelembe vettem helyesek-e és a két típusról van-e valakinek tapasztalata?
Számomra nagy ismeretlen az Intel Graphics Media Accelerator nem tudom mire képes és mennyire kell kiszűrni a listából. Továbbá nem tudom mennyivel bírja tovább egy mobil procis laptop aksival mint egy nem mobil procis lehet-e ez kizáró ok?
Amire a gép kellene:
- Cad programok futtatása (Autocad, Archicad stb...)
- egyéb irodai programok futtatása (Office)
- internet, lan
- DVD írás
- játékok futtatása (nem a legújabbaké)
Ha valakinek lenne építő jellegű hozzászólása azt megköszönném. A topic átolvasása folyamatban.
|
pén. jan. 13, 2006 7:27 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Bizonyos árkategória alatt nem fognak kirívót alkotni ők sem. 180 ezres notebookban továbbra is a normál monitorokhoz képest picit fakóbb, igen kis függőleges látószögű kijelzők fognak uralkodni, mert olcsók. Ettől drágábbakban pedig bekígyóztak a "Glare" panelek, a Mitac is hasonlóan fog cselekedni (persze a saját gyártású kijelzőivel nyilván ), mert a piac ezt diktálja.
Üdv!
|
csüt. jan. 12, 2006 14:51 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
MITAC=Sharp ugyhogy jót várok tőlük, pláne a kijelzők terén.
|
csüt. jan. 12, 2006 14:26 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Gyanúsan olcsó...
Biztosan 802.11g-s a Giga? Vagy csak b-s? 4600-ért ez utóbbit tudnám elképzelni.
Üdv!
|
csüt. jan. 12, 2006 13:54 |
|
|
szta
arany tag
|
intel 8400
broadcom 9000 felett
giga 6000
usanotebook-nál
pclandnál a giga brutto 4600 volt, de azóta nem lehet rendelni
|
csüt. jan. 12, 2006 9:48 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Ebben sajnos nincs tapasztalatom, nekem Intel van (PRO/Wireless 2200BG), de jól megszívatott. Egy driverfrissítés tette rendbe, azóta nincs gond, szóval csak a legújabbal szabad
Milyen árban vannak egyébként?
Üdv!
|
szer. jan. 11, 2006 15:26 |
|
|
szta
arany tag
|
azért akarok minipci-jost, ha már megvan benne a hely, legyen feltöltve és nem lóg ki. árban sincs nagy különbség.
vinyó esetben 3,5-öst akarok laptopra kötni. sejtettem hogy nem ugyanaz a csatolófelület, de gondoltam megkérdezem. a célom az lenne, hogy venni egy usb-s házat, és azt kibelezni, ha ugy hozza a sors rátenni egy asztali dvd-irót, vagy egy vinyót
a kevesebb anyag - kisebb ár alapján vettem volna 2,5-öst, ha a csati ua. lett volna.
wifihez.... depon nem láttam mást, mint broadcom, intel és gigabyte minipci-s kártyákat... giga olcsóbb mint a többi, vajon
meg szabad venni?
thx
|
szer. jan. 11, 2006 9:10 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
A 2,5"-os notebook vinyóknak más a csatolója, mint PC-s társaiknak, de léteznek átalakítók, illetve láttam már árlistán USB 2.0-ás, 2,5"-es racket, gondolom, notebook vinyókhoz.
Ha nem zavar, hogy a PC-Card foglalatból kiáll a kártya vége és egy antenna, akkor inkább azt javaslom, mert jobb jelerősséget lehet elérni a külső antennával. Nekem miniPCI-os kártya van, bajom ezzel sincs (két betonfal és kb. 6 méter távon is megvan a 48Mbit, kb. 70%-os jelerősséggel, és nagyjából 1200kB/s-mal tudok másolni), szóval ez sem annyira vészes, meg én jobban kedvelem ezt a megoldást, mert nem lóg ki.
Üdv!
|
kedd jan. 10, 2006 23:12 |
|
|
szta
arany tag
|
hellósztok:
Kicsit off, de mégsem annyira
két kérdésem lenne:
a 2,5 " -os vinyóknak mijen csatolófelületük van?
racket akarok venni, külsös usb-t, és ha a csatlakózófelülete ugyanolyan, mint a 3,5 és 5,25-ösöknek, akkor 2,5-öst vennék, mert nekem csak az elektronika kell(ene)
másik:
mini pci-os wlan kártyát akarok venni. vajon jólteszem-e vagy maradjak a pcmcia vagy hogyirják kártyáknál?
thx báy
|
kedd jan. 10, 2006 21:20 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
|
pén. dec. 30, 2005 19:32 |
|
|
dapp
vas-tag
Csatlakozott: szomb. dec. 24, 2005 0:28 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Budapest
|
McLaca írta: Bár horrordrága, de a célterületre a második Asus konfig alkalmas, de az kiesik a megjelölt árkategóriából, és op' rendszer sincs az árban. Viszont a kijelzője elégséges lehet DTP-hez.
Az első Acer a 12 hó garanciával rontja az esélyeit, a hülye íves billentyűzetén, memóriáján és a garancián kívül mindenben ugyanaz, mint a második Asus, árban egy XP Pro is van, viszont memóriabővítésre szorul, de az nem olyan vészes kiadás. Mellette szól, hogy alumínium a ház felső része, ami egyrészt nagyon impozáns külsőt kölcsönöz, másrészt stabilabb házat eredményez, és jobban védi a kijelzőt. Ebben az árkategóriában sajnos nem sok a tapasztalat Acer-rel, viszont a 12 hó garancia miatt húzom a számat. Fél millába nem igaz, hogy nem fér be a 24 hó. Egyébként ha 24 hónap lenne rá, egyértelműen az (első) Acer-t ajánlanám. Sajnos nem írják, lehet-e bővíteni a garanciaidőt, de a memória+a gariidő bővítés együtt már nem biztos, hogy megéri, akkor már lassan az Asus árában leszünk.
Koszi a tippeket, a masodik asus-nal a W1VC-nel van oprendszer - windows xp media center edition - az XP pro-hoz kepest ez remelem tobb es nem kevesebb (nem ismerem). Az elso asus-hoz (ASUS A7VB) valoban nincs, most latom :( ezert inkabb most a W1VC-re hajlok...
// kisse atfogalmazom a kerdesemet, az elvarasokat figyelembe veve, ezert az arert mi lenne a legjobb valasztas
Udv, dapp
|
szomb. dec. 24, 2005 1:22 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Bár horrordrága, de a célterületre a második Asus konfig alkalmas, de az kiesik a megjelölt árkategóriából, és op' rendszer sincs az árban. Viszont a kijelzője elégséges lehet DTP-hez.
Az első Acer a 12 hó garanciával rontja az esélyeit, a hülye íves billentyűzetén, memóriáján és a garancián kívül mindenben ugyanaz, mint a második Asus, árban egy XP Pro is van, viszont memóriabővítésre szorul, de az nem olyan vészes kiadás. Mellette szól, hogy alumínium a ház felső része, ami egyrészt nagyon impozáns külsőt kölcsönöz, másrészt stabilabb házat eredményez, és jobban védi a kijelzőt.
Ebben az árkategóriában sajnos nem sok a tapasztalat Acer-rel, viszont a 12 hó garancia miatt húzom a számat. Fél millába nem igaz, hogy nem fér be a 24 hó. Egyébként ha 24 hónap lenne rá, egyértelműen az (első) Acer-t ajánlanám. Sajnos nem írják, lehet-e bővíteni a garanciaidőt, de a memória+a gariidő bővítés együtt már nem biztos, hogy megéri, akkor már lassan az Asus árában leszünk.
Toshiba még az Asusnál is drágább, gyakran csak angol billentyűzettel (bár a márkát - 450E felett - minden további nélkül merem ajánlani).
A Sony egyszerűen felejtős. Sajnos a név ez esetben nem jelent semmit.
Üdv!
|
szomb. dec. 24, 2005 1:11 |
|
|
dapp
vas-tag
Csatlakozott: szomb. dec. 24, 2005 0:28 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Budapest
|
Sziasztok!
Velemenyeteket kerem notebook vasarlasban. Kulsoskent dolgozok dtp/webdesign teruleten es a nyari idoszakban meg szeretnek logni a parlagfu allergiam miatt kulfoldre hosszabb idoszakra. A kriteriumok: 1GB ram, lehetoleg 17'' lcd (15,4 is szoba johet), XP PRO v. Media Center. Eddigi favoritok:
ASUS A7Vb R004
http://www.notebook.hu/notebook/asus/a5a7/asus-a7vbr004
ASUS W1VC S002
http://www.notebook.hu/notebook/asus/wl ... s-w1vcs002
ACER Travelmate 8104 WLMI ASA
http://www.notebook.hu/notebook/acer/tr ... 04wlmi_asa
ACER TravelMate 4604WLMI
http://www.notebook.hu/notebook/acer/tr ... 04wlmi9906
Inkabb az ASUS fele huzok a 2 ev garancia miatt.
Keret: 400 - de max. 450+afa, tipusokbol ami meg szoba johet: Sony vaio, Toshiba
|
szomb. dec. 24, 2005 0:44 |
|
|
Takibaa
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 846 Tartózkodási hely: Budapest
|
kellemes csalódás volt, hogy mindenfajta papír nélkül, csupán a sorozatszám alapján javítanak
nem hittem igazán, de megvettem a notit és most pedig bebizonyosodott, hogy a sorozatszám elég
|
kedd dec. 20, 2005 21:32 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Jóóó.. az IBM az fogalom a szakmában
Üdv!
|
kedd dec. 20, 2005 16:19 |
|
|
Takibaa
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 846 Tartózkodási hely: Budapest
|
thinkpad t sorozatnál alap a 3 év garancia
|
kedd dec. 20, 2005 15:46 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Ezért nem szabad 1 év garis gépet venni. 2 év a minimum. IBM-nél 20 ezres körül adnak plusz évet (3 évig is bővíthető a gar.)
Üdv!
|
vas. dec. 18, 2005 19:14 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Túlmelegedések, vinyó elhalálozások. Igaz, 2 éve kijött notebook széria volt, de egy cégnél a felével baj volt - valamely topictárs elmondása alapján. Az asztaliakkal is. Persze ez csak az adott árkategóriában igaz (300k alatt).
Utóbbit meg személyesen tapasztaltam, anyámék DELL-jeiben (anyámét kivéve ) mindegyikben kinyúlt a vinyó - de nem azért, mert a vinyóval volt a baj, hanem mert rossz lett a szellőzés konstrukciója.
Üdv!
|
vas. dec. 18, 2005 18:55 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Viszonylag jól látod a helyzetet. Az IBM valóban decens és ronda. De nála megbízhatóbbat nem találsz. (Valaki írta, hogy a nagyobb konferenciákon, ahol egy rakás IT-nagykutya ücsörög, legtöbbjüknél IBM gép van.)
A Clevonak az új szériáját kell megnézni, azok letisztult, elegáns burkolatot kaptak, nem ezüstszürkés színben, hanem szükrésfehérben, és állítólag már a burkolat sem vékony, és nem recseg-nyikorog. Ár/érték arányban a Clevo a legjobb, Centrino (vagy Sonoma) gépet 280-ért egyik márkában sem lehet kapni Clevo-n kívül.
Asusnál előfordulnak pixelhibák, de szerencsére nem túl gyakori (vásárolható hozzá olyan opció, ahol egyetlen subpixel hibára is cserélnek). Én a FuSi-t nem szeretem, ill. a Dell-t sem igazán, romlósak. A Toshiba dizájnjával nekem nincs sok bajom, a fényes fekete fedlap szerintem impozáns. Viszont megbízhatóak. Fél milla felett már nem igazán érdemes Toshibán kívül mást venni - ha megfelel az angol billentyűzet is
Sonyt el kell felejteni. Azon túl, hogy piszok drágák, egyáltalán nem olyan jók (és természetesen mindenben a Sony szabványokat részesítik előnyben).
Acert sem 'szeressem' , pont a billentyűzete miatt. Nem csak azért, mert íves (egyszerűen képtelen voltam ráálni a kezemmel), hanem azért is, mert olyan érzésem volt, hogy beszakad a gépbe a billentyűzet, úgy hullámzott és mozgott. Lehet, hogy csak egyedi eset volt. Az Acerek egyébként nagyobbak társaiknál, a burkolatot valahogy nagyobbra csinálják, némelyik modell összezárva hatalmasnak néz ki, pedig csak 15,1"-os.
Samsungról nem tudok mit mondani, nem tudni, hogy barebon-ra szerelnek (valószínűbb), vagy esetleg sajátot gyártanak.
Amit mindenképpen tanácsos elkerülni: régebbi SiS chipsetek, asztali procis gépek, vagy Inteles gépekből az asztali procik mobil változatai (mobil celeron, mobil P4). Intelből ma csak a CeleronM-et (az újabb, 1MB L2 cache-sel szereltet) és PentiumM-et (abból is a Dothant, 2MB L2 cache-sel).
AMD-ből meg a Turion a javasolt.
Üdv!
|
vas. dec. 18, 2005 18:02 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Szívesen, amit tudok, igyekszem megosztani másokkal.
A fórum lelke megjelölés 5000Hsz után jár
Üdv!
|
szomb. dec. 17, 2005 22:35 |
|
|
szta
arany tag
|
majdcsak kitapasztalom a dolgokat...
Salvatorét a fórum lelkének hivják, téged MLaca, hivhatunk nyugodt szívvel a mobil-iroda szekció lelkének
köszönöm az eddigi hozzászólásaidat
|
szomb. dec. 17, 2005 21:31 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Sejtettem, hogy ati lesz a kis huncut
A MobileMeter csak teljes feltöltés után tud valós értéket mutatni, mert akkor tudja megállapítani, hogy az akkut mekkora kapacitásra sikerült tölteni. De ha sokat állt az akku, akkor a lustulásnak betudható a 7%, ami 3-4 töltés-lemerítés ciklussal (nem egyenlő a NiMH akkuk formázásával!) helyrehozható. Havonta 1-2× egyébként is érdemes lemeríteni és feltölteni, mert tényleg ellustul. Olyankor pl. az én akkum végét nagyon nehéz feltölteni, pl. 80%-ra eljut 2 óra alatt, de a maradék 20%-nak kell még egy óra, különösen az utolsó 10% megy lassan.
Az említett tréning után minden OK.
Üdv!
|
szomb. dec. 17, 2005 21:11 |
|
|
szta
arany tag
|
nah...
feltettem a notebook hardware control nevű programot... biztosan ismered.
lecsekkoltam vele a battery-t és ott 0% wear level volt..... utána megnéztem a mobimeterben, és már ott is 0% mindez töltés közben (máskor töltés közben is 7%-ot irt ki) érdekes...
leszedtem az everest 2,5 ultimátumát, és ott végre fény derült a chipset kilétére északi hid ati RC410M
idözitések: 4-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS)
ez igy már finomabb...
aztán kimértem a késleltetést.... 220 körül
porba alázta a pentium pro-t
|
szomb. dec. 17, 2005 16:09 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Ok, akkor értem a 0,07-et - ötletes.
A 425-ös írás azért már elég jó, de ne felejtsük el, hogy ez egy notebook, soha nem fog olyan teljesítményt nyújtani, mint egy asztali. Az Intel chipsetnek meg általában jobb a memóriavezérlője, de sokkal drágább, szóval ha a pénzmag szűkös, akkor lehet intel helyett más chipset (sanda gyanúm, hogy valóban Ati az egész chipset gyártója), nem annyival jobb az Intel, mint amennyivel drágább.
Azt nem is néztem, hogy a gépen rajta van-e a revízió, így akkor minden ok APEH bácsi felé. Mostanában nem nagyon járkálnak, de a SEX program indulásakor még igencsak szorgalmasak voltak.
Üdv!
|
szomb. dec. 17, 2005 10:18 |
|
|
szta
arany tag
|
tegnap már volt olyan, hogy 400 felett irt ki memória irásra az everest... utána megismételtem, és ujra 350 körül
most megint 425
ram tipusa: Hyunday
ha most tényleg 533-Mhz-n megy, akkor a gyári idözitései (everest szerint): 5-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS), ami azért rossz.... 5 ös cas latency...
alaplap tipusánál Front side bus:
tipusa intel GTL+
sávszélesség: 64 bit
valódi órajel 100 Mhz
celeronon 100Mhz (400 Mhz)-n mennek, akor vagy asszinkron órajel van a CPU és a RAM között, vagy a ram is csak 400 Mhz-n megy
|
szomb. dec. 17, 2005 9:00 |
|
|
szta
arany tag
|
Nah...
Tuti hogy nem intel chipsetes, mivel az intel chipset utility nem volt hajlandó feltelepedni. Azt irta ki hogy a gépben intel chipsetnek kell lennie
a 180 körüli memóriaidözités akkor is nagyon szerény.
Öcsémnek 1500-as celeron-m je van csak acer variációban, intel chipsettel
a 181-182 cseréhez meg annyit, hogy a gépre ugysincs ráirva melyik, az apeh sztem nem fog nekiállni és tüzetesen megvizsgálni a gépet. nekik csak a papir a lényeg.
ha a szobatársam **** akor én is. ugyanis nekem is 182-es van, csak a dvd-irót kicsrélték olvasóra. számlán szintugy 181-es szerepel nálam annyiból jobb a hejzet, hogy a gp dobozán áthuzták az irót és combo-t irtak mellé
a számitásról: notebookk.hu-n azt irták ki erre a gépre, hogy 4000mAh-s akksija van. az enyémben 4300 mAh-s van beépitve.
azt fentebb irtam,
hogy egy töltés-kisütés ciklus után 7%-ra ugrott a wear level. ekor jött az ötlet, mi lenne ha megnézném, mennyi a 4300 7%-a. 7% az 0.07-es szorzót jelent. és beszorzás után kijött hogy a 4300 7%-a az kereken 301 igy kijön a 4000 mAh, amit irtak a gép tulajdonságaiban.
tehát, az is lehet, hogy a gyártó lekorlátozta a 4300 mAh-s akksiját 4000 mAh-ra.
de majd kiderül. azóta nem romlott tovább, igaz még nem lett kisütve, csak feltöltve
|
szomb. dec. 17, 2005 8:38 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Nos, nekem a memória időzítés 108ns-ra jött ki (ez még közel sem jó). ICH4-gyel. De ahogy írtam, ebben a Toshibában 852GME lehet az alaplapi chipset, bár arra sehogy sem illik a Radeon video... A lényeg mindenesetre annyi, hogy a 852-esben fejletlenebb a memóriavezérlő, szóval lehet az is a ludas. Öcsédnek is CeleronM-es a gép?
Felmerül bennem a gyanú egyébként, hogy mégsem Inteles, hanem Ati - féle chipset van benne. Egy PCMark jobban megmutatja a gépek közti különbséget, a memóriaműveletek még nem minden. SuperPI is érdekes lehet (2 millió tizedesjegyig szokás).
Szobatársadnak nem biztos, hogy akkora mákja volt, mert ha a számlán 181-es van, de neki 182-es van, és sehol nincs dokumentálva, hogy elcserélődött (az MM tudott róla?), akkor ha esetleg jön APEH bácsi ellenőrizni (és szokott, mert már volt rá példa), akkor lehetséges, hogy lesz meglepi.
Az akku számolásnál nem értettem igazán, mit akarsz kifejteni, a 0,07-et meg végképp nem. A cellák száma számít egyébként, illetve a feszültség és áram szorzata. Azt elosztva a gép fogyasztásával kb. megkapható órában az üzemidő. Az akkus fogyasztást a Mobile Meter megmondja.
A CeleronM-ben nem lehet bekapcsolni a SpeedStepet, mert elvileg benne sincs (fizikailag), de ha mégis - akkor nincs bekötve. Szóval a szilíciumon van megoldva a dolog (legalábbis PentiumM esetén). De a PentiumM és CeleronM a felépítésben is különböznek kicsit, nem PII-Celeron páros, ahol csak az L2 Cache-ben volt különbség.
Üdv!
|
szomb. dec. 17, 2005 1:28 |
|
|
szta
arany tag
|
megnéztem öcsém acerját (intel chipset)
550 körül ir memóriát everest szerint
késleltetése 120 körül van....
erre mondják, ha nem intel akkor el van b*szva
|
pén. dec. 16, 2005 17:10 |
|
|
szta
arany tag
|
szobatársamnak mijen mákja volt....
1. media marktban, -5% áfa
2. 181-est rendeltek, fizettek, de 182-est kaptak
nekem meg azért is kiszedték a dvd-irót.......
|
pén. dec. 16, 2005 14:46 |
|
|
szta
arany tag
|
irtam választ, de nem jelent meg lehet elfelejtettem elküldeni.
memória késleltetés 184 ns everest szerint. ez igen kevés szerintem, föleg hogy ddr2-ről van szó. asztali gépemben 94 ns-t mér az meg még ddr1
egy furcsa dolgot vettem észre....
ahol irnak erröl a gépröl, (cseh, román, magyar oldalakon) ott mindenütt 4000 mAh-s akksiról tesznek emlitést.
nos... ebben a gép 4300-as van... jött egy ötletem, mi lenne ha elvégezném a köv. műveletet: 4300*0.07
meg is tettem, és az eredmény: 301
ezután a köv müvelet: 4300-301 az cikra 4000
nehogymár ezt megjácca egy gyártó, hogy direkt leront a teljesitményen vicces lenne, egyben szomorú. ha már nincs 4000-es akksija akkor adja bele a 4300-ast.
remélem ez lesz a megoldás, és nem az hogy rossz a telep.
azt hogy intel chipsetes, én nem tudom. nem láttam sehol emlitést róla. de jó lenne kideriteni.
más: nincs olyan alkalmazás, vagy módszer, amivel meg lehet kerülni a letiltott speedstep featurét, és valahogy engedélyeztetni celeron-m-re?
megint más: nincs olyan alkalmazás, vagy módszer, amivel lehet állitani a memória idözitését? esetleg kicsit gyorsitani a dolgokon? ( bár gondolom azért ijen butitott, hogy ne zabáljon annyit)
|
pén. dec. 16, 2005 14:18 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Tudtommal Inteles, mégpedig 852GM (viszont abba hogy kerülne Radeon XPress video...), de utánanézek. A memóriavezérlőt ahhoz nem tudom, a 855GME-hez ICH4 tartozik, az bizti, mert ilyenem van
Egyébként a memória írás nekem sem fényes, egész pontosan 582, de ez PC2700-as RAM-mal és ICH-4-gyel, valamint PentiumM-mel ennyi, szóval akár több is lehetne. De a késleltetés is számít.
Üdv!
|
csüt. dec. 15, 2005 23:39 |
|
|
szta
arany tag
|
radeon xpress 200M
|
csüt. dec. 15, 2005 23:02 |
|
|
szta
arany tag
|
memória irás értéke a mérés szerint
amit még furcsállok, hogy az everest is hallgat a chipset kilétéröl, meg a toshiba netes termékismertetője is
|
csüt. dec. 15, 2005 22:39 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Még 2-3× merítsd le 2-3%-os töltöttségre, és töltsd fel teljesen, és ha akkor is 7%, vagy több, akkor én rákérdeznék a forgalmazótól, hogy akkor most hogy is van az, hogy új akksi, de már csak 93%-os!?
A 350 az Everestben az micsoda? Memória írás? Vagy elérhető fizikai memória?
A melegedés szubjektív és relatív, nekem a vinyóm most is 52 fokos(!), ami sok, és alul érezni is, de napi 12-16 órát megy (Samsung vinyó), és 8 hónapja megvan. Csak nem nyúlik ki, ha már eddig bírta , ráadásul specifikáció szerint 55 fokig jó vagyok.
Szóval ha egy notebook tapintásra kellemesen meleg, az természetesnek mondható. Egyik nőismerősömnek is ilyen szériás Toshibája van egyébként, ő is rákérdezett, bár nem volt alkalmam letapizni a gépét 3-4 óra tápos üzem után.
Üdv!
|
csüt. dec. 15, 2005 22:16 |
|
|
szta
arany tag
|
megvettem.
L20-181-et rendeltem,
de csak 182-est tudtam hozni
ebböl meg kivették az irót, és romot raktak bele
ami viszont baj,
hogy egy tökre lemerités,és tökre feltöltés utána a wear level 7%-on áll
mit csináljak vele????
vigyem vissza?
amugy jó gép,
de sztem kissé jobban melegszik (öcsém inteles acerjához képest)
és 350 körül ir memóriát everest szerint, ezt meg keveselllem
|
csüt. dec. 15, 2005 21:48 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Gondoltam (a vázolt esetből, ill. a meghatalmazásból), nálam is ez volt a helyzet. Elég volt az adószámát bediktálnom.
Üdv!
|
kedd dec. 13, 2005 23:06 |
|
|
szta
arany tag
|
azt nem irtam, hogy nem én vagyok aki az adókedvezményt igénybeveszem, hanem anyám és nem nagyon volt kedvem felrángatni vidékről
|
kedd dec. 13, 2005 22:58 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Tőlem is kértek előleget 40000 Ft-tól fölfelé (monitor volt az áldozat), 10%-ot anno. De ahol én vettem (ChipLand Miskolc), ott elég volt az adószámot benyögni. Ha valami nem stimmel, úgyis az én fejemet szegik.
Üdv!
|
kedd dec. 13, 2005 21:02 |
|
|
szta
arany tag
|
......................................................................................................................................................................................................................
ez egy hosszu káromkodás!
nagy harci hejzet, hogy visszamentem rendelni, mivel eddigi sulinetes eseteimben is igy volt,
hogy: RENDELTEM
csak most, adókártyát, meg 20% elöleget kértek!!!!!!!!! érdekes...
korábbi sulinetes eseteimben ijen nem volt. megrendelték, és amikor megjött elintéztünk minden formaságot.
nem tudom, hogy máshol igy megy-e, de az aqua elásta magát egy életre nálam!!!!!!
Irják ki a honlapjukra!! a vásárlás feltételeit. barmok
értitek a helyzetet.... aki sulinetben óhajt vásárolni mert olyan csóró, hogy 60 ezer is nagy pénz neki, az alapból 20% elöleggel a zsebében mászkál. de ok. ez még érthető, és egy automata felkeresése után ki is tudtam volna fizetni, meg megvan a cash a gépre KP-ban, de akkor is...
a másik... ök akarják visszakapni a 60 ezret, vagy a VÁSÁRLÓ? asszem mi.... igy nem tök mindegy hogy mikor kapja meg az adókártyát?? neki az a fontos hogy nála MEGVEGYÉK!!!!!!! nameg hogy a vevő elégedetten távozzon... ebből is mistrál 2 lesz??
tök hüje bagázs az egész.
|
kedd dec. 13, 2005 20:15 |
|
|
szta
arany tag
|
Testvéreim!
Eldöntött tény a laptopvásárlás, az is eldöntött tény, hogy Toshiba L20-181, vagyis a leggyíkabb verzió ebből a sorozatból....
már csak az a nem eldöntött tény, hogy hol lehet megvenni....
aqua-ban elhajtottak, hogy meghatalmazással, szűlő jelenléte nélkül nem lehet elintézni.... micsoda bullshit....
más boltot meg ugy igazából nem tudok,
bluefishéknél nincs a sulinetes listájukban toshiba, de bizonyos helyeken, pl sulinetinfo.hu ők is szerepelnek......
gondolkoztam, kimegyek a médiamarktba
ott biztos lehet meghatalmazással, meg azonnal oda is adják mert biztos van raktáron
|
hétf. dec. 12, 2005 23:07 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
RAM-on én is jót mosolyogtam!:)
PL nekem egy 1.3 celeron M bőven elég lenne, de az 512Mb nem. Legalább 1-2 Giga kellene, mert én nem office-t futtatnék rajta hanem Visual studiot, vagy épp másmilyen buildert, és ezek szeretik a ramot de nagyon!
|
csüt. nov. 24, 2005 11:11 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
"Powerebb" akksit csak a már meglévő mellé lehet általában venni, ha van ellenpélda (gyárilag egyetlen, erősebb akkuval venni), az igen-igen pozitív!
A 4200-as vinyók szép lassan kezdenek kihalni, ma már alig látni ilyet. Szerintem 90%, hogy 5400-as lesz a vinyó a notiban.
A RAM.... hát igen, az mindig kevés. De a notigyártók is rájöhetnének arra, hogy XP-hez 256 mega csak arra elég, hogy nézzük. Nekem 512 van, amiből játék alatt 64-et, simán 2D-ben 32 megát kiharap a videó, igaz, még így is van 480, ami több, mint a 256, de ha egy terjedelmesebb dokumentet akarok OCR-rel felismertetni, vagy pár böngészőablak és az OCR mellett Word-öt és Paint Shop Pro-t is futtatni akarok (utóbbit 2 teljes A4-es 600dpi-s szürkeárnyalatos képpel), máris kifekszik a gép, és édeskevés a RAM. Hát ha még ezekre ráindítom a Google Earth-öt, ami 3D-t használ, és +32RAM elmegy emiatt a videónak, de amúgy sem egy memóriaspórolós progi.
Gondolkozok, hogy ha lesz fölös 15 ezres körüli pénzmagom, lemászok Pestre és rakatok bele még 512-t, akkor eladáskor is többet fog érni.
Üdv!
|
szer. nov. 23, 2005 20:33 |
|
|
szta
arany tag
|
KÖszi az építő hozzászólásokat....
nézegettem már az asusokat, és most hogy tüzetesebben megviszgáltam, kitünt egy-két dolog.
Az asus szerint, akinek csak celeron-m procira van pénze, annak hót fölösleges az 512 Mb ram meg fölösleges a 8 cellás akksi is.
Aztán, nem tárgyalják, hogy vajon a vinyók mijen fordulatszámúak, de erre még az asus tajvani honlapján sem találtam utalást....
Árlistán 30 valamennyi az asus garancia kiterjesztése 3 évre.... ugyanaz acerre szintén 30 fölött....
aztán elcsodálkoztam az akksik árán is, érdemesebb alapból powerebb akksisat venni....
nem fehér embernek találták ki ezeket
|
szer. nov. 23, 2005 19:31 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
No, akkor nyilatkozik az ismeretlen szerző
Szóval: ez az olcsóbb árfekvésű, belépő Toshiba széria bizony kínai gyártású, ami annyit jelent, hogy ott gyártják, de semmivel sem rosszabb (legalábbis nem számottevően), mint japán társai (400k+ kategória). Nyilván az alsóbb szegmensekben költséghatékony csak úgy maradhat, ha a gyártást is olcsóbban oldja meg. A 2 év garancia nem kötelező, csak a hűtőkre, meg általában a kompresszoros berendezésekre. Sajnos. De egyre több gyártó megadja magától is. (Van nálam doksi a garancia változásokról.)
A chipsethez pedig: az Ati elég jót alkotott, a PC-s világban is bizonyított már.
Az emlegetett "használt" Acer-nél furcsálom a 1,5 órás akkus üzemidőt, illetve ha hardcore felhasználás (játék) ment rajta teljes fényerőn, akkor nem Felturbózni nem nagyon lehet, a Li-ion képes ellustulni, de 2-3 teljes töltés, kikapcsolásig merítés átmozgatja (ez nem ugyanaz, mint a NiMh akkuk macerálása). Itt egy kis progi (bár kicsi és .exe, nem virnyák!), ez meg tudja mondani - ha felismeri az akkut - hogy mennyire van lefáradva (wear level). Ha 0%, akkor még szinte szűz, ebben az esetben ennyire képes az akku. Csak akkus üzemben mutat pontos infót - ilyenkor képes a pillanatyni fogyasztást megmutatni, amiből átszámolható a várható üzemidő (6 cellás 4000mAh-s akku =~44 Watt, 15W-os fogyasztásnál 3 óra üzemidő várható).
4000-es akksival Toshibánál (egyik ismerősömnek van ebből a szériából gépe) Celeron M procival (ami nagyon jó darab) kb. 3 óra üzemidő várható nem túl pazarló felhasználás esetén.
Asusnál a pixelhibák szerintem szériajelenségek voltak (ha voltak ), de ha van rá mód, ki kell próbálni vásárlás előtt. Viszont Asusban 200k körül nagyon jó Mobil Sempronos gépek vannak - 24 hónap garanciával, bár részletezve nincs, hogy 24 hónap teljeskörű, vagy 12+12 hónap.
Ezen az oldalon van egy rakás sulinetes notebook, jó sok Asus is, különösen kiemelném ezt, 8 cellás akkuval 211 ezresért. Igaz, SiS chipset, de talán már fejlődtek annyit. Infók meg biztos vannak felhasználóktól a neten.
Nekem kicsit gyanús, hogy ez a sok gép mind Sulinetes (van ennyi gép a sulinetben egyáltalán? )
A típusjelük alapján könnyen meg lehet keresni, hol kapható a közelben (miskolci üzlet listája), de BPesten garantáltan könnyű beszerezni, elvégre a bolt is onnan rendeli
Üdv!
|
szer. nov. 23, 2005 14:33 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
szerviz díjhoz nem tudok hozzá szólni!:)
A nem SiS-es Acerek nem rossza. de a 2000-es aksi kevész szerintem.
nem sulinetben a +1 és acer gari 16e.
|
szer. nov. 23, 2005 12:51 |
|
|
szta
arany tag
|
Szinkronban nyomjuk
Asus is jó lenne..... csak azok a fránya pixelhibák... nameg, 50K-t kérnének el a +1 év gariért.... akkor az alkatrész és szervizdijaik mijenek lehetnek????
|
szer. nov. 23, 2005 12:38 |
|
|
szta
arany tag
|
szóval hüje vagyok, mert egy hozzászólásban is leirhatnám amit akarock...
Szóval kinai.... egyébként MCLaca irta egy másik topicba.... háthamegmagyarázza mire gondol....
egyébként, a Sulinet Expressz - Egész életen át tartó tanulás - Tudásalapú társadalom - Minden **** el lehet adni project oldalán a 300K-s Toshibához már 2 év gart irtak ki......
az acerhoz véleményed Salvatore? arra is kiváncsi lennék....
|
szer. nov. 23, 2005 12:36 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
hmm, már a toshiba is lejebb adta a színvonalat... áhhhh.
akkor asus, sulinetbe épp most vett egyet unokaöcsém. nagyon ott van a kis kütyü!:) talán A3L
|
szer. nov. 23, 2005 12:34 |
|
|