|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 7 hozzászólás ] |
|
Két internetkapcsolat különböző szolgáltatóktól egy gépen
Szerző |
Üzenet |
djsms
Moderátor
|
szvsz szinte lehetetlen
Minden program az alapértelmezett átjárón próbál kimenni. Ez így jól is van! Az áutluk gondolom mindig ugyanazt a mail szervert szeretné megnézni. Csak az az egy bibi van, hogy dinamikus cím miatt minden új ip-nél újra kell írni a routolást...
2 dsl routerrel már jobb helyzetben lennél! Úgy fixen be lehetne lőni a routolásokat! (Feltéve ha nem fix ip-s kapcsolataid vannak! Ha fix, akkor csak a route parancsot kell okosan használni)
|
pén. dec. 16, 2005 15:31 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Macerás a dolgot megcsinálni, de nem lehetetlen a route és a netsh parancsokkal. Van help mindkettőhöz, én sem ismerem konkrétan annyira ezeket.
|
pén. dec. 16, 2005 9:39 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Idézet: A mindennapi munka az A kapcsolaton menne, internet, levelezés (Outlook), ilyesmik.
Ne keverjük a fogalmakat. "Internet" alatt most web elérésre gondolsz?
Mi a különbség a két kapcsolat között?
Nyilván arra a kapcsolatra kell külön útválasztási szabályt létrehozni amelyikkel kevesebb host-ot használsz. A másik kapcsolat mehet széles alhálózattal.
Ha az 'A'-t használod levelezésre, akkor a mail szerver címe egyszerűen hozzárendelhető a kapcsolathoz (szélsőséges esetben a szerver IP-címét adod meg alhálózati maszknak... ). Ugyanígy megy ha proxy-n keresztül megy a web. Ha nem, akkor az gáz, mert nem tudod behatárolni a host címeket.
|
szer. dec. 07, 2005 13:49 |
|
|
Krokoo
vas-tag
|
Nah igen ez a kérdés engem is izgat, de nagyon
|
szer. dec. 07, 2005 9:55 |
|
|
wlf
arany tag
|
Na igen, de például a bitcomet esetében kissé macerás lenne minden kapcsolódó ip-hez megmagyarázni az átjárót
Én valami segédprogramra vagy tűzfalra gondoltam, ami a megadott programot a megadott kapcsolatra tereli valami módon. Ilyent tudtok? Zonealarmmal próbálkoztunk (ja, nem csak engem érdekel ez a téma... ), de nem nagyon sikerál...
wlf
|
szer. dec. 07, 2005 9:52 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Szerintem ez egy kicsit bonyolultabb. Nem a programoknak lehet megadni hogy melyik kapcsolatot használják, hanem a hálózati útválasztót lehet konfigurálni, hogy bizonyos címek eléréséhez melyik kapcsolatot (átjárót) használja. (ROUTE parancs)
|
szer. dec. 07, 2005 9:36 |
|
|
wlf
arany tag
|
Két internetkapcsolat különböző szolgáltatóktól egy gépen
Sziasztok.
Lenne egy érdekes kérdésem. Adott két különböző internetkapcsolat, amelyeket ugyanazon gépen szeretnék használni. Tehát a gépben van két hálókártya, az egyikbe az A szolgáltatótól jön a net, a másikba B szolgáltatótól. A mindennapi munka az A kapcsolaton menne, internet, levelezés (Outlook), ilyesmik. A B kapcsolaton pedig néhány olyan program kapna nethozzáférést, ami az A kapcsolaton tiltva van, pl. Bitcomet, MSN Messenger, effélék. A gépen Win2000 SP4 fut.
Addig megvagyok, hogy a két net megy együtt. Most abban kéne nekem segítség, hogy hogyan magyarázzam meg a kérdéses programoknak, hogy melyik kapcsolatot használják. Mert sajnos az Outlook a B kapcsolaton akar kimenni, azon persze nem tud, a többi progi is összevissza akar közlekedni, attól függően, melyik kapcsolat jön előbb létre.
Na előre is köszi.
wlf
|
szer. dec. 07, 2005 9:10 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 7 hozzászólás ] |
|