Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 17:46

Hozzászólás a témához  [ 1379 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 28  Következő
T-Mobile dicsérő! 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
mz írta:
Vizsla írta:
És mi ez a weboldal :)?

Jó lenne tudni. Szépen cenzúrázott. 8)
A csillagokat Én tettem be, hogy elválasszam a két mondanivalót :D. Nem kellett volna 8) ?

pén. jan. 13, 2006 23:33
Profil Privát üzenet küldése
írásjog megvonva

Hozzászólás 
Vizsla írta:

Jó lenne tudni. Szépen cenzúrázott. 8)

pén. jan. 13, 2006 22:28
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
glad írta:
Ez titok :roll:
Még a végén lehullana a lepel :)
Ki mondta, hogy publicba írd be 8) .

pén. jan. 13, 2006 20:22
arany tag

Hozzászólás 
Vizsla írta:

Ez titok :roll:
Még a végén lehullana a lepel :)

pén. jan. 13, 2006 19:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
A link újra él: http://www.t-mobile.hu/egyeni/ugyfelszo ... kcio.shtml

pén. jan. 13, 2006 12:59
arany tag

Hozzászólás 
Na hogy ne mondjátok, hogy én csak fikázni tudom a T-t:
Nagy piros pont neki, hogy egy hónapig hirdetett az web oldalamon és még nagyobb azért, mert a pénzt a napokban át is utalta. 8)

csüt. jan. 12, 2006 20:52
arany tag

Tartózkodási hely: Ország, amely jobbat érdemel! (Pest megye, Bp, Bács-Kiskun megye)
Hozzászólás 
Azért nem teljesen ingyenes, a megrendelő (és a lemondó) sms-ért fizetni kell :( ,

de akinek folyamatosan van annak most feltöltésenként egy ingyen lesz... :)

csüt. jan. 12, 2006 16:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
. írta:
Al Bundy írta:
Info SMS is jár az ingyen percekkel? :oops:
Miert mergelodik? Az akciok mar csak ilyenek, ilyen a termeszetuk. :)

Jah, dehogy! Nem mérgelődök én! Ez a szmájli (:oops:) nem azt jelenti, hogy "szégyellem magam"? Én úgy látom, hogy pirul... :)
Azért tettem be, mert most hallottam először az ingyen Info SMS-ről, pedig már jó párszor le lehetett írva, csak valahogy mindig elsiklottam felette.

szer. jan. 11, 2006 23:45
ezüst tag

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
Miert mergelodik? Az akciok mar csak ilyenek, ilyen a termeszetuk. :)

szer. jan. 11, 2006 23:29
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
New-man írta:
megint él az ingyen percek és infó sms regisztrálási lehetőség a (1777-en 3/9) domino feltöltéshez jan. 20-ig...

azt hittem az új bónuszok miatt elfelejtik idén, mégsem... :)

szer. jan. 11, 2006 23:17
arany tag

Tartózkodási hely: Ország, amely jobbat érdemel! (Pest megye, Bp, Bács-Kiskun megye)
Hozzászólás 
megint él az ingyen percek és infó sms regisztrálási lehetőség a (1777-en 3/9) domino feltöltéshez jan. 20-ig...

azt hittem az új bónuszok miatt elfelejtik idén, mégsem... :)

szer. jan. 11, 2006 22:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szokatlan aláírás, de ha így gondolja... :twisted:

Üdv!

vas. jan. 01, 2006 18:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Szerintem csak bemutatkozott a zárójelben :wink: én is így tettem egyel fentebb :twisted:

Jól kiszabtál vele :D.

vas. jan. 01, 2006 15:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
A zárójeles hülyegyerek nem tudom

Szerintem csak bemutatkozott a zárójelben :wink: én is így tettem egyel fentebb :twisted:

vas. jan. 01, 2006 15:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
szabo írta:
Hova volt írva ???? (hülyegyerek)

4 hozzászólással az írásod elé !!!! (Trabi TM)

vas. jan. 01, 2006 15:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
szabo írta:

A zárójeles hülyegyerek nem tudom, de amit már előtted bírtunk:

vizsla1 2005 Dec. 13 18:56-kor írta:
vizsla1 írta:
New-man írta:
Ezekkel mi lesz jan. 1-től?

- T-percek

- Domino Aktív havidíj lebeszélhetőség

1.) Június 30-ig meghosszabbítva.
2.) Nem tudni.
3.) Domino Nap Plusz: június 30-ig meghosszabbítva.

Forrás: 1230

2.) December 31-éig beszélhető le.
4.) A 3 hónapig tartó 50% havi díj kedvezmény Relax 100-hoz, a december 31-éig megvásárolt előfizetések esetében érvényes.

Forrás:
T.A. lev. képv.

vas. jan. 01, 2006 11:39
ezüst tag

Hozzászólás 

vas. jan. 01, 2006 11:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
szabo írta:
A T-percek és a Domino Nap kedvezmény meghosszabbítva jun 30ig.
http://t-mobile.hu/egyeni/tarifak/kedvezmenyek/

Write Only mód :shock: ?
4 hsz-szel ezelőtt lett pont ide beírva.

pén. dec. 30, 2005 20:04
ezüst tag

Hozzászólás 
A T-percek és a Domino Nap kedvezmény meghosszabbítva jun 30ig.
http://t-mobile.hu/egyeni/tarifak/kedvezmenyek/

pén. dec. 30, 2005 19:46
arany tag

Hozzászólás 
OFF

Kedves Barnabás / reklamhang!

Légyszíves válaszolj a mailemre, mert ennek nem lesz jó vége, ugyanis abszolút nem úgy érzem, hogy tisztességesen járnál el velem szemben!

ON

szer. dec. 14, 2005 22:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
t-mobile.de beütése lett! :)

szer. dec. 14, 2005 15:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Picit változott a Weboldal főoldala! :wink:

szer. dec. 14, 2005 15:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
New-man írta:
Ezekkel mi lesz jan. 1-től?

- T-percek

- Domino Aktív havidíj lebeszélhetőség

1.) Június 30-ig meghosszabbítva.
2.) Nem tudni.
3.) Domino Nap Plusz: június 30-ig meghosszabbítva.

Forrás: 1230

2.) December 31-éig beszélhető le.
4.) A 3 hónapig tartó 50% havi díj kedvezmény Relax 100-hoz, a december 31-éig megvásárolt előfizetések esetében érvényes.

Forrás:
T.A. lev. képv.

kedd dec. 13, 2005 18:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
végül, mint ahogy már elmondtam neked, a szolgáltató egyoldalú szerződésmódosítását nem vagy köteles elfogadni, jogodban áll felbontani a szerződést. (de ezt egyébként is bármikor megteheted)

Szépen néznénk ki, ha nem lenne jogom bármikor felmondani a szerződést.

Az a gond, hogy az a hűség, amit aláíratnak az emberrel, nem fogalmaz meg olyan esetet, hogy nem vagyok köteles bármilyen szivatást (egyoldalú módosítást) elviselni. Kellene lennie olyan lehetőségnek, hogy visszadobhassam a telefont (tartsátok meg a készülékkedvezményeteket a készülékkel együtt), mert ha tovább használnám a szolgáltatásukat, az már kárt okozna a korábbi feltételekhez kepést. Semmit sem érnék azzal, hogy a szerződéskötéskor kaptam-e készülékkedvezményt, vagy sem, mert az egyoldalú módosítás több kárt okozna, mint a kapott készülékkedvezmény. S ilyenkor lehetne lelépni a szolgáltatótól.

Úgyhogy az a feladat, hogy be kell bizonyítani, hogy az egyoldalú módosítás a hűségből hátralévő időben több kárt okozna, mint a belépéskor kapott készülékkedezmény.

(Nekem az a "Cool"-os száma tetszik. Mondjuk olyan sok számot nem ismerek Tőle :). A Péter Szabó Sziliva, a NOX-ból, ő jobb :D!)

hétf. dec. 12, 2005 11:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
T68m írta:
csak olyan mértékben szegheted meg a rád vonatkozó kötelezettségeket, ami a másik fél szerzõdésszegésébõl ered.

ha az üszi nem elérhetõ, de az alapszolgáltatás jól müxik, akkor nincs alapod a szerzõdésszegõ nemfizetésre, csak a reklamációra.

Magyarul január 1-jétõl nyugodtan benyújthatnánk számlarekamációkat, a mulasztásuk miatt?

Miért nincs az Eht.-nek, vagy az ÁSZF-nek olyan pontja, ami kimondaná, hogy az ilyen-és-ilyen mértékû, vagy ennél nagyobb egyoldalú módosításokat már nem vagyok köteles elfogadni, és jogomban áll lelépni, a hûségkedvezmény megfizetési nélkül?

És az nem tartozik az alapszolgáltatásba, hogy hibabejelentésre mûködtetniük kell egy 24 órás ügyfélszolgálatot?

Ugyanakkor nincs olyan, hogy egyetemesen nyújtott alapszolgáltatás, mint a T-Comnál, tehát minden alapszolgáltatásnak minõsül. Ebbõl kifolyólag hol húznád meg mobilban a határt, hogy mi számít alapszolgátatásnak, mi nem? Van akinek adatforgalomra kell, és nem használja a hangalapú szolgáltatásokat. Van, akinek csak SMS-re .Van, aki mindent használ.

ha bizonyítani tudod, hogy te csak (pl.) sms-ezésre akarod használni a telót (csak sms forgalom volt róla) és ezt a szolgáltató nem tudja biztosítani, akkor ott már van keresnivalód.

azonban, érthető módon, alapszolgáltatásnak a telefon esetében a telefonálás értendő.
Tehát amíg azt biztosítja a szolgáltató, addig az ő esetleges egyéb szerződésszegése téged csak kártérítési igény (vagy kötbér) benyújtására jogosít.

végül, mint ahogy már elmondtam neked, a szolgáltató egyoldalú szerződésmódosítását nem vagy köteles elfogadni, jogodban áll felbontani a szerződést. (de ezt egyébként is bármikor megteheted)

(Gwen Stefanit hallgatok, imádom.)

hétf. dec. 12, 2005 11:32
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
McLaca írta:
...
Egyébként ennek az ÁFA témának is van saját topicja.

Üdv!
Ahogy elnézem ezeket hiába írod! :(

hétf. dec. 12, 2005 10:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
csak olyan mértékben szegheted meg a rád vonatkozó kötelezettségeket, ami a másik fél szerződésszegéséből ered.

ha az üszi nem elérhető, de az alapszolgáltatás jól müxik, akkor nincs alapod a szerződésszegő nemfizetésre, csak a reklamációra.

Magyarul január 1-jétől nyugodtan benyújthatnánk számlarekamációkat, a mulasztásuk miatt?

Miért nincs az Eht.-nek, vagy az ÁSZF-nek olyan pontja, ami kimondaná, hogy az ilyen-és-ilyen mértékű, vagy ennél nagyobb egyoldalú módosításokat már nem vagyok köteles elfogadni, és jogomban áll lelépni, a hűségkedvezmény megfizetési nélkül?

És az nem tartozik az alapszolgáltatásba, hogy hibabejelentésre működtetniük kell egy 24 órás ügyfélszolgálatot?

Ugyanakkor nincs olyan, hogy egyetemesen nyújtott alapszolgáltatás, mint a T-Comnál, tehát minden alapszolgáltatásnak minősül. Ebből kifolyólag hol húznád meg mobilban a határt, hogy mi számít alapszolgátatásnak, mi nem? Van akinek adatforgalomra kell, és nem használja a hangalapú szolgáltatásokat. Van, akinek csak SMS-re .Van, aki mindent használ.

hétf. dec. 12, 2005 9:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Mobilio írta:
"Valóban. Ebben az esetben, most, hogy ide beírtuk, majd ma biztos kiadnak egy helyesbítõ közleményt.
De addig ez ÁSZF-szegésnek minõsül. Emberek! Aki most fel akarja mondani a szerzõdését a Westelnél, Pannonnál, most megteheti"

bár így lenne. akkor bizony senki nem trükközne. képzeld ha élne az a szabály hogy a szolgáltatód megszegi az ászfet vagy a jogszabályt akkor felmondhatod az elõfizetést következmények nélkül még úgy is ha van hûségnyilatkozatod. akkor bizony nem mernék megtenni hogy vacakolnak. most max kapnak pár milliós bírságot na és? ha viszont ilyenkor nem kéne kifizetned a bánatpénzt és odébb lehetne állni simán az már ösztönözné õket is. sok ügyfélnél ez sok pénz lenne.

Én hûséget úgy fogadtam, hogy mindkét fél tartja magát az ÁSZF-hez. Ha õ megszegi, onnantól fogva egy ilyen cégnek nem fogadok hûséget, s kenje a hajára a kedvezményt.

Nem hiszem, hogy ez jogilag nem lenne megoldható.

Nem hiszem el, hogy egyetlen jogász sem volt még képes felülbírálni azt, amit a 3 cég mûvel az üzletszabályzatával.

Nem hiszem el, hogy az NHH, a GVH és az FVF csak a babérjain ül.

csak olyan mértékben szegheted meg a rád vonatkozó kötelezettségeket, ami a másik fél szerződésszegéséből ered.

ha az üszi nem elérhető, de az alapszolgáltatás jól müxik, akkor nincs alapod a szerződésszegő nemfizetésre, csak a reklamációra.

hétf. dec. 12, 2005 1:40
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
vizsla1 írta:
Én hûséget úgy fogadtam, hogy mindkét fél tartja magát az ÁSZF-hez. Ha õ megszegi, onnantól fogva egy ilyen cégnek nem fogadok hûséget, s kenje a hajára a kedvezményt.

Nem hiszem el, hogy egyetlen jogász sem volt még képes felülbírálni azt, amit a 3 cég mûvel az üzletszabályzatával.

Áááá, nem adják ilyen olcsón a bõrüket!!!
Tüzetesen átolvasva az ÁSZF-et, mindig marad benne kiskapu, ahol van menekülési esélyük.
Vodkafon volt egy nagy pereskedõ, néhányszor meg is kapta a magáét a Vodától (pontosabban a bíróságtól, aki ellene ítélt).
Persze, olyan hozzáállással és IQ-val, amivel õ nyúlt a per-témához, eleve veszett fejsze nyele volt a dolog.

Egy valamit kell tudni!

Jogászok hadát alkalmazzák a mobilcégek. Csak vállalati jogászból többtucatnyi van nekik. Ezek nem hülyék, általában rendesen össze vannak kalapálva a jogi iratok.
A hozzáállás:
saját védelem - amennyit csak lehet,
elõfizetõk védelme - amennyit feltétlenül muszáj.

Ezzel mindegyik így van, de nem csak a mobilszolgáltatók.

Ahhoz, hogy valaki fogást tudjon találni rajtuk, ahhoz igen dörzsöltnek kell lenni és nem árt, ha a szerencsével sem áll hadilábon az ember.
volt egy nagy upchõzöngõ is, "remek" helyesírással, fogalmazókészséggel.

meg is kapta a bíróságtól a magáért....

hétf. dec. 12, 2005 1:34
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
A feltöltőkártya azért minősül hitelkeretnek...

Úgy is felfoghatjuk, mint egy virtuális egyenleg (mert az is!), elheylezed a szolgáltatónál az összeget, amit ő csapolhat automatice, mintha inkasszóban fizetnél bankszámláról.
Felfogható úgy, hogy a szolgáltató nem a feltöltőkártya összegéért fizeti be az áfát, hanem a letelefonált percekért (a végeredmény ugyanaz, csak a befizetés ideje nem). Ha telefonálsz 10 percet, levonja 10 perc árát és a vonatkozó áfát befizeti. Ezért járnak jobban a maradványegyenleggel a Pannonosok.

Egyébként ennek az ÁFA témának is van saját topicja.

Üdv!

hétf. dec. 12, 2005 0:44
Moderátor

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Én hűséget úgy fogadtam, hogy mindkét fél tartja magát az ÁSZF-hez. Ha ő megszegi, onnantól fogva egy ilyen cégnek nem fogadok hűséget, s kenje a hajára a kedvezményt.

Nem hiszem el, hogy egyetlen jogász sem volt még képes felülbírálni azt, amit a 3 cég művel az üzletszabályzatával.

Áááá, nem adják ilyen olcsón a bőrüket!!!
Tüzetesen átolvasva az ÁSZF-et, mindig marad benne kiskapu, ahol van menekülési esélyük.
Vodkafon volt egy nagy pereskedő, néhányszor meg is kapta a magáét a Vodától (pontosabban a bíróságtól, aki ellene ítélt).
Persze, olyan hozzáállással és IQ-val, amivel ő nyúlt a per-témához, eleve veszett fejsze nyele volt a dolog.

Egy valamit kell tudni!

Jogászok hadát alkalmazzák a mobilcégek. Csak vállalati jogászból többtucatnyi van nekik. Ezek nem hülyék, általában rendesen össze vannak kalapálva a jogi iratok.
A hozzáállás:
saját védelem - amennyit csak lehet,
előfizetők védelme - amennyit feltétlenül muszáj.

Ezzel mindegyik így van, de nem csak a mobilszolgáltatók.

Ahhoz, hogy valaki fogást tudjon találni rajtuk, ahhoz igen dörzsöltnek kell lenni és nem árt, ha a szerencsével sem áll hadilábon az ember.

hétf. dec. 12, 2005 0:40
arany tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Mobilio írta:
"Valóban. Ebben az esetben, most, hogy ide beírtuk, majd ma biztos kiadnak egy helyesbítő közleményt.
De addig ez ÁSZF-szegésnek minősül. Emberek! Aki most fel akarja mondani a szerződését a Westelnél, Pannonnál, most megteheti"

bár így lenne. akkor bizony senki nem trükközne. képzeld ha élne az a szabály hogy a szolgáltatód megszegi az ászfet vagy a jogszabályt akkor felmondhatod az előfizetést következmények nélkül még úgy is ha van hűségnyilatkozatod. akkor bizony nem mernék megtenni hogy vacakolnak. most max kapnak pár milliós bírságot na és? ha viszont ilyenkor nem kéne kifizetned a bánatpénzt és odébb lehetne állni simán az már ösztönözné őket is. sok ügyfélnél ez sok pénz lenne.

Én hűséget úgy fogadtam, hogy mindkét fél tartja magát az ÁSZF-hez. Ha ő megszegi, onnantól fogva egy ilyen cégnek nem fogadok hűséget, s kenje a hajára a kedvezményt.

Nem hiszem el, hogy egyetlen jogász sem volt még képes felülbírálni azt, amit a 3 cég művel az üzletszabályzatával.

sajnos a valóságban látom amikor perre mész valamelyik mobilcéggel. rengeteg idő energia és pénz. ezért senki nem teszi. az kéne hogy az nhh megállapítja a szabálysértést nem sokra rá és akkor te ezek alapján minden jogi vacakolás nélkül meghatározott időn belül mehetnél. ma szerintem simán behajtanák rajtad a bánatpénzt.

hétf. dec. 12, 2005 0:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mobilio írta:
"Valóban. Ebben az esetben, most, hogy ide beírtuk, majd ma biztos kiadnak egy helyesbítő közleményt.
De addig ez ÁSZF-szegésnek minősül. Emberek! Aki most fel akarja mondani a szerződését a Westelnél, Pannonnál, most megteheti"

bár így lenne. akkor bizony senki nem trükközne. képzeld ha élne az a szabály hogy a szolgáltatód megszegi az ászfet vagy a jogszabályt akkor felmondhatod az előfizetést következmények nélkül még úgy is ha van hűségnyilatkozatod. akkor bizony nem mernék megtenni hogy vacakolnak. most max kapnak pár milliós bírságot na és? ha viszont ilyenkor nem kéne kifizetned a bánatpénzt és odébb lehetne állni simán az már ösztönözné őket is. sok ügyfélnél ez sok pénz lenne.

hétf. dec. 12, 2005 0:27
arany tag

Hozzászólás 

hétf. dec. 12, 2005 0:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
A feltöltőkártya azért minősül hitelkeretnek, mert ha átváltasz havi díjas előfizetésre, akkor azt Neked jóváírják. Ami tehát egyet jelent azzal, mintha hóközi befizetést csinálnál, tehát nem elköltött pénzről van szó.

Amennyi az egyenleged, addig veheted igénybe a szolgáltatást. A távközlési szolgáltatásokra 20% ÁFA jár. De a szolgáltatás nem az, hogy lakaparsz egy kártyát, és felhívod a 1778-at, és beütöd az IVR-ben. Ez a módja annak, hogy hozzáférj a későbbbiekben a szolgáltatásokhoz. S ha a szolgáltatás igénybe vétele majd 2006-ban valósul meg, akkor abban az esetben már csak 20%-os ÁFA vonatkozik rá.

Gondolj arra, hogy ha ma veszel egy telefonkártyát, akkor ott most még 20Ft egy impulzus, januártól már csak 18 Ft lesz. Ugyanakkor a telefonkártyát már egyszer kifizetted, megvan a hitelkereted, hogy a T-Com nyilvános állomásiat igénybe vehesd. Ezért jobb, amit a Pannon GSM csinált, mert akkor ugyanúgy megkapja mindenki az ÁFA-csökkentést, akár már van pénz a kártyán 0:00-kor, akár majd csak később lesz.

hétf. dec. 12, 2005 0:15
arany tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Mobilio írta:
vizsla. nem kell keresni te is idézted amit erről kiadtak.

"Az általános forgalmi adóról szóló 1992. évi LXXIV. Törvény értelmében a Pannon GSM Távközlési Rt. az általános forgalmi adó mértékét 2006. január 1.-jétôl a korábbi 25%-ról 20%-ra csökkentette."

ebben semmi nettó díjemelés nincs. csak annyi hogy csökken az áfa. ha elolvasod ráadásul nagyon rosszul megírva mert a pannon nem csökkent áfát csak alkalmazza amit a törvényben megszabnak számára :)) a lényeg hogy ha ezt elolvasod akkor abból az következik hogy csökken az áfa és ezt átvezetik tehát a díjak is ennek megfelelően csökkennek. ami nem így van hiszen nem mindehol csökken vagy nem annyit. itt a hiba. semmi olyan utalás nincs hogy nem teljesen és nem mindehol vezetik át az áfa csökkenését.

Valóban. Ebben az esetben, most, hogy ide beírtuk, majd ma biztos kiadnak egy helyesbítő közleményt.
De addig ez ÁSZF-szegésnek minősül. Emberek! Aki most fel akarja mondani a szerződését a Westelnél, Pannonnál, most megteheti :D!

Nocsak, eddig úgy néz ki, csak a voda nem trükközik :twisted:.

látod a végén kiderül hogy az a legjobb aki nem csökkent. :D

hétf. dec. 12, 2005 0:08
Moderátor

Hozzászólás 
Mobilio írta:
egyet kérek ne írj nekem. itt sem és más topicban sem.
Nézd csak, kinek írtam én?
És ki válaszolt Nekem?

Nos?

hétf. dec. 12, 2005 0:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mobilio írta:

"Az általános forgalmi adóról szóló 1992. évi LXXIV. Törvény értelmében a Pannon GSM Távközlési Rt. az általános forgalmi adó mértékét 2006. január 1.-jétôl a korábbi 25%-ról 20%-ra csökkentette."

ebben semmi nettó díjemelés nincs. csak annyi hogy csökken az áfa. ha elolvasod ráadásul nagyon rosszul megírva mert a pannon nem csökkent áfát csak alkalmazza amit a törvényben megszabnak számára :)) a lényeg hogy ha ezt elolvasod akkor abból az következik hogy csökken az áfa és ezt átvezetik tehát a díjak is ennek megfelelően csökkennek. ami nem így van hiszen nem mindehol csökken vagy nem annyit. itt a hiba. semmi olyan utalás nincs hogy nem teljesen és nem mindehol vezetik át az áfa csökkenését.

Valóban. Ebben az esetben, most, hogy ide beírtuk, majd ma biztos kiadnak egy helyesbítő közleményt.
De addig ez ÁSZF-szegésnek minősül. Emberek! Aki most fel akarja mondani a szerződését a Westelnél, Pannonnál, most megteheti :D!

Nocsak, eddig úgy néz ki, csak a voda nem trükközik :twisted:.

hétf. dec. 12, 2005 0:03
arany tag

Hozzászólás 
Amikor megveszed a feltöltőkártyát, annak van adótartalma, amit elvileg a cég ki is fizet az államnak.
A 2005-ben vásárolt feltöltőkártyák esetében ez a 25%-os ÁFÁ-t jelent, vagy nem jól gondolom?

Szerintem nem hitelkeretet adunk magunknak, hanem megvásároljuk a lehetőségét, hogy adott összegben mobilszolgáltatást vegyünk igénybe, mivel nincs szolgáltató által biztosított hitelkeret.

Ebben az esetben pedig jogos, hogy arra nem ad bónuszt.

De valaki, aki valamelyik cégnél/nek dolgozik, írja le, hogy igaz-e a feltételezésem, és a feltöltőkártyák után ki kell-e fizetni az ÁFÁ-t, vagy pedig ÁFA-mentes és a szolgáltatás igénybevétele után fizetnek a szolgáltatók ÁFÁ-t.

hétf. dec. 12, 2005 0:00
arany tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Mobilio írta:
vizsla. eddig azt írtad a sajtóközlemény marketing és az árközlemény a lényeg most meg fordítva. egyébként a sajtóközleményben sincs benne egy szóval sem hogy nettó díjak emelkednek. csak az hogy nem minden csökken. kérlek idézzed be a sajtóközleményből vagy az árközleményéből azt a részt ami arra vonatkozik hogy a pannon esetében is nőnek nettó díjak. te őt tartod jobbnak én meg nem. amúgy a pannon jósága helyett a saját díjaim a fontosak és mivel azok csökkennek ezért nekem jó.

sehol nem írták hogy rátöltenek 4 százalékot. feltöltésnél jár.

A Közleményt kerestem, de nem találtam. Megkönnyítenéd a dolgom, ha beadnád azt a linket, ahol Te azt olvastad, hogy a Pannon is emeli, illetve csökkenti a nettó díjtételeket.
Én csak ennyit találtam, ezen a linken: http://www.pannongsm.hu/kozlemenyek/264x346_060101.pdf
Idézet:
Az általános forgalmi adóról szóló 1992. évi LXXIV. Törvény értelmében a Pannon GSM Távközlési Rt. az általános forgalmi adó mértékét 2006. január 1.-jétôl a korábbi 25%-ról 20%-ra csökkentette.

S ha jól emlékszem annak idején ezt jeleztem is, hogy ez még reményre ad okot, és azt is, hogy ezzel egyidőben nem tették fel ők sem a díjszabást.
Csak a Westellel ellentétben ezzel ők nem sértették meg az ÁSZF-et, mert 2-án már letölthető volt.
Az a Te (és más westeles, köztük az Enyém is) egyéni szociális problémája, hogy a Westel lépése kedvező Számodra, itt a vita tárgya most az, hogy a Westel sunyi volt.

Hát ez az: sehol nem írták, hogy rátöltenek 4%-ot. De azt írták, hogy a 4% bónusz az ÁFA-korrekció miatt jár. És azokkal az Ügyfelekkel mi lesz, akik 2005-ben töltöttek, és az akkori töltésüknek egy részét viszik át 2006-ra? Az, hogy előre fizető ügyfél vagyok, nem jelenti azt, hogy a feltöltőkártya vásárlásakor már ki lett fizetve a szolgáltatás. Azzal csak hitelkeretet adtam Magamnak. Annak az elköltése majd 2006-ban fog megtörténni, s az akkor igénybe vett szolgáltatások esetében az ÁFA már csak 20% lesz.

ebben semmi nettó díjemelés nincs. csak annyi hogy csökken az áfa. ha elolvasod ráadásul nagyon rosszul megírva mert a pannon nem csökkent áfát csak alkalmazza amit a törvényben megszabnak számára :)) a lényeg hogy ha ezt elolvasod akkor abból az következik hogy csökken az áfa és ezt átvezetik tehát a díjak is ennek megfelelően csökkennek. ami nem így van hiszen nem mindehol csökken vagy nem annyit. itt a hiba. semmi olyan utalás nincs hogy nem teljesen és nem mindehol vezetik át az áfa csökkenését. a nettó díjak így több esetben nőnek azért hogy a bruttó változatléan maradjon vagy ahogy ezt már más máshol írta ha 36-ról 35-re csökken a percdíj akkor a nettó ár kismértékben nő. ezt hiányolom és szerintem ezt is kötelesek jelezni az ügyfeleknek.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mobilio hétf. dec. 12, 2005 0:06-kor.

vas. dec. 11, 2005 23:58
Moderátor

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Hát ez az: sehol nem írták, hogy rátöltenek 4%-ot. De azt írták, hogy a 4% bónusz az ÁFA-korrekció miatt jár. És azokkal az Ügyfelekkel mi lesz, akik 2005-ben töltöttek, és az akkori töltésüknek egy részét viszik át 2006-ra? Az, hogy előre fizető ügyfél vagyok, nem jelenti azt, hogy a feltöltőkártya vásárlásakor már ki lett fizetve a szolgáltatás. Azzal csak hitelkeretet adtam Magamnak. Annak az elköltése majd 2006-ban fog megtörténni, s az akkor igénybe vett szolgáltatások esetében az ÁFA már csak 20% lesz.
Valóban érdekes problémát vet ez fel...

vas. dec. 11, 2005 23:55
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Mobilio írta:
vicces. te arról írtál hogy elfogult aki nem fogadja el amit vizsla írt ami a hozzászólásában szerepel. nem a szolgáltatókról volt szó. most meg a tmobról írsz. a kettő nem azonos. megint keverednek a dolgok.
Mindvégig a T-mobile eljárását tartottam inkorrektnek, sunyinak. Most is annak tartom, és holnapután is annak fogom tartani.

Aki belevitt más, személyes dolgokat a vitába, az nem én voltam.

"Aki ezt nem látja be, az szánalmasan elfogult. Ennyi."

ez a szolgáltatókról szól? nem. ez többek között rólam aki nem fogadja el. azt hirdetsz amit akarsz. egy dolog biztos. ami konkrétum arra többszöri kérdés ellenére nem sikerült tőled választ kapnom. de nem is várom már. egyet kérek ne írj nekem. itt sem és más topicban sem.

vas. dec. 11, 2005 23:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mobilio írta:
vizsla. eddig azt írtad a sajtóközlemény marketing és az árközlemény a lényeg most meg fordítva. egyébként a sajtóközleményben sincs benne egy szóval sem hogy nettó díjak emelkednek. csak az hogy nem minden csökken. kérlek idézzed be a sajtóközleményből vagy az árközleményéből azt a részt ami arra vonatkozik hogy a pannon esetében is nőnek nettó díjak. te őt tartod jobbnak én meg nem. amúgy a pannon jósága helyett a saját díjaim a fontosak és mivel azok csökkennek ezért nekem jó.

sehol nem írták hogy rátöltenek 4 százalékot. feltöltésnél jár.

A Közleményt kerestem, de nem találtam. Megkönnyítenéd a dolgom, ha beadnád azt a linket, ahol Te azt olvastad, hogy a Pannon is emeli, illetve csökkenti a nettó díjtételeket.
Én csak ennyit találtam, ezen a linken: http://www.pannongsm.hu/kozlemenyek/264x346_060101.pdf
Idézet:
Az általános forgalmi adóról szóló 1992. évi LXXIV. Törvény értelmében a Pannon GSM Távközlési Rt. az általános forgalmi adó mértékét 2006. január 1.-jétôl a korábbi 25%-ról 20%-ra csökkentette.

S ha jól emlékszem annak idején ezt jeleztem is, hogy ez még reményre ad okot, és azt is, hogy ezzel egyidőben nem tették fel ők sem a díjszabást.
Csak a Westellel ellentétben ezzel ők nem sértették meg az ÁSZF-et, mert 2-án már letölthető volt.
Az a Te (és más westeles, köztük az Enyém is) egyéni szociális problémája, hogy a Westel lépése kedvező Számodra, itt a vita tárgya most az, hogy a Westel sunyi volt.

vas. dec. 11, 2005 23:50
Moderátor

Hozzászólás 
Mobilio írta:
vicces. te arról írtál hogy elfogult aki nem fogadja el amit vizsla írt ami a hozzászólásában szerepel. nem a szolgáltatókról volt szó. most meg a tmobról írsz. a kettő nem azonos. megint keverednek a dolgok.
Mindvégig a T-mobile eljárását tartottam inkorrektnek, sunyinak. Most is annak tartom, és holnapután is annak fogom tartani.

Aki belevitt más, személyes dolgokat a vitába, az nem én voltam.

vas. dec. 11, 2005 23:47
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Mobilio írta:
így ne is ítélkezz.
Mert? Te megmondhatod, hogy én milyen feltételekkel ítélkezzek a T-mobile felett, én meg nem mondhatom meg, hogy Te milyen feltételekkel ítélkezz felettük?
Csak én érzem egyoldalúnak a dolgot?

vas. dec. 11, 2005 23:42
Moderátor

Hozzászólás 
Mobilio írta:
így ne is ítélkezz.
Mert? Te megmondhatod, hogy én milyen feltételekkel ítélkezzek a T-mobile felett, én meg nem mondhatom meg, hogy Te milyen feltételekkel ítélkezz felettük?
Csak én érzem egyoldalúnak a dolgot?

vas. dec. 11, 2005 23:38
Moderátor

Hozzászólás 
Mobilio írta:
amúgy a pannon jósága helyett a saját díjaim a fontosak és mivel azok csökkennek ezért nekem jó.
Az önzőség beismerése nem sok mindent jelent nekem.

A Pannonnál és a T-nél is céges, csoportos előfizetésem van, rögzített percdíjakkal, tehát nem igazán érint a dolog.

Ennek ellenére az inkorrektséget, az ismételt 'nézzükkicsithülyénekazelőfizetőt,háthabejön' hozzáállást kifogásolom MÁSOK ÉRDEKÉBEN.
Nem ÉN lebegek MAGAMNAK az ÉN szemem előtt egyedül.

vas. dec. 11, 2005 23:36
arany tag

Hozzászólás 
Bocs, közben bővítettem az előző hozzászólásomat, de akkor még nem láttam a tieiteket

Nem hiszem, hogy rátöltenék a 4%-ot.

Jogilag gondolom az idén eladott feltöltőkártyák után még a 25%-os ÁFÁ-t kellett megfizetni. Vagy rosszul gondolom? Így ez még náluk is az emelt ÁFÁ-val ment, míg a jövőre vásároltak a 20%-kal és ezt át is adják bónuszként.

A Pannon kiadta a 6-tól érvényes változásokról a sajtóközleményt, ott is van a honlapon! Van január 1-től érvényes díjszabás és az tartalmazza az új, csökkentett árakat!

vas. dec. 11, 2005 23:32
arany tag

Hozzászólás 
"Csak egy pontosítás: a Pannon új díjszabása nem 2006. január elsejétől, hanem csak 6-tól érvényes.
Gondolom, hétfővel akarják indítani, és ez az első hétfő az évben."

számlásban csak január 1-től érvényes doksit látok. kártyásban is van január 1-től de ott van január 6-tól is. a díjak csökkennek január 1-től de valami más változás miatt van újabb díjszabás is.

vas. dec. 11, 2005 23:31
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
vizsla1 írta:
December 2-án tette fel a Pannon a honlapra az új díjszabást, s a sajtóközleményben pedig benne van, hogy mi csökken: havi díjas tarifák, percdíjak, SMS-ek, MMS-ek.
Ezzel szemben a Westel november 29-én feltett egy Közleményt, és csak december 7-én tette fel a hozzá tartozó díjszabást. Ekkor adott ki egy sajtóközleményt is, aminek a címe egyértelműen arra utal, hogy a Pannon hatássára csökkentenek ők is, de több helyen, mint a Pannon.

Ugyanakkor kíváncsi vagyok, hogy azoknál a Domino kártyáknál, amelyken 2006. január 1-jén, 0:00-kor lesz egyenleg, hogy arra automatikusan rátöltenek-e 4%-ot, vagy ezt mindenki reklamálja meg maga?
Ennyi a lényeg. Nincs rajta mit ragozni, így történt.

Aki ezt nem látja be, az szánalmasan elfogult. Ennyi.

tudod az a lényeg hogy vizsla érvel. nem értünk egyet de ő konkrétumokat hoz fel és válaszol ha válaszolok. ezt kellene neked is tenned. így ne is ítélkezz.

vas. dec. 11, 2005 23:28
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1379 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 28  Következő